Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- OLED TV topic
- eGPU tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
itt mindenki fiatal meg girhes?
mondjuk Lenry mindjárt átjön a linux topicból szakértelemértEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
most lett a topic vállalhatatlan...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
boldog pi napot mindenkinek!
-
bambano
titán
válasz Frawly #14591 üzenetére
"Nehogy megsajnáld őket, annyira megszedték magukat, mint Bill Gates mostanra, már az unokáik unokájának sem kell dolgoznia életében semmit": konkrétan az az elme roggyant bill a vagyonát nem a gyerekeire fogja hagyni. tehát az unokáinak kell majd dolgoznia.
-
bambano
titán
root@laptop:~# grep enp /proc/interrupts | wc -l
108
root@laptop:~# lspci|grep 82580 | wc -l
12Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
[link] először az a kifejezés esett be a fejembe, hogy mammut unboxing
-
bambano
titán
válasz sh4d0w #14483 üzenetére
ezért veretes ökörség a konténert ilyen célra használni.
debianosok sok éven át vért izzadtak, hogy a programokat szétszedjék csomagokra, hogy a függőségeket korrekten le tudják kezelni úgy, hogy minimalizálják a felesleges telepítéseket, erre jön pár elmeroggyant idióta, és ezt a munkát tönkreteszi az agybeteg hülyeségével. mintha pöcstering unokatestvérei lennének.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Frawly #14474 üzenetére
"Mert milyen magyarításra lenne igényed?": teljesre, de főleg konzekvensre. mert attól komolyan hisztis lettem, hogy a klavin a billentyűk egy részét magyarították, egy részét meg nem. egyébként mindegyik telepítő rákérdez, hogy mi legyen a nyelv, a kiosztás, az időzóna, csak utána némelyik nem állítja be.
kis disztróknál teszteletlen terület ez. nem érdekel, mi kell hozzá. tegye fel, ha már megkérdezte. ennél még az is jobb lenne egy fokkal, ha nem kérdezne rá."Én lokalizálatlanul használom": az a te dolgod. mondjuk szerinted raid szuperblokkot se lehet megtalálni a letörölt partícióstáblájú diszken...
a hiedelmekkel ellentétben természetesen az mc hibátlanul beszél magyarul egy 9-es debianon. man lapok dettó. cfdisk nincs magyarítva, az hibátlanul beszél angolul, vagyis nem kevert szemét.
"Már sorozatoknál is ezért tértem át évekkel ezelőtt az eredeti nyelvre": az különösen jó ötlet, tekintve, hogy mostanában több sorozat is előbb jelent meg magyarul, mint angolul...
A rolling disztró is azért jó, mert? mert gyorsabban belegörgeted a hibákat a rendszeredbe? sose értettem ezt a verzióhajhászást. legtöbb esetben felrakom a stabil kiadást, oszt jónapot. mostanában felraktam az aktuális bustert, oszt úgy van, ahogy. minek piszkálnám, ha működik?
szóval lehet, még tolok egy próbált valami waylanddel, de utána teljesen biztos, hogy megy fel a debian. elég volt ennyi kísérlet, ami alapján benyomást szereztem a többi disztróról. hagyjuk békén egymást.
-
bambano
titán
no, az eddig megnézett linuxok alapján ki lehet jelenteni, hogy egyetlen, általam most tesztelt minor linux disztrót sem érdemes megnézni se, ha igényed van a rendes magyarításra. ez alapján azt a véleményt extrapolálom, hogy tisztességesen magyarított disztró csak valamelyik nagyobb felhasználói bázisú disztró lehet.
az én igényeim szerint a void, a clear semmire nem jó.
a kali alatt valami debian jellegű disztró van, vagy debian vagy ubuntu, ennek nem néztem utána, ez akár használható is lehetne. ha nincs igényed a rengeteg biztonsági cuccra, amit beleöntöttek, akkor felejtős.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
konteszt: találgassatok, melyik disztró nem kezelik a cpu throtlingot!
-
bambano
titán
itt ajánlottátok a voidet. kb. annyit volt lehetőségem megnézni belőle, hogy elolvastam a kezdőlapot a weben, letöltöttem az install iso-t. ezek után szerinted arra fogom mondani, hogy marhaság, amit a weben írtak, vagy arra, amit te mondtál?
-
bambano
titán
"Dehogy containerezik.. nem tudom hol olvasta ezt a baromsagot Bambano de nem igy van": szerinted? megmondom: konkrétan a void linux kezdőoldán olvastam.
ez van kiírva:
"xbps-src: xbps-src is the xbps package builder, written from scratch with a 2-clause BSD license.
This builds the software in containers through the use of Linux namespaces, providing isolation of processes and bind mounts (among others). No root required!"Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Frawly #14450 üzenetére
"Meg szerintem amilyen konzervatív vagy, neked a Wayland is vörös posztó lesz": a két dolog között nincs összefüggés. ami eddig vörös posztó volt, az az is marad. amit eddig nem használtam, azt nem is fogom használni. ettől független kérdés, hogy tájékozódás céljából ránézek.
a clear linuxot ismerem, kérdés, hogyha valamit én akarok rátenni, azt is az intel fordítójával lehet lefordítani?
-
bambano
titán
válasz Frawly #14447 üzenetére
az, hogy a voidban nincs systemd, csak annyit jelent, hogy a nem sysv initet egy másik bolond tolta bele
azt írja a web, hogy a void mindent konténerekkel meg namespace-szel csinál. ez majdnem annyira vörös posztó, mint a systemd
de mondjatok egy disztrót, amin rendesen meg lehet nézni a waylandet.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
konteszt: kallódik itt egy normálisabb notebook, 3-4 napot rá tudok áldozni, hogy megnézzek olyan linuxokat, amiket eddig nem láttam. mi legyen az?
-
bambano
titán
ma sikerült ledosolni egy éttermet... akkora adag kaját rendeltem, hogy elfogyott a cicoma.
-
bambano
titán
itthon is sok olyan traktor van már legalább 10 éve, amelyik képes automatikusan, önállóan elvégezni minden munkát. azért nem engedik bele a táblába egyedül, mert mindig lehet ott olyan akadály, amit nem talál meg magától. de ha egyszer feljártad a táblát, utána mehet önállóan is.
a taposás nem a táblavégeken számít, hanem a művelőutakon. az a nagyobb költség.
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14404 üzenetére
ne rázogasd a pofonfát, ne rázogasd...
"Ha semmit nem csinál is kap földalapú támogatást mondjuk 100 ha ra cc 10 milliót": tudomásom szerint a földet eu-s szabályok szerint meg kell művelni ahhoz, hogy támogatást kapjon.
"Ha vet, tuti pénz, ha learatja ha nem.": te is vetettél, sulykot... tutti pénz...
az ugye megvan, hogy a támogatásnak az is az értelme, hogy neked, aszfalton felnőtt szerencsétlennek olcsóbb legyen a kaja? szerintem nincs semmi probléma, szüntessék meg a támogatásokat, akkor majd jön az áremelés. a támogatás osztásának másik oka, hogyha a francia parasztot támogatják, és közben nyitva vannak a határok, akkor illene a magyart is, mert különben tönkremegy. tehát azért van támogatás, mert a francia minisztérium se tudja legyőzni a saját parasztjait, hogy ne kelljen támogatni őket.
egyébként meg ha szerinted annyira jól megy anyagilag a parasztoknak, akkor csináld te is.
a paraszti élet olyan, mint a női lábak. nem kritizálni kell őket, hanem közéjük kerülni.
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14397 üzenetére
azt nem értem teljesen, hogy egy repülőn, ami 200-300 métert is megtesz másodpercenként, mi értelme van bármiféle papiros térképnek. mire kinyitja, betájolja, rég elrepült fölötte.
nekem meg van gps a traktoron... azzal is lehetne vicces dolgokat művelni
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14394 üzenetére
az, hogy mennyi fér rá egy szelvényre nem csak attól függ, hogy mennyi a méretarány, hanem attól is, hogy mekkora a papír. én láttam olyan nyomtatásokat, ahol a0-s szélességben 42 méter volt a nyomtatnivaló. Arra még az oroszok is ráférnének...
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14387 üzenetére
"Emlékszel, mikor a 90-es években az USA lebombázta a kínai nagykövetséget Yugóban? Pedig ugyanaz a TPC térképük volt, mint nekünk. Akkor mi volt a hiba, hogy lehetett rossz a térkép?": ugye mekkora véletlenek vannak, hogy a cia térképe pontatlan volt? és mekkora véletlen, hogy a pontatlanság pont egy kínai nagykövetségre mutatott?
és mekkora véletlen, hogy pont ott volt rossz az évekkel azelőtt kiadott térkép, ahova a lelőtt f-117a roncsait vitték, csurig rakva hadititkokkal?
ki hitte volna, hogy ekkora véletlenek léteznek...
-
bambano
titán
válasz Frawly #14380 üzenetére
te miről beszélsz?
"Pedig maga a szándék jó a systemd mögött.": semmi értelmes szándék nincs mögötte. egy unatkozó programozó ki akarja élni a hülye mániáit, és ahelyett, hogy a legrégebbi játékával játszana, más emberek életével szórakozik."Szabványosítani akarta az initrendszert": mit akart szabványosítani egy szabványos initen?
"meg szabványos réteget tenni a kernel és userspace közé, ezzel elfedve a kernelek és disztrók közötti különbségeket": milyen "szabványos" réteget akart tenni a kernel és az userspace közé? a linuxban NINCS rés a kernel és az userspace között, bár lehetne, de nem használják. Tehát ahol nincs hely, oda nem tud beszúrni semmit. Ráadásul mi a bánatos francnak újabb réteget meg apit tenni oda, ahol semmi szükség rá? nem hagyma ez, hogy egymáson legyen a sok vacak. így is túl sok réteg van egymáson.
"a fejlesztőknek könnyebb dolga legyen, minden rendszer egységes interface-t használjon": úgy hívják: POSIX. ha már valakinek az SVR4 nem felel meg. önjelölt hülyegyerekek ne okoskodjanak bele a szabványosítási szervezetek munkájába.
"Kicsit ez lenne a lényege a snap, flatpak, stb. csomagkezelésnek is": ebben igazad van, pontosan ugyanez a lényege. mindkettő egy marhaság, azért csinálják, mert az ő fórumukban nem posztol soha senki hugi segget
"Maga az ötlet jó, meg lett a szabványosságon kívül is pozitív hozadéka, pl. gyorsabb bootolás.": maga az ötlet is egy horror baromság. Például az, hogy valamit hónapok alatt se lehet megcsinálni systemd-vel, mert egy rakás sz.r az egész, bőven elviszi az összes időt, amit a bootolásonként megtakarított 1-2 másodpercből összejön.
"legfőképp ezért utálják, nem a unixos filozófia meg egyebek miatt.": én azért utálom, mert egy önjelölt diktátor marhaságokat csinál, ami veszélyezteti a munkámat.
"Viszont cserébe ahány unixlike rendszer, ahány Linux disztró, annyiféle initrendszer volt": egy szabványos initrendszer volt. amelyik disztró nem olyan volt, az ugyanolyan tévedés, mint most a systemd. tehát ha te véletlenül nem azt láttad, akkor amit láttál, nem hivatkozási alap a szabványos init területén. például a debian initje pont ugyanolyan volt, mint a solarisé.
"arra mind máshogy kellett daemonokat, szolgáltatásokat telepíteni": mit kellett másképp telepíteni??
"Egyébként magamon tapasztalatom, hogy mióta tiling WM-et és minimalista, terminálos programokat használok mindenre, visszahozott egyfajta rég elvesztett kontrollérzést a rendszer felett, amit utoljára a DOS korszakban éreztem": miért nem használsz karakteres konzolt?
"igaz ennek az az ára, hogy konfigfájlok tömkelegét kell szerkeszteni kézzel, meg scripteket hegeszteni": ezzel szemben systemd alatt konfigfájlok tömkelegét kell szerkeszteni kézzel, meg scripteket hegeszteni, amik sosem fognak rendesen működni, mert a systemd egy rakás szar.
"A GUI-nak pont az a lényege, hogy elfedje a rendszer működésének részleteit, te csak egy szabványos grafikus interface-t lássál,": a gui egy FELHASZNÁLÓI PROGRAM. tehát a gui-t nem a rendszer működésének elrejtésére csinálták. azért csinálták, hogyha grafikus eredményre van szükséged, megnézhesd. a web megjelenése előtt sok értelme nem volt, mert minden működött konzolon is.
-
bambano
titán
mondtam már ma, hogy szerintem pöcstering anyja mivel foglalkozott?
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14360 üzenetére
"szántsunk ekével, azt ismerjük": egyébként konkrétan mivel kellene szántani szerinted?
most felejtsük el egy pillanatra, hogy a mai modern ekék mennyivel jobbak, mint a régiek, és ez mennyire hatványozottan igaz az erőgépre, amihez kötöd.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14362 üzenetére
a unix alapfilozófiája: a program csináljon egy dolgot, de azt jól.
ebből a systemd egyet se teljesít.azt, hogy nekem hónapokba telik egy egyszerű dolgot megoldani systemd-vel, csak mert egy bughalom az egész, szerintem nem lehet lenyelni. arról, hogy bevezessük-e a systemd-t, akkor lenne érdemes beszélni, ha nem lenne benne minden nap egy új hiba. például egy erős törekvés a linuxban, hogyha beraksz egy ethernet kártyát a gépe, ne változzon az előtte benne levő kártyák neve. szerintem ez is egy felesleges marhaság, de megértem, ha másnak erről más a véleménye. csak ezt az ígéretet a systemd nem teljesíti. ráadásul nem csak akkor változik az ethernet kártya neve, ha beraksz egy újabbat a gépbe, hanem akkor is, ha lefuttatsz egy dist-upgrade-t. az milyen frankó dolog már, hogy éjjel csinálsz egy biztonsági upgrade-t, majd felveszed a cipődet, kapod a kocsikulcsot, pedál to metál, mert az isten barma megint elcseszett valamit és nem jött fel a hálózat. és akkor helyszínen kiderül, hogy megint más az ethernet kártya neve.
a másik problémám, hogy a jóféle ibm szervereim nagyjából 320 másodperc alatt bootolnak be. ebből 300 másodperc a raid vezérlő hw tesztje. tehát az, hogy a boot időt 3-4 másodperccel lerövidíti a systemd, annyira nem érdekel, hogy kifejezni nem tudom.
ettől egy független, másik vita témája lehetne, hogy minek kell folyton melóra kényszeríteni a júzereket. ki fizeti ezt meg?
-
bambano
titán
válasz Frawly #14358 üzenetére
nem merek minor disztróra átállni, mert abba a meló belerokkanhat. egyébként devuan. hosszú pöcstering lajstroma: pulseaudio, avahi, systemd, sage sharp...
most olvastam, hogy találtak egy 30 éves apple ][e-t. szerintem licitálj rá
-
bambano
titán
mai pöcstering: drbd-t nem tudtam systemd mount unittal felmountolni, de service unittal lehetett indítani olyan service-t, ami megcsinálja a mountot.
most csuklanak páran...
-
bambano
titán
hardver a memóriamániákusoknak
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14333 üzenetére
sajnos többfelé is szaporodnak azok a kérdezők és kérdések, akik azt hiszik, hogy minden kérdésre meg lehet válaszolni néhány mondatban, amit meg is fog érteni és attól rögtön megtáltosodik, és mellékesen összedob egy tokamakot a háztáji sufniban, sugármentesíti csernobilt, és lenyűgözi amy@tbbt-t, plusz Penny is belealél a karjaiba, miután közösen megoldották a húrelméletet.
és amikor megtudják, hogy nem, akkor kitör a hiszti.
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14328 üzenetére
pedig a haladó topicban is benne volt a hsz-ében a kérdés:
"Nekem az is elég lenne ha valami kisebb disztrót ajánlana valaki és leirná azt a 3-4 parancsot amit be kell irni konzolba az adott verzióhóz és kész..." ez volt a hsz-ében aláhúzva.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
[link] linuxconf.au systemd előadás.
azt mondja a fickó, hogy a unix halott. a unix világban van a linux, meg pár kerekítési hiba.
-
bambano
titán
egyébként is kezdem nem érteni, hogy milyen bandába keveredtem, az, hogy tudom-e toldalékolni a rack szót, sokkal nagyobb port vert fel, mint az, hogy itthonra csináltam egy racket magamnak.
kapjátok össze magatokat végre
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14282 üzenetére
"Nem mint ha rám tartozna, de itt részletesen leírod a kérdezőnek használható választ!": látod, ha értenéd, hogy miről van szó, ki mit írt, talán előbbre lenne mindenki, de legalább te.
Nem írtam le a választ. Két okból: ez nem szaktopic, itt nem szeretnék szakmázni. Másrészt nem tudom a választ: fogalmam sincs, hogy kezdőnek mi a jó választás. Ha értetted volna, hogy ő mit kérdez, akkor tudnád, hogy DISZTRÓT keres. én pedig nem írtam a hozzászólásomban egy darab disztrót se, mert nem tudom megítélni, hogy kezdőnek mi a jó disztró. egyébként is: van más disztró is, mint a debian?
"Felesleges egyébként a tudásotoat ezzel a istenkomplexusos stílussal kompenzálni.": nem komplexus ( ) és nem akarok kompenzálni semmit. tényleg le kellene szokni arról, hogy flamelés megy a szaktopicokban. a hozzászólásom, ami miatt beszóltam nektek, ennyit tartalmazott.
a kezdő topicban az kellene az alapelv legyen, hogy a kérdező nem ért hozzá. ezért jön a kezdő topicba. és ezt el kellene fogadnia annak, aki ott válaszol. mint például én: én nem tudom beleképzelni magam a kezdő helyzetébe, ezért nem válaszolok a kezdő topicban, hogy ne bomlasszam a segítő légkört.
ehhez képest a haladó topicba meg azért jön valaki, mert alapvetően tudja, mit csinál, csak valahol megakadt. ott viszont igenis elégnek kell lenni egy rövid válasznak, mert azért haladó, hogyha rátették a megfelelő sínre, végig tudjon menni rajta egyedül és eljusson a megoldásig. tehát a haladó topicban akár annak is elégnek kell lenni, hogy kap egy 2-3 szavas választ, ami a megfelelő keresési kifejezés a gugliban.
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14278 üzenetére
ennyi emeletes baromságot, mint amit összehordtatok, a kezdő topic szégyenei lettetek.
mit nem értetek azon, hogy mit akar a kérdező???
kapja wifin a netet, de az ő végberendezése tönkrement. mivel az a szolgáltató is olyan, mint az upc, az upc wifree-vel, ezért kapnak egy kódot, amivel mások cuccára be tudnak jelentkezni, ha nem otthon vannak. itthon ezt az upc úgy csinálta meg, hogy x. utca 8-ban laksz, akkor ott helyben kapod a drótos netet, viszont ha kimozdulsz a városba máshova, akkor más előfizetők wifijével tele van szórva a város, és mindegyikre rá tudsz kapcsolódni.na a kolléga kitalálta, hogy amíg az ő végberendezése rossz, addig a telefonjával rámenne a szomszéd wifijére. a telefont bedugná a notebookba, és el kellene neki osztani a netet házon belül a notebookkal. csak a windowsával nem tudta megoldani, ezért kérdez linuxot. a telefonja adná wifin az uplinket, a wan-t, ha így jobban felfogod, a lokális net felé menne usb-n, majd helyben egy másik wifivel osztaná szét.
csatlakozom sh4d0w kollégához, mostanában a szaktopicokban is túl sok a flame meg a nemszakma. én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy szaktopicban nincs se anyázás, se flame, se semmi, csak szakma. nem ártana nektek is ezt megtenni.
-
bambano
titán
válasz Frawly #14233 üzenetére
mint az a következő hsz-edből kiderül, te is tudod, mi a legnagyobb hibája a waylandnek: a transzparens hálózat hiánya. a tőlem 50 kilométerre levő szerveren futó alkalmazást X-en meg tudom nézni, waylanden meg nem.
-
bambano
titán
miután nem lesz "új" blokk abban az értelemben, hogy bővítés nem lesz, így a szükségességét vitatni se sok értelme van.
lecserélik a régieket frissekre. az meg elég egyértelmű, hogy a régi blokkokat cserélni kell, az is, hogy atomra. a finanszírozáson lehetne vitatkozni, de azt hagyjuk meg a poltopiknak.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Apollyon #14208 üzenetére
egy hsz-ben négy hiba?
[link]: tagmondatok esetén az stb. elé vessző kell. örülök, hogy megint tanultál valamit.
[link]: "Nem vagyok az, csak egy user mint te, aki segítő szándékkal is működik az oldalon"
[link]: "mondjuk nem én nekem kellett javítani, de belejavítok mert találtam benne hibát.": énnekem, és a mert elé is kell vessző.
"volt már nézeteltérésed a modesz jogkörrel rendelkezőkkel.": ha annál is kevesebb nézeteltérés a feltétel, mint ami nekem volt, akkor elég sovány felhozatalból válogathattok.
de szerintem hagyjuk a korrektorok szapulását, van jobb téma is.
-
bambano
titán
válasz Apollyon #14196 üzenetére
"és overall én helyesebben írok, mint te": ezt mondjuk nem hiszem, de mindegy.
a -val, -vel-t ritkán szoktam elrontani, a vesszőket lényegesen jobban használom, mint az átlag, stb. de ha gondolod, írd meg a legutóbbi 1-3 korrektorkodott cikk linkjét, és megnézem."Illetve hadd említsem meg, hogy valszeg a komplett írásképed figyelembevételével sem lehetnél korrektor, ugyanis eleve nem nagyon szeretsz mondatkezdeti nagybetűket használni": korrektorként nem az a feladatom, hogy helyesen írjak mindent, hanem az, hogy megtaláljam mások írásában a hibát. másrészt meg tegyünk különbséget a hozzászólások, amikor gyorsan is kell írni, és a cikkek, amikor rendesen átnézi a szerző hosszabb idő alatt, között.
de mindegy, a lényeg, sőt, nem is lényeg már, teljesen fals indokokkal utasított el, amihez joga van, ő a főszerkesztő. kicsit egyenesebb lett volna azt mondani, hogy fél attól, hogy paraszt módon fogalmazom meg a kifogásaimat és ezzel konfliktust gerjesztek, ezért nem akar, ez egy korrekt és 100%-ban megalapozott kifogás lett volna. nem igaz, de mindegy, nem tudhatja, hogy másképp is tudok-e írni.
a végeredmény viszont az, hogy a logouton a helyesírás és a nyelvhelyesség nem javul, pedig távlatok és igény lenne rá.
fekt, hogy felsőkabát vagy overáll vagy mi én nem szpíkelem az inglisht, tehát ha ez számít, az indok.
-
bambano
titán
válasz Apollyon #14192 üzenetére
természetesen nem.
[link]
a nem magyarított idegen szavakat kiejtés alapján nézzük: amelyiknek a kiejtésében az utolsó hang ugyanaz, mint az írásában, azt nem kötőjellel toldalékoljuk.mindig élmény egy korrektort korrektúrázni. tehát helyesen: rackem.
szerk: egyébként ilyenkor is röhögök, hogy kalandor szerint én nem lehetek korrektor...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
mindjárt kész a rakcem
-
bambano
titán
válasz Apollyon #14180 üzenetére
"Igazából a bevándorlással nincs probléma, ha mondjuk olyanok vándorolnak be, akik becsületesen dolgoznak és adóznak.": két kifogás:
1. nem csak egyféle bevándorlás létezik gazdasági erő szempontjából. az nem igaz, hogy az országba csak olyanok akarnak bevándorolni, akik gazdaságilag kiszolgáltatott helyzetben vannak. olyanok is, akik vastagon ki vannak tömve zsetonnal, és gazdasági céllal vándorolnak be. most nem a kötvényesekre gondolok, hanem a "tiszteletre méltó" gazdákra, akik legszívesebben rég felvásárolták volna az összes termőföldet az országban, ha hagyják nekik.2. tudom, nem szép dolog skatulyázni meg extrapolálni, de szerintem aki dolgozni és adózni akar, az jelentkezik a határon, felmutatja a hivatalos okiratait, és elkezdi a hivatalos procedúrát. aki meg azzal kezdi, hogy eldobja az igazolványait, majd kifizet egy halom pénzt egy nyilvánvalóan alvilági figurának, hogy életveszélyes módszerekkel illegális határátlépést szervezzen neki, az vajon mit akar majd itt?
-
bambano
titán
válasz Apollyon #14162 üzenetére
a dátumformátumért egy jó nagy sallert ki kellene osztani az eu-nak.
szabályozták, hogy a dátumformátum az usa legyen az eu-ban, mikor egyrészt az teljesen irracionális forma, másrészt ha van iso szabvány, mit pattognak az okostojások odakint.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
no, hat gépre felkerült a buster. egy tanulság van: nem árt figyelni, hogy mikor mire ütöd az entert, mert pl. a nyelvválasztásnál a magyar előtt a héber van...
-
bambano
titán
válasz Frawly #14121 üzenetére
minden csak attól függ, milyen betűk vannak a lemezen.
ha az van ráírva, hogy hungaroton vagy Deutsche Gramofon, akkor jól szól cd-ben is, meg lemezen is.
ha meg nem, akkor meg mindegy.anno megvettem a West Side Story-t mindkét formátumban, és mindkettő jól szólt. mondjuk az is igaz, hogy azoknál a színészeknél még nem az autotune volt a felvételi lánc első állomása.
-
bambano
titán
február 12-én 18 órakor fog kihelyezett zabálást tartani a debreceni linux users group.
Helyszín: Nyíregyháza, MexicanaEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
viharban gizi beesik Gibbshez: ez amolyan retroság, kezd divatbajönni
Gibbs válasza: azt se tudtam, hogy kimentrotfl. ncis rulz.
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14061 üzenetére
az éles rendszeren 9-es postgres van, ezen meg 11-es és ez csinálná a mentéseket. arra számítottam, hogy ebből baj lesz, de nem lett.
baj abból lett, hogyha nem üres diszkre telepítesz, akkor folyton megtalálja a korábbi telepítés raid szuperblockjait, és akkor mindenféle ökörséget művel a raidek összeszerelésekor.
egyébként napi systemd: nem tudom megoldani, hogy raid1-re drbd és arra megint raid1, mert okoskodik a systemd. pöcstering mamánál drága lesz a csuklás elleni kezelés. és hatástalan...
-
bambano
titán
válasz Apollyon #14071 üzenetére
"Ezt úgy kell elképzelni, hogy elkezd nézni egy filmet, és a közepénél nem tudja miről van szó, mert az elejére már nem emlékszik.": vagy a film volt sz.r...
"Lex LC500H": sosem értettem, mit lehet szeretni egy rizsrakétán... ja nem, egy túlárazott rizsrakétán... attól, hogy nem t betű van az orrán, hanem L, attól az még egy hétköznapi toyota.
-
bambano
titán
no, akkor megin' sztreccs gyalu, buster installt kezdd meg.
-
bambano
titán
"Nyilvan nem lesz egyszeru 192 cm magasra ulnod.": megoldom, ne aggódj. fizika az fizika, tehát csak lendület kérdése, hogy 192 centire lógsz ki a földből, vagy 35-re
"Nyugtass meg azert hogy nem vagy egy Stallmanos figura.": nem jövök rá magamtól, hogy rms melyik tulajdonságát kifogásolod. a testalkatom erősen hasonlít az idősebb Piedone-éra.
-
bambano
titán
válasz Frawly #13997 üzenetére
"MS kiadhatna egy Win10 Non Stop Update and Reboot Editiont, ami semmi mást nem tudna, csak állandóan frissítene és rebootolna, végtelenített loopban.": dehát már kiadták.
csak azt is sz.rul, és amikor elrontja, akkor az user dolgozhat egy kicsit a gépén...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
akkó' próbálkozzunk egy buster telepítéssel, most, hogy hazaértem.
-
bambano
titán
válasz zoltanz #13972 üzenetére
most kellene rendszerbe állítani pár új gépet, úgyhogy legyen inkább friss, mert akkor nem kockázat a verzióváltás.
(#13975) F34R "Vagy mondjuk ha Linus szintu database-servert csinalsz akkor petabyte-kal kell pogacsazni.": linus nem gurigázik ilyen dolgokkal (márha a kerneles linusról van szó), ő úgy van vele, hogy csinálj jó dolgot és hagyd rá az internetre a backupot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali médialejátszót?
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest