- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlrose32
őstag
Feltehetőleg a t-con nem kapja meg az 5v-ot, a t-conon a két smd biztosíték közül valamelyik az örök vadászmezőkre távozott.
Emlékeim szerint P jelölésű mindkettő tehát 3A-es. Pozíciószámai cp101---102
Persze a reppenésnek általában oka van, de néha spontán is repül. Néhány mérés eldöntheti a dolgot. -
TripleB
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy 22"-os Lg led tv-monitort, ami úgy egy hete random ki-kikapcsol. Garanciális, így beadom javíttatásra. A lényeg, hogy ha másnak is fordult elő ilyen, táp probléma lehet? Vagy mi okazhat ilyet? -
vjergi
csendes tag
Ezt láttam a kijelző hátulján : Samsung LTA320WS-LO3 alatta vonalkód és a kód alatt :7F6D04B91D JTO
Erről lenne szó ? -
vjergi
csendes tag
Szia
Azon belül hol szokott lenni a kijelző tipusa jelzés? Közvetlen a kijelző hátulján vagy nem kell annyira szétszedni ?
-
Jlaszo81
csendes tag
válasz
axlrose32 #2392 üzenetére
Nekem laptopomba sikerült az usb ét igaz az fém és nem ment bele teljesen, de azonnal leált a laptop mintha kihuztam volna a töltöjét, de az nem halt meg legalább
De viszont mobil telefonál volt olyan öszeértek micro sd foglalat lábai, és ezért nem lehetett bekapcsolni, kiegyengetés után viszont müködött rendesen a telefon.
-
axlrose32
őstag
Ha van derengő háttérfény (nevezzük Jobbiknak
), akkor a hiba a t-conon vagy a kijelzőben keresendő.
Amennyiben szétszedted ezt a remeket és megírod a kijelzőtípust, akkor megmondom mire lehet felkészülni.
(persze ettől függetlenül lehet mainhiba, sőt táphiba is az esetek 5%-ban)Bocsánat a mai politikai hangvételért, de nem térek magamhoz néhány hazai eseményen
A pontos "Bush" típust továbbra is várnám...az elnöknek is volt modellszáma george dupla v...
-
MADKING
tag
axelrose
Volna meg egy kerdes, mostansag eleg sokat neztem MN865101UJE1 utan de nem igazan tudok ra talalni a kompatibilitast a mi eddig talaltam neten az :TX-P42G20B
TX-P42S20B
TX-P42S21B
TX-P42S21BA
TX-P42U20B
TC-P42G25
TC-P42U2
TC-P42C2
TC-P42S2
TC-P46G25
TC-P46S2Ezen kivul kerestem MD-42FF13PE1 illetve MC106F16R13 de eredmenytelen.
Van e valami tipped arra hogy, hogy vagy mikent nezzek utana? -
vjergi
csendes tag
Szia
Igen világosabb.
-
axlrose32
őstag
Szia!
Mint az előző napokban már oly sokszor, visszatérő problémaként megemlíteném, hogy a BUSH az még csak nem is egy komoly múltra visszatekintő gyár, hanem egy fantázianév.
Az, hogy mit takar, török vagy kínai bélést, maximum a típusszámból deríthető ki.
Általánosságban viszont elmondható, hogy remek hír, hang van, tehát a mainboard valamilyen szinten életképes.
Az, hogy a kép hiánya a háttérvilágítás nem meglétének, vagy a main és t-con közötti adatforgalom hiányosságának köszönhető, azt egy egyszerű kérdéssel próbálom belőni.
Derengő háttérvilágítás van?
(Magyarra fordítva világosabb a kijelző bekapcsolás után, mint kikapcsolt állapotban a sok honfitársunk fejében lévő birkapilácshoz hasonlítható fénynél (0.0000000000000000001 lumen) (fidesz-mszp szavazók előnyben)?) -
vjergi
csendes tag
Szia
Adott egy Bush tipusú lcd .Az a probléma hogy bekapcsolásnál nem jön be a kép.Hangja van.A csatornát tudom kapcsolni.Ezt produkálja.Mi lehet a problémája?Érdemes-e javítani ?
Köszi a segítséget
-
axlrose32
őstag
-
axlrose32
őstag
válasz
marika28 #2375 üzenetére
A sharp lcd-knél az utóbbi időben igen sok eepromhibával találkoztam.
Ha szerencséd van fellelhető ehhez a típushoz is tartalom.
Írj egy privát üzenetet és meglátjuk mit tudunk tenni!
Aztán az is rémlik, hogy törött készülékből pont van egy ilyen hibátlan mainboardom, ha nem jutunk dűlőre -
axlrose32
őstag
Ennyi.
És ezt megbízható forrásból tudom, szándékosan tervezték át.
770uF a határ, az alatt nem indul, ezt pedig tapasztalatból, mondjuk akkor már az ESR érték is az "egekben" van 0.12 ohm helyett bőven 1 ohm felett (és nem is feltétlenül púpos mint dédanyám).
A nem "szabványt" pedig azért írtam mert anno mi így "magoltuk":0.1 0.22 0.33 0.47 1.0 2.2 3.3 4.7 10 22 33 47 100 220 330 470 1,000 2,200 3,300 4,700 6,800 10,000...
Persze ettől eltérű értékű elektrolitkondenzátorok is léteznek, (föleg a fogyasztói társadalom szemeteiben).
Aztán az is érdekes amikor egy plazma y-sus-ban (tiszteletben tartva az érveidet) az aluházas smd-k cseréje után (33uF cseréje 47uF-ra a 68uF cseréje 100uF-ra) után a hybrid nem izzad többet 70 fokon langy 40 fokon ketyeg több órás járatás után is. (Persze vannak a szakmában olyanok is, akik a ventillátorra esküsznek, én inkább a tartós megoldások híve vagyok) -
axlrose32
őstag
válasz
j.ildiko86 #2379 üzenetére
Szia!
Kellene a típusszám alatt található product code.
A hibára legjobban a CMO V320B1-L0x kijelzője ugrik be, akkor biztosan javítható a probléma.
Megy egy privát üzenet! -
j.ildiko86
újonc
Tisztelt Axlrose!
Elnézést a zavarásért azért zavarnám Önt, hogy tévénk tegnap elromlott, a típusa LG 32LC3L egyik ismerősünk ajánlotta Önt
-hang van, kép nincs függőlegesen csíkos színes valamikor fekete fehér
- fura szagokat nem éreztünk
- pár napja éjjel is volt ilyen csíkozása, de kikapcsoltam és vissza nem volt vele akkor gond
- napközben elég sokat megy a tv a pici gyerekünknek
Azt szeretnénk kérdezni, hogy menthető e még a tv-n vagy már nincs remény ?
Köszönettel Szabóné Juhász Ildikó -
törölt tag
Sziasztok. Problémám a következő: 4 éves, Sharp lcd tv, 82cm. Pár hete a hangal van probléma, naponta többször elmegy és csak sípol kb. 5-10 másodpercig aztán visszajön a hang. Független a bemenettöl, és a hangerő növelését-csökkentését követi. Köszönöm.
-
EgyGábor
tag
Sziasztok! Lenne egy LG RE-39NZ40RB tipusu projektoros tv ami sajnos beteg! Kiment benne a nagy fesz résznél egy kondi meg egy ellenállás ki lett cserélve, most már bekapcsol de sajna elvannak csúszva a színek
és a kép széle középen van! Az előtt tökéletesen működött! Mi lehet a baj vagy mennyen inkább az örök vadászmezőkre? -
MADKING
tag
válasz
marika28 #2372 üzenetére
Udv
A keszulek hatso oldalan, megtalalhato egy matrica azon vannak szamok.
Model :xxxxxxxxxx
Serial:xxxxxxxxxxx
es a tobbi
azokat ide a forumra IS kell leirni, mert ORIASI segitseg szerelo(k)nek.A mi a hibat illeti, az egy olyan hiba ha tovabbra is kapcsolgat, tobb kar keletkezhet belole. Huzzon ki a konnektorbol.
-
marika28
újonc
Sziasztok!
Egy sharp Aquos 102 Lcd tv-nél olyan hiba jelentkezik, hogy elmegy kép és hang is, a készenléti jel villog.
Többszöri kapcsolgatásra visszakapcsol, de újra megjelenik a hiba.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv -
Kernel
nagyúr
válasz
axlrose32 #2328 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű. 820 µ helyett be lehet ugyan építeni 1000 µ-t, más kérdés, hogy ettől növekszik a kondenzátor töltőimpulzusainak árama is, ami jobban igénybe veszi a diódákat, de magát a kondenzátort is, sőt a tápegység zavarkisugárzása is növekszik, a nagyobb áramimpulzusok miatt.
A 82 és hatványai pedig a szakmában köztudottan a szabványos 10 % tűréssor része, ellenállásoknál és kondenzátoroknál egyaránt. Legfeljebb elkóból korábban 10 % tűrésűt nem nagyon lehetett gyártani, így nem is lett volna értelme ilyen névleges értéket kihozni, ha úgyis lefedi az 20 % tűréssorból a 680 vagy 1000 a 820-at is.
Még a tervezettnél nagyobb feszültségtűrésű kondenzátor beépítésének is lehetnek hátulütői, azt sem célszerű ész nélkül növelni.
A tervezett élettartamnak vannak egyéb trükkjei, a 820 µ puffer nem feltétlenül tartozik ezek közé.
(#2369) frankcity részére:
-
MADKING
tag
válasz
frankcity #2369 üzenetére
Ne haragudj hogy beleszolok, de nem kene igy reagalni.
Uj ev elso napjan, sok dolga lehet, es nem mindig tud mindenkinek valaszolni.
Nekem se valaszolt
Egyebkent ha ram hallgatsz, addig nezd utana "A-board" panelnek mert az hibas, ebay ilyesmi oldalokon, Mire megtalalod azt, lehet hogy addigra axelrose valaszol is, es akkor lesz tampont, melyik iranyba mesz tovabb. ez az en velemenyem. ennyi -
vazoli
újonc
Sziasztok !
Samsung Plazma tv-nek a képernyője tele van vízszintes fekete csíkokkal . Kérdés mi lehet a hiba oka ? És javítható - e ? Modell : PS50C430A1W
Szerelő még nem látta soha .
Válaszotokat előre is köszönöm. -
sz.mihaly
csendes tag
Sziasztok,
Van egy philips lcd tv ( 22pfl3403/10 ) és érdekes dolgokat kezdett el magától csinálni. Először magától gondolt egyet és kikapcsolt. Be sem akart kapcsolni kihúztam visszadugtam a tv-t újra megpróbáltam bekapcsolni, sikerrel jártam, de utána elkezdte magát kapcsolgatni kikapcsoltam megint ki kellett húzni azután bekapcsolt ment ment pár másodpercet majd megint lekapcsolta magát, de most nem kapcsolgatott csak szimplán leállt és úgy érzékelte mintha ki lenne húzva a konnektorból pedig még be volt dugva. tudnátok segíteni? -
MADKING
tag
válasz
Chris Kiki #2362 üzenetére
Es ha nem az a "F szeria" akkor mas gomb kombinacio, de a mig "F szeria"val dobalozik nem fog sokra eljutni. Max kimegy Hollandiaba, aztan nezhet.
Vagy keresne GOOGLE segitsegevel, az F szeriat. -
MADKING
tag
válasz
frankcity #2350 üzenetére
SUB3.3V_SENSE_SOS - A BOARD
magyarul a mibe bedugtad azt kell cserelni, vagy javiteni
az egy nagy panel minden ott van
ha memoriakartya felulete nem muanyag, vagy muanyag de matrica alufolias, akkor siman lehet ossze zarni, foleg ha nem megy be arra meg jobban kezdik bele eroltettni. -
frankcity
csendes tag
Üdvözletem!
Nekem egy 3 éves Panasonic 82cmes TX-L32U2E típusú lcd-tvm van.Fordítva tettem bele a memóriakárytát és aztán elment a kép és csak a led kijelző villog.Hetet villan aztán abbamarad 2-3 mp-ig aztán újra 7 villanás.Nem reagál semmire nem lehet bekapcsolni.Azt mondják attól nem lehet a hiba h fordítva tettem bele a kárytát de valahogy mégis onnantól kezdve lépett fel a hiba.Választ előre is köszi. -
MADKING
tag
válasz
csiramokus #2347 üzenetére
Erdekes hiba, az biztos.
Probald meg szamitogep utan, belteribe rakni, ugy hogy kabelt vegig benne legyen LG-be dugva.
Ha akkor lehet hogy a jel gyenge hogy nem tud megjeleniteni, vagy maga a felbontast nem tud. -
MADKING
tag
Szia!
Samsung
LE27S71BX/XEN
AG113SDP301454H
CR03
Kijelzo
V270B1-L04 Rev.C1Ha lehet kerni, megnezned ennek is COF kabelt hogy van e?
Fonokom, elso napon azzal fogadott, hogy fekete a kepernyo csak vertikalis vekony szines csikokat lat.
COF kabelen chipnek a ragasztoja szett folyott, kicsit kapot meleget, raadasul a Tv majdnem a radiatoron volt. -
twon
tag
válasz
Chris Kiki #2251 üzenetére
Az F szeriás TV nem működik ezzel a billentyű kombinációval! Tudsz más megoldást?
-
MADKING
tag
válasz
csiramokus #2201 üzenetére
Szia!
Samsung-on megy a belteri az Lg-n ment, csak most nincs kep de hang van?
ha jol ertettem a mit leirtal. -
csiramokus
csendes tag
válasz
csiramokus #2201 üzenetére
sziasztok - az előzőmre esetleg valami ötlet valakinél?
-
axlrose32
őstag
válasz
MADKING #2341 üzenetére
Igen ilyesmin "borultam" ki a minap...F szériás
Készülék típusa (esetleg product code vs SN) , kijelzőhiba gyanú esetén fotó.
Ennyire egyszerű.
Típus esetén nem hanyagolhatók a kötőjelek, pontok és nem felcserélendők a betűk sem.
A halálom amikor pl. "T 460 H w 02" van megadva egy t-conhoz, persze ami igazán fontos a verzió szám kimarad.
Helyesen ahogy a panelon látszik ez a formátuma: T460HW02 V0, ezzel már lehet valamit kezdeni. -
axlrose32
őstag
válasz
joco9608 #2339 üzenetére
Szia!
Akkor a készülék modellszámát próbáld, mert amit leírtál azt még a google sem ismeri...Ja igen, ha helyesen írtad volna:
BW1.194R
Akkor a repair kitre is rábukkantál volna:
http://www.ohmsupplies.co.uk/REPAIR-KIT-BEKO-POWER-BOARD-BW1194R/BW1194R-KIT44Ráadásul benne vannak a pozíciószámok, szerintem ránézésre 3000Ft anyagköltségből felállítható az eredeti is.
-
joco9608
újonc
Valakinek nincsen vagy nem tudna beko bw1194 egy ilyen tápot ami üzemképes???
-
törölt tag
Sziasztok,
LG 42 s000 lcd tévéhez való t-con panel alkatrész felől érdeklődnék. Tudtok segíteni, hol lehet ilyeneket venni, milyen áron?
Köszönöm!!!
-
MADKING
tag
válasz
axlrose32 #2330 üzenetére
Sajnos nem kerdeztem hogy mit csinaltak mielott jott a hiba.
De nem is foglalkoztam vele, mivel gyorsan cselekedni kellett.
Mivel a TX-P42S20E meg nem tudni, hogy lesz e szallag, vagy mi lesz a sorsa tovabbiakba.
Gyorsan szereztem, TX-42G20ES, ennek meg most deritettem ki hibat.
Igy vagy mind 2 menni fog vagy egyse -
axlrose32
őstag
válasz
#53303296 #2324 üzenetére
Szia!
A szavatosságba még beleférsz.
Mivel sok gyártó azon kisérletezik, ("mérnökök százait" megfizetve), hogy miként tudják a készülékek élettartamást a lehető legpontosabban a garancia lejárta utánra "időzíteni", ezért van keresnivalód.
A legjobb példa az egyik nagy gyártó power boardja, melyeken a szekunder oldali elkók a legkorábbi példányokban még 1000uF/25 voltosak voltak, majd egy évvel később lecserélték a gyártásban a "kifejezetten" szabvány 820uF-re. -
törölt tag
Megint én vok.
Csak még vmit kérdeznék. Elolvastam a garancia micsodát, amiben az áll: jótállás 2év, szavatossági idő:3 év. Mi a különbség a két dolog között? (mer' a "szavatosságba" még jócskán beleférek)
Köszi! -
törölt tag
Szia axl...!
Következő a gondom, ha tudsz segíteni...! Van egy 2év 3 hónapos LG 42PT353 plazmám. Ma du. bekapcsoltuk, a led lassan elaludt (mint szokásos), de a kijelzőre nem jött semmi fény (mint szokásosan kellene) Többször próbálkoztam, a jelenség ugyan az! Áramtalanítottam, újra bekapcs., led elalszik majd újra kigyullad...., kijelző sötét.
De a vásárlás óta számtalanszor előfordult már, hogy bekapcs.-kor a led meg sem "nyikkant", tovább világított, ellenben a kijelző halványan világított, Akkor aztán ebben az állapotában semmire nem reagált (sem power-off...sem csatorna...semmilyen funkció gombra). Ilyenkor a hátuljában egy zöld led villogott. Ekkor egyetlen dolgot lehetett csak csinálnom: konnektor ki, várok 15-20 másodpercet, konnektor vissza, led világít...távkapcs power, és minden tökéletesen működik.
Ellenben most az elsőkben leírt dolgot produkálja, az az semmit
Úgyhogy most ez van!
Tudsz valami orvoslást a problémára?
Köszi anubisz77 -
MADKING
tag
Udv
ujra itt, masik kerdessel
Panaszkodik TX-P42G20ES problema kovetkezo, fokapcsolo bekapcs, tavkapcsolorol bekapcsolom de nem kapcsol be, inkabb relek lekapcsolnak, es elkezd 3masodpercenkent egyett villogni piros led. Viszont ha tavkapcsolon nyomom gombot es bekapcsolom a fokapcsolot nagy nehezen de 10bol 1x csak elindul.
Csinaltam kis
Odaig eljutottam vele hogy egyettlen forumon talaltam ugyan ilyen hibarol leiras, IC8000 baja volt.
Hatha talalkozott v ki ilyennel elegge bizonytalan hiba jelenseg. -
MrBazsi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy LG 26LC51 tipusú Lcd tv, azt a hibajelenséget csinálja, hogy bekapcsolom megjelenik a kép, és kb 5mp múlva kikapcsol a tv magától. csak a power gombra reagál semmi másra. Szervízbe még sose volt idáig tökéletesen működött.
ha valaki tudna segíteni mi lehet a hibajelenség oka kb mennyi lenne a javítása, megköszönném! -
Jlaszo81
csendes tag
Boldog Újévet a kedves fórumozóknak!!!
-
Rolli
aktív tag
A samsung tv-kre mennyi garancia van?
Mert ahogy lebontottam a tv hátulját 2011.08 volt a hátlapon.
Tehát elvileg 2 éve vehettem.
Sajnos a garipapírját nem találom.Axel írta,hogy a fődarabokra 3 év lehet.
Mit jelentenek a fődarabok?ez lehetséges a Samsung tv-kre is?
Garipapír nélkül tudom ezt érvényesíteni?
Esetleg nincs valakinek eladó üres garanciajegye?Köszönöm.
-
atibence
újonc
Helló,sziasztok.Mindenkinek nagyon boldog új évet kivánok.Lenne egy problémám hátha tudna valaki rá megoldást.Vettem májusban egy Samsung sp43t8he projektoros tvt.Eddig tökéletesen ment,de tegnap este elcsúszott rajta a piros szín.
1:Mi lehet a baja?
2:Mennyibe kerülne megjavítani?
3:Érdemes-e vele foglalkozni?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
akvaterv
csendes tag
Sziasztok,
Jó hogy megtaláltam ezt a topicot. Nekem egy Philips LC7.2E LA 37 colos lcd tv-vel akadt a fotókon látható problémám, valamint a kép életlen és sötét is. Minden bemeneten egyforma a jelenség, a fényerő kontraszt növelésével még rosszabb. Hozzám már így került, és boldog használója lennék ha orvosolható a probléma. Van teljes szervíz doksim, de nem kontárkodni szeretnék, ezért nem turkáltam bele a szervíz menübe.
Egyáltalán meg kéne tudnom szoftveres, vagy hardveres hibára utal a jelenség. -
axlrose32
őstag
válasz
#33157888 #2302 üzenetére
Szia!
Ha a gari nem is (mert mondjuk 2 évet adtak rá), de a szavatosság fődarabok esetében továbbra is három év. Tehát 2014.02.13-ig érvényes.
A garanciával ellentétben itt elvileg neked kellene bizonyítanod, hogy hibás a kijelző, viszont én megsúgom, hibás a kijelző.
Tehát menj be a legközelebb eső garanciális szervizbe és kérd a cseréjét!
Konkrétan emlékezetből egy LTY320HM03 kijelzőről volt szó, és csak az elmúlt fél évben legalább 10 esetben diagnosztizáltam ugyanezt a hibát.
Hajrá! -
Jlaszo81
csendes tag
válasz
axlrose32 #2303 üzenetére
Pontosan háttér fény van hang van, minden müködik csak kép tartalom nincs, és a mért fesz t-con nélkül csak 8,6 ra esett vissza kötve t-con most csak 1,6, igazad van ha nem t-con ami szerintem olcsób lett volna cserélni akkor a main ami joval drágáb lehet marad a javítatás, de akkor main löhete ki a t-con biztositékát is?
-
törölt tag
Lenne nekem is egy kérdésem. Van egy Sony KDL 32BX 400 LCD TV és nemrégiben megjelent a képernyőn egy vízszintes irányú sűrű csík (kb 10 cm ) a képernyő felső harmadában. Közben UPC pofa is volt nálunk mert megadta magát a felvevő doboz és szerinte panel hiba. A probléma az, hogy 2011.02.13 -án vettük a tévét, tehát mar nem érvényes a gari.
Mit szóltok, valóban panel lesz ? Mennyibe kerül egy panel csere, egyáltalán megéri vagy inkább egy új tévét kellene venni?
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged