Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A Samsunghoz viheti az új IO lapka gyártását az AMD
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darthforce92
tag
A buszórajel duplázása durva leegyszerűsítés. A nagy váltás a kódolásban volt a PAM4 bevezetésével. Néz egy eye-diagrammot.
Pam4 mellett a frekvenciát növelve egyre nagyobb kihívás a jelintegritás megtartása, hibakorrekció stb.
Lehet tévedek de az én értelmezésem szerint elmosódik a határ az analóg és a digitális jel között. (ugye több fesz szint, több átvitt bit)
Lényegében egy hybrid jelről beszélünk.
Azon se lepődnék meg , ha x év múlva mondjuk egy AI chip "értelmezné" a sérült jelet mint ahogy pl egy képjavító neurális háló feljavít egy fotót. -
bozont
veterán
válasz
kurta9999 #14 üzenetére
Mint ahogy írtam, még a 4090 is nagyon jól elvan a PCIe3 x16 mellett, így a legtöbb kártyának bőven elég lenne a PCIe4 x8 is. A PCIe3 x8 már valóban bajos (van erre is példa), de manapság már nem nagy összeg PCIe4-re váltani.
Mondom ezt úgy hogy jelenleg nekem is csak az előbbit tudja a lapom, de alaplap cserével már megvan a 4 is, ha konfig csere nem jöhet szóba.
Ha meg csúcskártyáról beszélünk, ott azért belefér ha megvan mind a 16 kivezetés, mondjuk az is valószínű hogy nem egy "régi" konfigba kerül.#10
Tudom, de otthoni felhasználásról volt szó az eredeti postban, oda meg az említett eszközöket ritkán veszik az emberek szerintem.[ Szerkesztve ]
-
-
Nekem egyedül az a problémám, hogy hiába a gyors sebesség, ha az alaplap nem támogat megfelelő számú pci-e buszt. Mert hiába lenne még fizikailag helyed beletenni a gépbe még nve tárat vagy másik meghajtót, usb portokat, ha az alaplap csak mondjuk 32t támogat abból 16 elmegy a VGA - ra, sata HDD, mve usb bővítő, aztán már kész is, nincs tovább. Hiba van még szabad alaplapi port és foglalat, de nem tudja kezelni. Ezt oldalnak meg. Ez hasonló mint a Windows. Ott is meg mindig 4tengely és 32 gomb a limit a periféria kezelesre alapból, csak trukkozessel és gyártók egyedi sziftverevel lehet többet használni egyszerre. Ez is a win 95 vagy még elottrol maradt azóta se bovitettek rajta, pedig már sok olyan hardver és játék van ami igényelne többet.
-
bozont
veterán
-
A fejlődés mikéntjével van gond: "a sebességnövelés lényegében a buszórajel duplázásából ered". Na, ezt oldd meg úgy, hogy ilyen szintű technikai fejlődés közben nem következett be. Ha felületes ismereteim nem csalnak, akkor a minimálisan fejlődött gyártástechnológiával duplázni egy adatátvitelt az fogyasztásban és árban is jelentős előrelépés lesz...
-
Pikari
addikt
jó tudni, hogy már 7nél tartanak. azt hittem, a 4 a legújabb.
-
DraXoN
addikt
Szerver oldalra fejlesztik elsősorban, az otthoni user maximum "élvezi mert megkapta".
... én még pci-e 3.0án vagyokotthonra az lehet az előny, hogy "talán" olcsóbb lehet az alaplap ha nem kell annyi pcie sávot kivezetni ide-oda, pl. VGA-nak, SSD-nek.. persze ... "olcsóbb lehet" fentartásokkal ezt kezelni, nem biztos, hogy mi érzékelünk bármit abból ami miatt olcsóbb lenne a platform gyártása.. az alaplapok manapság nem kicsit drágák (és nem csak a forint romlás miatt, egyszerüen egy egy alaplap manapság drágább mint a CPU ami belemegy, igaz, azokon sok a felesleges "sallang" amint eladnak)
[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
PCI Express 4.0-től kezdve ugrásszerűen bejött az 5.0 , a 6.0 is hamarosan konzumer piacon és jön a 7.0 is.
Vajon meddig érdemes elmenni?
Szerver oldalon lehet értelme, na de otthoni felhasználásra már az 5.0 is bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A PCI-SIG továbbra is az idei évet célozza a végleges specifikáció szempontjából.
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Arch Linux
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Motorola Moto G35 - szép külső, visszafogott belső
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...