Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gboszi
üzenetére
Nekem is megy, egyfajta mennyiséggel, az Alsela módszer.
https://www.youtube.com/watch?v=heKdbO6H86UÉn ezen tanultam meg tejet gőzölni...
Az a lényeg, hogy meglegyen a dőlésszög és a megfelelő távolság az edény falától. Gyakorlatilag van egy bevált pozíció aztán már csak azt kell alkalmazni.
Épp csak a csőrét rakja bele ahogy látod, a többi megy magától, amikor felhabosodik a legelején pár másodperc alatt a tej, már nem sodor be több levegőt, csak melegíti, meg a gőz kezd mikrobuborékokat képezni. De kell az elején egy kis levegő, mert amúgy csak forró tej lesz.
Én most automatán játszok Xsmall és Minuto gőzcsövekkel, cserélgetem, de nem nagyon van különbség, talán a hosszabb nem annyira erős mert nem ilyen ipari vastag cső a végén egy kis lyukkal, hanem végig aránylag szűk keresztmetszetű.. A dőlésszög mindegyikkel megvan ahol máris pörgeti a tejet és az elején be lehet szisszenteni egy kis levegőt.
Aztán van amikor nem találom egy másik mennyiségnél a megfelelő pozíciót, mert reggel 137 ml kell, délben 100 vagy 175, mindegyiket másképp kell ilyen rövid csöveknél.
A Sage/Catler gőzcsövek jók, ott is le lehet rakni a tejet és felgőzöli magát. Automatámon nincs olyan pozíció hogy le lehessen rakni akár teásdobozra, mindenképp meg kell dönteni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elektromos autók - motorok
- Láncfűrész topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Battlefield 6
- EAFC 26
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- További aktív témák...
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL A Szőr-Terminátor keresi bátor új gazdáját!
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- Macbook Pro M3 Max 14" - 36 GB/1TB/ 27% ÁFÁS!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs