- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIOS
tag
Esetleg beletehetek egy újabb panelt a régi helyett? jelenlegi: BN40-00196A új: BN41-01660B kinézetre nem látok különbséget.
-
BIOS
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Tegnap este durrant egy nagyot a Samsung UD32 (5500) típusú LEDTV-m majd füst követte.
Se kép se hang azóta. Szétszereltem még tegnap és észrevettem a PC-IN csatlakozónál a panelon, hogy hiányzik pár SMD alkatrész sőt kiégett feketeség fogadott. Van mód a javíttatására? Van értelme költeni rá? Garancia már nem él ezért is szedtem szét. -
zordi001
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám volna, hogy a lassan 10 éves samsung lcd tévém egyszer csak elsötétült és valszeg nem kap áramot mert a led sem világít rajta és be sem kapcsol. Biztosíték van ezekebe? Érdemes mókolni házilag vagy szervíz? Köszi! -
sEtuke
tag
Sziasztok
Lenne egy Samsung LE46F86DB TV
Jobb oldala láthatóan sötétebb árnyalatú
Mi lehet a baja,meddig használható így,és ha javitható,mennyibe kerülne ez?
Köszönöm -
axlrose32
őstag
válasz
zsuzsotiki #5595 üzenetére
Szia!
Ment privát! -
zsuzsotiki
csendes tag
Hello!
Van egy Philips 37PFL7662D/12
tv-m.
A közepétől a széléig egy fekete,áttetsző folt jelenik meg,a legszélén pedig fehér 3 cm-es sáv,hosszában.
Ez eleinte egy-két perces jelenség volt,mostanra pedig az van,hogy amikor bekapcsolom már ilyen,de kb 15-25 perc elteltével eltűnik és semmi baja a tv-nek.A következő bekapcsolásig.
Mondtak olyat,hogy kijelző hiba,az egyik szerelő 35 000-et mondott rá,a másik azt,hogynem lehet javítani.
Mondtak olyat,hogy érintkezési hiba,vagy táp hiba.
Namost...már kifizettem pár ezret a ránézésre.
Szerintetek,ha valaki találkozott már ezzel a jelenséggel,lehet javítani?És ha igen,mennyiért?Anélkül,hogy minden szerelőnek kifizetném azt,hogy szerinte mi a baj.
Köszi -
gezso123
újonc
Szia!
Nekem van egy Philips 50pfp5532d/12 plazma tv-m, amin olyan hiba jelentkezett először, hogy a kép felső részén egy 15-20 cm-es sávban sötétebb lett, de ettől még látszott minden élesen. Majd egyik pillanatról a másikra, sok apró piros pötty villant fel, és elment a kép teljesen. A hang az tisztán hallható, és ha a távirányítót nyomkodom, azokra a gombokra is reagál rendesen gondolok itt csatorna váltásra, hangerő szabályzásra.
Előre is köszi a választ
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. TX-32LX70P tévénken néhány napja pár perc használat után elkezd csíkozódni a kép, majd egyre sűrűsödnek, de most pl. semmi probléma vele. Milyen hibára utal? Javítható ésszerű kereteken belül? Koaxon jön a jel, de nem a kábellel van a gond.
-
joco1968
újonc
Szia !
A segítségedet szeretném kérni , van egy UE55ES6100 samsung készülékem , aminek a kép jobb oldala majdnem a közepéig belassult , viszont a belassult rész alsó felében egy széles csíkban viszont jó. Nem tudom esetleg javítható ? Sajnos már nem garis...
Válaszodat előre is köszönöm!!!!
Üdvözlettel : Józsi
-
axlrose32
őstag
Autószerelőt keresek, hátha van köztetek.
-
törölt tag
Szia!
Köszönöm a segítséget, működött a javaslatod, és a lekötés is egyszerű volt. Így még egy ideig nem kell új tv-t vennem, mégegyszer köszönöm.
-
sahhancs
csendes tag
Lenne egy samsung LED smart tv-m és gondol egyet a tv és ki-be kapcsolgat.
Sajnos nem regisztráltam a garit.
Váltózó időközönként jön elő a hiba. -
FOXhun
tag
Sziasztok!
A Samsung fórumról irányítottak ide a következő kérdésemmel, idézem:
"A véleményetekre lennék kíváncsi. Van egy UE40D5500-as tv-m, ami mainboard hibás lett, legalábbis ezt mondta a "szervizes", egész egyszerűen annyit csinál, hogy bekapcsolás után bejön az adás, majd újraindul pár másodpercen belül és ezt ismételgeti folyamatosan. Az utódja már megvan egy H6200-as személyében, de nem tudom ezzel mit csináljak. Javítás nélkül szerintetek el lehet adni? Mennyit érhet így? Vagy szerezzek hozzá boardot (tippeket elfogadok..) és úgy próbáljam?"
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne:
Van egy Sharp LC26SB25E lcd tv-m, ami éppen most 6 éves. Ma bekapcsoltam és magától előjön a menü, ugrál a menüpontok és források között, és nem tudom megállítani, csak ha kikapcsolom. Így természetsen nem tudom használni sem, mert bármit nyomok a távirányítón, azt csinál amit ő szeretne, nem amit én. Mi lehet a baja? Érdemes javítani, esetleg házilag meg tudom-e oldani a problémát? Szervíz menüje nincs, csak hátul egy service felíratú, három tűs csatalkozó.
Köszönöm a segítséget!
-
domez
csendes tag
Szia , van egy SONY KP46S4K projectoros őskövületem . Elromlott , kihívtam a Sony szerviz szerelőt,/nem volt egyszerű / . Megnézte , és azt mondta kifolyt az olaj , meglehet csinálni , de nem olcsó . Most itt állok egy dilemma előtt , hogy érdemes -e megcsináltatnom . Szeretném megkérdezni ,mennyiért tudnád megjavítani ? És , hogy ilyenkor mindegyik lámpa hűtő olaját cserélik ,vagy csak amelyik elfolyt .
Előre is köszönöm a válaszod.
Üdv. -
törölt tag
válasz
lehetek_én #5561 üzenetére
A garancia már nem érvényes?
-
axlrose32
őstag
válasz
lehetek_én #5561 üzenetére
Szia!
Írj privit! -
lehetek_én
újonc
Következő kérdésem :-)
LG 50LB650V bekapcsolás után LG Life's Good felirat meg logo aztán stop. Távirányítóra reagál, ki és bekapcsolható vele. Gyanítom némi hálózati zavar után a szuper okos OS megboldogult. Van valami lehetőség a firmware visszaállítására vagy kuka?
-
lehetek_én
újonc
Üdv fórum!
Samsung UE46EH5300W 46" LCD TV keresi LCD donorját! Valami idióta becsapta a kijelzőt, többi része működik.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Samsung LE37A656A1F televízióm ami az alábbi problémával küzd.
Bekapcsolás után a kép nem jó, nem jók a színek, kicsit olyan mintha szellemképes lenne! De nem csak tv adás alatt hanem már akár a menüben is észrevehető!
Ha mégis ráveszem magam, hogy nézem néha megjavul van amikor meg eldobja a HDMI-t aztán egyből visszaadja!
Van esetleg valakinek valami ötlete hogy mi lehet? Tudtok ajánlani valakit aki meg tudná nézni?Üdv.
-
axlrose32
őstag
válasz
MetalTegla #5553 üzenetére
Szia!
Gyári inverterem perP biztos nincs hozzá...
Ez egy elég elb...tt inverter, nézek valami kompatibiliset, aztán szólok. -
axlrose32
őstag
válasz
MetalTegla #5548 üzenetére
Szia!
LG-Philips kijelző van benne? -
T.Peterka
csendes tag
Sziasztok!
Probléma adódott a TV-vel. Típus: Samsung UE30F5300
Ma reggel még gond nélkül néztem, de most mikor bekapcsolom fekete a képernyő.
Hangja van, csatornát is tudok váltani, minden oké, de a képernyő fekete, a menüket sem látni.
bekapcsolásnál, meg csatorna váltásnál látni, hogy mikor be van kapcsolva "fényesebb" a fekete, szóval háttérfény van. Olyan mintha a fényerő 0 lenne, és teljesen sötét a kép. Ötletek? köszi! -
MetalTegla
tag
Szép napot!
Volna egy 32"-os Toshiba Regza.
A Következőt produkálja:
220-ba csatlakoztatáskor elég nehézkesen indul meg. 2x felvillan a háttérvilágítás utána kb 1 percet üzemel(hibátlan képet ad),és beadja a kulcsot még a stand by sem világít.Kihúz-bedug fél percre és már nem is hajlandó bekapcsolni.Sípol a táp kicsit,az 1 perces üzem után a nagyfesz oldalon mintha kerregne a tekercs és a sípolás átmegy pulzálóba az alacsony oldalon.Púpos kondit nem látok,bár 1-2t már cseréltek benne.
Az inverter fele rendben vannak a feszültségek,a főpanel felé már nem. 5V helyett 2.4 12Vhelyett 9.5(nem tudom ez normális-e) lehúzott panellal az előírt feszültségek vannak.Mellékes észrevételem hogy a 32-es LG ben is ilyen inverter van,viszont az végig van pakolva tranzisztorral. Ellenben erről 4db hiányzik/csak a helye van meg.
Pár óra pihentetés után ismételten 1perces beszédre lehet bírni.
Mit kellene cserélni? Alkatrész,vagy valamelyik fődarab?
Köszönöm előre is
-
BBéci
legenda
37PFL5603D/10
-
BBéci
legenda
Az is lehet, hogy 37PFL5403, de nem biztos, mert nem veszik fel a telefont.
-
BBéci
legenda
válasz
axlrose32 #5544 üzenetére
Leginkább a betűk és a logók láthatóak, ahogy illik egy képvisszamaradásnál. Eléggé lassan tűnik el, ha fél percig kint hagyom egy BD menüjét, még változó képtartalom mellett is 3-4 percig látható.
Hívtam, de nem vette fel, így a típusszámot csak később tudom elárulni. Kb. 5-6 éves, 37 colos, nem LED-es. Full HD és talán 4000-es sorozatú. -
BBéci
legenda
Sziasztok!
Anyósom Philips LCD tévéje olyan képvisszamaradást produkál, amit a legvacakabb plazmákon sem látni. Van valami ötlet, mi lehet a baj és gazdaságosan javítható-e?
-
törölt tag
Sziasztok! Van egy kb 3 éves lg 42.. Nem tudom mi a pontos neve . Full HD , LED, Smart tvnk.. De mivel elég lassú rajta az internet, össze " kötöttem" a laptoppal
Mivel nincs a laptopon Hdmi bemenet, azért ezt a műveletet a számítógép zsinórjával oldottam meg! ( ami össze köti a monitorral) pár napig semmi gond nem volt , de ma anyósom megnyomott vmit a távirányítón, miközben ment a laptopról a mese és kikapcsolt a tv! Azóta nem lehet bekapcsolni a tv-t , nem világít a piros LED sem! Semmire nem reagál a tv! Áramtalanítottuk, kihúztunk belőle minden laptop kábelt, de semmi nem történik! Van esetleg vmi ötlet, h mi történhetett vele? Köszi előre is!
-
Steve 53
csendes tag
Üdvözletem!
Szükségem lenne egy: EBR39594902 CTRL modulra G1 kijelzőhöz. Kép, hang van mindent csinál a kép moslék. A panelon a ledek világítanak, a BGA ic-n főzni lehet. Tápok rendben. Köszönöm a figyelmet!
U.I : LG Plazma a beteg. -
czanga
őstag
Sziasztok!
Tavaj év végén vettünk pár darab Tesco féle Technika TV-t. Mind árukhoz képest jól teljesít, és garanciális, de a sajátomnál észrevettem egy problémás hangot.
Stabdby állapotban vettem észre. Áram alatt van a készülék, és közelebbről rendesen, jól hallható cicergős sípolást érzékelünk a készülék teteje felől. Működés közben is cicereg,
de másképpen, más frekvencián azthiszem.
Nyílván ha teszem azt működés képtelen lesz, akkor a 2 év garancia játszik, és cseréltetjük, javíttatjuk, csak érdekelne, hogy (látatlanban) vajon mi lehet ez, és nagy gáz e? -
-
Malacy
tag
válasz
moonguru #5521 üzenetére
Értem. Második tv, ritkán használtuk, ezért nem nagyon foglalkoztam vele. Ezek szerint táphiba lehet. Én a fórumon olvasottak alapján inverterre gyanakodtam. Egész pontosan úgy produkálja a hibát, hogy bekapcsoláskor zöldre vált a standby piros led, felvillan egy pillanatra a képernyő, majd elsötétül. Ezután rögtön megjelenik a csatornaszám a bal sarokban majd egy pillanatra a kép is. Aztán elsötétül ismét.
Hátulról pedig halk sistergés is hallatszik. -
Malacy
tag
Sziasztok!
Toshiba lcd tv (nem mai darab) a következő hibát produkálja.
Egy ideje nehezen kapcsolt be, hang volt, kép nem. Ismételt ki-be kapcsolásra bejött a háttérvilágítás, utána működött rendesen. Mára azonban csak egy pillanatra kapcsol be, és rögtön elsötétül. Hang van, csatornát váltani lehet. Javítható gazdaságosan?
Köszi! -
Solrac
újonc
Samsung LE37A656A1F tv produkál élvezhetetlenül világos, zajos és nem színhelyes képet. Plussz függőlegesen kb 15-20 cm-enként csíkok vannak, a képernyő széle pedig ~1-2-cm-es sávban zavaros(abb).
Sajna a fotó nem sikerült túl jól, de ha kell másik, este tudok küldeni. Előre is köszönöm a tippet/segítséget.
Laci
-
Szesz1984
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy LG 40UB800V tv.Tegnap mikor kibontottam és beüzemeltem,a jobb alsó sarkában fehéren világított a matt kijelző alatt "gondolom a ledek" egy 2*2 cm-es területen és a tv teljes jobb fele pirosas árnyalatú.Külső sérülést nem találtam rajta.Gondolom mivel 72órán belül van,alapból gari,de lehet tudjátok esetleg mi a baja.
-
axlrose32
őstag
válasz
Devecherry #5513 üzenetére
Írj privit!
-
Devecherry
csendes tag
Szia!
Remélem valaki tudna nekem segíteni.
LG plazma tévémnek az a baja, hogy "hideg" bekapcsolás után (tehát amikor úgy kapcsolom be, hogy előtte 3 órán keresztül nem használom), bekapcsolástól mérve kb. 30 percig semmi baja és utána 5 másodpercenként fekete kép jelenik meg pár másodpercre, a hang folyamatosan van azzal nincs gond. Elég zavaró, hogy szinte másodpercenként tűnik el a kép és ilyenkor az se segít, ha ki-bekapcsolgatom.
Mi lehet a hibás benne és kb. mennyiért tudnám javíttatni?
Köszi -
zoltan064
újonc
Szia AXL! Ez a hiba egy LG 42LF2510 LCD-nél tapasztalható. 5 éves a TV eddig semmilyen probléma nem volt vele, viszont azt kezdte el produkálni, hogy bekapcs után hol kevesebb, hol több idő elteltével szinte teljesen kifehéredik az egész kép. Van valami ötlet a javításra, s menyibe kerülne szerinted?
-
axlrose32
őstag
válasz
Stunczer86 #5501 üzenetére
Szia!
Csak a szokásos kijelzőhiba.
Javítható, írj privit! -
axlrose32
őstag
válasz
Intelligencs #5502 üzenetére
Szia!
Dram hiba szokott ilyet produkálni.
Minden javítható, írj privit! -
Hello Axel! Jó pár éves Sharp tévéről beszélünk, HD Ready. A hibajelenség, hogy megjelent hat darab függőleges csík. Először azt hittem a tévéadás hibája, mivel ha médalejátszóról megy, akkor nincsenek. De aztán elkezdtem nyomkodni, és rájöttem, hogy felbontás függő, médialejátszóról is tudom produkálni, ha lejjebb veszem a HDMI "felbontást", mint 720p.
Egyébként néha magától eltűnnek a csíkok, de aztán megint megjelennek. A csíkok kicsit rezegnek, és a hosszuk is változik.
Lehet ezt még valami értelmes áron javítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyaralás topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest