Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Egérpad topik
- Hobby elektronika
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
MADKING
tag
válasz
zsuzsu6000 #2799 üzenetére
szia
kijelzo hibas csak a kezdeti stadium
ha van ra gari akkor markaszerviz
ha nincs akkor kijelzot kell keresni -
zsuzsu6000
újonc
Üdv!
Sürgősen szeretném kérni valaki segítségét, vagyis a véleményét. A következő történt...
Van egy 50PK350 típusú plazma televíziónk,ami kb 3 éves... A mai délután folyamán megjelent rajta egy függőleges csík, ami főként akkor látszik (pirosan), ha a háttér zöld! Szürke, kék, fehérnél pedig észrevehetetlen!
A kérdésem, hogy mi ez a probléma, orvosolható-e és ha igen, akkor mennyiért? Egyáltalán érdemes-e megcsináltatni???
Véleményeket, válaszokat előre is köszönöm! -
taaz
tag
válasz
MADKING #2792 üzenetére
Hát ez így passz. Én ezt a tévét úgy szerváltam hogy szerelőnél volt "elvileg" aki cserélt benne STK-t, de az ellenállásokat nem. Így nem lehetett beállítani a képet. Akitől szereztem a tv-t ö meg szervizmenüjét, a csövek végén az eltérítőket eltekerte. így került hozzám. Olvasgatás után cseréltem az ellenállásokat, és lényegében sikerült normális képet kreálni bele. Ami furcsa h osd-n tiszta a kép. lehet a tuner környékén lehet a hiba, de ez már magas. Azt meg tudom csinálni amiről van infó, ezért nem mertem már odanyúlni.
-
Kernel
nagyúr
-
taaz
tag
válasz
kaszabzoli85 #2782 üzenetére
Az igazat megvallva nem foglalkozok vele. Már jo féléve lesegetem a fórumot, hátha valakinek ilyen problémával küzd. És akkor próbálok én is csinálni valamit a hibával ha van rá orvosság. Én videót küldtem Axelnek de nem jutottunk dűlőre. Lehet árnyékolás hiba, de elvileg mindent odaraktam vissza ahova kell. Csak azt én sem értem hogy az osd miért zavarmentes.
-
axlrose32
őstag
válasz
kata19880214 #2784 üzenetére
Szia!
Szerintem semmi köze a mozgatásnak a hibához.
Be kellene vizsgálni a készüléket.
Írj egy privátot! -
kata19880214
újonc
Sziasztok!
Nekem egy samsung projektoros tv-vel van problémám (SP43R1HL1). Idáig semmi problémát nem észleltem, már egy éve használom, kéz alól vettem, egyik nap mozdítás során, a jobb oldalsó gombokat megnyomogatta a segítőkész szomszédunk , mert csak át akartuk helyezni, de ütés nem érte. Akkor kikapcsolt és azóta nem reagál sem a távkapcsolóra sem az oldalsó gombokra , csak a készenléti lámpa világít pirosan illetve inkább villódzik, mintha beakarna kapcsolni halk sípoló hangot kiadva, de sem hang sem kép nem jön be,most is csak a készenléti piros lámpa ég. Nem igazán értek hozzá, itt a szerelő alsó hangon 40000-et mondott rá, pedig ötlete sincs hogy egyáltalán elromlott e vagy mi a baja.( vagy csak gyerekzár)
Nagyon köszönöm előre is a választ, hogy mit kezdjek vele, hogy érdemes e javíttatni vagy mit nyomkodjak rajta , bár nem hiszem hogy lenne olyan amit ne próbáltam volna. -
Flower026
csendes tag
Tisztelt axlrose32... Esetleg valami infód számomra? (kijelző hibás Sony 3D Led TV)
-
milanfan
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy vettem egy Samu F6400 tv-t.Akármilyen képbeállítással próbálkozom kicsit sötétnek találom a képet.Egyedül akkor elviselhető,ha a háttérvilágítás és a kontraszt is maxon van.(20,100)
A fehér szín is mindig egy kicsit szürkésnek tűnik nekem.Ez normális?Gyárilag is majdnem minden beállításnál így van mindkettő,egyedül talán 1 van,aminél a kontraszt csak 95%.UPC analóg adás van rajta egyelőre csak,megnézem még az SD-vel és a HD-vel,ha megjön a médiacard,de szerintem nem ez a baj.Szerintetek mit tegyek?Nézessem meg egy szakemberrel vagy cseréltessem ki?Vagy ez egyszerűen ilyen?Hozzáteszem,hogy az előző 6-7 éves samsung LCD tv-nek sokkal szebb a képe.Mondjuk ezt másoktól is olvastam sok helyen,hogy így van.Egyébként ezeknek a tv-knek is sötétedik a képe kicsit az évek múlásával vagy az csak a régieknél volt?Mert ha igen,akkor azzal sem tudok majd később mit kezdeni,mert már most maxon van minden.Esetleg a rajta lévő gyári fólia okozhat ilyet?
Előre is köszi a segítséget! -
Sziasztok!
Van egy régebbi 32-es full hd samsungom. Eddig tökéletesen működött, pár napja megnéztem rajta egy hosszabb filmet (vga bemeneten laptopról), és kb 40-50 perc után elment a kép és elkezdett hangosan sípolni. Kikapcsolás, bekapcsolás segített rajta, utána megint ment ugyanennyit, és újra jött a hiba, és így tovább. Volt, hogy elsötétült, volt, hogy függőleges csíkok jelentek meg, és a hangos sípoló hang csak először volt, utána csendes maradt.
Azóta másik forrásról sorozatrészeket néztem, volt, hogy többet egymás után, de nem jött többet elő a hiba (pedig a tv több mint egy órát ment folyamatosan). Kíváncsian várom, hogy a következő hosszabb filmnél előjön-e a hiba.A készülék már nem garanciás. Mennyit jósoltok neki? Érdemes lehet szervízbe vinni, vagy kuka?
-
Hsanyika1
senior tag
-
csipleo
újonc
Sziasztok!
Én is pont egy SEG 7320-S as tv LVDS kábelével szenvedek.
A fiamnak vettük a tv-t használtan, majd egy hónap után becsíkozódott a kép.
Szétszedtük és gyalázatos módon az LVDS kábel szélesebb barna csatlakozója széttörve bele volt ragasztva a panelbe ragasztó pisztollyal. Sajnos csak úgy tudtuk leszedni róla a ragasztót hogy a kábelek kijöttek a csatiból, ráadásul nem is lehetett látni hogy melyik szín hova passzol. Próbáltam rendelni A. S. 30053924 LVDS kábelt hogy ne kelljen kínlódni a beforrasztásával, de sajnos nincs készleten Angliában. Lengyelországban találtam még egyet de azok meg nem postáznak külföldre. Írtam a gyártó cégnek de azok sem reagálnak. Esetleg tudna nekem valaki segíteni abban hogy hogy jönnek sorban színek a bekötéshez, mert akkor közvetlen be lehetne fórrasztani a kábeleket szín szerint.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat. -
exn
csendes tag
Sziasztok, van egy Samsung UE32EH6030-tvnk és betört a kijelzője, az lenne a kérdés, hogy kijelzőt cserélni mennyire lenne érdemes vagy lehetséges?(mennyibe kerülne kb, a tv maga 108 000 volt) vagy kezdjek el gondolkozni egy újon? esetleg kijelző nélkül megér-e pár forintot alkatrésznek? ilyen a kép: köszönöm
-
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2773 üzenetére
ja ja vard meg axlroset egy elore kifogytam otletekbol, egy forumon csak annyit talaltam hogy zavar miatt keletkezik feher csik, de kepen elegge parhuzamosnak latok
esetleg egy fekete hatteru kepet megjeleniteni akkor mit csinal vajon -
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2768 üzenetére
hat ha tudja multimeter kondit merni, ha nem tudja akkor nem fogsz tudni kimerni
-
kaszabzoli85
csendes tag
válasz
MADKING #2765 üzenetére
fehét csikok vannak, ami az osdn nem láccik.mind a 12 ellenállást kicseréltem.Kondikat csak ránézésre mondtam hogy jók mert nem póposak,viszont nem vagyok olyan nagy szaki hogy rá is tudjak mérni,de majd megpróbálom,van multiméterem,de kondit még nem ellenöriztem vele.
-
pikar
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE55F6500-as tv. A jelenség az, hogy 4-5 óránként magától kikapcsol. A menüben minden olyan ami kikapcsolhatná a tv-t le van tiltva. Néha csak újraindul.
Ez TV hiba lehet, vagy létezhet olyan, hogy valami külső eszköz kapcsolja ki esetleges szoftveres gond miatt a LAN-ról, vagy HDMI-CEC ről? -
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2764 üzenetére
hat akkor milyen szinuek a csikok, kek es piros ?
es hany darab 3.9ohmos ellenalas csereltel ki?
kondikkal mivan? -
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2762 üzenetére
na most melyik csikrol beszelunk vizszintes vagy fuggoleges? mert abbol van boven
-
kaszabzoli85
csendes tag
válasz
MADKING #2761 üzenetére
hát ez igazábol hideginditás után volt 1 percel és nem akartam állitgatni rajta,de sztem a csíkozódás nem a konvergencia miatt van,mert az is változik a használat közben,néha picit kevésbé látszik,néha viszont igy mint a képeken látszik.MEg azt sem értem hogy az osd-n nem látszik ilyen hullámzás.A kondikat néztem,egyáltalán nem púposak,meg AxlRose azt mondta hogy tuti nem az a baja.Nincs itthon a tv,de azért hnap lehet ránézek még egyszer.Van itt még olyan kolléga akinek ugyanez a problémája,igy arra gondoltam hogy nem lehet olyan egyedi a probléma.
-
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2759 üzenetére
ha jol latom a kepeken nincs meg beallitva konvergecia, foleg a racsoson jol latszik, na meg vastag kozepen a racs
kondikkal mi van? 3.3ohm ellenalasok mellet -
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2756 üzenetére
axlrose kert szembol vaku nelku kepet
legalabb azt tedd meg -
kaszabzoli85
csendes tag
válasz
kaszabzoli85 #2746 üzenetére
semmi 5let senkinek?Ez nem valami jó jel...
Nem találok semmit az interneten ahol ilyen hibával foglakoznának. -
fevas
újonc
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Van egy Samsung LE37R82B LCD TV-m, 37"-os. Az a hibája, hogy csatornaváltás után egy ideig az előző csatorna, vagy a reklám logója beégve marad, illetve lassan tűnik el. Ugyan ez van, ha pl. a menübe megyek és végeztem, kilépés után nehezen tűnik el a menü panel képe. Remélem érthetően leírtam.
Kétségbe vagyok esve mi lehet a baja.
Nyugdíjas vagyok és nem tudok másik TV-t venni magamnak.
Valaki tudna segíteni nekem?
Köszönöm szépen előre is a segítséget. -
taaz
tag
válasz
kaszabzoli85 #2752 üzenetére
Nálad olyan 50% hangerőnél van zaja a hangnak ? Fölég nálam ha világos a kép.
-
kaszabzoli85
csendes tag
hát igen,azt elfelejtettem irni hogy az osd-nél nálam is jónak mondható a kép,ezért nem értem a dolgot.Ezt a kémlelö nyilásos dolgot nem igazán értettem,de a lényeg hogy a szerviz menüben be tudtam állitani a konvergenciát,igy az nem érdekelne hogy autofokuszt nem csinál.
-
taaz
tag
válasz
kaszabzoli85 #2746 üzenetére
Nekem is ugyan ez a problémám. IC , ellenállás csere után, ilyen zavaros a kép. Csak nálam OSD-ben nem zizis a kép. Autofokuszt arra én sem jöttem rá hogy mitől sikerült életre keltenem, de most jó. Annyira rájöttem hogy a hátulján van kémlelő lyuk és az oldalak közepénél van érzékelő, gondolom ahhoz lövi be magát.
-
fevas
újonc
Szia! Szeretnék segítséget kérni! Van egy Samsung LE37R82B LCD TV-m, 37"-os. Az a hibája, hogy pl. egy csatornán van a TV, megy a reklám és filmre vált, de pl. a reklám logója, ott marad, illetve nehezen tűnik el. Ugyan ez van, ha pl. a menübe megyek és végeztem, kilépés után nehezen tűnik el a menü panel képe. Remélem érthetően leírtam.
Kétségbe vagyok esve mi lehet a baja. Nyugdíjas vagyok és nem tudok másik TV-t venni magamnak.
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
-
csipleo
újonc
Sziasztok!
Én is pont egy SEG 7320-S as tv LVDS kábelével szenvedek.
A fiamnak vettük a tv-t használtan, majd egy hónap után becsíkozódott a kép.
Szétszedtük és gyalázatos módon az LVDS kábel szélesebb barna csatlakozója széttörve bele volt ragasztva a panelbe ragasztó pisztollyal. Sajnos csak úgy tudtuk leszedni róla a ragasztót hogy a kábelek kijöttek a csatiból, ráadásul nem is lehetett látni hogy melyik szín hova passzol. Próbáltam rendelni A. S. 30053924 LVDS kábelt hogy ne kelljen kínlódni a beforrasztásával, de sajnos nincs készleten Angliában. Lengyelországban találtam még egyet de azok meg nem postáznak külföldre. Írtam a gyártó cégnek de azok sem reagálnak. Esetleg tudna nekem valaki segíteni abban hogy hogy jönnek sorban színek a bekötéshez, mert akkor közvetlen be lehetne fórrasztani a kábeleket szín szerint.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat. -
törölt tag
Üdv.nekem UE46ES8000 van.2013.11.07 vásároltuk.3hét múlva a kijelző bal oldalán négy tenyérnyi folt jelent meg fekete háttérnél.nagyon idegesítő volt.bejelentettem a SAMSUNGNAK.Debrecenből kijött a Szervizes.azt mondta cserés az egész kijelző.csak lestünk!!!mivel az én TV-m prémium kategóriába tartozik 24óra alatt meg kellett volna javítani.ez nem így volt.kettő hetet vártunk az új kijelzőre.meg is jött.itta helyszínen lett előttem kibontva az új kijelző és be is építve.munka elvégezve Gari papír lepecsételve.tök szép lett a kijelző teljesen új.és most jön a pláne!!!!!!!!!kettő hétig és négy napig jó is volt aztán a jobb odalán függőleges Pixelcsík a tv-n mint ahogyan neked is.csak nekem még egy van belőle.azt hittem Rosszul leszek.SAMSUNG felhívtam.ők a szervízt.megint az a csávó.azt mondta pekhes vagyok.2014.01.30 körűl érkezik a 2-ik kijelzőm.hát rövide ennyi.már nem remélek semmi jót.neked mizu a kijelzővel?Garis a készüléked?érdekelne hogy neked hogy alakúlt azóta?és amúgy megvoltál elégedve vele?Üdv
-
Eve26
újonc
Szia!
Olyan probléma volna a Samsung lcd tévémmel:vagy nem kapcsol be,vagy ha be is kapcsol,nem tudok csatornát váltani.:-(mi lehet a baj? -
Kriesto
újonc
Hello.Nekem egy Philips 42pes0001/D lcd van.az a jelenség van hogy ki-be kapcsol a tv be kapcsol egy 5mp-re utána ki és igy tovább.de le szetem a box alját és ott ha rövidre zárom a SDM-t és a GND-t akkor bekapcsol és nem is kapcsol ki. a másik hiba az hogy olyan mintha teljesen fel lenne adva rá a fényerő,tehát nagyon fehér.hogy lehet-e javitani vagy mi a teendő?Elöre is Kösszönöm.
-
axlrose32
őstag
válasz
kaszabzoli85 #2732 üzenetére
Szia!
Ezen a képen én nem látom, hogy mi a hiba.
Megpróbálod szemből vaku nélkül? -
Flower026
csendes tag
Sziasztok. Sajnos a mai reggelen takarítás közben kicsit "erősebben" fogtuk meg és vettük le a TV-t a helyéről. Ennek az lett a következménye, hogy megsérült a kijelző és úgymond "befolyt". Ez egy Sony 107cm LED 3D tv. Tud valaki olyan helyet ahol a kijelzőt cserélik? Ha igen, ennek nagyjából mennyi az ára? Köszönöm
-
Nova91
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Az LG Tv nem adott képet, sötét a képernyő, de ha csatornát váltottam akkor láttam jobb felül a váltakozó csatornák nevét. A sz. géppel összekötve volt kép, de hang nem. Elvittem szerelőhöz aki azt mondta, hogy beszart a tápegység. Kérdésem az lenne, hogy ha beszarik a tápegység akkor a PC-vel összekötve adhat képet a tv?Választ előre is köszönöm!
-
SShadow
aktív tag
válasz
MADKING #2706 üzenetére
Köszi a választ a kérdés már csak az hogy a táp vagy az inverter csere milyen összeget takar kb mert olyan 25-30körül már láttam használtan ilyen tv-monitorokat nem szeretném ha többe lenne mint egy használt olyan 5 max 10000rászánok ha meg ennél több akkor lesz egy jó délutánom és mert kiélhetem minden pusztító hajlamomat rajta
)
-
axlrose32
őstag
válasz
kaszabzoli85 #2703 üzenetére
Szia!
Azon a kondin pedig van egy műanyag "kupak", csak az púpos, felesleges cserélni, garantálom, hogy kapacitásra és esr-re is kitűnő.
-
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2717 üzenetére
ha nem volt vezetek nem kell kotni semmitse
csak mikor szetszed az ember, mindig valami kimarad, arra gondoltam hogy kimaradt egy vezetek.
akkor az a nagy kondi lesz a ludas, vigyaz mikor forrasztasz ki, ha nem sul ki, akkor a pakara suti ki magat. -
Tatombak
csendes tag
Sziasztok !
Samsung SyncMaster 940N típusú monitorról van szó.
A hiba egyik napról a másikra következett be ,mégpedig ,hogy be sem kapcsolt ,csak villódzott a képernyő,mintha be és egyből ki kapcsolgatna ,de kép nem volt.
Szétszedtem ,szemrevételezés ,2 db 1000uF/10V kondi púpos mint állat ,csere.
(1000 uf/16V -ra ,gondolom ez nem baj)
Összerak ,aztán csak csíkok vannak.Ez a fotó nem arról a készülékről készült ,de ugyan így néz ki.
Ami még hiányosság ,hogy egy kollégám szedte szét és nem figyelte az LCD-re menő 4db csatit (rózsaszín és kék páros ,cn301 - cn304 ig) sorrendilegEnnek sorrendjét ha valaki leírná ,meg a hiba lehetséges okát esetleg.Ha kell még infó szóljatok
-
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2714 üzenetére
-
g0n21
senior tag
válasz
MADKING #2711 üzenetére
Barátnőm a szüleinél van látogatóban Ukrajnában, egy kicsi faluban, ő keresett meg engem ezzel, nem fog tudni típus számot mondani. Apja agyvérzés után fél évvel van, még lábadozik, anyjuk meg nem ért hozza. Akkora gyökér nem lennék, hogy ilyen adatok nélkül jöjjek ha ezek elérhetőek lennének.
Axlrose pedig egy Brigi nevű felhasználó hasonló kérdésére reagált korábban itt.
-
g0n21
senior tag
Szia, Brigi007-hez hasonló a gondom.
Philips LCD tv. Egyik napról a másikra hang ok, kép nincs. Ha nagyon oldalról nézem akkor valami halványan van, de ennyi. USB-ről sem látszik semmi.Mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm
-
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2708 üzenetére
Nalad van a keszulek, csinalj rola kepet, megmutatom
-
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2705 üzenetére
Kondikra ugy ertettem nem e puposak, foleg azon vonalon a hol elenalasokat csereltel.
Arnyekolas az meg azok a kabelek a mi a vas kerethez mennek, eleg ha egyett nem teszed vissza es mar zavar van a kepernyon. -
kaszabzoli85
csendes tag
válasz
MADKING #2704 üzenetére
kondik?Mit árnyékoljak?Inkább csak amatör szinten vagyok az elektronikában,de probálok mindent megcsinálni amit tudok.Kondihoz nem nyultam.3,9 ohmos ellenállásokat cseréltem ki,meg az icket.
Ha mmondod mit kéne még kicserélni,vagy hova rakjak árnyékolást,akkor megprobálnám, -
MADKING
tag
válasz
kaszabzoli85 #2703 üzenetére
Szia
es milyenek voltak a kondik?
esetleg arnyekolas ? -
kaszabzoli85
csendes tag
Sziasztok,sokat olvasgattam ezt a fórumot és AxlRose-nak köszönhetöen sikerül életet lehelni egy Samsung sp43t8hp tipusú projektoros tvbe.Kicseréltem a konvergencia ic-ket meg a 12 ellenállást és mostmár konvergál,a szerviz menübe sikerült egymásra illeszteni a szineket,viszont az autofokusz nem akar lefutni.Még ez se zavarna annyira ,viszont a kép kicsit "zajos" olyan mintha vmi zavarná.Enyhe csikozodás zizeg a vetitett képen.
Sajnos nem tudom jobban leirni.Találkozott már vki ilyennel?Azt nem lehet vhogy eltüntetni?
Elöre is köszönöm az esetleges ötleteket. -
SShadow
aktív tag
Sziasztok lenne egy problémám egy LG Flatron M227WDP tv-monitor eddig hibátlanul működött egyszer csak kikapcsolt és olyan hibajelenséget mutat ha bekapcsolod bevillan a kép fent megjelenik a csatoran száma a sarokba de rögtön ki is kapcsol.
Mi lehet az oka próbáltam más kábellel is de ugyanezt csinálja sajnos.
Érdemes e foglalkozni vele vagy kuka???
-
axlrose32
őstag
válasz
togateam #2699 üzenetére
Szia!
Például méretben megfelelő 25v/1000uF (105c) alacsony esr értékűvel.
Az biztos nem fog olyan hamar tönkremenni mint egy capxon...
És a scaleren is ki kell szórni az összes szemetet.
Ugyanez az elv :alacsony esr, 105 fok, minőségi.
Gyárival megegyező paraméterek, tehát 10 mikro helyére ne tolj 3300-at:-DDD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Sony HT-A9 vezeték nélküli házimozi rendszer
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Harman Kardon AVR 171S erősítő és Harman Kardon HKTS 16BQ/230
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest