Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csixy

    addikt

    válasz csixy #86339 üzenetére

    Sziasztok. Csináltam egy működő Live-linux képfájlt egy telepített Peppermint Xfce (lényegében debián)distróból. Nem telepítő, csak egy élő, lényegében Slax linux. Live-linux kit segítségével készítettem és a livelinux rootcopy /usr/bin/ 8darab scriptje meg lett csinálva egy slaxosító.sb modulnak és ez is bele lett téve a modules mappába, igy már úgy customizálható, ahogy a Slax honlapon le van írva. 64 bites rendszer. Ext4-es fájlrendszerre telepítettem, azért hogy a changes mappába fastruktúra szerint tudja menteni a változásokat (ez a perzisztenciája). A második partíció Fat32-es, ez teszi lehetővé, hogy az UEFI bootja is működjön, az MBR-ben pedig ott van a Legacy boot. Bootolható mindenhogy , ahogy a Slax linuxot lehet (persistens módban, tiszta indítással a perzisztencia mellőzésével,debug is van és Load to RAM opcíóval is, ilyenkor villámgyors). Minimálisan legalább 6 Giga RAM kell neki, ha a RAM-ba töltjük, de még 8Giga esetén is ki tud akadni, ha például eliindítjuk a genslaxiso parancsot, 16 giga RAM-mal viszont nem tudtam lefagyasztani, ezért ajánlatos 8 Giga RAM esetén a bebootolás után a saját Gpartedje segítségével még bekapcsolni valahonnan a 8Giga RAM-hoz még legalább 8Giga swap partíciót.
    A júzer az user és a jelszó passwd. Sudo működik űgy ahogy egy telepített linuxnak kell, alapból tehát nem root módban fut, mint a sima slax.
    A képfájlt a Lemezek (Gnome-disk utility) alkalmazás segítségével készítettem és ezzel is pörkölhető vissza. Legalább 16 Gigás eszközre lehet felírni, de csak vagy pendrájvra, vagy régifajta (nem scsi) SaTA , vagy PATA csatolós USB-s HDD-re. SSD sem fog menni!!! Zip-be tömörítve töltöttem fel a MEGA-ra , mert így nyertem 2 Gigabájtot. A neve sajnos aposztrófban van, mert zárójelet sikerült raknom a nevébe, de ez nem zavarja a mőködést. Letöltés után ki kell tömöríteni akarmi.img fájlba (16,2 Gigabájt , ellenőrző összeget sajnos nem csináltam). A letöltés elérhető itt: [link] . A nagy fájlméret miatt a MEGAsync-et fogja javasolni, vagy chromium böngésző használatát a firefox helyett. Szerintem kerek lett. Szánjatok meg és nézzetek rá. Köszönöm !!!

    Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

Új hozzászólás Aktív témák