- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Meghallgattuk az egymillió dolláros, magyar fejlesztésű high-end audiorendszert
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Lassan itt a tavasz (remélem) és vennék egy elektromos rollert. Xiaomi Mi M365 Pro. Meg mindig ez a best buy?
Milyen kiegészítőket érdemes megvenni hozzá? Mert akkor azokat megrendelném.
-
törölt tag
válasz
tibcsiworld #4593 üzenetére
Persze. Amikor olyan helyre megyek Debrecenben, aminek nem vágom az útvonalát szeretem látni. Egy telefonom mondjuk ráment...
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Szerintem térkép alkalmazáshoz elengedhetetlen.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Én sokat használtam már, pl Waze ha olyan helyre megyek amit nem tudok merre van. Illetve az új rolleremen pl kijelzőse lesz, így telefonon tudom nézni a mért adatokat.
-
Don.Corleone
aktív tag
Srácok, olvastam hogy kicsit testre lehet szabni a beállításokat, én leginkább azt szeretném hogy 20 helyett 30 legyen S fokozatban. Valaki tudna segíteni, hogy is van ennek a menete? nem szeretnék semmit sem elrontani.
Illetve arra van mód, hogy egy gombnyomásra váltson fokozatot, 2 gombnyomásra pedig a lámpát kapcsolja? Ó és m365 pro a páciens.
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #4589 üzenetére
Úgy lesz, összeszedek mindent amit lehet. Vajon a kormányra ráfér a csengő mellé egy sportkamera tartó?
Jobb oldalra, LogiLink AA0120 Mobiltelefon biciklis tartó ezt gondoltam felszerelni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
#07746304 #4581 üzenetére
De, tőle tudsz rendelni sokkal komolyabbat.
-
B-L-A-C-K
titán
OXO-ba úgy volt rakok egy komoly vezérlőt, és kimaxolom így minden téren, minden más módosítás el lett végezve rajta...Viszont egy srác mondta érdekelné, csak áprilisban tudja kifizetni a teljes árát, így belementem, ma le is foglalózta.... Kicsit sajnálom mert szerettem, de most jöhet egy új projekt...
2x1600W lesz úgy néz ki, de a többit majd mondom ha aktuális lesz.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Don.Corleone #4583 üzenetére
Esővédő fólia a kormány indikátorra.
Én is elővettem ma egy kicsit. -
Don.Corleone
aktív tag
Nos urak, megvolt az első pár út az M365 pro-val, hát nagyon pazar egy műszer. Munkába oda-vissza kb 13-14 km, tökéletesen teszi a dolgát, a tempomat különösen tetszik.
Ti vásároltatok esetleg bármilyen kiegészítőt ami hasznos lehet? Olvastam hogy a kormány illesztéséhez szoktak 3d nyomtatott kis szigetelést, ilyesmikre gondolok.
Ó, és nektek is pár fokkal ferde a kormány? Ez gyárilag így lenne a helyes?
-
törölt tag
M365 PRO-hoz kinek melyik hordtáska vált be a legjobban?
-
DigitXT
félisten
válasz
Ezekiel Ston #4578 üzenetére
Hátsó kerék hajtásúként kiváló tapasztalataim lettek.
Aztán sikerült megfelelő
finommenetes M12 csavart szereznem, így aztán előre is egy agymotoros kerék
került (sima S1). De vezérlő híján azt csak úgy próbáltam meghajtani, hogy Hall
szenzor nélkül, szolgailag másolja a hátsó kerék mozgását. Amivel az a baj, ha
el is kapja (terheletlenül simán), terhelve (a már említett kerület-különbség okán)
kiesik a szinkronból, és hajtás helyett fékez. Szóval használhatatlan így.
A minap egyszer "kihúzattam" az utcában, de atom para, durván be tud fékezni.Annyi van, hogy kell egy másik vezérlő, és csak a parancsokat párhuzamosítom,
akkor fog hajtani mindkét (nem teljesen ugyanolyan kerék). Ha 2 egyforma lenne,
így is hajtana... de nem lenne sokkal erősebb, mert a vezérlő lekorlátozza a max.
áramot, szóval a két vezérlő mindenképp jó megoldás, de akkor meg felmerül, ha
egyetlen akksi van, akkor az azon lógó kínai BMS lesz a korlát. Szóval két akksi.
Ha egyetlen akksi maradna, csak nagyobb BMS-sel, úgy meg a 6Ah lenne kevés.És akkor nagyjából ott tartunk, mint az Futurer DualDrive, csak épp nem annyiért.
Nyilván ők egy kész megoldást kínálnak, ez meg "occó" barkács ill. hobbi projekt!Szerk: kép még a hátsó kerék hajtású verzióról készült, meg az akksiról. (Azóta
nem sokat foglalkoztam a dologgal, akksi az ugyanúgy van, a kerék meg kerék.) -
Ezekiel Ston
senior tag
-
DigitXT
félisten
Ha korán jár dolgozni, akkor azért harapósabb.
Mínuszok befigyelnek,
de ez attól is függ, hogy hol él az országban, szóval ezen kár rugózni.Hideg van = rosszabbul teljesít az akku, ez oké. De amúgy bármikor be-
szarhat, szóval érdemes odafigyelni, ha hirtelen összeomlást produkál...
(Utána nem érdemes bízni benne, habár javítható, magától nem gyógyul.)Ui: az egyvezérlős, két motoros megoldásom USAV kategóriás lett...
Minap kipróbáltam, és mivel nem egyforma a két kerék kerülete, kiesik a
szinkronból, és ciklikusan gyorsít, vagy befékez, totál használhatatlan.
(Majd veszek valahonnan külön vezérlőt a másik motornak, és jó lesz.)
-
ultio
aktív tag
válasz
DigitXT #4573 üzenetére
Ez utóbbira utalhat az is, hogy töltés után nem marad a fesz ~42V-on, hanem
rögtön esik, álló helyzetben is csak attól, hogy lehúzod a töltőt, látványosan...
(Ha terhelésre esik, az normális, a mértéke nem mindegy a dolognak...
Ezt nem tapasztalom jelenleg, ezért akkor a hideg miatt van. -
DigitXT
félisten
A hideg is okozhatja, de el is pattanhatott a ponthegesztett összekötő: utóbbi
esetben nem csak kevesebbet bír, hanem nagyon hirtelen omlik össze a pakk.Tapasztalatom szerint ha csak "simán" lemerül, azaz egyre kevesebbet segít,
mutatja végül a 29V-ot, de még fékez, világít, mindent tud, csak már nem hajt,
az normális. Ha 29V alá megy, hirtelen kikapcsolva, akkor viszont akku hiba...Ez utóbbira utalhat az is, hogy töltés után nem marad a fesz ~42V-on, hanem
rögtön esik, álló helyzetben is csak attól, hogy lehúzod a töltőt, látványosan...
(Ha terhelésre esik, az normális, a mértéke nem mindegy a dolognak...)
-
ultio
aktív tag
Kugoo S1 Pro rollerrel járok munkába, kb. 13 km oda-vissza.
Jó néhány hete, igazából mióta hidegebbek vannak reggel, nem tudja megtenni a napi 13 km-t egy töltéssel.
Teljesen feltöltött akkumulátorral indulok, de pár m után leesik a feszültség 40 V alá.
Ez azért lehet, mert hibás az akku, szakadás lett benne, vagy a hideg is okozhatja? -
rushty
őstag
válasz
Ezekiel Ston #4568 üzenetére
Döbrentei utca
-fok volt -
Ezekiel Ston
senior tag
No...tegnap este letoltam egy lájtos ~30km-eres szakaszt. Csepel erdősortól II. ker. vidra utcáig oda vissza 50perc twowval...-3 - -6fok átlaghőmérséklet...Eleinte jó volt bár mire a Vidra utcához értem margít híd lábánál már éreztem a kesztyűn belül hogy kezdek fázni...
Nem baj, jó érzés volt, csak a sok birka nem hiányzott a bicikliútra akik elősegítették hogy nehezebben haladhasson az ember a várkertnél... -
Fishor
senior tag
válasz
Packersbay #4565 üzenetére
Szia!
Nálunk van egy town 5. Ott kicsit előre kell tolni a kormányoszlopot hogy tehetmentesüljön a kar. Utána megnyomod és lehajtod.
Üdv: Fishor
-
Astery
senior tag
válasz
Don.Corleone #4564 üzenetére
Én 4 bar fölé fújom kicsivel ... így lehúzáskor kicsi kiszökik tehát kb. 4 bar-on használom.
-
Packersbay
tag
Sziasztok!
Vettem egy Decás rollertown xl7-t. eddig még vagyok vele elégedve viszont az összecsuklással gondom van. Megnéztem pár videòt,de hiába nyomom lent a kis pöcköt az meg se akar mozdulni. Nektek hogy sikerül?
-
Don.Corleone
aktív tag
Nos urak, tegnapi nap folyamán büszke tulajdonosa lettem egy m365 pro-nak , így mos már méltó tagja lehetek a rolleres társadalomnak. Tesztelni még kevés időm volt, egyenlőre összeraktam, feltöltöttem és hasítottam vele egy kört. Egy kérdésem lenne amihez nem igazán találtam információt, gumi nyomásra megfelelőnek tűnik, hány bar az előírt, ti fújtatok még rá? Egyébként pazar találmány, 25-el úgy hasít mint a huzat.
-
DigitXT
félisten
Talált tárgyak.
Mondjuk arról nem kifejezetten a Lime üzemeltetés tehet,
hogy egyes ... (ide mindenki képzelje a megfelelő jelzőt) embertársaink
ezeket a rollereket úgy "helyezik el", ahogy.Láttam már pl. a sövénybe
bedobva, meg ilyenek (kompletten széttörve is): lehetne akkor már azokat
is gyűjtögetni, akik ezt elkövetik? (Akár a kutyaszart is összeszedhetnék,
mint talált tárgy, avagy talált trágya: esetleg a kutyatulajdonost is utána...)Hajrá!
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok!
A Kugoo Kirin S2 rollerről lehet találni valahol valami összehasonlító videót, vagy némi információt? A promóanyagokon kívül nem találok semmit. -
ultio
aktív tag
Tud valaki beszerzési forrást Kugoo S1 Pro sárvédőjének meghosszabbításához?
Jobb híján bicikli gumibelsőt húzok rá.
-
rushty
őstag
Eltűnt az informatív táblázat
-
Vertigo
aktív tag
Sziasztok,
egy kedves baratom NanRobot X4-et nezte ki maganak, tesztek alapjan igeretes, specifikacioi eleg jok, az ara M365Pro kaliber, ismeri valaki? Van valami buktatoja, amire erdemes figyelni?Koszi!
-
mekkGyver
aktív tag
Én nyáron is csak csutkára töltve indulok vele, mert sokkal dinamikusabb a roller (M365), és a végsebesség is visszaesik ahogy csökken a feszültség. Télen meg eleve lelassul az elektronáramlás a hideg miatt.
Otthon állandóan töltőn van (amikor rendszeresen használom), annak ellenére, hogy tudom, hogy nem egészséges az akkunak, de bízom a fejlett töltőelektronikában, meg hát valamit valamiért. Majd meglátjuk tavasszal, megártott-e neki. Legfeljebb majd cserélek cellákat, ha már nagyon elgyengülnek... -
gergo7311
csendes tag
A Líthium Ion vagy LiPo a meleget utálja, szerintem magyarországon már nem lesznek hosszú, kemény telek mint 30-40 évvel ezelőtt. Úgyhogy lehet e-rolizni, ha száraz idő van. Csak jobban fel kell öltözni hozzá. Boldog Új Esztendőt minden Fórumtársnak!
-
ultio
aktív tag
Ma rollerrel (Kugoo S1 pro, 990 km van benne gyári aksival) jöttem dolgozni. Kb. 3 fokos garázsban áll 2 hete, éjszaka töltöttem.
Reggel -5 fok volt, nem vettem észre semmilyen teljesítmény csökkenést. Az aksi kb. annyit merült, mint melegebb időben. -
tibcsiworld
aktív tag
Az áram kivételtől és a töltéstől melegszik az aksi, de mondjuk egy autóé zártabb sokkal. Ott gyakorlatilag nyáron ki sem hűl éjszaka. Télen is lassabban! (ha bemelegedett
)
Szerintem a roller soha nem fog bemelegedni a 0fok környékén, főleg nem alatta, mert a menetszél kegyetlenül hűti!ui.: ha lenne lehetőség legalább aksit melegre vinni, akkor tuti száguldhatnál hazafelé is!
-
Wine
csendes tag
válasz
tibcsiworld #4532 üzenetére
Kb ez történt, amit írtál. Mert ahogy haladtam vele, lassan visszajött tetszhalott állapotából, igaz nem a korábbi szintre.
-
tibcsiworld
aktív tag
Villanyautós témában vagyok érdekelt! Ott igen meglátszik a hideg a használatnál! A hideg aksi károsodna, ha hirtelen nagy árammennyiséget vennének ki belőle, ezért leszabályoz az elektronika! Ha mennél többet, és menet közben bemelegedne az aksi, tuti visszaadná a teljesítményt, miután bemelegedett az aksi!
-
Wine
csendes tag
Ma elindultam 38,9 töltöttségi szinttel, csak boltba mentem, onnan kb fél óra kinnti parkolás után, elindultam, de hirtelen bezuhant a feszültség, 35 alá. Alig ment a roller.. A hideg tud ilyet csinálni az aksival ?
-
B-L-A-C-K
titán
Csakhogy télen se lustuljon el...
-
Ketrec
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem van, hogy mi lesz akkor ha egyszer majd az m365 pro nál használódik el az akksi?Ugyanis ahhoz sehol nem találok neten, hogy venni lehetne, ellenben a simához van dögivel. Cserélhető egyáltalán, mert valami fém házban van benne?
-
DigitXT
félisten
válasz
Darellus92 #4525 üzenetére
köd utáni nyirkos betonon is kész műkorcsolya bemutató
Ezt nekem ma a motor is előadta.Bár azon (annyira) nem lepődtem meg,
mert kopott nyári gumi van rajta... Viszont amikor az autó kezdte keresztbe
tolni az orrát egy kanyarban gyorsítva, az már gáz volt. Rendes téli gumival!
Szóval ha vki azt mondja, hogy tök jó, rolleres este volt (esővel), az tud vmit. -
rushty
őstag
Valaki az autómegosztóban hagyta a rollert.
-
kisÁdi
aktív tag
válasz
Darellus92 #4520 üzenetére
Én be sem hoztam, még a december eleji hóban is rollerezem. Csak be kell öltözni.
-
Wine
csendes tag
Na, mondtam hogy jó idő lesz.
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Másodjára durran el az M365-öm belseje... először a hátsó, most az első. Van hazai üzlet, ahol lehet kapni azonnal teligumis kereket? Vagy csak rendelni lehet? Köszönöm! -
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok rollert a következő feltételekkel:
- nem elektromos
- főként városi használat
- lehetőleg összecsukható
- 100 kg-ig biztosan jó
- könnyen beszerezhető
- ár lehetőleg 20-30k körül (de ez rugalmas)
Előre is köszönöm! -
Wine
csendes tag
Jövő héten igazi rolleres idő lesz.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Darellus92 #4496 üzenetére
Srác amúgy itt viszonylag értelmesen tud róla beszélni:
[link]Én két e roller után meg tudom érteni az indokokat, meg próbáltam is egy EUC-t nem olyan régen és tényleg jó (még nem vettem meg). Mobilitásban pl 100x jobb mint a roller. És tolni is jobb mint egy bőröndöt, mert a készülék "asszisztál" és egyenesben tartja magát ha tolod húzod is.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Darellus92 #4496 üzenetére
Én utánanéztem. Elvileg 100km alatt bele tudsz jönni, nem olyan nehéz.
100 km meg semmi, kb 4 nap gyakorlás és utána már jól megy. -
DigitXT
félisten
válasz
joysefke #4498 üzenetére
Tök egyszerű. Kipróbálod a Lime-ot, és meggyőződsz róla, neked mennyire megy.
Azt senki nem fogja tudni megmondani, hogy neked mennyire egyszerű használni.
Max. a buszra felszállóst: nem mindegy, mekkora az a roller. Az OXO-val mondjuk
ne akarj buszra szállni.(Jó, azzal nem is kell: én néha villamosozok, de ha már
kihagyod a BKV-t, akkor nem probléma a 7.5 km "letekerése" sem. Próbáld ki.)
Szerk: ami gyalog 25p, az rollerrel 5-6p (saccperkb). Ha ilyen kisebb Kugoo/M365
kategóriáról van szó. Nagyobbakkal lehet gyorsabban csapatni, de úgy már nem a
járdán, mivel járdán 25 km/h környékén eléggé életveszélyes a mutatvány.
(Nem feltétlen csak a rolleresnek, hanem a gyalogosoknak is: joggal utálják ezt...) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Robot fűnyírók
- Politika
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- DJI RC2 drón távirányító
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Panasonic ER-DGP 90 K hajvágó
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest