- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
Az Ubuntu problémás lehet, ahogy a klasszikus GNOME is. Mint Cinnamon, vagy Zorin, ezek könnyebben kézre állnak. Esetleg a KDE, amit érdemes lehet még megnézni, de sok minden bonyolultabb lehet benne a Cinnamonhoz képest. Szerintem a Mint kellemes választás, így elsőre, Cinnamonnal.
-
Szia,
Egyszerre egy asztali környezetet ideális telepíteni, legyen az bármilyen Linux. Mindegyik asztali környezet hozza a maga csomagjait, moduljait, amik különbözőképpen működnek. Én nem javaslom. Régebben azzal is voltak problémák, ha a GTK-ra megírt asztali környezeten Qt-s csomagokat használtál (és valószínűleg fordítva is). Manapság én ilyen grafikai bugokba nem futottam bele, de régebben volt rá példa. Szóval lényegében egy asztali környezeted legyen, az az ideális.kipróbáltam Live módban a 22.2 Zara Cinnamont, de nem tudtam beállítani a magyar nyelvet
Ha csak kipróbálod, de nem akarod telepíteni, akkor arra elég lehet a Distrosea is, amit itt találsz: https://distrosea.com/ Jó pár Linux disztrót ki lehet rajta próbálni, köztük van a Mint is. Live módban szvsz amúgy sem érdekes, hogy éppen milyen nyelven fut, ami fontos az az, hogy telepítéskor válaszd ki a magyar nyelvet és billentyűkiosztást, bár ezt elvileg utólag is lehet orvosolni.
-
Petya XT
senior tag
Szia, telepítés után is hozzá tudod adni, a hiányzó nyelvi csomagokat meg le tudod hozzá tölteni. A telepítés legelején ki tudod választani a nyelvet. A live angol általában, ott, még én sem próbáltam meg átállítani a nyelvet magyarra. Telepítésnél nem lesz vele probléma. Ha nem szeretnél Cinnamont, akkor az általad választott felület ISO-ját érdemes letölteni, mert lehet, hogy lesz egy kis katyvasz, ha több felület van telepítve együtt, ezeket egyébként a bejelentkezési képernyőről lehet kiválasztani, ha mégis így tennél.
-
fradi81
veterán
partíció bütykölés valószínűleg azért nem ment mert fel volt csatolva, előtte le kell csatolni amit piszkálni akarsz. A lassabb grafikai megjelenítés betudható a gyenge vga-nak(driver) vagy processzornak. A halványuló panel ikon talán beállítás kérdése de inkább lehet a régi vga miatt. A mate rendszerigénye kb ugyanaz mint az xfce-nek szóval az is hasonlóan fog menni ki kell próbálni.
-
Zoli133
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Autós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3675
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest