Hirdetés
Aktív témák
-
Dyno
veterán
válasz
bartucc #25387 üzenetére
Ez eltérő a tápoknál pölö nekem a másik gépembe lévő 450-es CRG-nek az egyes ága csak a proci-é ez 13A.A másik ága ami meg 14A, az megy a Vinyóknak VGA-nak, ventiknek, emg még amit rákötsz.
KicsiPit: Hátha még egy 4870X2-ben gondolkozol akkor bizony kevés lesz, akkor már ajánlatos egy Corsair TX650 vagy HX620,de én a helyedbe megelégednék egy darab 4870X2-vel és vennék egy Enermax MODU 82+ 525W-t vagy egy HX520, Odin árából jobb helyeken ki is jön.
-
14adam
addikt
"A passzív változat nem használ vezérlést és egy vasmaggal korrigálja az áramhullámot. Ennek megfelelően kisebb a meghibásodási esély, képes kváziszinusz jelet is feldolgozni és talán egy nagyon picit stabilabbá teszi a tápot az aktívval szemben. Hátránya, hogy fix bemeneti feszültségen működnek, ez lehet 115V, 230V illetve lehetséges mindkettő támogatása, de ehhez a tápok kapnak a hátlapon egy 115V/230V-os kapcsolót, hogy a használt hálózathoz igazíthassuk (megjegyzem nehogy átkapcsolja valaki 115V-ra, mert kishazánkban ennek nem lesz jó vége)."1HSZ-t érdemes elolvasni
-
KicsiPit
tag
Csaó! Szerintetek 550w Gigabyte Odin táp elég ehez a rendszerhez (késöbb esetleg tuning meg még 1 vga)
Gigabyte 790GP DS4H
Amd 940 + Asus triton 78
Gigabyte 4870x2
OCZ 1150Mhz 2x2Gb
3db vinyó
1 optikai m.
thermaltake va8003BWS??
-
Slyer
senior tag
válasz
elfelejtette #25390 üzenetére
Szinte már sehol sem lehet kapni... vagy ahol lehet, ott drága...
Ha tudtok helyet ahol olcsó, akkor légyszíves írjatok pm-et! Keresgélek én is.. Köszi, Sziasztok.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! Rendeltem egy cégtől egy FSP 350PNF-et 7 ezer ft-ért, de azt írták nincsen ez a típus.
Helyette ilyent ajánlottak: FSP CRG-400 350W PFC Ez csak 5600Ft. Ez sokkal rosszabb? Vegyem meg ezt, vagy keressem máshol a 350PNF-et? Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
L3on!d4$ #25376 üzenetére
Már ugye úgy érted, hogy a teljes rendszer a vga karival, meg a quad procival együtt bekaphat konnektor felől 350W-ot, mivel a PH! tesztben is 333W-ot fogyasztott a teljes gép, amiből a táp 80%-os hatásfoka miatt még 66W veszteség lejön, tehát a tápnak 266W-ot kellett leadnia, 90%-ban a 12V-os ágon... (~240W)
Egy 400-as FSP PNF 12V-on 348W-ot tud leadni... -
bartucc
addikt
válasz
3.Aragorn #25386 üzenetére
Na akkor én is kérdeznék, mert vmi nem tiszta teljesen: ha pl 3 ágra van osztva egy táp, és abból ugye egy a cpu, egy a vga és a harmadik?(ha van még egy vga csati akkor az?) MMint a kábelezés és a feszültségágak közötti összefüggéseket kérdezném.
De sztem jól mondtad
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bartucc #25383 üzenetére
Több ágra osztott 12V-os ágnál úgy tudomhasznos, ha nem minden eszközt ugyanarra az ágra kötsz. Így nem lesz olyan nagy az egy ágra jutó terhelés. Ezért is vetettem el a moduláris táp gondolatát, mert úgyis szinte minden vezetéket kihasználnék.
Amúgy ha rosszul gondolom, javítsatok ki!
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Most 1x2900XT van benne, nem tuningolva, alapon, a másik is alapon lenne... meg egy E6750@3600... Semmi hangja sincs neki! Elképzelhető lenne h. jó legyen? Még gondolkozok rajta nagyon
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Helló!
Szerintetek 2db Sapp 2900XT-t elbírná a CHIEFTEC - DT450A2 (450W) -os tápom?
1x DVD + 1x 250Gb vinyó még mellette!Látom, hogy a VX450 elvitte, az én tápom képes lenne?
-
bartucc
addikt
válasz
aram01 #25374 üzenetére
Jól mondják, osztatlan ágas Corsair lenne a legjobb, egy 520-ast megéri ekkora konfignál már. A modulárison a felesleges kábeleket le tudod csatlakoztatni, egyébként semmi kül. Nem a táptól függ ám a fogyasztás
, attól mivel terheled, hiába 1000W-os a táp ha csak alig van hajtva, nem fog 1000-et enni.(erre gondoltál nem?, ha nem így gondoltad, akkor bocsi
). De egy 520-as elég lesz, van modulárisban és simában is.
-
aram01
nagyúr
-
aram01
nagyúr
sziasztok
van egy 400as fsp tápom(q6600,2gbddr2,250hdd,1író satás)
kérdésem az lenne ha venék egy gtx260-at elbírná még a cucc?(táp)
most 9800gt van benne az xfx-től -
Dyno
veterán
Gigabyteot ajánlom én is, FSP Greenpower bele található benne, 400-as PNF is jó lenne, de nem igazán lehet kapn, PNF név aalatt árúlják a 450-es CRG-t, de ez mind le van írva 1.hsz-ba.AMúgy se a CRG, se a PNF-en nincsen PEG8VGA-hoz 6tűs) csati, Gigabyte-on van.És a késöbbi fejlesztés sem akasztaná ki, hacsak nem Phenomot akarsz majd széthúzni, meg komolyabb CF-t építeni.
-
PAWI
tag
Sziasztok.
Szeretnék Tápot venni, olvasgatva a fórumot és nézegetve az árakat, ezek jnnének szóba
Fsp crg 400 350w oem 6500 ft
Fsp atx 350 pfn 8500 ft
Mi a külnbség a kettő között?
Ezeken van 6-os csati az Ati VGA-mhoz?
Illetve mit ajánlotok kb 11000 ft-ig? Nem akarok rákölteni annyit, de ha ár\értékbe jobban kijövök, akkor igen -
Robick
tag
Most beszéltem az egyik ismerősömmel, és valószínű tud nekem szerezni ijen tápot a chieftec heljett:
Cooler Master 550W RP-550-PCAP
Ebben nincs aktív csak passzív PFC és aránylag elég minőséges. Ha minden igaz, ebben is van túláram védelem.
Szerintetek ezis van olyan jó mint a chieftec 450W-os, és ezis megvédi az alaplapomat ha kimúlik? -
almi
senior tag
Nem nagyon tudom hova írjam a kérdésem.
A tápom egy éles sípoló hangot ad a bekapcsolás után, és ez a kikapcsolás után is folytatódik, még le nem kapcsolom az áramról..
Bekapcsolás előtt semmi, csak utána..
Ezt mi okozhatja?
-
tremor
tag
Heló_
Kérdésem az lenne hogy a szerver tápok mint ami nekem is van ... Lite-on 600w
vajon mekkora márkás tápnak felel meg,játékok használatát figyelembe véve. -
Dyno
veterán
válasz
Gyuri27 #25331 üzenetére
Jólvan köszi, nekem a gugli nem mindig jön össze.
Tényleg nagyon köszönöm, amúgy elképesztő hogy milyen kicsi bordák vannak benne.
(#25339) bartucc: 19A-nek elégnek kell lennie a Quadnak, és valóban van egy ilyen teszt, de 19A általában elég szokott lenni, meg em mindegy hogy Q6XXX vagy Q9XXX.
(#25335) joshua7: Bocsi de egyet nem értek, miért nem veszel egy HX520-at vagy egy MOD82+ 525-t, ki is jönnek a CM árából.
-
bali1977
csendes tag
válasz
14adam #25337 üzenetére
Hello!
Segítéséget szeretnék kérni!
TErvezett gép
Gigabyte alap (Ep45)
Intel Core2D E 7300
HIS Radeon 4850 IceQ4 512MB
2x2048 corsair twinx (1066)Egyebek:
2 vinyó
1 drive
2 kis ventirégi gépemben 3 éve megy egy 330W os Chieftec táp. Az vajon elég bele, vagy ha nem elég mit ajánlotok??
Előre is köszi a segítséget!
-
bartucc
addikt
válasz
joshua7 #25335 üzenetére
Elégnek elég, de 14adam-ot kérdem inkább: nemrég volt egy teszt logouton, hogy a sok ágra osztott tápok nem jók quad tuninghoz, egy egy ágon hagyott 12v-os táp jobb lenne extrém(hát a quad 4 felett már annak számít sztem). Corsairok vannak egy 12v-os ággal tudtommal, többi jó tápot nem is tudok ilyet kapásból
-
Robick
tag
Létezik valami jó UPS a 450w-os chieftech-emhez ami tiszta színuszos jelet ad, és árbanis elfogadható?
-
joshua7
veterán
Vga cserélgetős ügyletemben ajánlottak ilyet: CM Realpower M620. Gondolom nem egy Corsair HX/Enermax Modu+ szint, de komolyabb tuninghoz (quad 4Ghz+ + Gtx285) szerintetek jó lenne? Ha jól tudom, bontott ágas, de attól még esetleg...
-
bartucc
addikt
Legegyszerűbb ha átjössz ebbe a topicba, itt mindig tudnak segíteni
:
-
-
Dyno
veterán
Valaki megtudná nekem mondani hogy a 400-as FSP Greenpoweren mennyi és milyen kábelek vannak?Köszi.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! A kérdés a szokásos... Milyen tápot vegyek ennek a gépnek?
Gigabyte EP43-DS3L
Intel E7300
Powercolor HD2600XT 512MB ( Ez le lesz cserélve talán egy HD4850-re )
Corsair Dominator 2x1GB 1066Mhz
Western Digital 500GBÉn egy ilyenre gondoltam: [link] Ja és a PNF miben különbözik a PNR-ről? Ja és még 1 utolsó: Tápegységnél az OEM és a BOX között csak annyi a különbség hogy a BOX dobozban van? Előre is köszi a választ mindenre!
-
MikiASD
tag
Értem!
akkor tehát elég egy ugyanilyen 400 w-os csak pl: chieftek vagy corsair legyen?
-
tomiika
tag
válasz
MikiASD #25322 üzenetére
"Ha teheted,akkor cseréld le a codegent." Elégnek elég, de a codegenről mindenki rosszat mond, szal abban nem lehetsz biztos, hogy nem fog tönkremenni, és ezzel tönkretenni mást is. Bár nekem eddig a codegenekkel nem volt rossz tapasztalatom, a mostani előtt is az volt egy évig, de miután olvasgattam inkább lecseréltem...
Szerintem neked egy ilyen táp (mintahogy mindenki más ajánlotta) bőségesen elég, ha le akarod cserélni:[link] -
MikiASD
tag
akk elég amki most van azis és nem fog lesülni semmi?
-
tomiika
tag
válasz
MikiASD #25320 üzenetére
Nem tudom mit erőlködsz. A konfigod 200 Wattot sem eszik. 3szor leírták már, hogy mit ajánlanak. 400 watt feletti tápok két vga-s tuningolt procis gépekbe kellenek, nem olyanba, mint a tiéd... A watt annál jobb minél nagyobb( és nem mindegy milyen márkanév van előtte)
-
MikiASD
tag
Vagy ez de ez jó tápnak mínősül? http://www.ebolt.hu/product169003_category1292-Hiper_Type_M_530W_tapegyseg.html
és nem baj h nagy? -
MikiASD
tag
Akkor egy ilyen jó lenne? vagy ha sok a wat az baj (bocs nem vok valami nagy szakértő csak házat veszek és kell a táp hozzá) http://depo.hu/thermaltake/w0093re
-
KicsiPit
tag
válasz
venember83 #25315 üzenetére
THX a lot
-
MikiASD
tag
uhh inkább veszek egy jó 500 ast milyet ajánlasz ami nem méregdrága
?
-
MikiASD
tag
De amugy elbirja?
-
MikiASD
tag
[I][P:J]
Hello olyan gondom lenne nekem h nem tudom milyen táp kel a gépembe van egy 400w-os codegen de nem biztos h elég neki
vga: asus 8600 GT
cpu: intel c2d E2180
1gb ddr2 ram
Msi 945p neo5
raidmax smilidion
nem tudom elég lenne-e neki de ha nem szivesen várom a tippeket[/P][/I]
-
KicsiPit
tag
válasz
venember83 #25310 üzenetére
Akkor vegül is ez is elég még ha CF vgaval tolom...
GIGABYTE ODIN GT 550W
amugy gigahoz csak az egység miatt ragaszkodom..
-
venember83
nagyúr
válasz
KicsiPit #25309 üzenetére
Kicsit túlzásba estél, egy valóban minőségi 550, max 600-as nagyon bőven megfelel a konfigodnak, lásd Corsair HX, vagy a Coolermasternek vannak jó kis moduláris változatai, amik lényegesen olcsóbbak, mint az Odin, vagy az OCZ, Enermax, Silverstone tápok, mind-mind nagyon jó minőséget képviselnek, és bőven nem kell belőlük 800-as.
Persze a te pénzed, az Odin se rossz.
-
KicsiPit
tag
Sziasztok!
Szerintetek mekkora táp kellene ehhez a rendszerhez? Vagy hogy tudnám kiszámolni?GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H
AMD 940 proci + Asus Triton 78
GIGABYTE GV-R487X2-2GH-B
OCZ 1150 DDR2 4GB
3 vinyo
pár ventimeg esetlegessen 1 kis tuning?
Én erre gondoltam:
GIGABYTE ODIN GT 800W
-
Robick
tag
válasz
elfelejtette #25305 üzenetére
Igazadvan, átis fogom nézni. Anyira énis értek hozzá, hogy a kondikat és a meglazult forrasztásokat tüzetesen átnézzem. TV szerelő voltam több mint 7 évig. Ha nagyobb szakemberhez viszem, azse biztos hogy alaposabban megvizsgálja.
-
Robick
tag
Mostmár megrendeltem, hétfőre érkezik. Ha nemleszek vele megelégedve, legroszabb esetben viszateszem a q-tech tápot és azután minden nep elmondok egy imát, hogy elne romoljon.
Egyébként meg a Q-Tech tápom bennevan a gépembe két és fél éve, és soha semmi gond vele. Halkis, erősis, és megférnek az UPS-emmel szépen barátságban. Kár, hogy nincs benne túlfesz. védelem akkor kisem cserélném.
-
jasonka
aktív tag
válasz
bartucc #25287 üzenetére
OK - és a következő "két rossz" közül melyiket válasszam ( sokat nem akarok költeni a tápra, met előbb-utóbb az egész PC cserére szorul - elavult már
- olcsó, ócska de ÚJ ( nem ajánlott) tápot venni, avagy
- minőségi, de HASZNÁLT - tápot venni ( pl. olyat, amit itt a legelején ajánlanak a szakértő topictársak...)
Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Politika
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Óra topik
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest