-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz
toompa #83696 üzenetére
3 éve a MAP kocsi talán 50k volt. Sajnos ennyire elszaladtak az árak, botrány. Ezért is írtam, hogy a büdzsé függvényében vannak ajánlatok. Ha nem tud a kolléga emelni, akkor valami molnárkocsi is jó lehet, kérdés, ha húzni kell, azt mennyire bírja a dereka, ez utóbbit kímélik a 4 kerekű kiskocsik
-
Nerazim
őstag
ÜDv!
Valaki használt már FTK Fluorcarbon zsinórt? Vettem egyet még tavaly ,de nem tudom rámerjem-e tekerni az orsóra. -
Steady74
Topikgazda
válasz
toompa #83692 üzenetére
Firefox kollégának van azt hiszem ilyen kocsija, privátban írj rá, szerintem válaszolni fog.
Nem tudni mennyi a keret, ha korlátlan, akkor ezt válassza, vagy bármelyik 4 kerekűt, nem kell emelni csak tolni. Villanymotorral meg lehet önjáróvá tenni
busman: a link nem működik.
-
-
Zoli bácsi
őstag
Rába, most 1 órája, Nick alatt.
Videót nem tudok ide tenni, de durva hogy hömpölyög., ennyi vizet nem mostanában (elmúlt 10 évben) láttam ott.
Nem, nem horgásztam......Lehetetlen lenne. Somló hegyet néztük meg, hazafele útba ejtettem Nicket.
Bár..megpróbálom a videót linkelni a fiókombol, áttettem One Drive-ra mp4, 28,7 MB. : [link]
Meg tudjátok nézni? A "katasztrófaturisták" hallatszanak a háttérben.
Kép:
-
ooloo
őstag
válasz
toompa #83687 üzenetére
Szia ,
A kép alapján nem egy tartós darab . A tavak környéki egyenetlen talaj biztosan odatesz a kis kerekeknek . Én megfontolnám .
Ellenben én most rendeltem be ezt a kocsit .....
Elég jókat írnak róla .... ha megérkezik megvizsgálom közelebbről . Ha nem leszek elégedett , akkor megy vissza ingyen és bérmentve .
Pár hete néztem a Walterben az olcsóbb kategóriás taligákat .... szerintem a legtöbb egy szezont sem bír ki ... mindegyik nyeklik , nyaklik . -
toompa
őstag
Sziasztok urak!
Egy ismerősöm kért meg hogy segítsek neki megrendelni egy kiskocsit, amivel tudja húzni a horgász cuccát, mert nem igazán emelhet.
Kinézett egyet, de a webshop-ról nagyon sok rosszat olvasok és félek hogy a kocsi is silány minőség.
Ő lenne az:
[link]
Ha szerintetek a célnak megfelel, akkor megrendelem neki.
Ha van jobb ötletetek, nem sokkal drágábban, azt megköszönném.
Elnézést ha nem ide való, nem találtam jobb topicot hozzá. -
galervin93
addikt
-
andrew911
tag
Búzásvölgyi víztározó: szombaton veszett idő volt, gyakorlatilag egész nap esett, csak néha szakította meg egy kis jég. De ennyi halat még soha nem fogtunk, gyakorlatilag leülni nem lehetett a 30-80 deka közötti dévérektől. Beesett néhány vörösszárnyú, bodorka, kárász és egy közel kilós jászkeszeg. A legtöbbjük szép dorozsmás volt.
Vasárnap reggel ugyanez folytatódott, csak már 4 fok és köd volt hajnalban. Aztán ahogy felszállt a köd és kisütött a nap, nemhogy a dupla kapások, de a szimplák is eltűntek, óránként egy-egy halat fogtunk, bármivel próbálkoztunk. Kínomban a method mellett egy zig-riget meg egy pellet wagglert is kipróbáltam, de ezek is csak 1-1 kárászt adtak. Kicsi horoggal, hosszú előkével meg csontival sem jutottam közelebb a megoldáshoz, aztán délután ötkor indulnunk kellett haza. -
szgzuri
tag
válasz
galervin93 #83618 üzenetére
Tegnap este rápróbáltam gilisztával a Dunára, de nem adott halat.
-
Szilágyi84
senior tag
Biatorbágyon a biai tavon járt már valaki , mik a tapasztalatok ?
-
iceQ!
addikt
válasz
forras2 #83679 üzenetére
Hajó jön már kb 1 hónap (a panama szerint...), úgy hogy oda fogom vontatni a cuccost a nád elé, Nekem az nagyon szimpatikus hely. SBS-nek nagyon sok és nagyon jó minőségű cuccai vannak. Ahogy látom akkor augusztusban koncentrált etetés és kis golyók mennek.
Köszi szépen. Még egy dolog: akkor magot nem viszek, csak pellet. Az engedélyezett ezek szerint.
-
forras2
őstag
A tavon valamiért nem működnek a nagy golyók, ezért én alapból 4-6-8-ba szoktam szelni a golyókat, időszaktól függetlenül. Nem tudom, hogy az SBS hogy megy, mivel az sem 1 gagyi márka, gondolom az is működik ugyan úgy, egyszer láttam, hogy 1 srác SBS-el horgászott, Ő a tintahal-polip, meg a tintahal-polip-eper bojlikkal fogott szép halakat... Magozni nem szoktam a tavon, mert csak a saját magkeveréküket lehet használni, én meg csak tiszta repcét használok mindenhol, mert az brutális kapásszám növekedést eredményez mindig... Én 2 mm-es pelleteket szoktam használni, azok működnek, ebből kiindulva gondolom a 8 mm-es is. Arra kell figyelni, nem szabad sokat etetni... 5-6 szem bojli darabolva, pár deka pellet 1 pva zacsiba, és ennyi, nekem ez szokott működni... Nem tudom hajzol-e, ha igen, nádfal előtti részt érdemes végig tapogatni, van ahol le lehet rakni a szereléket szinte a nádfal tövébe, van ahol el kell hagyni 10-15 métert, mert olyan brutális nádtorzsás részek vannak, ahonnan halat nem fog kiszedni az ember...
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi #83677 üzenetére
mi most kívülről nézegetjük a munkagödröt, mert akkorát emelkedett a Zala, hogy a talajvíz megjelent a "kis" lyukakban...
-
iceQ!
addikt
válasz
forras2 #83671 üzenetére
Ahogy írtad, én is ezt a két részt akartam horgászni.
Ha felezem a bojlikat az elég nekik augusztusban? Etetni pellet(8mm), főtt magvak, tigrismogyoró és szerintem idén be fogom vetni a kendert is. Ezzel szoktam / fogok. Nekem speciel sbs bojlijaim vannak, ez a márka mennyire megy a tavon? -
Zoli bácsi
őstag
válasz
BLUE TORNADO #83672 üzenetére
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok! Van egy Carp Zoom Tempo Feeder 3.90 m botom, aminek ma sikeresen letört a spicc gyűrűje. Szerencsére a spiccre még rá lehet húzni a gyűrűt. Nade .. A nagy kérdés: ki mivel ragasztaná össze? Én a pillanatragasztót nagyon merevnek tartom. A két komponensűt úgy szintén. Valakinek ötlete, vagy ki mit alkalmazott, ha járt így?
-
forras2
őstag
Köszönöm
Bait bait az egyik favorit a tavon, de a nash scopex is mindig nagyot megy ott.. 8-as álláson ültem most, 9-es elé, tó közepet pecáztam, az adta a halat folyamatosan... Germán illetve ronnie rigeket használtam, lényegében egész évben ezeket használom... 4-es állás kicsit más... Érdemes megpróbálni 1 bottal a nádfalat, 1 bottal a tó közepet, viszont a tóközép a 4-5 állás között, inkább már az 5-s állás részénél ad rendszeresen halat, ott van egy 2-3 négyzetméteres gödör kb... Augusztusban, nagy melegben el kell felejteni a nagy csalit. Etetni is kicsivel kell, vagy daraboltal, csalizni meg az 1 szem 12-es pop up, vagy hóember, 16-os balansz, 12-es pop up.
Ha bármi kérdésed van szívesen segítek, körbe horgásztam már az egész tavat egy párszor -
iceQ!
addikt
válasz
Spartacushu #83665 üzenetére
Én a helyedben ezt venném meg inkább
-
saen
veterán
válasz
Egyszer rendeltem tőlük, kaptam is egy telefonhívást, hogy küldtek nekem egy csomagot, de ne vegyem át, mert azt nem nekem szánták
Utána megküldték rendesen amit rendeltem, szóval nekem nem volt gondom velük, csak vicces volt
-
Steady74
Topikgazda
válasz
itt tuti van raktáron.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Nem rendeltem, de voltam náluk, korrektnek tűntek. Kicsi bolt, de akkora választékkal..Meg jó árak.
Hívd fel őket, kérdezd meg, biztos nem fogják leharapni a fejed. -
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok!
Centrum zoo webárúházzal mi a tapasztalat? Venni szeretnek egy pontymérlegelőt, de nem látom, hogy raktáron van-e vagy nincs nekik.. kicsit fura. Így nem szeretnék várni heteket külső raktárról..
-
forras2
őstag
Szevasztok.
Hoztam Nektek 1 kis élménybeszámolót
Kedd este Szabadbattyánba a Battyán Carp Lake tóra látogattam ki.
48 órás pecát terveztem, amit megtoldottam még 1 nappal, mert nagyon ettek a halak. Csütörtök estig, azaz 48 óra alatt összesen 32 db halat sikerült fognom, pénteken meg jött a beígért eső, ez rossz hatással volt a halak kapókedvére, a maradék 24 órában még 10 db halat sikerült fognom. 2 kivétellel mind ponty volt, 1 harcsát sikerült akasztanom, de a partnál, merítés közben megtépett, meg 1 tenyeres kárászt.
Bait Bait csalikat használtam, most a yoda oldódó balansz volt a sikeres, 4 kivétellel az összes halat azzal fogtam.
És sikerült 1 új egyéni rekordot is felállítanom, ami 1 19,30-as ponty lett. Közel volt az álomhatár, a 20+-os, de majd legközelebb.
És sikerült 1 egész jó átlagot elérnem, 72 óra alatt összesen 42 db halat fogtam, amiknek az össz súlya 496,65 kg volt, így a halak átlag súlya 10 kg fölött van
De beszéljenek helyettem a képek
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #83662 üzenetére
Köszi a linkeket!
Azt hiszem, nekem műanyag persely kellene inlább, de lehet, hogy egy olcsó peremfutó volna a legjobb megoldás.
Úszózni évi néhány alkalommal nem kell komoly orsó. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #83661 üzenetére
Na, hazaértem.
Csapágyas linkek a hozzászólásaimban, ahonnét én rendeltem.
[link]
[link]
[link]
Ha valakit érdekel a véleményem, ne spóroljatok, vegyétek a drágább, gumi porvédőst.
Szépen forog, elvileg a víz sem megy bele, tuti pár szezont kibír.
A zárt se rossz, de valószínűleg nem bírja addig, mint a gumis.
Olcsó, meg nyitott csapágyról lebeszélnék mindenkit. Ha sajnáljátok a pénzt a jobb csapágyra, inkább hagyjátok meg a gyári, műanyag vagy bronz perselyes megoldást, és pár peca után tisztítsátok ki.
Ahogy én takarítok: Csavar kivesz, ami a helyén tartja a zsinórvezető görgőt. Óvatosan széthúz, papír fölött, sok orsóban átlátszó kis bisz-basz (bocs) alátét van, hamar leesik, aztán nem lehet megtalálni. Szóval alkatrészek sorrendjére, meg a görgő hogyan van, erre figyelni! Okuma INC-ben a két persely közt kis réz hézagoló is van.
Szóval a perselyeket ki kell venni, valószínűleg kiesnek a görgőből úgyis. Kevés WD40-el megfújkálom. A Wd40 itt kizárólag tisztításra van. Leoldja az előző olajat a kosszal együtt, papírtörlővel megtörlöm a perselyeket.. A görgő belsejét egy csepp WD40 és fültisztító segítségével a legegyszerűbb pucolni, de belefújva az aeroszolt is működik. Kis papírtörlő darabot áthúzva a görgőn azt is megtörlöm.
A perselyekre cseppentek egy-egy csöpp műszerolajat, majd összerakom fordított sorrendben.
Lehet van jobb módszer, én így csinálom. A fehér papírtörlőn jól látszik, mennyi koszt összeszed a görgő. Úgy 5-10 peca után már érdemes lehet megpucolni. -
KunEmber
senior tag
válasz
Zoli bácsi #83654 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
-
@mriya@
őstag
Felkapókar görgője helyett golyóscsapágyat hol lehet venni?
Vagy csak azt a csúszócsapágyat cseréljem ki? -
@mriya@
őstag
válasz
WarninShotZ #83656 üzenetére
-
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi #83654 üzenetére
Ha olyan, mint az alis Lixada, az örök élet, ha el nem hagyod..
Volt dömének is, de most nem látom a walter kínálatában, az is ugyanúgy Lixada.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
KunEmber #83653 üzenetére
Amiket használok, használtam:
[link] : Teljesen jó, szépen vágja a fonottat. Sajnos sokszor monofilt, meg etetőanyagos tasakot vágok velük, 1-2 év után ezért elmegy az éle.
[link] : Nem az igazi, bolyhosan vágja a fonottat. A csavart megszorítva jobb, de nem olyan jól vág mint az előző.
[link] Monofil vágásra jó.
[link] : Azért vettem, mert kísértetiesen emlékeztet egyik Alis, amúgy dicsért (Lixada) ollóra. AZt hiszem nem hasonló..Ugyanaz! Kiválóan vágja a fonottat, kis méret. Teljesen jó.
[link] : Nem vagyok benne biztos, de szerintem ilyet is vettem az évek alatt. Lehet nem Nevis, de teljesen ugyanez az olló. Nem vágja a fonottat, ezt dedikáltam etetőanyagos csomag bontásához, arra jó.
Ugyan a Walterban nincs, de ilyet senki ne vegyen: [link] Csalódás, tépi a fonottat.
Nekem ezek a tapasztalataim. Meg az, hogy ne próbáljátok nulla szakértelemmel megélezni ezeket az ollókat a jóárasított Lidl élezővel, mert hamar szerezhettek be új ollókat. -
KunEmber
senior tag
Skacok, kérdés:
Walterból milyen zsinórvágó ollót vegyek? Eddig egy Swisstoolt használtam erre a célra, de keresek valami egyszerűbbet. -
mdav88
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #83645 üzenetére
Sétáltunk ma a Rába parton(Győr belvár), még épp lehetett, de ha ideér a víz a sógoréktól, akkor már nem lehet
-
ladopapa72
csendes tag
Lassan indulàs gilisztàzni
-
Zoli bácsi
őstag
Na, annyi eső volt nyugat dunántúlon, hogy jön fel a talajvíz a pincébe!
10 éve volt ilyen, ilyenkor tavasszal utoljára. Lesz víz a folyókba.
Bár ha jól láttam az időképet, a keleti országrész messze nem kapott ennyi vizet. Felénk hatalmas mennyiség esett, napok óta esik. Szólok is a népi táncos kollégának, k... gyorsan hagyják abba az esőtáncot, mert ez már nagyon nem vicces...... -
Steady74
Topikgazda
tavaly előtt áprilisban kb ilyenkor voltunk fórumpecán, Ervin annyi amurt fogott mint én 2 év alatt-sem. Megbolondult az időjárás is meg a halak is
Ervin: Majd jönnek a magyarázatok, hogy igazából nem is horgászott, hanem tesztelt, meg inkább csak nézelődött és információt gyűjtött... meg majd kitalál valamit. Azért az 51 kiló meg a 150gr között elég nagy a tér.
-
iceQ!
addikt
Nézem a Facebookos képeket, már megy az amur meg a part közeli peca... Nincs ehhez még "hideg"?
-
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog #83639 üzenetére
Merre lesz a peca?
-
Steady74
Topikgazda
Ja, ne foglalkozz vele
ha nekem lenne ilyen botom, én legalább egy krva rongyot dobnék alá
Én is arra gondolok amúgy, hogy mipénzem van benne, és vigyázok rá.
Ervin: tudsz ajánlani kompakt gépet, amin van mikrofon bemenet, 1080/4k képes videófelvétellel? Használt érdekelne.
Szilárd végtelenül közvetlen és nyersen őszinte. Ma beszéltünk vagy 20 percet telefonon, elmondta a véleményét a mai magyar horgász versenysportról, a method pecáról. Ő ilyen volt 25 éve is, szerencsére nem felejtette el honnan jött. Ha úgy adódik lehet érdemes lenne meghívni egy fórumpecára
-
KunEmber
senior tag
Harmincas csatornára kiugrottunk ma a fiammal kicsit bohóckodni. Semmi nem jött. Vékonyabb horog. Semmi nem jött. 60 centis előke mellé felraktam egy negyvenes toldót. Egy kiszívott kukacka. Felraktam a legeslegkisebb pinkit és meg is lett az eredmény:
Utána jött még egy. Egy hete Dunakeszin ezzel bajnokok lettünk volna.
-
Zoli bácsi
őstag
Akkor jól láttam, azt nézegettem előbb, mintha Sziszi lenne....
Azért csak látja mindenki azt a póznát, nem mennek rá, amúgy is az út végén van...
Szívesen találkoznék egyszer Sziszivel a vízparton. "Sztár" horgászok közül Erdei Attilát láttam pecázni, Szákó mester meg azon a tavon horgászik, ahol én, bár ő nem hiszem hogy sztár, csak egyre jobban ismerik a sportban.
A Zéé: Privit írtam. -
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #83625 üzenetére
...és (szerintem) neki van igaza. Nehogy már én legyek egy karboncsőért vagy egy nyamvadt tekerőért...
Azért veszem hogy használjam, nem a vitrinbe.
Mondjuk nálam a fényképezőgép (másik hobbi) is ázik masszívan mondjuk egy viharban vagy szakadó hóesésben ha éppen úgy adódik, ez a dolga, dolguk.
Ki nem állhatom, amikor pl. a fólia már rárohad a telefonra vagy egyéb kijelzőre (Tv jellemzően), de még nem veszi le a tulaj, merazjaulmegvéjdi...Zoli bácsi
A rálépés a legkevesebb. Ilyen hosszú botnál már vannak masszív belső erők, a murva az úton karcol, vagy ha erősebben rápottyan a bot egy apró kőre okozhat olyan (akár "láthatatlan" sérülést, amiből később, terhelés alatt törés lesz stb. Nem véletlen az a sok görgő meg mindenféle cuccok a bot védelmére.
Szerencsére Sziszi filmjei - talán egyedülálló módon - nem ezek marketingjétől csöpögnek - hála az égnek. -
jjohn
aktív tag
válasz
Steady74 #83625 üzenetére
Sajnálom nem vettem észre, hogy a Sziszi, nem akartam megsérteni
. Hisz nekem is kedvencem a Szilárd. Csak a kép láttán rögtön a pénzem van, más nem számít, horgásszunk, típusú emberek jutottak eszembe. Ilyenkor persze helytelenül, a reakció előbb van, mint a józan ész, és teljes kép vizsgálata. Még 1-szer ezer bocs!!!!
-
jjohn
aktív tag
válasz
Steady74 #83622 üzenetére
Igen ez nagyon durva, pénz van ész 0. Erre tudnék példát felhozni, x horgásztó, hatalmas szabályok, és a fazon kb: 600 e Ft felszerelés rakósbot, láda, stb.., de arra már nem futotta, hogy egy matracot vegyen így a 10 kg-os hal a homokos, murvás parton landolt. Nekem meg tüzetesen ellenőrizték a felszerelésem, mondanom sem kell, persze betartottam a szabályokat.
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi #83621 üzenetére
Ilyen motorra dobozt rakni bűncselekmény! Azt vidd vissza, bőrszütyő való rá.
Amúgy gratula hozzá!
Ez rendes motor és 1 hengeres, vagy uncsi sorkettes? -
Zoli bácsi
őstag
válasz
aladarazurbe #83620 üzenetére
Pincét lesem, 10 éve nem jött fel a talajvíz......Közel van, érezni, még 1-2 nap eső, és feljön.
Amúgy ha megjön a jó idő, kissé hanyagolom azt hiszem én is a pecát....Hermanyi mester után én is kerestem más kikapcsolódást (is).
Persze, nekem nincsenek olyan magas röptű terveim..Én a földön maradok.
Illendően viselkedtem a "Költészet napján".
Volt egy kis robogóm, 4 éves lenne, horgászni vettem anno. Csak ugye, az autóba sem férek el....Beszámítattam, 1 mázsával több vasba.
Ez lesz... megrendelve. Nem ennyit tettem le, ebben benne van a 600e, amiért beszámították a robogót. 3,5 év alatt belement 1400km. Ez valószínűleg többet megy.....
Ez lesz, ez a szín. Csak 21 ló, de 29NM nyomaték 3500-as fordulaton. Nagypapás pöfögő.
Vettem rá jó nagy dobozt is, aztán lehet ezt befogom pecára is.....
Éljen a férfiklimax! Sokkal jobb mint a női. Mi motort veszünk, a csajok meg hisztisek, hőhullámaik vannak...... -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
Zoli bácsi #83619 üzenetére
-
galervin93
addikt
-
szgzuri
tag
Nagy csokor esőgiliszta begyűjtve.
Hihetetlen fürgék tudnak ám lenni, amikor megneszelik a veszélyt és egy pillanat alatt visszahúzódnak a járatukba. -
PpenoO
őstag
válasz
PpenoO #83601 üzenetére
Elbeszélgetek én magammal (naplót írok
).
Elvittem Attila mesterhez, van remény, hogy csak hézagolási gond okozza a darálást, illetve a hajtókar tengely sikerült hosszabbra a gyárban, így azt nem lehet megfelelően leszorítani a beható csavarral így van holtjátéka a hajtókarnak. Amúgy nem volt rossz véleménye a Kastking orsókról, csak nagyon lutri, illetve szerinte a spiáteres nyeletőfék az, ami gyorsan elkopik, onnantól meg kuka az orsó. Magyarul olyan vegyen Kastking nyeletőfékes orsót hosszútávra, aki alkalomszerűen fogja használni, mint én és akár áldoz rá egy plusz beüzemelési költséget is, ha kell.
-
iceQ!
addikt
válasz
galervin93 #83609 üzenetére
Irónikus akartam csak lenni
-
szgzuri
tag
válasz
galervin93 #83609 üzenetére
Köszönjük, hogy ilyen részletesen megosztottad, nagyon hasznos infó.
-
jansky1
senior tag
válasz
Forrest Gump #83612 üzenetére
A kettő közül arra akár az uni-to-uni is jó lehet, de inkább a dél-afrikai
-
Forrest Gump
tag
Kettő, közel egyforma vastagságú monofil összekötéséhez ki melyikre szavaz?
Blood vagy dél afrikai csomó? -
Gyok2
senior tag
válasz
Zoli bácsi #83605 üzenetére
Egy dolog vigasztalhat, ha elég eső esik, megoldja a vízállás-problémádat
-
törölt tag
válasz
Erre találták ki a thermo ruhát.
Te kérdezted egyszer mik a tapasztalatok vele. Azt fontolgatom menjek e éjszakára most. Határeset mert esőt mutat szinte végig, volna éppen kedvem menni. Lehet kimegyek partról próbálkozni még nem döntöttem el.
Egyébként február jártam rendszeresen este 8-ig kb sötétben. Az is igaz jobb idő volt mint éppen most van. Ez van , de még mindig jobb mint a covid miatti lezárás, vagy amikor áprilisban már nyár van kimarad a tavasz . Bodorkák jó dorozsmásak nálunk készülnek ívni vagy már ívnak az kb olyan 10 fok körüli vízet jelent .
Vagy még egy előnye az ilyen időnek kevesebben vannak hétvégén is , pont ezért gondolkodom menjek e. Igaz nálunk 10 fok körül van most nem 4 mint nálatok.
-
galervin93
addikt
Februárban már voltam (magamhoz képest későn, február végén kezdtem), decemberig még leszek, idén 14 napom van már, napijeggyel 52.000 ezernél tartanék, miközben még három peca és már meg is van az éves ára. Ezért jó az éves területi.
Múltkori pecáról egy képecske, spanyol beütésű pontyocska.
Szerencsére otthon vidéken van a nagyernyő, különben ebben a szutyok időben is kint ülnék.Engem a szél sokkal jobban zavar, mint az eső.
De ha már a szutyok idő a házban tart, akkor lehet a felszereléssel foglalkozni. Pótoltam a hiányzó horgaimat, bár így is volt, amit nem tudtam beszerezni. Közfelhasználásra, ez a keszegezős sorom, méretben, erősségben szépen követik egymást, jó pár hónap (inkább év) próbálkozása, tesztelése van benne, nekem ezek jöttek be, hátha valaki hasznát veszi:
Bár a képen balról jobbra csökkenő, én most növekvőben írom
Rögtön a legkisebb tartomány "necces", ott van pár fajta, méret a "minik" között, legfinomabb az Owner Sode light 18, aztán Cralusso Sode light 18, "legerősebb" a Gamakatsu 1310N 20-as. Ezek mind 0.08-as zsinórra kerülnek, egy, nagyon max szál szúnyoghoz, egy szem pinkihez, extrém esetben egy szem főtt kenderhez.
Innentől horog fajta, méret/előke vastagság, illetve hogy mi megy rá:
O.Sode Light 16/0.10 két szem pinki, két szem szúnyog
O.Sode Light 15/0.10 csali ugyanaz, nagyon picit nagyobb mint az előző
O.Sode Light 14/0.12 csaliban már 3-3-at is elbír pinkiből, szúnyogból, vagy XS-es "versenygiliből" 2 szálat is. Ez már egy fokkal látványosabb különbség méretben, főleg a nagyobb öble miatt, ezzel már szépen húzható a nagyobbacska keszeg is
N40 16/0.12 - ez méretben alig nagyobb az előzőnél, de erősebb, főleg gilisztával szeretem, amikor finoman, kényesen, de már határozottan esznek a nagyobb keszegek is.
Cralusso Sode Light 14/0.12 - az egyik no.1 horgom, igazi mindenes, főleg a tekintetben, hogy match, spicc, feeder pecán is egy nagyon jó általános méret. Ha egyet kellene választanom, ez lenne az. Könnyű, relatíve erős, 2 szem csonti, 3-4 szem pinki vagy szúnyog.
N40 14/0.14 - nagyon hasonló az előzőhöz, de erősebb. Amikor az előzővel nagyobb halak jönnek sorba, akkor erre váltok, jobban bírja, nem véletlen a 14-es zsinór.
Owner Sode Light 12/0.14 - 2v3 szem csonti, két kisebb gili, szúnyog csokor
Owner Sode 12/0.14 - akár ponty is kijön vele, elbírja, elfér rajta a csemege is, de főleg nagy giliszta, több szem csonti való rá
Preston N40 12/0.16 - hasonló mint az előző, csak még nagyobb, még erősebb.Ezek mellett van még a Gamakatsu 2260B, amikor a kerek, széles öblű forma kell valamiért:
16/0.12
14/0.14
14/0.16
12/0.16Illetve a Preston N-50, ez már masszív pontyos, lehet vele húzni bátran:
18/0.12
16/0.14
16/0.16
14/0.16
14/0.18Ezek a "tavi" pecásak, folyón úszóval (bolo) a nagyobb méreteket használom egy-két számmal vastagabb zsinórral (pl. Owner Sode Light 12/0.16, Gama 2260B 16/0.16).
-
gg72
veterán
válasz
Engem is borzasztóan bosszant ez a lassan már 7 hónapja tartó ősz, közben volt néhány téli nap, meg kb. 3 tavaszi...
-
mdav88
aktív tag
válasz
Friss húsként mi már jócskán voltunk vízparton, heti egy átlagban azért megvan. Pedig márciusban még egy kulcscsonttörés is befigyelt(pont akkor volt az a fagyos két hét). Hideg van? Igen. Hülye az időjárás? Igen. Kifogások ezek? Nem
-
iceQ!
addikt
válasz
Áprilisig még nem tudsz menni, novemberben meg már nem tudsz... Ezért nem jó az éves területi
-
Zoli bácsi
őstag
Leléptem reggel, szabad hétvégét kértem, keddig nem megyek. Végig esőt mutat. Hideg van, 4 fok, esik egész nap, tegnap is, meg egész éjjel esett.
Rosseb egye meg az idejét. Április mi...? November inkább ..... Nekiugrottam a horgásszezonnak márciusban, aztán megint bebábozódtak a csontik kb. a dobozban.
Na mindegy, csak morgok, megvettem 2 helyre a területi jegyet, elment az év harmada, aztán mondhatnám, vízparton is alig voltam. Mondjuk lehetek vízparton, mert szerintem az árokban áll a víz a ház előtt.......
Eh....A Rábcai horgászos fb. csoportban meg írják, hogy elindultak a kárászok.....Jah, volt aki ráért abban a 2 napban, mikor ki lehetett menni......A viharok meg a vízözön közt volt 2 nap tavasz.......Inkább másfél.
Na, jól kimorogtam magam. Bocs.
Beszéltem, UFF!....Vagyis inkább off. -
ooloo
őstag
válasz
Interceptor #83584 üzenetére
Én ezért nem mertem megrendelni kintről a botzsákot .... A hazai kereskedő legalább ingyen vissza is szállíttatta a hibás terméket . Szeretnék valami hasznosat mondani , de sajnos minden "látatlanban" megvásárolt ( néha nem csak ott ) terméknél fennáll a kockázat , hogy akarva vagy akaratlanul átbaszhatnak . Én a helyedben visszaküldeném a botot .... így legalább csak egy 10-est buksz . Legyen ez a tanulópénz , amit olcsón megúsztál . Ha bot kell , akkor menj el egy nagyobb horgászboltba , ahol kézbe is veheted . A javítással én nem foglalkoznék alsó kategóriás botok esetében ( sem ). A véleményem magánvélemény és a tévedés kockázatát is fenntartom magamnak .
-
mdav88
aktív tag
válasz
galervin93 #83600 üzenetére
-
Janusz001
őstag
Okuma orsóhoz lehet alkatrészt külön venni? Van egy 4 éves 40 -es cbf orsóm, a hajtókar részén lévő kúpos műanyag elrepedt, nem lehet normálisan meghúzni a túloldali rögzítő csavarral.
Horgászboltban ahol vettem azt mondták esélytelen. -
PpenoO
őstag
Újra megrendeltem a Kastking Sharky III. Baitfeeder orsót, most meg is érkezett 5 nap alatt. Sajnos darál és a hajtókar is lötyög. Ha nekifeszítem a kart az orsóházhoz akkor nem darál. Megy a dilemma, hogy visszaküldjem vagy menjen el szervizbe...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest