- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Kompakt vízhűtés
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Acer notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
korcsillio #13766 üzenetére
Ugyanazon gyártótól, ugyanazon zoom-átfogással, lencsetagokkal, bevonatolással és apertúrával több bajonettel is piacra szoktak dobni objektíveket, szóval ezzel most csak a foglalatról nem árultál el semmit.
Körbe tudod fotózni (szemből, oldalról stb., hogy minden létező felirat látsszon)?
-
cinemazealot
addikt
válasz
korcsillio #13763 üzenetére
Az objektív bajonettes foglalatú, tehát amolyan "becsavarod, bekattan" típusú, azt nem látom a képről, hogy pontosan melyik család. Az adapter gyűrű viszont Canon EOS vázba enged becsavarni M42 menetes (tehát "csavarom-csavarom-csavarom, míg meg nem áll" típusú) objektíveket. A kettő nem fog együttműködni egymással, csak az adapter a 700D vázaddal.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Rapid136 #13729 üzenetére
Igen, az objektívek gyújtótávolságának változatlanságában és azonosságban azért bíztam. Csak azt nem tudtam, hogy az NX-M42 adapteres konfig és a(z esetemben PK) bajonett-helyes konfig azonos látószöget eredményez-e a két gépen az azonos fókusztávolságú, de különböző csatlakozású optikák esetében.
De ebben bíztam. Köszi.
-
cinemazealot
addikt
Fiúk-Lányok! Ha van egy Pentax K-x-em (APS-C), rajta egy rá való PK bajonettes x mm-es üveggel, akkor az ugyanakkora fókusz távolságnak számít, mint egy Samsung NX-en (szintén APS-C) lévő NX-M42 adapterbe csavart ugyancsak x mm-es, de M42-es üveg?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tufako #12653 üzenetére
Én Pentax K-x-en úgy használok manuális objektívet, hogy a gép M módban van, beállítom a kívánt rekeszt az obin, megnyomom a zöld gombot (fény mérés), majd exponálok. Vakuval még nem próbáltam, de vaku nélkül egész jó képeket sikerült lőnöm.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tvamos #12643 üzenetére
A (#12634) Rapid136 által belinkelt módszer nekem is felkeltette az érdeklődésemet és az elmúlt napokban így is teszek: asszonnyal délutánonként teszünk egy kisebb sétát, átbeszéljük az aznap történteket, közben meg -- nyakamban a Pentax K-x-szel és a fent bemutatott, F2.8-ra lerekeszelt fix 50/1.7-tel -- lesek, hogy mit lenne érdemes lencsevégre kapni.
A szabályokat persze nem fogom betűről-betűre betartani, A3-asra nagyított indexképeket sem fogok csináltatni, ahogy valószínűleg nem is fogom tudni betartani a heti 24/36 kockányi expót, de igyekszem takarékoskodni és egyelőre nem veszem le a gépről a fix 50-est (ami ezen ekv. 75-ös). A feladat adott és sok esetben már látom is a kihívást a kép megkomponálásában. Szóval a módszer egyelőre nagyon tetszik.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Muerte68 #12576 üzenetére
Na, de ez a minta ez a két lencsetag között van és Zozzant pont azt mondta, hogy ezek ragasztva vannak egymáshoz. Akkor ez most gomba (már ha ilyen létezhet ragasztásban) vagy a ragasztó elöregedése?
És ha gomba, hogyan lehet a lencséket kiszedni a tubusból, hogy elválasszam és kitakarítsam őket?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Zozzant #12571 üzenetére
És pont most, hogy szétkaptam, akartam feltenni ezt a kérdést, hogy ezt a hátsó 2-3. lencsetagot hogyan tudnám kiszedni a tubusából, hogy szétválasszam őket:
Bakker, e szerint sehogy?
(#12573) Zozzant
Nem tejfölös ez, csak tegnap kézből nem tudtam normálisan lelőni. Most, hogy szétszedtem, jobban rá tudtam közelíteni. Kattints rá a fényképre, látni fogod, milyen szép "szálkás". -
cinemazealot
addikt
Sziasztok, Hölgyek-Urak!
7 éve vettem használtan egy Pentax-M SMC 1.7/50mm objektívet. Jó ideig nem használtam, majd néhány napja ismét elővettem és ezt láttam benne:
Ez vajon gombásodás?
Szétszedhető vajon ez a lencse valamilyen speckó szerszámokkal? Ha igen, milyenekkel? Anno 11,5 eFt-ért vettem, megéri foglalkozni vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest