Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
stage69
csendes tag
No, megint hülyeséget fogok kérdezni...no de sebaj, legalább nem az általános kérdéseket kell megválaszolni
Szóval, fentebb említettem egy tápot: Sinotech.
Utánanéztem a neten, találtam pár infót, az AMD is tesztelt ilyen tápokkal stb. Elméletben Németországban forgalmazták sokat,mert majdnem minden írás németül volt. De a lényeg a táp kódszáma: CWT-380ADP. Ha jól emlékszem, akkor valaki említette, hogy valamelyik "neves" tápokba is CWT belsőt raknak. Akkor ez most egy egész jó táp lenne???ja, és még találtam ilyet is:
[link]Itt érdemes megnézni a Sinotech 140-es árát egy Enermax vagy egy Chieftec 100-asával szemben...Akkor nem lehet nagyon szutyok táp...
Na, várom a véleményeket,hozzászólásokat!
Üdv
-
Relod12345
tag
Sziasztok ehez a géphez milyen tápot ajánlotok?
Alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS3
Processzor: Intel Core 2 Duo E7300
Memória: Kingmax TinyB6a 1024 x2
Videókártya: Saphire Radeon HD 4670
Merevlemez: Samsunk 320 GB 7200 RPM -
Traxx
őstag
Ennyiért jó vétel a PNF, de vannak nála jóval halkabbak is. Főleg, hogy a valódi PNF eléggé kikopott már kis hazánkból, tehát jó eséllyel ez CRG lesz - annak meg panaszkodtak a hangjára. De a PNF-re is ki azt mondja, halk, ki nem, szvsz. átlag szintet hoz. Ha mindenképpen extrahalk kell, Corsair CX400, de ez már 10K fölött van. Vagy Giga superb 460W, ez kicsit hangosabb, de olcsóbb.
-
Dyno
veterán
Enermax Pro 82+ 425W ez olyan erős mint a Corsair mde csendesebb egy kicsivel.Amúgy gondolkozz egy Epsilon 600W-osba ami 80+-os még is csak lead 44A-t míg a Corsair csak 33A-t.
Pá:Enermax PRO82+ 385W-osat ha sikerül szerezni, de nyugodtan mehet a 425W-os is mert hatásfoka már ekkora fogyasztásnál is elég magas és jelenleg az egyik legcsendesebb aktív táp.Vagy Corsair CX400.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Halk tápot szeretnék, ez az egyetlen szempont. Nem tuningolok és amúgy sem fog túl sokat fogyasztani a gépem (c2d 2.5 + ati 4670, meg 2 vinyó), szóval egyetlen szempont, hogy ne halljam.
Első hszben olvastam a halk tápokat, az a baj, hogy azok mind elég bikának tűnnek, meg drágák is. Nem tudom van-e nekem szükségem olyanokra. Persze ha csak azok a halkak, akkor megveszem.
Olyan 15k van a dologra. Maximum 20, de csak ha tényleg annyival csendesebb.Mit javasoltok?
-
bogey
csendes tag
-
Sziasztok!
Új táp vásárlását tervezem. Cél, hogy olcsó legyen és halk (tudom, mindenki ezt szeretné).
Ahogy olvasgattam, azt szűrtem le, hogy az FSP tápok ajánlottak (pl. FSP ATX-350PNF). Találtam egy boltot ahol igen olcsón lehet kapni (a PNR-es változat a drágább itt).
Szerintetek kamu változat? Vagy ebből nincs hamisítvány?
Itt a bolt linkje.
Üdv: Sopi
(gépem: Asrock A780FullDisplayPort + A64 X2 5000+ + 4GB DDR2 800 + Audigy 2 + DVDíró, olvasó + 250GB HDD (később jön még egy vinyó és talán jövőre egy másik VGA) -
v.tom
őstag
Hello!
Lenne egy kérdésem hozzátok: Melyik tápot érdemes megvenni
-Corsair VX450
- FSP Epsilon 500W (láttam, hogy az epsilon szériának csak a 600-as és 700-as tagja ajánlott. Megkérdezném, hogy az 500-asban mi a hiba?)Természetesen ha kb ebben az árkategóriában tudtok ajánlani jobbat, szívesen veszem!
Előre is köszi!
-
Kom-ancs
tag
Helló midenkinek!
Egy ilyen masinám van nekem és az vele a problémám,hogy beépítettem mellé még egy 320gb-os wd vinyót és innentől kezdve játék közben fagy a gép.Ameddig 8800gt-m volt nem csinált ilyet még akkor dem ha plusz beraktam még egy 250gb-os vinyót,de 260gtx-óta ez a szitu.
Szerintetek táp lesz a bűnös? -
14adam
addikt
válasz
Ragadozó #23684 üzenetére
Nagyon necces a dolog.De szerintem menni fog,de nagyon hangos lesz a táp.Ha még nincs meg a táp akkor szerintem néz másikat,ha megvan egy próbát megér
ph-s teszt -
Szerintettek egy corsair VX450 elbír 2 db HD2900 prot?
(256 bitest, az kevesebbet fogyaszt...)
Egy E8400 mellett 3600-ra húzva, 4 mem modul, 2 sata HDD, 1 ODD, 5 venti... -
Zin
őstag
Amikor lent van a táp egy háznál ott a venti merre néz?a talajrol szivja fel a levegot?
-
semetka
őstag
Nagy nehezen kiderítetettem hogy mi búg bekapcsolásnál a gépemben.
Egy ideig csak bekapcsoláskor csinálta, de mostmár mindig. A tápegység ventije búg azt hiszem.Berezonál az egész gépház tőle meg az asztal is. kb 12000órát ment a táp. Egy FSP ATX400PNF-ről van szó. Mit csináljak?? Cseréljem ki vagy szedjem szét és a ventijét spray-zem be??? -
Dyno
veterán
válasz
stage69 #23676 üzenetére
Már írtam neked hogy nekem is ilyen tápom van csak az enyémben 12centis venti van, 348W-ot tud az enyém is egy 14A és egy 15A-es ággal,nézd meg adatlapom hogy van 3HDD-m 25centis házhűtő, 14centis,12centis(igaz a ventik semmitse fogyasztanak) procim húzvan van 24/7-ben így megy, kártyám is húzva van gyárilag is meg amúgy is.És betonstabil a gépem, és még halk is marad a tápom, szóval bőven elég lesz ahhoz a géphez.
-
stage69
csendes tag
válasz
14adam #23660 üzenetére
Hi!
Nem lesz tuning, egy mezei 939-es 3700+os AMD, pár giga memória és egy x1800xt-pe 512MB-os lesz vele hajtva. Akárhogy számolom, még a rákötött procihűtővel is bírnia kell egy ágnak ennyi, sima terhelést.
Tehát ha kettő 12V-os lenne, akkor is egy nagyobb gépnél egy ágon van mondjuk két hdd, egy odd, egy venti, a másikon egy vga,két venti.....és ez egy eléggé szokványos, sima gép...Szóval egy ágnak sztem el kell vinni e a vga-t, odd-t, hdd-t, procihűtőt. Vagy tévedek?Ja, és hozzéteszem,az egyik fórumozó ugyanezzel a táppal megoldotta, hogy széthúzta, forrasztott rá egy pci-e csatit külön, és vígan éldegélnek.
És persze az a lényeg, hogy vettem egy jó, Seasonic tápot 4000 jó magyar inflációs forintért. Ha nem válik be,eladom bárkinek -
szacsee
nagyúr
Az igaz, de ha kiszámolod, akkor nem tudja leadni áganként a maximális teljesítményt.
12x15=180W
12x18=216W
Amit viszont maximálisan le tud adni, az a két ágon 216W, vagyis csak a nagyobbik ág maximális teljesítményét tudja leadni, tehát mintha a másik ág ott sem lenne.
Egy mostani kialakítású tápnál a maximális 12V-on leadott teljesítmény megegyezik a két ág összteljesítményével, tehát ha a csifid ilyen lenne, akkor 180+216=396W-ot adna le. -
.volkovy.
tag
válasz
szacsee #23663 üzenetére
nem kell, hogy halk legyen az új!
úgyis elnyomja a puskaropogás. (kizárólag játékra lesz ez a felálllás)a cash nem nolimit de szintén másodlagos (vagyis nem hiszem, hogy akkora árkülönbség lenne a legjobb és akár legrosszabb táp között). Ezeket figyelembe véve mit vegyek?
-
szacsee
nagyúr
válasz
14adam #23664 üzenetére
Így igaz, bár ha nagyon olcsóságra vágyik, akkor az aláírásomban levő cucc is megfelelő a számukra, igaz nem szabvány méretű a tápja (picivel magasabb), de 2db 12V-os ággal rendelkezik és áganként ha jól emlékszem 12-14A-t tud (Watt nem számít, mivel le is adja, ami rá van írva és állítólag Quaddal és erősebb VGA-val is tesztelték). A házzal együtt annyiba sem kerül, mint egy olcsóbb táp és megbízható.
-
szacsee
nagyúr
Ha csak 1db 12V-os ága van, akkor sovány sajnos.
2db 12V-os ággal rendelkező táp a megfelelő választás számodra. A döntésben segít az 1-es hsz..volkovy.: Rád is ez vonatkozik amit itt leírtam.
Ha van kesh, akkor VX450-es Corsair, ami halk és eléggé megbízható, ha nem vagy annyira eleresztve, akkor szerintem egy hasonló tudású újabb szériájú FSP (PNF széria) vagy Chieftec (GPS) a jó választás. -
.volkovy.
tag
Intel E2180, terveim szerint fossáhúzva
2x1gb ddr2 1066ram, hasonlóan hajtva
HD4850 vga (512mb ram), ez se alapon (remélem)
+2db hdd, 1db cdrw, néhány ventilátor, 1 wifi kártya, 1 sb live 7.1Ezekhez lenne egy 400-as Coolink tápom.
Adatai:
+5v - 35A
+12v - 12A
+3.3v - 30AElég-e ez, és ha netán nem, kb milyen adatokkal bíró tápot vegyek?
-
bogey
csendes tag
Sziasztok.
Van egy ilyen gépem:
Core2Duo E7300 2,66GHz@3,55GHz, Gigabyte EP45-DS3, 2x2GB DDR2, ATI Radeon HD4850 512MB, Audigy Player, 250GB SATA HDD, DVD-RW ATA és egy Chieftec HPC-420-302 DF táp. A +12V-os ág 18A és 216W-nak van írva a tápon.
A problémám az, hogy ha a 3,55GHz-re húzott CPU-t és a VGA-t egy időben leterhelem 100%-ban, akkor kb fél óra után elkezd fagyogatni a gép, egyébként, külön-külön stabilan működik.
Szerintetek nem bírja a táp?
És ha nem bírja, akkor mit ajánlanátok? -
stage69
csendes tag
válasz
venember83 #23654 üzenetére
Hello!
Ez egy Seasonic SS400HS táp, ami egy desktop gépből lett kiszedve. Lényegében szerintem ezért van csak ennyi csati rajta. De ettől függetlenül Seasonic, és ha jól láttam,ezt eléggé megbízhatónak ítéltétek.
Szóval így sem nevezed tápnak?
Amúgy itt egy kép róla:
-
stage69
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Rajta vagyok a táp ügyön
Egy kérdés még:Adott egy táp, 400w, de csak ennyi csatlakozó van rajta:
24tűs alaplapi
4 tűs alaplapi
2db molex
1db sata
1db floppyEz azért fura,mert hát mégiscsak 400w, és akkor ez azt jelenti,hogy egy ágon adja le a 12v-os feszt a vinyóknak?
Erre az egy ágra rá lehet kötni dvd+hdd+vga-t?? Nem terheli nagyon le?? -
Bikerider
aktív tag
Hi
Ujj gepem:Gigabyte X58-DS4,Core7 920,3*2GB Kingston,4850 512 Crossfire X,Samu753lj,
Aerocool Extrem Engine T3.Ezek lesznek majd.
Mekora tap kene ehez a konfighoz?
En Corsair TX 850W -osra gondoltam.A jovore gondolva.
Vagy eleg lenne Corsair TX 650W -os is? -
hubandika
tag
Sziasztok! BUÉK!
Ehhez vajon mekkora tápot kellene vennem?
Proci: E8400, lap:EP35 DS3 videókari: HD 4850 , 640-es vinyó. 4 GB mem.
-
Davidof92
senior tag
Helosztok, találtam valami érdekeset:
"A noname 'tápok' legnagyobb problémája az, hogy a matricájukra írt dolgok nagyrészt túlzóak, tekintve pl. a 400W-os Codegent, ami a müterheléses tesztek szerint 180W-nál többet nem tud leadni."
a 180 wattot most az egész tápra értik vagy csak a 12-es ágára? mert 12-es ágán tényleg csak annyit bír leadni, viszont ha a teljesre írták, akkor sztem valami hibás volt, nekem a procim eszik 90 wattot, meg a többi alaktrész, igyhát megkérdőjelezendő ez számomra, meg nem értem, ha tényleg ennyire szarok lennének, és ezt az eladók is tudják, akkor mért forgalmazzák? -
Traxx
őstag
válasz
Cheater666 #23647 üzenetére
Jóval kevesebbet fog enni az E7300, mint a mostani D805. Szóval nem kő új táp. A P5B-nek meg lehet kelleni fog egy friss BIOS, hogy normálisan kezelje az E7300-at, nem mai lap már.
-
Cheater666
csendes tag
hello mindenkinek!szeretnék venni egy intel core 2 e7300-as procit és nem tom marathat-e a tápegységem.a gépem Chieftec Gps-500 (500w),160gb,250gb vinyo,asus p5b,2db házhütő,2db neon,1db dvd iro lg,asus en 8800gts 320mb,4x1gb ram, és egy intel pentium d805 ezt a procit akarom lecserélni mert visszafogja a gépem eléggé.eddig a gép jól meg volt a táppal de ez az uj proci nem tom mennyit fogyaszt.a választ előre is kössz.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
CptMisi #23645 üzenetére
Mindkét táp teljesen korrekt, mindkettő ajánlott vétel. Mind a Bluestorm II 400W-os, mind a Gigabyte Superb 460 az FSP ATX-400PNF aktív PFC-vel felszerelt, kicsit javított hatásfokú belsejét kapták.
A Bluestorm szép kék, kötegelt, UV aktív kábelekkel és csatlakozókkal rendelkezik, 400W névleges teljesítményű, melyet tartósan, stabilan le is tud adni. A ventilátora halk, azonban egyes fórumozók kisebb fordulatoknál morgó csapágyhangra panaszkodtak, sajnos ez az erős motor és a golyóscsapágyazás kombinációjából következik. Plexis-UV-s gépházakba jó választás.
A Gigabyte Superb 460 is 400W névleges teljesítményre képes [link], talán a ventilátora valamivel hangosabb. Nincs kék doboza és kábelkötegelése. Ha arra kell, amire egy tápegység való, akkor talán az olcsóbb mivolta nyomhat a latba.
04ahgy nickű, HGyu aláírású, adatlapon szereplő nevű fórumozó. És ezt írta. Egyébként semmi gond, azért igazítottalak útba, hogy a jó topikot találd meg. Itt egyébként is nagyobb a sürgés-forgás.
HGyu -
CptMisi
őstag
Helló!
kéne egy táp ehez a konfighoz: Intel core 2 duo E7300+Sapphire Radeon HD4850 512MB PCIe+2gb 1066Mhz DDR2 ram+ asus p5q pro alaplapon(+vinyó+dvd+ventik)
néztem az FSP Bluestorm II 400wos tápot és a Gigabyte SuperB 460w....
én személy szerint inkább az fspt venném de ahogy 04ahgy nevű (?!) forumozó írta a: ha a kettő közül kell választani, akkor oly mindegy, mivel a két táp gyakorlatilag megegyezik, a külső borítást kivéve, mivel a gigabyte a belsőt az FSP-től vásárolja. Innentől a kérdésed pedig értelmetlen, hiszen csak annyiban térnek el, amit kérdezés nélkül is meg tudsz ítélni, hogy neked melyik a jobb. a gigabyte az olcsóbb ami most nem számít de ha tényleg nincs különbség a kettő között akkor nem kell pénzt kidobni...vagy ha szerintetek ezek nem jók ajánljatok egy másik tápot? -
FTE
csendes tag
válasz
South Velen #23634 üzenetére
Nem, dehogyis. Veszprémi vagyok, az itteni boltok honlapjait néztem át tápügyben, és csak noname tápokat találtam, meg Codegent, valamint ezt a Spire típust.
Léci segítsetek még abban, hogy itt hogyan (kitől) rendelhetek általatok ajánlott típust. -
Traxx
őstag
válasz
stage69 #23640 üzenetére
Vagy egy Seasonic beles Corsair CX400, ha mindenképpen nagyon halk kell. De ahhoz a konfighoz bőven elég egy 350-es FSP is...és úgy fele pénzből megúszod
Egy 350-es FSP PNR meg van olyan 5K körül. (hmm, iponék meg leszedték a Corsair-eket meg a PNR-t is a listáról
)
Összehasonlításképpen: a tesóméknál húzott X2-t és Radeon 3870-et visz egy 350-es Chifi. A kártya nincs húzva, de amikor felnyomta, akkor se pampogott a táp
Tehát minőségi 350-es elég...a Codegen meg nem minőségi.
-
Traxx
őstag
válasz
gyáliSanyi #23638 üzenetére
Vannak azért benne néhol érdekes, és nem egészen odaillő ajánlások
És hogy 800W kelljen minimum 2 GTX260-hoz...hát nemtom...irreális szvsz.
-
gyáliSanyi
őstag
Itt egy LINK a GeForce jelenlegi szuper videokártyáihoz ajánlott tápokról.
Azért a márka listát érdemes megnézni, hogy mit ajánlanak egy dupla GeForce GTX 260-as videokártyák meghajtásához. Csak olyan márkákat válogattak amivel megbízhatóan lehet kezelni ezeket. -
gyáliSanyi
őstag
válasz
South Velen #23636 üzenetére
Én is így voltam vele, mert új gépet kellett összerakni és nem is nagyon értettem a hardverokhoz.
-
South Velen
addikt
válasz
gyáliSanyi #23635 üzenetére
Sajnos az az általános, hogy mindenki a tápegységen spórol.
Még ennél is általánosabb, hogy nem a táp márkáját, hanem a ráírt teljesítményt nézik. -
gyáliSanyi
őstag
válasz
South Velen #23634 üzenetére
Jól beszélsz.
Én annak idején vettem a 450W-os mercury tápot 6000 ezerért az új gépemhez mert a régi gépemnek az alkatrészeit egy olcsó (vargáné) táp tette tönkre.
Mikor elkezdett kerregni a táp akkor mondtam, hogy inkább rádobok pár ezerrel többet, minthogy megint úgy járjak ahogy akkor.
Nem bántam meg mert lett egy halk tápom ami 100 ezer óra élettartamú és áll mögötte egy jó pár neves teszt és mikor villámcsapásnál az egész ház erektromos cuccai szállnak akkor a gépbe csak a táp megy el megkímélve a drága alkatrészeket, persze ehhez jó táp kell és nem mindegy, hogy geforce 280 vagy egy Q proci elszáll valakinek a gépébe,mert az nem kis pénz.Szóval szerintem az ember nem bánja meg idővel,hogy ilyet vesz, nekem is itt ajánlották a fórumba.
Döntse el mindenki, hogy jobb ha valahol most spórol 3 ezret és később ennek a sokszorosát veszíti. -
FTE
csendes tag
válasz
elfelejtette #23614 üzenetére
Köszi a választ. Ilyen tápot ismertek: Spire SP-ATX-350WB 120mm? Milyen? (6200 Ft)
-
Dyno
veterán
válasz
stage69 #23630 üzenetére
Nem kéne rákötni a Codegent, SinoTech meg számomra ismeretlen, TT-n belül a thermaltkera gondolsz akkor az ugyan csak nem a legjobb menny biztosra és vegyél egy ilyet ez a táp késöbb is elegendő lesz.
-
jabá
tag
válasz
venember83 #23596 üzenetére
Ezzel a táppal mi újság? Ez passzív de ha túlmelegedne, bekapcsol a vész venti.[link] Tud valaki valamit róla?
-
stage69
csendes tag
Hello!
Lenne egy kissé fura kérdésem.
Nos, adott egy konfig:
939 A64 3700+, 2GB DDR, x1800xt-pe 512MB DDR3, meg 1-2 apróság,mint tv-tuner, 160as hdd.
Ehhez mekkora az ajánlott táp? Elviszi mondjuk egy 350W-os táp? Vagy 400, vagy 420as kell hozzá?A másik. A mostani gépemet, egy gyengébb(2600+ A64, 2GB DDR, Ati 9550 128MB) egy Codegen 400W-os táp hajtja, már 2-3 éve, teljesen hibátlanul. Ez a táp megfelelő lehet-e az első konfighoz?
A harmadik
: Hallottatok-e már a SinoTech tápokról? Valami rémlik, hogy hasonló a bejsejük, mint a TT-knek, de jól jönne egy kis help
Mert találtam egy ilyen eladó tápot,egész meggyőző adatokkal:
+3,3V 28A,+5V 35A,+12V 18A 380WMinden válasz nagy segítség! Nincs pénzem most jelenleg tízezres tápokra, egy gyors, és megfizethető megoldás kellene...
A segítségeteket előre is köszönöm!
BÚÉK
-
zsolt1129
addikt
válasz
gyáliSanyi #23628 üzenetére
-
gyáliSanyi
őstag
Újra.
Ennek a tápegységnek nem tudjátok a zajszintjét? Sehol se találom. (400 PNF)
-
Valty
aktív tag
válasz
Mantin #23615 üzenetére
Anno a Mercurymra is rá volt írva, hogy 350W power supply, aztán egy éjjel szépen elfüstölt, pedig be sem volt kapcsolva a gép. Gyorsan szereztem egy 400W-os "olcsónahavertól" névnélküli tápot, fél évig húzta, aztán játék alatt, szépen kijött belőle a füst. Most van ez a BS, és már nem egyszer megmentette a gépet.
szerk.: a haveromék házába tavaly belecsapott a villám, a TV kiégett, a mikró kiégett...a 350es FSP táp is kiégett, viszont a gép megmaradt
-
Dusee
őstag
Hogy kicsit Én is bekapcsolódjak a témába, fél éve rakattam össze egy közeli boltban az általam összeállított gépet (ma már teljesen mást építettem volna), és nem nagyon vágtam még ezt a táp témát, de annyit megkérdeztem az eladótól, hogy bírni fog-e a belerakott táp (LC Power 420W) egy izmosabb vga-t. Válasz erre, hogy természetesen
Szerencsémre, hogy nem került bele vga, és hogy azóta felfedeztem a PH!-t, mostanra egy FSP BlueStromII 500W figyel benne, így bármilyen vga belekerülhet.Az LC Power csodáról a tapasztalatok:
Szerencsémre nem szart be (kopkopkop), csak sípol, pedig egy Phenomot hajtott, igaz vga még nincs benne, de örülök hogy kikerült ez a "táp" belőleTehát nem ajánlatos senkinek, igaz, nekem nincsenek negatívumjaim vele kapcsolatban (kivéve azt amikor elkezdett sípolni, és majd kifojt az agyam
), de én nem bíznék rá semmit hosszútávon!
Remélem nem túl off!
Üdv, és B.U.É.K. Minden Kedves PH! tagnak! -
szumo
senior tag
Isten mentsen meg a Trust 420 tól!
Tegnap voltam egy gépet csinálni, és mikor kibontottam ott volt a csoda 420-as. Az alaplap meg be se csippant. Mivel nem én csináltam, első kérdés garanciapapírok? erre a válasz, hogy a srác nem adta ~~~grrr mondtam. Na mindegy.Más: Ha valakinek aki kompetens, és a kezébe kerül egyike ezeknek kukucskáljon már bele, mert egyre több szaladgál belőle a frissen összerakott gépekben.
Van bolt ahol már nem is árulják
De kíváncsi lennék olyan emberre aki belenéz, mert messziről jött weblapszerkesztő azt ír le amit nem szégyel.
-
Dyno
veterán
válasz
Mantin #23618 üzenetére
Az az pont ne a boltosokba bízz, egy kezemen megtudom számolni hány olyan boltossal volt dolgom aki vágta a témát, és nem éppen a szart akarta rámnyomni, ja meg azt üzenném, hogy nem szoktál erre járni, írásodat tekintve nem vagy egy tápszaki, van itt egypár "öregmotoros", de a legjobb ha Stol, vagy Didyman kollégát felkeresed és kérdezel vagy a legjobb fogod használod a keresőt, és nem kéne vitázni, ha szar amid van akkor szar ezen nincs mit szépíteni.......boltosoknak meg 90%-a sajna tisztába nincs azzal hogy melyik táp a frankó, velem is történt ey ilyen történet, havernak kellett összeállítanom egy gépet, de aztán szereztek egy boltos emberkét, ezért nálluk állították össze, úgy elsőre egy ilyet tett volna neki össze Gigabyte G43-S2H,E7300,2*1GB samsung,500GB samu(HD503LJ),giga 9500GT !!1024MB!!DDR2, és codegen ház 400W-os táppal, aztán ezt annyiba hozta volna neki, hogy én mondtam összeállítok egyet ami jobb, Gigabyte G31-S2L,E5200,2*1GB CSX,500GB samu ugyan az mint a fentebb említett, Giga 9800GT,CM RC331 ház, FSP-PNR 400W, erre haver mondta tud ilyet hozni az ipse, mondtam jólvan király kiderült útólag 10K-val drágábban hozta mint én vettem volna neki és FSP-t nem kapott az emberke ehelyett került bele 420W-os TRUST
havernak 2nap útán ki is nyírta az alaplapot meg a ramokat.....mákja volt hogy 3napon belül.....és hogy nem égtek emg a cuccok.
-
Traxx
őstag
válasz
Mantin #23615 üzenetére
Személyes Colorsit tapasztalat.
Az előttem szólónak igaza van: kereskedő csak akkor mondja valamiről, hogy szar, ha látja, hogy értesz hozzá...de még akkor se ilyen egyértelműen, mert akkor burkoltan elismerné, hogy a vevővel való kicseszés miatt árul olyat
-
elfelejtette
veterán
válasz
venember83 #23616 üzenetére
Állítólag ABU-ék teszteltél le, hogy a 400W-os Csodagány ÖSSZESEN 180W-ot tud leadni.
Meg megmérték a 650W-os Q-tek csodát is, abból 270W jött ki csőgázon. -
Mantin
aktív tag
válasz
elfelejtette #23617 üzenetére
jó de mégis tehetett volna bele 3x drágábbat rá volt bízva
elfelejtette: egy liket ha kérhetek erről a tesztről
-
venember83
nagyúr
Codegen maximálisan nem ajánlott. Gyenge, védelmek hiányában nem képes külső vagy belső feszültségingadozásoktól vagy semmi váratlan eseménytől megoltalmazni a géped. 12 volton jó ha 200 wattot le tud adni, de inkább 180 a reális.
Javaslom egy FSP PNR, PNF vagy CRG beszerzését. Olcsók, biztonságosak és le is adják a rájuk írt teljesítményt, ezért egy 300-as is bőven elég a te gépednek.
Mantin: Te kereskedőként leszaroznád a terméked?
-
Mantin
aktív tag
hát nem tudom mi van itt de a colorsit 450W tápról csak annyit akarok mondani hogy a computerbrothers rakta bele a gépbe és ők nem tudnak olyanról hogy szar lenne
ja és a VGA dobozára az van ráírva hogy minimum 450W power supply
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Az a 400W-os Codegen 180W-nál megfexik. Meg amúgyis nélkülöz minden féle-fajta védelmet. Én nyugodt szívvel egy T**** Gazdaságos villanykörtét sem mernék rábízni, nemhogy ilyen jó kis gépet.
Ha gondolod, vegyél egy 350W-os FSP PNF tápot 7k-ért. Márha megér neked ennyit a géped...
Üdv. -
FTE
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek az alábbi géphez elegendő a mostani Codegen 400W-os táp?
Alaplap: Gigabyte EP31-DS3L
Proci: DualCore Intel Pentium D 920, 2800 MHz
RAM: Kingmax 2 x 1024 MB DDR2/800
VGA: Gigabyte NX96T512H nVidia 9600GT 512MB PCIe
Vinyók: SAMSUNG SP0812C SCSI Disk Device (80 GB, 7200 RPM, SATA) és
SAMSUNG SP2014N (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) -
GejzaR
tag
válasz
venember83 #23583 üzenetére
köszi a válaszokat!
-
venember83
nagyúr
Nem csak olcsón lehet sz@rt eladni meg venni. Sajnos tényleg azok, ami pedig még rosszabb, hogy gyártanak vízhűtéses tápot is, tudtommal, legalábbis múltkor azt hiszem azt "értékelte" pár sorban és pár keresetlen szóval Csaba_20_. tts azonban tuti nem fog objektív véleményt írni, egy kereskedőnek minden eladó.
Dusee: Örülök, hogy elégedett vagy, használd egészséggel.
-
Dusee
őstag
válasz
venember83 #23561 üzenetére
Nembaj, hogy nem válaszoltál, nemis azt mondtam
Mostmár beis került a gépbe, eddig megvok vele elégedve -
syC
addikt
1 gyors kérdés: tényleg ennyire 'fekáliák' a NorthQ tápok, mint amiket írtatok róla eddíg a topikban? Akkor mitől ilyen drágák??
-
Davidof92
senior tag
Szerintetek mibaj evvel a táppal? : 400w codegen 12 centis ventivel
rövidzár védelem meg túlmelegedésvédelem van benne, feszeket is tartja eléggé stabilan pedig már 3 éves lassan, sokmindent ki is bírt már( tápkapcsolós reset) kodik nem púposodnak, annak ellenére h egy prescott van rárakva
Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest