Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
VIBO
őstag
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
pappkarcsi #22293 üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem határeset, hanem azonnali cserére érett. A specifikációban írtakat, ha valami csoda folytán tudná is teljesíteni (bár igencsak valószínű, hogy közelében sincs annak), akkor is 15A +12V-os ágon iszonyat harmatos. Én korántsem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán elindulna vele ez a gép. Ezen kívül is vannak kétségeim a táp gépvédelmi értékével kapcsolatban, szóval a lehető leghamarabb cserélném, amennyiben lehet.
-
Bálint85
senior tag
köszi srácok
-
fekeandras
őstag
válasz
Határeset de szerintem nem lesz gondod vele. Idővel meg majd lecseréled valami jobbra. (Jó hogy nem az Excalibur X800-at vetted meg végül)
-
shteer
titán
válasz
nekem is volt a p4-es korszakban ilyenem, féltem is tőle
én váltanék, ha nem is egy drága corsairre, egy biztonságosabb típusra mindenképp
anno mikor lecseréltem egy 360-as chieftec-re, minden hőmérséklet 7 fokot csökkent
, átfűtötte a duplatetejű házamat
-
pappkarcsi
senior tag
-
pappkarcsi
senior tag
hello, csókolom, szia.
kérdés a kövi: megvettem egy x1950pro cecube agp-s karit, de még nincs benne.
a gépben van még
MSI 865PE Neo2-V
Intel Pentium 2.8 1Mb @ 3.2
Zalman CNPS 7500
2*1 GB Kingmax 400Mhz
x1650pro ddr3 agp
300Gb Samsung SATA
dvd-rw
2DB 8cm-s kékledes hűtő.És egy Macron MPT-400P "400w"-os táp kb 2 éves.
Szerintetek ezzel menni fog vagy kellene egy vx450es amit később felhasználhatok?
kösz a választ.
hi -
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Chieftec GPS-550AB tápot készülök venni (korábban 400AA101A volt) és érdekelne, hogy a sata csatlakozók ezen is 90fokban vannak e hajlítva?
Valakinek van véleménye róla ellene/mellette?
Előre is köszönöm az infókat, véleményeket! -
Ace Ventura
addikt
válasz
venember83 #22285 üzenetére
Köszönöm szépen!
Stol mester utolsó mondatán még azóta is röhögök! -
venember83
nagyúr
válasz
Ace Ventura #22282 üzenetére
[link] - plusz hangosabb valamivel.
-
Bálint85
senior tag
Gigabyte Superb 460 mekkora neki a 12V leadott Amper összesen? mert az enermax pro+ 425w -nek 33A
-
Ace Ventura
addikt
Hali.
Lehet hogy volt már téma, de megmondaná valaki, hogy mi a különbség a FSP PNF, és PNR között? -
Mian
aktív tag
Hello Mindenki!
Szerintetek egy radeon hd4670 vagy egy iesmi kategoriáju geforce 9500gt elmenne egy 400w-os FSP táppal?
Köszi a válaszokat előre is, üdv, Máté.
-
-
nyunyu
félisten
válasz
butcher eu #22262 üzenetére
ez miért van hogy néha úgy gondol a tápom, hogy kell neki áram?
Asus alaplap feature, hogy soft-off allapotban is vilagit az osszes USB eszkoz, akar a karacsonyfa, mert az 5V-s keszenleti korbol eteti oket.
Bezzeg a Gigabyteomon be se lehet kapcsolni, hogy +5VSB-rol etesse az USB-t, igy standbyba lerakva eszik 2W-ot a gepem...
(soft-off-fal 1.5W-ot.) -
Str8 sk8r
őstag
válasz
jubilleum #22272 üzenetére
...szerintem várd meg amíg a többi komponens is végleges lessz, és csak utána érdemes azon gondolkodni hogy melyik tápot válaszd...elöbb alaplap+proci, majd válassz megfelelő ramokat, itt jönne a VGA, hűtések, majd amikór már szinte minden megvan, akkor kéne gondolkodnod azon, hogy mégis mekkora tápegység az ami megfelelő a rendszerhez...aztán azon belül is melyik cég gyártmánya nyeri el a tetszésed...
...
...amúgy szerintem is a VX450 lessz számodra az igazi...gondolom valami e8400-as prociban gondolkodhatsz a VGA-ból itélve...
...
-
Traxx
őstag
Seasonic bele van, mint a VX450-nek, kérdés tényleg az alávaló konfig. Vagy ha annyira nagyon nem sürgős a megvétele, szerintem érdemes lehet várni pár hetet a Corsair HX450-re, ami tuti olcsóbb lesz valamennyivel. És szintén moduláris. Persze ha nem valami szénné tuningolt quad kerül alá szintén tökigtolt CF-el
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
jubilleum #22267 üzenetére
...a srácok általában a 450-es tesóját szokták ajánlani, vagy hasonló árban az Enermax-ot, de persze illene tudni hogy milyen géphez lessz...nem mindegy hogy pl a proci 45, vagy 145 W-ot fogyaszt, és hogy hány, és milyen VGA-lessz a gépedben...tehát ha egy kicsit konkrétabban megfogalmaznád hogy milyen gépbe szántad a tápegységet lehet többet tudnának segíteni...egyébként ha linket akarsz küldeni akkor a hozzászólásod gépelésekór nyomd meg az "OK" gomb alatti "Link" fülecskét, és oda illeszd be az elérési utat...
...
-
jubilleum
senior tag
http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=30&product_id=44988&s=H%E1z%20/%20T%E1p%20/%20UPS
Erröl a tápról mi a véleményetek?
új gépet veszek és ez lenne a kiszemeltem.
szerintetek megfelelő? -
Str8 sk8r
őstag
válasz
butcher eu #22262 üzenetére
...ez szerintem egyszerü...a készenléti áramfelvétele a PSU-dnak kb. a határon van, és néha amikór a hálózati feszültség "elmászik" akkór az elosztód úgy érzékeli hogy nagyob lett a táp teljesítményfelvétele...kéne szerezned egy olyan elosztót ami 20-25W-nál cselexik...vagy csak egy kicsit meg kéne buherálni a jelenlegit...
...
-
cilo9
aktív tag
6000+-ot irtam, de lényegében mindegy, fogyasztásban ugyanaz, ha jól tudom. Ezért van talonban az 5600+, az fele annyit zabál. HD filmnézős masina lesz és a HD film topicban azt javasolták, hogy AMD X2-ből 2,8GHz-est illik minima, ezért lett a másik verzió az 5600+. A 4850e ha jól néztem 2,5GHz. De lehet az 10% GHZ különbség nem számít. Majd ott megérdezem.
Köszönet!
-
cilo9
aktív tag
Szisztok!
Már korábban kértem segítséget tápügyben HTPC-hez, most elsősorban villanyszámla szemszösgéből kérdeznék.
Ehhez a konfighoz lesz:
Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H (integárlt VGA-val, külön nem lesz a gépben)
2GB 800Mhz RAM
1db Pioneer 216 DVD író
1 db 40Gb-os notebook HDD
1 db 500-720GB közötti HDD
CPU: 5600+ (65W) vagy 6000+ (125W) X2 AMD proci (esetleg 4450e vagy 4850e, ami ugye még kevesebb, 45W maxot eszik)
Tavasszal lehet még belekerül egy VFD-s IMON őrület, fogalmam sincs mennyit fogyaszthat.Ehhez az Enermax PRO82+ 425W-os tápot néztem ki. Gondolom az vígan/bőven elviszi a szettet, talán még sok is neki, ez vetette fel a kérdést. Az 1hsz-ben olvastam, hogy a túlméretezett táp lényegében nagyobb "számlát" eredményezhet. Fenn áll esetemben ezzel a táppal ez a dolog, vagy a 80+ hatásfok pont ezt küszöböli ki?
Ha érdemesebb kisebbet vennem, akkor mit ajánlotok, nagyon fontos, hogy halk legyen (ezért esett a választás az Enermax-ra). Zalman 360b-APS kilőve, mert olyan volt és folyamatosan zúgott kikapcsolt állapotban, ez a gép meg ugyebár nem lesz asztal mögé rejtve.Előre is köszönöm!
-
butcher eu
senior tag
sziasztok
van egy elosztóm aminek van egy elsődleges aljzata (amibe van dugva a gép), ami ha több mint 15W áramot vesz fel, akkor a többi 4 másodlagost (monitor, stivattyú, hangszóró, nyomtató) is áram alá helyezi. A régi tápommal ez nem működött, az állandóan többet vett fel mint 15W. No a mostani vx450w-mel működni látszott a dolog, de aztán éjszaka mikor ki volt kapcsolva a gép, néha áram alá kerültek a másodlagos fogyasztók, és állandóan felriattam
a hangjukra. ez miért van hogy néha úgy gondol a tápom, hogy kell neki áram?
-
kem
addikt
válasz
KaiotEch #22249 üzenetére
Én a helyedben Enermax-ot vennék. Amikor vettem a Corsairemet, akkor még elég drága lett volna, meg nekem ez amugy is szerelem volt első látásra
-
pappkarcsi
senior tag
Jó lesz a corsair, Kaio, ne powerkedjmá!
Nem kell félni! -
kem
addikt
Annak aki leszedte a borítólemezzel együtt, és egy ACorp tápra tette föl, aminek túl hangos volt a ventillátora
Így nyertem meg magamnak a félholt Codegent
Az ACorpba persze nem fért bele a 12cm-es cooler a FET-ek bordáitól, úgyhogy az kifele lett felcsavarozva. A táp pedig kikerült a ház tetejére.
Ment egy fél évet, aztán behalt, és akkor adtam el neki a 450-es csifimet.
-
kem
addikt
Én meg egy olyan 400W-os Codegen táppal hajtom a nyomtatószerverem, amit ha megmozdítok, akkor megszűnik a kontakt, és kikapcsol a gép. ráadásul a burkolata is le lett cserélve félig, mert valaki lenyúlta belőle a 12cm-es ventit
mégse ajánlom senkinek a Codegent
1,7Celeronnak meg 2Gb-os vinyónak mindegy... és megy majdnem 1 éve...
-
kfron
aktív tag
-
Dyno
veterán
válasz
KaiotEch #22245 üzenetére
Igen tutira, jelenleg, itt a topikba(Szerintünk) a leghalkabb Ventis táp.
Dzseron:Árat írhatnál, amúgy egy 400-as FSP-PNR megfelelő lesz, 5-6K körül mozog árban, a Trustot meg hajítsd el de gyorsan.
Kfron:Nekem is volt Coolink tápom ami alapjában nem rossz csak a kondik gyengék benne, mégis ment nálam 1,5 évet, havernál úgyan csak 1 évet és semmi baja, mégsem ajánlom, mert drága és nem az igazi.Visszaolvasol 2-3 oldalt és akkor egyből fogod tudni körülbelül, mit érdemes megvásárolni.
KaiotEch(#22249):Még akár CF-be is elvinné két darab 4850-et, ha a procit nem húznád rommá.Szóval bőven elég lesz, még úgyis ha a procit 3,5 körül járatod.
(#22250) kfron :Szinte az Enermax-ba is megvan az az erő.És én nem arra dologra, írtam hanem a középkategos 450W-os írásodra......
-
dzseron
csendes tag
Sziasztok!
Mielőtt megköveznétek kérlek benneteket,hogy adjatok tippet milyen táp dukál ehhez a konfighoz.Tudom,hogy a trust hitvány márka azért kérek tanácsot.
Meg azért is mert nem szeretnék túl erős tápot venni mert akkor meg nem használja ki optimálissan a masina+pénzkidobás.Thanks!
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+Windsor
MSI NEO V3
MSI ATI Radeon HD 3870 (512 MB)
2 Gb Kingston 800Mhz
520W TrustT
Pioneer DVD iró -
Dyno
veterán
De egy középkategóriás tápból biztos több kell, mint 450 W...---> erre írtam, amúgy meg Kem kollégának igaza van, már meg ne haragudj...de csak félre vezeted az embereket....meg érdemes azon elgondolkozni ha egy FSP-PNR 400-as 324W-ot tud a 12V ágon, a BS2-es meg 348W-ot, akkor valszeg elég mind kettő csak hangban nagy a különbség meg felszereltségben(kábelezés, festés mi egymás...) pedig árban elég nagy közöttük a különbség.
KaiotEch: Drágább?totál egy árban van a CM-el a VX450-el.
-
kem
addikt
Már ne haragudj, de mielőtt elkezdesz tápokat ajánlani(RealPower és társai) előtte pár hónapig olvasgasd a topicot, meg a teszteket és majd megtudod,h mikor mit miért ajánlunk, meg mi az eltérés egyes tápok között. addig vagy kérdezz, vagy olyat írj, amit már sokszor láttál hozzáértőktől... nem mondom, hogy én az vagyok, de már elég sokat olvastam ebben a témában
-
Dyno
veterán
Ne ajánld azt, mert a VX450 jobb, sőőt az Enermax PRO82+ 425W még jobb lenne, 500-as BS2 1A-el erősebb nálluk, de áganként nem terhelhető csak 18A-ig, míg az Enermax 25A-ig, Corsair pedig Single Rail-os szóval 33A egy ágon.
Kem: azért az CM nem rossz táp, ne vezesd félre, csak van jobb választás hasonló áron.
-
kem
addikt
válasz
KaiotEch #22232 üzenetére
A figyelmedbe ajánlom az első hozzászólást, abból kiderül hogy a Q6600-s haverodnak 3x akkora tápja van, mint amennyit eszik a gépe... nekem is Q6600-am lesz, és marad a VX450-es tápom, ami csak félig lesz így is letrerhelve...
E Te konfigod pedig 200W alatt fogyaszt... Akkor minek 550-es nem ajánlott táp?
-
Dyno
veterán
válasz
KaiotEch #22232 üzenetére
Nem mindegy hogy ilyen 600-as meg ne felejtsd el hogy a Q6600 jóval többet kajál, de az alá is elég lenne a VX450.
Kfron:Giga Superb 460W is elég, szóval ne általánosits, mert a GPS Csifi ami 550W-os annyit add le mint egy FSP BS2-esből egy 400W-os, szóval az előtt mielőtt ilyet írsz gondold végig.
-
KaiotEch
nagyúr
Hali! Ehhez a konfighoz milyen táp kéne?
Gigabyte GA-P35-DS4
Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb BOX
Corsair Dominator DDR-2 2048 /1066 KIT
+HD2400 Pro indulásnakÉn a COOLERMASTER Real Power 520W-osat néztem ki hozzá!
-
-
kem
addikt
neeeeeeeeeee lecsúsztam a #22222-ről
most értem hazapedig erre vártam egész nap
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
venember83 #22223 üzenetére
...most nézem mennyi kettes volt a HSZ-omba...
...igen rá gondoltam én is, csak a kérdés lényege az lett volna, hogy van-e halkabb hasonló árkategóriában,vagy hasonlóan halk olcsobban...meg persze a táp teljesítménye is kérdéses...
...
-
Str8 sk8r
őstag
...valami halk tápot keresnék...én a corsairra gondoltam...a konfig:
...AMD X2 6000+(a 125W-os),MSI k9a platinum,4x1gigaDDR2 800-as ram,HD4830,640-es vinyó+még egy két apróság...persze egy kis tuning is férjen bele......
...jah és persze előre is köszi a segítőkészségeteket...
...
-
gyuromoj
veterán
Üdv!
Egy Gigabyte Superb 460W táp elég egy E8400,HD4870,EP35-DS3,2GB RAM,2-3 HDD,DVD íróhoz?
-
kem
addikt
válasz
Loituma69 #22198 üzenetére
Nagyon rossz tápot választottál, de legalább magabiztosan vagy tájékozatlan, és a saját károdra
Legalább az első hozzászólást átfuthattad volna ha már nem használod a keresőt, vagy nem jól.
#22200 kfron
szigétet ne ajánlgass ha nem az ellenséged az ember. olvasgasd egy kicsit a milyen vinyót érdemes venni topicot. 320-as 1tányéros WD-t érdemes most vetetni, ha arra van ingered.
Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Airsoft
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Nintendo Switch
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest