- ZIDOO médialejátszók
- ASUS notebook topic
- Steam Deck
- Egérpad topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz rekahh #125294 üzenetére
Bitfenix whisper M 450 watt
Bitfenix formula gold 450-550 watt
BQ pure power 11 400-450 watt.Én a Whispert vennem, pont 25. Halkabb, mint a suttogas, gold hatasfok, fullmodularis, lapos kábelek, öt év garrancia.
De a formula gold is tökéletes, fix kábeles kiváló egység
@csicso
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
rekahh
csendes tag
Üdv,
tápegységet keresek a következő kitételek alapján:
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Nagyjából 20-25 000 forint körül szeretném megoldani.2.: ASUS x470 TUF alaplap, Ryzen 3700X, 2x8 GB RAM, Nvidia 1060 6GB, 2 HDD, 1 sata ssd és egy pci ssd.
Köszi szépen!
-
lanszelot
addikt
válasz _Atesz #125292 üzenetére
Hello,
450W szerintem kevéske, vagy nem? A kimeneteket sajnos nem látom, nincs kép róla.
Nem hallottam még erről a márkáról. Milyen? Közép kategória?
Ha 550, ez jó: BitFenix BP-FM550ULAG-8R Formula Series 550W 80 Plus Gold Power Supply - (Components > Power Supplies PSU)
? -
lanszelot
addikt
Hello,
Nézegettem az összefoglalót, de nem találtam egyértelmű választ.
Gigabyte GA P61 USB3 B3
Intel i7 3770 3,4GHz
16Gb ram
Asus rog stix 1070 8Gb-hez vennék új tápot, DE
A mostani is tökéletes, csak a vga 8 pines, mig a táp kábel 6 pines. Van hozzá átalakító, de most pl kitakarítottam és 4 órába telt míg elindult a gép mert kontaktos az a kis átalakító.
Az a kis átalakító miatt kellene új táp ami 8 pines.
No itt elakadtam.
Tudnátok ajánlani? -
ilyen_85
senior tag
Sziasztok, filmnézős / NAS -ba kéne egy sfx tápegység. Fractal Design Node 304-es házam van, jelenleg atx-es táppal (Be Quiet 400W Pure Power 11 CM moduláris).
Nincs vele gond, csak éppen nem tudom betenni a házba az msi gtx 1070 armort, mert a táp csatlakozói útban vannak. Először úgy volt, hogy építek egy nas-t és egy külön gépet minden másra. Viszont kezd elhúzódni a dolog ezért betenném a vga-t a NAS-ba egy időre.
Ezért kéne egy rövidebb táp, első körben valami sfx tápra gondoltam, vagy van erre más megoldás?
A gép (amd athlon 200ge + 3 vinyó és egy ssd) vga nélkül nagyon max 55 wattot eszik (fogyasztásmérővel mérve), vga-val szerintem max 200 körül enne, de ezt nem tudtam kipróbálni de nem hiszem, hogy több lenne.
Amit szeretnék a táptól, ne legyen brutál hangos, ha lehet moduláris (kevés a hely a házban, jó lenne pár kábelt megspórolni), ne legyen több mint 400 wattos, és legyen rövidebb mint a jelenlegi.
-
_Atesz
addikt
válasz PadaVaJ #125286 üzenetére
Használtat venne, nem újat, gondolom ez a kiszemelt: [link]
hajni12Amennyiben a 8100 lesz, abban van HD Graphics (9100f-ben nincs), ha nem teszed a gépbe a 970-et, akkor simán elég a fenti táp.
970-nel egyik felsorolt táp sem hajtaná meg biztonságosan a konfigod.
Ez elvinné, ha jó állapotban van: RS-500-ACAB-B1[ Szerkesztve ]
-
MaNR
tag
Sziasztok!
Upgrade előtt állok és szeretném megkérdezni szükséges-e új táp vásárlása:
A cél config:
Proci: i5-6500
Ram: 16Gb max. 2400 MHz
Alaplap:Asrock H110M-ITX
SSD+normál méretű 1 TB-s vinyó
VGA: 1060 6 GB/(RX 580 8 GB)Jelenlegi tápSP 400W HEXA+
Maradhat a jelenlegi táp?
Köszi!
-
PadaVaJ
tag
válasz #42706048 #125281 üzenetére
Sokat nem tudok róla. Már kb. 2éve kifutott tápegység, valami beragadt készlet lehet. Elméletben csak 6pin es PCIe csatija van videokártyának. Nagyon régi konstrukció. 970es nek elméletben 2x6pin kéne.
[ Szerkesztve ]
A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
-
törölt tag
válasz PadaVaJ #125280 üzenetére
Helló!
Köszönöm szépen. Viszont most jelenleg csak ezek közül tudnék vásárolni. A a Cooler Master rs-500-psap-j3 tápegység az itt van a közelemben esetleg az megfelelne? Mivel jelenleg csak i3 as processzor lesz a gépben. Csak szeptember végéig kell ez a tápegység. Utána vennék egy újat.
[ Szerkesztve ]
-
PadaVaJ
tag
válasz #42706048 #125278 üzenetére
Szia.
Én úgy gondolom minimum 550wattos kéne neked (nagyobbik processzort néztem).
Azok közül amiket felsoroltál én nyugodt szívvel egyiket se tudnám ajánlani, ilyen minőségű géphez.
Egy be quiet! System Power B9 600W Bronze legalább kéne (minőségben) szerintem. Vagy valami jó 550es.
[ Szerkesztve ]
-
PadaVaJ
tag
válasz Sz4bolcs #125274 üzenetére
Szia.
Teljesítményben ép belefér ha nem lesz tuning.
6+2es PCIe kábelről nem találtam használható információt, mármint a keresztmetszetéről. Hexa+ ról van csak információ az elég gyenge, nem a csúcs kártyákhoz méretezték. Azt tudnám javasolni használj két fizikai szálat (ne egy vezetékről legyen bekötve a két csatlakozó), szerintem akkor nem lehet baj.
-
törölt tag
Sziasztok!
Gép amihez kellene a tápegység:
Alaplap: MSI Z390-A PRO
i3-8100 vagy 9100f processzor, későbbiekben lesz 9600k vagy 9700k.
Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMK16GX4M2B3200C16
Kártya: GIGABYTE GTX 970 4GB GV-N970G1 GAMING-4GD
Ssd: KingSpec 128GB KS-P3-128G
Ssd: Kingston A400 240GB
Ház: Cooler Master Elite 334Használtan lenne egyenlőre a tápegység, később vennék egy jobbat.
Ezek közül választhatok, melyikek az ajánlottak?Chieftec Iarena GPA-450S8
CoolerMaster rs-460-pcar-a3
Cooler Master RS-500-ACAB-B1
Chieftec CTG-500-80P
CoolerMaster 500W RS-500-ACAB-M3
Chieftec GPS-550AB A 500W
CoolerMaster ELITE 500W VElőző üzenetemet légyszíves töröljétek. Véletlen elnéztem. Bocsánat
[ Szerkesztve ]
-
Shuty0419
csendes tag
Sziasztok
Tápnál mit kell figyelembe venni alaplap vásárlás esetén kompatibilitás és működés szempontjából?
-
Sz4bolcs
senior tag
Sziasztok!
1050-es videókártyám cserélném 2070-re egy Ryzen3600x konfigban.
FSP 450W HEXA 85+ tápom van hozzá.
Megnéztem a csatlakozóit, mielőtt belevágnék vásárlásba, és azt látom, hogy van a tápnak egy szabad főága amiről 2 6pin csatlakozó válik le, meg mellé 2-pinesek. Erre a főszálra csatlakoztathatom a videókarit úgy, hogy a 6pint kiegészítem a 2 pinessel, majd a másik 6pines csatlakozót használom fel ugyanerről a főszálról?[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, tanácsot kérnék egy hosszú távú klassz, megbízható tápra.
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "20.000Ft alatt kéne megoldani." <- így van esetemben is.2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● MSI B450M MORTAR, Ryzen 5, 3 HDD, 1 SATA SSD, RX 570 (~160W játékban ~200 maxon nyúzva: [link])+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● 85+
● halk, halk, halk
● elektromosan jó megbízható legyen, nem kell RGB csicsa vagy modularitás● "Tuningolni tervezek" (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ryzen 5 3600 elég jól húzva levegőn.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Cs1csó
félisten
válasz weres78 #125264 üzenetére
Ez a konfig maxon kb. 450W-ot kajál, de játék alatt lehet még ennyit sem, még egy 650W-os is elég.
Ha az a táp jó - szokták itt ajánlani a púpos kondik figyelését stb. - akkor használd nyugodtan. Most a Corsair-nál az RMx széria a csúcs, ezzel pariban a Seasonic Focus vagy a még jobb Prime széria van.
A lényeg - ha tényleg ilyen komoly minőségű 40k körüli áron hajlandó vagy venni tápot - hogy olyat válassz amire vagy a bolt vagy a gyártó ad 10-12 év garit.
-
weres78
senior tag
Üdvözlet!
Jelenleg egy kb 8 éves corsair hx750et használok, ami kiválóan működik.
Első kérdésem, maradhat - e még ez a táp (kora ellenére)?
Következő konfigba (2080, 3600, 2hdd, 3ssd, összesen 6 venti) mehet ekkora táp, ha egy pici tuning is lesz...?
Ez a corsair hx sorozat még mindig olyan jó, mint volt? Van ami hasonló minőségű, de lényegesen olcsóbb? -
DaFok
tag
Sziasztok,
Van egy BQ Pure Power 9 400W CM táp a jelenlegi gépemben.
Egy éves lehet maga a táp, de új gépet szeretnék és nem tudom bírná-e?
Az új gép:
Ryzen 5 2600 (lehet majd kisebb OC)
MSI B450M Mortar
GTX 1660 (non-Ti)
2db HDD, 1db m.2 SSD, 6 venti.Ha kevés lenne a táp akkor 25k-ig tudnátok ajánlani másikat?
Köszi a válaszokat előre is
-
-
XboxPlayer
tag
válasz Meridius11 #125250 üzenetére
Én sem találtam 550 est viszont 650W ost is érdemes venni.. nem sok különbség van árban.. max 2 ezer forint+.. és azért mégis csak 650W arra lehet fejleszteni a későbbiekben.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Krisztián
-
Ati8821
csendes tag
válasz Paxker315 #125256 üzenetére
2 éves max. De nem nagyon ment, mert notebook elég volt.
Akkor megpróbálom ezzel. Annó azért vettem meg, mert ajánlották, hogy jó minőségű táp, viszont nem értek hozzá annyira, hogy biztosra menjek magamtól, képes-e akkora feszültséget leadni az ágakon, amennyire szükség van.[ Szerkesztve ]
-
Ati8821
csendes tag
Sziasztok! Adatlapomon található gépben cserélnék videókártyát, RX580 8GB lenne. Rá merjem bízni a tápra, vagy inkább cseréljem? Mi a véleményetek? Terhelés alatt nem tudom mennyire ugorhat meg az RX580 fogyasztása, képes ez a táp kiszolgálni? Előre is köszönöm.
-
Paxker315
addikt
válasz kaaber123 #125253 üzenetére
plusz BeQuiet, Bitfenix, no és, kinek az alapjaira építik a Supernova G2-G3 EVGA-kat?
Ne gyártóban, hanem TÍPUSBAN gondolkozz.
-
kaaber123
lelkes újonc
Szia!
Nem csak EVGA jöhet szóba. Ez lesz az első gépépítésem és pár hónapja kezdtem el utánaolvasni mindenbe (hardcore ez megy éjjel nappal, videók cikkek stb. ), mert elkezdett érdekelni a gépépítés konzol helyett. PSU-ba seasonic evga corsair, azt hallottam ezek az igazán jók.
Köszönöm a válaszod, ránézek azokra amit mondtál! -
Cs1csó
félisten
450W-ost is veheted, játék alatt kb. 65%-os terhelést fog kapni bőven ideális.
-
Paxker315
addikt
elbírja a 2060-ast, RX5700-ast is a 450wattos.
-
Meridius11
aktív tag
Hello,
B450 Tomahawk Max
R5 3600 (tuning lehet a későbbiekben)
16GB RAM
RX 480 (1 éven belül váltás lesz RTX 2060 szintű kártyára)
2db HDD, 2db SSDkonfighoz keresek tápot. Az agyonsztárolt Bitfenix Formula Gold 550W-t jóformán sehol nem kapni (mindenképp személyes átvétel kéne Budapesten), így alternatívát keresek. A be quiet! Pure Power 11 500W (BN293) jó lenne?
Vagy van ajánlott moduláris táp 22 ezer alatt? Esetleg bátran vehetek 450W-os tápot, elbírná a konfigot?[ Szerkesztve ]
-
PadaVaJ
tag
válasz kaaber123 #125248 üzenetére
Szia.
Te géped úgy gondolom 100wattot fog fogyasztani.
VGA vétel után (itt gondban voltam kicsit én 1660ti vettem fogyasztásban) 220wattot fog fogyasztani.400-450wattos tápegység szerintem megfelelne a célnak.
EVGA b3 bronz fokozatú táp 21ezerért nagyon drága.
be quiet! System Power 9 400W Bronze nála jobb minőségű és olcsóbb tápegység.
Amennyiben rászánsz többet egy gold minősítésű tápegységre BitFenix Formula 450W Gold maga kategóriájában mind a kettő legjobb vétel.Remélem nem csak EVGA jöhet szoba?
[ Szerkesztve ]
-
kaaber123
lelkes újonc
Sziasztok!
PSU választás előtt állok de amit kinéztem, annak sajnos felment az ára 30ra (EVGA supernova 650 GQ).
Találtam viszont EVGA SN 650 GM-et ami 4-gyel olcsóbb és jónak tűnik. Vagy esetleg 550 b3 szintén evga (ez 21K csak). Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Buildem: r3 2200g; b450m pro4 asrock; ssd kingston 480; 2x8gb ram. Később szeretnék csak vga-t, kb. fél éven belül fullhd gaminghez. (Igen! Csóró vagyok első buildem lesz lol)
Előre is köszi a segítséget! -
PadaVaJ
tag
-
tpeter77
addikt
Hali,
1. kb. 15.000 Ft-ból kellene megoldani
2.: Asrock B450M alaplap + AMD Ryzen 3 2200G cpu + 2x8GB RAM
3. titkársági gép lesz belőle, ne legyen túl hangos a ventije, más igény nincs. -
senior tag
válasz PadaVaJ #125241 üzenetére
Már bocsánat, nekem senkim ez a SilentiumPC, ezért is néztem meg a teszteket, de ...
"SilentiumPC Supremo M1 700 W platinum minősítésű. techpowerup.com tesztelte. Régi teszt már (2014) ezért csak a végeredményt néztem meg ami elég lehangoló. Több a negatívum mint a pozitívum." - írod.
A teszt végén van 8 pozitívum kiemelve és 7 negatívum, amiből az első kettő, de az első biztosan nem játszik nálunk. Azért mert hosszabb a negatív, oszlop ...
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
PadaVaJ
tag
válasz Paxker315 #125240 üzenetére
Nyár van szabadság és pihenés ideje.
SilentiumPC lengyel gyártó, lehet ezért 95%ban ők írnak róla. Kicsit úgy vettem észre haza beszélnek.
Találtam tesztet SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W-ról nem egy jól sikerült darab.
Teljesen moduláris, japán kondenzátoros, viszont nincs túlmelegedés elleni védelem, elég közepesen teljesít elektronikusan, melegszik és nagyon hangos a ventilátora 32dB alapjáraton.SilentiumPC Supremo M1 700 W platinum minősítésű. techpowerup.com tesztelte. Régi teszt már (2014) ezért csak a végeredményt néztem meg ami elég lehangoló. Több a negatívum mint a pozitívum.
-
PadaVaJ
tag
-
PadaVaJ
tag
válasz Energie X #125237 üzenetére
Magával a tápegységgel nincsenek nagy gondok, de elég gyenge anyagokból rakták össze. Később gondok lehetnek tartóssággal. Látszik rajta, hogy a költségcsökkentés volt a fő szempont. Valószínűleg 5 évet (ennyi rá a garancia) bírni fog, még ha a vége felé alacsonyabb hatékonysággal teszi is.
CoolerMaster minél nagyobb haszonra szeretne szert tenni (ki nem),ezért a költségcsökkentés látszik a tápegységen. Pár tesztet elolvastam nekem az jött le belőlük, nem használhatatlan de van nála jobb.
-
őstag
válasz PadaVaJ #125236 üzenetére
Köszönöm! Kiindulási alapnak ez már nagy segítség! Az ajánlott tápok táblázat alapján Cooler Master G550M-re gondoltam elsőnek, de azt nem nagyon kapni. A Radeon 5700-ashoz pedig a G650M-re de az már közeledik a 30k felé... A COOLERMASTER MWE Gold 550W az nagyon nem ajánlott? Kicsit régi az a táblázat, tervezitek upgradelni?
[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
PadaVaJ
tag
válasz Energie X #125233 üzenetére
Elég tág határokat adtál meg.
8400 + 1660 hoz elég 450wattos tápegység is.
9700 + 2060 hoz viszont kell a 550wattos.20ezer körüli kategóriában BitFenix a bajnok. Gold minősítés, 5év garancia, halk működés...
Ha már konkrétabbá válik a konfiguráció többet tudunk segíteni.A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
-
Paxker315
addikt
válasz PadaVaJ #125232 üzenetére
M1 Supremo JonnyGurunál. Az M2 újabb Arról csak lengyel teszt van.
"tisztes iparosmunka" kategóriának mondanám, nem veszélyes.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz PadaVaJ #125232 üzenetére
Inkább a ti segítségeteket kérem én nem vagyok otthon a témában ahogy látom
Csinálunk egy gépet játékra szeptemberben, a konfig még nem dőlt el teljesen, attól függ megjön-e az a pénz amit várunk, aszerint választjuk meg az alábbiakból az alkatrészeket:i5 8400 v 9600k v i7 9700
16 GB ram
Geforce GTX 1660Ti v RTX 2060 vagy Radeon 5700 nonXT
1 NVME SSD
1 HDD
1 ODD15-23k körüli tápegységre gondoltunk, mindenképp 5 év garral.
A DC-DC áramkör jó ha megvan egy tápegységben ugye? Találtam 22k-ért 80+ GOLD-ot is.
Nem tudom mekkora tápegység kellene mondjuk a Radeon 5700-al futó konfighoz (de lehet,hogy elvetjük ezt a kártyát). Az is lehet, hogy karácsony környékén lesz upgrade VGA terén, ez pénz függő. Milyen tápegységeket tudnátok ajánlani ami lehetővé teszi a későbbi upgrade-et ha úgy alakul?[ Szerkesztve ]
-
PadaVaJ
tag
válasz Energie X #125231 üzenetére
Természetesen szabad, csak az a kérdés, hogy érdemes?
Újonnan mindegyiknél van jobb vétel (minőség, ár vagy garancia területén).SilentiumPc-t egyáltalán nem ismerem. Egy fia tesztet nem láttam tápegységeiről.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az alábbi tápokról mi a vélemény? Szabad ezek közül venni?
COOLERMASTER MWE Gold 550W
CHIEFTEC BBS-500S Gold 80+
THERMALTAKE Smart SE 530W Gold
SILENTIUMPC Supremo L2 Gold 550W[ Szerkesztve ]
-
PadaVaJ
tag
-
Paxker315
addikt
-
törölt tag
Hello!
Új tápot vennék a következő konfighoz:
MSI B350M Mortar Arctic
Ryzen 3 1200
8GBx2 RAM
Radeon RX580 Pulse (1 csatis)
4db WD Green 4TBMinnél halkabb táp kéne, de ne horror árban. A keret max 22 ezer.
-
MMIX
addikt
Fractal Design Announces the ION+ 560-860W HighPower
TechPOWERUp.comION+ SFX 500 és 650W, Seasonic Focus SGX, www.plugloadsolutions.com
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
Üdv!
Ismerősöm gémör konfigja:
Asrock z68 alaplap
Msi gt670 (nem oc)
4 gb ram, ssd+hdd
"Valamilyen p5 proci" (ha jól sejtem 2 vagy 3 gen i5)Ebbe kellne valami olcsó de használható tápot tennem, mert a korábbi hárompálcás 420-as szutyok megadta magát.
Szegény ember megunta, hogy 7-8 havonta meghal benne a szervízben tízezerért belerakott, fél év garis "új" táp. Persze, ami most benne van, azt az árzkereső szerint 2016 nobember óta senki se forgalmazza.
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
BogyóBP
addikt
válasz Cs1csó #125214 üzenetére
Köszi srácok, jelenleg a Be Quiet Pure power 500W CM van a gépbe alig 2 éves a táp úgy rémlik, viszont sajnos ahol vettem cég már becsődölt így a garija nemtudom hova érvényes ha beszart volna
Más: Vannak ilyen Bitfenix Alchemy táp hosszabbítóim amiket úgy vettem anno, nagyon szeretem mert harisnyázottak és van több féle szinben is, és elég jól hajtogatható is, viszont nemtudom ezek milyen minőséget képviselnek. Ami a bitfenix whisper m tápnál nagyon tetszik hogy lapos kábelei vannak, így a kábel management nagyon egyszerű lehet, ráadásul full moduláris, így ha egy kábel tönkremegy biztos kicserélhető (még az ATX 24 pines is) ami a legtöbb tápnál ugye alapban a tápban van egy ágon a 4+4 es EPS csatival.
Szeretnék kábelmoddinggal foglalkozni, nézegettem is hogy miből mit kéne vennem amikor lenne egy kis időm gyártogatnék akár megrendelésre is, a krimpelő fogo se egy drága dolog hozzá szóval..Csak macerás.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
hoffman_
nagyúr
válasz Etzel #125219 üzenetére
ha nem fogod szénné tuningolni a cpu-d és a vga-d párhuzamosan, akkor még tartalék is van benne. de véleményem szerint még a tuning sem okozna gondot.
én nem K-s procihoz és 1070Ti-hez ugyan, de a 200W-al kisebb Staright Powert használok.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Etzel
aktív tag
Sziasztok. A szóban forgó (be quiet! Straight power 10 600W 80+ gold) tápegység elég egy i5 8600k és gtx 1080 ti-hez?
Vízhűtés, 2x8gb 3200mhz ramok, 1tb m.2 meg 2tb Sshd van még a gépben.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
PadaVaJ
tag
válasz Meizubee #125208 üzenetére
Szia.
Akkor érdemes vele foglalkozni ha még nem túl régi és jó állapotban van a tápegység.
Elég régi konstrukció 2015körül kifutott (látom linkedből még sajnos van beragadt készlet).
Amit FSP tápegységet linkeltél az is kifutott széria már.Ha úgy döntesz cseréled olcsón be quiet! System Power 9 400W Bronze
vagy be quiet! System Power B9 450W Bronze a 400wattos is simán elég neked.
Amennyiben gold minősítésűre lenne szükséged BitFenix Formula 450W Gold[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz BogyóBP #125211 üzenetére
PadaVaJ válaszát annyival egészíteném ki ha ismert minőségi tápegységet vásárolsz akkor ilyen problémát nem okozhat a tápegység. Egy 15k körüli vagy a feletti beQuiet!, FSP, Seasonic, Corsair, EVGA, Bitfeix tápegység ilyen problémát nem fog okozni.
HA az otthoni elektromos hálózat gyenge annak felújítása is javíthat a stabilitáson.
-
PadaVaJ
tag
válasz BogyóBP #125211 üzenetére
Igazából ha megtalálod a összefoglalóban: Veszélyes tápegységek listája ban akkor előfordulhat.
Esetleg ha egy táp már nagyon sok-sok évet szolgált (jobbaknál ez 10+ év) és már épp haldoklik, de ez nem jellemző.
Ilyet tapasztalsz érdemes szakemberrel átnézetni a számítógépet.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz Cs1csó #125210 üzenetére
Úgy értem hogy a gyengébb táp össze szedhet e zajt vagy villoghat e tőle a kép.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Meizubee
tag
válasz Meizubee #125208 üzenetére
FSP Hydro X 450W Gold (PPA4509700) ez a táp jobb lehet 12V-os ágon?
-
Meizubee
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék, van egy Chieftec 500W ATX2 (GPS-500AB-A) aminek van 2db 6 pin PCIe csatlakozója. Új VGÁ-t vennék, egy AMD Radeon RX 570-et, aminek 8-pines tápcsatlakozó kell és 450W-os tápot ajánlanak hozzá, a kártya pedig 150W-ot vesz fel az alaplapról.
Kérdésem:
Egy 6 pin to 8 pin VGA táp átalakítóval működni fog a kártya? A tápom 6 pin-es ágon meg tudja hajtani ezt a kártyát?
Köszönöm a segítséget előre is
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Egy rosszul megválasztott tapegyseg vagy egy gyengébb darab kihatással lehet a megjelenített kép élességére vagy csak a stabilitásban van szerepe?
-
BogyóBP
addikt
válasz Paxker315 #125205 üzenetére
Nekem határozottan tetszik a bitfenix whisper m 650w os tapja tetszik a kábelek kialakítása is.
-
Paxker315
addikt
válasz BogyóBP #125203 üzenetére
Kérdezd őt, szerinte 8700k és vega64 OC-re is elég 450w.
egyébként RTX2060S-Radeon RX5700 mellé még elég lesz a 450w. Fentebb azért már 550-re mennék, arra ott a Formula Gold amit valszeg túl sokat ajánlgattunk, mert MINDENHOL elfogyott.
-
hegegabi80
addikt
Még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy 350 vagy 450-es SFX tápot vegyek.
A jelenleginek elég lenne a 350-is, sőt még egy kis fejlesztés is beleférne. Végül is a 450 se annyira overkill, de azért mégis csak na.
Kalkulátor szerint 230 körül fogyaszt max a gépem, de szerintem jó ha van 200. Ez meg bőven 50% vagy az alatt, e felé nem is igazán menne. -
BogyóBP
addikt
válasz Paxker315 #125202 üzenetére
Elég lehet a 450w nekem ha később egy erősebb VGA-t vagy egy perifériás hangkartyat teszek bele?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Szeretnek tápot cserélni mivel a mostani be quiet pure power 10 Cm 500 al már a tököm tele van. Hangban tok jó halk ugyanilyen halkat szeretnek lehetőleg olyant ami nem ciripel megterhelesre. Árban olyan 20-25 ot szánnek ra de olcsóbb is jó. Egy i7 8700 és gtx 1060 6gb al kell majd megbirkóznia.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról