- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
mivel tönkrement az 5-6 éves Thermaltake tápom, így egy újat szeretnék ma rendelni Ipon-ból.
Két lehetséges márkára szűrtem le a keresést, Enermax és Coolermaster.
Enermaxból a Modu82+ 425W típus nyerte el a tetszésemet. Hasonló, vagy valamivel olcsóbb árban nézegettem a Coolermaster Real Power 520as tápját (netto 5ezerrel olcsóbb).
Esetleg még Coolermaster Silent Pro, de ott zavar, hogy csak 1 darab +12V-os ág van leírás szerint, nagy teherbírással.Konfigom nem egy nagy vas:
E6750
Gigabyte P35 lap
4x1G/1066 DDR2
7900 GT
2 sata és 1 ide vinyó
íróÉrdekelne, hogy Ti melyikre szavaznátok?
-
SirKero
őstag
Hali.
Erről a tápról mi a vélemény: [link]
Egy 9800GTX+E7200 mellé kéne. -
Dyno
veterán
válasz
Inferno1988 #42088 üzenetére
Superbal jársz még mindig a legjobban!
(#42092) HollyBoni: Nem érdemes benne cseréli.Azért hangos mert még régi gyengébb hatásfokú táp, tehát az elhűtendő hő is több.
-
HollyBoni
veterán
Hali!
Szabad a tápban ventillátort cserélni?Én valami halkabbra cserélném(Chieftec GPS-450AA-101A),de azt hallottam hogy nem jó mert eltér gyári értéktől és a kábelek nem úgy vannak tervezve.Ez igaz?
-
cheatergs
senior tag
Ha egy tápot megrendeltem x áron, de nincs nekik, és mire megérkezik hozzájuk x-nél magasabb ára lesz, akkor fel kell vennem velük a kapcsolatot, hogy kösz nem kérem? Vagy elég, ha egyszerűen csak nem megyek el?
-
-
kola1234
tag
válasz
Inferno1988 #42088 üzenetére
No nekem is megjött a táp.
Delta belsővel rendelkező Cieftec GPS450AA101.
Szép csendes.
Gondolom jó is.
Dobozban csavarokkal , kábelekkel.
Hát hangját nem hallanai, most a vga a leghangosabb, de ő is fordszám szabályzós. -
Inferno1988
csendes tag
Köszi a tippet, de az iponhoz képest ebben az üzletben van egy jó 10% plusz.
Ami itt 15 körül van:-Chieftec 450W (GPS-450AA-101A) 13800
-CoolerMaster eXtreme 460W Passzív PFC 14700
-Corsair 400W PSU-400W 12cm CMPSU-400CX 14600
-Enermax Cyclops 405W 12cm Silent 14640
-Gigabyte Superb 460W 10200
-LCPower 560W 14cm LC6560T Titan Pro-Line 13700Nos, akkor ezek közül melyiket lenne érdemes választani, ezekből bármelyik beleférne még a pénztárcába. Szempont a táp minősége persze, lehetőleg ne 1 év múlva rohadjon le és ha halk az sem lenne rossz.
Köszi a fáradozást mindenkinek.
-
kfron
aktív tag
válasz
Inferno1988 #42085 üzenetére
Ekkora különbség lenne a két táp között tudásban?
A fene se tudja... Az egyik FSP, a másik Seasonic beles, 400W-os,
elvileg mindkét cég top 5- ben van a gyártók között. -
Dyno
veterán
válasz
Inferno1988 #42081 üzenetére
Szól valami az 550-es mellett?
SEMMI!
Azt hiszem elég határozottaka válaszok.
(#42082) kfron : Szvsz ehhez a konfighoz ez a táp +2,8 ezret megér.
Szerintem kicsit több, inkább +8K, annyit meg szerintem neki nem ér meg.
-
fagy53
nagyúr
válasz
" Szól valami az 550-es mellett?" - semmi!
-
kfron
aktív tag
válasz
Valóban csak 12 W-al tud többet leadni az 550-es a 460-os képest?
Valóban.
Szól valami az 550-es mellett?
Semmi, elég vacak a belseje...
Szvsz ehhez a konfighoz ez a táp +2,8 ezret megér.
-
Inferno1988
csendes tag
Üdv!
Olvasgattam a fórumot már, mert gépvásárlásban vagyok és kellene tanács a táppal kapcsolatban.
Egy Gigabyte-ot néztem ki, mert ahol veszem a géphez a dolgokat ez van megfizethető árban és nem szánnék 15 ezernél többet rá. Olvastam, hogy a Superb 460-as az egy jó belsővel rendelkezett, de ajánljátok-e a Superb 550-est? Valóban csak 12 W-al tud többet leadni az 550-es a 460-os képest? Jelenleg melyiket érdemesebb választani? Szól valami az 550-es mellett?A leendő konfig, amihez kell a táp:
-Cooler Master házban két 12 és egy 8 centis venti
-Gigabyte P55 UD3 alaplap
-4 GB 1333 MHz-es Kingston memória
-Intel Core i5 750 2,66GHz
-Sapphire HD4890 1GB Vapor-X
-1 LG DVD-író
-1 Samsung 160GB-os Sata vinyó
-1 Samsung 160GB-os IDE vinyó egy mobile rackbenSzóval melyik tápot vegyem meg inkább a 460 10e az 550 14e, ahol venném a gépet?
Köszi előre is!
-
Dyno
veterán
válasz
mclaren777 #42079 üzenetére
2-es gépemben ami édesapámé, CRG táp van én is "PNF"-ként vettem, gond nincs vele 24/7-be megy 2008.június óta.Nekem még ahangjával sincs gond, nem azt mondom hogy néma, de idlebe semmi feltünő.
Garira csak annyit valahol 3év a corsairokra valahol emgadják az 5évet, enermaxokra valahol csak 1év valahol megadják a 3-5évet is.
bolt függő. -
mclaren777
senior tag
Hát én tizedannyit sem értek a tápokhoz mint Te, de (az olvasottak alapján) az túlzás hogy semmi köze ne lenne a CRG-nek a PNF-hez. Többször is elolvastam azt ami az első hozzászólásban van, akkor is mielőtt a CRG-450-et megvettem:
"kisebb hatásfok, nagyobb mértékű melegedés "köszönhetően" a kisebb hűtőbordáknak, kisebb szekunder oldali borda és a primerköri pufferkondenzátor is kisebb"
Azért gondolom 90%-ban megegyeznek legalább. Ha hozzá tudtam volna még jutni hidd el énis "valódi" 400PNF-t vettem volna, de ezt sem érzem rossznak, csak a hatásfoka nem tetszik.Na jó ez mindegy is, ha van olyan minőség az APN mint a CRG akkor rossz táp nem lehet.
Viszont ez hogy hány év gari jár egy-egy cuccra elég furcsa (lehet csak számomra).
Ez a 2 vs. 1 év is adott bolton és márkán belül, de pl. CPU-kra is furi hogy sok helyen csak 1 év van, ott ahol más cuccokra van legalább 3 év is. Tudom nem hajlamosak elromlani megfelelő hűtéssel és normális fesszel na de akkor is. -
Traxx
őstag
És adam14: Hát...a Cyclops 405-öse szerepelt itt a PH-n, de a belseje valahogy egy kis zsebpiszoknak tűnt
Mint amiből kispóroltak egy csomó dolgot...
Amúgy a SS már 2 éves, napi szinten van használatban, igaz, elég jól szellőzik a házam
Ha meg folytatódik a restartos mizéria, akkor előbb-utóbb új táp, ez meg átelkózás után tartaléknak jó lesz.
A Corsair témáról pedig lemaradtam, akkor azt kilövöm
-
Dyno
veterán
válasz
mclaren777 #42054 üzenetére
Olvasd el már az első hsz-ben, mi az a CRG, semi köze a PNF-hez.
Másik emg nem a gariból kell következtetést levonni, APN 80+-os és van olyan minőség mint egy CRG és nem PNF!(#42063) orwelll: és a csifike elvitte a gépet?
(#42064) Traxx: Jó a BS pro, esetleg még ott a Enermax Cyclops 500W.....
Hát akkor jól éreztem hogy nem elsz hosszúéletű az enyém se még megvan nekem is igaz most ne használom.Mármint az SS.
-
14adam
addikt
Én azt mondom,ha felső tápos házba lesz akkor Bs pro-nál nehéz jobbat találni.Cx 400-ra elég sokan panaszkodnak,először még csak azt hittük,hogy az első széria volt a rossz,mert pár nap után vagy hét után neki ált hangoskodni,de már kezdenek panaszkodni a második szériára is.Halkságban szerintem is az Everest nyer,de nagyon picit.A Bs pro-ba 0,3A-es motor van az everestbe 0,24A de szerintem nem nagyon halható majd a különbség
-
Traxx
őstag
válasz
14adam #42069 üzenetére
Köszi
Az Everestnél a modularitást tudtam, de azt hittem, van valami nagyobb minőségbeli eltérés a 2 között. A 375W-os 12V-os max is elég lenne nekem, bár a kékviharnál ez 432... Ami nekem a lényeg: a hang. És ebben a PH-teszt szerint jobban áll az Everest. Viszont felső tápos házas tulajként nem tudom, Corsair (vagy egyéb márka / típus, kb. ilyesmi árban) mennyire jöhet szóba, bár a túlzott melegedéstől nem tartok. Igaz, árban FSP szinten van, vagy inkább felette, a CX400-at leszámítva. Enermax jó lenne, csak hát az ára...
-
Szlopa
tag
válasz
szakalistvan #42067 üzenetére
A 400PNF-nek és a 400APN-nek tuti, hogy 50cm-es kábelei vannak. Nem gondolom, hogy a 350-esnél spóroltak volna vele. Ha tutira akarsz menni, akkor hívj fel egy boltot (én is azt tettem), vagy vegyél 400APN-t (az már rendelkezik 80+ minősítéssel.)
-
14adam
addikt
Everestnek kicsit hosszabb a kábele,moduláris,és több csatlakozóval rendelkezik.
Ugyan olyan kondikkal rendelkezik mind a kettő táp,TEAPO
Bs pro: kevesebb felé van véve a kábele (2x18A),Szép kék kábelek és külső
Szerintem tök mindegy,hogy melyiket veszed,ha szép külső kell akkor Bs.De ha hosszabb kábel és több csatlakozó akkor EverestAirBooms: Chifinél tuti,hogy halkabb,az imént említett Bs pro vagy ha betudsz szerezni Fsp everestet akkor az,400-as elég
SzlobiG: esetleg még feszeld alul és húzd vissza a sebességeket,ennyit tudok tanácsolni csak
Bátor ember vagy
szakalistvan: szerintem rövid,de lehet venni 24pin hosszabítót,és ahogy a kolegák is ajánlották inkább apn-t vegyél (hu de jól felkaptuk ezt az apn,az elmúlt pár napba
csak sajnos kevés helyen lehet kapni
)
Jim74: ez a másik neve az Fsp-nek
-
szakalistvan
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyen alsótápos házba Gigabyte Luxo szeretnék venni egy FSP-350 PNF tápot. Elérnek vajon a kábelek az alaplapra? -
válasz
orwelll #42058 üzenetére
Nekem régen amikor meghalt az egyik FSP tápom akkor egy 350W-os codegányra dobtam a cuccot ami egy e6600 volt húzva meg 2900XT sok szir szarral fűszerezve és elvitte gond nélkül igaz nem sokáig mertem rábízni a cuccot csak egy-két napig ameddig megjött a másik, de elvitte.
Szal szerintem tuti, hogy elfogja indítani a 4870-et mer a 4850-et is vitte csak kérdés meddig elhihetitek én se kötném rá csak most jelenleg nincs más és pénz sincs egy minőséggibet venni, de a következő vétel egy táp lesz addig meg imátkozunk+ a procit se húzom meg.
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Kérdés: egy 3600 MHz-re húzott Q9400-as procihoz, 2x1 GB ramhoz, két vinyóhóz és két optikai meghajtóhoz, na meg egy picit húzott HD 4850 VGA-hoz mekkora tápot ajánlotok? Esetleg konkrét típust is írhattok, az ár és a hang fontos tényező. A jelenlegi Chieftech 450-es (nem tudom a pontos típust, de nem mai darab), 12 centis ventivel nem hangos, de gyanús, hogy nem bírja a cuccot (a CPU-nak pl. csak 4 pin-es 12V-os csatija van). Amúgy sokáig stabil volt a cucc, de pár napja egy fagyás után nem akar indulni, a win nem akar betöltődni.
-
Traxx
őstag
Töprengős kérdésem lenne...
Úgy látszik, vacakol a régi jó Seasonic-om, 1-2x újraindulgat, totál random, üresjáratban is. Ezért gondoltam új tápra.
FSP Everest 400W vs. Bluestorm pro 500? (tegyük fel, hogy kapok everestet, mert alig látni a listában...) Vagy volna valami más alternatíva a 15K-s sávban? Kicsit kiestem a fórum ritmusából az utóbbi időben
-
orwelll
csendes tag
Azért már hallottam nem egy chieftec tápot elpukkanni, mondjuk Codegányt is, de az mondjuk rossz megfogalmazás volt, hogy átmenetileg tökéletes, nem tökéletes, de lehet jó. Ja és én se arra buzdítottam, hogy ne szerezzen be egy komolyabb tápot, csak hogy átmenetileg. Akkor én egy roppant szerencsés ember vagyok
, egyébként a csere már megtörtént a gépben, azért köszi a figyelmeztetést.
-
Szlopa
tag
Nekem már 5. éve megy a gépemben egy 300W-os Deer "márkájú" tápegység. Ma vettem egy FSP 400-60APN-t, mert már nem igazán voltam nyugodt. Minden indításnál elmondtam egy imát
Majd csinálok róla egy képet, mert elég érdekes a belseje.
A táp amúgy elég fasza elsőre. Tényleg 50CM-esek a tápkábelek. Van rajta 20+4pin, 4-pin, 4 molex, 2 sata, 1 floppy. Sajna a 6pin-es PCI express lemaradt, de sebaj, majd átalakítózunk. A 12V-os ág kettőbe van szedve, mindkettő 17A-ral terhelhető, együttesen pedig 336W-ig.
Elég régi a konfigom, így simán elnyomja a hangját a többi cucc.
-
Zolás
addikt
válasz
orwelll #42058 üzenetére
A "még nem pukkant el de bármikor megtörténhet és elb@szhatja az egész gépedet" az "átmenetileg tökéletestől" szerintem marha messze van. Egy öreg fsp 300 vagy 250 lenne átmenetileg tökéletes nem ez a táp. Neked 2 éve szerencséd van de ezt nem mondhatod el az összes ilyen tápról sajnos.
Tedd össze a két kezed hogy még mindig megy a géped és minél előbb szerezd be a tápot amit irtál. Mig egy normális márkás táp véletlen nem durran el addig egy kodegány bármikor és bármitől. -
orwelll
csendes tag
válasz
SzlobiG #42048 üzenetére
Szia!
Nekem egy Codegen 400W hajt egy q9300, meg egy GTX260 O.C.-t, és hibátlan a működése, gond nélkül elindul, és nem akad ki játék közben(Dirt2, Batman). A sok tudornak biztos igaza van, hogy sz@r a minősége a tápnak, de hogy nem indulna el, vagy elindul és elpukkan, hát azt annyira nem hiszem. Én két éve használom, és egy pár VGA, és proci már megfordult alatta. Mondjuk most cserélem egy Giga SuperB 460-ra, de nem azért mer meghalt, hanem mert megérett egy normálisabb táp beszerzése. Szerintem átmenetileg jó, ha eddig gond nélkül üzemelt, de azért ami tény az tény, "olcsó húsnak híg a leve", és azért mihamarabb cserélném én is a helyedben. Remélem tudtam segíteni.
Üdv:
Orwelll1 -
woodpaul
őstag
Sziasztok!
Érdemes FSP Bluestorm (modell: AX500-A) tápot venni?
Terhelés alatt is csendes?Szerk:
Egy Enermax Noisetaker 475-öt váltana le. Megéri? -
woodpaul
őstag
Dupla lett, bocsi.
-
S*Tom*
aktív tag
Egy kis reklám [Cooler Master GX 750W]
-
mclaren777
senior tag
válasz
14adam #42050 üzenetére
Hát ha ez így igaz, akkor amint lehet váltani fogok FSP400-60APN-re.
Már csak az aggaszt hogy:
-A CRG-ben (most PNF) úgy tudom minőségi alkatrészek vannak teljesen, tehát 105-ös kondik megfelelő védelem, stb., Más baja nincs is csak a kevés csati meg a hatásfok.
Míg erről a 60APN ről nem sokat tudok.
-Ráadásul ahonnan venni akarom ott a PNF-re 2 év erre meg csak 1 év gari van, sőt még árba is olcsóbb mint a PNF(CRG)-annak ellenére hogy elvileg modernebb.
Tehát nem jelent ez véletlenül valamit? Nem lehet hogy vannak ám negatívumai is a CRG450 -el szemben? -
vzsryl
nagyúr
válasz
pajinka #42036 üzenetére
Ez egy elég kicsi ház, tehát elég kell legyen a kábelhossz. És ha Szlopa-nak igazat mondott az eladó, akkor biztosan elég kell legyen az 50cm.
(#42048) SzlobiG: Nincs benne védelem. Régebben volt olyan 300W körüli tápuk, és most az egyik 500-as tápuk normális belsővel rendelkezik, de az összes többi finoman kifejezve is sz@r, nulla védelemmel.
Ha nem szeretnéd, hogy a HD4870 teljesítményétől pukkanjon egyet, és vigyen akár minden fontosabb hw-t a gépben, akkor ne kösd rá. Én nagyon nem ajánlom!(#42047) zeorsdfd: Az ECO80+ halkabb, de ez épp tegnap lett kivesézve. Elvileg a magasabb hatásfok miatt a PRO82+ kéne halkabb legyen, de az ECO-nak halkabb a ventilátora.
-
zeorsdfd
senior tag
Melyik halkabb:
ENERMAX PRO82+ 385W
vs
ENERMAX ECO80++ 400W
vs
valamelyik hasonló Corsair? -
mclaren777
senior tag
Most egy FSP-450CRG (400PNF) tápom van és úgy érzem nekem teljesítményre bőven elég (mondjuk hogyne lenne elég egy kb. 100-150 W-ot fogyasztó géphez ugyebár). Egyéb extra igényeim sincsenek a táppal szemben (plusz csatlakozók ilyesmi).
Viszont: A múltkor olvastam ezt a "Mire elég 400 watt?" c. írást és eléggé elbizonytalanodtam a táp hatásfokát illetően. Mivel elég sokat megy a gép -nem ritkán napi 15-16 órát ezért nekem elég fontos lenne a hatásfok az áramszámla miatt. Na már most ha az CRG450-nek is ilyen 60% körüli/fölötti a hatásfoka akkor, lehet váltanom kéne egy FSP400-60APN-re. A Corsair CX400 árát most kicsit sokallom bár biztos Nr1 a kategóriában.
Szóval: Valóban ennyivel nagyobb a hatásfoka a 60APN-nek mint a CRG450-nek?(ha az 84 % kb, akkor az majd 20 %! differencia
)
-
Robyka
aktív tag
Sziasztok.
Nexus tápokról mi a véleményetek?
Úgy tudom elég silent-ek, főleg a Value 430. -
-
Üdv!
Mitgondoltok egy 450W-os Codegány elvisz egy E5200+4870-es Ati párost gond nélkül? Proci húzva lenne olyan 3500Mhz-re.
-
orwelll
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfighoz milyen tápot ajánlatok:
Alaplap: Giga P31-DS3L
Proci: Q9300
Memo: 2*2GB CSX Extrem metal cooler
Vga: Gainward GTX260 GS 216SP, de ez cserélve lesz egy HD5850-re
HDD: 320GB SATA2 SamsungAz ár azért fontos 9-10k környékén tudok rá szánni, most egy Codegen 400w van benne, mondjuk 2 éve üzemeltetem már, és eddig nem vettem észre semmi problémát, de azért most már idelye lenne váltanom.
Köszi a segítséget!
-
pajinka
tag
Elég hosszúak lesznek az FSP 400-60 APN kábelei egy ilyen [link] házba, ahol a táp alul helyezkedik el ?
Mod: Látom, akérdés nem csak engem érdekel
-
Szlopa
tag
Valaki tudja, hogy az FSP400-60APN-nek milyen hosszúak a kábelei? A PH-s tesztben meglepődtem, hogy a PNF-nek 50 centisek voltak az alaplapi csatlakozói, szuper lenne ha az APN is ilyen hosszú kábelekkel rendelkezne. Lehetséges, hogy házat is fogok cserélni a közeljövőben, és ha úgy döntök, hogy alsó tápos házat veszek, akkor nem akarok hosszabbítókat venni.
-
ddekany
veterán
válasz
jobbman #42029 üzenetére
Leszedni ugyan nem tudtam a lapátkereket (annyira erősen húztam már két lapát tövét, féltem most már letörik, aztán akkor garanciának annyi... ahhoz meg hogy rendesen hátulról a leges legtövében nyomjam meg, a garancia pecsétet le kellett volna tépni), de így is jól kihúztam, aztán jó erősen visszanyomtam. Többször is megpróbáltam ezt, de hiába sajnos. Minden estre kösz a tippet.
-
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz milyen tápot érdemes venni? Első szempont az ár, de megbízhatóság is fontos tényező lenne:
ASRock M3A785GMH/128M
AMD Athlon II X2 245 Boxed
Kingmax DDR3 2GB 1333MHz
Samsung 320GB 7200rpm 16MB SATA
Sony AD-7241S-0B Sata LightScribe Fekete
Haz ASUS TA-K51 BK no PSEsetlegesen fog majd belekerülni valami VGA is. Pl. HD5750.
Köszönöm a segítséget.
-
lsc
nagyúr
Egyáltalán nem gyerekes /abból már kinőttem/, viszont úgy látom kezdenek előkerülni akik törölnének. Egyébként semmit nem fűztem hozzá, azt hogy mire gondolok meg csak én tudom, corsairt sem említettem, én legalábbis. Szerintem is helyes ha leírják, ennyi.
Mod fagy53: Nem látok semmi rombolást, csak ugye a tökéletes sem biztos hogy tökéletes
.
-
jobbman
tag
válasz
ddekany #42017 üzenetére
Lehet elengedte a mágnes a ventit, mert ezeket a ventiket le lehet pattintani a motorról, vagyis a tekercsekről. Én kipróbáltam, hogy levettem a venti propellert a keretről/motorról, és visszatenni nem egyszerű, erősen kell nyomni, hogy bepattanjon a helyére. Lehet ez a gond, hogy már gyárilag nem volt rendesen összerakva a venti. Esetleg azt megpróbálhatod, hogy menyomod a propeller közepát valamivel, hátha csak nincs a helyén.
-
fagy53
nagyúr
De bizony a tapasztalatok számítanak! Miattad nem vettem meg a VX450-et, de nem is bánom.
Isc az istenített Enermax image-t látja lerombolva ettől a pár hsz-től, de semmi sem tökéletes!
Nekem sem szuperhalk terhelésnél a venti, a TT jobb volt ebben, de ettől függetlenül rendesen dolgozik a táp, bár az ár/érték aránya nem a legjobb.
Az ECO80 meg valószínű egyedi probléma, biztosan nem lehet általánosítani belőle és nagyon egyetértek vele, hogy a tulaj leírja, mert ha rajta kívűl még hárman beírnak ilyen hsz-okat, akkor le lehet venni az ajánlott listáról! -
Lipton
őstag
Az Enermax Cyclops 405W 12cm Silent mellett döntenék.
Van valakinek ilyennel tapasztalata? -
ddekany
veterán
válasz
ddekany #42016 üzenetére
Na, kivettem a házból és a kezembe tartottam a működő tápot... itt berregett, rezgett mint valami mobiltelefon. Ha kikapcsolom, és kézzel kellő sebességgel meglököm a ventilátort, akkor is érződik rajta. Elég egyértelmű, beszart a csapágyazása. Hogy a vékony éneklő/visító hangot hogy állította elő korábban, azt mondjuk el nem tudom képzelni. Narancssárga Enermax magma... most kb egy hónapos. Így jártam... van ilyen. Ja, és igen, megnéztem, nem lóg bele semmi.
-
ddekany
veterán
válasz
jobbman #42013 üzenetére
Azon kívül, hogy odahajoltam, onnan is tudom, hogy a táp ventilátor csinálja a morgást/rezgetést, hogy ha megállítom kézzel a ventilátort, rögtön abbamarad. Természetesen majd viszem garanciálisan szervizbe, csak hát francnak kell ez... cseretápot beszerez, elcaplat szervizbe min. 2x, stb. Amúgy ez eddig 4 db 18-25e-es tápból (mind csak 350-450W, szóval eléggé márkásak) a 3., ami így vagy úgy cserbenhagyott gyári garancián belül (értsd: de a boltin kívül...). Bár a többi legalább bírta pár évig, ez pár napig.
-
parker75
tag
Sziasztok!
Én tápot szeretnék cserélni, igaz csak használtra futja.
A fórum olvasgatása után Chiftec mellett döntöttem. Az a kérdésem,hogy a Chieftec GPS-450AA-101A vagy a Chieftec ENH-0746GB .460w-os a jobbik választás?
Vagy mindegy?
Köszi. -
jobbman
tag
válasz
ddekany #42011 üzenetére
Nekem már jó ideje a tápomban van, de ugyanolyan halk mint amikor beletettem. De ezek nem tudnak rezegni, berregni, olyan fixen tartja a mágneses csapágyazás az egész ventit, hogy lehetetlen. Szerintem is valami más rezegteti a házad, rendszerint winyó, ahogy Dyno kollága mondja.
-
Dyno
veterán
válasz
ddekany #42011 üzenetére
ütemes mély berregésre ami érezhetően megrázza a házat is.
Jobban vizsgáld meg, mert szerintem inkább a vinyók csinálják zt, nálam is azt hiittem a Csifi gps550-esem kezdhaldoklani ventilátor ügyileg, aztán kiderült a vinyóim rezonáltatják be a házam.
Ha még fiatalon csinálta ezt a tápod, visszakellett volna vinni gariba, valszeg hibás benne a venti.
Előző kérdésedre a válaszom a giga halkabb egy csipetnyivel.
-
ddekany
veterán
válasz
jobbman #42000 üzenetére
Nekem is magma ventim van egy Enermax ECO80+ tápban... először halál csendes volt, mígnem néhány nap után néha-néha elkezdett hullámzó magas hangon elég hangosan áriázni a táp (tisztára mint mikor "sír" a villamos). Később ehelyett néha magas és igen hangos hangon ütemes bizzzegésre tért át, aztán még később átszokott valami ütemes mély berregésre ami érezhetően megrázza a házat is. Tök olyan, mintha egy kobold horkolna a házamban... Mondtam már, hogy imádom a tápokat?
-
ddekany
veterán
GIGABYTE ODIN 370W és FSP ATX-350PNF. Pro/kontra? Keveset fogyasztó irodai gépbe venném, tehát csak üzembiztosság és csendesség érdekel. Ja, az ODIN 1.200-1.500 Ft-al több... csak ahol praktikusan vásárolnák, ott nincs FSP.
-
14adam
addikt
válasz
bobababa #42004 üzenetére
Apn lenne a legjobb.A gigába egy 400-as gln belső van,ami hatásfoka kb 75% körül van,míg az apn-é és a ghn-é 80 fölött van,tehát halkabbak és kevesebb hőt termelnek,és kicsit kevesebb lesz a villanyszámla is
hallani lehet a giga hangját elég szépen,és ha szereted a halk gépet akkor nem azt veszed
(#42003) Ribi: a nyák ugyan az 300-500-ig lehet használni azt a kapcsolási tervet.Első nagy változás,hogy a bemeneti oldalon erősebb kondi van és 105 fokos kondik vannak a vx 450-be,míg a másikba csak 85 és 260µF.És a kimeneti oldalon is más fajta kondi van,más gyártótol.A cx 400-ba 350-es SS bél míg a 450-be egy 400-as SS belső volt
-
bobababa
csendes tag
-
Ribi
nagyúr
Ezt nem teljesen ertem, mert a cx400-ra meg azt írták több helyen, hogy kb 1-2 alkatrészben különbözik a vx450 től. Akkor most az is az SS350ET beles?
Amúgy jobban hasonlít az SS380-hoz. Szerintem.
De szerintem több tápon paneljén is fel van tüntetve, hogy ugyanazt használják 300-500 ig.
És azok is kb 1-2 alkatrészben különböznek, kinézetre pedig szinte ugyanazok.
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- LEGO klub
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest