Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PandaMonium
    őstag

Nekünk pedig 4 éven keresztül azt tanították suliban, hogy ahhoz, hogy valaki jó programozó legyen, előbb algoritmust kell tudni írni, (ami MINDENKÉPP folyamatábra [struktogram]) nyelvfüggetlenül, és, hogy program írás előtt írjuk azt meg, utána kezdünk csak bele a tényleges kódolásba.

Keresgéltem, találtam is párat, arra voltam kíváncsi, hogy tud-e valaki azokon kívül valami jót :K

Egyébként, hogy témára térjünk, ami fontos lehet: Bizonyos számú aknát (ez akár lehet tartomány is, pl. 15-20 között) helyezz el csupán a képernyőn, tehát véletlenül se legyen majdnem mindenhol akna. Az aknák számát esetleg nehézségi szintenként (ha van ilyen) kedved szerint növelheted. Egy sima random funkció elég ide, de ha úgy érzed, hogy szeretnél valami újat tanulni próbálj ki valami zajt, pl. perlin noise vagy simplex noise. Összességében az egész projekt nem bonyolult ha nem akarod cifrázni, egy délután alatt (inkább 2-3 óra alatt) simán megoldható. Miben tervezed amúgy kivitelezni a user interface-t? Sima konzolba printelés, swing, vagy android? :)

Új hozzászólás Aktív témák