Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoda12
aktív tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Jaja, mennyiségi problémák (is) vannak. Minden szinten dolgozik 200 férfi, van rájuk 2 db WC szintenként. Pár emeletet végig kell járni, ha az ember könnyíteni akar magán, néha át kell nézni a másik szárnyba. Fosás ne jöjjön rá senkire napközben.
Egyszer összehívtak egy meetinget és jött az üzenet az upper managementtől, hogy leszünk szívesek nem átmenni azokra az emeletekre, ahol más cégek vannak és elfoglalni a WC-jüket, mert balhé volt belőle. Látták a céglogónkat a belépőkártyán és ilyen értékes resource-okon nem osztozkodnak

-
attiati
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ez az egész kocsikazas úgyis egyéni preferencia vagy szukseg kérdése.
Még nem láttam olyan embert, aki inkabb bkvzik tömegben, mert kiszámolta és nem éri meg kocsival járni, pedig neki lenne rá pénze.
De olyat sem, hogy valaki azért cipeli bkv-n a gyereket, mert x forinttal dragabb az autó.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Budafok kocsiszínnél lakom, onnan vilivel Újbuda központig megyek. Utána M4, Kálvinon M3, Árpád híd, és még az 1-es vilivel is megyek 1 megállót, mert lusta vagyok gyalogolni. 8:15-ös indulással pont beesek 9-re. A lakás 2 percre van a villamostól, fonódó percenként jár. A munkahely szintén a villamos mellett van (1-es). Amíg pótlás volt, addig negyed órával hosszabb volt az út.
Villamosig ki, várakozással: 5 perc.
A villamosozás a leghosszabb, Budafok - Újbuda kp. 13 perc menetrend szerint.
Átszállás: 2 perc.
M4: 6 perc menetrend szerint.
Átszállás: 5 perc.
M3: Kálvin-Árpád híd 8 perc menetrend szerint.
1-es vilivel várakozással, átszállással a melóig 5 perc.A hozzászólásod pedig tök jól mutatja, hogy az érzékelésünk mennyire szubjektív.

-
axioma
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Hat hogy ti hova jartok ebedelni... Vaci corridor, egyik helyen leves, masodik, koret 1100 Ft, suti melle 200, bar teny hgoy ez a legolcsobb a kornyeken, de raadasul jo mennyiseg es - tobbunk szerint - finom is. Masik helyen leves kulon 350-450 attol fuggoen hogy husos-e, kaja 22Ft/dkg plusz husra darabfelar, ott is nehez 2e felett enni. Jo, a ceges kantin draga es mivel kicsi, nem mindig tetszik, de az is menunel 1600 korul (leves, masodik), ha salatat veszek hozza szinten dekas modszerrel akkor sincs 2e. De meg az iltreno is csinal menut levessel, az se volt arban sok, csak nem tetszett, mar nem is emlekszem a reszletekre. Korabban a Nepfurdon is ilyesmi aru helyeket lehetett talalni. Friss, helyben fozott kajak, nem muanyag dobozos melegitett, az is jo lehet, de nagyobb a zsakbamacska lehetosege.
-
szabop27
tag
-
Orionk
senior tag
-
axioma
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Bocs, most nezem hogy elszaladt a tema felett a topik, tegyuk nagyon zarojelbe...
((Tekintve hogy a mostani pomazi 100+ m2, viszonylag uj (2005) kerteshaz, ugy 20M-t kene pluszban ratolni hogy a varoshataron (Bp) belul legyunk, es meg akkor is kene tomegkozlekedni, csak lehetne. Mert most eleg szenvedes - nem nekem, az onjaro de nem jogsival rendelkezo lanyaimnak, a HEV tobb mint 1.5 km.))
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
A soroknak ehhez semmi köze hidd el, egyszerűen túl sok az autó a városban. Illetve beljebb nincs akkora áteresztőképessége az utaknak, mint a bevezetőknek. A balesetem előtt végig mocival jártam a budafoki-szerémi-fehérvári vonalon, nem voltak feltúrva, és sok kilométeres dugó volt reggelente. Este dettó.
Engem is ez tart vissza az agglomerációtól. Vannak kollégák, akik 60km-ről járnak autópálya mellől, mégis hatalmas szívás. Most már az összes bevezető túlterhelt reggelente, ha pedig beüt a baleset, akkor KO.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Én naponta közlekedek erre, jelenleg egyik sincs feltúrva, mégis hatalmas a dugó. Egyszerűen túl sok az autó a városban, ennyi.
(#11957) Madwe
Délről pont jó, északról-délre van egy rövid szakaszon feltúrva. De a Fehérvári kapacitása egyébként is eltörpül a másik kettőhöz képest. Ha az egészet lezárnák, az sem okozna jelentős teljesítmény csökkenést.
-
-
kexksz
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Egyelore eleg felvallrol veszem az egeszet, mert alapvetoen szeretem a mostani helyem, 1 honapig meg kulfoldon vagyok munka miatt, illetve diplomam is csak februarban lesz meg, de tobb ismeros peldajan at tudom, hogy kivitelezheto. Tipikusnak egyaltalan nem az, de megoldhato. Csak ahhoz hoztam peldanak, hogy 2 evvel a 700k nem elrugaszkodott.
-
-
FLx
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
En legutobb amikor kaptam mindenfele nagy szamokkal ajanlatot Linkedin-en, direkt rakerdeztem, hogy ugye brutto fizetesrol beszelunk. A legtobb HR-es majd elejtette a telefont, hogy ok mindig csomagrol beszelnek. Persze kb. a mikulascsomaggal volt az egesz egyenlo vagy azzal sem. Repkedtek a millios cafeteriak meg hasonlok, amikkel pont jovore el lehet menni valahova...
Az egyik holgy meg meglepodve meg is kerdezte a vegen, hogy on alapfizetesben szeretne ennyit keresni?
Mondtam is neki, en a penzt szeretem nem az igergetest. -
-
sakal83
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Gondolkodásért szerintem nagyrészt a szülő a felelős, neki kell olyan mintát adni, és tapasztalatot, hogy logikus legyen a diák. Ez minden iskolától nem elvárható, főként azért sem, mert ahogy írod a topfizetésű fejlesztőknél is ritka. Egy alulfizetett tanári pályán meg még ritkább. Volt szerencsém "elit" iskolákba járni, ahol már általánosban is a 3 soztályból 1et válogattak SZÜLŐK alapján, és kísérleti jelggel volt sakk és társai. A 3 osztály közül toronymagasan nálunk volt a legtöbb felsőfokú végzettségű a végén (80%). Pedig ugyanazok a tanárok voltak a három osztályban.
-
sakal83
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Idéznék magamtól, távol áll tőlem az általánosítás

"része multis IT/projekt terület illetve egyéb infos legény (tisztelet a kivételnek)."
"Az kint éhbér, lófasz, jó fejlesztő itthon keres ennyit"
Jól látod! nem kolbászból van kint sem a kerítés, és az infosok itthon már elérték a kinti bérszinvonalat. Az árszinvonalhoz képest pedig már túllépték. A képzésről annyit, hogy az infosok nagy része itthon sem ELTE és BME-n végzettek ám, Sokszor tanári diplomások, meg Kodolányi stb...
"Az oktatás viszont mindezek ellenére szerintem szar."
Egy szemszögből ez jó, hogy így látod, mert folymatosan jobbat akarsz, de nyugati tapasztalat nélkül nem lehet kijelenteni, hogy szar. Rengeteg gyerekes ismerősöm van ki nyugaton évek óta, és hát... nincsenek elragadtatva (persze soka dicsérik, a csakazértis mentalitás miatt). Ott is vannak hibák stb... és a fizetős részétől nincsenek elragadtatva. Pl.: spanyoloknál angol fizetős magániskolában 4-8 éves korukig csak etetik őket. Szinte semmit nem tanulnak havi 600 euroért. németeknék 4.es kortól van közpéiskola FELVÉTELIVEL!!!!. Ha ott kiesel, vár rád a török és stb mihaszna népség, mint osztálytárs és megtapasztalhatja, hogy onnan szép kitörni
(testvérem német állapolgár, így tapasztalat, szarrá rágják a körmüket, ha nem ugorja meg a lécet...)"Amit látok az oktaátsból a másik oldalon, hogy az emberek nem tudnak gondolkodni."
Ott a lehetőség, szülőként lehet oktatni a gondolkodást otthon, mint minta vagy mint tanár. Én 5 évesen már szorzótábláztam fejben. Nem feltételenül kell úgy hozzáállni, hogy az iskolarendszer majd megoldja helyettem, hanem célszerűbb úgy, hogy segít, amíg én dolgozok.
Ne vedd támadásnak. Csak itt a fórumon rossz látni az roszágban az utóbbi években elterjedt felelőskeresést és hibáztatást, és én jobban tudok mindent mentalitást. Szabadság van, ezt el kell fogadni és élni vele. Sokan beleőrülnek, ha a gyerekük nem 5ös mindenből. Nálam szartak rá pl., hogy hányas. Magamnak feleljek meg és kész. Valamit lehet úgy is csinálni, hogy a fontos tantárgyakból 5ös a többiből beleszarós 2-es. Nem mindenben kell megpróbálni győzni, sok mindent el lehetne engedni. Talán akkor az emberek nem fikáznának sportolókat a 2. helyezésekért

-
axioma
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
+1, en is infos vagyok, es nem szidtam a tanarokat - plane hogy a ferjem is az, sot az emlegetett 50+ korosztalybol.
Sajnos a szamonkeres egyszerusitese (sok gyerek per tanar) hozta magaval az adatok biflaztatasat, azt lehet ugy merni. Rossz a cel, es azt egy tanar egyedul nehezen lepi at, mivel ugyanarra az erettsegire vagy diplomara kell felkeszitsen. Amig azok nem valtoznak, addig a tanitas is csak kis mertekben tud modernizalodni alatta.
Szo se rola, szerintem (matkus diplomam ellenere) valoban lehetne a matek anyagbol is huzni, az atlag erettsegizettnek kevesebb terulet ismerete is eleg lenne. De a "l'art pour l'art" targyakbol (ld. altalanos muveltseg buvos kulcsszon kivul nem hasznos) plane lenne mit. -
pweaver
csendes tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ugyanez merül fel benne, amikor látni az N, P rendszámos óriási kocsikat, mellette fényűzés, drága ruha vásárlás. A kérdés, hogy miből, én csinálok valamit rosszul? Általában az ilyen fickók/nők nem épp úgy néznek ki, mint valami senior java fejlesztő, persze nem szabad külsőről ítélni.

-
Revolit
senior tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ezektol az emberektol megerne megkerdezni, hogy mennyi hiteluk van...
Persze, vannak nagyon jomoduak Magyarorszagon is, de nem ennyi, mint amennyit nap mint nap en is latok.
Ismerek / hallottam tobb embertol is, hogy pl Sasadligeten vett lakast (1 millas negyzetmeterar), es csak a minimum onerot rakta le. De fix torlesztot nem kert, mert az 2% helyett 3% lenne...
Lesz meg itt siras.
-
Zeki
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ott ahol nem megy a termelés mert nincs ember, ott ahol piacot ad fel mert nincs sofőr, ahol bezár a bolt mert nincs alkalmazott, mi lehet a megoldás? Csak a béremelés. Az meg drágulást hoz.
Fogy a magyar és ez visszaüt most, hogy pörög a gazdaság.
A németeknél is bért emelnek, pedig ott már elég jó. De emelni kell, ha kell az ember. -
-
kexksz
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Kiszamolon volt egy jo cikk errol. Eleg sokkal kell ahhoz csokkennie a lakasaraknak, hogy ne erje meg most egy fix kamatozasu hitelt felvenni 4% korul. Szoval most kp-bol kevesbe eri meg lakast venni, hitelbol nem mondanam.

"Ha valaki nettó 250 mellé most bevállaja a 100-as törlesztőt, az tényleg sültbolod."
Szerintem ez nem csak most, de barmikor igaz. Szerencsere erre az MNB is rajott, tolja a fogyasztobarat lakashitelt, hogy a sok egybites ne csodalkozzon el azon amikor 100-rol 170-re ugrik a torlesztoje, inkabb fixalja le most 110-en. -
törölt tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Én nem számítok hirtelen, sok bázispontos kamatemelésre. Persze nem biztos, hogy igazam lesz, de szerintem 1-2 év alatt fog felmenni az alapkamat 2-3% közöttire. Ez pedig nyilván csökkenti majd a befektetési célból vásárlók kedvét, de nem hiszem, hogy árcsökkenést látnánk Budapesten a következő években. Annyival nem fog csökkenni a kereslet. Főleg, hogy a kínálati oldal is elég gyenge lesz a 27%-os áfának és a silány lakásállománynak köszönhetően.
Szóval most felvenni egy hitelt 10 évre fixálva szerintem nem hülyeség.
Én személy szerint kivárásra játszom. 3 év múlva lesz elég pénzem ilyesmin gondolkodni, de ha most lenne 10 millióm, lehet vennék fel hitelt és vennék lakást.
-
DopeBob
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Annyira jó, hogy össze vissza változtatják 1-2 évente, egyenesen remek. Csodálom, hogy az óvoda és a bölcsöde nem került bele, remélem ezt még javítják és csak véletlenül maradt ki.
Nagyon sokat segít gyerekvállalási kedv növelésében, hogy akár egy évet is előre lehet látni a adópolitikából...
(ja, nem) -
FLx
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Teljesitmeny alapu bonusz meg rendben is van, de sok helyen lattam ceges szamoktol fuggo bonuszokat, amire szinte nulla hatasa volt az atlag melosnak. En akkor szeretem ezeket az extrakat hasonlitgatni, ha egyebkent mindket helyen egyforma alapberben tudunk megallapodni. A kevesebbet adunk, de egyebkent van egy csomo bizonytalan valami helyette, nekem nehezen penzre valthato.
-
FLx
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
En ezeket soha nem szamolom bele a fizetesbe, mert a reszvenyopcio annyit se er, mint egy lottoszelveny, de meg a bonusz is csak humbuk, mert barmikor elvaghatjak. Ha nekem a bertargyalasnal azzal jon a HR meg a Recruitment, hogy jaj mar, de adjam ossze mennyi csilli-villi dolgot adnak ok ingyenkonyhajegyben meg tamogatjak a penzembol a fokakat es meg az irodaban is van ingyen cukrosudito, altalaban 1 percen belul tavozom. Ezek mind akkor jok, ha egyebkent adnak biztos penzt is melle.

-
Kukipapa_rr
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Kedves Goose-T, OPiiPO, EQMontoya!
Kicsit mellébeszéltek: az volt a kérdés, mennyi ma egy .NET senior pozíció átlaga és teteje. Nem az, hogy valójában ki az, meg hogyan lesz valaki az.
Senior pozíció definíció: amit annak hirdetnek meg egy Hays-féle felmérésben szereplő cégnél (tehát tipikusan - de nem kizárólag - budapesti multi, nemzetközi fejlesztőcsapattal).
Lehet komolytalannak tekinteni a ti szinteteken az 1M alatti ajánlatokat, de nekem úgy tűnik, 1M+ az már bizony nem az átlag. Legalábbis .NET pozícióknál nem az.
-
htomi85
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Vigyázz miket írsz, nehogy bekopogjon a TEK

A témához: úgy írtok a bruttó 1 mihályról, mint valami csodáról. Az nettó 665. Az ma már lófütty. 500k egy nm lakás, 450-et megkeres egy szobafestő vagy hasonló szorgalmas szakmunkás katával. Pénzügyben egy beosztott nem vezető bére 5-7 év tapasztalattal.
Viszont én azért nem értelek titeket, mert akinek van annyi szürkeállománya, hogy kifizessenek a munkájáért havi 1,5-2 millió forintot, annak szokott lenni annyi esze hogy ne beosztottként vesztegesse az idejét egyetlen munkaadónál. Igaz, nem IT körben mozgok, majd cáfoljátok ha nem.
-
Goose-T
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Oké, ezentúl mindent leírok konkrétan számokkal alátámasztva, nehogy bárki is bele tudjon kötni. Csak hülyén fognak kinézni a hozzászólásaim. Valahogy így gondoltam:
A Magyarországon elérhető bejelentett fizetéssel rendelkező pozíciók legfeljebb 5%-a haladja meg legalább 10%-kal a bruttó 1 millió forintot.
Még azt is odaírhatnám, hogy szerintem, de az redundáns lenne. Minden hozzászólásom a saját véleményemet tükrözi, nem mindenható kinyilatkoztatás. Aki szerint az, az meg a fórumok lényegét nem érti.
Ja, egyébként az Ericsson és a Nokia kifejezetten fillérb*szó, dolgoztam mindkettőnél. Smucig cégek, arra alapoznak, hogy minél régebb óta dolgozik náluk valaki, annál hasznavehetetlenebb a megszerzett tudása más cégeknél, így könnyű ott tartani alacsonyabb fizetéssel is. Ezt leszámítva jó a hangulat, kellemes a környezet, kezdőknek ideális hely, csak tudjanak időben dobbantani, mielőtt rájuk is hatna a cégek fentebb leírt stratégiája.

-
FLx
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Aztan az a vege, hogy elmennek es joval dragabban kell felvenni rosszabb embert. Nem egy cegnel lattam ezt az elmult par evben. Miutan teljes csapatok alltak fel par honap alatt, hirtelen tudtak adni feheren 1 millat. Annyira konnyen talalnak masik allast maguknak a jo szakemberek, hogy muszaj normalisan fizetni, legalabbis ha nem akarnak csodbe menni.
-
htomi85
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Mi a rácseszés?
Nem kapta meg a pénzt amit ígértek? Akkor máshova kell menni azonnal, tökmindegy milyen a szerződés.
Szerintem meg eleve a határozatlan idejű munkaszerződés mint olyan, egy eltörlendő dolog.
Mindenesetre én csak csodálni tudom azt, aki aláír mondjuk egy bruttó 900-as munkaszerződést és képes majd havi félmillát betolni a közösbe.
Plusz áfa plusz jövedéki adó. Csak így tovább. -
HoTDoG
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Sokat nem tudok mesélni. A srác, ahogy írta is fentebb, jelenleg 400k-t keres Pesten 5 év tapasztalattal - amit szerintem is jól lát, hogy lehetne több is. BA/PO pozíciókban egy debreceni NI-nál ezt meg lehet kapni, Szegeden pedig van fejlesztő ismerősöm, kb ugyanennyi évvel, ő is megkapja.
Szerintem félreértettél. Nem azt írtam, hogy a pesti fizetéseket meg lehet kapni, hanem azt, hogy az ő jelenlegi fizetését, a hátterével. -
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Még véletlenül se tűnjön úgy, hogy én általánosan fogalmaztam meg, milyen kell legyen egy interjú és hogy milyen kell legyen egy senior.
Persze, hogy bonyolultabb a képlet, ez egy baromi szerteágazó szakma, millió szakterülettel, és a szenioritás is egy olyan fogalom, ami minden cégben más, sőt cégen belül is.
Szerintem is elvárható tudni, mi történik a háttérben, csak más dimenziókban. Ezek közül csak egy, hogy adott algoritmus vagy adatszerkezeten végzett művelet milyen komplexitású. Ha nem tudod, és érdekes a probléma szempontjából, nézd meg a cheat sheetet, puff. Ha nem tudod a sleep sort komplexitását, az nálam nem dealbreaker, fejből én se tudom. Szoktam olyat kérdezni, hogy elképzelt problémához milyen adatszerkezetet használna, és milyen beépített java implementációt tud rá, esetleg ha több opció van, össze tudja-e őket hasonlítani, de ez a max.
Ha egész nap ezt csinálod, mert ezzel kapcsolatos a munkád és a kollégákkal való kommunikációban folyamatosan előkerülnek a komplexitások, akkor más a helyzet, akkor erre kell rámenni interjúm, de szerintem nem ilyen a szoftverfejlesztési munkák többsége. Pont azt látom problémának, hogy sok helyen, ahol egyáltalán nem erről szól a munka 99,9%-a, ott is tolják ezt interjún.]"Ha egy ügyviteli rendszer fejlesztésére kell n+1. ember, arra nem kell senior fejlesztő."
Dehogyisnem kell senior fejlesztő. Itt is lehet/van komoly komplexitás, csak másfajta.
Többivel nincs ellentmondás szerintem, tapasztalt embertől én is azt várom, hogy hozzon valami plusz képességet, szemléletmódot.Kérdés, tételezzük föl xx év tapasztalattal rendelkező senior fejlesztő, aki az adott pozíciót jól el tudná látni, de ha nem készül külön az interjúra, akkor nem megy át, ha készül pár órát és átmegy, akkor az az interjú jó volt-e?
-
FLx
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ez mostanaban mindenhol tok alap, valami okos HR-es vagy akarki megnezi a szamokat es kiderul, hogy jaj nalunk keves no dolgozik, a tv-ben pedig mondtak, hogy az nem meno, mert az IT-ban sok no kellene. Akkor jon a vegyunk fel barkit, csak no legyen fele recruitment. Most fejbol tudnek 5-6 peldat mondani, ahol csak ezert kerult be valaki. Mas szakmakban nem tudom mikent megy, de IT-ban most tuti ez van. A lo az meg mar meg is doglott.
-
axioma
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Abban igazad van, h kette kene valasztani.
1. A munkaltato figyelembe veszi-e. Szerintetek(!) igen, a berezeshez relevans info a dolgozo neme. Erre azt mondtam, biztos van ahol nem, ilyeneket valasztok.
2. Altalaban van-e ilyen eloitelet: hidd el nekem, hogy tapasztalom. Nem nezik ki belolem pedig nem plazacica kinezettel operalok... -
axioma
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Varj: en a pozitiv megkulonboztetes ellen IS(!!!) vagyok! Konkretan a legutobbi felvetelimnel rakerdeztem, de hiaba mondta a linkedin-es h noi ara'nyt akarnak javitani, a ceg a felvetelit egyforman veszi nemtol fuggetlen.
En csak egyforma megitelest szeretnnek a szoftverfejlesztoi minosegemben.
-
stickermajom
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
"Már rég a ló túloldalán vagyunk, de olyan mértékben, hogy igazából nem is emlékszünk, mikor hagytuk el a lovat..."
+1Bár nálunk még "csak" annyi hangzott el, hogy ha 5 szükséges skillből 2 van meg például a pozícióra, de nő a jelentkező, akkor "ne dobjuk el azonnal a CV-t, gondoljuk át még egyszer, hívjuk be beszélgetni".
-
axioma
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Na ez legalabb egy ervnek kinezo dolog. Mondjuk akkor lehetne a kovetkeztetes helyett lehetne a nem es kor helyett a szakiranyu tapasztalatot nezni (van gyerektelen no es van keson ero /valto/ ffi).
Viszont ez szerintem ahol mar a tudast/kepesseget nezik, mind1, hogy mennyi tapasztalatbol jott. -
X Factor
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
És mellette lehet uszosort, meg flip flop papucs ?

Továbbra sem látom értelmét, hogy ha valaki nem ügyfelezik, mint egy banki értékesitői munkatárs, vagy valami hasonló, akkor miért nem tökmindegy, hogy miben ül a kis asztalkája és a gépe előtt.
Régen, még egyetelem mellett belerángattak egy biztositos melóba, ott kaptam ettől agyfaszt, h. nyár 35 fok, és szövet nadrág meg ing meg zakó, mert hát mégiscsak. Ami tök oké volt kocsiban meg az irodában, de ezenkivül általában rommá izzadva, fibirlálva éltem túl.
Az én részemről nyilván ebből a trumából fakad lázadásom gyökere. De most imádom, h. ha épp bringával vagyok, akkor ellehetek benn egy kis shortban, a tiszta, de edzős polomban egy kis titokzokniban meg pacskerban. Abból kifolyólag, h. az emberek fele igy maszkal benn, gondolom nincs is nagyon ellenükre.
-
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ez az informatikus-mackónadrág dolog amúgy is csak urban legend, ilyeneket real life nem lehet látni. Esetleg valami vidéki rendszergazda/számtechtanár hibrid esetében, de normális cégnél dolgozó fejlesztőknél, akik jól keresnek? Kizárt. Ezek az emberek nem férnének bele a multis kultúrába. Hamar azt mondanák nekik, hogy holnap nem kell jönni.
-
amargo
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
"Persze lehet jönni azzal, hogy járjak papucsban, rövidnadrágban meg pólóban, de szerintem komoly ember nem jár így dolgozni."
Szerintem ez elég erőteljesen munka függő meg napközben esetleg kikkel találkozol. Én pl olyan helyre nem is mennék, ahol rám erőltetnek ilyen álruhákat, ez nem jelenti azt, hogy ne öltöznék fel normálisan (a flip flop papucs és egy sportosan elegáns cipő között is van már különbség). De nekem ez az öltözz ki dolog inkább visszataszító. -
FLx
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Az mar baj, ha attol gondolunk valakit komoly embernek, hogy nem rovidnadragban megy dolgozni. Ez pont akkora baromsag, mint a meno kocsitol leszel komoly ember, meg a rolex oratol. Tobb milliard dollaros cegeknel is lattam CEO-kat rovidnadragban dolgozni, aztan meg magyar ingyenelo kamu vallalkozokat Boss oltonyben, Rolex oraval is. Melyik a komolyabb ember?
ps. Komoly cegeknel, ahol komoly emberek dolgoznak, van am zuhanyzo, oltozo stb. Komoly emberek mindig tartanak bent valtasruhat, masodik Boss oltonyt, ha fussa a hitelbol ra.

-
Gython
csendes tag
-
-
PazsitZ
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Sokszor olvasom itt a szamokat es nem tudom eldonteni, h en ismerem felre a kornyezetet a valosagban (amilyen valos fizetesekrol hallok) vagy a tenyleg ennyire osszecsuszik a fizu, h 3+ evre mar ennyikkel dobaloznak.
De lehet nekem kellene jobban korulneznem sosem tudom eldonteni. -
válasz
EQMontoya
üzenetére
Barátnőmmel 10 évre kötöttünk 4 darab 20k-s lakástakarékot, de a szerződést 2k-ba kerül módosítani 4 évre, így év vége felé, ha úgy gondoljuk, akkor kivehetjük.
Most azon morfondírozunk, hogy elhúzunk a fővárosból(mindketten hányni tudnánk, hogy milyen gusztustalan lett a BP az irdatlan tömeggel, kosszal, stb.) és Pécsen veszünk egy lakást, házat. Az ő családja közel lenne, gyerek projektnél egy órán belül a majdani nyugdíjas nagyszülők kertes házzal, kutyákkal.
Igazság szerint most évente majdnem 1,5 millió megy más zsebébe az albérlettel + havi 80k a ltp-be, ehhez képest ha felveszünk a kb. 5 millió önerőnkre hitelt, akkor is több marad a zsebünkben havonta, még akkor is, ha teljesen fix törlesztős megoldást választunk(most 120k albi + 80ltp = 200).
Persze ez attól is függ, hogy találok-e Pécsen megfelelő szoftverfejlesztői pozíciót(azt tudom, hogy nem BP a fizetési színvonal). Aztán ismét kötnék 1-2 lakástakarékot, hogy hamarabb kipörögjön a lakáshitel. Nálunk ez a terv. -
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ennek az éremnek két oldala van. Egyrész nem egy ördögtől való dolog, hogy az emberek pl. 3% kamat mellet tudnak lakást venni. Szerintem ez jó és nyugaton is ez az általános. Az azonban nem szerencsés, hogy egy szűk kör 10m ingyen pénzt kap, ami nyilván egyből torzítja az egész piacot. Tovább torzítja, hogy egyelőre elég gyenge az airbnb közösség adózási moráljának ellenőrzése, ahogy ezt megreformálják, úgy lesznek egy kicsit kiegyensúlyozottabbak az árak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Kistelepülésen nincs értelmes ember akit a szülő megkér(dez)het?
(és a kiscsajnak sincsenek barátai akik közt 1 értelmes szülő akad?)
Nincs pályaválasztási tanácsadás, ahol elmondják melyik szak/szakma milyen bérezést/presztizst jelent, nem néznek TV-t, nem olvasnak napilapokat, és úgy egyáltalán struccok akiknek a' internet is kínai?
Persze, tudom, vannak nagyon elmaradott telpülések, és nagyon egyszerű emberek, de pont az ilyen körülmények közül jövő gyerekek a körülmények miatt általában talpraesettebbek az átlagnál.
Nyilván van kivétel.A cikknek pedig nem az volt a célja, hogy bemutassa még ha kevésbé keresett/megfizetett diplomád van is jó eséllyel magasabb bért és jobb munkakörülményeket tudsz elérni, mint egy betanítottmunkás
így nem is ilyen példákat hozott
-
-
HoTDoG
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
+1
Az 1.8-as bruttó bejelentett fizetéses cikk inkább csak egy hatásvadász a portfolio-tól, ahogy azt már megszokhattuk tőlük. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy kerestek egy magasan senior C++, Java és Python fejlesztőt és egyben architektet, akinek emellett 10 év tapasztalata van projektvezetésben és nem hátrány ha van néhány CISCO certije, de ha szükséges Cobol-ba is könnyedén bele tud nyúlni. Na ilyet nem találtak és gondolták itt az ideje írni egy cikket, hogy ez már így nem állapot.
A nagyobb multicégeknél, bankoknál sem látom azt, hogy br 1.1-1.2 felett adogatnak, de már ehhez is kimagasló teljesítmény/háttér kell. Ettől nagyobbat tanácsadó cégen keresztül lehet elérni vállalkozói formában. Drágább a megrendelő cégnek, de bármikor kitehet ha nem úgy alakul a büdzsé vagy kérhet helyetted másikat ha nem vagy szimpi.
De mindig csak az infóról beszélünk. Fogorvosokra mért nem száll rá senki?
Összehasonlítva egy közszférában dolgozó belgyógyásszal, sebésszel szemben milyen felelősségük van és emellett milyen fizetésük? Fordított arányban. Adózási hajlandóságról meg már inkább ne is beszéljünk. -
-
Goose-T
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Na igen, ezen az 1,8 millión már én is felhúztam a szemöldökömet. Én sem panaszkodom, de ennyit még a teljes bérköltségre sem adnak ki, nemhogy ekkora legyen a fizetés. Na mindegy, ha legközelebb felhívnak telefonon valami állásajánlattal, akkor én is bemondok vagy másfél millát, aztán meglátjuk.

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nagybankokról beszéltem és hazai cégekről általánosságban. Ersténél, MKB-nál közvetlen tapasztalatom van, T-sysnél is. És rengeteg hazai középvállalatnál. Persze az EPAM scrumozik, az egy globális szállító cég.
Más:
Keresünk számlázós konstrukcióban Linux sys admint. Hosszú távú munkalehetőség, stb, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hardcore café
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
Hirdetés
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Büdös, koszos, zsúfolt Bp. fúj 

(ja, nem)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)