- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aki nem olvasott róla: az OpenAI megnyitott a legfrissebb chatbotja beta verzióját, bárki tehet fel neki kérdéseket, itt érhető el: https://chat.openai.com/chat
Sok esetben elég komoly válaszokat ad... kérdeztem tőle ezt-azt, itt vannak a válaszok:Használható a Linux asztali operációsrendszerként?
A Linux egy nyílt forráskódú, szabadon módosítható asztali operációsrendszer, amelyet sokan használnak asztali operációsrendszerként is. A Linux rendelkezik mindazzal a szolgáltatással, amelyeket egy asztali operációsrendszerben elvárhatunk, beleértve a fájlkezelést, a programok futtatását, a hálózati kapcsolatok kezelését, és más alapvető funkciókat. Emellett a Linux rendelkezik többféle asztali környezettel, amelyek segítségével testreszabhatjuk az asztal kinézetét és működését, így a Linux használható asztali operációsrendszerként is. Ha szeretné használni a Linux-ot asztali operációsrendszerként, akkor érdemes kipróbálni egyik asztali környezetet, és megtanulni, hogyan használhatja a Linux alapvető funkcióit az asztalon.
(Kép: https://i.imgur.com/FDWC62l.png)
Hogyan kell telepíteni a Kubuntut?
A Kubuntu telepítése elég egyszerű folyamat, amelynek során az alábbi lépéseket kell követnie:
1. Töltse le a Kubuntu telepítő ISO fájlját a hivatalos weboldalról.
2. Írja le a telepítő ISO fájlt egy üres DVD-re vagy USB meghajtóra a Rufus segítségével.
3. Helyezze be a DVD-t vagy a USB meghajtót a számítógépbe, és indítsa el a rendszert a telepítő ISO fájlból.
4. Válassza ki a telepítés nyelvét és a billentyűzetkiosztást a telepítő felületén.
5. Válassza ki a telepítési módot (például telepítés új merevlemezre vagy másik operációs rendszer felett), és kattintson a Tovább gombra.
6. A következő lépésekben adja meg a személyes beállításait (például felhasználónév, jelszó, dátum- és időzóna), valamint a hardverbeállításokat (például a merevlemez partícióit), és kattintson a Tovább gombra a folytatáshoz.
7. Várjon, amíg a telepítő a rendszer telepítését végzi, és kövesse az utasításokat a telepítés befejezéséhez.
8. Amikor a telepítés befejeződött, újraindíthatja a számítógépet, és a Kubuntu már futni fog rajta.Ezzel a folyamattal telepítheti a Kubuntu-t a számítógépére. Ha bármilyen kérdése van a telepítés során, forduljon a Kubuntu támogatási csapatához a segítségért.
(Kép: https://i.imgur.com/l5QOHMx.png)
Hogyan lehet xvid kódolású videót lejátszani Fedora operációs rendszeren?
A Fedora operációs rendszeren a xvid kódolású videók lejátszásához szüksége lesz a xvid kódolású videók támogatását biztosító codec-ekre. Ezeket a codec-eket a Fedora csomagkezelőjével, a DNF-fel lehet telepíteni. A telepítéshez kövesse az alábbi lépéseket:
1. Nyissa meg a terminált a rendszerben, és futtassa a dnf install gstreamer1-plugins-base gstreamer1-plugins-good gstreamer1-plugins-ugly gstreamer1-plugins-bad-free gstreamer1-plugins-bad-free-extras gstreamer1-plugins-bad-freeworld gstreamer1-libav parancsot a telepítéshez.
2. Amikor a telepítés befejeződött, indítsa el a VLC media player-t a rendszerben, és nyissa meg a xvid kódolású videót a lejátsz(Kép: https://i.imgur.com/wlP8BtU.png)
Kéne egy bash script, ami minden rendszerindításkor bekapcsolja a num lock-ot.
A bash script, ami minden rendszerindításkor bekapcsolja a num lock-ot, így nézhet ki:
#!/bin/bash
# Check if the num lock is currently off
if [ $(xset -q | grep -o "Num Lock: *on") != "Num Lock: on" ]; then
# Turn on the num lock
xset led 3
fiEz a script ellenőrzi, hogy a num lock jelenleg be van-e kapcsolva, és ha nem, akkor bekapcsolja a num lock-ot. A script működéséhez szüksége lesz a xset parancsra, amely a X Window System beállításait kezeli. A scriptet a rendszerindításkor futtató szolgáltatás beállításával lehet meghívni minden rendszerindításkor, hogy biztosítsa a num lock bekapcsolását. Ha bármilyen kérdése van a script működésével kapcsolatban, forduljon szakemberhez a segítségért.
[ Szerkesztve ]
-
-
Apollyon
Korrektor
-
-
nagyúr
Egyik kollégám azt írta, hogy a "szerveren egy komplett dist. upgrade le tud futni úgy, hogy nem kell restart"
Ez tényleg így van? (server környezet)[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Vladi
nagyúr
Addot a kérdés, hogy kisiskolás gyereknek milyen disztrót? Bár a kérdés inkább úgy merül fel, hogy milyen deksopot?
meg jó lenne valami gyerekeknek szerkesztett oktató anyag, ami linux centrikusan mutatja be a számítógépet. Csakhogy ne saját séróból haladjak.
il sole non sorge più ad Est!
-
-
-
zoltanz
nagyúr
Megyek az önkiszolgálópulthoz a Tescoban, mindják rossz, ném valami Windows 7 van raja
-
gregory91
senior tag
Ez a grub néha wtf:
Grub alól akartam volna a windowst telepíteni bár meglepődtem mikor legacy verzióban a particiók listázáskor annyit ír:
(hd0)(hd1)
Meggyőződtem a particiók épp állapotától majd azt követő sikertelen újra próbálkozás után elindítottam efi módban.
Ott végig listázta a particiókat
(hd0,msdos1)(hd0,msdos2)(hd1,msdos1)(hd1,msdos3) stb...
Na igen csak a windows bootbetöltőjét nem akarta elindítani mondván ismeretlen neki(invalid magic number).WTF? gondoltam magamban és feltettem a linuxot.Ezt követően felismertettem vele a windows telepítőjét erre mikor kiválasztom "Not found operating system...Please turn disk...." váó betöltötte a formázás során feltelepülő alapprogramot.Ez követően miután a grub végre legacy módban felismerte a többi particiót ezért manuálisan eltudtam indítani a windows telepítőjét.Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
cami][us
senior tag
-
fatpingvin
addikt
válasz aprokaroka87 #23576 üzenetére
jót kérdezel az USB boot ezeken az eszközökön ilyen formában necces szokott lenni. natív bootra gondolsz vagy valami konténeres nyomiságra?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
F34R
nagyúr
válasz aprokaroka87 #23576 üzenetére
Samsungnak ott van a DEX, mint desktop.. Meg ezt ismerem meg : Userland
vagy a PostmarketOS. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Nézegettem olyan dolgokat hogy android telefononba bedugni egy Pendrive-ot, majd arról bootol be valamilyen Linux vagy Windows.Gondolom azért ebben sok buktató lehet..
Pl Driver támogatás.valaki próbált már ilyet?
-
fatpingvin
addikt
spórolsz vele != ingyenes
amúgy agreed. elég sok erőforrást öltem bele, időt és anyagit egyaránt hogy valamennyire megtanuljam az alapokat, azt viszont már most több százszorosan visszahozta, ráadásul ezt az agyvérzésen kívül más nem veheti el már tőlem
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Apollyon
Korrektor
Ahogy uby írta, nem változott a topikgazda rendszer azóta se.
Egy javaslat a centos összefoglalóhoz, ami most is benne van:
- Ezen fut a Krízis?
- Nem és nem is fog.Ez maradjon már benne plz. Bár már el tudnám képzelni, hogy fut rajta.))
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
Új TIR felvitele
- elkészíted a Próba topicban vagy megírod Logout blogposztként (de írás előtt egyeztess a topiklakókkal, magadtól ne partizánkodj!), és belinkeled a Moderátort keresek topicba
- A Topicgazdák is tudnak, ahol már vannak (a topikokban jelezve van, ahol vannak) [link]Egyébként mi lett a topikgazda rendszerrel?
Hogy érted ezt? Ugyanolyan ..., mint volt, immár 7 éve. Poltopicban mondjuk már nincs egy szál se belőlük, lassan amortizálódtak, aztán fent is megértették, hogy oda marhaság volt annyi Tg...
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Apollyon
Korrektor
Szerkeszd meg logout bejegyzésbe amit nem jelentetsz meg, és ha kész van a kész írást rakd be a Próba topikba. Azt a hsz-t meg be tudod linkelni a modkeres topikba, hogy a tartalmát tolják be a kívánt topik összefoglalójába. Csak említsd meg hogy korábban te voltál a topikgazda ott.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Vladi
nagyúr
Van valaki hc linuxos modi? Mármint ngaboron kívül.
a centos topikba írnék mostmár összefoglalót meg címet kéne átnevezni. CSak nem tom most hogy megy ez.
il sole non sorge più ad Est!
-
Penty
tag
Egyelőre még nem aktuális a vásárlás, még csak az infógyűjtésnél járok, de jelenleg olyan 5-600 környékére gondoltam maximum, illetve hát nem probléma, ha egy hangyányival ezt túllépem, ha olyan a gép, hogy megérje.
@ (#23560) Apollyon
Az üzemidő nem lényeg nálam, ritkán hordozom.[ Szerkesztve ]
-
-
Penty
tag
válasz fatpingvin #23557 üzenetére
Még csak tapogatózok a linuxos kompatibilitást illetőleg, mivel ez számomra fontos lenne. A részletekbe majd csak ezután mennék bele.
Úgy néz ki, hogy a jó képminőség lenne a következő gépemnél a kiemelt dolog. A jó képminőség alatt a színvisszaadást (100% sRGB, esetleg Adobe RGB?), meg a kontrasztot értem.
-
Penty
tag
Üdv!
Jövő tavasszal lesz 10 éves a laptopom, így elkezdtem nézelődni, hogy merre tudnék továbblépni.
Mivel a jelenlegi gépemben is csak egy sima integrált intel GPU van (Dell Latitude E5530), ami nekem tökéletesen megfelel, így maradnék az integrált GPUk-nál, mert a "játékok" egyáltalán nem érdekelnek. Amit nem tudok, hogy érdemes-e váltanom a jelenlegi Intel proci Intel GPU oldalról az AMD-s oldalra? Tisztán Linux kompatibilitási oldalról nézve, vajon problémásabb egy ilyen AMD-AMD felállás, vagy nagyjából hasonló az Intel-Intel oldalhoz? A teljesítményt meg a hitvallásokat most hagyjuk, csak a linuxos un. out-of-the-box működés érdekelne.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Sonja
nagyúr
válasz Apollyon #23553 üzenetére
Úgy látom elég problémás ez az UNO. Single biztos menne warez verzióban.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz fatpingvin #23552 üzenetére
A k5sög UNO-t nem tudtam megoldani értelmesen, legalábbis a steames verziót. Fut? Valszeg igen, de nem próbáltam.
Mert: ahhoz hogy fusson, wine alól kell menjen a ubisoft kliense, a uplay. Ez még oké, de a uplay leszarja, hogy a steam natívan ott van a linuxon, ő egy wine-os steamet rak fel, és oda is be kell jelentkezni. Elmebaj.A DOOM (2016) amúgy még jobban fut proton alól, mint win10 alól. Linuxon van olyan 300-400 FPS-em fullra húzva 1080p-n, win10en meg csak 200.
-
-
cami][us
senior tag
A mai kölkök nem tudják milyen jó dolguk van. Régen alig volt játék Linuxra, most meg úgy kell keresni, ami nem fut Proton/Wine alatt.
-
gregory91
senior tag
Az egyik gépre feltettem a kubuntu-t,és döbbentve vettem észre hogy a szoftverközpontból hiányoznak egyes csomagok amik a linux mint-ben meg vannak.
Szerencsére telepíthetők vele más csomagkezelők így pótolhatóak velük a hiányzó dolgok.
Kérdem én: Ennyire hiányos a snap?[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
F34R
nagyúr
válasz fatpingvin #23545 üzenetére
Hat van benne egy eleterzes. [link]
-
F34R
nagyúr
válasz fatpingvin #23543 üzenetére
ilyet talalsz deskthory-n is... [link] leginkabb vintage temaban keresgelj.. de nem erre gondoltam egyebkent nem hagyomanyos alatt
-
fatpingvin
addikt
-
Apollyon
Korrektor
A vizes példa arra vonatkozott hogy a túl sok semmiből sem optimális. Az allergia meg teljesen más téma. Attól még a túl sok víz is ugyanúgy árt. De általában nem az szokott a probléma lenni, hogy az emberek túl sok vizet isznak meg túl sok egészséges tápanyagot visznek be.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Apollyon #23540 üzenetére
Okés, de ne felejtsd el, hogy az átlag működik így, vannak akiknél ez problémát okoz (aztán vagy tud róla vagy nem).
Kolléga is valószínűleg étkezés szempontjából az átlagba tartozik, így hát magának kell majd kitapasztalni, hogy mi az amitől jobban lesz. Már ha akar ezzel kísérletezni.
Vizes hasonlatodra meg csak azt tudom mondani, hogy van akinél egy szem földimogyorótól is meg tud halni (anafilaxiás sokk)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Apollyon
Korrektor
A túlzott vízivás meg halált, szétrobban a gyomrod meg elhígul a véred vagy ilyesmi.
Nyilván semmit sem viszünk túlzásba. Kiegyensúlyozott étrendre gondoltam, amely elegendő, jó minőségű lehetőleg állati, fehérjét is tartalmaz. Az egyik fórumtárs itt vegetáriánus / vegán meg biológus is, szal bocsesz, ha jobban tudja, lehet a fejemet is veszi, de nekem csak pár vega ismerősöm van, és mindegyik küszködik valami problémával és nem gyógyul meg.Na de arra akarok kilyukadni, hogy esetleg a megfelelő étkezés jobb testi és lelki egészséggel jutalmaz. Beviszed a megfelelő tápanyagokat, sok zöldség-gyümölcs válogatottan, húsok, tojás, illetve minőségi szénhidrát, pl. barna basmati rizs, zab stb. Persze rendes zsír is kell, én már lassan 10 éve csak kókuszzsírban sütök-főzök. Cukros fosok ivása helyett meg víz, tea.
-
F34R
nagyúr
Nah a lenyeg a lenyeg, felejtsd el a hagyomanyos billentyuzetet es egeret....
A masik kerdesem mennyire tudsz szoritani? -
fatpingvin
addikt
nincs harag, én is csak azért írtam mert az ilyen eszmefuttatások a legjobb táptalaja a hülyeségnek, egy nehezen vitatható konklúzió mögé kitalált (félre)magyarázat.
-
válasz fatpingvin #23534 üzenetére
oks, akkor félreértettük egymást.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
fatpingvin
addikt
hol írtam olyat hogy ezek a cuccok nem károsak az emberi egészségre?
annyit írtam, hogy a köré pakolt spekulációd a hatásmechanizmusról hülyeség. ennyi. egy fél gondolat erejéig sem vitattam hogy ezekkel a növényvédő szerekkel a legjobb nem kontaktba kerülni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #23530 üzenetére
Emellett Slager és munkatársai (2010) arról számoltak be, hogy a glifozát, a diazinon, a klórpirifosz, a diklórfosz, a malation, a karbaril, a permetrin és a kaptán használata hozzájárulhat a gazdálkodók ismétlődő
allergiás orrfolyásának kialakulásához. Bizonyos növényvédő szerek (pendimetalin és aldikarb)
használata felerősíthetik a már ismerten asztmások tüneteit (Hennenberger és mtsai, 2014).
A kritikus kort (klimax) átlépett nők otthoni és munkahelyi növényvédőszer-kitettséghez köthető
autoimmun betegségei közé többek között a reumás ízületi gyulladás (reumatoid artritisz) és a szisztémás
lupusz eritematózusz tartoznak (Parks és mtsai, 2011)
A növényvédő szerek hatásai az emberi egészségre
Szerintem meg nem irtam orbitális sületlenségeket, a fenti greenpeace összegzésben is benne van.
De nyugodtan rá lehet keresni témára.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
fatpingvin
addikt
lenne egy olyan javaslatom hogy ne menjünk el kuruzslóba félinformációk alapján. aki érintett az menjen el egy ortopédushoz és kérdezze meg ezekről a részletekről, mert ami itt megy az nagyjából a vak vezet világtalant.
(nem, én se vagyok orvos, biológus vagyok ami a kérdés vonatkozásában pont arra jó hogy ki tudom szúrni a baromságokat...)A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #23527 üzenetére
Off-ba tettem, de nem szoktam túlzottan pontos lenni a témában. Glifozát betiltásának az EU-ban is többször nekifutottak. Illetve az évek során rengeteg hatóanyag eltűnt a piacról mert utólag kiderült róluk, hogy azért van mellékhatásuk.
Az, hogy ez kinél hogyan jelentkezik az jó kérdés, ezek nem szoktak címlapos írások lenni a hírportálokon.Azt se reklámozzák, hogy terhes és szoptatós anya ne egyen földimogyorót mert a gyereke jó eséllyel allergiás lesz rá. (ez meg saját tapasztalat)
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
fatpingvin
addikt
ez a glifozátos szöveg jó nagy baromság volt... egy szóval nem állítom hogy egészséges lenne mert nem az, de egyrészt kezdjük ott a glifozát egy gyomirtó, nem pedig rovarölő, másrészt a kitin és a kollagén totálisan különböző biopolimerek, a bioszintézisüknek is nagyjából nulla az átfedése, így ez az analógia is legenyhébb szóval légbőlkapott...
értem én az ellenérzéseket és indokoltnak is tartom őket, de ilyen ordas sületleségeket ne találjunk már ki mögé.nem teszem offba mert általánosságban szól...
-
válasz Apollyon #23525 üzenetére
A kajához egy két komment.
A túlzott disznóhús fogyasztás ugye köszvényt okozhat (ami szintén izületi problémákban szokott manifesztálódni)
A másik kevésbé igazolt, de számomra logikus és hihetőnek tűnik, hogy a glifozát hatóanyaggal nyakon permetezett zöldségek is tudnak hasonlót produkálni. Analógia a következő lenne: a rovarirtó szerek hatásmechanizmusa, hogy a kitinpáncélt meggyengíti nos ehhez hasonló dolgok mennek végbe az emberi izületben is. Különösen az arra érzékenyeknél. (off-ba tettem, nem akarok összeesküvéseket gyártani, a teória nem 100%-ig igazolt, de tegyük hozzá, hogy az ilyen kutatások elég lassúak mivel nagyon sok gazdasági érdeket tudnak sérteni. )A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Apollyon
Korrektor
válasz I02S3F #23524 üzenetére
Nem értek az állapotodhoz, csak ötlet, a kajálással hogy állsz? Sokan ízületvédőt szednek sportoláshoz, amely azonban kihagyható, ha valaki elegendő minőségi fehérjét visz be. Nem a tejsavófehérje porokra gondolok, hanem úgy az általános mindennapi étkezésre.
-
Had osszam meg a saját sztorimat az ínhüvely gyulladásról.
Nos egy időben nekem is állandóan bedurrant a kezem, csuklóm, ujjaim ha egy két napig nagyon terheltem akkor 1-2 hétig szívás volt minden és utána is viszonylag gyorsan visszajött.
Sok mindent kipróbáltam, de igazából nekem az egyik fegyencedzéses könyv segített (talán a 2.-ban vagy a 3.-ban). Vannak benne kimondott csukló és kéz erősítő gyakorlatok és fokozatok.
Azóta is megmaradt egy két gyakorlat amit folyamatosan csinálok és azóta nincsen gond.Gyors gyógyulásra nem kell számítani. Nekem kb 1-2 hónap után kezdett el érezhetően javulni, de azóta teljesen elfelejtettem, hogy volt ilyenem.
Illetve két ex kollégám úgynevezett powerball-t használtak, szintén nem kell gyors (1-2 hetes) csodát várni.
De összességében nekik is használt.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
I02S3F
addikt
Igazándiból olyan fájdalmaim vannak, hogy bármire hajlandó vagyok! Úgyhogy ezt is meg fogom nézni! Köszi szépen!
Egyelőre nem lehet szó gépeléseről, meg semmilyen gépelésreről sem, ahol hosszan gépelek, egybefüggő szöveget, mert ez még tünetmentesen is fájdalmat okozott! Egyelőre diktálok és megpróbálom így megoldani. Telefonon ez tökéletesen megy! Számítógépen a magyar diktálást még meg kell oldanom, de a google diktáló ott is működik, csak Google documents-be.
-
F34R
nagyúr
válasz fatpingvin #23518 üzenetére
tudom mirol beszelek hidd el. es szerinted az izuletek miert mennek tonkre?
#23517 I02S3F
ha a kezfejed a kuka, akkor a hagyomanyos billentyuzetet es egeret el kell felejtsd. Illetve a steno akkor tenyleg egy jo alternativa.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz I02S3F #23519 üzenetére
ezt örömmel olvasom, amit írtam azt viszont általánosságban értettem.
a jó szándék dicséretes, de tudni kell alkalmazni.ahogy a bölcs mondás szól: "a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve"
-
I02S3F
addikt
válasz fatpingvin #23518 üzenetére
A magam részéről nem vettem komolyan!
-
fatpingvin
addikt
nézz meg egy anatómiai atlaszt. az ujjakat mozgató izmok nagyobb része nem a kézfejben hanem az alkarban van.
arról nem beszélve, hogy cseszheted az izmokat, ha az ízületek mennek tropára.ezért nem kéne látatlanban és kéretlenül osztogatni a "jótanácsokat", mert segíteni nem segít, de cserébe legalább nyomasztó.
-
I02S3F
addikt
Na szóval visszatérve a degeneratív ízületi kopásomra, nem tudom írtam-e, de bedurrant a kezem. Napok óta fáj, hiába szedem a fájdalomcsillapítót, fáj a számítógéphasználat, fáj a telefonhasználat! Találtam megoldást hangvezérlésre, mind a telefonra, mind a Windowsra! Ubuntura is lett volna, csak azt konfigurálni kellett volna és azt gondolom szerény tudású lett volna a Windowsoshoz képest. Egész komolyan vezérelhető hanggal mindkettő! A magyarban szükséges kitenni az írásjeleket, a nagy kezdőbetűket és néha egy szót nem ért! Az angol viszont hibátlan! Az akcentusom miatt a parancsokat elvétem, illetőleg lassabb így a használata a telefonnak, de kettő nyomkodás nélkül tudom használni! Meglehetősen kényelmes! És pedig csak egy napja használom! Egyedüli aggodalmam, hogy buszon hogyan fogom használni a mobilt részét? Mert ott zaj van, illetőleg hangosan és érthetően kell mondani a telefonnak a parancsot. Persze headsettel majd Kipróbálom, hogy működik-e de, még egyszer mondom a buszon zaj van és akkor nem érti, hogy mit mondok ez a Google hang diktáló! Viszont az angol nyelvű diktálás és szövegszerkesztés képességével akár blogot is tudok szerkeszteni, vagy akár egy iskolát is meg tudok csinálni, anélkül hogy leülték egy karaktert is! Persze angol nyelven.
Öröm, boldogság van, mert ezek a technológiák fiatalok még szerintem és régen nem voltak ilyen fejlettek ennyire elérhetőek! Hál' Istennek sem a telefon használatról sem a számítógép használatról a betegségem miatt, nem kell lemondanom!
-
Csak úgy itt hagyom hátha mást is érdekel.
Kb 2 hónapja matekoztam, hogy kell vennem egy multifunkciós nyomtatót. Ami fix volt, hogy lézer és multifunkciós legyen, tehát tudjon scannelni is. Természetesen linux támogatás is kellett.
Szó mi szó kicsit túllőve a célon egy Brother MFC-L2712DN lett. Ami már tud kétoldalas nyomtatást és LAN-ra is köthető. Ez utóbbi volt amiért erre esett a választás mert többnyire laptopozunk és ezért nem kell usb-vel szórakozni, (de van rajta usb csati, wifi-vel meg úgy voltam, hogy inkább nem) a kétoldalas nyomtatás szintén egy jó bónusz (faxolni is tud, de olyat még az életben nem csináltam). Ami hátrány, hogy fizikailag nem kicsi és közel sem olyan csilli villi, mint egyik másik HP v Cannon, sokkal inkább irodaibb design-ja van.
Driver, nos linux (Mint Mate 20 és 21) egyből felismerte, lehet vele nyomtatni és scannelni.
A gyári driver is simán felmegy.
Szóval amit igért azt tudja, semmi gikszer nincsen vele.
Ha lesz elég motivációm akkor készítek egy blog bejegyzést is.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
üdv ismét itt
-
I02S3F
addikt
Van egy Lenovo T430-am. 1600x900-as felbontással, 14 inch-es képernyővel. Ebben a felbontásban olyan picik a betűk, hogy többnyire skálánzni szoktam a ui-t (Gnome 3). Rájöttem, ha alacsony felbontásra állítom, az sokkal jobb, mert nagyobb minden! Tehát jobban látom! Kartávolságnyira távolságra van a monitor. Egyébként a ui skálázása okoz grafikai gliccseket, bizonyos programoknál. Tehát az nem jó!.
Van egy HP EliteBook 2560-m, 12,4 inc-hes képernyővel és hozzászoktam a nagy grafikai elemekhez, a kis képernyőn keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
- Nvidia GTX 1080 Founders Edition
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Panorámás Gamer PC! Víz!! i7-8700K/Asus Rog Strix GTX 1080 Ti 11GB/16GB RAM/256GB+1TB HDD
- Logitech G413 TKL SE mechanikus billentyűzet garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest