- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hisense LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #13801 üzenetére
Ferencvárosi Művelődesi Központ.
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
M42 bajonett Nikonra alakítása hogy zajlik? Mert szoktam nézni Nikon F végű Heliosokat, illetve van egy Nikon végű Jupiter 135-ösöm. Helios 44-2, 44m-t szeretnék venni, a kérdés, hogyha megveszem EZT, akkor az M42 bajonettet lecsavarozom, ezt felrakom a helyére és minden szép, van végtelenem vagy ennél azért bonyolultabb a dolog?
-
itouchfan
senior tag
válasz
Alabástrom #13702 üzenetére
Felejtős. Nincs végtelen, össze vissza van a fókusz. Én próbáltam, van is M42 lencsés adapterem, de kb. egyszer használtam. Ha ki akarod próbálni/kell írj privit.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Alabástrom #13695 üzenetére
m42-fuji x biztos van, nem? én nem bonyolítanám
-
itouchfan
senior tag
válasz
Alabástrom #13693 üzenetére
Az összes másik bajonettes obinak nagyobb a bázistávolsága, mint a Nikon F-bajonettnek. Emiatt ha rácsatlakoztatod, egy ideig jó lesz, de nem lesz végtelen, lencsés adapter használata pedig a képminőség rovására megy (+1 üveg, ráadásul a leggagyibb fajta).
Ugye kis(ebb) bázistávra tervezett obikat könnyű adapterezni, mert csak pont akkora adapter kell, hogy a megfelelőre növelje a bázistávot. De fordítva ez (nagyobb bázistávolság->kisebb) fizikaliag nem lehetséges.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Alabástrom #13690 üzenetére
Nikonra nagyon kevés lencsét, szinte semmit nem lehet adapterezni úgy, hogy legyen végtelened, illetve a lencsés adapterekkel a képmimőség is romlik.
Max Nikon F-bajonettes obi jöhet szóba, meg talán T2 végű. -
itouchfan
senior tag
válasz
randras_83 #13332 üzenetére
Mert elvitték a Jupiterem.
44-2-vel miért nem lesz végtelen?
na ez így kicsit értelmetlen.szóval a jupitert akartam ugye, csak időközben elvitték, viszont találtam 81H-t, amivel láttam hogy igencsak jó kis képet alkottál, és a 44-2-t meg már régebb óta nézem, mint viszonylag gyakori Heliost. és most mindkettőt találtam Nikon véggel.
-
itouchfan
senior tag
Helios 44-2 58mm f2 vagy 81h 50 mm f2? Nikon véggel, nikon aps-c-re.
-
-
itouchfan
senior tag
válasz
Zozzant #13052 üzenetére
Köszi, megvizsgáltam most alaposabban, és ahogy rátekerem az adaptert, szinte teljesen benyomódik a pöcök, de csak F4-ig szűkül a rekesz. Ha én kézzel feleannyira benyomom a gombot, simán tekergetem F22-ig. Tehát az adapter benyomja a pöcköt, de mégsem szűkül F4-nél tovább, ha rajta van az átalakító.
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok! Nikon D3200-re adapterezett Meyer-Optik Görlitz Domiplan 50 mm f2,8 obival vannak gondjaim.
Az első képet F2,8-on készítettem, a másodikat F16-on azonos beállítások mellett, még sincs semmi különbség, pedig F16-on teljes sötétségnek kéne lenni kb..
Ha leveszem az objektívet, a bajonettjén lévő pöcök nyomogatásával megfelelően beugranak a lamellák a kiválasztott rekesznyíláshoz. Valami ötlet? -
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Végül beruháztam egy Nikon - M42 adapterre, és szvsz abszolút használható. Nem próbáltam még ilyet, úgyhogy egy amatőr kérdésem lenne. Az van, hogy a fókuszgyűrűt tekerve egyrészt közelebbre tudok élesíteni, mint az obin megadott legkisebb távolság, másrészt utána kb. az obin jelzett 3 m-nél már a végtelenbe fókuszál, afelett meg homály, ez mi miatt van? így kell lennie?Linkelem az egyik első tesztképet (semmi esztétikai cél, a ma létrehozott Flickr-n
) [link], valami ilyesmi, és szerintem bőven van még benne tartalék. Egyébként egy Meyer-Optik Görlitz 2,8/50 mm-essel készült.
Boldog karácsonyt mindenkinek!!
-
itouchfan
senior tag
válasz
Mega Bass #12969 üzenetére
nem is lehet f2-es blende mert az objektívnek f3.5 a legnagyobb rekesznyílása
úgyhogy gondolom nem azt mutatja.
80hun akkor egyelőre elengedem ezt a manuálos témát. vagy majd keresek valami régi, jó Nikon F bajonettes obit és majd azzal.
csak tényleg olcsó/olcsóbb is és különleges is lehet ha valaki tudja használni szvsz
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Próbálom megérteni ezt a manuál obis dolgot, egyelőre kevesebb, mint több sikerrel.
Fotózok analóg gépekkel is, és pl. van egy meyer-optik görlitz domiplan f2.8 objektívem. Ha ezt szeretném rárakni a Nikon DSLR gépemre egy lencsés adapterrel [Pl. ez (jó?)], akkor lesz végtelenem, de azon kívül semmi más (mivel az obi se tud se AF-t, se VR-t, stb) igaz?
Előre is köszi -
itouchfan
senior tag
m42 - nikon F adapterezésnél a bázistávolsággal nincs gond, elég oda is egy sima adaptergyűrű,nem kell üveges ugye?
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok! M42 - Eos átalakítógyűrűt szeretnék venni, canon eos 650 analóg vázhoz. Az ebben az esetben jelent problémát, ha az adapter nem chipes, vesztek valamit a chippel ellátotthoz képest?
köszi előre is -
itouchfan
senior tag
Köszi a választ!
Nem pénzkidobas, mert kaptam egy analóg Nikont, és azon van rajta. Egyébként jó kis cuccnak tűnik pláne belépőszinten, kíváncsi vagyok majd milyen képeket készít.
Azért kérdeztem, mert Fujifilm MILC vásárlásán gondolkodom, és hogy arra tudnám e használni. -
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
[Sigma Zoom AF E 28-70 f3.5-4.5 objektív összeszerkeszthető e Nikon d3300as, vagy fujifilm x- szériás digitális gépekkel? Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest