- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Apple MacBook
- AMD FX
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
Csak egy kicsit kellene tudni keresni. Ez egy HTML5 feature, ami nem működik minden böngészőben, információkat itt találhatsz, próbáld ki a window.history.replaceState-et!
-
Peter Kiss
őstag
-
Peter Kiss
őstag
Sziasztok! Elöljáróban annyit hogy nem értek a javascripthez, tehát googlizok..
A html részben a divben a hidden mező hívja meg a php fájlból az akciót. Mit írjak a scriptben ??? helyére, hogy jó legyen? Nem is tudom hogy fogalmazzam.. Szóval hogy azt a hiddenes mezőt a script yes ága hívja meg.
Most úgy fest, hogy akár megerősítem, akár elutasítom a kérdést, mindenképp lefut az action.
A kódom HMTL része:
<div>
<input type="hidden" name="action" value="ok">
<input type="submit" name="" value="Megerősít" class="button" onclick="megerosit()">
</div>
A Javasript, amit kigoogliztam:
<script type="text/javascript">
<!--
function megerosit() {
var valasz = confirm("Biztosan akarja?")
if (valasz)
{
???
}
else{
window.location blabla
}
}
//-->
</script>Köszönöm a segítséget.
return true;
-
Peter Kiss
őstag
-
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni, hogy js sütibe letölt egy betűtípust a felhasználó gépére?
Én Brush Script Std-vel csináltam az egész oldalt, meglepetésemre windows alatt times new romannal üdvözölt..Köszi

CSS 3 felé indulj, de egyébként legtöbbször nem szerencsés, tök ismeretlen betűtípussal zúzni, érdemesebb olyanokra építeni, ami jó eséllyel megvan mindenkinél, vagy legyen egy használható backup megoldás (egyszerre több font-family-t is használhatsz valamire).
-
Peter Kiss
őstag
Használja mindenki a $.ajax({})-ot, ezzel fog a leggyorsabban menni minden ($.get(), $.post() alatt ez bújik meg, nem kell a plusz kanyar).

-
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
1 kis segítséget szeretnék kérni JavaScript-el kapcsolatosan, kicsit zöldfülű vagyok ugyanis!

Szóval van egy AudioPlayer scriptem, ami weblapon háttérzenét csinál. Tök jól működik is meg minden, egészen addig, amíg be nem teszem abba a HTML-be, ahol használnám.
Ott is működik, megjelenés, zenelejátszás tökjó, de nem tudok rajta kattintani egy gombjára sem ... csak úgy ott van.
Arra viszont rájöttem, hogy a CSS-vel lehet valami "baj", mert ha a HTML <head> részéből kiveszem a <link rel="stylesheet" href="res/common.css?v=3.0.5"> sort, akkor - nyilván szétesve de - megjelenik a HTML oldal, és a tetején az AudioPlayer kattintható is lesz, tehát OK.Na most olvastam vmi Modernizr scriptről a neten, ami viszont nekem kínai, de a HTML-ben a Doctype alatt van egy ilyen: <html lang="hu" class="no-js">
Lejjebb a <head> részében futtatja is ezt a scriptet:
<script src="res/modernizr-2.0.6.min.js"></script>Csak sejtem, hogy itt lehet a kutya elásva, de nem tudom a megoldást. Esetleg a CSS-ben kell valamit átírni?
Segítsetek pls!
Köszi előre is!!!

A Modernizr egy feature detector önmagában, olvass utána az oldalán. Btw, zene egy weboldalon nagyon nem jó ötlet, benne van a top 10 webes hülyeségben (a.k.a. amit a felhasználók gyűlölnek).
-
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Egy rövid segítséget szeretnék kérni, JS-ben képeket váltogatok, gombnyomásra. getElementById - val csinálom. Esetleg tudok arra megoldást, hogy a képek id -ja így van megadva pl.: 10_4, és azt szeretném elérni, hogy a document.getElementById() zárójelei közt két változó segítségével lehessen megadni az id-t. Tehát így:
s1, s2 segédváltozók
s1 = 10;
s2 = 4;document.getElementById(s1'_'s2)
Ezzel kéne ezt látnia a böngészőnek a zárójelek között: (10_4)
De ez sajnos így nem működik. A böngésző hibakonzolja annyit ír hogy is NULL.
Nagyon köszi előre is!
Számmal nem is kezdődhet id, és +-szal lehet szövegeket egymáshoz illeszteni.
-
Peter Kiss
őstag
Nem világos a kissé túlzottan támadó stílusod oka - főleg úgy, hogy nem ajánlottál a kérdezőnek megoldást. Ezt azért ennél kicsit finomabban is lehetett volna közölni.

Gondolom a mondandód egyik lényege az volt, hogy kezdő ne nagyon foglalkozzon jQuery-vel nulla JavaScript-tudással, anélkül, hogy tudná, egyáltalán mit csinál. Ez rendben is van, egyetértek. A gond viszont az, hogy sokan csak egy gyors megoldást szeretnének, anélkül, hogy komolyabban belemennének a JavaScript tanulásába. Igényesebb munkához szerintem is elengedhetetlen, hogy belemenjen a részletekbe, de mondjuk jQuery-vel van mód arra is, hogy különösebb tudás nélkül össze lehessen gányolni valamit.

Tulajdonképpen az a probléma, amire rákérdezett, szintén jQuery-vel oldható meg gyorsan és könnyen, mert fasza kis pluginek vannak rá.
Egy példa, ami nem pontosan felel meg annak, amit kérdezett, de multiselectre például nagyon fasza: [link] (senki nem szeret ugye Ctrl nyomvatartásával többet kijelölni).
Tudom, most kész megoldást én sem javasoltam, csak mutattam egy példát.
És innentől még az a nagy vicc, hogy a legtöbben a jQuery-t egy mágikus fekete doboznak tekintik, azt sem tudják, mi van benne, aztán meg csak megy az értetlenkedés, ha valami (akár egy plugin) nem megy, vagy lassú, vagy bármi más kínja van.
No sacrifice no victory.
-
Peter Kiss
őstag
Jquery css kell neked.
Amikor az id vagy osztály ki van jelölve, pl click funkcióval akkor beállítod neki ezt. Utána meg mondjuk kikattintásra vagy ha leveszed az egeret róla akkor vissza áll a css.Attól, hogy a jQuery egy nagyon jól használható lib, még nem kellene folyamatosan erre irányítani senkit se. Főleg azt nem, akinek fogalma sincs a Javascript-ről.

Tudnám, mi a f...ért kell a jQuery-t egy új Javascript-nek tekinteni.
-
Peter Kiss
őstag
-
Peter Kiss
őstag
Használj inkább latin2-es (8859-2)-es karakterkódolást, vagy egyenesen windows-1250-et. Szerintem utána rendben lesz minden.
-
Peter Kiss
őstag
Hali
Az első új hszhez ugrás, csak kíváncsi vagyok jól gondolom e ki.
Az első folyamat, phpból jönne, kiszámolja hányas lapon van a legelső új hsz és betölti, miután betöltődött a topik, 1 jquery a böngészőt odaugrasztja ahol a hsz van, ara gondoltam hogy mivel az új hsz kijelölődik, legalább is a legtöbb fórumon így van, mondjuk a prohardver kivéted, és mondjuk egy jpgel jelöli meg a hszt, és ara kereshet rá a jquery, gondolom egy ilyen jquery nem sokból áll, és ezt a jqueryt a body lezárási elé kéne raknom
Szerintem elmentik, ki mikor járt utoljára az egyes topikokban, és így kérik le a cuccot. Minden HSZ-nek van id-je, amihez oda tud ugrani a böngésző, ha #-kal + id-vel van meghívva az oldal.
-
Peter Kiss
őstag
Ezt most miért nekem írod?

Tisztában vagyok vele, elég sok OO-kódot írtam már JavaScriptben is, így nem is kértem magyarázatot, hogy az mire való - de az említett példában totálisan értelmetlen (inkább erőltetett) volt a használata.Nem is objektumokat szeretett volna létrehozni, hanem szimpla számösszeszorzást végeztetni egy a és b számmal, és megvizsgálni az eredményt (vagyis a függvény visszatérési értékét).
Azért, mert nekem írtad a "language="JavaScript"" cuccot.
Pontosan tudom, hogy lassan 13 éve nincs ez használatban. -
Peter Kiss
őstag
Minek ilyen nyakatekerten megoldani a függvényeket? Nem igazán világos itt az anonim funkció szerepe sem, hogy tulajdonképpen minek - nem sok értelme van.
Átalakítva valami normálisan értelmezhető formára:
function multiply( a, b ){
return a * b;
}
alert( multiply(3, 4) ); // 12Így még lehet is látni, mit akar csinálni a függvényed.
Egyébként ha nagyon ragaszkodsz - az okát nem látom - a saját függvényedhez, akkor az anonim funkciónál sincs sok értelme egyből megadni a bemenő paramétereket.
Példa:var proven = function (a, b) { return a * b; };
alert( proven(3, 4) ); // 12Így pontosan ugyanaz a függvény meghívásának módja.
=====
(#2300) Athlon64+ : sajnos nagyon sok tutorialban a mai napig benne maradt ez a language="JavaScript" baromság. Ez még nagyon régen használatos volt, de már elég régóta kiment a divatból - tehát "deprecated"-nek minősül (pl.). Itt is találtam egy oldalt, ahol arról vakerásznak, miért is kell(ett) ez az attribútum. Sajnos az ilyeneket nem törlik. Volt ilyen, ma már nincs.
Névtelen függvényeket akkor jó előszedni, ha a Javascript OO jellegével szeretnénk foglalkozni egyszerűbb megérteni.
var FirstBlood = function () {
alert("Constructing FirstBlood");
};
var t = new FirstBlood(); -
Peter Kiss
őstag
Gyártottam egy aprócska weblapot teszteléshez. Egy form, rajta szöveg mezővel, és egy gombbal. Megnyomom a gombot, lefut a függvény, és beírja az értéket. Az index.html egészben:
<html><head><script type="text/javascript" language="javascript">
var proven = (function (a, b) { return a * b; })("2", 3.14);
function read_it() {
urlap.blabla.value= proven(); // ezzel nem mukodik
// urlap.blabla.value= "2" *3.14; // ezzel mukodik
return;}
</script></head>
<body><form name="urlap">
<input type="text" name="blabla" width="16">
<input type="button" value="Read" onclick="read_it()" />
</form></body>
</html>Ha a sima aritmetikai kifejezés van a read_it() érték adó sorában, akkor bekerül a 6.28 a szöveg mezőbe. Ha a proven()-t hívom, akkor nem: üres marad a szöveg mező, bármennyit nyomogatom a gombot. Valami nem jó rajta.
A proven csak egy értéket tartalmaz, nem egy függvényt. Az eredeti kódban is egy self executing függvény visszatérési értékét kapta meg. Döntsd el, mit szeretnél.
language="javascript"> <--
Ezt hol olvastad? -
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Kicsit noob kérdés lesz. Egy funkció blokk bemenő / kimenő paraméter kezelésére kellene példa. Mondjuk, adva van egy ilyen:
var proven = (function ( ) { return 1; })( );
alert(proven);Ezt a példát kellene olyanra alakítani, hogy a proven-nek adni tudjak kettő bemenő paramétert, és a kettő összege legyen a visszatérési érték, amit az alert() megkap bemenő paraméterként a fentebbi példában. Apropó változó típusokkal kell foglalkozni jscriptben?
Köszönöm.
var proven = (function (a, b) { return a + b; })(1, 2);
alert(proven); -
Peter Kiss
őstag
A plusz paraméter nem jó mert akkor már nem is keresőbarát az url-el, illetve az adatbázisban sem találná meg sajnos.
A keresők JS nélkül mennek, ezért ők ezt nem látják. A felhasználok címsorában se fog megjelenni, mert a kérés független a megjelenített laptól, illetve, hogy egyáltalán hol áll.
-
Peter Kiss
őstag
Valami még mindig nem kerek sajnos, az egész oldalt tölti be a megadott div-be, egész eddig próbálgattam mindent, de csak nem akar összejönni.
Az oldal felépítése olyan, hogy van az index.php aminek a main részében behívom a valogat.php oldalt, ami az url kérés alapján megmondja, hogy melyik kéréshez mi tartozik és az alapján tölti be a megadott php fájlt és az sql-hez szükséges adatokat.
Ha valakinek lenne valami tippje szívesen venném.Amikor JavaScript-tel akarod betöltetni az oldalt, akkor kiegészíteted az adatokat egy plusz mezővel (mintha form adat lenne). Legyenez pl. GET-es &js=js. Az index.php működését pedig átalakítod úgy, hogy ha jelen van ez a változó, akkor nem a teljes oldalt tolja ki, csak a konkrét frissítendő tartalmat.
-
Peter Kiss
őstag
A script végéről lemaradt egy ) jel, azért volt a gond.
Na, mondtam én.
De látszik is, érdemes is megjegyezni, hogy sokszor kell a soroknak });-re végződniük. -
Peter Kiss
őstag
Az általad írt script elvileg jó, firebug nem sírt miatta.
Az lehet gond, hogy nálam a legtöbb link így van?./valami
Sosem linkeltem így, elképzelhető, hogy ez a baja. Gyakorlásnak csinálj valami faék egyszerű homokozót.
-
Peter Kiss
őstag
Valamit rosszul csinálhatok, mert így sem akar működni.

Így hirtelen nem tudok mást mondani, mint hogy próbálkozz. Nincs lehetőségem most előkapni valami példaoldalt, aztán összeütni. Lehet, hogy csak egy kis elgépelés a gond vagy ilyesmi.
-
Peter Kiss
őstag
A headben most is az volt, csak nem csináltam neki saját fájlt.
Valami nem kerek sajnos most sem, nem kliens oldalon végzi el.head:
<script type="text/javascript" src="./js/jquery-1.4.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="./js/ajax.js"></script>ajax.js:
$(document).ready(function () {
$('.ajaxload').live("click", function () {
$('#main').load($(this).attr('href'), function () {
});
});
};link:
<a class="ajaxload" href="./akombakom-valami">Tovább >></a>
$('.ajaxload').live("click", function () {
});
// lemaradt
return false;
});
}; -
Peter Kiss
őstag
Így próbáltam most de nem akart összejönni:
<head>-ben
<script type="text/javascript">
function show(obj){
$("#main").load("obj.href");
return false;
}
</script>a linknél:
<a href="./valami" onclick="return show(this); >Valami</a>"
Hujjujuj.

A <head>-be csak a jQuery könyvtár és a saját .js állományod kerül (meg más is, ha van).
sajat.js
$('.megfelelo_a').live("click", function () {
// ha van valami extra elvégzendő feladat
});
});
};1. A lap betöltődésekor
2. eseményt delegálunk a megfelelo_a osztályú elemekhez,
3. ami annyit csinál, hogy a #main azonosítójú elembe betölti az aktuális <a> elem linkjének az eredményét.A fenti kódban lehet hiba, mert csak vakon írtam, de szerintem látszik, mi a terv.
-
Peter Kiss
őstag
Üdv!
Hogy lehet szép oldalbetöltést csinálni jquery-vel? Gondolok itt arra, hogy az ajax küldi és fogadja az adatokat és nem tölti újra az oldalt.
Elolvasod a jQuery oldalán.

$.post() és $.get() kell neked, esetleg érdekes lehet még a $.load(). Gyakorlatilag mindnek annyi a lényege, hogy megadod az URL-t, az adatokat ( $(this).serialize() ), és hogy mit is kezdjen a visszajövő adattal (pl. hova tegye).
Érdekes lehet még a $.ajax(), de ezzel még nem foglalkoztam.Fontos még itt megemlíteni az eseménydelegálást, szükség lehet ré ( $('.valami').live("event", function () {}) ).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Arc Raiders
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI Alaplap
- Apple iPhone 15 Plus 128 GB Black 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor az mi, hogy? 

Csak üssön paragrahpot minden enternél.

Ezt hol olvastad?
De látszik is, érdemes is megjegyezni, hogy sokszor kell a soroknak });-re végződniük.