-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi #81749 üzenetére
COMPETITION BREAM ezzel lettünk tavaly 3. ak szövetségin csapatban , úgy hogy pontazonosság volt Kocsisékkal de nekünk volt 1 olyan helyünk ahol szinte nem volt hal . 5 dekával lemaradva a másodiktól lett a társ 4.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
WarninShotZ #81747 üzenetére
Köszi! Ez most a nagyobb változat, a 65gr-os XL Vario. A kisebbeket nekem sosem sikerült elhagyni, de csak azért nem, mert dobás előtt automatikusan ellenőrzöm a gumiharang mennyire van a helyén, volt hogy már laza volt.
Bár ehhez nincs (gyári) töltőm, a szétnyitható Cralusso-ból az összes típus megvan, bízom hogy abból a legnagyobb jó lesz hozzá. -
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi #81745 üzenetére
Method kosárral óvatosan, elhagyós volt régebben, nem tudom ez javult-e. Nehogy meglepetés érjen.
-
Janusz001
őstag
Etető rakétához, 35-40m -es távolságra van valami költséghatékony bot? Nem szeretnék huszonezreket kiadni rakétázó botra.
-
Zoli bácsi
őstag
Mivel délutánra jó idő lett, úgy döntöttem elmegyek....Engedélyt kiváltani.
(Horgászni nem, annyi eső volt, áll a víz mindenhol).
Megvan 2023-ra a megyei folyóvízi jegyem, állami jegy, töltéshasználat 48 e ft lett. (Tavaly 34 volt). Ilyen korán még sosem váltottam engedélyt szerintem.
Meg vásárolgattam, nem sokat, kaptam tőlük egy 10%-os kupont karácsonyra képeslap formájában. Döme orsó valami beragadt készlet volt, 20e. alatti áron (kuponnal) elhoztam. 38 ezret fizettem ezért a cuccért Egy póló nincs rajt a képen, azt asszony elrakta. Aztán másik boltjukba macskakajáért, macskaalomért, madáreleségért fizettem 33-at. Megálltunk kenyérért, ott is vettünk ezt-azt.. Áh, nem is számolom össze...
-
sasa311
veterán
Valaki tudja, hogy Alin milyen néven kéne keresnem az ilyen típusú harcsázó csalikat?
https://www.bestfishing.hu/products/mad-cat-madcat-clonk-teaser-100gr-glass-ghost-harcsazo-csali-8554296482.html
-
adamrpia
csendes tag
-
hermanyi
addikt
válasz
sasa311 #81727 üzenetére
Nagyon kevés az a víz ahol hal is van és 200 embert le tudsz ültetni . Csatornák képesek lennének ennyi embert befogadni , de sajnos nagyon keskenyek . A pálya közepén aki az első 10 percben nem fog halat az a maradék időben tuti nem fog ,úgy lezárják a pályát . Deseda jó adottságokkal rendelkezik , több napos versenyen ahol ugye váltogatod a szektort ott simán sokat kell tudj a pecáról mert szektoromként változik amivel eredményes tudsz lenni .És mégsem egy Belga verseny ahol 30 dekával szektort tudsz nyerni . Itt azért egy szektor 1 hez kell átlagban 20 kiló keszeg ,
-
spirit007
senior tag
válasz
sasa311 #81653 üzenetére
Sajnos már évek óta engedélyezett.
"Behúzós területi jegy:
3 napos 17 000 Ft
10 napos 28 000 Ft"
Sőt kb. mindenféle randalírozás IS engedélyezett - nincs következménye
védett részeken motorcsónak és jetski"versenyek" , redbull/cola dobozok úszkálnak a vízen -főként a partról horgászható részeken (nincs sok pedig)
kedvencem: a f@szparaszt motorcsónakkal vontatja 30-40Km/h sebességgel a hülyekölykeit fánkon, vagy banánon... a Poroszlói medencében (védett terület, max 10km/h ill. 4kw motor)
Szóval elkurvult a tiszatavi "vendéglátás" rendesen az elmúlt 3-4 évben -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
galervin93 #81735 üzenetére
Amiben még lenne spiritusz azok az alföldi csatornák DTCS, Kunsági, Keleti...
Lenne, de nem látom azt a nagy lelkesedést. Szerintem jobban el vannak hanyagolva mint 20 éve volt. Utak kriminálisak, csak úgy lehet eljutni ha gazdák földjén keresztül közlekedsz.
Igaz itt a mondás minél jobb terepképeségű autód van annál messzebb akadsz el. -
galervin93
addikt
válasz
andrew911 #81736 üzenetére
Jogos, Maconka (főtározó!), de egyrészt az a probléma amit te is mondasz (vízhiány), igaz ez csak időszakos dolog (de már sok éve...). Ennél nagyobb gond, hogy egyrészt a gáti versenypálya akkor sem elég nagy, ha éppen van víz (4 db tizenpárfős szektor, ma már egy nemzetközi versenyen sokkal több ország indul), ráadásul a pocsolyától a 4 méteres mélységig mélyül, szóval nem éppen ideális az egyenlő feltételek tekintetében, és ezen a szektorozás sem segít, mert szektoron belül (pontosabban egy szektor két széle között) is tud akkora különbség lenni vízmélységben, ami már befolyásolhatja a dolgokat.
Az előtározó baromi jó kis víz lenne, de ő sem túl nagy, másrészt meg a nem egyenes partvonal miatt élhetetlen az utolsó másfél szektor (mivel erősen ívelt a partvonal, ezért a szektorok a víz felé gyakorlatilag körcikk alakúak, bizonyos dobástávolság felett összeérnek a szektorok a vízben és mindenki keresztben van mindenkinek; voltak ebből már viták versenyeken, tavaly én is tapasztaltam, konkrétan rá kellett szólni a balos szomszédomra, mert a világból kidobós pecával a jobbos szomszédomnak(!!!) is keresztbe dobott. Engem csak azért nem zavart, mert huszonpár méterről fogtam magam szénné, volt is prüszkölés.)
Szóval nem egyszerű ez a versenypálya dolog. Csak úgy a semmiből nem nő ki egy ilyen, azaz csak meglévő vízterületek átalakításával, fejlesztésével lehet ilyet létrehozni.
-
andrew911
tag
válasz
galervin93 #81735 üzenetére
Mi van Maconkával?
Azt hittem, hogy az ilyen profi nemzetközileg elismert versenyvíz, mondjuk nem igazán követem az eseményeket. Tavaly nyáron a mellette lakó haverom azt mondta, hogy akkora az aszály, hogy nem tudok akkorát dobni, hogy ne koppanjon, így aztán nem is mentem. -
galervin93
addikt
válasz
sasa311 #81732 üzenetére
Olyan kicsi az ország, hogy bárhonnan-bárhová el lehet jutni pár óra alatt. Persze nem napi szintű ingázásra gondolok, de egy versenyhelyszínnél ez nem is szempont. (Pláne nemzetközinél, nem különösebben fogja érdekelni a külföldieket, hogy Szeged, Debrecen vagy éppen Kaposvár.) Annál inkább, hogy nagy legyen, lehetőleg egyenletes part- és meder viszonyokkal rendelkezzen, meg persze ne csak telepített szutyok pontyok legyenek benne, hanem rendelkezzen fehérhal állománnyal is. Nem könnyű ezeknek megfelelni.
Szinte biztos vagyok benne, hogy záros határidőn belül meg fogja az ország pályázni a feeder vb-t, és hát a Deseda más versenyeken már bizonyított, megfelelő fejlesztésekkel világszínvonalú versenypályát lehet ott összehozni, ami komoly dolog lenne.
Emellett kb. csak Látókép, Maty-ér, Tiszakécske, ami képes országos szintű versenyt jó színvonalon lebonyolítani. (Hopp mind a Dunától keletre van...).
Amiben még lenne spiritusz azok az alföldi csatornák DTCS, Kunsági, Keleti... Elég komoly "erők" kezdtek el mozgolódni vízügy fronton is, felcsillant a remény egy normális vízgazdálkodás kialakulására, aztán hátha hozományként a horgásztatás is jól jön ki belőle... -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #81723 üzenetére
Mivel az ország fő versenypályáját akarják megcsinálni (Velence helyett) , szerintem teli fogják rakni hallal is , nem mintha nem lenne benne . Hál istennek onnan nem nagyon tudják lerabolni , mert van bőven halőr és dolgoznak is rendesen. Tavaly voltunk csak úgy pecázni 1 et és 3x jött halőr . És ami a lényeg mind a 3x más jött .
-
iceQ!
addikt
válasz
BlackmMmDog #81722 üzenetére
Köszi
-
Nerazim
őstag
Udv!
Megneztem Sziszi uj csatorna pecas videojat es abban hasznal egy meritofejet. Rakerdeztem azt irta Milo Ghost es h a legjobb keszeges meritofej amit valaha hasznalt. Viszont nem nagyon talalok ilyet mar sehol nekem Guru Barbsafe van szerintetek ez a Milo annyival jobb lehet. Videon olyan kis konnyednek tunik. -
4Grider
nagyúr
Ha szúnyogriasztót akartok tesztelni, Somogyországban Kaszópusztánál jobb helyet nem találtok. A Duna partja nyár közepén este 9 körül egy jó árvizes időszakot követően kutya füle Kaszóhoz képest. Fényes nappal ott túrázva jól laktunk a szúnyogokból.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #81709 üzenetére
Kevés szúnyognál be vált , soknál meg nem próbáltam MFF szúnyogriasztó
Van sok illat/ íz , ráadásul a halakat nem zavarja -
Mizsala
tag
válasz
Én megvettem a thermacellt, nagyon bíztam benne, hogy végre megvan a szent grál amit nem kell magamra fújkálnom. Egyelőre az idei aszályos nyár miatt nem tudok mit mondani, mert nagyon kevés volt a szúnyog. Nálunk szó szerint megölnek, harapni lehet egy sima nyári estén. Idén alig volt ehhez képest, na azt megoldotta a thermacell. Kíváncsi leszek idén mi lesz, ha tényleg lesz is sok szúnyog.
Ami nálam maximálisan bevált, az a legalább 50% DEET tartalmú spray. Hátránya, hogy nem kicsit káros a szervezetre (nem is lehetne 1 hétnél tovább használni egy huzamban), baromira drága, és nagyon erős a szaga. Ellenben megoldja bármilyen szúnyog problémádat, felhőbe szoktam vele ülni, egy se száll rám.
Olvastam cikkeket, hogy betiltják/tiltották az EU-ban, de németországból és angliából mindig tudtam rendelni.
Nekem ez vált be a legjobban, pumpás: https://nobite.com/en/produkt/nobite-hautspray-100-ml/ -
saen
veterán
válasz
Egy barátomnak van Thermacell, ő nagyon szereti, én nem próbáltam.
Az ilyen sprék szerintem semmit sem érnek, még a füstölő tekercsek valamennyire, csak ha nem ülsz a füstben akkor az se jó, ha meg igen akkor megfulladsz. Nagyon extrém esetben be kell öltözni méhészkalapba meg olyan hosszú ruhába amin nem tudnak átszúrni, de az olyanba nyáron szépen bele lehet izzadni. Tökéletes megoldás nincs, de lehet nekem is lesz majd thermacell idővel.
-
válasz
A Thermacell nagyon megosztó. Amikor én keresgéltem, akkor valaki esküdött rá, valaki szerint semmit nem ér
Én megvettem és sajnos azt kell mondanom, hogy SZERINTEM semmit nem ér. Pedig nagyon szerettem volna, hogy működjön
-
Zoli bácsi
őstag
Tudom hogy nevetséges kérdés lesz januárban.....
De használ valaki szúnyogok ellen valami bevált szerkezetet nyáron? Gondolok ilyesmi kütyükre: [link]
Egy ideje írom össze mit is kellene beszereznem. Nem akarok felesleges dolgokat venni, próbálom összeírni mire van tényleg szükség. (Nem csak pecába, pl. most vettem a 10 éves laptopomba SSD-t, ez is a listán volt. Előbb kellett volna, iszonyat meggyorsult)
Na, kapásjelző szett is maradt a listán (múltkor napi akciósról lebeszéltetek), meg tavaly nézegettem ezeket a szúnyogriasztó kütyüket, aztán nem lett semmi, pedig elkelt volna néha.. Megint van pecaplázás kuponom (6e), SZákó mesterhez ajándék utalványom, meg a Fertődi horgászboltba is 10%-os kuponom, hamarosan megyek oda engedélyért.......
Ja, szóval írom össze mi is kéne, mert "semmire" elmennek tízezrek. Inkább veszek hasznos dolgot.
Kösz! -
Janusz001
őstag
Energofish sential kapásjelzőt használ valaki? Ma jött meg, de a vevő része baromi halk, csutkára fel kell tekerni, csak akkor hallok valamit, ha a fülemhez nyomom. kifogtam egy hibásat vagy van valami trükk?
Valami kontakt baja lehet, megrázogatom a vevőt és recsegve szól, megy vissza.
-
iceQ!
addikt
Keresnék a BlackWidow-hoz egy bottáskát, hát van...de mennyirét? 30 db ezres.
Há' hülyék ezek? Amúgy a méret ami jó neki 215x25x12 (ez igazából a Daiwa 3 részes bottartója, nekem elég lenne egy kettes is).
-
jjohn
aktív tag
CARPe Diem Lake [Horgásztó - CARPe Diem Lake - Pér ] jó kis hely, pár éve szeptemberen voltunk ott (péntek déltől vasárnap délig). 3-an 95 kg fogtunk ez idő alatt. Lassan indultak be a halak, a légnyomás magas volt. Legnagyobb 17 kg volt ekkor.
Biatorbágy, sokan dicsérik Arizóna Horgásztó [Arizóna ] .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest