Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz honda 1993 #28718 üzenetére

    Ne azzal foglalkozz, hogy ki milyen ideológiát gyárt a Linux mögé. Használd, ha tetszik, próbáld ki, ha kíváncsi vagy rá. Ne Fórum Pisti hangadó véleménye miatt telepítsd, huzamosabb használat közben meg úgyis meglátod, hogy milyen.

    Nem tudom, hogy melyik Linuxszal próbálkoztál. Ha Ubuntu vagy Mint, akkor elvileg Wubi installerrel lehet telepíteni Windows mellé, de nem ajánlom, mert sokféle hibába bele lehet így futni. Sokkal biztosabb megoldás, ha azé Unetbootin nevű vagy hasonló programmal kiírod a linuxos lemezképet pendrive-ra, próbálgatod az arról futó rendszert, ha tetszik, arról telepíted fel a Windows mellé, a telepítője valószínűleg magyarul is fog tudni, és végigvezet a telepítési procedurán, pontról pontra. Nem kell neki semmilyen Dímön Thúlz, semmi köze nincs a Linuxnak egy windowsos programhoz, kb. mintha hátvakaróval akarnál tojást főzni.

    Emberek tömkelege tett fel Linuxot optikai meghajtóval nem rendelkező gépre, újabb notebookokba, meg netbookokba, meg táblagépekbe nem is tesznek optikai meghajtót (egyesek már asztali gépbe sem), mert egyrészt feleslegesen foglalja a helyet és csökkenti az akkuidőt, másrészt elavult, hangos, mechanikus őskacat, ami kiváltható pendrive-val vagy más USB-s meghajtóval.

Új hozzászólás Aktív témák