- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- E-book olvasók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Célegyenesben a Yettel TV
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Raspberry Pi
Aktív témák
-
Traxx
őstag
válasz diegho #10096 üzenetére
9-10K-t nekem is megérne Jut még?
Mod.: kváziszinuszos szünetmenteseket komálja a táp? Most még ugyan nincs, de mivel mostanában nem teljesít a drága szolgáltatónk túl fényesen (előfordulnak fél pillanatnyi áramszünetek), erősen gondolkozok rajta, hogy a következő konfigot megtámogassam egy ilyennel...
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Chaser
legenda
válasz Kombat #10093 üzenetére
Biztos jó lesz, a notikban is ugyanezek vannak, csak a fogyasztás kérdéses, köszi megpróbálom amott is
#10094 diegho : Amit ajánlottam az a standard postacsomag, ált. másnapra ott a cucc, ha emberi időben adtad fel. A feladási díj 14x-esét fizetik ha a csomag elveszik /jelen esetben ez 830x14ft/, megrongálódik, 20kg-ig mehet a játék. Több mint 100 postázáson túl vagyok, táp is volt benne rendesen, minden gixer nélkül mentek a dolgok, ez a legolcsóbb módja 15k alatti cuccok postázásanak biztonságosan, én így csinálom, mert hülye azért nem vagyok
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
diegho
nagyúr
válasz venember83 #10095 üzenetére
50k és megbeszéltük nézek futárt, meg postát is aztán mondok egy árat. 9-10k postával vagy futárral nekem megérné a dolog, persze kérdés kinek mennyit ér meg. 1 év gar van rájuk amúgy, de nem hinném hogy gond lenne velük elkövetkezendő 2-3 évben
-
diegho
nagyúr
válasz venember83 #10087 üzenetére
és akkor mi nekem az üzlet benne? csinálok estére képeket nektek róluk. itthon el tudom nyomni őket 7.5k-ba vígan, 5-ért meg azonnal vennék meg őket, de annyiba nem akarom adni. posta se tudom mennyi, na meg el is kell menni postára feladni ennyire jófej azért nem vagyok
-
Traxx
őstag
Nekem is postázhatna
Kombat: hol veszed ennyiért a Seasonicot? Én a pixelben sasolgattam, de emlékeim szerint ott 15+fa körül volt...
Mod.: tévedtem, 16.680...szal pixel?[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Kombat
őstag
Játszana, ha lenne kedve postázni!
10087: Az tuti!
[ Szerkesztve ]
-
Kombat
őstag
válasz venember83 #10085 üzenetére
Köszi! Akkor az lesz!
Azért várom még más véleményét is, bár Szten zalmit fog mondani, Diegho meg Sea-t! -
Kombat
őstag
válasz venember83 #10083 üzenetére
Antec-ben 8cm-s ADDA venti van!
Valószínűleg a Zalmit fogom rendelni, mert a Sea picit drága és elég régi már!mod: Itt egy teszt amiben nagyjából ezek is benne vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Kombat
őstag
Ti melyik tápot választanátok a gépemhez?
Fő szempontok a magas hatásfok (100-150W körül), a hangtalanság és az ár.
FSP Green Power 400 (12400Ft)
Antec Earthwatts 380 (12720Ft)
Zalman ZM360B-APS (14200Ft)
Seasonic S12-380 (16500Ft) -
Chaser
legenda
Az Létezik belőle más típusjelölésű is, pl PNR, meg egy egész rakat kisebb/nagyobb teljesítményű is, neked ez bőven megfelel...asszem a táp lesz az utolsó, amit a gépedben cseélni fogsz...de rég volt mikor én így kérdezgettem az első PNF megvétele előtt
Kérdés az okosaknak: adott egy 775-ös mATX lap, nv 7100 vga-val,Celeron420 alulfeszelve, /sztem olyan 20-25W körül ehet így loadon, egy Alpine7 borda 40 fok alatt tartotta venti nélkül/, 2GB rammal /1x2GB/, satas 2.5 hdd, satas slim vagy asztali dvdrw, más nem menne bele a későbbiekben sem, esetleg egy értelmesebb hangkeltő, meg az USB-re elvétve ez az. A probléma ott kezdődik, hogy én ezt asztali táp nélkül szeretném megoldani, egy ilyen DC-DC konverterrel, és egy vmilyen noti tötővel. 12V/5A elég-e neki? Hány W-ot ehet így a konfig? 5A feletti töltőt nem nagyon találtam, vagy -számomra legalábbis- húzós áron. Nézegettem a notikat, a legtöbbhöz 65W-os töltőt adnak, és ott még pluszban ott van a kijelző is amit etetnie kell, igaz a chipek valamennyire "mobilosítva" vannak, de hdd +egyezik, meg így gondolom a proci is alulfeszelve.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
celf
őstag
válasz Szten Márs #10078 üzenetére
csak azt akartam kerdezni, hogy akkor ez FSP 350W ATX-350PNF Passive PFC az a tap-e amit kombat #10040 ajanlott, vagy van kulonbseg a ketto kozott.
-
Szten Márs
nagyúr
A PNF egy típusjelölés, nem betűszó.
A kérdésed többi részét nem igazán értem
Természetesen vehetsz másmilyen tápot, pl az első hozzászólás tápjaiból választhatsz, azok megbízható jó tápok. Az FSP PNF-et az igen kedvező ára miatt szoktuk ajánlani. Ezen felül persze kiváló táp, de mind az az első hsz-ben lévők közül. -
Szten Márs
nagyúr
válasz sid.:Rc211v #10074 üzenetére
Akkor inkább már: [link]
-
sid.:Rc211v
őstag
hi all.
Mi a véleményetek erről a tápról ? [link] érdemes ilyet venni ? köszi.
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
Gorneck
legenda
Meg van végre a Corsair tápom...mindenkinek ajánlani tudom...bár van némi elégedetlenség bennem...Uccsó sata tápcsati méééé pont ilyen lett? Fejbe tudnám vágni a kedves tervezőket...ellenben az L alakú pofa beépítés szempontjából nagyon jók lettek.
A gép kábeleinek rendezése még hátra van, de eddig a hangja az elvárásaimnak megfelelő...szinte hangtalan...Gorneck#1239
-
Neoteric
addikt
válasz lecterdoctor #10067 üzenetére
ha alján van a venti nem hátul akkor máshogyan nemis nagyon lehetne... meg hát egykis fizika.. honnan tud többet beszívni, ahol sok levegővan v ahol kevés? meg sztem bese férne fordítva
meg a süvítéstől lenne egykis extra hangja
PSN: ne0teric_sAN
-
venember83
nagyúr
válasz lecterdoctor #10067 üzenetére
Ventivel lefele.
-
lecterdoctor
tag
Hello!
Az AeroCool I-Curve házba hogyan lehet beletenni egy Chiieftec 450 W-os tépot? Ventilátorral lefelé?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz diegho #10064 üzenetére
Én írtam, de írhatsz ettől függetlenül írhatsz te is, meg más is, legalább látják, hogy többeknek feltünt. Valójában teljesen tárgyilagosan és nyugodtan rámutattam a hibára és megkértem őket, hogy ugyanmár javítsák ki, mert félrevezetheti az olvasót.
Skizz: Örülök, hogy szereztem pár jó pillanatot, de valójában az edigital érdeme
-
Skizz
addikt
válasz Szten Márs #10058 üzenetére
Félreinformálás rula'...
Köszi, most okoztál nekem pár örömteli pillanatot, már itt kérdezték sokan, hogy miért nyerítek ekkorákat.[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Szten Márs #10061 üzenetére
ha nem reagálnak rá akkor majd írok én, arra tuti fognak
-
Szten Márs
nagyúr
válasz venember83 #10059 üzenetére
Közben kivettem azt a felhívást a hsz-ből, majd írok nekik én, asszem jó vagyok nyugodt, tárgyilagos félhivatalos levelek írásában
-
venember83
nagyúr
válasz Szten Márs #10058 üzenetére
Nem írok, mert csak leanyáznám őket.
A linkelt oldal címe is energiaforrás és belső védelem. Gépbe építhető erőművet árusítanak?
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Edigitalos okosságok!
Felmentem az edigital oldalára, és megpillantottam ezt:
[link]
Figyelem! Csak erős idegzetűek olvassák el! Az ott található infókat tévedésből se gondolja valósnak senki.Szóval aszondja az edigital:
"- Fogyasztás: a tápegység a névleges teljesítményértékét nem leadja, hanem felveszi a hálózatból, azaz áramfelvételben maximált. A leadott és felvett teljesítmény aránya adja meg a tápegység hatásfokát. A közönséges tápegységek akár 45% veszteséggel is dolgozhatnak, azaz jó, ha egy 400W-os tápegység effektív 235W-ot képes stabilan leadni. A többletenergiát ilyenkor az áramkör veszteséges hőenergiaként disszipálja a környezete felé, felesleges többletfogyasztással."Valamint:
"Egy PFC nélküli tápegység hatásfoka 55-60% körül van, de a PFC segítségével akár 98%-ra is javítható.
Fentiek ismeretében már világos, hogy egy PFC-s 350W névleges teljesítményű tápegység jobb tulajdonságokat képes felmutatni, mint akár egy közönséges 500W-os... "Szóval lehet hozzászólni...
[ Szerkesztve ]
-
DaDy0219
tag
Okés, köszi mindenkinek!
-
Traxx
őstag
válasz DaDy0219 #10052 üzenetére
Minőségre jó, de elég kisebb is. A géped sose fog még 250W-ot se enni. Részemről pl. 400-as FSP. Na meg az szvsz halkabb is lenne
[ Szerkesztve ]
-
DaDy0219
tag
Üdv!
A 10031-es kérdésemhez még annyit, hogy egy CHIEFTEC DT450A2 450W AKTÍV PFC ATX2.0 12CM FAN táp szerintetek megfelelő lenne?
-
emre33
addikt
válasz s7evcsenko #10049 üzenetére
Zalman mfc2 -vel mértem
Állítólag pontos (havernak van egy profi cucca, majd össze nézzük a két eredményt
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
s7evcsenko
addikt
Azt nem néztem, mert az annyira nem érdekel!
A játékélménynek megvan az ára...
Igazából még a csere óta nem játszottam semmi komolyabb játékkal.emre33: Azt a 150W-ot mivel méred?
Csak mert az előző tápomon nekem is volt egy fogyasztásmérő szerű szerkezet, de mikor megvettem a gyári fogyasztásmérőt, rá kellett jönnöm, hogy az valami egészen mást mér!
170W-ot mutatott, miközben a műszer 115W-ot![ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Orc
senior tag
válasz s7evcsenko #10046 üzenetére
Terhelés alatt is ilyen mértékben csökkent a fogyasztás?
Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
-
emre33
addikt
válasz s7evcsenko #10046 üzenetére
92watt?
Nálam 150-160 watt
tuning nélkül és C&Q-val 140watt
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
s7evcsenko
addikt
Ciao All!
Megvettem az új tápot! Corsair VX450...
Eredmény: üresjáratban 8% fogyasztáscsökkenés!
(vettem egy fogyasztásmérőt is )
Most kicseréltem az E6400-at, E6750-re, újabb 8% csökkenés üresjáratban!
Most az üresjárati fogyasztásom: 92W!
Köszönöm a jó tanácsokat![ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
addikt
válasz venember83 #10043 üzenetére
Köszi a választ! Akkor szerintem BlueStorm lesz. Ráadásul kűlsőleg is jó benyomást tesz, bár ez másodlagos!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
addikt
Hi!
Jelenlegi konfigomat remekül viszi egy Chieftec 360as táp. Na de nemsokára szeretnék venni bele egy 7900GT a 7600GT helyére, ill. egy WD Raptor 36GB winyót. Elég valószínű, hogy el fog kelleni egy 400as esetleg nagyobb Chieftec? Esetleg 400W BlueStorm II?
There's a device that I've been using called a whoop.
-
vérmókus
csendes tag
Sziasztok....
A Kövi lenne a problémám...
Lett nekem egy 6400+-os X2 meg mellé egy 3870.... Amiből én majd Crossfire-t akarok, de egyelöre nem vok telhetetlen....
A gépben csak 1 vincsi és egy DVD-iró van pluszba...Elég lenne-e hozzá egy Chieftec 550W GPS-550AA, vagy jobb lenne egy Enermax 500W Liberty ELT500AWT... Igazából ez a kettö jöhetne szóba... Jókat hallottam róla... A procit nemigen akarom tuningolni...
Mivel eléggé szükös a költségvetés, az Enermaxot annyira nem akarom, de ha szükséges akkor nem akarok sporolni...
Ha valaki ad tanácsot azt megköszönném...
Üdv....
-
celf
őstag
válasz venember83 #10036 üzenetére
Sziasztok!
Egy gyors kerdest feltennek ha nem gond:
Most akarok ujitani, es nemtudom, hogy ez a Jeanteck 350W eleg lesz-e ezekhez az uj cuccokhoz
- [Gigabyte GA-P35-DS3L 1333 FSB SATA2, GLan]
- Sapphire Radeon HD2600XT 256 DDR3
- Samsung 150GB SATA
- plusz meg lesz egy SATA-s Pio vagy Samsung DVD iroami meg fonos lenne, hogy eleg aramot tudjon leadni kulso usb-s hangkartyahoz.
meg az egerem es a billentyuzetem is usb-s.
egyenlore most nem tudja eleg arammal ellatni a hangkartyamat.
de lehet, hogy csak massziv driver-para van. de ezt nehezem tudom elkepzelni, mert kb 30-bol 2x bekapcsol az usb hangkari... szoval ilyen szoftver-maulfunction az tenyleg x-aktas ugy...nade szerintetek eleg ez a Jeantech 350W ?
koszi
celfszerk, bocsi ez nem valasz akart lenni venember eighty-tree
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz benjamin #10030 üzenetére
Én mindenképpen megadnám az esélyt a jelenlegi tápnak. Szerintem bírná a PH tesztre alapozva Bár az okosabbak majd megmondják, jól gondolom-é
550-es Corsairt amúgy a hangja miatt nem vennék, az nem Seasonic belsős. A 650-es meg fölöslegesen sok.
[ Szerkesztve ]
-
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, nem tudom eldönteni, hogy mekkora és milyen tápot vegyek a következő konfigurációhoz:
Alaplap: ASUS M2N-E
VGA: Gainward 8600GTS 256MB
CPU: AMD Athlon 64 5200+ X2 -procihűtő: ZALMAN CNPS7500-AlCu LED
RAM: 4x1GB Kingmax Mars DDR2 800Mhz
DVD ROM: LG H58N SATA
HDD: Samsung 250GB S-ATA2 16MB cacheIgazából húzni nem akarom a gépet semmilyen formában.
Olyan tápot keresek, amivel nem lesz problémám.Előre is köszönöm a válasz(t)okat! -
benjamin
tag
A Seasonic 430 jelenleg is dübörög a gépembe jó vétel volt. Még anno újonnan áron alul. Valaki megrendelte a boltban azt nem kellett neki, kb 4 hónapja ott sinlett senki nem vitte, nekem sikerült kis alkudozással elhoznom, 75% áron, úgy hogy csak 8 hónap garanciát vállalnak a termékre. Végülis nem bukott rajta én meg jól jártam.
Azon vacilálok, hogy minimum Corsair VX550 kéne vennem, vagy max Corsair TX650.
Vélemények a tápokról, tesztet olvastam a ph-n, de felhasználói vélemények érdekelnének.
Semmi sem sürgős, csak ha futni kell!!!
-
Kombat
őstag
válasz Robinhofan #10022 üzenetére
Szia!
400W bőven elég, még a 350W is!
A 12cm-s ventivel szerelt tápok is kifele fújják a levegőt!
Alul be, hátul ki! -
Neoteric
addikt
válasz Robinhofan #10022 üzenetére
hát a táppal kapcsban én annyit fűznék hozzá h most nekem egy bluestorm 400wos van benne, szintén alulra fújja, rá a procira, de hideg levegő jön, és hátul megy kia meleg, pedig ott nincs cooler.
(mondjuk nincs túlterhelve.. athlon xp 3200+ meg 9600os ati van rajta. lehet ha egy cor2 meg 88gt menne akkor melegebb lenne, de akkor úgyis csinálsz gépbe huzatot és akk nemoszt nemszoroz)
PSN: ne0teric_sAN
-
Traxx
őstag
válasz benjamin #10024 üzenetére
Sea 430-as helyett jóval olcsóbban kapsz 450-es Corsairt, aminek ugyanolyan a belseje
A Q9450 teljesítményét és áramfelvételét nem tudom, de szvsz jó lenne hozzá, a mai négymagosokat alapul véve.
diegho: kár, hogy kiba messze laksz
emre33: Közben utánanéztem a pH-s Yorkfield tesztnek, és a terhelés alatti 230W a konnektorból nekem azt súgja, hogy elég bőven kiszolgálná benjamin kollégát akár a 430-as Seasonic is A kedvezőbb ára miatt viszont VX450-et vennék.
[ Szerkesztve ]
-
benjamin
tag
Kérdés a Q9450-hez szerintetek minimum mekkora táp kell, seasonic 430 elég, vagy szerezzek be inkább egy 550 vagy 650 tápot, ha ilyen procit akarok majd venni?
Lapot és procot akarok váltani, és ez lenne a konfigom:
Alaplap Gigabyte P35-DS4, Q9450, 4 giga DDR2, nvidia 8800 320 GTS.Semmi sem sürgős, csak ha futni kell!!!
-
Robinhofan
csendes tag
Szevasztok! Vki meg tudná nekem mondani h mi különbség van az ATX és az ATX 2.0-ás tápok között? Más: Olyan házam van amiben felülre kell rakni a tápot, és olyan táp van benne ami a gép hátulján fujja ki a levegőt(általában elég meleget). Mercury ami elég rossz. Mivel ujjítani fogom a gépet, + elég gagyi ez a Mercury, ezért fogok bele venni egy Chieftec 400vagy 450W-osat. De ezek a tápok az aljukon fujják ki a levegőt, közvetlenül a proci hűtőjére. Nem lesz baj belőle, lehet h inkább olyat kell venni ami a hátulján fujja ki? Sztetek egy p4p800as alaphoz, 2gb ddr ram, i.p. 4, 3ghz, HD 2600XT(ilyet fogok venni) elég egy 400w-os, vagy vegyek inkább 450-est?
Elnézést h ilyen amatör kérdéseket raktam fel, de elég kezdő vagyok, de nem szeretném h másvalaki csinálja meg helyettem, mert akkor ezeket sohasem fogom tudni....
ELőre is köszi a segítséget! -
Traxx
őstag
válasz diegho #10004 üzenetére
Amúgy ezt a tápot nem láttam a Seasonic honlapján...ennyire ritka típus volna, vagy miért?
Bár az spcr fórumán írnak a 300W-os testvéréről, meg elvétve erről a 401-esről. Itt úgyszint.
Ha ezek alapján jól értelmezem: ez a táp egy S12 (nem 2-es, hanem a "sima") 380 és 430 W közötti, csak zacsis kiszerelésben? Meg úgy fest, Yate Loon ventit kapott, nem Adda figyel benne. De ha azt mondod halk, akkor ez mindegy Jah és olyan 3 éves a fórumbejegyzés...az ágak erőssége hogy néz ki ennél a tápnál? Vagy akkor még nem voltak ennyire 12V-ra gyúrva? (Hiába van cirka 3 éves gépem, már nem tudom, akkor hogy állt a táppiac... )
-
Szten Márs
nagyúr
válasz #41635072 #10017 üzenetére
Persze egy "süketszobában", ahol csak a táp megy mindenképp érezhető. Így, hogy még vinyók, ventillátorok pörögnek mellette és feltételezem nincs szigetelve a helyiség, ahol vagy 100%-osan minden külső zajtól, az is bejön, így nem tudom mennyire hallatszik ki. De igen, halkabb.
-
törölt tag
Most már csak az a kérdés, hogy érezhetően halkabb a vx450 a BS-nél.
-
Kombat
őstag
válasz Szten Márs #10015 üzenetére
Akkor húzzunk bele!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz #41635072 #10011 üzenetére
Igen, az teljes rendszer fogyasztása, konnektor felől, azaz amit a tápnak le kell adni az ennek 80%-a mindössze. Az egész rendszerre. Szépen is néznénk ki 300W-ot enne egy processzor. Szerinted milyen hűtő kéne rá?
Mellesleg nem kell minden google találatnak hinniKombat:
Az új Ri/OS motorral 50ezer hsz-ig mehet egy topic.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szten Márs #10010 üzenetére
Rágugliztam és találtam olyat pl hogy E6300@2.66Ghz-n 271W-t eszik.
Na nálam 3.5Ghz-n fog menni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz venember83 #10008 üzenetére
Hát az e 6300-as procim csak ~300W-ot zabál.
Vízhűtés lessz, ezért kéne valami nagyon halk. Eseleg ennél halkabb még olyan 20K körül?
-
törölt tag
válasz venember83 #10006 üzenetére
Az 520-as max 40dba-s.
A BS meg ,ax 30.
Bár tudom, ez csak elmélet...
Attól félek, a 450 nem elég... -
törölt tag
Hello!
Szeretnék venni valami nem nagyon drága tápot a 500W-os FSP bluestormom helyére.
Az új fő szempontja, hogy legyen nagyon halk!(!!) És kb ez is legyen 500W-os.
Ti mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz jorden06 #10002 üzenetére
vettem 5db-ot 25-ért szombaton, most mi ezen az extra? itt árulták aprón 1 év garral őket, vagyis árulták volna... még feltétel előtt megvettem őket SS401HT a típus. szokásos belső, 3molex 2sata 1peg 24pin(nem lecsatolható) 4pin ezek a csatik vannak rajtuk, szokásos nulla hangszinttel. komplett gépekből vannak kiszerelve szerintem mert karcolások látszanak rajtuk (szatyor power) és minimális por volt egyiken, tehát 1 napot ment kb.
-
Traxx
őstag
válasz diegho #10001 üzenetére
Utazni tudok
Bár, Szabolcsból elég kalandos eljutni felétek...futár meg gondolom nem játszana
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Robotporszívók
- Xbox Series X|S