Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Warton #83026 üzenetére

    Kezdők kezében a Linux instabil operációs rendszer benyomását kelti.

    Ez érdekes, nem tudom mi lehet ez a benyomás, talán valakiben túl nagy az önbizalom, nem ez lehet a gond?

    Én 8 éve kezdtem a Linux-szal és totál nulla ismeretem volt, a mostanihoz képest valóban nem volt egyszerű felrakni egy disztrót, mégsem volt soha olyan érzésem, hogy instabil lenne a Linux, inkább azt állapítottam meg, amit tudtam is, hogy totál ismeretlen nekem az egész rendszer. Amit nagyon instabilnak éreztem, az egy másik rendszer volt, épp amiatt döntöttem úgy, hogy ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor is Linuxot fogok használni. ;]

    Neked is azt kell mondjam, hogy amíg nincs minimál rutinod a csomagkezelés témakörben, addig nagyon oda kell figyelni, mit csinálsz. A Linux végrehajtja a hülye parancsokat is, nem fog többnyire helyetted dönteni, hogy ez nem lesz így jó, akár a rendszer is megfekszik....erről jut eszembe, régebbi Debian verziót direkt ismereteim bővítésére tettem a napi használatú Mint mellé és majd 2 évembe telt, mire össze tudtam omlasztani véglegesen a rendszert. (ill az sem volt végleges, mert konzolból vissza lehetett volna hozni, de akkorra kijött az új verzió) Szóval ennyire instabil a Linux.

    Ja és ATI VGA-m volt és életemben nem hallottam azt a kifejezést, hogy fglrx, no ahhoz képest ma AMD VGA esetén kb semmilyen driver nem kell, benne van a telepített rendszerben. nVidia az már nem ennyire egyértelmű, de Intel IGP-k is alapból működnek jól.

    (#83029) sh4d0w

    Fenébe, mennyivel rövidebben megfogalmaztad, mint én. ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák