- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
válasz fatpingvin #24389 üzenetére
A KeePassX tud TOTP-t tarolni.
-
-
0xmilan
addikt
Ha az egyetlen jatek, amit jatszanek pont nem fut, akkor nem vigasztal, hogy a "kb. majdnem minden" masiknal meg nincs gond. 🥲
-
0xmilan
addikt
jofogas.hu regisztracio, 2024
-
-
0xmilan
addikt
válasz cami][us #24158 üzenetére
Egy hibas ChatGPT valasz van posztolva ezen az oldalon es a Google valamiert ezt veszi a legrelevansabb talalatnak... erdekes.
-
0xmilan
addikt
válasz fatpingvin #24121 üzenetére
Volt Cougar Vantar-om sok evvel ezelott - illetve meg megvan a csaladban.
Sajnos nem nagyon gyartanak mar manapsag normalis ollos billzeteket. -
0xmilan
addikt
válasz Archttila #24119 üzenetére
Igen, ugreen telefontarto.
Ezt talaltam a tokeletes tavtartonak a ket fel koze, mert a szelessege nagyjabol pont jo es a hatso laba egy kicsit keskenyebb, szoval a ket szelso telefontarto meg egy par fokos szogben befele fordul, ami egy kicsit jobban koveti a kez termeszetes iranyat - kb. mint az Alice kiosztas, csak ilyen 60 fokos tenting mellett. -
0xmilan
addikt
válasz Apollyon #24084 üzenetére
Ja... en ezzel eloszor itt talalkoztam, amikor Linus mar Emily-kent mutatja be egy video elejen. Eloszor azt hittem, hogy rosszul hallom, aztan megtalaltam en is a videot, amit linkeltel. Szerintem az alacsony T-re nem az a megoldas, hogy akkor teljesen kihereled magad, de hat kinek a pap, kinek a hormonkezeles. Ugy latszik lassan minden nagy csatornanak kell egy token transzember, lasd MrBeast, de valoszinuleg csak tul sokat latok bele.
-
0xmilan
addikt
Boldog szuletesnapot, Linus Sebastian!
Mar hallom is kintrol a durrogtatast, valoszinuleg tuzijatekoznak a tiszteletere. -
0xmilan
addikt
válasz urandom0 #24022 üzenetére
Tudtam, hogy melyik lesz ez, mielott kattintottam. Relative gyakran ujra felfedezi az internet es mindig vicces. Pont a napokban lattam talan r/programmerhumor-on.
Fun fact, hogy nekem is van mergelt PR-om ebben a repoban.
-
0xmilan
addikt
Enyem az "admin" user az aur.archlinux.org oldalon es valoszinuleg megtetszett valakinek, mert most jott egy password reset email (amit nem en kezdemenyeztem).
-
0xmilan
addikt
válasz fatpingvin #23702 üzenetére
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy bash scriptul is lehetne egy curl parancs egy sima loopban, de igy talan atlathatobb.
-
0xmilan
addikt
válasz fatpingvin #23700 üzenetére
Nem ertem mi a problema Inkabb C-ben irnad?
Marmint en ennel egyszerubbet nem tudok elkepzelni.> mindenesetre szép munka, gyorsan összedobtad és jónak is tűnik.
mar megvolt a kod nagyjabol[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz 0xmilan #23698 üzenetére
Most nezem, hogy a CancelJob-os sort valoszinuleg torolni kell. En ezt anno ugy hasznaltam, hogy csak egyszer hajtodott vegre adott idopontban a schedule.every().day.at("03:03:03").do(post) metodussal.
(igy lehet azzal flexelni, hogy tudsz masodpercre pontosan hsz-t kuldeni, de ez titok ) -
0xmilan
addikt
válasz Devid_81 #23697 üzenetére
En inkabb nem kockaztatok semmilyen ban-t.
Majd ha egy mod azt mondja, hogy oke, akkor lehet rola szo.Mindenesetre itt a kod, ami 3 masodpercenkent kuld egy hsz-t, de nem tolem van.
#!/usr/bin/env python3
import requests
import json
import schedule
import time
headers = {
"Accept": "application/json, text/javascript, */*; q=0.01",
"Cookie" : "vid=0d9e29xxxxxx; __utma=14292;" #ide kellenek a sutik
}
postdata = {
"fidentifier":(None, "600xxxxxx"), #ide a user fidentifier-e
"content":(None, "<p>spam hozzaszolas</p>")
}
url = "https://itcafe.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=1825811&url=%2Ftema%2Fbekescsaba_es_kornyeke_adok-veszek-beszelgetek_2_0%2Ffriss.html"
def post():
response = requests.post(url, headers=headers, files=postdata)
data = response.json()
# print(json.dumps(data, indent=4))
# return schedule.CancelJob # szerk:utolag kommentezve
schedule.every(3).seconds.do(post)
while True:
schedule.run_pending()
time.sleep(0.1)
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz fatpingvin #23684 üzenetére
Szerintem nem kell egybemosni a gazdasagi rendszerek vitajaval.
Nem minden linux user kek haju, munkanelkuli kommunista. -
0xmilan
addikt
-
0xmilan
addikt
Az iPon gyakornok ma reggel kicsit tulbuzgo volt.
-
0xmilan
addikt
Huhh, azt hittem, hogy most sokkal kevesebb lesz, de ezek szerint megdolt a korabbi rekordom.
Be van kapcsolva az a beallitas, hogy startupnal "restore previous session", szoval mindig visszahozza a korabbi tabokat.
En is probalom bezarogatni az oldalakat, de altalaban csak emlekeztetonek nyitvahagyok mindent. A bongeszo egy sima Firefox 92.0, a hardvert meg egy MacBook Pro szolgaltatja 32 GB RAM-mal. Persze nincs az osszes oldal a memoriaban, de ha ugy erzem, hogy a kozelmultban eleg sok volt megnyitva, akkor azert ujrainditom, hogy kiuritse azokat, amiket mar regebben neztem meg.
A konyvjelzoim is ezres nagysagrendben lehetnek, de azokat nem szamolgatom, mert ugyse foglalnak semmi eroforrast.Di Natale
Barcsak trollkodnek. -
0xmilan
addikt
Melyik reszere erted? Ha a cimsorban elkezdek irni, akkor a konyvjelzok es a mar nyitott tabok kozul ad talalatokat. Illetve nekem meg be van pipalva a 'shortcuts' is, ami nem tudom mi meg a 'search engine', ami sima google ajanlatokat ad a drop down menuben.
Ha a tobb szaz tabra gondolsz, akkor inkabb ne kerdezd. Percekig tudok felul a tabok kozott gorgetni es nem erek a vegere. Az elozo gepemen egyszer felraktam egy ilyen tab counter plugint es akkor kozel 900 volt nyiva. Most nem tudom mennyi lehet. -
0xmilan
addikt
válasz totron #18697 üzenetére
Az ellendoldal nelkul elveszik a kontraszt, mert nem tudja magat mihez hasonlitani. Ha nem tudna nap mint nap tobbszor letolni itt a topik torkan, hogy o mennyivel jobb a sok buta normienal, akkor ertelmet vesztene az egesz.
A tarsadalomba valoszinuleg nem tudott rendesen beilleszkedni, mert pl. rajta van a spektrumon, ezert inkabb elvonul es valaszt maganak egy nagyon szuk domaint, ahol specializalodhat, amit a magaenak mondhat. Itt (elmeletben) megkapja azt a figyelmet es elismerest, amit az elet tobbi teruleten nem.A kopasz csavo is beszelt mar a jelensegrol.
Ez a video alatti komment/idezet is jol illusztralja a reversed cripple esetet:
"And when I came out of my solitude, and for the first time passed over this bridge, then I could not trust mine eyes, but looked again and again, and said at last: “That is an ear! An ear as big as a man!” I looked still more attentively—and actually there did move under the ear something that was pitiably small and poor and slim. And in truth this immense ear was perched on a small thin stalk—the stalk, however, was a man! A person putting a glass to his eyes, could even recognise further a small envious countenance, and also that a bloated soullet dangled at the stalk. The people told me, however, that the big ear was not only a man, but a great man, a genius. But I never believed in the people when they spoke of great men—and I hold to my belief that it was a reversed cripple, who had too little of everything, and too much of one thing." - Friedrich Nietzsche in Thus Spoke Zarathustra.(#18693) Frawly
"Arról nem is szólva, hogy egy-egy blogout cikk alá is ugyanolyan PH-s fórumtopik nyílik, mint ez az OFF topik is, és csak annyival lennénk előrébb, hogy a topik neve lenne más, de ugyanazok szólnának hozzá, ugyanazok olvasnák, akik ezt a topikot is úgyis olvassák."Nem, annyival lennenk elorebb, hogy lenne egy kulon topik, ahova szemetelhetsz, ez meg megmaradna rendes OFF topiknak.
Mar tucatnyian probaltak leallitani, ennek ellenere feltetelezed, hogy van itt barki, akit erdekel a redundans vergodesed. Szerintem Te is sejted, hogy nem ugyanazok szolnanak hozza es nem ugyanazok olvasnak a mondandodat, ha nem egy meglevo topik fellett venned at a narrativat, hanem kulon topikot nyitnal az egosimogatasodnak. -
0xmilan
addikt
Ha mar video; [link]
Lehet, hogy igy kommentar nelkul nem trivialis, hogy mi tortenik, de nem lovom le a poent. Eredetileg logout cikket szerettem volna irni rola, de annak lezso nem orulne. Szoval egyelore marad ez. Azota persze javitva van es Ti latjatok eloszor.#tbt
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz inf3rno #18609 üzenetére
Nekem a gugli asszisztens mindenfele parancsszo nelkul allitgatja a yeelightot. Persze ehhez az kell, hogy nyitva legyen az app. Sokkal egyszerubb a telefon statusbarjaban megnyomni egy gombot vagy PC-rol pl. egy python scripttel iranyitani. Ez a "beszelek a lampamhoz" csak az elso 3 napban volt erdekes.
-
0xmilan
addikt
[link] Marcius elso feleben vettem 21.5k-ert. Most 100k. Mi tortent a webkamerak piacan? A nagy tomegnek, aki hirtelen home officeol, eddig nem volt a laptopjaban? Vagy mindenki tvics streamernek allt masodallasban?
(ugyanitt alig hasznalt webkamera elado a piaci ar feleert )
-
0xmilan
addikt
válasz lionhearted #18246 üzenetére
Az gondolom a sima Skype, mert a Skype for Business webes kliense egy .msi filet szeretne telepiteni, szoval tokmindegy milyen bongeszovel probalom linux alatt.
Virtual win7-ben se tudtam mukodesre birni rovid ido alatt, szoval a skype for business interjuk telefonrol mentek, mert ott van rendes kliens. -
0xmilan
addikt
Ez egy tok fun topik volt regen...
-
0xmilan
addikt
válasz Frawly #18041 üzenetére
Szotarazni en mar jo ideje a translate-shell-t hasznalom.
Van ket alias, igy pl. csak 1 karaktert kell leutnom ha angolrol forditanek.alias t='trans :hu'
alias te='trans'
-
0xmilan
addikt
válasz Neil Watts #17983 üzenetére
"stop making other distros and only focus on ubuntu"
tejoeg
Ez nem pusztan controversial answer, egy ilyen mentalis hasmenes vilagra hozasahoz elkepesztoen retardaltnak kell lenni. -
0xmilan
addikt
Roads are bad. A kopasz csavonak lehet, hogy megartott a tulzott egyedullet vagy van benne valami. Velemenyek?
-
0xmilan
addikt
válasz Frawly #17869 üzenetére
A Firefox amugy pont az, ami tok jol mukodik akkor is, ha a weboldalrol letoltod. Anno Mint-en azert csinaltam, mert a sajat tarolos sehogy se akart google suggestionoket adni, masreszt joval kesobb frissul.
Kesobb Manjarora is csak athuztam a mintes telepitesbol a ~/dl/firefox meg a ~/.mozilla/firefox konyvtarakat es minden ugy volt mint regen, a nyitott tabjaim is megmaradtak, stb. -
0xmilan
addikt
-
0xmilan
addikt
válasz Frawly #17604 üzenetére
"De akkor hagyhatta volna, hogy az Anthony nevű beosztottja csinálja meg a videót, az a csávó legalább ért a Linuxhoz valamit"
Anthony irta ezt is valoszinuleg csak o gondolom kevesbe szalonkepes. Linus a csatorna arca, vele konnyebb eladni barmit."(bár ez a GNU/-beszólása a szokásos fórumos megmondóemberes precízkedés)"
Mint amit most csinalsz? ...A GNU/ beszolas egy meme, senki nem veszi komolyan.
Ennek a videonak a figyelemfelkeltes a lenyege, hogy 1 nap alatt megnezik 1 millioan. Eljut sok emberhez, akik lehet, hogy kesobb kiprobaljak.
(#17605) F34R
En pont regen nem szerettem a fulbevalos, "nyavogos" megjelenes miatt, de ma mar nem zavar. -
0xmilan
addikt
Oh, 17 perce. Meg nem neztem, de kivancsi vagyok. Lehet, hogy 2020 a linux desktop eve?
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz 0xmilan #17425 üzenetére
Koszi a valaszokat mindenkinek!
Rosszul kerestem eloszor es ezert dobta fel a snap/flatpak verziokat. Kiderult, hogy januar ota van rendes signal-desktop csomag arch repoban, bar ezzel a debian/ubuntu userek nincsenek kisegitve.
Engem leginkabb az vonz, hogy ha rengeteg dependency lenne egyetlen app miatt, akkor azzal nem magat a rendszert szemeteli.
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
Ebben a temaban meg nem volt vallasi vita (legalabbis nem mostanaban):
Nagyobb appoknal (pl. Signal) snap/flatpak a preferalt vagy inkabb csomagkezelobol telepititek?
-
0xmilan
addikt
Minek hasznalna barki Kalit daily drivernek c. topik apropojan: Kali Default Non-Root User
-
0xmilan
addikt
$ curl wttr.in/budapest -s
Sorry, we are running out of queries to the weather service at the moment.
Here is the weather report for the default city (just to show you, how it looks like).
We will get new queries as soon as possible.
You can follow https://twitter.com/igor_chubin for the updates.
===========================================================================
-
0xmilan
addikt
válasz Apollyon #17052 üzenetére
Jogos, bar ezt a gondolatmenetet kovetve, barmilyen rendszeren lehet nolifer eletmodot folytatni. Ubuntu elott ulhetsz 24/7 egy IDE-t bamulva. Arch-on is maszturbalhatsz arra, hogy harommal kevesebb csomagod van mint a szomszed Pistinek es fel masodperccel gyorsabban indul a gep; ahelyett hogy valojaban barmi feladatot elvegeznel.
"Inkább az az érdekes, hogy ki használ main OS-nek kalit, na meg minek."
Kezdo wannabe hacker, aki meg nem tudja, hogy pontosan mire van szuksege, ezert segit, hogy egy helyre ossze van hanyva minden letezo tool es emellett nem tud / nem akar virtualizalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
- Nvidia GTX 1080 Founders Edition
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Panorámás Gamer PC! Víz!! i7-8700K/Asus Rog Strix GTX 1080 Ti 11GB/16GB RAM/256GB+1TB HDD
- Logitech G413 TKL SE mechanikus billentyűzet garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest