Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
atesss
addikt
Ja az az FSP tényleg olcsó, bár egy haveromnak nincs vele túl jó tapasztalata, konkrétan az, hogy qrva hangos.
És nem valami jó a hatásfoka, már nem egy mai konstrukció, nem?
Akkor mennyiért vannak a legolcsóbb 80+ -os tápok, olyan 10k körül, vagy kicsit felette nem lehet még kapni?"Persze ha fixen 6*100-on használnád 0,8 V-tal"
Pont ezért jó hogy végre lehet már Windows alól (le vagy fel) húzni a P45-ös lapokkal. És akkor nem kell fixen lehúzni.
Sőt, automatikusan is tud valamit csinálni a program, de ez nemsokára kiderül hogy pontosan hogy is müködik ez (legalábbis az Asusnál, ahol sajnos eleve 200 a min. FSB), és mennyire hatékony.
Most megyek át kipróbálni egy P45-ös Asus lapos most összerakott gépet (Alaplap, proci lett cserélve miután elromlott az Asus P5WD2 Premium lap) :
Egy Asus Maximus II Formula
Haverom gyakorlatilag csak azért vett ilyet egy P5Q (25k) vagy P5Q-E (29k) helyett, mert ennek teljesen fekete a hűtése is, nem csak a nyák
Nem értem néha az embereket.
Aztán egy E2180, 4*1GB Geil Black Dragon, XFX 8800GT, Cooler Master Real Power 450W. -
tibuka
csendes tag
Sziasztok!
400W-os táp van a gépemben és azt szeretném tudni,h ez elég -e a Geforce 8800 GT-hez amit most vettem (6600GT helyett) ami tönkrement.Kell az ujhoz nagyobb,vagy elég az ami van?
Előre is köszönöm a segítséget. -
zsolesz010
senior tag
válasz
Szten Márs #18094 üzenetére
Utánaérdeklődök a részleteknek a Chieftec és FSP tápokról az eladóknál.
Sajnos nagyon kötött a rááldozható összeg, gyakorlatilag +-1-2 ezer forintos megkötéssel kell gazdálkodnom az egész gépre kivetítve.
Nagyon köszönöm a segítséget
atesss Olcsó lap kell, pl. a konfigomban látható lapot 12k-ért vettem, még majd' 3 év garival. Valami ilyen kategória lesz abban a gépben is.
-
KMT
addikt
válasz
atesss #18095 üzenetére
Igen, de a nagy szorzó miatt nagy a különbség. Idle-ben 6, itt alig fogyaszt, viszont ha kell a teljesítmény, akkor 12,5*200 már nem rossz. És semmit sem kell állítani. Persze ha fixen 6*100-on használnád 0,8 V-tal...
Csak akkor meg minek ilyen proc?!
Olcsón az fsp 300 pnf-fel járnál jól.
-
atesss
addikt
A kissebb FSB nem érdekes, mert mondom hogy úgyis le lesz húzva P45-el Windows alól, ha épp nem kell. Ha Gigabyte lap, ott 200FSB alá is le lehet menni. A min. szorzó meg úgyis 6 mindegyiknél.
Ribi : Persze erről beszéltem, hogy csak 2D-ben fogyaszt (viszonylag) kevesebbet, de kérdés hogy pontosan mennyit.
Meg meg kéne lennie a lehetőségnek késöbb a fejlesztésre, akár pl. egy jó erős (sokat fogyasztó) Hibrid Power -es VGA, és akkor az csak 3D-ben fogyaszt. Csak lenne már Intelhez.zsolesz010: nem értem, hogy senki sem foglalkozik a P45-ös lapokban lévő lehúzási opciókkal? Pedig szerintem elég szépen lehet csökkenteni vele a fogyasztást.
Vagy csak én gondolom, hogy ennyire sokat tud ez számítani?
Vagy ennyivel olcsóbbak a P35-ös lapok? Én mostanában nem nagyon néztem az árukat, mert szerintem akkor már P45, és elvileg nem sokkal olcsóbb a P35...
Mod: Bocs, látom neked tényleg olcsón kell, használtan. De mások már írtak ilyet többen.Más javaslat akkor tápra?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
zsolesz010 #18093 üzenetére
Sirtecet kilőném. A Chieftec és az FSP teljesen korrekt. Biztos vagy viszont benne, hogy használtan akarsz tápot venni?
Az FSP HLC teljesen korrekt sorozat, viszont 2k-ért érthetetlenül olcsó. Mindenesetre az FSP HLC, mint márka és típusnév kifejezetten jól hangzik.
A Chieftec GPS 350 is korrekt táp, egy ilyen gépnek főleg, viszont nem tudni mennyit ment, milyen viszonyok között.
Esetleg ha ez még belefér az árba, újonnan, akkor a legjobb választás lenne: [link] -
zsolesz010
senior tag
Üdv a hozzáértőknek
Nővérem párjának kotorászok össze egy kis alap gépet, használtan.
E21xx gyári hűtővel, alap P35 lap, 2x1GB, 2600XT, 1 HDD, 1 ODD, 5 venti a házban.Ha jól gondolom, egy 350-es táp bőven elég kell legyen, sőt...
Viszont ilyen kategóriában nem vagyok képben. Nézelődtem, és találtam 3 szimpatikus darabot.
Chieftec GPS-350EB 350W ATX 3.5k volt kiírva, garis, azóta az eladó levette az árat.
Sirtec High Power atx-360-212 4k, 2007. júliusi, de gari már nincs rá.
FSP 350-60 HLC 350W Ő vidékről jönne postával, újan, 1 év garival. 2(!)k-ért. (Itt mi lehet a buktató, ha van?)
A Chieftec-ről és a Sirtec-ről még találtam is infót, az FSP-ről nem (csatikra gondolok elsősorban), de nem is ez a lényeg.
Hanem, hogy egy hozzáértő ember segítségét kérném. A 3 közül ajánlanátok valamelyiket? Ha nem, akkor lenne valami más, amit igen? Max. 4k-t szánok (szánunk) rá, így új tápok nem nagyon jöhetnek szóba, de a gari sem utolsó szempont.
Codegen-t, Mercury-t stb. nem kockáztatnám, akkor inkább egy használt, megbízhatóbb márka.Köszönöm előre is a segítséget
-
atesss
addikt
válasz
nyunyu #18079 üzenetére
Hmm ez nem rossz cucc, de én azért nem erre gondoltam.
Azonkivül milyen kiskerben lehet kapni, és mennyiért, mert azok aztán lehethogy szépen rátesznek?
Az 50-60W-ot azért írtam, mert remélem, hogy annyit fogyaszt egy E7200+P45- windows alól amennyire csak lehet lehúzva, feszeket is, meg egy Ati 3650-es, szintén minimumra húzva + 1 vinyó (az is lehet GreenPower), 2D-ben, letöltés alatt.
Vagy mennyit enne ez így?
És a sokkal jobb hatásfokú tápnak ha nem túl sokkal drágább, az áramszámlában simán bejöhet az ára (vagy min. egy része) pár év alatt.
De aztán játék alatt már 60W-nál kicsit többet fogyaszt..., meg a bővítés lehetősége is meglegyen, így azért 300W-os az nemárt, de 500W vagy mégtöbb az felesleges, hiába most az a divat.Tehát nem atom-os rendszerhez keresek tápot, hanem normál géphez, minnél jobb hatásfokkal, de ~10k alatt.
-
DroneZ^
őstag
Bírni fogja ha berakok 1 plussz hangkártyát 3 vinyót 1 DVD-t, akkor is? Vagy ez nem szól bele? Pici tunning belefér?
Kevésnek tűnik az a 350W
Amúgy nem nekem kell, nézzétek az adatlapom
FSPnél alább ne?
Az erőművemet BlueStorm II hajtja
ui: bocsika, a táp nem az én asztalom
-
DroneZ^
őstag
Kérdezhetek?
Melyik legolcsóbb tápegységet vegyem ehez a confighoz?
Asus P5B
Intel Core 2 Duo E6550
Kingston HyperX 2GB 800MHz DDR2
Sapphire Radeon HD3870 512MB Sapphire Edition Lite GDDR4Olyan 400W-os akármire gondoltam, de pontosan mi lenne a legolcsóbb megoldás, ami garantáltan működik?
-
nyunyu
félisten
válasz
atesss #18073 üzenetére
Egész kis fogyasztáson (50-60 W alatt) kéne jó hatásfoka legyen, ami a már a 80 Plus 20%-a alatt is van a mostani "divat" 500W feletti tápokkal.
Morex 60W miniITX cucc, benne 85+-os Seasonic adapterrel.
Atommal gyarilag nem kompatibilis, de levagod rola a floppy tapcsatit, aztan helyere raksz egy ~60Ft-s dugot, akkor mukodik.
11+faert osztogatja a nagyker...
Bezzeg a Seasonic 60W reszet nem aruljak kulon, igy megint vehettunk feleslegesen DC/DC adaptert is -
ATish0
tag
válasz
Szten Márs #18077 üzenetére
A házat + a ápot is szeretném minnél tovább megtartani. Én sem tudom, hogy milyen fejlesztések lesznek a jövőben, de akár teljesen új konfigot is szeretnék meghajtani vele. Azt tudom, hogy ezek így szinte semmit sem esznek (nem is baj
).
-
ATish0
tag
Sziasztok! Egy Corsair VX450 és Gigabyte Superb 460W közötti 7k-s árdifferencia mennyire kifizetődő? Gondolom a Corsair halkabb, esetleg jobb a hatásfoka, de nyújt annyival többet, amit az ára mutat, vagy a giga sokkal jobban megéri?
-
atesss
addikt
Tudnátok ajánlani egy (vagy inkább több, ha van...) minnél olcsóbb (~10k alatt), de nagyon jó hatásfokú tápot ?
Legjobb lenne 80 Plus-os, de az szerintem mind bőven 10k felett van, nem?
Halkság most így elsőre nem számít, ha van több hasonló árban + hatásfokban, az lehet a következő szempont.
Egész kis fogyasztáson (50-60 W alatt) kéne jó hatásfoka legyen, ami a már a 80 Plus 20%-a alatt is van a mostani "divat" 500W feletti tápokkal. -
rolko
őstag
válasz
Szten Márs #17766 üzenetére
Na megjött a venti a tápba, kézrátétellel kb ugyan annyi levegőt szállít de hangja nincsen
-
14adam
addikt
válasz
killer1203 #18069 üzenetére
Szedd szét a tápot,és nézdmeg,hogy jólvan-e odacsavarozva a földeléses vezeték.De akkor A GARANCIA ELVESZIK ha felnyitod a tápot
-
killer1203
senior tag
válasz
venember83 #18055 üzenetére
Na ma megprobáltam a másik kontektorral is és azzalis ezt csinálja, de van amikor megmozgatom a gépházat akkor nem ráz, nem tudom mi lehet a gond de jövő héten jönnek az új alaplap és proci malyd akkor jobban átnézem a gépházat neme ott van valami hiba.
-
TTomax
félisten
Hát nem tudom,köszönöm aki eddig válaszolt...én azért gyanakodtam tápra mert egy kártyával stabil 4,3GHz-et megy a procim de kettővel már "csak" 4,05ghz van meg,én eddig úgy gondoltam a táp fulladozik azért,mert a win boot közben újraindul...
Az viszont igaz,hogy ha nem húzgálom akkor el kell ennek mennie,és ráérek tápot azután is cserélni...
Egyébként nagyon meg vagyok elégedve a táppal picit melegebb lett amióta a második radeon meg van,de semmiképp nem nevezném hangosnak pedig a gépem mellett alszok...ha mégis cserélni kellene akkor egy HX620 elég lehet?Nem szívesen váltanék márkát..bevált nagyon))) -
Traxx
őstag
válasz
TTomax #18056 üzenetére
Szvsz. a HX520 a négymagoshoz is elég lesz még úgy is, hogy 4850 CF van a gépedben. Tehát értelmét nem látom a cserének. Csőgázon, ilyesmi proci mellett 360W-ot kajált a rendszer.
Nincsmit.
-
TTomax
félisten
Sziasztok..
Ajánljatok nekem egy tápot a konfigomhoz...csak nem E8400 hanem Q9550 lesz a proci...Most HX520-am van,vevőm lenne rá szóval nem sokat buknék...
Köszönöm...
Jut eszembe,csak itt vásárolok... -
venember83
nagyúr
válasz
killer1203 #18054 üzenetére
Földelési gond szvsz, nem tápproblem. Biztosan földelt aljzatba dugd a kábel csatlakozós végét.
-
killer1203
senior tag
sziasztok
Egy kicsit lehet OFF
van egy 350W os FSP tápom és amikor hozzáérek a gépház fém részéhez akkor "rá" mint amikor a 9V os elemet megnyaljuk, lehet hogy a táp nemjó?
(#18055) venember83 eddig jóvolt ma pakolásztunk és most este menet közbe dugom vissza a gépházat és akkor megrázott, holnap megnézem a másik konektorba
-
diegho
nagyúr
válasz
Kombat #18035 üzenetére
nézzél eredményeket róla, hogy átlagos terhelésnél mekkora a hatásfoka valójában, az award semmit nem jelent. Segítek tesztet találni. Van 105 tápos is, hogy legyen mihez hasonlítani
-
d@minator
addikt
válasz
szektamokus #18040 üzenetére
Kérdezd meg őt a Scythe tulajok topikjában. Szerinte 800-ast fix 12V-ra kell kötni 1200-est a normál helyére. Az S-flex 1600-os teszt szerint tudja a 70CFM-et. De drága én inkább vettem egy új tápot.
Én úgy gondolkodtam, hogy a táp hőmérséklet függvényében szabályoz és ha kisebb légszállítású venti van benne akkor úgyis felpörgeti fullra ha nagyon melegszik akkor meg 30dB felett lesz a zaja. Ezért is hiszek az 1200-es ben, az fullon sem hangos.
A másik az hogy állítólag a táp ventik túl vannak méretezve, mert azt a célt is szolgálják, hogy a meleg levegőt kiszívják a házból ezért ha a házad máshogy is szellőzik kisebb is elég bele. Valamint ezek a tápok melegebb éghajlatú országokban is jól kell működjenek. -
Gyusz
őstag
válasz
diegho #18033 üzenetére
A 460-as sem a legcsendesebb szerintem, mondjuk egyik ismerősöm így is halknak titulálta. Corsair VX450, Enermax PRO82+ 425W, valamelyikre a kettő közül le fogom cserélni, mert elég hangérzékeny vagyok, csak nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen. Az a baj, hogy Enermaxot nem nagyon látok sehol, ha meg igen, akkor elég durva áron.
-
paprika
aktív tag
Helló ! Olyan kérdésem lenne hogy....!
Casecom Tápot ajánlottak! 420 W-os !
Nekem korrektnek tűnik! Tuning egyáltalán nem lesz! Véleményetek?
-
Ribi
nagyúr
válasz
ha 1200-ast raksz bele akkor ne a tápra legyen kotve, hanem fix 12V-ra. Kulonben semmi levegot nem kap.
-
szektamokus
tag
válasz
Azt kifelejtettem, hogy Kamaba is látezik 1500RPM-es, ami 56,3CFM-et tud.
Akkor ezek közül melyik az szerinted amit még nyugodtan beletehetek??? -
szektamokus
tag
válasz
d@minator #18034 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy akár egy 1200-es S-flex is elvinné, mondjuk én már annak is örülnék, ha egy 1600-as elég lenne.
Ami benne van az 88CFM és
S-flex pedig: 1200-as -> 49CFM 1600-as -> 63,7CFM 1900-as -> 75CFM
és amit irtam Kama szintén 1900-as és 75CFMMert ha valaki hozzáértő azt mondja nekem, hogy az 1600-ast megvehetem nyugodtan, úgyhogy a táp bizti nem megy tönkre, akkor inkább azt venném mert jóval csendesebb lehetne.
-
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Új tápot szeretnék venni és volna néhány kérdésem:
Először is azt kérdezném, új táp vásárlásakor mire kell figyelni?
És még arra lennék kiváncsi, hogy ehez a konfighoz:
"ASUS M2N-E, AMD Athlon64 X2 Dual Core 6400+, ASUS EN8600GT SILENT/HTDP 512MB (de szeretném egy GIGABYTE GeForce 8800GT Turbo Force 512MB-ra cserélni), 2 giga ram, egy kb. 112 gigás és egy kb. 240 gigás winchester és egy NEC dvd író"
milyen tápot ajánlanátok, ami erős, stabil és árban is jó?
Valaki egy Crossair 450w-osat ajánlott, de interneten utánnanéztem és az 550w-os Crossair csak pár ezressel több (szeretnék biztosra menni), szerintetek? -
Ribi
nagyúr
válasz
szektamokus #18025 üzenetére
Én is kiszedtem azt a ventit belole mert valami brutálisan tolja a levegőt.
Én egy 2000-es primecoolerre cseréltem. Először silent blade 1600-as lett volna, de annak a levegőszállítása 5V-on nemsok. Igaz nekem a gep aljaban van a táp, nem fűti semmi. A mostani konfigodhoz biztos eleglesz az a venti amit beleraktal. -
d@minator
addikt
válasz
szektamokus #18025 üzenetére
Akkor az van az FSP-dben, mint ami a Chieftec 450-ben. Nekem az 1200-es S-flexet javasolták, olyan aki próbálta. Állítólag ha a ház másképp is szellőzik akkor elég. (csak drága) Szerintem az 1900-es Kama jó lesz.
Amúgy mekkora az iduló fesze?
-
válasz
Hawk1979 #18028 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy 85+-os
Ezek szerint nem...
!
Én környezet tudatos szeretnék lenni, és mindenképp a leghatékonyabb tápra lenne szükségem... Nem szeretem ha sok a villanyszámla
!
Illetve van valami mizéria a szünetmentesek és az actív pfc-s tápok kapcsán, valaki erről fel tudna világosítani?!
Előre és utólag is köszönöm a válaszokat
!
-
Tudnátok segíteni abban, hogy van egy apc back ups 500 szünetmentesem, és egy fsp bluestorm 350W tápom.
kérdésem az lenne, hogy érdemes e lecserélni egy nagyobbra, ha 4magos amd (45nm-es) és egy 4850 +2 vinyó +2 dvdíró +4db 8 centis venti (nyáron nem megy passívba a vízhűtés) működtetnék róla...
Jah és az enyémnek nem tudja valaki a hatásfokát?!
-
szektamokus
tag
válasz
d@minator #18020 üzenetére
Én is azt hittem, de sajna ez van benne: D12SH-12 ez pedig 2200RPM és 88CFM a légszállítása.
Szóval ez amit először kinéztem sajnos kevés lenne: Scythe Kama FLEX 120mm 1500RPM
mert ez csak 56,3CFM tud, de ennek az 1900RPM-es verziója már 75-öt. [link]Bízok benne hogy az már elég lesz
-
MaSzKa
senior tag
Mit szoltók hozzá?
Gigabyte SuperB 460W & 360W -
d@minator
addikt
válasz
szektamokus #18002 üzenetére
Nem Yate Loon D12SM-12 venti van benne? Ennek a fordulatszáma 1650RPM és FSP tápokban alap terhelésen 4,5V-ot kap. Tehát valami hasonlót vegyél.
-
nyunyu
félisten
Tudja valaki, hol lehet kapni KULON ezt a 12V adaptert?
Mas marka is jo, csak ilyen csati legyen a vegen, illetve minimum 5A-t tudjon.Kene par darab, de a miniITX hazas nagyker csak DC/DC adapterrel egyutt arulja, 10+faert
Azt meg nem szoktak nyakononteni whiskey-kolaval az ugyfelek... -
-
Herogabi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen tápot vegyek ehhez a konfighoz???
Gigabyte GA-M52L-S3 alaplap
AMD Athlon X2 6000+ proci
Geforce 9600 GT 521Mb (Galaxy) vid. kari
2*1Gb KingMax 800Mhz RAM
1 vinyó + 2 DVD meghajtó...Ehhez elég lesz a 400W Chieftec GPS-400AA-101A ATX vagy 450eset vegyek????
A 400as megfelel a minimum rendszer követelménynek...de szerintetek megéri a 450eset venni...lesz különbség, vagy elég a 400as??
Kössz
-
KMT
addikt
válasz
piadex2 #18009 üzenetére
Nagyon drágák a passzív tápok, és vannak gondok vele. (kereső)
Ha minden passzív a gépen belül, akkor sem árt valami légmozgás. A helyedben egy Enermax PRO82+-t vennék, ezek a legcsendesebb tápok. Plusz még egy csendes 12 cm-es ventit érdmes lenne betenni előre, vagy hátra. 800 rpm alatt egy minőségi venti hangjára egy szavad sem lehet, a vinyók úgyis túlharsogják.AMD-k nem teljesítenek olyan jól, jobban járnál egy intellel. Kevesebbet fogyasztanak, ami a passzív hűtés miatt fontos lehet.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Egy full passzív gépen gondolkodom. Ha egy 2/4 magos rendszerben gondolkodom - az még nem dőlt el, hogy intel vagy amd, akkor használhatok-e passzív tápot?
További paraméterek: a gépet nem tuningra tervezem, nem fogok vele játszani, csak egy egyszerű videokártya lesz benne, viszont videoszerkeszteni fogok.
Kérem és köszönöm a segítségeteket:piadex2
-
Acor
aktív tag
válasz
elfelejtette #17964 üzenetére
-
szektamokus
tag
válasz
elfelejtette #18005 üzenetére
Hali!
Köszönöm a segítséget mindenkinek, utánanéztem és azt hiszem ez jó lesz:
SA1225FDB12H
Légszállításban ugyan egy kicsit kevesebb, de a 15%-on belül maradok és jóval csendesebb -
elfelejtette
veterán
válasz
Hy!
Stol föguru ajánlása szerint a gyári venti légszállítári értékétöl (88cfm) 15%-nál nagyobb mértékben nem ajánlott eltérni. -
-
syC
addikt
válasz
AC ventik jók, illetve noctua ventik. Adda a legjobb -szerintem-
-
szektamokus
tag
Sziasztok!
A tápomban ( FSP 400W ) elkezdett "zörögni" a ventilátor, kérdésem annyi lenne hogy milyet érdemes, szabad beletenni, hogy azért ne melegedjen túl, de a hangja is elviselhető legyen.
Most egy 12cm-es Yate Loon 0,3A venti van benneEgy ilyet néztem eddig, csak lehet hogy ez kevés:
[link]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest