- Home server / házi szerver építése
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- LG LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
-
sss
őstag
válasz jbnd-007 #8851 üzenetére
Ahogy írták, 80-90k-ból azért megvan egy szoba, arról nem beszélve hogy ez ugye napi közel 5 óra vonatozás. Illetve ha épp nem a nyugatinál kapsz munkát, Bp-n belül is hatalmas távolságok vannak, nekem anno simán volt 50-55p hogy beérjek munkába, úgy hogy az összes metró a közelben volt.
-
azbest
félisten
válasz jbnd-007 #8979 üzenetére
azért kell elolvasni a navos dokumentumokat és szabályokat, hogy ne terjesszen butaságokat az ember
"Nem kell a bejelentést havonta megismételni abban az esetben, ha az egyéni vállalkozó egyéni vállalkozói tevékenységét szünetelteti – azaz kizárólag a szüneteléssel érintett első hónapra vonatkozóan áll fenn
bejelentési kötelezettség -, tekintettel arra, hogy a kötelezettség módosítását a rendelkezésre álló adatok alapján az állami adó- és vámhatóság hivatalból végzi el. 17T101E_kitoltesi_utmutato.pdfA helyi iparűzésinél lehet bonyolódás, érdemes ott rákérdezni, hogy szeretik. Mert ha az is átalánydíjas, ott is szünetel és arányosan kisebb az évese hipa.
(#8982) Tapsi
legutóbb mikor ennek utánanéztem, az adószámos magányszemély lényegében ugyanaz, mintha simán megbízási szerződés keretén belül kap munkát. Annyi a különbség, hogy így számlát tud kiállítani róla, ami lehet a megbízó cég könyvelésében kedvezőbb, nem tudom. Adózásilag, levonásilag kb az alkalmazotti iszonyhoz közelít.(#8985) djgeg: meg
[ Szerkesztve ]
-
-
-Skylake-
addikt
válasz jbnd-007 #31106 üzenetére
standard india. dolgoztam veluk, vagytam a halalt. eszemeletlen legalja es persze van kivetel, de az konkretan elveszik a rettenetes mennyisegu senki kozott, vagy ahogy te is irtad, azonnal feljebb leptetik es hiaba volt jo...
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-
Dinter
addikt
És nem szólhatok senkinek, mert a fos kód jó részét a főnököm (most már team lead) és annak a főnöke ( most már 100 ember managere) követte el.
Nem indiai, de minőségileg ugyanolyan hulladék kód volt, amit nagyrészt a "vezető fejlesztő" gányolt össze. Én 1 évig bírtam, aztán otthagytam -
adrian14
tag
-
Veron
addikt
Én tesztelő vagyok, de hasonló a tapasztalatom. Linkedinen senior test manager a titulusa, de az istennek nem tudtam megmagyarázni, hogy ha 3 futtatásból passolnak a tesztek, az nem ugyanaz, mintha elsőre minden zöld lenne.
Linkedinen mindenki senior, überguru architect. Aki látott már egy Selenium IDE kódot, az már tud teszt automatizálni.
Amúgy meg a cégek úgy en bloc leszarják a tesztelést. Akkor kezdi érdekelni őket, ha az első customernél földbe áll az alkalmazás. Utána azonnal tesztelni akarnak, automatizálás, CI pipeline, quality, scrum, Spotify modell meg mindenféle hasonló szavakra gerjednek."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
hunterk43
csendes tag
Nekem kollégám (magyar emberről van szó) pozíció alapján master developer, az máshol lead-nek megfelelő, tehát a senior felett egyel.
Feltöltötte git-re az alkalmazás privát kulcsait, és még vitatkozott velünk, hogy nem tudja hol tárolja. Kubernetes Secretekhez nem ért, inkább feltöltötte gitreAmugy borzasztó, kód másolás az nálunk is mindennapos, unit tesztek miatt könyörögni kell, hogy írjanak, pedig papíron senior meg masterekkel dolgozom.
[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
Két teamet vezettem külsős PM-ként párhuzamosan kb 20 indiaival, most már csak egy van meg, de ez is kezd egyre válságosabb jeleket mutatni. Nyáron új tesztelőt kaptunk, na az egy büdös percet nem tesztelt eddig, csak beüti a taskokat passed-ra, eszkaláltam a dolgot, kértem az ügyfelet, hogy cseréljék le, mind a mai napig nem történt meg, egy tagot interjúztattak le eddig, de az visszamondta. A tech leadem a csapatban hetek óta elérhetetlen, a kérdésekre két napos lag-ekkel reagál, közben roadmapet kellene építeni, de az esztimációkat nélküle lehetetlen megcsinálni, mert a team tagjai egy büdös lépést nem mernek megtenni önállóan a tech lead útmutatásai nélkül. És nem tudok kiszállni másik projektre, mert a cég azt mondja, hogy képtelenek a helyemre mást rakni jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
-
Veron
addikt
válasz jbnd-007 #31121 üzenetére
Szerintem kulturálisan úgy vannak kódolva, hogy bármire bólogassanak és ne merjenek kérdezni, vagy ellentmondani. Persze Te meg azt gondolod minden érthető és várod az output, ami sosem érkezik meg.
De én hasonlóan érzek a külsős tanácsadó cégekkel kapcsolatban is - tisztelet a nagyon kevés kivételnek. Pár hete egy csapat tanácsadóval dumáltunk, de azóta nem derült ki ők mit és mikorra szállítanak. A legjobb, amikor a meetingen az előző meetingen tőlünk elhangzott dolgokat mondják vissza ötletként
Tanácsadó akarok lenni!!!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Dr. Akula
félisten
Indiai != basic idióta! A kókler arány ugyanaz mint nálunk, csak nagyobb merítésből. Ott annyira ráfeküdtek az informatikára, hogy Kína kezdhet félni, hamarosan állva hagyják őket. A programozási könyvek nagy részét ma már indiaiak írják (de még pakiból is több van mint kínaiból). Leginkább olyanok akik az USA-ba emigráltak, pl. az Intel aktuális videochipjét, a Xe-t is az AMD-től átigazolt indiai fószer tervezte. Az Udemyn is találni folyékony angolsággal beszélőt, csak ugye mellette sok a 0 nyelvtudással bepróbálkozó "én is tudok ilyet", és ezekből lesz általánosítva. Én azért becsülöm a kitartásukat, olyan oktatási rendszer mellett az is csoda ha már makogás szinten elsajátítják az angolt (nyilván vannak ott is elit sulik, de ahogy nálunk se minden BME, úgy ott se). És legalább próbálkoznak. Nem segélyre mennek, meg széttárják a kezüket hogy ilyen hátrányból nem lehet kitörni, hanem megpróbálják.
-
Dr. Akula
félisten
válasz jbnd-007 #31129 üzenetére
"Vagy valahogy az én cégemnek onnan is sikerült összeszednie a gyengébbeket."
Valószínűleg a jobbaknak a Google ajánlott 2x annyit.
"Ez már globális cégkultúra probléma, amit nem én, a kis fogaskerék fogok megoldani. Nekem két lehetőségem van: nyelek vagy távozok."
Ha nem a te céged, akkor neked mindegy. A te szempontod a CV-dbe gyűjtögetni a trófeákat a következő munkahelyhez. A melóhely a legtöbb amit adni tud neked, az X év tapasztalat amit a következő dobbantásnál pénzre válthatsz.
-
-Skylake-
addikt
válasz jbnd-007 #31154 üzenetére
ezt azert gondold at.
illetve erdemes lenne rendelni valamit amit a GLS kihiz es mikor atveszed, siman csak adj egy ezres borravalot hogy meg legyen + 10 masodperce rad es kerdezd meg, hogy egy 1-10 skalan mennyi javasolna egy (bocsi ha valamit felreertek) lassan nyugdijas koru egyennek ezt a munkat.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Resike
tag
válasz jbnd-007 #31264 üzenetére
Az a baj ezzel a ChatGPT-s vacakkal hogy túl magabiztos fingja sincs hogy az adott nyelvben mondjuk a funkció hívások rettentő drágák, vagy hogy mondjuk táblák esztelen létrehozása mekkora garbage collection hátszéllel történik, de ahhoz sincs köze hogy mondjuk egyes objektumokat egyes nyelvekben nem lehet felszabadítani. Így teljesen értelmetlen bármiféle optimalizációt csukott szemmel elfogadni tőle.
Például az hogy a tyávaszkript mekkora bohóc nyelv meg ennél jobban már nem lehet szemléltetni:
https://www.youtube.com/watch?v=ff4fgQxPaO0 -
Marky18
aktív tag
válasz jbnd-007 #31266 üzenetére
Pusztan kivancsisagbol, te hogy iratnal meg vele egy osztalyt?
Nekem rendszeresen olyan libeket, vagy metodusokat hivatkozik be, ami nem letezik. Egy kicsit is komplexebb feladatot hiaba probalok eleg szajbaragosan definialni, a valasza legjobb esetben is egy PoC-ban megy el, de sokszor nem is mukodik.
A neten a legtobb pelda gyakornoki szintu es a Redditen is altalaban a szogegyszeru feladatokon huledeznek az emberek. A ket tabla valamilyen JOIN-al kapcsolasa es egy IS NULL nem rocket science, inkabb az a ciki, ha valaki nem tudja deliriumos allapotban is csukott szemmel.Hasznaltam mar Google helyett, boilerplate generalasra, de neha meg a regex-es kerdeseimre is elkezdte splitelgetni a peldastringet.
-
Resike
tag
válasz jbnd-007 #31266 üzenetére
Engem mondjuk marhára érdekel hogy mi a francot is kódoltatnak ezzel, mert halvány lila fingom sincs hogy mégis hogyan lehet ezt használni a mindennapokban.
Mondjuk ilyen unit testekkel aztán most ki vagyok segítve:
Engem leginkább az basz fel ezzel a ChatGPT-vel hogy a mezei userek elkezdték az open source projektjeinkbe beleszurkálni a mondvacsinált AI által generált "optimalizációkat" pull requestként... Persze egyiknek sincs semmi értelme vagy haszna.[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz jbnd-007 #31277 üzenetére
Azért azzal a BeanUtils.copyProperties-zel csak óvatosan. Lehet nem véletlen az a 30 mező értékadás külön-külön. Sok szerencsét később rájönni, hogy hol van a bug, ha megváltozik később valamelyik osztályban az egyik mező neve(nyilván megfelelő unit tesztekkel az ilyen meglepetés elkerülhető. Meg akkor is, ha valamilyen mapping libet használsz inkább a BeanUtils helyett).
I am having fun staying poor.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz jbnd-007 #31279 üzenetére
"Ugye van az a mondás, hogy "nem a gépnek írod a programot, hanem az utánad következő programozónak". Na ennek itt nyoma sincs."
Ezzel egyetértek. De a BeanUtils.copyProperties-zel pont hogy bizonyos szempontból jobban ki tudsz babrálni az utánad következőkkel, mintha hagynád ahogy van. Vedd ezt a példát:@Data
class A {
int a;
int b;
int c;
}
@Data
class B {
int a;
int b;
int c;
}
public class CopyProps {
public static B from(A a) {
B b = new B();
BeanUtils.copyProperties(a, b);
return b;
}
}
class CopyPropsTest {
@Test
void from() {
A a = new A();
a.setA(1);
a.setB(2);
a.setC(3);
B b = CopyProps.from(a);
assertEquals(b.getA(),1);
assertEquals(b.getB(),2);
assertEquals(b.getC(),3);
}
}
Ha van a CopyPropsTest jellegű teszted, akkor nyugodtan aludhatsz. Ilyenkor ha valaki átnevezi az A class-ban a c fieldet count-ra mondjuk, akkor a teszt elhal. Viszont ha nincs ilyen teszted, akkor bizony ez production-ben fog kiderülni, addig meg új időzített bomba. Aki módosítja, annak esélye sem lesz rájönni, hogy az A.c fieldnek implicit módon megváltoztathatalan nevűnek kell lennie. Ha marad az eredeti indiai kód, akkor az IDE fog szólni, hogy "hello, ez a getter használva van, ott is átnevezzem?". Szóval ilyen szempontból kevésbé veszélyes megoldás, mint amire átírtad. Egy ilyen teszt pedig sajnálatos módon gyakran hasonló mennyiségű kódba került, mint az indiai kódja, amit le akarsz cserélni(Persze az egy másik kérdés, hogy a tesztet ott sem szabadott volna megkerülni). Mapperrel egy fokkal szebben meg lehetne oldani, mert ott ki lehet kényszeríteni fordítási hibát már korábban, mint hogy egyáltalán a teszt futásáig elérne a dolog, ha észlel unmapped mezőt. De tesztelni akkor is illik.
I am having fun staying poor.
-
Kobe
veterán
válasz jbnd-007 #31606 üzenetére
az első lépés, hogy tököket növesztesz és eldöntöd te magad hogy mit is szeretnél pontosan
nekem valahogy az jön át, hogy inkább a hezitálásból fakadó ventillálási lehetőségét élvezed jobban , mint egy másik hely újdonságának erejét
Ami nem gond, van ilyen alkatú ember is, csak akkor nem anonim módon kell elvárni egy fórumon hogy majd valaki megmondja a tutitsry ha szókimondó, cest la vie
-
Dinter
addikt
Ez sok ismerősömnél is megvan, hogy megmagyarázzák maguknak, hogy nem is olyan rossz, ezért meg azért maradnak ott a szarban. Szerintem csak tudatosítani kell, hogy a legtöbb ember eredendően fél az ismeretlentől, ezért vannak azok a kellemetlen érzések, de igazából nincs vesztenivalód. Ha nem tetszik az új hely, úgyis találsz pillanatok alatt másikat.
Én is féltem mindkét váltásom előtt kicsit, de elfogadtam, hogy ez ezzel jár és megéri a plusz stresszt, utólag egyiket se bántam meg egy pillanatra sem.[ Szerkesztve ]
-
Marky18
aktív tag
Olyan dolgokban kell a maximalizmusunkat kielni, ami a "mienk". Egy random ceges projekt nem lesz soha a mienk, megkapjuk a fizetest es kesz. Ha kilepunk, jon egy randomjoska, akivel ugyanugy eldocog az egesz.
Keress egy hobbit, vagy egy hobbiprojektet es ott probalj kiteljesedni. Ott betarthatsz minden formalis es informalis konvenciot es ha jo az otlet, meg penzt is hozhat. A munkaban pedig hozzad a bare minimumot. -
gyépés
aktív tag
Szerintem kezdj el keresgélni, interjúzni! Ha nem találsz jót, semmi gond nincs, kevésbé fogod utálni a jelenlegit Ha meg találsz, akkor még jobb. Logikusan levezetve ennyi a dolog. Ami visszatart az az önbizalomhiany.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
addikt
"Amikor a gép előtt ülök, akkor egyértelmű, hogy utálom az egészet és depis vagyok tőle."
Egy életed, és egy egészséged van. Totál magamra ismertem ebben és a köv mondatodban, előző toxikus helyem kapcsán. Menj onnan, egyértelműen váltásra van szükséged. Ne várd meg idegilegállapotban a "fuck it!" pillanatot, mert addigra az egészséged már közel romon lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy ruhás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest