-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy balenaOS eszközöm. Hogyan lehet erre programokat telepíteni?
balenaOS 2.105.1+rev1
raspberrypi4-64Nos, én teljesen hülye vagyok ehhez, de ennek kell futnia rajta bánya miatt sajnos.
Viszont hardverileg még lenne rajta szabad kapacitás, amit szeretnék kihasználni, nextcloud szerver (telefonról feltöltődő képeknek), és ilyesmik...Szóval ezt telepítettem most
ez a leírás alapján.
Illetve a config.json-ba szépen beleraktam az SSH public key-emet, így férek hozzá én SSH root-ként.A működését sem teljesen értem ennek a konténeres rendszernek...
tehát fut rajta ez a balenaOS konténer, amit akkor nekem futtatnom kell, tehát ez nem nálam van kezelve (?), és ezek szerint távolról teljesen hozzáférnek (mármint ami a konténeren belül van? azon kívül már nem?), meg így frissítik (?), benne van egy rajtam kívülálló fleetben (?), vagy valahogy így képzelem el most.Akkor nekem az kellene, hogy ezen a konténeren kívül létrehozzam a saját kis debian szerű világomat, ahol szabadon garázdálkodhatok. Na ezt hogyan kéne csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Battlefield 2042
- Filmvilág
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Borderlands 4
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bontatlan Lenovo T14S WUXGA Touch Ryzen5 Pro 7540U 16GB 256GB Radeon 740M Win11 Pro 3év Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell G5 15 5587 - 15.6"FHD IPS - i7-8750H - 16GB - 1TB SSD - 1TB HDD - GTX 1060 6GB - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest