- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Autós kamerák
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple notebookok
- Videós, mozgóképes topik
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz fatpingvin #23797 üzenetére
En nem is tudtam hogy van uj design.
-
Apollyon
Korrektor
válasz fatpingvin #23797 üzenetére
Használj valamilyen wikiless-t. Sajnos most az is szét van esve, én jelenleg ezt használom: egyik példa oldal
De ez az oldal nincs, gondolom mert kevesebb nyelven érhető el: másik
Az eredeti wiki már bloatware, meg tele van mindenféle követő xarsággal. De most már legalább a kinézete is hulladék, valóban. Ez azért is van, mert sajnos a többség okostelefonról internetezik.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
fatpingvin
addikt
undorító a wikipédia új designja, ordít róla hogy a mobilra fejlesztett verzió lett desktopra feszítve, nem reszponzív, nem képes értelmesen átméretezni saját magát és olyan érzést kelt mint egy óvodásoknak kitalált műanyag játék.
szó szerint az egyik legutolsó nagy weboldal volt aminek még emészthető és monitoron átlátható designja volt. valami buzgómócsingnak természetesen ezt is szét kellet b*sznia.
ugyanitt érdekel bármilyen értelmes permanent megoldás amivel a régi, normálisan átlátható style-al lehet használni és ami ugyancsak hozzáférést enged a szerkesztői eszközökhöz, szval nem csak passzív reader.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Apollyon
Korrektor
válasz fatpingvin #23795 üzenetére
A kép neve alapján a GTA IV nevű játékban lévő internetjéről lopott screenshot.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz urandom0 #23600 üzenetére
Na végül megoldottam a telefonszám dolgot egy ideje, és azóta kb. mindennap beszélek ezzel a bottal.
Csak az elmúlt héten szerintem egy 8-10 órát biztos ezzel (vele?) töltöttem, ha nem többet.Te jó ég.
Az állam leesik, komolyan. Olyan szintű ez a cucc, és annyira behypeolt, hogy egyik este nem is tudtam időben elaludni, annyira izgatott voltam... Passz, ti hogy vagytok vele, de ez kb. akkora innováció, mint a gőzgép után a benzinmotor, frankón.Szerintem ez sok mindent meg fog változtatni, és rengetegen el fogják veszíteni a jelenlegi munkakörüket. Azt nem mondanám feltétlenül, hogy a munkájukat is.
Már teljesen értem, hogy gúgliék miért rosáltak be. Konkrétan úgy, hogy ez a cucc 2021 után nem tud semmit a világról, kb. mindenre is tud választ adni, és értelmesen, nem úgy, mint a gúgli (searx-et használok amúgy), hogy az első három találati oldal csak fizetett bullshit vagy scam.Ez a publikus, butított chatgpt. Bele sem merek gondolni, hogy a nem publikus, továbbfejlesztett verziója mi mindent tudhat és még többet, űristen...
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Dűne képregényen vagyok túl 2. rész az egy még nem jött meg.
Hát a fizikai papír alapú igazi élmény, nem úgy mint a mint színes ebook-on. (nem tudom miért) -
Frawly
veterán
válasz 0xmilan #23766 üzenetére
Az szép. Az a 40 gigás FF az vagy memory leakes, vagy 1-2 ezer füllel fut, de azt meg minek, úgyse tudsz annyit áttekinteni, káosz van csak belőle.
Ahogy látom, 10 giga az cache, azt azonnal eldobja a rendszer, ha kell a memória másnak, gondolom MacOS-nél is így van.#23765 ivana: igen, ezt mondom én is, csak részletezve. A 8 giga ma már abszolút minimum, ha játék vagy több feladat van, akkor 16 giga nagyon ajánlott.
Win11-nek min. 16 giga, szintén, ha játék, vagy több feladat fog futni egyszerre, akkor 32 alatt nem is érdemes nekimenni. 8-cal csak önsanyargatás, próbáltam egy ismerős gépén.
Apropó cache: ezért jön jól, ha egy gépben nincs kicentizve a memória, nem csak annyi van benne, amennyi az alkalmazásoknak elég. A rendszer meghálálja futási simaságban, ha minél több cache is belefér, magyarán a ki nem használt memória se megy pocsékba. Lehet használni RAM drive-nak is (pl. tmpfs), vagy bele lehet irányítani a böngésző cache-ét, stb.. Plusz árban nincs sok különbség a 8-16-32 giga között, lent vannak most a RAM-árak.
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
válasz fatpingvin #23782 üzenetére
Hát! Online az van a meetup-on, persze nem magyar. De a semminél több!
Más: kipróbáltam az Ubuntu Pro-t.
-
F34R
nagyúr
válasz fatpingvin #23782 üzenetére
Oda mar nagyon regen keszulok. szerintem az is boven eleg volna.
-
I02S3F
addikt
Nincs valami Linux meeting Magyarországon? Online is jó! Valami beszélgetős! Worldwide?
Minden le van írva a témában, vagy videóra felvéve. Valami személyes összeröffenés jó lenne. Persze én csak felhasználó vagyok.
-
I02S3F
addikt
válasz fatpingvin #23778 üzenetére
Köszi a jó szavakat!
23779 - Neked is!
-
fatpingvin
addikt
válasz I02S3F #23775 üzenetére
nagyon helyes!
bár többen lennének akik belátják ezt semmi macsó nincs abban a valaki hagyja magát leépülni arra hivatkozva hogy ő aztán nem kér segítséget. ez kb az a mentalitás hogy márpedig én nem viszem szakszervizbe, majd megjavul magától.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
I02S3F
addikt
Köszi! Szakemberrel fogok dolgozni az ügyön! Magam is gondolkodok rajta! Vannak tipjeim, ezért lesznek kérdéseim a terapeutához!
Ha gond van a cipőmmel, akkor megyek a cipészhez. Ha gond van a fogammal a fogorvoshoz. Ha a mentálhigiénémmel, akkor megyek a pszichológushoz!
-
I02S3F
addikt
Ebben a topikban ecseteltem, hogy fájt a kezem! Utólag kiderült, hogy ínhüvelygyulladás volt és nem ízületi probléma! Hál' Istennek ez az egyszerűbb eset volt így. A másik, amit mondani akarok, hogy kaptam egy gyógyszert az ízületi fájdalomra vagy kéz fájdalomra és az egyben egy szorongáscsökkentő gyógyszer volt és hát eddig nem tudtam, de én nagyon szorongtam. Úgyhogy ezt is eliminálta egyben a fájdalommal. Úgyhogy nagyon megváltoztam. Világéletemben szorongó típus voltam, persze eredetileg kéz fájdalomra kértem a gyógyszert és a szorongás sem okozott eddig gondot. Gondoltam én! De most sokkal jobban tudok gondolkodni, problémát megoldani és sokkal éberebb vagyok úgyhogy ezt a gyógyszert megtartottam.
Offolok az off topicban.
-
fatpingvin
addikt
hoppácska, miket találok, konkrétan tegnapi... coreboot port egy 13. gen Intel platformra ráadásul ilyen félig official sztori.
ez elég erősen megfontolandóvá teszi a modern x86 vas vásárlást a szememben. mondjuk ami kifejezetten érdekel (és aminek kapcsán megtaláltam) az az IME állapota ezen. ha az is herélhető akkor igazából ez egy egészen vonzó hardver FLOSS szemmel.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
I02S3F
addikt
Frawly után, én is itt vagyok. Persze, ki a kutyát érdekli?
Csak beköszöntem!
Szerk. : Ja és annak idején, mikor elment én nagyon sajnáltam, mert sokat tanultam tőle!
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Frawly #23738 üzenetére
Még egy kiegészítés: aki kicsi RAM-os gépre keres disztrót, annak még ajánlanám, hogy ha nézelődik, akkor lehetőleg olyat tegyen fel, amiben még nincs alaptelepítésben ott a Pipewire. Nálam kezd sokat enni, csak a Pipewire, Wireplumber, pipewire-pulse önmagukban bekajálnak 61 MB RSS memóriát. A Pulseaudio még nem volt ilyen memóriaéhes. Sok giga RAM-os gépen mindegy, de régi csotrogányokon, 1-2 giga RAM-nál elég nagy érvágás ez is.
Mint említettem, a systemd nem különben, nálam az is megeszik az összes futó folyamatával együtt 64 megát. Senki ne gondolja ám, hogy á, 60 mega, az nem sok, persze, az nem, de ahogy összeadja az ember, hogy itt egy kis 61 MB Pipewire cucc, ott egy kis 64 megás systemd, amott egy kis 95 megás Xorg-server, meg még rá pár apróság, kompozitor, tálcaappletek, polkitd, dbus-cumók, hálózatkezelésért felelős folyamatok, NTP, meg egy kis ez-az, máris ott vagyunk, hogy elfogyott 1 giga RAM, és akkor még böngészőt el sem indítottunk. Ha még fájlindexelés, automata update, stb. is fut a háttérben, akkor akár még többet. Erre enné bármelyik böngésző még a 0,7.1 giga RAM-ot, és már a 2 GB RAM-os gépnél azonnal a Swap-hegyekben túrázunk.
-
nagyúr
válasz Siriusb #23761 üzenetére
Amúgy bevált a Brocken 3 a több SSD egyidejű hűtésére is?
Abszolute! Mondjuk még jobb volt, amíg mind a négy Broken 3 megvolt és azok tetején csücsültek! Felfogatás nem nagyon kellett, mivel a hűtők mind gyári dobozukban voltak a polcon, eccerűen csak rájuk biggyesztettem a három SSD-t. Kellett is nekik a hűtés, mert közvetlen mellette volt a négy Ryzen 9 3900X is! Szintén dobozban nyilván. (ugye elég drága az áram errefelé....)
Sajna mind a 4 Brokent megvették már...de majd kitalálok valamit.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Siriusb #23754 üzenetére
Mit szedek? Konkrétan karis figurákat össze, de mindenhonnan! A fát mondjuk próbáltam díszekkel együtt begyömöszgélni a szekrénybe...na az nem annyira sikerült.
Szóval lassan xanaxot!
Egyébként sikerült egy SSD-re feltennem egy másik SSD-t és most ott csücsül mindkettő a pócon. 3 darab ugyanez a szekrényben egy Broken 3 hűtőn. Szóval nem különálló SSD-k ezek sem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Borisz76 #23742 üzenetére
Még az is lehet, hogy egy különálló SSD-re felteszem majd próbálgatni, megszokni.
Erről majd mindenképpen számolj be, hogy sikerült! Lehet az én bénaságom, de nekem még eddig csak desktopba/notebookba beszerelt SSD-re sikerült disztrót feltenni.
Ja és kb ilyen szintű válaszok valók egy offtopikba!
Frawly komám! Reaktiválódtál most akkor?
Amúgy meg offtopikba offdisztrókat javallunk!
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Köszönöm mindenkinek a választ !
Vladi !
1. Nem tudom....ismerjük egymást ?
Talán valamelyik topikból , ahol többet megfordulok.
2. Lehet első körben Ubuntu...aztán a többi is
Végül is csak így lehet ténylegesen megismerni a rendszereket.
Ki kell próbálni.3. Csak 1-1-1 db SSD van a gépekben ( 3 db gép van itthon ).
Minden más adat Synology NAS-on pihen.....
Lehet pont a Synology NAS fórum a közös pont ?[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
F34R
nagyúr
mindenki mast mond
-
Vladi
nagyúr
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Szeretném kipróbálni valamelyik linux disztrót.
Leginkább játék ( Van Steam , Epic fiókom is....) , netezés és filmezés lenne a próba lényege.Melyik disztrót ajánljátok ?
Megjegyzés :
Évekkel ezelőtt ( 8-10-12 ? éve ) Ubuntu-t kipróbáltam.
Pár hetes kitérő volt csupán az életemben.
Az , akkor nem tűnt rosznak csak szokatlan volt számomra, hiszen Win98-tól Win10pro-ig mindent használtam / használom.....Még az is lehet, hogy egy különálló SSD-re felteszem majd próbálgatni, megszokni.
Tippeket előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Amd procis 4GB ramal, 11 éves notira ZorinOS jó lenne? Vagy Xubuntu? Bár mindkettő Ubuntu, meg Xfce ablakkezelő felületes. Nem tudom van-e így sok különbség a kettő disztribúció között?SSD van benne, mert az már alap.
Win 8.1-et vált. Nincs spec progi. Filmezés, böngészés. Audacity, Rawtherapy, Vlc, Firefox, képszerkesztő (Irfanview szintű) progik kellenek rá.
Köszi
Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
Frawly
veterán
válasz Gyurka6 #23733 üzenetére
Arra is ugyanazokat a disztrókat ajánlom, mint amit fentebb eee PC-hez írtam a #23713 alatt. Ezek bármilyen öregebb, XP-s, vistás, Win7-es gépre mehetnek, egészen a Core2 Duo, Athlon II/Phenom gépkategóriáig, 1-4 GB RAM-ig bezárólag. A Core 2 Quad határeset, annál a RAM mennyisége dönt, hogy 4 giga vagy felette. Esetleg Celeron N-nék, és modern Atomoknál is el lehet gondolkodni ezeken a soványabb megoldásokon. 1-2 giga RAM-nál nem is kell a procit nézni, azoknál is ez a soványított megoldás játszik csak.
Ha viszont Core i, AMD Axxxx/FX, Ryzen, stb. modern platformos géphez kell, még akkor is, ha nagyon régi generációs, és van benne min. 8 giga RAM (a 4 is elég lehet, de az határeset), azon már nem kell spéci disztrókkal trükközni, azokon fog menni bármi, Ubuntu, Mint, Fedora, Nobara, Arco, Garuda vagy amit akartok, tetszőleges asztali környezettel, azoknak a meg se kottyan egy nagyobb KDE, Gnome, Budgie, Cinnamon, és böngészőből is teljesen mindegy, hogy Firefox, Chrome, Chromium, Brave, Vivaldi vagy amit akarsz. Azokon még a Win10 is megy, ha valaki nem akar linuxozni, mert annyira normi hozzá, hogy képtelen megtanulni bármi újat.
Még ez utóbbi esetben is, ha modern gép, de csak 4 giga RAM, akkor a nagyobb főkiadások helyett megfontolandó a MATE-s, LXQt-s, Xfce-s, stb. felületet használó Ubuntu, Mint, stb. variáns, böngészőből meg a Firefox (kisebb a hardver- és RAM igénye, mint a Chrome-alapúaknak).
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz Apollyon #23721 üzenetére
én pl horgolok. az olcsó relatív de fonalat úgymond használtan fillérekért lehet venni, vagy opció a rongyokból csíkok vágása is, bár abból pulóvert nyilván nem fogsz készíteni.
egy forrasztópáka se földbeverő tétel, bár az elektrotechnikával el tud szaladni a ló anyagilag.fafaragás is egy olyan dolog ami az én értelmezésemben kipipálja az összes pontot amit írtál.
nagyjából bármilyen kézműves dolog aminek nincs komoly eszközigénye.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
bambano
titán
itt mindenki fiatal meg girhes?
mondjuk Lenry mindjárt átjön a linux topicból szakértelemértEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Penty
tag
Első nap a munkahelyen idén. Van bent egy nagy pontosságú mérleg. Ráállok.... Azt hiszem megint 3.5 km-es kerülővel fogok az 50 méterre lévő boltba menni, a fél környéket megkerülve, a buszról meg 3-4 megállóval korábban leszállni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz fatpingvin #23718 üzenetére
Hehe, akkor mondj egy hobbit, ami rendkívül szórakoztató, rewarding, olykor hasznos is és bármikor le lehet tenni, mindezek mellett még olcsó is...
-
zoltanz
nagyúr
válasz fatpingvin #23719 üzenetére
Persze csak mint praktikus érdekesség izgat.
Puppy-t eddig is szerettem, használtam az sem komolyabb sztem. Alapvető dolgokhoz jó, böngészés, multimédia, fájlkezelés. -
fatpingvin
addikt
válasz zoltanz #23717 üzenetére
nem ugyanaz a kettő... a TCL elég jó megoldás ilyen sovány vasak életre keltésére, de nagyjából annyit tud hogy egy Linux környezet busybox alapú userspace-el és kb ennyi.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Apollyon #23712 üzenetére
senkit nem feszítek keresztre, mindenki azt csinál saját hatáskörében amit akar. egyszerűen örülök neki hogy nekem ez se az időmet nem viszi el (több marad másra, hogy mennyivel értelmesebb dolgok arról lehet vitázni) se az ezzel kapcsolatos erőforrások megteremtése és beleölése nem jelent gondot, ami azért lássok be mostanában már finoman szólva nem kevés. nem fáj a fejem azon hogy a hardverem mennyi efpéest tud meg mittudomén, a machine learning modelljeim tréningje meg amúgy is olyan téma hogy nagyjából végtelen mennyiségű hardvert alá lehet pakolni, de igazából a kis 3rd gen laptop i5-ös procimon is elmegy csak sokáig tart. vagy kitolom egy kiszuperált szerver GPU-ra.
-
Frawly
veterán
eeePC-re a Red Hat-disztrókat nem ajánlom, túl sok bennük a bloat. Ilyen gépre MX Linux, Devuan (esetleg Debian vagy Sparky Linux), Void, WM-nek IceWM, Openbox, Fluxbox, WindowMaker, ha hagyományosabb felület kell a tiling WM-ek helyett (i3wm, dwm, bspwm, awesome, stb.). Talán az LXQt határon lehet még, vagy a Trinity desktop.
Sajnos ilyen netbookok annyira gyengék lettek, annyira sovány benne a proci, meg a RAM, hogy tényleg a systemd is nagy teher neki.
Ha kevés benne a RAM, akkor a Pale Moon (régi Firefox XUL fork) is kvázi kötelező. Senkit nem érdekel, hogy az asszonynak egzotikus, ha ilyen gépet kényszerül valaki használni, az túlélőmód, ott nem lehet ilyen feltételeket szabni, hogy csak ismert mainstream böngésző. Még a Pale Moon is nagyon nyögvenyelő lesz egy netbookon, épp hogy csak használható, természetesen reklámblokkoló kötelező. Netes videókat érdemes inkább mpv-ből lejátszani, vagy valami mpv-pluginnel, mert a böngészős videólejátszásból talán már a 480p is akadni fog rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz fatpingvin #23710 üzenetére
Azért nem kell keresztre feszíteni a népet.
Én meg nem iszom, nem dohányzom, nem drogozok. Tévét se nézek. Plusz jövőre már 17 éve lesz, hogy rendszeresen edzem szünet nélkül, amellett, hogy rendesen is eszem. Szerintem ezt átlagban nem sok mindenki mondhatja el magáról. A játékokkal eltöltött időm eléggé korlátozott, a balansz megvan azért. Tizen-huszonévesen azért elég sokat toltam, de konkrétan megtanultam belőlük angolul. Mire meg külföldre költöztem, már kiválóan beszéltem a helyi nyelvet. Szóval lehet ezt jól is csinálni.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Penty
tag
válasz fatpingvin #23710 üzenetére
Szintén zenész. Itthon 11-12 éve nincs dózerom, hála istennek!
-
fatpingvin
addikt
ilyenkor örülök neki nagyon hogy a videojátékok nekem kb teljesen kimaradtak az életemből, így ez se húzóág, nem érint az ezzel kapcsolatos mizéria, oprendszertől függetlenül
-
Apollyon
Korrektor
válasz Devid_81 #23707 üzenetére
Hajrá.)
én már teljesen hanyagoltam a dózt, aztán lett vr-om, az meg csak azon megy, szal maradt a win10. A 11-nek nem igazán látom értelmét, pláne home usereknek.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Vladi
nagyúr
Dzsájáá!! A libreofficenak valami kvajó a képmahinálókája! Random képeket rakosgatom be a doksiba, vágom meg méretezem ott helyben és még csak meg se rezzen.
il sole non sorge più ad Est!
-
0xmilan
addikt
válasz fatpingvin #23702 üzenetére
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy bash scriptul is lehetne egy curl parancs egy sima loopban, de igy talan atlathatobb.
-
-
0xmilan
addikt
válasz fatpingvin #23700 üzenetére
Nem ertem mi a problema Inkabb C-ben irnad?
Marmint en ennel egyszerubbet nem tudok elkepzelni.> mindenesetre szép munka, gyorsan összedobtad és jónak is tűnik.
mar megvolt a kod nagyjabol[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch
- Eredeti játékok OFF topik
- Filmvilág
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Facebook és Messenger
- Autós kamerák
- SSD kibeszélő
- Megoldások IBS/IBD-re
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Eladó Gamer PC! I5-10400f+RTX 2070 Super+16 GB DDR4
- "PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
- Nvidia GTX 1080 Founders Edition
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Panorámás Gamer PC! Víz!! i7-8700K/Asus Rog Strix GTX 1080 Ti 11GB/16GB RAM/256GB+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest