- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség (ismét), a mostani tápom szeretném lecserélni, mert kevésnek bizonyul a konfigomhoz és nem tudom milyet vegyek helyette.
Ami lényeges: olcsó legyen és viszonylag halk.
Szerintetek? -
Traxx
őstag
válasz hibavissza #23190 üzenetére
Hát nézd...Nekem Seasonic tápom van, és a linkelt Corsair-ekben szintén az a belső dolgozik (pontosabban majdnem, mert már újabb generációs van bennük, mint amilyen nekem van, de a név a lényeg). A véleményem ugyanaz, mint az Öregnek ( ): a gépben messze a vinyó a leghangosabb. Utána jön a Hyper TX2. Jó, nem egy áramzabáló konfigom van, de amikor Radeon 3870 volt a 7600 GT helyén, akkor sem sikerült a legnagyobb erőfeszítéssel sem hangoskodásra bírni...
Az Enermax meg egy fokkal még halkabb, bár szvsz ezen a szintem már nehezen érzékelhető a difi. Szóval ventis tápból halkabbat kifogni ezektől nem igazán lehet...
A géped közel sem fog 300W-ot enni. Én az ára miatt a linkelt helyen lecsapnék a 450-es Corsair-re, vagy az Enermax-ra. Ha nem gondolkozol GTX295 kategóriában a 4670 helyett, akkor elég sokáig jól fog szolgálni.
Passzív táp helyett én sokkal inkább ventiset raknék a gépembe...valamennyi légmozgás nem árt a tápnak, és más úgyis el fogja nyomni a tápventit, ahogy fentebb írtam...tapasztalat. Pláne ha hangszigetelt a házad, úgy az már szinte Zen léptéket hozhat majd
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
kem
addikt
válasz hibavissza #23192 üzenetére
Melyik ez a bolt?! azt a gyereket le kéne fejelni!
Én azért adtam le a 450W-os csiftekemet, mert megőrültem annyira zajongott. Egy 350-es FSP-re váltottam, ami megváltás volt utána. Mondd má' meg a gyereknek,h k@pj@be, inkább mennyen kávét főzni valahovaTálydi:
Szia! Ennyiért már vehettél volna jobb tápot is, de ilyen ha szorít az idő... Egyébként nem hiszem,h csalódni fogsz benne. Üdv!
[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
AUDI RS6
csendes tag
szasztok...mitszoltok ehez a taphoz??
CoolerMaster 520W Real Power M520 RS520-ASAA-A1 -
venember83
nagyúr
válasz hibavissza #23192 üzenetére
Ennél halkabb ventis tápot nem nagyon kapsz. Ennél többet nem mondhatok. Két havernak is Corsair tápja van, egyiknek VX450, másiknak HX520 és terhelés alatt (játék), minden ventit lehúzva (pár tíz másodpercig) a gép leghangosabb alkatrésze a vinyó volt mindkét esetben.
-
hibavissza
veterán
válasz venember83 #23189 üzenetére
Köszi a tippet, de ebben a tesztben is halk tápról írnak, a bótos gyerek (ahol vettem) eskü alatt vallotta, h a chieftek halk......
Félek ez a halk relatív...szóval egy néma gépben a halk lehet, h már hangos...
Nekem gyakorlatilag olyan táp kéne, ami az én rendszeremen kb. 40%-os kihasználtságnál még nem használ ventit. Egyáltalán van ilyen konstrukció? -
hibavissza
veterán
Rájöttem, a legtöbb informazikai problémámra a pénz lenne a megoldás. Nekem mac kéne, de egyszerűen sajnálok ennyi pént kiadni, ha van pc.
-
hibavissza
veterán
Köszönöm a választ. Sok gépet láttál ezekkel? Mi az, h leghalkabb, nekem olyan kell, ami mondjuk egy video editálás közben is néma az én gépemben. Szóval ezek teljesen némák?
Jönne a gondolat, de... Az fsp zen-ben nem hiszek, mert nem egy bizonyos gépbe építik (lásd, mac), hanem olyan gépekbe, melyek talán nem olvasztják meg idővel....mondjuk nem jártam a termék veboldalán, lehet van konfig ajánlás. Másrészt nem tudom, 300W elég e nekem, a 400-as már túl drága a gép összértékéhez képest. -
venember83
nagyúr
válasz elfelejtette #23188 üzenetére
De, vonatkozik, csak ember legyen a talpán (de ha nem is ember, legalább jogász/ügyvéd), aki ezt érvényesíti.
hibavissza: CX400-ról van teszt a prohardveren is, olvasd csak el, tanulságos. Nagyrészt nagyon jó, halk tápokat forgalmaz a Corsair.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz hibavissza #23187 üzenetére
A táp garanciája nem terjed ki az általa kinyírt alkatrészekre.
Az lenne a kánaán, ha megvalósulna az, amit írtál, vagyis hogy szar tápot nem lehet forgalmazni!"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
hibavissza
veterán
Nem félek, mert nem értek hozzá. Garanciás, ha hazavágja, kifizeti a táp forgalmazója...
Amúgy magyarország egyik legnagyobb nagykerében vettem, gondolom, nem forgalmaznák, ha gond lenne vele. Ez egy táp, olyan nagy szarok nem kerülhetnek be a piacra, a szar táp senkinek sem érdeke. Egy lakástűz biztosítója biztos elővenné a táp forgalmazóját...sztem. -
Traxx
őstag
válasz hibavissza #23184 üzenetére
Nem éppen a legolcsóbbak, de a halkságnak ára van...ezek pedig a jelenleg kapható leghalkabb tápok.
Vagy (és nem tudom honnan van nekik 15K alatt ): [link]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
hibavissza
veterán
Sziasztok! A következő kérdésem lenne: ehhez a konfighoz milyen tápot vegyek? :-)
Tudom nagyon uncsi már, de nagy szószban vagyok. Nagyjából végigfutottam a topikot (jobb lett volna egy hete) és úgy gondolom ez egy érdekes probléma lehet.
Szóval vettem, azaz összerakattam egy gépet a "haverral"...780g, phenom 9600, hd4670, seg 500 win....először úgy zúgott, mint egy áramfejlesztő (pedig fogyasztja inkább), mindent lecseréltem zajmentesre, még a vinyó is kapott kalodát. A gép gyakorlatilag néma...lenne, ha nem lenne benne egy trust 420 dual fan (icipicit búg). Gondoltam kicserélem...bolt be....halk táp kér...chieftec 450 kapott....betesz...használ( 1 napot).....kivesz...visszavisz, trust vissza. Elképesztő hangos volt, még az irodai gépem is halkabb. Mit használjak tápnak egy néma gépbe? Nem játszom a géppel úgyhogy teljes terhelésen felőlem zajonghat, de egy kis konvertálgatásnál azonban legyen csend. Ja, a ház belülről parafával burkolt, gyakorlatilag nincs testhang. A fájdalomküszöböm 20k körül van. Köszönöm a meghallgatást.Tapasztalat sum: chieftec 450 (13k) nagyon zajos(szélzaj, a venti pörög és fújja ki a hideg levegőt :-( ); trust 420 dual fan picid búgós
-
elfelejtette
veterán
válasz BambaHuba #23182 üzenetére
TT-t nem szoktam ajánlani. Esetleg a keress rá a topicban.
CM Silent Pro jól sikerült darab, de inkább a HX520/TX650."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
BambaHuba
tag
válasz elfelejtette #23181 üzenetére
Ezek itt:
- Thermaltake W0142RED RX 500W
- CoolerMaster Silent Pro 500W Active PFC?
A crosair HX520 szimpi....
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz BambaHuba #23180 üzenetére
Hy!
Enermax Pro82+/Modu82+
Seasonic S12-II/M12-II
Corsair VX450/HX520/TX650
Ezekből nézelődj."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
BambaHuba
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek egy jóóóóóó halk tápot. Tényleg ez fontos!
Alaplap:Gigabyte EP45-DS3
Proci: Intel Q6600
Vga: Sapphire HD4850 512MB Sapphire Edition
Ram: 4GB Kingmax DDR2Ötletek? FSP-t ne írjátok mert az most van és nem szimpi benne hogy fel-fel bőg néha
KÖSZI
-
szlob
csendes tag
Sziasztok!
Most jött el az idő gépfejlesztésre és hát gondban vagyok, milyen tápot is válasszak.
A jelen konfigom Athlon 5000+ X2@3.1Ghz, HD4850, 4GB Geil DDR2, 2HDD, 1 DVD, meg 2 raklap venti. DE!
Olyan táp kellene ami biztonságosan elvisz Crossfire-ban 2db HD4850-et, meg majd a később egy Phenomot is akár, mert nem a jelenre kívánok tervezni hanem hosszabb távra.
Én először a Corsair TX650W[link] tápra gondoltam, de a fórumokat olvasgatva, lehet ez nem lesz elég. Milyen tápot javasolnátok?
A pénz is szempont, mivel nem maradt sok a többi cucc megvétele után.[ Szerkesztve ]
-
gyuluskám
tag
Sziasztok!
Sztetek ehhez meik lenne a jobb?
E4500 2.2 GHZ 3.6GHZ-re TUNING
HIS ICEQ 4 4850
3GB KINGMAX DDR2 800
500GB SAMSUNG F1CORSAIR CX400
CORSAIR VX450
???ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!
-
No-kia
addikt
láthatod mennyire ért.. az a midnenből a legjobban hangzót effektus, de még a fal "számítógépguruja is azt mondja, hogy jó az a táp, meg hogy 4 amgos amd a legjobb játékra, megvmi 20 ezer forintos lapot találtak, amiben van CF, gondolom a másoodik 8X-os sebességgel megy, nah de majd kiderül mi lesz a vége
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
No-kia
addikt
nem akar tuningolni, és neki mindenképp az 1GB-s kell mert huh az 1 GB, nem tudom róla lebeszélni, monitort se akar venni, egyik legjobb haverom de komolyamn mondom falra mászok tőle, ha szgépekről van szó, én is tápcserét mondtam, de akk nem tudna venni 1GBset, hamost gonosz lennék mondanám, hogy rem kipukkad a táp
[ Szerkesztve ]
-
h.adam.92
őstag
válasz strebacom #23168 üzenetére
Hali!
Mivel ha kiveszed a ramot és jelzi, hogy nincs benne és mikor visszateszed akkor nem jó, szerintem a ramoddal van a probléma. A leg1szerűbb, ha elmész egy haverodhoz és elkéred az ő ddr2-esét és beleteszed a tiedbe, h ajó akkor nem a táp a gond. Viszont, ha akkor sem jó akkor passzolok. Viszont, ahogy az aláírásodban látom lehetséges, hogy az op-vel van a gond.(test edition)
-
strebacom
senior tag
Sziasztok okozhatja ezt táp??
Chieftec CTF650-n van.... -
Robb202
tag
De teljesen mindegy neki, mert mindkét opcióval hol a 4-es hol a 8-as pin van csatalkoztatva hol elindul hol nem, ezt nem értem. Mi a fene lehet
-
AMD Power
titán
válasz venember83 #23164 üzenetére
Értem. Gigabyte.... Szeretem azt a márkát.
Tényleg nem rossz. Sőt ez nagyon de nagyon sok mindenre elég lenne.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz AMD Power #23161 üzenetére
Akkor legolcsóbban én egy Gigabyte Superbet ajánlanék, jóval erősebb a jelenlegi tápodnál és halkabb is. Olyan belsőjű táp van az én gépemben is, egyszer már megvédte a gépet kivülről érkező túlfesztől, halk, s az ára sem volt vészes.
Pontosítás: A négyszázhatvanasra gondoltam, természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
Robb202
tag
Vettem egy Corsair 550W-os tápecskéget.
A Táppal van a gond nemtom. Mikor a számítógépet bekapcsolom (teljesen új konfiguráció) akkor felpörög 3 másodperc erejéig, majd kikapcsol majd megint be majd megint ki. És így tovább. De az alaplap üdvözlő képernyője nem ugrik be. Ritkán azért elindul és az üdvözlő képernyő is megjön. Ez mitől van?
Az alaplapra csak power sw kábel van rádugva a többi nincs bedugva, lehúztam mindent róla amit csak lehetett, és mégis furán viselkedik. Lehet nem kap elég feszültséget a táp?
Úgy érzem mintha a rendszer nem várná meg míg az alaplap bemelegedne. Asus P5E alaplapom van. -
AMD Power
titán
válasz venember83 #23137 üzenetére
Ha már megvenném az új gépet akkor szerintem vennék hozzá egy új tápot is.
-
-
Dyno
veterán
válasz VaniliásRönk #23154 üzenetére
FSP beles?Narancs matricás volt a megbízhatobb én úgy tudom, de abban sem FSP bél volt hanem Sirtec ha jól tudom.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
kem
addikt
válasz Tálydi #23146 üzenetére
#23151 h.adam.92:
Szia!
Igen, procicsere után is kiszolgálna a Corsair. Nekem a 450-es nagytestvére van, és előreláthatólag akkor se kell lecserélnem, ha 2db VGA-m lesz, és Quad procim.jeni:
Nekem mindegy, én ezt nem most találtam ki mert irigykedek,h neked olyanod van
Én nem is adnék esélyt, h kiszáradjon a kondi, vagy leálljon a ventillátor... Már szemtanúja voltam olyannak, ami mindent megsütött ami a tápra vagy az alaplapra volt kötve. DVD/alaplap/VGA/RAM/HDD!...
Persze olyan is van ami bírja ~3évig, aztán amikor szétfőzi a gépet, akkor a gép ugyis csak 5000Ft-t ér(+persze az adatok amiktől megszabadít), de ne tápon akarj spórolni... Fő a biztopnság.[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
kem
addikt
Szia!
A Codegent inkább dobd el jó messzire, az egy szar szemét hulladék!
Vegyél FSP 300 PNR tápot(ha nem kapni, akkor 350-et). PNF is jó, de drágább, és neked fölösleges. Kb. 5100Ft, és tökéletes erre a célra(még az én konfigomat is elviszi!). Ha bővíted a konfigod, vagy lecseréled, akkor is hasznát veszed!A Codegány elég gépgyilkod. írd be a topic keresőjébe, és megtudod mi a véleményünk/tapasztalatunk róla.
Tálydi:
Végülis nincs ellene szóló érv az árat leszámítva, de ha szereted a márkát, akkor nyugodtan vedd ezt a tápot.[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
Tálydi
senior tag
Hali mindenki! Egy Sharkoon SHA550(500W-os!)-es táp el bír egy Q6600(kis tuning)+4gb+9800GTX+120gb+2odd-t?
Köszi[ Szerkesztve ]
Eeeeh, what’s up, doc?
-
jeni
félisten
Sziasztok
Ehhez a konfighoz szeretnék tápotAsus P4P800VM alaplap,3GHz Precsot,160GB HDD,Gigabyte 7600GS passzív hűtés,és van egy Slotos hűtős is az ami duplás a videokártya mellett mivel az passzív.és 2x512DDR memó
Ami van most hozzá az előző gépből lenne az a Codegen 300W kék matricás.Szerintetek elég hozzá?
Esetleg milyet tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
egy AMD 9950, 2GB RAM, 3DB vinyó, 1 neon, 4870 1GB-s cuccokkal rendelkező gépet kibízná rá egy 3 éves Coolink 500W-os tápra? haverom mindenképp megakarja tartani a régi tápot mert akkor nem lenne pénze az 1GB-s radeonra,(mellesleg 1280-as a monitor natív felbontása ).
-
h.adam.92
őstag
Hali!
Tudnátok nekem javasolni egy aránylag olcsó, de megbízható tápot ehhez a konfighoz?
ASUS P5B Deluxe
Intel Core 2 Duo E6320 1.86GHz @ 3.1GHz
2*1GB GEIL ULTRA 1066MHz
GeForce 9800GX2[ Szerkesztve ]
-
lamasman
csendes tag
válasz venember83 #23140 üzenetére
igen, közben észre vettem a másik topicot. Memtest már volt, memóriának nincs baja.
-
venember83
nagyúr
válasz lamasman #23139 üzenetére
Nem induló gépek témája. Ahhoz a géphez tuti nem kell erősebb táp, ott valami más gond lesz, ha csipog, akkor nagy valószínűséggel memó/vga/alaplap problem (leginkább első), de bővebben majd a megadott témában, mondjuk jó lenne tudni, hogy pontosan hogyan is csipog az alaplap, ez a legtöbb esetben pontosan behatárolja a hiba okát.
-
lamasman
csendes tag
Helló, segítségeteket szeretném kérni. (nagy valószínűséggel jó helyre írok).
Most vettem teljesen új gépet:
Gigabyte GA-EP45-DS3R
Intel Core 2 Duo E8400
Samsung Spinpoint F1 750 GB
4gb Muskin ram
Pioneer DVR-216D SATA
Gainward 4850GS 512mb
Gigabyte 460W SuperBÖsszeraktam gépet, semmi baja nem volt elindult, megvolt BIOS frissítés, Vista telepités stb..
Aztán kikapcsoltam, elmentem egykét órára otthonról (megszokásból előző gép miatt a táp kábelt kihúztam a gépből). Mikor vissza jövök kapcsolnám be,(hosszabb áramtalanítás után lépet fel ez a probléma) ekkor van a baj, bekapcsolni bekapcsolt de a monitoron nem akart "kép lenni" érdekes módon a reset gomb megnyomása után "lett kép". Egyből arra gondoltam hogy a táppal(100% monitornak nincs baja) lesz valami, de mivel gép vásárlás előtt is körbe olvastam fórumokat/rengeteg tesztet elolvastam mindenhol azt olvastam hogy bőven elég egy Gigabyte 460W SuperB.
Most reggel már elindulni sem akart a gép és ha el is indult jött az alaplapi csipogó hang. Talán még nincs "baj" nem égett le semmi nem vettem észre legalább is.
Viszont most egy kicsit megijedtem.
Majd megpróbálom egy erősebb táppal (arra is gondoltam hogy lehet pont egy gyári hibás tápot kaptam, amilyen az én szerencsém..)
Véleményeteket szeretném kérni ez ügyben mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz venember83 #23137 üzenetére
Úgy legyen! Bár persze az a konfig még messze nem végleges. Bár most a 125W 6000+-ból a jelenlegi állás szerint egy 89W 5600+ lenne.
-
AMD Power
titán
válasz venember83 #23135 üzenetére
Értelek. Csak ezért kérdeztem.
-
AMD Power
titán
válasz venember83 #23133 üzenetére
FSP 350 PNR.
-
AMD Power
titán
-
Viktoár
addikt
Értem,akkor íme:
Lap: asrock k7s41gx (integrált vga,hang,lan)
proci: amd sempron 2600+ (s462,1800Mhz)
ram: 2x256mb (333Mhz)
táp: Ultra Power SD-T420PRA táp tuti jó mert izmosabb konfig simán vitt. Na ötlet? Lehet hogy hülyeség de én arra gondoltam a tápnak kevés hogy csak a 20pines dugasz van leterhelve és az is csak éppenhogy.Ezen kívül van még 2db 12v-s csatija is (4pines).
Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
Sziasztok srácok,olyan kérdésem lenne hogy van egy régi konfigom úgy 80W-ot ehet max terhelésen."Sajnos" csak egy 420W-os tápom volt hirtelen és azt kötöttem a lapra ami 20 pines de a tápon még van bőven dugasz .A gép kb 2 mp-ig megy és leold.Lehet olyan hogy túl gyenge a gép a táphoz és nem kapcsol be?Ilyen régebbi cucchoz milyen régebbi táp dukál ami megbízható.(Látom zellerrrr kollega is alkot egy régi géppel )
Üdv:Viktor
-
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket:
Vennék egy ilyen vidkarit:
MSI R3870X2-T2D1G-OC Radeon3870X2 1GB PCI-EAzt az infot kaptam, hogy 550W-os táp alatt ne is próbálkozzak ilyennel. Hogy lehet kiszámolni, hogy tényleg nem elég e mondjuk egy 460W-os táp ennek? Az konfig röviden: p45-ds3p alaplap, e6600-as proci, 4 giga ram, 2 satás vinyó, meg egy dvd író.
A 460 és 550 között ugrik elég nagyot a tápok ára. Szoval nem igazán vennék egy 550-es tápot, ha nem muszáj :-)Előre is köszi a válaszokat.
-
Zellerrrr
csendes tag
Üdv nektek,kérdésem csak annyi lenne hogyha van egy netezős gépem ami kb 90w-t fogyaszt milyen tápot ajánlotok rá? Mi történne ha egy kb 70W-os tápról üzemeltetném?Elszállna atáp vagy csak leoldana vagy mi várható ilyen esetben?Köszi
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani egy szünetmentes tápot a konfigomhoz? Lehetőleg minél olcsóbb és persze megbízható legyen.
-
(Bundás)
addikt
Tápszervizesek, tápventit kicserélők!. Keresek AD1212MB-A71GL típusú (egyéb is érdekelhet) ADDA ventilátort, ha netán kimaradt volna valahonnan, vagy megmenthető. Elnézést az OFF-ért.
-
elfelejtette
veterán
-
joshua7
veterán
HX620-at tudnék jó árban, de az a bökkenő, h gari nyema, mert ventije ki lett cserélve egy csilivili, színes Revoltec-re.
Semper Fi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz venember83 #23106 üzenetére
Ok, egyenlőre a combos egységes 12V-os ág miatt a TX650 szimpatikusabb ha kapok az lesz.
Tesóm sikeresen vett magának egy Eurocase tápot, amit sürgősen cserére ítéltem így átmegy a gépébe a GPS550-em.
#nincsbennetarcsi
-
elfelejtette
veterán
Hát az árat tekintve ez tényleg a max, mivel a TX650 25k, a HX520 27k (ipon).
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Qru
MODERÁTOR
Vmi erős, tartós tápot keresek, Q6600 tuningra, hang meg, hogy moduláris legyen másodlagos teljesen. Árban olyan 20-25k-ig mennék el max. Első körben Corsair TX650 vagy HX520-ra gondoltam. Van ezektől jobb választás ebben az árkategóriában?
#nincsbennetarcsi
-
Dyno
veterán
válasz legenda007 #23096 üzenetére
Amit kolléga ajánlott elég is lenne bőven, de ha jobbat akarsz Gigabyte Superb 460W, hosszabb távon is megfog szolgálni.
-
Kami11
őstag
válasz venember83 #23101 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sajna nincs másik táppal való próbára lehetőségem, úgyhogy marad a vásárlás, remélem tényleg a táp lesz a ludas és nem feleslegesen veszek másikat!
Van valami más módszer az általad javasolt és műszeres mérésen kívül? Nem kell hogy 100%-os biztonságot adjon csak legalább megerősítsen a gyanúmban.
Amúgy ezt a tápot néztem ki helyette:
Cooler Master
Real Power M520
Erről mi a vélemény(etek)ed?Szerk.: Ki volt kapcsolva a gép kb. 1 órát, most bírta 20-25 percig, szerintem valami túlmelegszik, de nem a proci, sem a videókártya nam az. Talán a táp?
Ehh nem értem ezt![ Szerkesztve ]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
venember83
nagyúr
válasz Kami11 #23100 üzenetére
Lehetséges, hogy tápgond, elég régi modell a táp, és bizony 12 volton is gyengécske. Ideje elgondolkodnod egy új táp beszerzésén. Ajánlott tápok első hsz-ben.
Kipróbáhatod a konfigot egy másik, tuti jó táppal, amennyiben a probléma megszűnik, a 420-as Chieftec volt a ludas.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest