Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
buga83
újonc
Szia! Segítségre lenne szükségem. A birtokomba került egy Samsung LE40A536 típusú tv. A probléma, hogy nem működnek az oldalsó gombjai (csak a menü gomb funkcionál), Van hozzá egy távirányító egy utángyártott a száma alapján nem hozzá való, de váltig állítják, hogy működött vele. Típusa AK59-00124A ez szerintem 3d-s smart tv-hez való. Tehát se ezzel a távirányítóval, se az oldalán lévő gombokkal nem tudok állítani semmit, csak ki- be tudom kapcsolni, illetve a menü gombbal tudok a hdmi, külső 1, külső 2 , kábel között váltogatni. Kép, hang van, csak nem tudok állítani semmit se, se hangerőt se semmilyen beállítást.. Nem merem megvenni a hozzá való távirányítót, mert ha komolyabb baja van a tv-nek akkor felesleges pénzkidobás. Bízom benne, hogy tud valaki segíteni, mert így használhatatlan a tv. Gondoltam arra is, hogy nem e frissítettek rajta valamit és azért nem működnek a gombok,esetleg valami gomb beragadt?
-
MADKING
tag
Szia
elsore: kijelzo hibas
masodikra: T-con hibas
harmadikra: Axlrose ha lesz aktiv (nincs netje jelenleg), akkor bovebb informaciot kapsz javitas ugyrol.
Es elore szolook hogy a tipus es szeria szamot a mi a hatoldalon talalhato vagy leirsz neki vagy lefenykepezel, nagy segitseg lenne. -
Fektelen
újonc
Az én jvc is valami hasonlót csinálta!
Mintha 3 részre lett volna osztva a képernyő középen jó kép volt de alulra le volt tükrözve a felső rész fent meg ilyen rózsaszínes volt!
Én először hátba kínáltam párszor!
Aztán oké lett!
Aztán szét szedtem mindent át fújtam kontóakt sprével!
Össze raktam és utána jó volt egy ideig,megint ki kellet sprézni,azóta megy!
Igazt a szervizmenübe is állítanom kellet mert el felejtette a hd csatakit!
De összességében ezzel a kis kellemetlenséggel is megérte magam csinálni!
Persze ha szerviz menühöz itt nem kapok segítséget akkor vinni kellet volna!
De szerencsémre kaptam és ezer köszönet érte!!!!!!!!!!!! -
Kroni1
veterán
Sziasztok, 4-5 éves samu LCD TV-n vizszintesen egy csik jelent meg, alatta felette meg valtakozva feketes, rozsaszines villodzo kép.. ilyenről hallott már valaki? Érdemes szerintetek ezt szervizeltetni, vagy nem ér màr annyit?!
-
MADKING
tag
Szia
neztem a hozzaszolasodat, de sajnos konkretan nem tudom mit mondani erre.
Gondoltam majd Axlrose ir neked neki nagyobb tapastalat van ebbe. Ugyhogy azert nem is szoltam.
ha csikozasok voltak, akkor T-Con, illetve kijelzo hibas, de ezek eltuntek igy most akar Tap akar T-Con akar kijelzo is lehet. De lehet hogy a T-Con csatlakozo kontaktos. -
MADKING
tag
válasz
#53694464 #2987 üzenetére
(#2967) Samsung SPS válasza marika99 (#2956) üzenetére
Új
Válasz
Privát
2014-02-26 11:28:53
.Samsung SPS
(tag)
Szia! Sztem próbáld meg kipróbálni a csatolt cuccok nélkül, csak simán bekapcsolni, és ha továbbra is ugrál, egy factory resettel és szoftverfrissítéssel is megpróbálkozhatsz. Ha nem ugrál, meglesz a ludasszivesen hogy nem tudsz olvasni
-
törölt tag
Köszi hogy senki nem válaszolt....
-
baumgar
csendes tag
Sziasztok!
A következő a gondom. A TV-n (Philips 37pfl5405h/12)pár napja megjelent egy vékony fekete csík.
Remélem a csatolt képen azért látszik. A szerviz szerint szoftverfrissítés kell. Szerintem ez finom fogalmazva nem fogja megoldani a problémát. Javítható a TV, vagy jó lesz levélnehezéknek? A TV pontos típusa:
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
Baumgar
-
Fektelen
újonc
válasz
MADKING #2962 üzenetére
Szia!
Ha nekem írtad köszönöm szépen!
A szerviz menüt el érem távirányítóval,de ott sajnos nem látok ilyen beállítási lehetőséget!
a mute info együttes lenyomására dob ki 3 lehetőséget!
De ott nincs ilyen!
Nagyon jó lenne ha tudnám használni a csatikat!
Mert a 2 év 2 hónapos kisfiam ki hajt már a világból mert nem tudja nézni a kedvenc meséit!
előre is köszönöm a segítségedet!
A tévé sima menüjébe az be van kapcsolva! -
botosil
csendes tag
Sziasztok.Olyan problémám van hogy van egy samsung ps51 e490 3d plazmám és radugom usb keresztül a külsö tápos 250gb winyot és nem ismeri fel miéert???Lg 32 colos tv meg igen????
-
CzNorbi
csendes tag
válasz
MADKING #2971 üzenetére
Megpróbálok összehozni majd valami nagy felbontású képet,mert annyira picik a pontok és olyan rövid időkre villannak be,hogy szerintem 5mp kevés..A Tv egyébként 2005-ös, valami Német(Grundig)+Koreai (Lg) közös förmedvény..Egy 81 cm-es, 3 éves, Hd Samsungot adtam érte, a nagyobb képernyő reményében,ráadásul jó messzire kellett utaznom a cseréhez,így se "gari" se utólagos reklamáció.."Kipróbáltad nem??"
A Hupikék törpikékkel k..va jó kép volt rajta a kipróbáláskor,full fekete képernyővel,meg nem néztem.Láttam ugyan néha a pontokat,de mondom biztos valami retek Digi tv rosszul beállítva és azért pöttyözget néha..
Alig vártam,hogy haza érjek és átadjam magam a nekem még nem megszokott nagy képernyő "mozi-feeling"-jének és hatalmas csalódás...Maradt a remény, hogy talán javítható a dolog..
Amint szerzek valami jó fényképezőt megy a kép és remélem tud valaki valami támpontot adni, hogy egyáltalán kezdeményezzem e a készülék javításást,vagy..U-I: Mégegy észrevétel: Olyan,mint ha minél tovább van bekapcsolva a tv, annál kevésbé jönnének a pontok..(bekapcsoláskor rengeteg aztán, mint ha bemelegedés után nem lenne annyi)De azért pöttyözget még akkor is ..
-
MADKING
tag
válasz
fodokar #2964 üzenetére
Szia
A tied :TH-37PA60E / TH-37PD60B / TH-42PA60E / TH-42PD60B — Panasonic • TV / PLASMA • GP9DE CHASSIS
Ez meg a mit talaltal
TH-37PV80PA / TH-37PX80BA / TH-37PX80EA / TH-42PV80PA / TH-42PX80BA / TH-42PX80EA — Panasonic • TV / PLASMA • GPH11DE CHASSIStehat olyat keress a mi a tied mert mas a felszereles es vezerles ez a lenyeg GP9DE CHASSIS
-
MrBazsi
senior tag
Üdv urak!
Nincs valakinek véletlen LG 26LC51 Lcd tv-hez vezérlőpanelje emberi áron? A hibajelenség annyi h bekapcsolás után a tv pár másodperc után magától kikapcsol. A tv szerelő azt mondta vezérlőpanel hibás, de olyan árat mondott a javításra hogy azthittem hasraesek. Nem egy mai tv azért kidobni se szeretném.
esetleg valaki emberi áron válallná is a javítását?
Köszönöm előre is. -
CzNorbi
csendes tag
-
Baraczat
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy a Samsung SP42T8HE TV-be melyik konvergencia IC kell?
STK 394-250 vagy STK 392-570
Köszi
-
CzNorbi
csendes tag
Üdv.!Megvettem életem első plazma tv-jét.."Szegény ember vízzel főz." 107 cm-es Phocus PDP42PPS típusú.Sajnos valószínűleg nem elég körültekintéssel..
Amikor fekete a kép az egész képernyőn alig látható pici világító szemcsék ugrálnak be.Kb 3 méterről már nem látni annyira,de azért idegesít a dolog..Egyébként szép a kép,de félek,hogy valami nagyobb probléma előjelelehet.Mennyire nagy a probléma és lehet e orvosolni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
fodokar
újonc
Hello!
Érdeklődnék,van egy panasonic TH-42PA60E plazma tv táp hibás,és egyTH-42PX80E plazma tv kijelző törött, hogy a kettőből ki lehetne -e kihozni egy működő képes tv-ét.
Az első tipusú az enyém a másikat most találtam de addig nem merem megvenni amíg nem tudom hogy az alkatrészei cserélhetők-e a másikkal.Vagy érdemesebb lenne az enyémből áttenni a kijelzőt a másik típusú tv-ébe?
Válaszát előre is köszönöm. -
törölt tag
Szia!
Az én problémám egy lg ln 540b típusu televiziónál jelent meg. Megpróbálom érthetően leírni.
Szóval a kép HD csatornánál egy sávban megakad vagyis igy az előző jelenet képeiből mutat pixeleket. Ezután adja tovább rendesen az adást. A probléma nem szabályszerű van hogy sűrűbben van hogy egyáltalán nem csinálja elég sokáig.Szerintem fontos, hogy ez analóg adásnál nem jelentkezik. És most váltottam kábeles szolgáltatóra.
Üdv
Remélem beazonosítható..
-
Fektelen
újonc
Sziasztok!
Következőben kérnék segítséget!
Van egy Jvc Lcd Tévénk!
Amivel volt egy kis zűr!
Megoldottam a gondot!
Kontaktos volt ezért sokszor a kép 3 részre oszlott ki takarítottam azóta ezzel nincs gond!
Viszont azota a hdmi csatikat nem ismeri fel!
Hogy tudnám vele fel ismertetni?
A tvé tipusa LT-32Pu80BU
A szerviz menübe kell gondolom be állítani!
Egyszer már volt ilyennel gondunk akkor is ez a gond volt!
A szerelő is ott állította be -
Skipper53
újonc
Van valakinek egy működőképes eladó Samsung S50HW-XB03 (S50 V4-4415) vagy S50HW-XD04 (S50 V4-1366) sorozatú plazma kijelzője?
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A problémám a következő: Van egy 42"-os LG LCD Tv-m, ami az elmúlt hónapban bekapcsolástól számítva kb. 5percig hibásan jeleníti meg a képet. Nagyjából a bal fele a kijelzőnek erősen foltos, sötét. Illetve mintha ezen a felén a képfrissítés ideje megnyúlna. Korábbi képek nagyon lassan tűnnek el róla. (Szellemképes, csak nem 1 másodpercig, hanem 10-15-ig.) Aztán, ha "bemelegszik", akkor megszűnik a jelenség és úgy működik, mint új korában. Egyszer előfordult olyan is, ami az egész kijelzőt érintette és az egész kép szét volt esve és sűrű csíkos volt, de nem csak függőleges, hanem vízszintes is. És nem teljes hosszában, hanem kisebb téglalapokban. Sajnos arról nem tudtam készíteni felvételt, mert azóta nem jelentkezett ez a fajta jelenség.
Van esetleg tipp, hogy mi lehet a gond? (bízom benne, hogy nem kijelző, csak valami vezérlési hiba, esetleg valami kilazult.)
Örülnék, ha kapnék egy árajánlatot is. Ehhez készítettem egy videót is, amit itt lehet megtekinteni. A linken belül megtaláljátok a készülék pontos típusát és SN számát.
Előre is köszönöm. -
törölt tag
Szia sos kérlek segíts!!
samsung plazma 104 centis,tv magától felmegy meg le a hang,meg magától ki be kapcsol,freebox+antenna van hozzá lehet attól bolondult meg???kérlek segíts mi lehet a baja.
-
Szab1990
csendes tag
Üdv! Van egy Samsung ue32es6100 tv-m kaptam hozzá két szemüveget mikor vettem de csak 1 volt hasznalva többnyire egyedül néztem 3d-t ma beakartam üzemelni a párját de bekapcsoláskor villog zöld piros felváltva egy ideig aztán semmi.
-
bildi26
újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung LCD tv-m, egyik nap még tökéletesen működött, másnap pedig bekapcsolás után már csak hang volt rajta, a képernyő teljesen fekete.A címkéje már nincs meg teljesen, de talán a lényeg látszik:
Két kérdésem lenne:
1. Kb. mennyibe kerülne megjavíttatni?
2. Tudtok-e ajánlani megbízható szerelőt, akihez érdemes vele fordulni?Köszönöm előre is a segítséget.
-
gyantas
újonc
Szerbusztok.
Volna egy elég régi LE40B530P7wxxh - tévém. Ma reggel magátol ki-be kapcsolt, a menü több pontyába is többször belépett, mintha valaki egy másik távirányitot használna. Tudok ezzel a dologgal valamit házilag kezdeni? Vagy vigyem szerelöhöz. Esetleg tudnátok BP.18 környékén valami megbizhato szerelöt? Amugy digikábelem van. Köszönöm elöre is a segitséget. -
Baraczat
csendes tag
Van egy SP43T8HE tv-m
Tegnap a zöld szín elcsúszott. Próbáltam a MUTE 183 menünem korrigálni, de csak jobbra balra engedi mozgatni fel-le nem.
Mi lehet a gondja?Előre is köszönöm
-
hangya01
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic TH-42PA90E plazma tv a következőket produkálja.A hiba nem folamatos,de gyakran előfrdul és nagyon zavaró.Mi okozhatja és mibe fájna a javítása ha lehetséges?Hidegen intenzívebb és bemelegedés után mérséklődik,de nem szűniik meg.Adás függő is.Van olyan cstorna gondolom felbontás miatt ahol szinte nem is látszik.
Köszönöm! -
Nem tudom, nem-e valami egyedi típushibáról van szó?!De akárkit megkérdeztem, aki látott már közelebbről TV-t, mindenki csak les!
Ha hallok valami okosságot, akkor megírom, de ha esetleg más tud meg valami újat, akkor azt is szívesen veszem. Remélem, ha rajta lesz az antenna jel, akkor nem fog látszódni, de félek, h igen..., hisz mitől tűnne el?!
-
Kernel
nagyúr
Csak az egy állandó hiba volt, nem változó. Ha egy képcső felmágneseződik, az úgy is marad, míg nem teszünk ellene valamit.
Az In Line konstrukcióból adódóan a Föld mágneses terének állandó vagy változó összetevői sem nagyon hatnak rá, esetleg csak hosszabb távon. A képcső gyártásakor a földmágnesességet eleve figyelembe veszik, sőt külön gyártanak (gyártottak) képcsöveket az északi vagy a déli féltekére, amit a képcső típusszámában jelölnek, hogy északra vagy délre való.
-
taaz
tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
pelijanosne@ #2938 üzenetére
attól még lehet szakadt
Tökmindegy, már kétszer leírtam a működését, a TV-k legprimitívebb áramköréről beszélünk, ami áll két alkatrészből, vagy jobb esetben a harmadik egy relé. Ha van relé, akkor a TV működése közben az megszakítja az áramkört. Annál jobban már nem lehet megszakítani.
Egyébként a lemágnesező tekercsek csatlakozója kivételesen nagyon masszív, stabil kivitelű szokott lenni, 20 év alatt nem emlékszem olyan esetre, hogy kontakthibás lett volna. Attól eltekintve, amikor valaki nem dugta rá rendesen.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Maxibuci #2940 üzenetére
Az árnyékmaszk, vagy bármilyen fémtárgy remanens mágnesessége egy permanens állapot, nincsenek változásai. Legfeljebb az idő múlásával nagyon lassan gyengülhet.
De amikor bekapcsoltad a TV-t, hallottad a jellegzetes rezgő hangot, majd egy relé kattanását, kép hibátlan, egyenletes kék mező látható, az azt jelenti, hogy a képcső tökéletesen le lett mágnesezve, az áramkör a dolgát elvégezte. Ezután magától már soha nem mágneseződik vissza (nincs mitől). Csak amennyiben valamilyen külső mágneses tér hatna rá.
Egyáltalán relés (kattanós) megoldás van ebben is? Ha nem relés, akkor lehetne szó elvileg a PTC cseréjéről, noha gyakorlatilag annak hibája sem így szokott megnyilvánulni. Inkább csak simán átível a bekapcsolás pillanatában, amitől a képcső össze-vissza mágneseződik, színes foltos lesz, többé nem is tisztul ki, csak javítás után. Vagy ritkábban üzem közben is elszállhat, de mindkét esetben a biztosítékot is kinyomhatja, amitől meg lehal az egész TV.
Természetes egyébként, hogy mindig a képcső sarka a legérzékenyebb a konvergenciahibákra, legyen az külső mágneses tér, vagy az árnyékmaszk belső elmozdulása, ütés hatására például.
-
válasz
pelijanosne@ #2939 üzenetére
igen, ezt nem értem én sem, h mindig a sarkoktól indul, de olyan is volt már, h mindkét sarokból egy időben 2-3 mp erejéig, de ami még számomra érdekes, h egy adott sarokban csak egy adott színben jön elő, ahogy a kép is illusztrálja, tehát ugyanabban "pl.: jobb alsó sarokban" csak zöldessárga fény jön elő majd tűnik el, míg a jobb felsőben vagy a bal alsóban csak magenta szín tűnik fel, hol kevésbé, hol nagyobb területen.
De csak a sarkoktól és sosem a kép bármely oldala felől!Elméletileg lehet olyan gond, h "nem jól" mágnesezi le a képcsövet ez az áramkör bekapcsoláskor és marad "zaj" a képernyőn, ami bizonyos intenzitással befolyásolja a képi megjelenítést, a "színezettséget" és túlhúzza az adott frekvenciába tartozó "pl.: zöldessárga" színt az adott kép területen? -
Köszönöm válaszod.
Mindenesetre megvárom, míg bekötik a digit, utána remélem, h nem lesz vele ilyen gond vagyis nem fog látszódni. Állítólag az előző tulaj nem tapasztalta ezt a jelenséget(sztem már akkor is csinálhatta, csak lehet adás esetén nem szembetűnő).
Rosszabbik esetben javítható valahogy, vagy így hal meg a technika, illetve ha igen, mibe fájna? -
Matt-OPT
aktív tag
válasz
Razor_alpha #2935 üzenetére
Hm, erre nem is gondoltam. Amúgy a csatornák jönnek rendesen, semmi gond velük. És csak akkor jelentkezik ez a dolog, ha médialejátszón nézek valamit, tévézés közben nem.
-
Matt-OPT
aktív tag
válasz
Razor_alpha #2929 üzenetére
Beltéri, saját tápos az antenna, viszont egy APC túlfeszültség, stb. védelmes hosszabbítóra van kötve, szóval remélem ilyen gond nem lesz, mint amit említettél. Mindenesetre köszi a tippet.
-
Kernel
nagyúr
válasz
pelijanosne@ #2931 üzenetére
De ezeknél a 100 Hz-es Samsungoknál relés megoldás szokott lenni, vagyis csak a bekapcsolás utáni másodpercekben hat a PTC. Utána mintha ott sem lenne, mert a relé lekapcsolja róla a feszültséget.
-
marika28
újonc
sziasztok ! Lg tv-nek ellmentek a színek , elötte meg a piros szíin csúszott rajta , elvittem szerelőhöz és egy panel hibás amit csak rendelni tudna . Érdeklődnék , hogy valakinek használtba lenne-e . Paraméterei : TV típusa : LG 26 LC51-ZA Panelen levő vonalkód : MS35-D017987-LSKTR7345000L5 panelen levő másik szám :V260B1-C03 . köszönöm .
-
Razor_alpha
tag
válasz
Matt-OPT #2924 üzenetére
Ez csak egy ötlet, de megeshet, hogy ha beltéri saját tápos antennád van, hogy az maga az antenna hibás és terheli túl a TV-t, legalábbis ha tényleg nem produkálja antenna nélkül, persze lehet belül is a hiba oka, de láttam már olyan beltéri antennát ami csak a második TV-nél bukott le, hogy hibás, csak az nem újraindította a TV-t, hanem az elsőt meg is sütötte, az valószínűleg egy villámnál, vagy áramingásnál sérülhetett meg, de nem néztem bele, mert korrektebb dolognak tartottam kidobni ahogy van, mint megrizikózni még egy TV-t, ha megjavítom és újra megdöglik.
És ezt talán egyszerűen tudod tesztelni, kölcsön antennával, ha azzal is csinálja akkor valószínűbb, hogy belül a hiba. -
Razor_alpha
tag
válasz
Razor_alpha #2921 üzenetére
Kicseréltem a tekercs melletti 1uF 400V fóliakondenzátort is, ez nem oldotta meg a hibajelenséget - szerettem volna a két kimenő 4.7-5pF-es 6KV kerámia lencse kondit is kicserélni, viszont ilyet sehol nem találtam boltban, webshopból elő tudtam kotorni 10pF-es 6KV-s változatot, és több helyen említették is, hogy az 5pF-es az LG inverterekben jó eséllyel nem is optimális, akár tervezési malőr is lehetett, szóval gondoltam megrendelem a fenti nagyobbat, ám a postaköltség mértéke arra ösztönöz, hogy akkor már egyben megrendeljem a potenciálisan rossz alkotóelemeket, van ötlet ami az inverteren tipikusan elromolhatott és érdemes lenne egy cserét megnézni rá és megrendelni a batch részeként?
Vagy inkább szánjam rá magam és vegyek egy használt PSU-t körülbelül 15 ezer forintért (vívódom, hogy mennyire rentábilis befektetés, pláne, hogy ezen 4 elektrolit kondi eleve cseréért kiáltott), esetleg van valakinek ötlete, hogy Budapesten kihez lehet elvinni aki szakszerűen tudja orvosolni az inverter nyűgjét (nem utolsó sorban, nem próbál átverni a kasszánál)? -
Kernel
nagyúr
válasz
Maxibuci #2926 üzenetére
Szép, 20 évig javítottam képcsöves TV-ket, de ilyet nem nagyon pipáltam.
Az a gond, hogy áramköri hiba ilyet nem tud létrehozni, esetleg a lemágnesező PTC hibája okozhatná (csak az sem pont így szokott megnyilvánulni), ráadásul jobb TV-knél ezt relé kapcsolja, vagyis csak a bekapcsolás pillanatában működik, majd hamarosan kattan egy relé, ami kiiktatja ezt a kört, így üzem közben már teljesen hatástalan.
Ha külső mágneses tér nem hat rá, akkor már csak a képcső valamilyen belső hibája jöhetne szóba. Fixen ilyen hibát okoz például a képcső sarkának megütése, az árnyékmaszk deformálódása miatt, de az véglegesen úgy is marad.
Lehetséges, hogy itt is valamilyen belső deformáció történik, hőtágulás vagy ilyesmi.
De normál képtartalommal kellene figyelni, annál esetleg fel sem tűnik. Vagy jobb esetben nem is áll elő, csak ez a kék mező hozza ki belőle, az árnyékmaszk melegítésével. Bár nem lenne szabad, ilyenkor sem.
-
Üdv. Mindenkinek!
Az alábbi problémám lenne.
Ez még egy CRT TV, de bízom benne, h ettől még fog tudni rajtam valaki segíteni.
Nemrég vettem használtan egy Samsung CW-29Z068P típusú 72 cm-es képátlójú 100 Hz-es TV-t és olyan problémám adódott vele, h véletlenszerűen hol az egyik hol a másik sarkából sárga vagy magenta fény úszik be a képernyőre majd húzódik le, ez a jelenség kb. 2-3 másodpercig tart,de van mikor 10 percig elő sem jön. Bekapcsoláskor a TV képernyője demagnetizál, nem mágneses zavaró térre utaló jelenség jön elő. Elektromos zavarra is gondoltam már, de a szoba minden sarkába áthelyeztem már illetve elpakoltam körülötte minden elektromos berendezést is. Nincs ötletem, mi okozza a zavart. TV antenna jel még nincs rákötve, mivel csak jövőhéten jönnek bekötni. Mellékelem az erről készült pillanatképet, remélem jól kivehető, amiről írtam.
Ezzel kapcsolatban olyan kérdésem van, h javítható és ha igen, akkor milyen költséget képvisel, mivel mérlegelnem kell, h megéri-e egyáltalán javítani vagy többe lesz a leves, mint a hús.Köszönöm a válaszokat!
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Panasonic 42S20-am van. Mitől lehet az hogy random időközönként kikapcsol villog néhányat a zöld led és újra bekapcsol? Rá van dugva a médialejátszó mellett egy DVB-T antenna is.
-
Razor_alpha
tag
válasz
MADKING #2920 üzenetére
A 10V 2200mF-esekből az 16V-sre az összeset (abból az összes púpos volt), többi épnek tűnik, nincs kifolyt elektrolit vagy melegedés nyom, vagy deformáció, néhányat ki is mértem és nagyjából stimmel, ha jól értelmezem a multiméterem.
A tünet először bekapcsolás után 30-40 perccel szokott előfordulni, ha "hideg", csak az ezt követő gyors visszakapcsolásokkor csapódik le gyorsan, ebből arra következtetnék, hogy az inverterhez eljut az áram, csak az egyik lencse/disc fix 5pF 6kv-s kondija (vagy mindkettő) el van fáradva lehet a ludas.
Köszönöm a tippet, hogy ne mérjem ki a nagyfeszültséget, sose árt az emlékeztetés, meg úgy egyébként a választ is.
-
MADKING
tag
válasz
Razor_alpha #2918 üzenetére
szia
jok a sejteseid
de nem artana ra merni hogy inverterHEZ eljonn e ar aram
ne hogy inverter kimenot nezd!masik kerdes osszes kondit csereltel vagy csak a mi pupos?
-
Razor_alpha
tag
válasz
Razor_alpha #2918 üzenetére
*bal felső alatt a jobb alsót értem, mire észrevettem már lejárt a szerkesztés, mea culpa
-
Razor_alpha
tag
válasz
Razor_alpha #2884 üzenetére
PSU-n púpos kondik kicserélve szépen, volt belőle 4 is - de a hiba továbbra is fenn áll.
Ha elég gyorsan kapcsolom vissza amikor elment standbyba, akkor 2-3 blackoutot még produkál mielőtt visszatér standbyba (háttérfény is kialszik kb 1 secre, majd vissza, és hamarosan megint).
Inverter hibát sejtek, ebben szívesen fogadom egy hozzáértő egyetértését vagy cáfolatát.
A PSU-ja így fest:
http://www.shopjimmy.com/lg-eay34796801-power-supply.htm
Jól sejtem, hogy a kép bal felső sarkában lévő tekercs a hiba okozója?
Jól sejtem, hogy ez egy combo board (PSU+inverter)? -
MajaApa
újonc
Sziasztok. Tudtok segíteni nekem esetleg? Van egy samsung ue40d5000 tvnk. Ezt produkálja!
Tud esetleg valaki ötletet adni? Vagy valaki megjavítani? köszönettel
-
krystman
őstag
Sziasztok! Van nekem egy Panasonic LCD LED tavaly Novemberben vettem, 50" os, es amikor sötét kép van, egy nagy világos felhő van kb a felső negyedénél. Eddig úgy volt, hogy egy nagyobb folt volt, de most már olyan lett, hogy át nyúlik a folt, a Bal oldaláról a jobbra. Ilyet gariba vissza lehetne vinni, vagy ellehetne tüntetni? Mi ebben az esetben a megoldás?
-
törölt tag
Sziasztok
2 éve vásároltam egy samsung LE40D503 lcd tv aminek most járt le a garanciája középen megjelent egy csik
felső fele zöld és kék vonalkód szerű alsó fele hibátlan .Valaki aki tud segitsen hogy mi lehet a baja -
Kernel
nagyúr
válasz
botosil #2907 üzenetére
Egyébként nem kattog, vagy mikor nem kattog, ezt nem lehet érteni.
LG-nél lehet olyan is, hogy például timeshiftre inicializálod vele a HDD-t, de akkor utána számítógépen sem olvasható, másik TV-n sem. Vagy egyes típusoknál a digitálisan rögzített TV-műsorok másolásvédelme érdekében titkosított partíciót hozhat létre, ami más készüléken használhatatlan.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Attila1978as #2903 üzenetére
80-100 W felett a TV-kben is aktív PFC-s tápegység van, mint a számítógépekben. Ha ahhoz jó, akkor elvileg ehhez is, de nem garantálok semmit.
Nem figyeltem mostanában, hogy a PC-tápos topikokban mi a vélemény ezzel kapcsolatban. Vagy a gyártó honlapján lehetne szétnézni, hogy mihez ajánlják, vagy nem ajánlják.
-
botosil
csendes tag
Sziasztok.olyan problémával fordulok hozzátok, hogy nekem van egy Samsung ps51e490 3d plazma tv em.valamiert az usb része nem ismeri fel az 500gb wd külső usb vinyot.miert? Mert az lg ln575 32" os smart tv meg simán felismeri!
-
Attila1978as
újonc
válasz
MADKING #2900 üzenetére
Köszönöm.
A szünetmentest csak ilyen pillanatnyi kimaradások miatt gondoltam odatenni, nem akarok ezen "mozizni" amíg nincs áram.
A fő kérdés inkább az lenne, hogy ezek a tévék érzékenyek-e a szinuszos vagy kváziszinusos jelekre? Csak mert ezek a tápok elvileg olyan jelet adnak.. (erről csak itt olvastam valamit..)
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- SAMSUNG (LH98QMTBPGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- Steelseries Nova 7 Wireless
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Samsung-LG-Philips-Sony TV/MONITOR 40"-49" BAZÁR (Számlával és Garanciával) kb.: 150db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest