- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabesz666
aktív tag
adott egy Telefunken d39f275n3 tv, bekapcsolás után kb 10-15 perc, minden tökéletes, majd elmegy a kép..... hangerőre reagál, hdmi kábelen van a sat boxal összekötve.... mi lehet a probléma? Addig ok, hogy a háttérvilágítás.... csak egy kicsit konkrétabb kellene....
-
bbyfc
újonc
Üdv!
Egy LG 422B5700 led tv az alábbi hibát mutatja.
Bekapcsolás után rövid idővel elmegy a kép, majd valamivel később a hang is. Némi ki-, bekapcsolás után visszajön mind kettő, de csak rövid időre.
Tudnátok segíteni mi lehet a gond? Előre is köszi! -
Kernel
nagyúr
válasz
samsung345 #7713 üzenetére
Ez nem így működik. Vannak ugyan esetek, amikor jobb, ha nem rejtőzködik egy időszakos hiba (mármint nem szűnik meg látszólag), de ez nem olyan. Itt már vagy mindegy, vagy szerencsétlen esetben még nagyobb baj is lehet, a kínzás miatt.
Legveszélyesebbek mondjuk azok a hibák, ami hidegen nehezen indul, többszöri kapcsolgatás után működik.
Az emberek ilyenkor kínozzák, kapcsolgatják, halogatják a javítást, míg végül teljesen lerohad a készülék. Csak az a gond, hogy ekkor már más is tönkremegy általában. A plusz munkát, bosszúságot nem feltétlenül kompenzálja, hogy többet kérek a javításért, esetleg nem is kérhetek többet, mert nem fizetik meg, nem ér annyit az egész.
Amiről te írsz, más jellegű, bemelegedés után áll le. Ez a kevésbé veszélyes hibák körébe tartozik. Inkább (de nem kizárólag) a képcsöves korszakban volt kellemetlen, amikor károkozó hiba is lehetett. Pl. sorvégfokban impulzuskondi lába kiolvasztja magát, párszor csak ívet húz, míg egyszer agyonvágja sorvégtranzisztort. "Szerencsés" esetben a zárlat miatt még a tápegység is elszáll.
Így lesz egy apró forrasztási hibából tetemes kár és sok munka.
Egyfajta hasonló hiba a Samsung plazmatápokban is elő szokott fordulni, noha nem annyira károkozó, de a panel kiégését okozhatja. Amellett van még többfajta hibalehetőség is.
Mindenesetre én nem kínoznám, semmi haszna, gond viszont lehet belőle.
-
Kernel
nagyúr
válasz
samsung345 #7711 üzenetére
Ilyenkor már nem szabad használni, mert lehet belőle nagyobb baj is, ami senkinek nem jó.
Neked is többe kerül, a javító szakembernek is nagyobb szívás, ha még más is tönkremegy.
-
oil120
senior tag
válasz
samsung345 #7707 üzenetére
Samsung plazmáknál sok esetben KH-s a tápegység, könnyen lehet a Te esetedben is ez okozza az általad említett jelenséget.
-
samsung345
újonc
Sziasztok!
Lenne egy Samsung PS-42E7H (R) Plazma tv-m.
Sajnos Időközönként valamiért kikapcsolt, s utána nem tudom egy darabig visszakapcsolni sem. Egyszer megy bekapcsolás után 5 percet, aztán OFF, valamikor viszont több órát , s ki sem kapcsol.
Mi lehet a problémája?
Legyen szíves, ha valaki tudja rá a megközelítőleges hiba okát, az kérem fejtse ki.
Előre is köszi! -
Kernel
nagyúr
válasz
#90010880 #7705 üzenetére
Előzőleg írtad:
Van a másik szobában is egy ugyanolyan tv, de annak nincs semmi problémája.
Ideális eset, a két TV-t fel kell cserélni. Ha átmegy a hiba is, akkor tényleg a TV hibás. Attól függetlenül, hogy a kábelt már ellenőrizték – remélhetőleg műszeres szintméréssel – mégiscsak két különféle kábelszakasz, elvileg lehet akármi, a meggyőződés csak a teljes bizonyossághoz kell.
Utána jön az, hogy ezt a hibát helyszínen úgysem lehet bütykölgetni, sőt még az is előfordulhat, hogy a szervizben nem is jelentkezik (ami egy másik indok a cserés próbára).
– Szervizben lehet próbálkozni tunercserével, ami vagy van, vagy nincs, vagy segít, vagy nem.
– Lehet cserélni teljes alaplapot (ez mondjuk megoldható helyszínen is, "csak" kell egy belevaló alaplap).Vagy lehet kérni set top boxot, ami megkerüli a belső tunert, esetleg még érzékenyebb is, viszont nem olyan praktikus, hogy lesz még egy plusz doboz is.
(#7704) radwar
Lehet az élvilágítás hibája, vagy parasztosan: Edge LED.
-
törölt tag
Sziasztok!
Újra itt vagyok. Van egy LG 42LW5590 tv-m 5 éves . A problémám az volt, hogy elment a kép és a hang 1-2 másodpercre, majd visszajött. Amennyiben hosszabb időre tűnt el úgy kiírta a tv, hogy nincs jel. Jöttek a kábeles szerelők, kábeleket átvizsgálták, kártyát kicserélték és azt mondták hogy TV szerelő, vagy kérjek bokszot, és így kikerülőm az átalakítót.Próbáltam olyan tv szerelőt keresni aki megnézné végül is mi a baj, de Sátoraljaújhelyen élek, és erre még a madár sem jár, nemhogy olyat találjak aki ért is hozzá. Ha tudna valaki segíteni, hogy elérhető közelségben kit hívhatok, nagyon megköszönném.
-
Kernel
nagyúr
válasz
bpmcwap #7701 üzenetére
Nem batter (tészta), hanem buffer, illetve Panasonicnál Scan Outnak nevezik, amiből van kettő is: upper/ lower. Vagyis SU és SD.
Ehhez képest a 7 villogás ezúttal pont eltalálta a hibát, ha megnézed a korábbi táblázatot.
Ez meg a rajz, csak ezt hátulról nézve fordítva kell elképzelni, tehát bal kézre esik és a kijelző széléhez csatlakozik:
-
kniisa
csendes tag
Sziasztok!
Philips 39PFL3008H/12 LED TV bekapcsolás után a kujelzőn látszik a logo, közben a standby led háromszor felvillan, majd kikapcsol a tv. Mi lehet a probléma? -
joydrv
aktív tag
Sziasztok!
LG42LN750S tip. LED TV-n egyik percről a másikra elment a kép. Hang van, csatorna váltható, hangerő szabályozható, de kép az nincs. Hiába kapcsoltam ki-be, semmi változás.
Olvastam feljebb, hogy háttérvilágítás meghibásodása lehet a gond, hasonló esetekben.Milyen szerelési díjjal kell számolni?
Esetleg itt a fórumon van valaki, aki Bp-en XV. ker. közelében tudja javítani? -
Kernel
nagyúr
válasz
bpmcwap #7695 üzenetére
Egyáltalán, honnan vette? Noha ez a táblázat másik doksiból van, de Panasonicnál lényegében egyre megy:
A-Board az alaplap, P-Board a tápegység. Például nemrég volt nekem 8 villogás és a tápegység volt hibás.
Ez is jelzi, mennyit ér az a hibakód, amit egy hibás készülék önmagán diagnosztizál. Mintha egy kómás beteg akarná megmondani az orvosnak, hogy hol fáj.
De az legalább pozitív, hogy nem fikázta a plazmákat, mint némelyik, aki helyett én szégyellem magam.
-
bpmcwap
senior tag
Telefonon felhívtam, megkért, hogy számoljam meg és azt mondta, hogy akkor az alaplap, de éremes megcsináltatni 60.000-ért, mert ez a TV 5 év múlva is TV lesz, míg ha megveszem azt a Samsungot 200ért, az két év múlva kidobós....
Most elvittem egy másikhoz, ez mondta ugyan azt amit (#7693) GZoli7, meg hogy olyan 35.000.-
-
bpmcwap
senior tag
TX-P50U30E Panasonic plazma, film nézés után kikapcsoltuk, elkezdett pirosan villogni, azóta se tudtuk bekapcsolni, ide irányította másik topikból, hogy valszeg csak táp... Közben hívtam szerelőt, aki a 7 piros villogás után azt mondta hogy ez mainboard és 50-55ezer forint. Tud esetleg valaki valami infoval szolgálni, hogy 7 piros villogás tényleg hibaüzi és tényleg alapcsere ami 50-55??? Ennyit nem költenék rá akkor inkább veszek egy új lcd-t.
-
mimla
újonc
Sziasztok,
az LCD FHD LED 3D LG tévém kb. fél órája nem ad képet.
Hang van, csatornát tudok váltani, de kép, az nincs: bekapcsolásnál egy másodpercre felvillan a kép, aztán elsötétül.
Van valami tippetek, hogy mi lehet az oka?
Előre is köszönöm!
Bea -
törölt tag
Sziasztok. Van nekem egy 05TA103E panelem a tv be
eddig bedugtam bekapcsoláskor kivágta a biztit láttam a panelon hogy kuka az fsd200 (ic21 a képen az volt rommá égve )chip azt kicseréltem majd bedugtam bekapcsoltam hang van kép nincs hol keressem a hibát még a panelon mert itt ahol lakom nincs a közelbe szerelő vagy én javitom vagy dobom a kukába köszi előre is -
lcdtv
tag
Adott egy Sony KDL-32BX340 tv. Egyik napról a másikra nincs kép csak hang. Illetve kép annyi van hogy a háttérfény bejön és középen meg a szélén több apró vékony zöld csík nagyon halványan látható.
Sony szerviz elvileg megnézte és kijelző cserét állapított meg ami 100.000 HUF. valakinek ötlete. LCD vezérlő vagy szalag kábel hiba nem lehet?
-
Fiftike
csendes tag
Üdv. Segítséget szeretnék kérni . Egy lg 42pt81 tipusú készülékel kapcsolatban. A hibája az lenne, hogy bármit csinálok vele egyszerüen nem akar tiszta képet adni csak igen szemcséset. Ez a bármit amyit tesz hogy beálításokon keresztül a menüben. Netán valaki tud segíteni mit csináljak ? Elöre is köszönöm
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
FerNando77 #7685 üzenetére
Miért nem hívod fel??
-
oil120
senior tag
válasz
FerNando77 #7677 üzenetére
A videólejátszó más bemeneten volt, ugye? Gondolom euroscarttal összekötve.
-
frovery
senior tag
válasz
FerNando77 #7677 üzenetére
rossz helyre ment.
-
FerNando77
csendes tag
-
oil120
senior tag
válasz
FerNando77 #7673 üzenetére
Milyen bemenetről használod?
-
Alex380
újonc
Sziasztok
Hozzáértö tanácsot szeretnék kérni.
Van egy LG42LW4500 tipusú televizióm ami egyik napról a másikra produkálta a következö hibát:
Bekapcsolásnál a hang megjön azonnal viszont a kép csak sötéten csikozott lesz ami kb 8-10 perc után hibátlan lesz. Olyan mintha melegednie kéne mint a régi csöves tv-nek.
Kérdés hogy hol kezdjem el keresni a hiba okát.
Több szerelöt felhivtam de 6 szerelöböl 6 különbözö hibát kaptam és javitási költségnek 65.000ft-tól 130.000ft-ig / ami talán egy kicsit sok már csak azért is mert anyiból már vesz az ember egy másik müködö képes készüléket /
Ha valaki tudna ebben segiteni azt megköszönnémElöre is köszönöm a segitséget
Alex
-
FerNando77
csendes tag
válasz
axlrose32 #4739 üzenetére
Szia!
Pár napja az én tévém is a lentieket produkálja szó és betű szerint!
schmo07
(fanatikus tag)"Jó pár éves Panasonic Viera plazma tv-vel van olyan problémánk, hogy időnként bezöldül a kép.
Nem sikerült rájönni, mi okozza (már hogy van-e bármi logika benne). Van, hogy teljesen tünetmentes napokig, máskor minden egyes nap. Ha hagyjuk zölden menni, akkor van, hogy pár perc - fél óra után megjavul, máskor meg nem. A probléma általában már bekapcsoláskor megvan, de olyan is előfordul, hogy normálisan működik, majd egyszercsak bezöldül.
Mielőtt szervízbe visszük, gondoltam, megkérdezem, hátha ismerős e ez a hiba."Nekem is tudsz segíteni?
Fáradozásodat előre is köszönöm!
üdv
FerNando -
-
törölt tag
Van egy LG lcd tévém 2012-es. A problémám, hogy adás közben 1-2 másodpercre elsötétül a képernyő, se kép se hang, majd visszajön és folytatódik az adás tovább. Van hogy több alkalommal is előfordul, van hogy egész nap semmi. Ugyan mi lehet vele?
-
Ittnemaz
aktív tag
üdv kollegk, ezzel ide irányitottak, esetleg valaki tud segitni miért?
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Van nekem egy LG 42PQ1000 - ZD (2009 szeptember) típusú plazmatévém. A hibája az, hogy miután bekapcsolom kattannak a relék meg minden szóval elindul, de csak hang van kép nincs. A meghibásodás(ami kb. három éve volt) után egy kihagyhatatlan vétellel sikerült hozzájutnom egy másik tévéhez ezért akkor a javítással nem foglalkoztam, és egy használaton kívüli szobában lepihentettem. Most viszont szükség lesz a szobára ezért pár hete levittem a ház légó-pinyójába ami abszolút száraz nem poros, koszos... de mégsem szeretném sokáig ott tárolni ezért szeretném eladni, de fogalmam sincs, hogy mennyit lehet érte kérni, vagy egyáltalán el lehet-e adni... kell a valakinek így. Egyébként esztétikailag remek állapotban van, nincs törve, repedve, karcolva... eredeti a táv, megvan a talp, még egy jobbfajta fali-tartó is van hozzá. Szóval ebben kérném a segítségeteket.
Előre is köszönöm!
.
-
radwar
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi hibával kapcsolatban kérnék segítséget:
adott egy Samsung UE40D6100 típusú LED tv.
A kép mindkét szélén, főleg a felső harmadban "beszűrődések" jelentek meg.
Pluszként a tv mindkét oldalán a káva melegszik.
Mi lehet a baj, illetve mennyiből javítható?(A bemásolt kép valami oknál fogva elfodult..)
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy Lg47LN6138 led tv,egyik pillanatról a másikra elfogyott a kép. A hang,csatorna váltás működik,bekapcsoláskor az Lg logo felvillan,az állapot jelző led 2-t villan,és utána elsötétül a kép,mintha kikapcsolnám a tv-t,tehát háttérvilágítás sincs. Kikapcsolásnál egy pillanatra felvillan az adott műsor(kb 1 tized másodpercre).
Ha van ötletetek mi lehet a hiba,szivesen venném...
(Javítható e,érdemes e egyáltalán,vagy kuka?)
Előre is köszönöm! -
St3fann
újonc
Valaki valami okosság a "redőny effektusára" a tvmnek ? Nem lvds kábel kontkat hiba és púpos kondit vagy füstös dolgot se látok a táp panelen...
-
TA68
őstag
Azért nem lehet kikapcsolt állapotban látni a törést, mert az LCD panel üveglapja előtti polarizátor fólia sértetlen maradt. Ilyen sérülés tompa nyomásra fordul elő, például ha valaki erősen megnyomja véletlenül az ujjával, (például ki, vagy becsomagolás közben erősen ráfog a panelre) vagy ráfekteti a tévét egy véletlenül otthagyott tárgyra.(csavarra)
Félre ne értsd, nem azt mondom, hogy te okoztad. -
RomiJosy
aktív tag
Sajnos nem tudom mi az a ,,t-ton,, a kijelzőn van vagy az alsó panelen. Ma sajnos nem volt időm foglalkozni a dologgal, holnap megnézem. Ha kijelző csere lesz, mibe fáj egy ilyen 6 éves 3D kijelző..?
Rákerestem a guglin. Megvan köszi. (Mármint a t-con)
A csíkok a tv-n nem egyenletes távolságban vannak és már kb 20-nál tartok..
-
mola21
tag
Üdv!
A múlt héten rendeltem egy Samsung UE40J6240 LED TV-ét. Átvételkor a kijelzőn nem láttam semmilyen sérülést, repedést, törést. Beüzemelés után a képen látható látvány fogadott. Mi ez a hiba és külső sérülés nélkül hogy keletkezhetett?? -
RomiJosy
aktív tag
Ez a kép nem a szélső kábelről készült hanem a következőről. A te képed jobb szélén láttam valami fekete függőleges vonalat a kábel szélétől kb fél centire, a kép azért készült, hogy rá tudjak nagyítani arra a részre de az gyárilag fekete.
Köszönöm a tanácsot, megnézem a szélső kábel szélét. Hogyan tudom azt jobban kifordítani? A belső felét vizsgálni. Ahhoz jobban szét kell szednem a monitort is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Black & Decker töltőt keresek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest