- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
I02S3F #24381 üzenetére
Ezeket azért nem mosnám össze, a kaja, szex és munkától nem leszel beszívott drogos, míg a fűtől meg igen. Ezeket is mértékkel kell fogyasztani, végezni, míg az a fű, pia, cigire semmi szüksége nincs a szervezetnek. A cukorra sem tul.képp.
Ha valaki semmivel sem tud mértéket tartani, ott az alkohol a kisebb gond, de ez már krónikus eset.Btw érdemes utánanézni a dopamin témának, és megtanulni "beosztani". Abszolút leegyszerűsítve: naponta limitált mennyiségű dopaminod van, amit különféle tevékenységekkel szabadítasz fel (pl. kávé, sok finom kaja, videojáték, rendes szex stb.)
Ha ellövöd mindet már a reggeli órákban, eléggé demotivált leszel a nap végére, még akár rosszkedvű is...
Ez alól kivétel talán a szex, mivel alapvető szükséglet (normál esetben, ne keverjük ide az aszexuálisokat). Minden reggel egy kör nem fog ártani ofc. Mármint partnerrel. A wanking nem tartozik ide. ;p -
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
válasz
I02S3F #23470 üzenetére
Természetesen semmi gond nincs azzal, ha valaki a grafikus felületet preferálja. Openwrt-n én is inkább azt, meg őszintén szólva, Mikrotiken is.
Viszont Ubuntu helyett ajánlottabb a Mint, stabilabb, jobbabb, népszerűbbebb.
Ubuntuval több gond (bug) fordulhat elő, mint az előbbivel.
-
válasz
I02S3F #23446 üzenetére
Fura dolog ez, de utóbbi egy hétben két esettel is találkoztam, valamiért az új Ubuntuk iso-i régebbi BIOS-szal nem akarnak együttműködni, érdemes átbogarásznod a thread-et!
Mondjuk 8570p-re felmennek ezek az iso-k is, de anno az UEFI/Legacy BIOS opciót állítgatva jártam úgy, hogy bekapcsoláskor a BIOS sem akart előjönni, de már nem emlékszem, melyik opciónál jött ez elő.
-
Tim82
félisten
válasz
I02S3F #23450 üzenetére
A tiednél régebbi HP notinál (HP-Compaq 6530b -- gyakorlatilag a Probook termékvonal elődje), egy gyakorlatilag új Kingston A400 SSD-vel és Mint 21-gyel volt teljesen ugyanilyen problémám. Sem Rufusszal külön pendrive-ra kiírva az iso-t és arról beboot-olva, sem Ventoy-os telepítőmédiáról telepítve nem volt hajlandó az amúgy sikeres telepítés után az SSD-ről elindulni a rendszer, ugyanilyen hibaüzenettel.
A megoldás nálam az volt, hogy a Mint előző (20.3) változatát telepítettem, az felment, el is indult utána SSD-ről és utána manuálisan elvégeztem a disztrófrissítést (Mint esetén ez a mintupgrade telepítése és futtatása volt).
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
I02S3F #23417 üzenetére
Akkor ezekszerint az elmúlt egy évben nem sok minden változott.
Xfce-re szavazok én is, használd azt. Az a legjobban testre szabható, kis gépigényű. De a fahéjjal se lősz mellé, ha az tetszik.
Nyomjad a linux mintet, vagy Manjaro-t, csak találj valamit ami tetszik. A lényeg úgyis az, hogy minél kényelmesebben és akadálymentesebben fussanak a programjaid, amiket használsz.
Ha meg rendben működik minden és jönnek frissítések is, addig ne válts, mert totál felesleges, tökéletes sosem lesz minden (windózon sem), nem fog semmi sem megváltást hozni.
-
válasz
I02S3F #23417 üzenetére
- Tegyél fel egy Windows-t
Tényleg annyira jó a Windows UI? Ha úgy kell kinéznie, úgy akarod használni, tényleg magyarázatra vár, hogy miért akarsz linux-ot használni.
- ne nézegesd, hogy mennyit fogyaszt, csak használd. Ha kevés mert swappol, akkor tegyél bele még memóriát. (Miért nézegeted folyton mennyi memóriát eszik? Kit érdekel? Nem azért van a gépben hogy tele legyen, hogy ki legyen használva?!)
- altasd/hibernáld, ne kapcsold ki, és pillanatok alatt használható.
- ez annyira szubjektív, plusz csak egyszer kell beállítani(és dokumentálni!). Nem kell hopperkedni, meg pimpelni. Használni kell nem babusgatni. Ez nem tamagocsi! Persze mindenkinek kell egy hobbi, de ha zavar, hogy elmegy vele az idő, miért csinálod?
- melyik nem stabil? Használd a Debian, vagy BSD rendszer stabil ágát. -
-
Apollyon
Korrektor
válasz
I02S3F #22872 üzenetére
Ha már kiismerted eléggé, akkor már ez el fog múlni remélhetőleg, és csak az lesz a fontos, hogy működjön.
Házi feladat: rakj össze egy rendszert, lakd be stb. és csinálj róla lemezképet, hogy ha kell, akkor ott legyen mindig (pendrive pl.). Időközönként. Ez a maximum amit tehetsz. Persze nem ubunturól beszélünk ahol minden megy out of the box. Hanem mondjuk egy jó gentoo, vagy void (nekem utóbbi van). Vagy egyéb, építgetős disztró az abszolút nulláról. LVM crypto kötelező, ha nincs meg, akkor nem kapod meg a kettest. Ha systemd nélküli rendszert választasz, akkor +5 pont.Btw ma már a stabil és a friss megférnek egymás melett, én lassan egy éve voidozom, és nem volt semmi gond. Annyi volt, hogy egyszer áttértem tier2 mirror-re, és nem ment a frissítés egy idő után mert nem volt a tier1 felett prioritás a többi. De voidra szinte mindennap jön frissítés, és volt, hogy 3 hónapig nem frissítettem egyáltalán, majd leszedett pár gigát, és semmi gáz nem akadt. Szal hajrá.)
-
válasz
I02S3F #22814 üzenetére
Hát van néhány...
[link]
alvás
Tegnap a fejhallgató "monósodott" meg. Tegnapelőtt még sztereó volt...
És ilyenek...
(gnome3, unity valahogy hátborzongató számomra. Öreg vagyok, maradi is...)
Az eddigiekkel nem volt gondom, vagy ha volt, megoldottam gugli segítségével.@#22813 F34R
Biztos van, de még nem próbáltam, igazából 7.x óta a Gnome2-höz szoktam. Öreg vagyok, maradi is...@#22815totron
10.04-től kezdve eddig rendben volt, most ez az első, amivel szenvedek.De még mindig jobban szeretem, mint az m$-féle dolog, ami a céges gépen borzolja nap, mint nap az idegeimet (kiemelve az m$ vördöt); küldöm is az IT-soknak a képernyőképeket, hogy mivel találkozok.
-
-
Frawly
veterán
válasz
I02S3F #13636 üzenetére
Nekem a memófogyasztás nem olyan fontos, sokkal inkább a gyorsaság. De a kettő összefügg, ami kevés RAM-ot eszik, az általában gyorsabb is.
(#13639) T_chris: nekem is megjött decemberben az Android Pie az Mi A2-esemre. Nekem sem annyira tetszik, főleg, hogy a launcher össze van építve a Google keresővel, de a lehúzható menü is s54×4bb lett sajnos. Nagyon nem tudsz mit csinálni, a lényeg, hogy ne fusson elavult verzió a telón.
(#13643) whbear: gratula és boldog karit. Akkor azért nem láttunk mostanában. A sudocrem nem jó, KDE alatt kdesu creme van helyette.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
I02S3F #13288 üzenetére
Olyankor jelentkezik "sebességben" látványosan, mikor kezdesz kifutni a RAM-ból és az Os őrült módjára elkezdi kirakosgatni háttértárra, Rom-ba a (esetleg tömöríteni) cuccokat. Azt érzékeled, hogy a felhasználói élmény negatívan változott, nem olyan azonnaliak az interakciók, lassabban jelennek meg az információk.
Mint előttem is írták a legfontosabb kérdés: mit hasonlítunk mihez.
Mondjuk egy szofveres Gnome3 vs Openbox vagy hardveres komizitálóval egy Cinnamon. -
F34R
nagyúr
válasz
I02S3F #13288 üzenetére
Nem biztos/Attol fugg. Nagyban attol is milyen nyelvben lett megirva. Vegulis mondhatjuk azt, hogy egy C-ben irt apro programocska gyors, ez helytallo is, es mivan akkor ha kell extra feature? Igy mar mas az alas. Pl ott van vim egy emacs elleneben, gyorsabb az indulas kevesebb eroforrast hasznal, de van akik csak utobbiban tudja megcsinalni ami neki kell. Ott van pl az Atom-Editor arra minden koroket ver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged