- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós kamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila1950
csendes tag
válasz
Attila1950 #3699 üzenetére
Képet valamiért nem tudok feltölteni, még próbálkozok.
-
-
axlrose32
őstag
válasz
Attila1950 #3682 üzenetére
Szia!
Bent a panelben egyszerűbb lett volna...
Ki van öntve szilikonnal, le van zárva, vagy mi a probléma? -
johnyiron
újonc
Nagy nagy köszönet axlrose32! Tegnap megérte vidékről is felvinnem az LG lcd-m, korrekt pontos gyors javítást végeztél! Újra látok!
-
ProxyBlue
újonc
válasz
Attila1950 #3682 üzenetére
Állj neki az alkatrészeket egyenként kimérni! Ennyi a tipp!
-
axlrose32
őstag
válasz
ProxyBlue #3691 üzenetére
Szia!
Nem írtad ki ez konkrétan.
Ha LG, akkor két dologra tudok gondolni, ctrl-board bga prohi kh, kopp-kopp és kiderül vagy párszor (v7) esetén a z-sus és a x meghajtó közötti kábel csatlakozóinak forrhibája is hasonlót produkált.
De szerintem írj privátot és kivesézzük... -
ProxyBlue
újonc
Axl! Szia!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy: egy plazmával kínlódok napok óta, a hibás elkókat kicseréltem, most viszont el el tűnik a kép, úgy hogy a színek össze keverednek invertálódnak aztán sötétség, de aképernyő kopogtatására vissza jön, és bizonytalan idő múlva kezzdi előlről. néha pixelpöttyök felvillannak rajta mikor épp sötét a kijelző.
Mi lehet ez ? Kh-ra gyanakszom, de neem találom.Üdv: F.Peet
-
pradert
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon szomorú vagyok, mert a Philips 42pfl7962d/12 tévém elkezdett fehéren világítani, nagyon halványan kivehető a kép. Olyan, mintha maximum fényerővel működne a háttérvilágítás állandóan. Esetleg tud rá mondani valaki valami okosat? Jó lenne, ha javítható lenne... Köszönöm!
Tomi
-
kicsferenc
újonc
Üdvözletem elnézést kérek hogy ide írok de keresek egy invertert egy Sony Bravia kdl-40u2000 ezt a tipust mert nem volt benne a tv-be többi más üzemel benne kölcsön inverterel kipróbáltuk ez a típus kellene akinek van egy üzemelő az írjon. KLS-400W2rew06 vagy pcb2676-pcb2677
-
winibá
csendes tag
Sziasztok!
A samu plazmám ps-42s5h hibája ,hogy kicsit több zöld színt mutat mint amit a valóságban kellene!
Valakinek valami infója?
Lehet hogy haldoklik a kijelző? -
Krisz25
csendes tag
válasz
Krisz25 #3665 üzenetére
Esetleg van valakinek ötlete?
Sziasztok.
Segítséget kérnék. Van egy LG 55LW659S tv-m és megsérült a kijelző. Gyerekek játszottak. Az lenne a kérdésem, érdemes e ezt javítani, mekkora összegbe fájhat egy ilyen kijelző csere. Magán a külső borításon semmi nem látszik, de ha bekapcsolom akkor látszik hogy el van törve. Köszönöm előre is.
-
Dáwid
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy PS42B430P2W csúfnevű Samsung tévém, amin megjelent 2 csík. Nem tudom hogyan jött elő, hozzám már így került az eszköz, de erről a funkcióról szívesen lemondanék. Csináltam egy rakás fényképet róla:
http://p.coldline.hu/2014/07/21/1531808-20140721-JzNi0N.jpg
http://p.coldline.hu/2014/07/21/1531809-20140721-pyywYS.jpg
http://p.coldline.hu/2014/07/21/1531810-20140721-WAlS9x.jpg
http://p.coldline.hu/2014/07/21/1531811-20140721-eGS7wu.jpg
http://p.coldline.hu/2014/07/21/1531812-20140721-pXAQXE.jpg
http://p.coldline.hu/2014/07/21/1531813-20140721-Cv2YQl.jpg
http://p.coldline.hu/2014/07/21/1531814-20140721-NnSwhU.jpg
http://p.coldline.hu/2014/07/21/1531815-20140721-gLS5SP.jpgAmit próbáltam a közeli képeken lelőni, hogy nem folyamatos "álló" csík van benne. Maga a csík persze nem mozog, de a csíkon belül, a pixelek igen. Pl.: teljesen sötét képnél, elsötétedik a csík is, de ha kép mozgás van rajta, akkor Különböző színű pixelek futkosnak a csíkon belül. Esetleg találkoztatok már ilyennel? Mi lehet a megoldás erre a problémára?
Előre is köszönöm,
Dávid -
Attila1950
csendes tag
Üdv mindenkinek!
LG 42 PX3RVA tévémből kiforrasztottam mindkét hibrid IC-t. Egyformának tűnnek, a tipusuk 4921QP1037A (ha ez a tipusszám) , ránézésre épek, égésnyom nem látszik.
A találós kérdésem: hogyan lehet kimérni, hogy melyik a hibás? -
pitkin77
újonc
Szia! Nekem is lg 50pk350-es plazmával van gondom. A bekapcsolás után, egyből kikapcsol, majd ezt megismétli 3szor magától... Úgy olvastam, hogy ez tápegység hiba. Kérdésem hogy mennyibe fáj a javítása, és hogy szakszervizbe vagy a helyi tv szerelőhöz vigyem szerinted. Persze a gari idő már lekegyegett...
Köszi! -
peba0706
csendes tag
Kedves hozzáértők, szakértők! Segítségeteket szeretném kérni az alábbiban.
Szülőknél cirka két év után elhasalt egy Grundig Vision 2 22-2930T típusú LCD TV. Bekapcsolás után hang van, csatornákat lehet váltani, stb. az LCD-be elemlámpával belevilágítva pedig látszik maga a kép is.
Rögtön a bekapcsolás után kb 2 másodpercre "felvillan" a háttérvilágítás, majd ki is alszik. A TV-t nagyjából 15 percig üzemeltettem így, nem történt semmi a kép "nem jött vissza".
Ahogy korábbi posztokat olvastam ebben a topikban úgy vélem nem túl nagy a probléma, de a kérdésem végsősoron az lenne, hogy szerintetek javítható-e ez olcsón, vagy nézzünk új készülék után?
Köszönöm!
-
axlrose32
őstag
válasz
daniel4743 #3672 üzenetére
Szia!
Típushibája a LE40..LE46C szériának.
Valóban az IP (inverter-power) board a hibás. -
Razor_alpha
tag
válasz
daniel4743 #3672 üzenetére
Tehát, ha jól sejtem amikor épp sötét a kép akkor is látszik csak nem égnek a háttérfények.
CCFL-ek nem kapnak ekkor (megfelelő) áramot folyamatosan, ha nem tévedek az inverter lesz hibás. -
daniel4743
újonc
Sziasdztok!
Vagy egy szamsung LE46C579J1SXZG CD tévém.
Az a gondom vele, bekapcsolás után 1-2 percel neki álla kép villogni.De olyan mint ha csak a fényerő villogna!
Mi lehet a baja?És javítható e? -
Kernel
nagyúr
válasz
digikábeles #3666 üzenetére
Az egyáltalán nem olyan vészes, mint ahogy laikus szem számára esetleg úgy tűnik. A képen egy már korábban kijavított, vezetékkel átforrasztott meghibásodás látható, vagyis ez nem egy folyamatban lévő dolog, és nem ezzel van kapcsolatban a jelenlegi hiba.
Viszont korábban sem gyulladt ki tőle semmi, akkor nem lenne már mit fotózni. Ilyen készülékek alkatrészeit, panel stb. olyan égésbiztos anyagból kötelező gyártani, ami leginkább csak izzik, de nem gyullad lángra.
Noha a forrasztások nem a legszebbek, de alapvetően nem követett el hibát, aki javította, mivel a szenes rész nincs feszültségkülönbségnek kitéve, csak úgy "ott van".
Miután az elszenesedett panel ellenállásként viselkedik és valóban képes lenne további átvezetést, izzást is okozni, ezért ilyenkor arra kell ügyelni, hogy azt a részét, ami áramkörbe kapcsolódhatna, teljesen el kell távolítani, le kaparni. Többivel felesleges foglalkozni.
A panelrajzon látható, hogy erről itt nincs szó, a szenes rész teljesen elhatárolódik, vezetékkel rövidre zárt csomópontot képez, innen átvezetés már nem tud képződni máshová.
Tükörképet kell nézni, felülnézet:
Esetleg itt, ahol nyíllal jelöltem, én jobban lekapartam volna tisztára, nehogy véletlenül áthúzzon, de amúgy nem hinném, hogy gondot okozna, inkább csak elszíneződés. Ha áthúzott volna, annak már jele lenne, összeégett volna, üzem közben szikrázna:
-
imi68
tag
Üdv.
Lenne nekünk egy LG PK550 plazma tv ami délelött még működött, délután bekapcsolás után már olyat csinált , hogy egyből kikapcsolt, majd be és kikapcsol . Pillanatra megjelenik a szürke képernyő majd kikapcsolgat. Nagy baja lehet??
Várom válaszod.Köszi. Imi
-
avassavas
újonc
szia lenne egy 37" samsung lcd tv az lenne a probléma hogy csatorna váltás után vagy csak ha a menü"bekapcsolás után is csak fokozatosan tűnik el ergo egy félpercig szellem képben ott van azt szeretném kérdezni hogy javítható e? és ha igen akkor mennyiért? illetve hova kellene vinni ? válaszodat előre is köszönöm
-
axlrose32
őstag
válasz
digikábeles #3666 üzenetére
Típushiba, körbereped a soreltérítés csatlakozójának forrasztása , a szikrázástól meggyullad a nyák...meg néha a közelben lévő műanyag. Arra kell vigyázni, hogy ne aludjon el az ember tévézés közben, stdby-ban nem lehet probléma.
Az elszenesedett nyák eltávolítása, az áramkörök pótlása után újra működőképes lehet, évente érdemes ellenőrizni, akkor nem lesz baj. -
Krisz25
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék. Van egy LG 55LW659S tv-m és megsérült a kijelző. Gyerekek játszottak. Az lenne a kérdésem, érdemes e ezt javítani, mekkora összegbe fájhat egy ilyen kijelző csere. Magán a külső borításon semmi nem látszik, de ha bekapcsolom akkor látszik hogy el van törve. Köszönöm előre is.
-
Laca.66
újonc
Üdvözletem mindenkinek!
Nagy segítségre lenne szükségem, mert rokkantnyugdíjasként nem sok mindenre telik.
Kaptam egy LG RE-44Z23RB típusú projektoros tv-t.
A képen látható hibát produkálja és olyan 10 perc melegedés után már teljes kép van, de mindkét oldalt hordós marad és szellemképes.
A hátulját leszedve láttam meg, hogy már valaki belenyúlt.
A kérdésem pedig az, hogy javítható-e és ha igen, akkor mennyiért, meg érdemes-e. -
IronBrew
újonc
válasz
axlrose32 #3662 üzenetére
Köszönöm a választ. Azt elfelejtettem mondani, hogy a helyiek skótok, de nem abban az értelemben, hogy smucigok, hanem tényleg
Ha a helyi erő is azt mondja, hogy az Y-main a hibás, akkor az kb 25 font az ebay-ről, szóval, ha sokkal többet mondanak rá akkor cserélem magam. Nem sokkal bonyolultabb, mint egy PC, ha csak azokat a lapokat kell cserélgetni, amikhez könnyű hozzáférni. A minap kezembe kerül egy samsung hibakereső leírás, na ott aztán írták, hogy mit hol és hogyan kell kimérni, na az már nem nekem való
Azt nem tudnám csinálni. Majd referálok, hogy mit mondtak a "helyi" szakik...
-
IronBrew
újonc
válasz
Razor_alpha #3655 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást. Semmire se tudom felkelteni a masinát...Működés közben folyamatosan ég a kis piros lámpa, ha jól emlékszem, de egyrészt már elég régen nem működik (kb egy hónapja) másrészt meg egy ekkora kijelző mellett a fene se figyelte azt a kis pontot a sarokba
De úgy emlékszem, hogy világítania kellene. Az alaplap csere előtt és után is ugyanaz volt és van. Meglátjuk mi lesz, ma jön egy helyi szerelő és hátha mond valami okosat, bár nem tudom, hogy mennyire lesz igazi szakértő...
-
Kernel
nagyúr
A nagyfeszültség szokott csattanni a sorkimenőnél, a szigetelés hibája miatt. Ha már ennyit csattogtattad, meg kellett volna figyelni, hol húz ívet, csak persze nem jó kínozni, mert tönkremehet más is.
Ebben nincs relé, ha jól tudom, ami csattanhatna, akkor viszont a nagyfesz marad. (Elkó pedig csak egyszer pukkan, nem többször.)
-
iTrack
csendes tag
válasz
Razor_alpha #3657 üzenetére
egy nagyobb panel van benne gondolom az a táp. nem azon cseréltem kondit hanen még a főkapcsoló elött van egy doboz, 0,1 mikrós kondikkal, megyteljesítményű ellenállásokkal, ezért gondoltam hálózati zavarszűrőnek.
láthatólag a tán nyákján egy kondi se pupos, se elszíneződött a melegtől semmi. egyedül egy nagyobb hengeres cucc van egy kimenő vastagabb piros kábellel, amire 40kVDC van írva...(ezért nem szerele tv-t...) ott lehet látni hogy annak meleg volt poros is, viszont üzemszerűnek néz ki.
Annyit elfelejtettem írni, hogy egyszer evel a hibával már javították a Tv-t. túlmelegedés miatt diódákat cseréltek...... ha meglnne melyik diódákat vegyem ki, mérjam ki akkor az nemgond, azt megoldom, csak a tv-k lelki világa az amivel egyszer kétszer összevesztem már, plusz a típusismeret hiánya.
Nekem az is jó, sőt az lenne a legjobb ha tudnátok esetleg egy telszámot, egy szerelőt aki bevállaja a javítást.
-
Razor_alpha
tag
Meglehet, hogy a tápján nem csak az az egy kondi sült meg, az összes elektrolit kondit (hengeres fémest) meg kell nézni külsérelmi nyomok után, persze úgy is besülhetnek, hogy nem igazán látszik kívülről.
Lehet, hogy az utolsó csattanáskor más baj is keletkezett, leolvadt valami forrasztás, megsült egy IC vagy hasonlókból lehet szép számmal, úgyhogy ez jobb esetben is pár csere kondit jelenthet, rosszabban meg PSU (tápegység) cserét, ha a többi lapnak nem lett baja közben - és ha feltesszük, hogy az a kondi pontosan az eredeti paramétereivel egyezett amire cserélve lett.
Ha PSU csere akkor vagy szerencséd van akkor van szervizesnek kéznél vagy tud rendelni, vagy lehet kutatni pótalkatrészt akár hetekig.Utólag persze könnyen okoskodom, hogy nem volt jó ötlet bemutatni a leállásig a TV működését, de most már ezzel kell kezdeni valamit.
-
iTrack
csendes tag
Sziasztok! segítséget szeretnék kérni. Van egy thomson RP52 es icc9 projektoros tv-m.
Eddig rendesen bakapcsolt, egy jó fél óra után egy kisssebb csattanás, tv kikapcsol majd újraindul. a kövi csatt kikapcsol már 2-3 perc. Akkor kikapcsoltam ennyi. kb ez 4 hónapja volt. Most voltak nálunk rokonék akik még ekkora tv-t nem is láttak, ( óóóóómekkora) mondom bekapcsaolom, had legyenek boldogok. Ment is egy jó fél órát szokásos csatt, kikapcsol és amikor indultam hogy véga a mókának a Tv visszakapcsolta magát és egy szisszenéssel az egyik kondi feladta a harcot.
A kidurrant kondit sikerült kicserélni, a tápellátásban a legelső ahogy néztem egy zavarszűrő áramkör lehet.
Viszont a tv már nem kapcsol be, csattan újraindul, csattan újraindul.Kb mennyibe kerülhet ennek a javítása? egyáltalán lehetséges? mi lehet a hiba? (Tv-t "elvből" nem szerelek így nem is értek hozzá). Maúgy délpesten kellene elkövetni a szerelést, nem szívesen vinném el sehova mert akora batár ez a tv.
Előre is köszi mindent! Viktor
-
Razor_alpha
tag
válasz
IronBrew #3654 üzenetére
Fizikai gombra ébred egyébként? (azt hiszem a PS51D6900-en kapacitív érintő van ) Ha arra sem akkor az IR-t szerintem kizárhatod. Ha gombsorra feléled akkor viszont IR-board vagy maga a szenzor.
Piros lednek égve kéne maradnia emlékeim szerint az említett TV-n ha áram alatt van, ebben persze tévedhetek, de akkor tényleg inkább alaplapi gondja van még mindig, csak lehet hibásra lett cserélve, vagy nem tökéletesen bele valóra.
Még egy kérdés ami releváns lehet, az alaplap (mainboard) csere előtt és után is pontosan ugyanazok voltak a tünetek? (6 led és elalszik, nem ébred) - Ha csak egy kicsit is más akkor az lehet esetleg árulkodó jel a többieknek.
Majd jönnek a hozzáértőbbek és kijavítanak.
-
IronBrew
újonc
Sziasztok,
egy Samsung PD51D6900 plazma boldog tulajdonosa voltam, amíg a gari lejárta után 10 nappal le nem robbant.
Jelenség: üzem közben kikapcsolt. Utána nem kapcsolt be csak ki és bekapcsolgatta magát. Legközelebb már azt sem. Azóta csak villog a piros led 6x, ahogy áramot kap a TV és ennyi. Még csak a távirányítóhoz sem kell nyúlnom, azonnal villog.
Helyi TV szerelő javaslatára alaplap csere volt, nem oldotta meg, tápot is cseréltem, attól sem javult meg.
Kondik jól néznek ki. A feszültség megérkezik a táp-ba, amikor áram alá helyezem a TV-t, de amikor a bekapcsolásra fel kellene, hogy ébredjen, nem megy át a feszültség a logikai lapra (egy youtube video és egy multimeter segített). (sajna nem vagyok műszaki beállítottságú, de remélem, sikerült jól leírnom a jelenséget)
A video vagy az alaplapra vagy az IR lapra hivatkozik, hogy ezek lehetnek a hibásak.
Elég sok mindent berendeltem már (alaplap, táp), most mielőtt az IR modult berendelném kíváncsi vagyok a véleményekre, hátha van valakinek tippje, esetleg tud segíteni.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OpenWRT topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- Linux haladóknak
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest