Hirdetés
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
A meeting is egy context switch, ráadásul elég nagy. Kutatások bizonyítják, hogy a kreatív munkánál nagyon produktivitásromboló.Több cégnél dolgoztam, ahol a magasabban pozicionált IC-ket nem lehetett csak úgy meetingre berángatni, hanem több szinten keresztül kellett kérvényezni. Nem vagyok a bürokrácia híve, de ez tetszett.Azért valljuk be a meetingek nagy része egy emailváltással, vagy bármi async kommunikációval lezongorázható lenne. A mostani cégemnél sajnos kis túlzással kb már a takarító is szó nélkül meghív egy meetingre, agenda, pre-read és semmi ilyesmi nélkül.
-
-
vzozo
senior tag
válasz
freaghill
üzenetére
Szerintem itt a probléma fő oka az, hogy az eddigi people managereim közül senki sem állt bele abba az elég fontos kérdésbe, hogy akkor mi is a munkaköri leírásom. Gyakorlatilag 2 pozit viszek egyszerre, egy globális PM, és egy regionális tech lead munkakört.
Nyilván ez nem könnyű, de cserébe elég jól meg van fizetve.
Hétfőn és pénteken vagyok hajlandó a regionális dolgokkal foglalkozni, mivel azok inkább a "busy work" mintsem a "creative work" kategóriába tartoznak. És az évek alatt azért rájöttem, hogy megfelelő doksizással, template-ek készítésével eléggé nulla agytevékenység közelébe lehet ezeket csökkenteni. Ami gond, az az interrupt maga. Tehát amikor hétfőn délig már 20 különböző kollégával (IC / Mgr) kell már valami érdemlegeset letárgyalnom, az azért nem kevés, hiába nagyrészt abból áll, hogy a válaszban egy-két jól specifikált link van, vagy egyéb doksi.
A context switch nehéz az emberi agynak. Van olyan kollégám, aki már attól a padlón van, hogy egy napon 2 különböző ügyféllel kell beszélnie.
Ezért írtam, hogy a spektrum elég széles.
-
n00n
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Ezt már szerintem sokszor megbeszéltük a topikban, hogy a NoFluff azért csalóka mert csak összesíti a feladott hirdetéseket. Ha éppen szar fizuval keresnek akkor az iránytű is ezt fogja mutatni. Illetve értelemszerűen ha egy hirdetést feladnak 4-5x, mint ahogy azt teszik is az eléggé szembetűnően alacsony fizetésekkel rendelkezőkkel, akkor az megint kicsit elcsalja a dolgot.
Szóval az én véleményem szerint egy kicsit valóban kevés. Kettő alatt nem igen lehet találni valóban Senior DevOps-ost SZERINTEM a jelenlegi piacon. Próbálkozás meg van rá, de ha követed pl a NoFluff-ot, akkor ott ezek folyamatosan újra feladott hirdetések. -
skoda12
aktív tag
válasz
freaghill
üzenetére
Hát így hirtelen worldquant, mastercard, wise, revolut, diligent, tesco, instructure, elastic, jetbrains, shopify, duckduckgo. Az otp egyik departmentjében is kiemelkedő volt a fizetés, de csak ott, másik otp-s departmentben meh. SAP-t még talán fel lehet venni a listára a céges autó miatt, ami sokaknak számít. Régen cserébe alacsonyabb volt az alapbér, de azóta ezt már korrigálták és úgy nézve kocsival már elég jónak számítanak.
Linkedin üzenetekben recruiterek általában 2.4 körüli összegeket írnak, de ezekhez nem tudok konkrét cégnevet, ha nem saját cégnek keresnek. Ok, mondjuk nem senior devopsos vagyok, de nem hiszem, hogy a devopson spórolnának ugyanezeken a helyeken. De ha csak a pénz számít, akkor hnhiring.com és keresni kell egy remote melót.
Unisys és telekomról nincs infóm, de még soha nem láttam leírva semelyik fórumon, hogy valaki ott dolgozik és jó a fizetés.
-
skoda12
aktív tag
válasz
freaghill
üzenetére
Nem meglepő. Nofluff, bluebird és társainál mindig is alacsonyabb összegek vannak és egyébként nem csak IT-ban. Kb lehet tudni melyik cégek fizetnek jól, hozzájuk közvetlen saját karrieroldalon jelentkeznek elegen. Utána még az állás- és jelöltkeresés nagy része linkedinen megy. Ezeknek a kisebb álláskeresős és fejvadász portáloknak a piac alja marad és ebből tudnak statisztikát építeni. Tavaly pedig biztosan eleve kevesebben váltottak céget.
-
törölt tag
válasz
freaghill
üzenetére
Mikorra megszunik a munkaviszonyom, igen, 9-10 honap lesz.
Tapsi: Persze, beleirom majd. De sajnos a mostani helyem elott is volt egy 9 honapos kitero, ott a ceg nem valtotta be az igereteit szakmai kihivasok teren, es teljesen demotivalta valtam. Ezt is meg a mostani csod miatti valtast is magyaraznom kellett minden HR-esnek.
Az ezt megelozo helyemen kozel 4 evet toltottem.
bandus: Koszi! Brutto alapber gyakorlatilag megegyezik a mostanival, az uj helyen lenne up to 20% eves bonusz, de inkabb 10-el erdemes szamolni (ha profitabilis marad a ceg). Itt van egy kis cafeteria meg aprosagok.
n00n: Az jo, akkor a te definiciod alapjan a 3-al (ha jovore tenyleg lelecelunk), meg egesz jo leszek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
OPiiPO: Azert 1 es egymas utan 3 kozott mar van kulonbseg es tobb magyarazni valot kivan. Persze a szakmai langyosviz, csod es koltozes is legit indok, de indokolni kell sztem.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
freaghill
üzenetére
Ahhoz viszont pont semmire nem jó a CV. Az csak alkalmazotti státusz betöltésére tesz alkalmassá, önállósodáshoz viszont bizniszt kell szerezni, amit nem osztogatnak csak úgy. Ahhoz ismeretség kell, meg eladni magad. Hogy aztán a melót te csinálod meg, vagy felveszel rá 1-2 embert, az már olyan lényegtelen. Megszerezni a bizniszt, na az a neheze. Mindenki azt akarja, a konkurrencia is. Mitől adnák neked, ha már van bejáratott partnercégük? Vagy ha nincs, egy nagyobb referenciával rendelkező cég a netről? Az tök jól hangzik hogy önállósodni kell, csak épp nem lehet mindenkinek. Mert nincs aki meg is veszi amit csinálsz.
-
válasz
freaghill
üzenetére
Ezzel nem ertek egyet, a valtogatastol nem lesz automatikusan jobb. Sot, igazabol az osszes (!) eddigi munkahelyemen azt lattam, h a szamomra igazan sikeresnek tunok emberek jellemzoen egy helyen maradnak sokaig (hiszen pont azert maradnak egy helyen, mert jo az ott nekik).
Szerk.: (Ezt azutan irom, h Tel Elek valaszolt)
Egyebkent amikor nezem a CV-ket, akkor az 1-2 evenkent ugralo embereknel mindig nyilvanvalo, hogy valami gaz van. Nem biztos, hogy az emberrel, legfeljebb az, hogy nem tudja megitelni kivulrol, h hol kellene dolgoznia (ettol meg lehet jo szakember). De miert is menne el valaki 2 ev utan, ha jo a hely? Erre szokas azt mondani, h 'nem fizetnek a piaci szintnek megfeleloen' -- sajnos az van, h rendszeres valtassal kell tobbet keresned, az azt jelenti, h ismeretlenul ertekesebbnek tunsz, mint 2 ev munkaviszony utan, amibol meg sajnos az kovetkezik, hogy nem vagy olyan jo, mint ahogy az a CV-bol tunik.
Vannak persze kivetelek, szar ceges kulturak, idiota fonokok, stb., de tenyleg erdemes meggondolni, hogy a cegek-e a hulyek, amikor 2-3 ev utan nem adnak valakinek annyi fizut, amennyit a szomszed cegnel meg siman megadnak. Az arrol szol, h nem sikerul kritikus munkat vegezni. Kritikus munkaerot nem szeretnek elveszteni a cegek. Bocs mindenkinek
-
Egon
nagyúr
válasz
freaghill
üzenetére
Látom nem érted.
Ha tudtam volna, hogy egy két napos melóról, és nem 9 naposról van szó, akkor kértem volna még vagy 3-4 ajánlatot, mert nehezen hiszem el, hogy 150K-s napidíj alatt ne találtam volna embert.
Más szavakkal: a kamu erőforrás becslés jelen esetben árfelhajtó hatású volt. -
n00n
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Ráláttam a csapatom bérére, szóval biztos forrásból mondhatom, hogy többért... Ez benne a legnagyobb vicc. A harmadik távozó én voltam a csapatomból ezután egyébként. Szerencsére most éljük az IT aranykorát, így van lehetőségünk ilyen szempontok alapján is válogatni, nem csak a fizu a lényeg. Reméljük ez még így is marad egy ideig

Egyébként a srác, aki másodszor mondott fel, itt is van a topikban, bár már régen láttam írogatni
Meg lehet Ő nem is vágja, hogy én ki vagyok 
-
törölt tag
válasz
freaghill
üzenetére
Ez egy párbeszédre való felhívás, és amúgy elhangzottak értelmes válaszok is azokon felül ahol a munkámat próbálják kivesézni a fórumtársak.
"Aki szeptember elején kezdett új helyen, de már most viszket a tenyere több pénzért, annak mit javasolnátok? :D"
Erre kezdődött a karriertanácsadás. De ez volt a témában az utsó válaszom.
-
törölt tag
válasz
freaghill
üzenetére
Hú, itt valami óriási félreértésben vagy. Olvastad a topicot? Gondolom nem, úgyhogy leírom mi zajlott:
Ment a beszélgetés fizuemelésekről, és bedobtam mit tennének ha 3 hónap után viszketne a tenyerük emelésért.Ami innen eszkalálódott, arra rohadtul nem én vágytam, válaszoltam a hozzám intézett üzenetekre.
Eljutottunk odáig, hogy random idegenek érdemi ismeretek nélkül akarnak ítéletet mondani arról, hogy milyen a fejlődési lehetőségem.
LOL. Honnan veszik ehhez bátorságot? Nem zavarja őket hogy félinformációk alapján akarnak ítélkezni? És amúgy is, ki kíváncsi rá? Én biztos, hogy nem kértem véleményt erről.
Fizuemelés témánál maradjunk már emberek.Szóval végszó: nem, nem akarok tanácsot kérni. Feltettem a kérdést, hogy ki mit tenne, ez messze van attól hogy tanácsra lenne szükségem. Ha olvastad volna a topicot, azt is tudnád hogy ismerem a mozgásterem.
Legközelebb figyelj jobban!
-
-
-
n00n
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
DevOps-ot most pont nem, az most teljesen fel lett töltve. Persze ha valaki expert/architect szinten van, akkor nyugodtan küldjön CV-t

Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak is, azért kérdeztem, hogy mi sántít a fizuknál, mert szerintem egészen rendben vannak a bluebird-ös számok. -
Madwe
nagyúr
válasz
freaghill
üzenetére
+ állami beruházások is leálltak. Mondjuk egy szigetelő, villanyszerelő, gépészmérnök az most is keresett lesz úgy érzem. A maradék szakmáknál kérdés mi lesz, most ugye külföldre dobbantani se feltétlen lehet (meg ilyen klímában elég rizikós amúgy is) szóval akár még az is lehet, hogy lesznek elérhető szakik - már időben… pénzben nem hiszem h menne lejjebb bármi is, akkora baj egyelőre még talán nincs… persze h mi lesz a válság közepén, az már más kérdés szvsz.
-
licetlagin
újonc
válasz
freaghill
üzenetére
#27523 freaghill: Pont erre irányult az eredeti kérdésem, hogy hogy érdemes ezt normálisan le kommunikálni, amiken voltam interjú ők kerestek meg, csak érdeklődésképpen mentem el, projekt sem tetszik, szóval nem úgy tálalnám, hogy X ft vagy helló

#27515 -Skylake-: Köszi, igen én is így gondolkoztam.
Egyébként interjúval kapcsolatban, valaki írta a topikban nemrégiben, hogy nem volt szakmai kérdés, nálam sem volt... Ez valami új bevett szokás vagy tényleg ennyire nincsen ember?
-
HoTDoG
tag
válasz
freaghill
üzenetére
Ezt gyakorlatban hogy kiviteleznék? Megkérdezik a bújtatott alkalmazottat, hogy a bizonyos 7 pontból 2 teljesült-e korábban, becsszó? A számlák alapján látható, hogy ha valaki egy helyre számlázott csak, de azt nekik két gombnyomás volt eddig is ellenőrizni és korábban már szigorították is. Szóval nem nagyon látom kinek kell aggódnia és mit ellenőrizgetnének, visszamenőlegesen.
-
-
Sempronius89
tag
válasz
freaghill
üzenetére
Nem konkrétan erre a hozzászólásra hanem a flow-ra reagálva azért itt senki sem profi labdarúgó, hogy aláírási vagy topmanager bónuszt kapjon/harcoljon ki magának.

Nálunk a cégnél most be van vezetve, hogyha ledolgozod az első teljes naptári évedet akkor megdobnak egy fél havi bónusszal. Így a teljesítmény bónuszon és az éves rendes általános bónuszon felül, de ennyi mozgástér van és nincs több. Szerintem sajnos ha egy új belépő betenne magasabbat a feltételeibe akkor kiröhögnék.
De lojális nem ettől lesz az ember maximum kedvetlenül kibekkel még pár hónapot. Hanem az általad említett pontoktól. Érdekes munka, szabadidő, etc.
-
azbest
félisten
válasz
freaghill
üzenetére
Ahogy máshol írják általában a belépési bónusz az ajánlási bónuszhoz hasonlóan arra próbálkozás, hogy vállalj el valamennyi hűség időt. Avagy, ha x időn belül otthagyod a céget, akkor vissza kell fizetni. Vagy ahogy ajánlónak meg x/2 idő negyede és x idő utánra adják oda összesen a teljes ígértet.
Szóval, ha belépésire gyúrsz, akkor gondolj arra is, hogy amíg az idő le nem telik, addig nem a te pénzed lényegében.
#25910 weiss
külföldi partnernél hallottam olyan munkavállalóról, aki kilépési bónuszt kapott, csak mondjon már fel.
(hint, erős szakszervezet van arrafele)#25899 freaghill
a leírásod majdnem illik a vezető fejlesztő kollágámra
-
válasz
freaghill
üzenetére
Lehet én gondolkodom máshogy...ami valószínűleg a más típusú munkahelyből adódik... De szerintem a lojalitás egy fontos érték... Ha fél évig olyasmit kell csinálni ami nem a szíved vágya akkor lelépsz? Ezért ez nem egy nagy idő* a karrier szempontjából, hogy ne lehetne kibírni. Illetve ha normális a vezetés akkor vették a lapot, hogy te jelezted a nem komfortos körülményeket és ennek ellenére kitartasz... Ami szerintem mindenképpen jó, hogy adtál erről visszajelzést. A legrosszabb mikor valaki fortyog magában... A vicc végét mindenki ismeri a nyuszikával és a medvével meg a lapátjával.
*Kérdés mióta tart ez az állapot... tudom más a tűréshatár de 2-3 hónap hullámvölgynél a szemöldököm se rebben kb... Vannak jó idők és rossz idők...
Kicsit arra emlékeztet ez amikor olyanokkal beszélgettem akik félbehagyták az egyetemet mert éppen nem tetszett nekik amit tanultak...meg szerintük ez nem vezet sehová...inkább elmentek dolgozni. Az sem rossz dolog...de ha már a felén túl van valaki akkor szerintem kárba veszett idővé válik egy ilyen húzással. Ráadásul szerintem ez egy nagyon fontos lecke amit érdemes megtanulni és nem átlépni rajta. Az élet nem mindig habostorta, de ha a nehézségeken át tudunk lendülni és kitartunk annak jellemformáló hatása is van...Persze ha már majdnem 1 éve mondogatod és még mindig nincs fény az alagút végén, akkor azért nem hibáztatlak.
-
Egon
nagyúr
válasz
freaghill
üzenetére
Nálunk volt róla szó, hogy bevezetik, de végül lehúzták, mert sok volt a kérdőjel.
Pl. ha elmegy mondjuk valaki a bérszámfejtésről, és helyette felveszünk valakit, akkor annak is kellene fizetni belépési bónuszt (tudtommal nem kötheted munkakörhöz, általánosan jár vagy nem jár), pedig nem indokolt (enélkül is találni elég jelentkezőt). Csak IT-s (és azon belül is főleg fejlesztői) munkakörök esetében van értelme egy cég szempontjából.
Helyette ajánlói rendszer van, így azoknak a dolgozóknak fizetünk, akik "hoznak magukkal még egy embert"...
-
n00n
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Én sok értelmét nem nagyon látom, mennyivel vagy előrébb? Ha alapból van, akkor nyilván el kell fogadni, de egy egyszeri „jelképes” (nyilván 1, nagyon maximum 2 havi, de olyanról én még sosem hallottam) összegért kár egymásnak feszülni, inkább legyen rendben a juttatás
Egyébként elég gyorsan váltod a pozikat, azt már megfigyeltem
Mennyi most a cél, ha jól emlékszem, akkor bruttó 1M-et keresel most, ugye? Persze, ha publikus. -
noiq_nolife
csendes tag
válasz
freaghill
üzenetére
Ismerősi körben több ember is kapott, általában akkor ajánlották fel a cégek ha nagyon jól sikerült az interjú vagy nagyon a pozícióra illesz, de vacilálsz esetleg vissza is utasítottad az ajánlatot. Érdemes több helyről ajánlatot szerezni, hogy egy ilyet sikeresen be tudj játszani. Szerintem a USben ennek nagyobb hagyománya van, lehet sokszor a signing bonus egyben relocation package is ott.
@Tel Elek
A kerítő emberes bónusz az tök más, referral bónusznak hívják és megegyezhetsz ismerősöddel, hogy megosztjátok. -
válasz
freaghill
üzenetére
Pont fél éve volt, hogy munkát kerestem és X cég egy jóval magasabb ajánlatot tett, viszont Y cég nagyon akart, ezért mikor mondtam, hogy az X cég ennyit és ennyit adna, akkor bemondták, hogy fel tudnak ajánlani 1 havi fizut belépési bónuszként, de nem voltam vele kisegítve (gondolom ez lehetett volna 2 havi is). Az EPAM szokta így reklámozni magát, de egyébként nem találkoztam vele máshol. Ha nagyon kell az ember, akkor be tudják vetni. A jóval gyengébb fizetést felesleges kompenzálni vele, mert minimális idő alatt ugyanott vagy, mint a belépési bónusszal lennél, szóval nem igazán értem a taktikát.
Szerintem amúgy simán ki lehet harcolni, pláne manapság. Bemondod, hogy máshol többet kapnál, viszont ez a pozi kicsit szimpatikusabb, ezért 1-2 havi belépési bónuszért elfogadnád az ajánlatukat.
-
törölt tag
-
Marky18
aktív tag
válasz
freaghill
üzenetére
Ha jo Linkedin profilod, jo kompetenciaid vannak es kitoltesz nehany Linkedines technologiai kvizt, akkor le se tudod vakarni a recruitereket. Gyakorlatilag amint atbillented a kapcsolot, 0-24 jonnek az uzenetek.
Sok olyan pozi van, ami nincs meghirdetve, de a recruiterek figyelik, hatha van megfelelo parameterekkel egy szabad ember, de ez foleg magasabb szenioritasi szinteken jellemzo. -
axioma
veterán
válasz
freaghill
üzenetére
Igen, ez lenne az a szolgaltatas amiert erdemes lenne munkavallalokent fizetni is (sot, tovabbmegyek, allando piacfigyeles es best fit-ek keresese a ket pool-bol amit nyilvantart). Itthon ketlem hogy lenne ilyen - kulfoldi peldat tud valaki hogy mukodik-e?
Amugy linkedinen beirsz par buzzword-ot a summary-ba es (mivel az alapjan rendezi sorba a talalatokat hogy mennyire vagy aktiv) bekapcsolod az ertesiteseket es minden nap valamit megnyitsz-bezarsz. Eleg lesz azokkal foglalkozni amiben 3-nal tobb egyezes van, ez se lesz tul magas % de azert mennyisegben me'g jo. -
-
the dealer
tag
válasz
freaghill
üzenetére
Teljes munkaidős állás mellett biztos lehet más munkát vállalni?
Én úgy tudom, hogy szerződésbe szokták foglalni, hogy máshol ilyenkor nem vállalhatsz munkát, ami számomra logikusnak is tűnik a munkáltató szemszögéből. Egyrészt, hogy a munkán kívüli szabadidődet pihenéssel töltsd, mésrészt, hogyha munka közbe van egy kis szabadidőd azt is inkább a munkáltató számára hasznos dologgal töltsed. Mind a kettő azért hogy jobban teljesíts ott ahol a teljes állást vállaltad.
-
válasz
freaghill
üzenetére
"Negyedévente nézik át a fizut, kérni nem kell az emelést"
Öröm ilyet olvasni, nagymultinál vagyok, nálunk évente és ha nem teszed szóvá hol jár a piaci átlag, akkor kiemelkedő értékelés ide vagy oda; letojnak. +10%-ot kaptam előző hónapban, de felmondtam. Részleteket majd akkor posztolom, amikor jövőre lejárt a próbaidő
(de meglett a bűvös 7 számjegy alapfizuban + korrekt csomag).Nagy gratu neked a fizudhoz!
-
JoinR
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Attól függ, mit szeretnél üzemeltetni
Azt kell csinálni, amire várhatóan igény van, de ez ugye cégenként más. Nekem a cég fizette az AZ-104, AZ-400-at, ezért megcsináltam, de sokra nem használom (főleg, hogy már leléptem
)
A Red Hat-es certekkel biztos nem lősz mellé, bár nekem nincs.
Szerintem a CKA most a legmenőbb. -
válasz
freaghill
üzenetére
De hogy leszel contractor? Egy tanácsadó cégen keresztül? Mert ha igen, ott ne félj az üresjárattól, meló van dögivel. Nekem is rögtön kerestek volna másikat, de én kértem, hogy hagy szusszanjak egy kicsit. Az most mellékes, hogy a megbízó közben kerített nekem még napokat, mert kell a segítségem. Egyébként olyan napidíjat kell mondani, amibe belefér több havi üresjárat is. Válallkozó vagy, nagyobb kockázat, nagyon bevétel.
100%-ig magyar. Az egyik helyen közvetlenül vagyok szerződve egy multival, a másik egy tanácsadó cég. Nálam a KATA már egy ideje nem scope, bőven túlléptem a határát.
Ha jól sejtem, akkor te egy külsős cég alkalmazottja vagy, kirakva T and M alapon, ugye?
Szerintem ez hosszú távon nem fog menni.
Amúgy jópofa dolog a contractorkodás, de nem a világ biznisze. Nyilván több a nettó, de nincsenek multis juttatások, nincs szabadnap (csak fizetetlen)
Ha csak napi 3-4 órát teszel bele, akkor nem is lesz a világ biznisze. -
BlueAthlon
senior tag
válasz
freaghill
üzenetére
Egy új banki számlavezető-rendszer implementációja kb. 2-4 évet vesz igénybe az első kick-off meetingtől a go-live support végéig. Ideális esetben ....
Bár ez eléggé scope-függő és általában köztes rolloutok is vannak, pl. élesbe megy folyószámlával-deposittal első körben, utána másodikban jön mondjuk a banki back office ( treasury, trade finance ), harmadikban meg a lakossági és vállalati hitelezés is csatlakozik...
Ez úgy elég is szokott lenni, utána már vágyik az ember másra ( ....másfajta hülyeségekre mint amikkel itt találkozott nap mint nap
)*-*-*-*
Én ugyan alkalmazott vagyok (jelenleg), de projekt-rendszerben vagyok allokálva és a mostani projektemen bő éve dolgozom, kb félidőben csatlakoztam , mikor az előző bevezetésről hivatalosan is kiderült, hogy sehová sem tart
Az év végével az én feladataim itt véget érnek ( megtörténik a cutover ), csak pár kolléga marad még némi supportra és a leftoverek feltakarítására még úgy 1-2 hónapig.A csapat többi tagja pedig a januárt egy másik szoftvercég hasonszőrű rendszerének megismerésével fogja tölteni, elsőként január elejétől rám vár egy "modell bankot" is tartalmazó sandbox rendszer összerakása, majd ezek után 2 hét funkcionális tréning, hogy felszedjük az alapjait annak, hogy ez a megoldás miként valósítja meg a már ismert banki folyamatok tömkelegét. Februártól pedig a tanultak alkalmazása és további infók felszedése élesben egy másik ügyfélnél....
-
válasz
freaghill
üzenetére
Kezdjük az elején, én nem fejlesztő vagyok (már), hanem szervező/IT PM/IT lead/néha architekt. A kérdésedre a válasz: projektfüggő. Legutóbb fél év volt, de megy tovább a második fázissal, és valójában már korábban ott kellett volna lennem. A büdzsé százmillió+, IT lead a titulusom, illetve szervező. Szerintem fél év alatt nem nagyon van értékelhető projekt mindennel együtt, legalábbis ekkora léptékben. Illetve ebben az iparágban, ami a pénzügyi szektor.
Üresjárat van, de azt át tudom hidalni azzal, hogy több helyre is dolgozom egyszerre. Nyilván akkor fele a pénz, de kell ennyi pihi. Contractorként azért nyomni kell a melót, nem lehet pénteken 3-kor eldobni mindent. Sokat éjszakáztunk, na.
-
FLx
addikt
válasz
freaghill
üzenetére
Teszteles par evig vicces utana nem. Ha kesobb fejlesztoi palyara mennel, akkor jo irany lehet, egyeb esetben en nem ajanlanam. Inkabb devops, az most jol is fizet es meg jo sokaig igy is lesz.
ps. Egyebkent a legfontosabb kerdes pont az, hogy szeretned-e csinalni. Sose leszel jo valamiben amit nem szeretsz, igy aztan sok penzt se fogsz vele keresni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
freaghill
üzenetére
Ha automation testerként kódolnál, akkor egyéni szájíz kérdése, system engi vonal azért más, inkább sre, devops irányba mozognék onnan. Ha manual testerről van szó, akkor semmiképp, sőt ha manual testerek vannak még a cégnél, amúgy is add be a felmondásod s menj el normális helyre
-
kexksz
addikt
válasz
freaghill
üzenetére
Szerintem kevesebbet is tanul, kisebb networkje lesz, egyszeruen messzebb van a tuztol (van olyan ceg is, ahol mondjuk metro areaban is vannak fejlesztoi kozpontok, ott ez mar ugy is ervenyesul, ha nem az ottani, hanem mondjuk a magyarorszagi irodaban dolgozol), karrier szempontjabol nem elonyos. Ha mar tapasztaltabb valaki, vagy siman get shit done kontraktor, akkor ez annyira nem fontos, de juniorkent szerintem mindenkepp. Meg ha nincs is kerdesed, egyszeruen az, hogy hallod ahogy masok melletted a fejlesztessel kapcsolatos aktualis kihivasokrol beszelnek nagyon sokat hozzatesz, legalabbis anno en igy tanultam meg pl. naponta tobb 3-4 betus roviditest, amivel magamtol lehet meg honapokig nem talalkoztam volna.
-
FLx
addikt
válasz
freaghill
üzenetére
Juniorkent nagyon ritkan fognak engedni full time home office-t, meg amugy is. Ebbe szerintem ne eld bele magad, nem tart meg itt a vilag.
Cloud infra/devops allasok amikre interjuztam az elmult 1-1,5 evben, mind irodaban ucsorgosek lettek volna. Komoly nemzetkozi, modern, trendi cegek es sehol nem engedtek volna heti 1 napnal tobb home office-t, sok helyen meg annyit se. Full time home office-t meg azok sem engednek, akiknek kulsoskent dolgozom.
-
Kobe
veterán
-
daikyu
csendes tag
válasz
freaghill
üzenetére
Itt kell lenni vagy ingázni heti szinten. Heti 1-2 nap HO szokott lenni, de más itt a szabályozása és a legfontosabb, hogy EU-n belül van egy 180 napos szabály. Ahol 180 naptári napot vagy annál többet töltesz ott adóznod kell. Ergo nem vállalhatsz úgy munkát AT-ban, hogy közben Mo-n ülsz. Mert ezzel lenyomod a béreket AT-ban és előnytelen versenyhelyzetet teremtesz a magyar munkáltatóknak. Vannak akik éveken át ingáznak, de a valóság az, hogy a helyi adóhivatalok EU szerte 6-8 hónapot preferálnak. Ahol dolgozol ott lenne korrekt a GDP-be visszatermelni.
Az osztrákok védik a helyi piacot és tavaly július óta vállalati szinten sem lehet csakúgy low cost country-kból mint Mo vagy Ro pl. EU-n belül ide kiültetni akár projekt szinten munkvalállalókat anélkül, hogy a napi bérül ne érné el a helyi szabályzás szerinti pozíció szerinti kollektív minimumot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- LEGO klub
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Filmvilág
- OpenMediaVault
- Viccrovat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)