- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucs.miki
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #2980 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
válasz
Sk8erPeter #2953 üzenetére
Mert meglepően nem mondtál semmit, pedig szoktál folyton
És személy szerint érdekelt is a véleményed.Ez a menet közben frissített adatbázis kisebb módosításnak tűnik tényleg
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2944 üzenetére
Maradtam annál, hogy az oldal illeszkedjen a böngésző kijelző méretéhez, annyi kritériumot adtam neki, hogy csak 2 elem változik dinamikusan a háromból, és és lefixáltam hogy 1000x670 pixel legyen a legkisebb (Ezt kb 1024x768-as felbontásnak felel meg, és ennél nagyobb felbontás esetén méretezi csak az oldalt át). Így nem kellett bíbelődni a betűmérettel, nagyon felbontáson és mobil készülékeken is tökéletes a megjelenítés. Szóval elvetettem a javascriptet, de amúgy nem is funkcionált úgy a dolog ahogy terveztem volna. Nem tudtam tökéletesen beállítani, hol túl kicsik voltak a betűk, hol túl nagyok és összefolytak.
De amiket itt leírtam inkább már CSS, szóval nem itt lenne a helye, elnézést is kérek érte.
Annyit hozzáteszek hogy tetszik ez a megoldás, ha az oldal tartalma nagyobb mint ami kiférne akkor se nyúlik tovább és jelenik meg oldalt a böngésző görgető sáv, hanem az aktuális div-ekre ahol hosszabb tartalmak vannak, egy szép jQuery-s scrollbar-t állítottam be.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Sk8erPeter #2942 üzenetére
Okes,Bocsi.Megcsinaltam a peldat,de nem igazan mukodo kepes.Azert remelem valamennyire kitudjatok hamozni belole amit kell. [link].Ha ezzel nem vagyunk beljebb,akkor feltoltom egy tarhelyre az egeszet,es belinkelem majd.
Elore is koszi szepen a segitseget!
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2942 üzenetére
Rendben legközelebb már felrakom az aktuális dolgokat, de közbe már feladtam a betűméretezést, találtam jobb megoldást a megjelenésre.
UI: Ilyenkor már mehet off-ban? Már régóta fórumozom itt, de nem tudom mikor mi a szokás, bocsánat.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2936 üzenetére
Olyan lenne az igazi, hogy lassan adja hozzá a class-t.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #2932 üzenetére
Okok, tiszta sor
Nagyon komoly megoldás.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Sk8erPeter #2929 üzenetére
Hat igazsag szerint ezt probaltam valahogy osszehozni,de ugylatszik valamit elneztem
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2923 üzenetére
Csak trollkodni jövök ide. Te majd úgyis megírod a frankót.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2921 üzenetére
Szerinted?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2912 üzenetére
Ok, már elég volt ennyi.
Ne offoljuk a topicot. Örülök, hogy kiszórakoztattad magad. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2910 üzenetére
Ohh lol.
Most esett csak le.
Nem, nem azért segítettem. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2908 üzenetére
Hogy mi?
Menj a p*csába. -
bobace
addikt
válasz
Sk8erPeter #2899 üzenetére
Kicsit félreérthető vagyok.. Felugrik, de nem új ablak, hanem olyan háttér-elsötétítős módszer,mint amit linkeltél.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2901 üzenetére
Ennyi! Majd a saját projektemben használom az JQ UI-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2899 üzenetére
Ok, akkor nincs rá szükség.
-
bobace
addikt
válasz
Sk8erPeter #2888 üzenetére
Amúgy jqueryben nehéz megoldani az eredeti problémám, ott nincs rá ilyen egysoros, vagy egyszerű script? Csak hogy ne felugró ablak legyen.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2895 üzenetére
Mert nem kell a csicsa.
Ok, akkor marad ez. -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2878 üzenetére
na pont így, ahogy mondod. az összefésült meg menne megint lokálba, majd szinkronizáció során újra jön a szerverről is, és így tovább. felülírható legyen (a frissebb dátumú nyer, vagy mindig a szerverről jövő nyer)
magát a konkrét feladatot leírni szerintem senki se írná le, ha annyi nulla lenne a titoktartási szerződésében, mint nekem
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2889 üzenetére
inkább rejtett mezőbe raktam az azonositót. úgy a legszebb szerintem.
-
bobace
addikt
válasz
Sk8erPeter #2885 üzenetére
Ez működik! A formban már volt action rész, és visszautalás is a sikerességről, csak egy ilyen plusz megerősítés kellett.
A célnak megfelel egyelőre.
Ha majd külön akarom szedni szólok, mert nem vagyok benn biztos, hogy menne elsőre. -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #2845 üzenetére
Bocsi srácok, kicsit késve reagálok
Megnéztem mindkettőt, köszi. De végül maradtam a tinymce-nél. Kicsit jobban beletúrtam, és eléggé lecsupaszítottam, valamint már használtam korábban is. Szóval ez jó lesz
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2855 üzenetére
mert van egy tömböm objektumokkal a telefonon a localStorage-ban, meg egy másik listám is, amit a szerver küld. a felhasználónak meg a kettő kombóját kell megjeleníteni, azonos id-jű elem esetén az újabb.
működés: arrA az egyik, arrB a második arrayem, arrC-be meg menne az eredmény
majd jön tömbönként 2 elem, aaA második és aaB első eleme azonos id-vel, de eltérő dátummal. Ezeket csak a példa miatt állítom össze, alapvetően rendelkezésre állnak. initben rakom bele az elemeket a tömbökbe, printObject meg kiírja az objektumokat, merge()-be meg kellene az összefűző fv.Szóval van ehhez valami concat, merge, akármi fv, vagy kezdjem megírni egybeágyazott for ciklussal, id ellenőrzéssel?,
-
válasz
Sk8erPeter #2855 üzenetére
Feltehetően ez csak egy elburjánzott példakód, a valóságban meg két forrásból érkező tömböket akar mergelni
Legalábbis reménykedem.
Muton: Magára a kérdésre visszatérve: se az extend nem jó erre (mivel tömbjeid vannak), se a merge (mert az csak összefűz két tömböt, semmi egyéb logika).
Adja magát, hogy asszociatív tömböket (az index az id) vagy objektumokat (kulcs az id) használj... Az utóbbi az extend logika miatt még praktikusabb lenne. A mostani struktúráddal folyamatosan iterálni kéne a tömbön, ami tök felesleges.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2773 üzenetére
na, most jutottam oda, hogy sikerült a problémát elővenni újra.
kipróbáltam amit írtál (meg a verziódat láttam is a neten), de sajnos nem működött.
Nem tudom, de nem azért, mert a listámban objektumk vannak és nem kulcs-érék párok?
Nekem van két listám (array-em), benne objektumok, azoknak id, dátum és egyéb property-eik.
Azt szeretném, hogy egy arrayben legyen benne az összes objektum, aminek különböző id-je van, de ha van azonos id-jű, akkor az újabb dátumú.
így próbáltam:<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Taskfit mobile</title>
<link rel="stylesheet" href="jquery.mobile-1.1.1.min.css" />
<script type="text/javascript" src="./js/jquery-1.7.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="./js/jquery.mobile-1.1.0.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
var arrA = new Array();
var arrB = new Array();
var arrC = new Array();
var a1 = new Object();
a1.date = "aa1";
a1.id = "123";
var a2 = new Object();
a2.date = "aa2";
a2.id = "234";
var a3 = new Object();
a3.date = "aa3";
a3.id = "234";
var a4 = new Object();
a4.date = "aa4";
a4.id = "345";
function printObject(obj, mess) {
var out = '';
for (var p in obj) {
out += p + ': ' + obj[p] + '\n';
}
if(mess){
alert(mess + ": \n\n" + out);
} else {
alert(out);
}
}
function init(){
arrA.push(a1);
arrA.push(a2);
arrB.push(a3);
arrB.push(a4);
}
function merge(){
arrC = jQuery.extend(arrA, arrB);
}
function showA(){
printObject(arrA[0]);
printObject(arrA[1]);
}
function showB(){
printObject(arrB[0]);
printObject(arrB[1]);
}
function showC(){
printObject(arrC[0]);
printObject(arrC[1]);
printObject(arrC[2]);
}
</script>
</head>
<body onload="init()">
<input value="showAlist" onclick="showA()" type="button">
<input value="showBlist" onclick="showB()" type="button">
<input value="showClist" onclick="showC()" type="button">
<input value="merge" onclick="merge()" type="button">
</body>
</html>Szóval én azt várnám, hogy aaC[0] legyen aa1 - és 123, aaC[1] legyen aa3* - és 234 és aaC[2] legyen aa4 - és 345
* mivel látja, hogy van két objektum 234 id-vel, akkor vesz a későbbit az aa3-at és nem az aa2-tHogy írjam a merge()-t, hogy a kívántat kapjam?
-
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #2846 üzenetére
Na akkor, sorra veszem.
1. Csak jQuery:
var foo = $('.foo')
foo.css('color', '#CCC')
foo.css({
'font-size': '14px'
, width: '250px'
})
Ennek a sebessége átl. 160-170ms.2. Styled I. változat:
var foo = $('.foo').styled()
foo.set('color', '#CCC')
foo.set({
})
Ennek a sebessége átl. 5-6ms.3. Styled II. változat:
var foo = $.styled('.foo')
foo.set('color', '#CCC')
foo.set({
})
Ennek a sebessége átl. 0-1ms.A II. azért gyorsabb mint az I., mert az I.-ben van egy függvényhívás először: $('.foo') és ennek a időt vesz a lefutása (a 2 közti különbség). A II.-nál pedig csak egy stringként átadom a selectort.
-
válasz
Sk8erPeter #2846 üzenetére
A mellékelt példa konkrétan azt mutatja, hogy a $.styled('.foo').set('color: #CCC;'); pár nagyságrenddel gyorsabb, mint a $('.foo').css('color', '#CCC'). A styled kimenete nem element wrapper, másra nem nagyon lehet felhasználni
-
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #2841 üzenetére
Ja csak úgy tűnik kicsit összevissza másoltam ki a kódot a hsz-edből. Javítva!
Amit linkeltem példában már azt használtam.
-
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #2839 üzenetére
Látod ez túl egyszerű és ésszerű volt, hogy eszembe jusson.
Itt ki lehet próbálni a tesztet, konzolba írja az időt. Nekem jQuery-re átlagba 160-170ms-t adott, styled-ra 0-1ms-t. Bár most annyi változtatás történt, hogy észrevettem például az hogy $('.foo') időt vesz el (átl. 3-5ms) míg megcsinálja az objektumot (de bennmaradt, mivel szerintem ez szebb, meg ha valaki olyat csinál, hogy $('body').find('.foo'), akkor abból ő összerak egy selectort). Ezért hozzáadtam egy ilyen végrehajtási módot is. -
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #2829 üzenetére
Igazából nem nagyon ismerek benchmark-os oldalakat/programokat, ha tudsz akkor ajánlhatnál.
A Chrome Inspector-ban a Profile-al próbáltam méregetni. A CSS Selector Profiles-ban mértem le a 2 fajtát, styledal, és csak sima jQuery-vel, előbbi 2 mérésből 0 és 1ms, utóbbi 94 és 107ms lett. A CPU Profiles ezt adta jQuery-vel, styled-al.
Amúgy persze érthető, hogy miért lassabb a .css(), hiszen ennél mindegyik matched elementet sorra veszi, csinál belőle egy jQuery-nek megfelelő osztályú objektumot, metódusokkal stb. és ez mind időt vesz el. A styled meg szintén valamilyen módon sorra veszi az elementeket, de az már csak annyira, mint amikor a .css() megváltoztatja a style attribútumot és azt sajnos nem tudom, forráskód hiányában, hogy talán optimálisabb módon is akár. Memória szempontjából egyik se kérdéses, a styled alapból nem használhat sokat, a jQuery-s objektumokat meg a GC majd összeszedi gondolom. -
válasz
Sk8erPeter #2833 üzenetére
Oké.
Mondjuk az URL-t belülről át lehet írni, hogy a felhasználó betöltés után csak a szép formát lássa (vagy legalábbis nagyon hasonló viselkedést szoktam látni). Másrészt meg a legigénytelenebb oldalaktól (*hint hint*) eltekintve mindenki más már HTTPS fölött authentikál, ott meg nem látszik az URL a külső szemlélők felé.
Nem érzem annyira égető problémának, dehát ti tudjátok, elfogadom a rövid álláspontot.
-
válasz
Sk8erPeter #2830 üzenetére
Direkt kitértem arra, amikor csak simán böngészgeted a Facebookot
Nézd meg a Chrome Developer Toolsával, mit is kommunikál le az oldal a backendjével: minden kéréshez csatolja a session ID-t. Még egy hótegyszerű statikus oldal, mint a Prohardver is folyton küldi az azonosítót.
Hogy most az URL-ben van, vagy a headerekben, cookieban vagy más formában, az teljesen mindegy. Nehezen tudok elképzelni olyan szisztémát, amelyben ez az elem teljesen hiányzik. Hogy máshogy döntené el, hogy az adott kérés milyen felhasználóhoz tartozik? A HTTP állapotmentes, abban meg nem szabad bízni, hogy az adott IP cím végén ugyanaz az ember van (spoofolni elég egyszerű...).
Na jó, egyet el tudok, és a hideg ráz tőle azonnal: a usernév/passwordöt elküldeni minden kéréssel
Apropó Liferay, igen, mindig generálja ezeket. Ha nem használod a JSR-186/286-ot nagyon nem részletezném, a fő hogy mindig
Fontosszerk: Ja látom konkrétan az URL-ben passzolgatást kifogásoltad... Szerintem egyenértékűek, na
-
válasz
Sk8erPeter #2824 üzenetére
Például a Graph API és az FQL is úgy működik, hogy paraméterként át kell adni a bejelentkezéskor kapott access tokent.
Pl. a profiloldalam adatainak lekérdezése:
https://graph.facebook.com/1669432759?method=GET&metadata=true&format=json&callback=___GraphExplorerAsyncCallback___&access_token=AAACE<kivágva>OkXfRA weboldalon ez nem ennyire látványos, amíg nem nézel rá az XHR-ekre
Itt cookieból húzza fel a session ID-t a pull requestekhez.
De hogy egy másik példát is mondjak testközelből, a Liferay is folyamatosan generál sessionID-ket minden URL-be - innen fogja tudni a portletnek átadni a megfelelő objektumokat.
---
Szerintem az URL-ben küldés önmagában még nem veszélyes, ha a session ID valami hosszú, biztonságos hash, és a szerveroldal minden hívásnál ellenőrzi. Na meg persze megfelelő érvényességi idő is tartozik hozzá.
Nem úgy, mint anno a webbankos esetnél, amikor sima szám volt a user ID és szabadon be lehetett lépni bárhova
(Több éve volt, nem hiszem hogy megtalálnám a cikket amiben olvastam.)
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2821 üzenetére
... és ez mind https-en megy, gondolom Kezdő Hacker Pistikének is eltartana valameddig.
Mindenkinek:
Örülök a jobbító szándékú tanácsoknak, de kérek mindenkit, hogy lépjünk már túl a dolgon, mert nem én vagyok az architekt. így kell csinálnom, és kész -
válasz
Sk8erPeter #2821 üzenetére
"Hiába erősködsz, akkor sem szokás az URL-hez hozzáfűzni a session id-t. (Pontosítok: csak ELAVULT webalkalmazásoknál volt (remélem, a múlt idő indokolt) szokás.)"
Biztos vagy ebben az állításban? Sok nagyobb szolgáltatás, mint például a Facebook, követeli meg az access tokent minden egyes kérésben. És ahogy láttam a GET paraméter is elég gyakori (főleg REST-nél).
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2817 üzenetére
én az életben nem mondtam, hogy nincs szerver oldalon hitelesítés...
de hozzá kell fűzni, mert onnan tudja a szerver, hogy nem Betörő Pistike próbál adatok kérni, hanem Munkatárs Kamilla.
Simán lementem localStorage-ba, bezárom az alkalmazást, újraindítom, és betöltöm localStorage-ból.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2815 üzenetére
először belogol, kap egy session id-t, majd minden get-hez és post-hoz hozzáfűzi, h a szerver tudja, hogy kihez tartozik. ha kilép, akkor elmenti, majd ha beindítja, betölti és megy tovább. azért kell ez a login dolog, mert ha elszáll a mentett session id, vagy kilép, és más userként lép be, akkor kér a szevertől újat. tehát az tud password nélkül ügyködni, ha megkaparint egy beloggolt eszközt (telefont).
szóval kicsit olyan, mintha nem is személyhez kötődne, hanem készülékhez, mert addig megy, amíg hiba nincs, vagy user váltás (ami telefon meg nagyon ritka, hogy: "hé, Munkatárs Pajti, add már ide a telódat, hogy beírjak valamit a céges rendszerbe, ok?"). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2811 üzenetére
"Meg mert felülről ez jött, hogy így csináljam (és akkor így kell)"
A megrendelőidnek, főnökeidnek a szerencsés kivételtől eltekintve k×rvára fingja nincs arról, hogy egy rosszindulatú támadás hogyan történhet. A fejlesztőnek attól még gondolnia kell a biztonságra, törekedni a rosszindulatú támadások elkerülésére.
Ez egyébként sem zárja ki azt, amit a megrendelőd kért, hogy a felhasználó maradjon bejelentkezve a böngésző bezárása után is (ami egyébként nem egy földtől elrugaszkodott gondolat)... tehát szerintem nem igazán értetted, mire akartunk kilyukadni.De az előbbi hozzászólásomban írtam egy példát, hogy hogyan írhatja át simán a júzer a kapott adatokat, abból talán érthető.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2803 üzenetére
De, a klines végzi
Ez azért van, mert általában ha vki belogol, akkor bent is marad amíg ki nem lép, mert nem autentikáció miatt kell, hanem, hogy a szerveren az ő fakkjába menjenek az adatok. Szóval, ha valahogy kiürül a kes, és nincs meg a session id, akkor kezdjen a login-nal az app.
Meg mert felülről ez jött, hogy így csináljam (és akkor így kell), mert állítólag a usereket kikészíti a loginjajj, amúgy nagyon nem fekszik ez a jqm. most, hogy kezdem megismerni a js-t, erre egy teljesen más szintaktika...
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2798 üzenetére
Köszönöm!
<< így már jobb
Tehát akkor a $('#simplestring') egy több cuccból álló valami, aminek a string ('data-string') attributumát adja vissza.
meg lehet ezt csinálni két bemeneti mezővel (hogy ne csak egy textboxa legyen, anem kettő), vagy a simpledialog nem tudd ilyet? ha meg meg lehet, akkor ez értékadásnál honnan tudja, hogy a megkapott két stringből meyliket adja vissza? -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2798 üzenetére
köszi!
holnap normálisan megköszönöm, csak most húznom kell kórházba -
válasz
Sk8erPeter #2793 üzenetére
A DOM CSS-t használja, így a CSS szabályokat módosítja a DOM-on belül, nem konkrétan az elementeket manipulálja.
Szerintem nagyon frankó gondolat
(Bár inkább classokat használnék)
Egyébként a set se feltétlen bonyolult, hiszen a rule-ok szövegét lehet szerkeszteni is. Mondjuk jó kérdés, hogy a specificitással mi lesz.
-
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #2790 üzenetére
Lehet kicsit értelmetlenül fogalmaztam de arra gondoltam amit Karma írt.
-
válasz
Sk8erPeter #2790 üzenetére
A .css() a már meglévő elemekhez ad stílust, de amik majd csak a jövőben jönnek létre, arra nem tudod ráapplikálni a stílusokat csak a .css() használatával.
.on()-nal meg ilyesmivel kéne varázsolni.
-
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #2788 üzenetére
Nem kell hozzáférni a css fájlhoz, én sem abból olvasom ki. A stíluslapok betöltődnek a DOM-ba és innen könnyen lehet kezelni őket, szóval egy értékadás nem a fájlt írja át hanem csak a DOM-ba. A .set()-et azért tartanám jónak, mert pl. olyan előnye (persze ez valahol lehet hátrány is) van a jQuery-s .css()-el szembe, hogy ez azután is igaz az egyező selector-ú elemekre miután miután a művelet végrehajtódott. Sebességbeli különbséget nem tudok, de kíváncsi lennék, meg kellene nézni. Plusz így nem tesz a html kódba egy ronda style attribútumot.
-
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #2786 üzenetére
Igen arra való. Kiválaszthatod, hogy melyik fájlban/fájlokban keressen, mert így gyorsabb lehet és csak ami selector-t a jQuery átad ($(selector).styled()), azt megkeresi és visszaadja. Még lehetne akár bővíteni olyannal hogy legyen egy .set() is, tehát lehessen változtatni a CSS-t.
Viszont amiben nem voltam biztos, hogy ha van több fájl és azokban valamelyik selectorhoz tartozó stílus többször is szerepel, akkor melyiket tartsam meg? Most úgy csinálja, hogy mindig ha a következő fájlban lévő felülírja a már szereplő stílusokat. Ez logikus, de nem tudom, hogy ez a legjobb megoldás. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2651 üzenetére
Mivel már más is megoldotta az applicationök, extensionök listájának megmutatását (nem is meglepő módon), ezért ez ajánlható: [link], tehát sztem nem fogok szarakodni a sajátom tökéletesítésével.
(nem mintha eddig túl sok energiát szántam volna rá)
Bár ez annyival kevesebbet tud, mint az enyém, hogy nincs keresőmezője, amivel szűkíteni lehet az applicationökre, illetve extensionökre. Meg nálam teljesen külön szekcióban vannak a letiltott, ill. engedélyezett applicationök, illetve extensionök.
Meg annyival is kevesebbet tud, mint az enyém, hogy az ikonnál elérhető popupban csak az alkalmazások listáját mutatja, az extensionöket nem, az enyémben meg letiltható már egyből a lenyíló menüből is az extension. Szóval ha valakit még érdekel, még megmutathatom az enyémet is, bár most került bele egy hiba, aminek az okát se időm, se kedvem nem volt kideríteni, de gondolom nem nagy szám kijavítani. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #2781 üzenetére
Ha megnézed akkor úgy működik a dolog (azért szúrtam be az elején, hogy miként történik az átirányítás az index.php-ről, neked biztos nem új, de én még nem találkoztam így használva JS-el) , hogy a myTouch div tartalmát manipulálod a navigációs gombokkal, kb mint egy iframe. Na most ha innen elirányítottam php-vel egy oldalra akkor az nem formázva jelent meg, mivel nem a myTouch div-ben volt benne - az index.php-n belül - ezért nem is volt soha hozzácsatolva a css file meg hasonlók. De tovább gondolva az egészet, az átirányitást php-vel kell megoldani, csak egyszerűen lesz egy ugyanilyen oldal - mint az index.php - ami keretül szolgál a többinek, viszont ezt csak bejelentkezett userek láthatják. És majd a bejelentkezett tartalmakat is ezen "keresztül" lehet elérni.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #2779 üzenetére
Tisztában vagyok azzal hogyan kéne kinéznie a dolognak. Desktop platformon már sokkal bonyolultabban megoldottam (mármint a password hashelésétől kezde pár dolgot implementáltam) .
A problémám az volt, hogy a myTouch div-et manipuláljam, de azóta leesett, hogy a gondolat menet alapból hibás mivel nem hagyja el az oldalt, ezért nem is tudja újra ellenőrizni, hogy be van-e jelentkezve. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #2777 üzenetére
Azért mert ugyan átmegy, de kiesik ebből az egész myTouch div-es dologból. Tehát csak szimplán formázás nélkül behozza a page-t. Amikor meg a gombokkal navigálok akkor nem megyek el az index pageről csak a myTouch tartalmát manipulálom, legalábbis ha jól értem az elvet.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2773 üzenetére
érik már egy-két söröd
köszi! -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2769 üzenetére
Köszönöm.
A fent említett sorra hibaüzenetet kapok:ReferenceError: allFields is not defined
[Break On This Error]
allFields.val( "" ).removeClass( "ui-state-error" );},Természetesen a dialog close paraméteréhez írtam, ahogy nálad is szerepel.
De ez alapján a gondolatmenet alapján majd próbálkozom. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2768 üzenetére
Rájöttem, hogy végül is az a böngésző (!) normális viselkedése, hogy megjegyzi a kitöltött formelemeket, mert tulajdonképpen alapból a dialógust csak eltünteted akkor, amikor bezárod, nem pedig törlöd, és létrehozod újra a következő megnyitáskor.
Ez korábban nem jutott eszembe, pedig a jQuery UI Dialog modal form példájában is látható, hogy a formelemeket "üríti" a bezáráskor:close: function() {
allFields.val( "" ).removeClass( "ui-state-error" );
}Az allFields-ben meg benne van a name, email, password mező is.
Ezt a kódot tehát felhasználhatod hasonló célokra. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2766 üzenetére
Igen, minden más probléma megoldódott.
Fiddle-ön nekem nem jegyzi meg a szöveg mező tartalmát...
Akkor a kódom sajátossága lehet ez, ott nézelődjek, miért lehet? -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2764 üzenetére
A lényeg, hogy nem PHP-vel töltöm ki a formot, hanem olyan, mintha a böngészőm megjegyezné a field tartalmát és az ismét megjelenne a következő kitöltéskor. Ha abban tudsz segíteni, hogy ezt hogyan tudom megakadályozni, nekem az is jó a form "kiürítése" helyett.
A piros "szegély": [link]
Oh most esett le, hogy a required paraméter be van állítva erre a field-re.jsFiddle-ön egy nagyon alap kód ehhez: [link]
A chosen meghívása gyakorlatilag ennyi:
$('.category').load('category_load.php', function() {
$('.category').chosen();});Ez nem ehhez a formhoz kell, ezért nincs "category" class a példakódban.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2761 üzenetére
Pontosan ez volt a gond.
De most már tiszta a kép. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2759 üzenetére
Egy kicsit belekeveredtem a dologba...
Köszönöm a segítséget.
Valahogy éreztem, hogy nagy marhaságot fogok kérdezni... -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2755 üzenetére
thx a mai segítséget!
nem volt tiszta, hogy magát az objektumot adja át, vagy annak a referenciáját. mert java-ban (ahol eddig mozgolódtam) nem mindegy, hogy van-e new operátor, vagy sem.
megtanítottak nevezni (rákényszerítettek a szemetek, hogy tanuljam meg
), csak az egyszerűség miatt neveztem el így
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2753 üzenetére
király!
még egy kérdés mára:
szeretnék egy listát, amibe be kell tölteni objektumokat, ha vannak és üres array legyen, ha nincsenek.
ez jó? :var array;
if(!string){
array= new Array();
}else{
array=JSON.parse(string);
}else ágon nem kell a new Array valahogy?
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2749 üzenetére
oké, akkor az kell csinálni, hogy:
var a="a";
var str = "b";
str=append(str,a);
function append(a,b){
return a+b;
}?
-
sztanozs
veterán
válasz
Sk8erPeter #2749 üzenetére
Global scope
Kicsit szigorúbb nyelvekből jövök - ez a nagy szabadság mindig meglep -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2745 üzenetére
igen, az lenne a lényeg, hogy körte értékét, barackot hozzáfűzze dinnyéhez, de nem működik.
Ha ki akarom íratni str-t alterrel, akkor addig meg sem jelenik az alert ablak, amíg a string ősszéfűzésnél ki nem törlöm az +alma.körte részt.
szóval nem b írja azt feldolgozni, hogy str+alma.körte, viszont a str+"citrom" az megy gond nélkül.
nem az a baj, hogy az alma.körte valahogy nem konvertálódik stringgé, vagy ilysemi? -
SureStudio
tag
válasz
Sk8erPeter #2741 üzenetére
HTML CSS megvan, inkább a php érdekel...
-
SureStudio
tag
válasz
Sk8erPeter #2739 üzenetére
Hogy pl.:hogyan lehet kódokat írni (beléptető rendszer stb..)
-
SureStudio
tag
válasz
Sk8erPeter #2737 üzenetére
Oké, köszönöm és valamit tudsz ajánlani vagy egy oldalt ahonnan leírják a dolgokat?
-
SureStudio
tag
válasz
Sk8erPeter #2735 üzenetére
Már megoldódott a probléma.
Az volt, hogy volt egy php kódom amit rosszul írtam meg és nem jelent meg, azt hittem, hogy az segítene ha valami scriptel megtudnám jeleníteni. De már megvan, egy oldalon leírták a folyamatot.
Én meg megyek a könyvtárba php tanulni.
És elnézést az értelmetlen hozzászólásomért, csak még nagyon kezdő vagyok ezen a téren és nem tudtam, hogy mi a hiba. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2732 üzenetére
Meglesem, köszi
-
SureStudio
tag
válasz
Sk8erPeter #2731 üzenetére
Nem írtam le teljesen...
A rendszer maga megvan, csak igazából nem jeleníti meg ezért próbáltam vagy css-t vagy php-t. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2726 üzenetére
Énis megtaláltam ezt, de nem tudtam leszedni :S
De köszi,működik amit írtál
Örök hálám!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2725 üzenetére
IE8-ban is próbáltam, ott is jól működik.
Ja, és a fenti kód alkalmazása:
$(document).ready(function() {
$('.blink').blink(); // default is 500ms blink interval.
$('.blink_second').blink({
delay: 100
}); // causes a 100ms blink interval.
$('.blink_third').blink({
delay: 1500
}); // causes a 1500ms blink interval.
}); -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #2721 üzenetére
köszönöm, megnézem. közben kiderült, hogy desktopon megy, csak telón nem
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2708 üzenetére
A térkép már inicializálva van ezelőtt a kód előtt. Ezzel annyit csinálok, hogy az adatbázisból lekért adatokból kirajzolom először a polygonokat és ennek az adatait akartam átvinni a másik függvénynek. Mindegyik polygon rendelkezik egy click és egy rightclick listenerrel, előbbire egy buborék jön fel, amiben csak szimplán kiírom az adatait, míg utóbbi esetben egy menü, amiben lehet választani, hogy törlöm vagy szerkesztem a polygont. Mindkét esetben szükségem van az adataira. A kódban csak a neve szerepelt, egyébként azóta már belekerült a leírása, címe, kategóriája, stb.
A data tömbben a területek adatai sorban vannak (abban a sorrendben, ahogy az adatbázisban), viszont azt nem értem, hogy miért baj, hogy a pop() függvénnyel veszem ki belőle az adatokat, mert szerintem ebben az esetben teljesen irreleváns az, hogy milyen sorrendben rajzolom fel a térképre a területeket. Bár mindketten írtátok, hogy érdemes lenne sorban. Az én megoldásomnak (fordított sorrend) milyen hátulütője lehet a későbbiekben? -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2706 üzenetére
Istenkirály vagy, köszi szépen!
Tökéletesen működik!
Ha veszel valamit tőlem hardveraprón, kapsz kedvezményt a sok segítségért!
Mégegyszer köszi!
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2700 üzenetére
Nem ezzel kapcsolatban, de elakadtam..
<?php foreach($dataArray as $data) { ?>
<div class="visible">
<?php echo $data[0] . "<br/><center><a href='#' class='story_show'>Teljes Történet</a></center>"; ?>
</div>
<div class="hidden" style="display:none;">
<?php echo $data[1]; ?>
</div>
<?php } ?>Ez egy php txt file listázás, a 'visible' az egy 300 katakteres 'előnézete' a teljes történetnek. Na most az <a>-ra kattintva kéne, hogy bejöjjön a teljes, a 'hidden' rész.. itt a jQuery-m rá:
$('story_show').on('click', function () {
$('.hidden').css('display', 'inline');
});Életem első jQuery kódja nem működik
Amúgy ajaxos az oldal, lehet interferenciál valamit. Netbeans progival írtam, szintaktikai hibát nem jelez. Ja, és ráadásul az <a> 2x jelenik meg (mert ugye most egy filem van amit kilistáz) Egyszer az egész felett, másodszor meg a jó helyen.Köszi mester!
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2698 üzenetére
Rendben, utánanézek majd, megcsinálom úgy.
Az előző hsz-edet nem jelezte ki
Azóta sem sikerült megcsinálni, gyorsan megcsinálom azzal, köszi!
-
Csedit
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2693 üzenetére
Pü-ben válaszoltam.
-
Csedit
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2689 üzenetére
Akkor elmondom pontosan mit szeretnék.
Van a neten egy weboldal, ahol szakkönyvek vannak fent. Le van korlátozva az egyszerre letölthető oldalszám 20-ra.
Kellemetlen, de nem megoldhatatlan 20 oldalasával letölteni a nekem kellő könyveket.
Erre kerestem volna valami megoldást, miközben bogarásztam az oldal forráskódját. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2664 üzenetére
Köszönöm szépen, találtam egy jót. Örök hálám üldözni fog!
Üdv,
Trisztán -
SzlobiG
félisten
válasz
Sk8erPeter #2655 üzenetére
Köszi, akkor ha jól sejtem ebbe a dialog form-ba kell bele tenni az email küldő űrlapot ugye? És akkor össze kell hozni, hogy az e-mail címekre kattintva felugorjon a dialog ablak.
Remélem sikerül.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2644 üzenetére
Köszi a tesztelést!
Szerintem publikálhatod a cuccost, én meglesném valamikor
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2638 üzenetére
Ha annyira profi lennék, akkor biztos írnék egy extension-t, de nem vagyok az
Bár lehet, hogy extension-nel sem működne ez a dolog.
"Firefoxhoz nem készítettem még extensiont, de egyébként Te magad írtad, hogy ott is csak egy másik kiegészítő segítségével lehet felülbírálni a többi kiegészítő kinézetét. Mivel a Stylish is egy kiegészítő."
Igen, de a FF teljesen másképp épül fel, mint a Chrome, vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzak
Ott van egy alap motor, de a felület tulajdonságai CSS-sel formázhatók, és a Stylish kiegben gyakorlatilag CSS-ek tárolódnak, így CSS-sel formázható a FF felülete (így a kiegek dolgai is akár). Na ez Chrome-nál nem így van. Ezért gondoltam az Userscript megoldásra, hogy hátha az majd működik, de ebben a formában nem úgy tűnik.
Egészen konkrétan most a Bookmarks Menu ikonját akartam lecserélni, mert nem tetszik a sárga csillag
De akármelyik más kiegről lehetne szó, amelyiknek statikus ikonja van, a dinamikus ikonos dolgokkal (pl. időjárásjelentő kieg) nem akarok variálni.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #2631 üzenetére
Igen, saját kiegészítőnél lehet állítgatni mindenfélét, csak itt most azt lett volna a lényeg, hogy egy "külső" userscript avatkozzon be abba, hogy milyen ikont olvas be a böngésző az adott kiegészítőhöz. De ahogy utána guglizgattam, lehet, hogy ez így nem is megoldható, ugyanis egy manifest.json nevű fájlban tárolja az ikonok elérési útját, a fájl pedig csak olvasható a böngésző számára elvileg, tehát gondolom egy script sem tudja ezt így felülbírálni...
Próbálkoztam egy ilyennel is (ez a kieg elérési útja a böngésző számára):
// @match chrome-extension://ffmdedmghpoipeldijkdlcckdpempkdi/*
Aztán ez lett volna az új ikont "hívó" script:
chrome.browserAction.setIcon({path: 'http://imagerz.com/QEAUWUtvAwMHBVhPEQVQ'});
De ez így nem működik, lehet, hogy tényleg sötétben tapogatózok, mert lehet, hogy a Chrome biztonsági beállításai miatt nem is lehet ilyesmit megcsinálni külső userscript-tel.
--
Firefox téma: igen, nagyon sok kiegészítő ikonja simán stylish addonnal cserélhető, illetve szinte minden formázható Firefox-on belül ilyen módon (url bar, gombok, tab háttér és stb.). Biztonsági dolgokhoz ennek nincs köze, a FF kinézete gyakorlatilag CSS-ekkel formázható, van 1 millió userstyle hozzá.
--
szerk:
(#2634) Jim-Y: Igen, letöltök egy kieget, azt installálja a Chrome és azok a fájlok (így az ikonja is) a gépemen tárolódnak. Ezt kellene lecserélni egy online tárhelyre feltöltött ikonnal.
Csak az említett problémák miatt nem hiszem, hogy ez lehetséges.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #2633 üzenetére
Megnéztem, de 1: nem is arra reagáltam, 2: ez nem tudom, hogy jön ide, bár akkor lehet nem értem még mindig az alapproblémát, nem azt kéne megvalósítani, hogy ha mondjuk ő letölti a gmailes kiegészítőt webstore-ból, akkor ennek az ikonját kéne online tárhelyen lévő képre változtatni?
Egy kiegészítőben úgy lehet megváltoztatni az ikont, hogy:
chrome.browserAction.setIcon(object details)de ezt csak magában a kiegészítőben tudod így kiadni, másik módszer az úgynevezett Message Passing amivel a kiegészítőd oldalai között tudsz kommunikálni, illetve esetünkben kiegészítők között is így lehet kommunikálni. Csakhogy ahhoz, hogy utasítást tudjunk kiadni arra, hogy a kiegészítő cserélje le az ikonját, kell a kódba egy ilyesmi sor:
chrome.extension.onRequestExternal.addListener(
function(request, sender, sendResponse) {
if (sender.id == blacklistedExtension)
return; // don't allow this extension access
else if(request.changeIcon)
chrome.browserAction.setIcon(icon);
sendResponse({targetData: "icon changed"});
else {
//dosomething
}
});A saját kiegészítőből pedig az utasítás így nézne ki:
// The ID of the extension we want to talk to.
var laserExtensionId = "abcdefghijklmnoabcdefhijklmnoabc";
// Make a simple request:
chrome.extension.sendRequest(laserExtensionId, {changeIcon: true},
function(response) {
if (response.targetData == "icon changed")
//dosomething
}); -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #2631 üzenetére
Rossz oldalon tapogatóztok, mert chrome kiegészítővel csak úgy lehetne megoldani a problémát, ha a kiegészítőben aminek az ikonját meg akarod változtatni felveszel egy listenert, amit a te saját magad által készített kiegészítődből meghívsz. Gondolom ilyenre nincs felkészítve egyik cél kiegészítő sem, tehát ez bukta. A google elég sok biztonsági megkötést tesz az ilyenekre. Persze ha a saját magad által készített kiegészítőt akarod dinamikusan változtatni ily módon, az easy go. De itt nem erről van szó :/
-
Balázs1986
őstag
válasz
Sk8erPeter #2622 üzenetére
A useragent nem konkrétan ott és azért volt, hanem egy attachEvent / addEventListener miatt, még a kód első sorában, az init()-hez. Lehet, hogy ahhoz sem kellett volna, de méd nagyon kezdő vagyok
De ha már ott volt, gondoltam azt használom...nem jött be
De a lényeg:
Megoldódott a probléma
document.onkeydown=mozgat;
function mozgat(e) {
var nyomott;
e = e || window.event;
nyomott = e.keyCode || e.which;
...
}
Ez a mocsok IE8 x-féle megoldás közül csak ezzel volt hajlandó mozgatni a kurzort...de lényeg, hogy most már megy.
Köszönöm a segítséget, azt meg főleg, hogy éjjel isBocsánat a dupláért!
-
Balázs1986
őstag
válasz
Sk8erPeter #2622 üzenetére
Akkor már csak IE8 alatt tesztelem
Kipróbáltam az általad másolt kódot még akkor, amikor láttam a JSBint-ben...egész pontosan így nézett ki:
document.onkeydown=mozgat;
function mozgat(e)
{
var nyomott = (e.which) ? e.which : e.keyCode;
...
}Így is jön a "which értéke NULL, vagy nem objektum" üzenet. Ami érdekes, mivel neki a which-el nem kellene foglalkozni, ha csak nem mindjárt a vizsgálandó értékkel van a baj.
Ezért próbaként változtattam így:
var nyomott = (e.keyCode) ? e.keyCode: e.which;
Ekkor pedig "keyCode értéke NULL, vagy nem objektum" jött...tehát arra gondolnék nem az ellenőrzésnél van a baj, hanem eleve nem is ad át az esemény karakterkódot
Ez létezhet? És mint írtam, a JSBint-nél is ezt csinálja. Most már komolyan nem tudom, hogy az IE8 a bugos, vagy a kódom. Még arra tudok gondolni, hogy valamiért nem jó helyen van a fókusz...de akkor meg miért csak IE8 alatt?
(Elnézést a sok szenvedésért, de tényleg nem tudom felfogni...) -
Balázs1986
őstag
válasz
Sk8erPeter #2620 üzenetére
De, olvastam, és nálam, IE9 alatt mennek is. Leírom, pontosan mi a helyzet
A szitu a következő:
Nálam megy a JSBin és a saját kód is, IE9, Chrome, Fox alatt egyaránt, nincs gond.
Közben ftp-zem fel egy tárhelyre, saját gép alatt virtuális gépen ellenőrzöm Xp alatti IE6-tal, és nem megy. Nem estem kétségbe, gondoltam biztos nálam a baj, ezért TeamViewerrel meglestem egy távoli gépen is, IE8 alatt. Ott nem megy sem a JSBin, sem a saját oldal (ami egyébként itt van) Más böngészőn virtuális és TW gép alatt jók.
Valamint, csak hogy biztos legyen a dolog, saját gépen megy a VirtualBox, benne egy XP, 6-os Explorerrel, és ott sem mennek.
Jelenleg ez a helyzet (ezúttal nem egy épp félig megírt kódrészt másolok):
var ua = navigator.userAgent; /*global*/
var explorer = (ua.indexOf("MSIE")> -1) ? 1 : 0; /*global*/
document.onkeydown = function (e)
{
if(explorer)
{ alert("explorer");
nyomott=e.keyCode;
}
else
{ alert("nem explorer");
nyomott=e.which;
/*billentyűvizsgálat*/
}Addig eljutok, hogy mind nálam, az IE9 alatt, mind a másik két gépen IE8 és IE6 alatt kiírja az adott böngésző, hogy "explorer", ellenben azonnal mögévágja, hogy "keyCode is NULL. Nem értem
-
Balázs1986
őstag
válasz
Sk8erPeter #2618 üzenetére
Sajnos nem működik a JS Bin kód sem, a which-el van baja, akárcsak az enyémnél (közben rájöttem, hogy amit fentebb másoltam, eleve nem lehetne jó
)
"which értéke NULL vagy nem objektum" -ezt kapom, ha gombnyomás történik. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2614 üzenetére
Nagyjából ez alapján csináltam meg egy részét, de azóta kiment a fejemből...
Rájöttem, hogy a php echoval visszaadott javascript kód nem éppen elegáns, pedig oly egyszerű lett volna. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2602 üzenetére
Olyan kérdésem lenne hozzád/hozzátok, hogy hogyan tudom azt megvalósítani jQery+PHP kombóval, hogy a jQueryvel nem betöltök egy php-t, csak futtatok, és a php visszadob egy json, vagy xml pakkot?
Jelenleg úgy működik a programom, hogy ahol betölteném az adatbázisom adatait a klienssel, ott meghívom a php fájlt így:
$("#xyz").load('ajaxLoad.php');
Majd a php-ben az echo-val visszadobom a Javascriptet, amivel kirajzolom a területeket, de ez nem túl elegáns módszer.Azt szeretném megcsinálni, hogy a php egy adatfájlt dobjon vissza és ezt feldolgoznám a JS-el.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2606 üzenetére
Akkor ha büntetni akar a fejléc elrejtése miatt, kitilt a Java Scripttel is ugyanúgy, ezek szerint?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #2602 üzenetére
Használja mindenki a $.ajax({})-ot, ezzel fog a leggyorsabban menni minden ($.get(), $.post() alatt ez bújik meg, nem kell a plusz kanyar).
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2598 üzenetére
Ha lekérni akarok adatokat a PHP-től a jQuery felé, akkor gondolom a get() fv-t kell használnom jQueryben, de hogyan tudok küldeni ennek a függvénynek adatok a php-ből?
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2596 üzenetére
Köszönöm, majd ez alapján próbálom javítani a kódom.
Jelenleg ott állok, hogy a poligonok és hozzájuk az információk hozzáadása már működik ezzel az alapvető és egyáltalán nem hibakezelt módszerrel, számomra már ez elég nagy előrelépés...
Ez a jQuery meg egy csoda. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2593 üzenetére
Ne haragudj, feszült vagyok az utóbbi pár napban, mert domborítani kellene ezzel a progival és mint látod, nem igazán megy... :/
Van valami ötleted arra a hibára, amit írtam?
Hogy a Submit előtt a pontok kiszedésében mi lehet a hiba?Illetve mondtad, hogy escapelni kell, vagy mit, ehhez tudsz valami linket küldeni? Akkor nekiülök és próbálom csinálgatni tovább.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2591 üzenetére
Ne haragudj kezdő vagyok, sosem írtam még semmilyen JS, jQuery és PHP kódot.
Nem vagyok hülye, hogy azt várjam, hogy szerver oldali kód fusson.Én a felugró ablakokra és a funkciókra gondoltam, hogy nekem nem mentek...
Elképzelésem nincs, hogy mit jelent az escapelés...
Tutorialok alapján próbálom összeeszkábálni a programot, nem tehetek róla, hogy szar az egész úgy, ahogy van...Észre sem vettem, hogy a JSBint nem linkeltem be. [link]
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2589 üzenetére
Igen, igen láttam, de aztán rájöttem, hogy felhasználóbarátabb egy külön gombnyomásra menteni, mint a polygonra kattintással.
Az ajaxPost.php tartalma, bár ez sztem nem szükséges hozzá:
<?php
include 'config.php';
$name = $_POST['name'];
$description = $_POST['description'];
$address = $_POST['address'];
$wikipedia = $_POST['wikipedia'];
$points = $_POST['points'];
$DB->Query("INSERT INTO places(name,description,address,wikipedia,points) VALUES('$name','$description','$address','$wikipedia','$points')");És annyit szeretnék, hogy a form adatait már serializáltam postolom a php-nak, be is teszem vele az adatbázisba, de a paraméterként kapott polygon-pontokat is ezzel együtt akarom küldeni és sehogysem tudom megoldani... Órák óta keresgélek a neten. Valami az each-el van, amikor ki akarom szedni a points változóból a pontokat...
Valamiért js-binen az egész nem megy, pedig nálam minden fut, csak nem tudom menteni a pontokat... :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest