- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Szia elégnek kell lenni (RTX 3080-ra 350W maxot írnak, tehát a konfigodnak meg kell állni 450-500W között ehhez egy MINŐSÉGI 750W-os tápegység - mint ami neked van - elegendőnek kellene lennie. )
Tehát emiatt instant nem kell venni új tápegységet természetesen komolyabb fogyasztást generáló címekkel teszteld a konfigodat és ha nem lesz probléma (van ezekben a tápegységekben számos védelem tehát legrosszabb esetben is csak lekapcsol a konfig ) akkor maradhat.Mennyi idős a tápegység? Ha közel 10 éves akkor akár cserélheted is.
-
Cs1csó
titán
válasz
himpike #142795 üzenetére
Szia, ezt hol "ástad" elő? Milyen konfig alá menne? Fontos, hogy moduláris legyen? Fontos, hogy világítson?
HA kell a világítás: Corsair CX550F 550W RGB 26,3k-tól. Van belőle fehér is: [link]32k-ért van minőségi 10 év garanciás tápegység: Seasonic FOCUS GX-550W Gold
-
Feck
tag
Sziasztok!
A 2070 Super videókártyámat szeretném lecserélni, és egy ASUS NVIDIA RTX 3080 10GB - TUF-RTX3080-O10G-V2-GAMING a kiszemelt. A konfigom lásd. -> az adatlapomon.
Amiben nem vagyok biztos az az, hogy a jelenlegi 750W tápom elegendő lenne-e a megfelelő kiszolgáláshoz? ... Pláne, hogy a PC-re vannak kötve USB-n egyéb komponensek, pl. fejhallgató erősítő + DAC, ill. azokra aktív stúdio monitorok.
~65k a teteje, amit költenék rá, ill. fontos:
- moduláris
- japán kondenzátorral szerelt és
- csendes legyenAmit elsőre kinéztem, ő volna:
Seasonic FOCUS GX-1000 1000W 80Plus GoldKöszönöm előre is a segítséget!
-
himpike
aktív tag
BlitzWolf BW-GP1
Ezt a tápot találtam kicsivel 25K alatt, moduláris, gold minősítésű 550W-os de nem tudok sokat a márkáról, ki gyárthatja a belsejét?
[link] -
Vesa
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek!
Be is rendeltem! -
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Egy új tápegységet szeretnék vásárolni, ehhez szeretnék segítséget kérni. Hardverek, amik áramot fogyasztanak a gépemben:
Sapphire HD7870 2GB GDDR5 GHz Edition (175 W)
AMD Ryzen 5 1600 AF (65 W)
ASROCK B450M Pro4
3x Be quiet! Pure Wings 2 140mm
1x Silent Wings 135 mm
32 gb ram (ez lehet hamarosan bővül 64 GB-ra)
Kingstone HyperX Fury 120GB (ez lehet cserélődik valami modernebbre)
Hitachi 500 GB SATA HDD
2 db 2 terrás HDDEgy 2013-as FSP HEXA 500 (550 W) váltana le, most is 500-600 wattos tápegységet keresek, nem zárható ki, hogy egyszer még újra játszani is fogok PC-n és úgy láttam a mostani közép-felső kategóriás VGA-knak is simán 200 watt körüli (vagy még annál is több) TDP-jük van.
Egy Be Quiet Silent Base 601 ablak nélküli házba raknám és mindenképpen fontos lenne, hogy minél hosszabb kábelei (elég nagy, alsó tápos ház, ne kelljen vele szenvedni) legyenek, minél halkabb és tartósabb legyen.
Lehetőleg magyar webshopból, garanciával, újonnan szeretném vásárolni, max. 30000 forintért, ha van ennyiért olyan, ami ajánlható. Ha nincs, akkor a legolcsóbb olyan ami már ajánlható vagy jobban megérné. Félmoduláris/moduláris természetesen előnyben (ha van olyan ennyiért, bocsánat nem vagyok képben/nem keresgéltem), de nem ez a fontos, hanem a kábelek hossza, halkság és tartósság, ahogy fentebb is írtam.
Köszönöm!
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani az alábbiakhoz valami jobbféle stabil tápot?
Gigabyte Z590 AORUS elite
i7 11700k (esetleg valami i9)
64GB DDR4 3200 RAM
RTX 2070 Super
SAS vezérlő (LSI 9211-8i)
Samsung 1TB SSD
2db 2Tb SAS HddEgy 700-as Silver vagy Gold elég lenne ennek?
-
MMIX
addikt
GIGABYTE Ultra Durable UD1000GM 80+Gold 1000W, www.quasarzone.com
--------
Kilowattos tápegység érkezik MSI logóval PH!
képek
CWT www.cybenetics.com
----------COOLERMASTER XG650 PLUS 650W csak 109 090 Ft
-
ITrex
tag
válasz
dudika10 #142773 üzenetére
Értem. Köszönöm a válaszokat. Akkor a konfigomhoz milyen tápot ajánlotok? Az összes kikötésem hogy félmoduláris legyen (legalább/vagy csak az legyen inkább). Nem szeretnék rá sokat szánni(tudom öreg hiba). Szóval minnél olcsóbban szeretném, de egy 25-30k forintot áldozok rá. (Ha olcsóbb persze nem baj)
-
kromatika
veterán
Köszi a választ. Értem. Az ok hogy gördülékeny,de gondolom postázás oda vissza biztos bele kerül egy hétbe.Akkor a fent linkelt boltnál inkább a 2 éves garit veszem figyelembe. Akkor viszont felejtős,inkább nézek más ajánlott tápot,pl az Alza nál ,amin 5 év Alza gari van.
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.A Seasonic Core GC 650W Gold (SSR-650LC) ról szeretnék kérdezni.Látom hogy a topikban elég sokan dicsérik..De nem értem én sem hogy hogyan van rá 7 év gari? Pl itt is,2 év garit írnak [link] Akkor azon kívül még a gyártói gari 5 éves és igy jön ki a 7 év?Van tapasztalata valakinek hogy ha baj lenne 2 év után,akkor a gyártói gari intézése mennyire rugalmas?
-
ITrex
tag
Erre valaki?
-
Zinho
aktív tag
Egy pár helyen most 27,5k a Fractal Design ION gold 550w (link). Minőségben pl egy Seasonic core gm-500-hoz képest hol van a Fractal? Azt látom, hogy teljesen moduláris, illetve talán felpassziv, de azon túl jobb lehet?
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék ma vagy holnap rendelni egy psu-t , szerintetek melyiket vegyem ?
Konfig: i7-12700k rx6900xt red devil 3*8 pin , 32gb ram sok ssd stb stb.
A kiszemelt psu-k :
Fractal Design ION+ 2 PLATINUM 860 Watt £135
Corsair RM850x 850 £129
NZXT C-Series 850 Watt 80+ Gold 2021 Edition 2021 Edition
Vagy ha van valami javaslat szívesen meghallgatom
Minden jót
-
MMIX
addikt
válasz
NvidiaRTX #142761 üzenetére
EVGA SuperNOVA 850 GT 80+ Gold 850W talán ez jobb. Az árukat értékelitek.
Az új TXM nincs 850W még(?) csak a régebbiből. (nem félpasszív a hűtése és fél-moduláris) -
NvidiaRTX
őstag
Estét.
Sürgősen kellene egy 850W-os táp és a helyi boltban csak ez a kettő van raktáron:
Corsair TX850 80+ Gold - 850W
vagy
EVGA SuperNOVA 850 GT 80+ Gold 850W
Melyiket vegyem meg inkább? Egy tuning mentes i5 12600k + RTX 3080-hoz lenne.
Utóbbi lehet jobb lenne mert több a PCI-E csatija és a VGA-n is 3x8pin van.
Üdv. -
ITrex
tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
Ryzen 5 3600 (nincs húzva)
Aegis Gskill 2 x 8 GB 3200Mhz RAM
CORSAIR Builder Series CX500W táp
6db venti + Be Quiet Pure Rock CPU hűtő
MSI RX 470 Gaming X 4GB vidikari
Kingston 240GB SSD
1TB WD Blue HDDNa már most, adódott egy alkalom hogy RX 6600-ra cserélném az RX 470-et. A tápról tudni illik hogy 2014-es vétel, azaz 8 éves. Kérdésem, hogy azon kívül hogy régi a táp és csere érett lenne, illetve azzal együtt is, mennyire bírná el RX 6600 + Ryzen 5 3600 kombót? Egyrészt fogyasztásban elegendő lenne-e ennek a kombónak, másrészt 8 év után ha nem volt hajtva a táp hanem tényleg alap gamelésre volt használva mennyire bízhatok benne? Nyilván idővel lenne táp csere is most már, csak kérdés hogy a tápot is most azonnal szükségeltetik vennem, vagy 1-2 évet még elidőzhetek vele?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Kornél
-
Chaser
legenda
Seasonic G12 GC-850 Gold
erről a jószágról mit kell tudni?
33e alzán 5 év garral -
zozo01234
újonc
Sziasztok!
Nagyjából 20-30k-t költenék tápegységre.
A gép amit hajtania kellene egy i5-2500k, illetve egy gigabyte gtx 970 g1 gaming kártya. 2 satás ssd illetve egy 2tb-os hdd-t hajtana. (ATX méret)
Az hogy moduláris, vagy sem nem számotvető. -
Chaser
legenda
750/850w kategóriában mi most az ajánlott 50e ft-ig?
3080 mellé
kicsit kiestem a témábólszerk:
minél több garral
jöhet modu/non-modu verzió is
néztem a fractal 860-ast, de iszonyat elszállt az ára - a 760-asnak is - -
Graphics
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #142729 üzenetére
Felmerül bennem a kérdés, hogy egy integrált grafikas gepbe minek a 650-es táp?
Túlajánlod a tápokat... Ez nem így működik, félrevezeti a kérdezőket az ilyen ajánlás!
Próbáljunk már a konfig mellé értelmes ajánlásokat tenni, és ne úgy, hogy felesleges penzkoltést csinálunk, más számlájára ..
-
dudika10
veterán
válasz
4264adam #142732 üzenetére
Pedig a 2. es az 5. ev kozott eleg aprocska az esely arra, hogy egy tapnak baja legyen.
A 2-rol 5 evre valo ugras garanciaban kb semmit nem er. 5-rol 10-12 evre ugrasnak van ertelme.
#142729KAMELOT : birom ahogy masok zsebeben turkalsz.
A +15k ebben az esetben pont megegyszer annyi penz, mint amennyit el szeretne kolteni az illeto erre.
Mi a feneert kellene egy ~200W-ot fogyaszto gep melle egy 33k-s 650W-os tap?
Ne vegyen egybol legalabb 1000W-os, titanium tapot? Elvegre 100 000 forint sem olyan nagy kulonbseg.
Latom, te elkoltottel annyi penzt egy alaplapert, amennyibol en teljes gepet epitettem. Nem mindenkinek ez a hobbija. -
kromatika
veterán
válasz
KAMELOT #142729 üzenetére
Köszi akkor el engedem. Úgy is elég bőven az 500 vagy 550W. Seasonic B12 BC-550 Bronze 18 000 ért 5 év gari, vagy FSP Hydro PRO 500W (PPA5008100) 15 ért. 5 év gari.? Mind kettő boltból újan. Akkor ezek szerintetek jobbak,megbizhatóbbak mint a Chieftec CORE BBS? Ha igen akkor megéri a Seasonic a 3000Ft os felárat vagy van olyan jó az FSP is?
-
kromatika
veterán
válasz
Graphics #142723 üzenetére
Köszi
éppen tápot keresek. Mondjuk az én PC-hez / I5 11500, 2TB HDD,1 TB SSD, integrált grafika/ 500W is elég lenne,de a 18 as keretbe nem találtam gold tápot.Szóval a keretbe is bele fér.CHIEFTEC CORE BBS-600S 600W 80PLUS GOLD. Itt van róla teszt ,amiben elégé jól teljesít ahogy értelmezem. [link] De a CWT platformon nem gáz?
-
fain89
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségetek!
1.:
25.000 forint környékén, csak új érdekel.
2.:
Napi 1 óra játék, jó story esetén több is
A konfig: Asus P8H77 V-LE + i 3770K 3,9 => (4,5 lesz hamarosan) + GTX 1060 3gb+ 2x8GB 2000mhz + 2db SataSSD + 2db 7200rpm 2-2TB Sata +BluRay + Fan controller+ 5 venti.
+1: A gépház : https://www.chieftec.eu/products-detail/403/BA-01B-B-B-OP
Kinézett tápok:
https://www.alza.hu/seasonic-b12-bc-650-bronze-d6455540.htm
https://www.pcx.hu/chieftec-650w-tapegyseg-ctg-650c--00103691Ezek közül melyik lenne a legjobb választás? Illetve mit ajánlanátok a fentiek helyett?
Köszi előre is! -
SzuperBandee
csendes tag
Hello
GeForce RTX 3060 TI vagy 3070 grafikus kártyához elég a 685W táp?
Dell Precision 5800 gépbe szeretnék ilyet venni, de tápot cserélni nem szeretnék.. mert elég húzós beszerezni ebbe egy másikat..De ettől függetlenül sincs tervbe. -
djxp01
senior tag
válasz
Cs1csó #142717 üzenetére
A 20-as kerethez a 32k már kicsit sok lenne. Nem véletlenül írtam a 20.000-es határt.
,,nem játékra" de aztán írod, hogy húzod a procit az egekbe" Ez egy kitétel, hogy csak a játékosok "húzhatják" a processzorokat? A 2060 VGA egy távoli feltételezés lenne, pár GPU-t támogató Adobe program mellé - ezért is tettem zárójelbe.
A hab a tortán részhez, hogy fél/moduláris táp is jó lehetne, direkt odaírtam: ,,hogy jó lenne, de nem elvárás, tudom, főleg ilyen árkerettel..."
Igen, a Hydro 500 vagy 600 eléggé szimpatikusnak tűnik. Köszi!
-
Cs1csó
titán
válasz
djxp01 #142715 üzenetére
Szia.
20k alatt FSP Hydro 500 vagy 600. A használt piac hektikus: vagy van jó éppen vagy nincs jó, vagy jó áron vagy nem jó áron teljesen random ezt neked kell figyelni. Esetleg ha találsz pár jó áras használt tápot ide leírhatod a főbb adataival és akkor lehet kapsz tanácsot pl.mennyi idős a tápegység, van e még rá garancia ha igen mennyi, és persze a pontos típusát, és árát.
"nem játékra" de aztán írod, hogy húzod a procit az egekbe aztán meg azzal jössz, hogy TALÁN mégis lesz majd egy RTX 2060?
Az még hab a tortán, hogy csendes legyen és esetleg félmoduláris (kevés félmoduláris tápegység van és olyan áron, hogy akár már modulárist is lehet venni)Sajnos a Bitfenix Formula 550 már kifogyott 20k alatt.
Szerintem a legjobb - továbbra is - a Seasonic Focus GX 550 lenne 32k-ért 10 év garival, ugyanis moduláris, és félpasszív tehát alacsony terhelésnél a ventilátor nem is kapcsol be ennél halkabb meg ugye nincs, és elbír egy 300W alatti fogyasztású VGA-val. (a 2060-as bőven 200W alatti fogyasztású közelebb a 150W-hoz)
-
djxp01
senior tag
Üdv!
1.:
20.000 forint alatt (főleg új érdekelne, de használt (minimum 1.5-2 év garis) is jó lehet, ha a táp új áron nem jönne ki 20k alatt).
2.:
Nem játékra lenne a konfig: MSI Z590-A PRO + 11900KF + 750 Ti + 2x16 GB 3200 + 1db M.2 + 5 venti.
+1:
Az i9-es proci a lehető legmagasabb órajelre lenne "húzva".
Illetve, csak nagyobb terhelésnél kapcsoljon be a táp hűtése, a csend, és persze a megbízhatóság lenne a két legfontosabb szempont. A (fél)moduláris megoldás jó lenne, de nem elvárás, tudom, főleg ilyen árkerettel...(Illetve még annyi hozzáfűzés, hogy nem biztos, de ha egyszer, esetleg egy ~2060-as szintű VGA kerülne bele, elég lenne-e a fenti konfig mellé egy 550W körüli táp a stabil működéshez?)
Kinézett tápok:
Seasonic M12II-520 EVO 520W Bronze (Használtan épp van egy 15-ért hardveraprón.)
FSP Hydro PRO 600W (Új)
EVGA 500 BQ 500W Bronze (110-BQ-0500-K2) (Új - erről nem tudom pontosan, hogy csak terhelésnél kapcsol be a ventilátora, vagy folyamatosan megy.)Ezek közül melyik lenne a legjobb választás? Illetve mit ajánlanátok a fentiek helyett?
Köszi előre is!
-
voaps
csendes tag
Még egy kérdés - az (akár alap) EVGA tápok papíron gyanúsan több A-t tudnak 12V-on, mint egy akár több wattos komolyabb FSP, vagy Seasonic. Mennyi ennek a valóságalapja? Mennyire lehet komolyan venni a leírást?
-
voaps
csendes tag
válasz
Graphics #142709 üzenetére
Evga 600W 80+ Br.-om volt, de az kevésnek bizonyult egy idő után - nem teljesítményre, inkább melegedett - sokat megy a gép, sokszor éjjel is.
CPU - Intel Xeon X5482 (Core 2 Extreme QX9775) - húzva 3,4-3,6 GHz-re
VGA - GTX 960, de ha pl. egy "retro" GTX 480-at belerakok, azt is bírja.Néztem a Bitfenixet, de árukeresőn csak 3,5-es értékelése van és már kicsit túl van a kereten.
-
voaps
csendes tag
Sziasztok! 16-20000 Ft-ig melyik tápegység tud a legtöbb áramot (ampert) leadni 12V-on és azért már elfogadható kategória?
Kb. 700W-osban gondolkoztam.
(Csak a CPU 150W-os, VGA-ból most 150W-os van szintén, de ha úgy adja bírjon el egy 200-250W-ost is és 3-5 HDD-t.) -
amol
addikt
Sziasztok! A Corsair RM850 (sima, nem i vagy x) minőségben eléri a Seasonic Focus GX-850 (SSR-850FX) szintjét? Mekkora köztük a különbség?
köszi -
Ace Ventura
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek. A félmoduláris elég nekem. Inkább a 650-est választom.Nem baj, ha vna egy kis tartalék.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ace Ventura #142702 üzenetére
Szia! Seasonic Focus Gold GX 550 32k
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
3060Ti, és egy 10600K alá keresek megbízható halk tápot.
Félpasszív műkődés, és moduláris kábelezés fontos.
Árban 35K környékén megállnék. Ha olcsóbb, nem baj.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Synology NAS
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest