- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Analóg fényképezés
- Gaming notebook topik
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Hobby elektronika
- VR topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Univerzális kontrolleradapter PlayStationökhöz és PC-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Programozás vizsgára készülök, az egyik feladatnál megakadtam.
Csv file-ból kellett adatokat beolvasni ArrayListbe, aztán mindenféle metódusokat gyártani rá. A csv file-ban gyümölcsök nevei (pl. alma, körte, stb) és hozzájuk tartozó adatok vannak, többek között a kalória.
A feladat az, hogy a metódus kérje be a felhasználótól a gyümölcs nevét és a mennyiséget, és ez alapján mondja meg, hogy az adott mennyiségű gyümölcs hány kalóriát tartalmaz.
Megcsináltam a metódust, azt szeretném elérni, hogy ha a felhasználó rossz nevet ír be (ami nem szerepel az ArrayListben), akkor addig kérje, amíg jót nem ad (jelen állás szerint ha rossz nevet ír be a felhasználó, leáll a program).
Itt a kód:
public static void kaloriaKiir(ArrayList<Gyumolcs> ertekek, File f) {Scanner scan = new Scanner(System.in, "ISO-8859-2");System.out.println("Kérem a gyümölcs nevét: ");String nev = scan.nextLine();if (gyum.toString().contains(nev)) {System.out.println("Kérem a mennyiséget grammban: ");int menny = scan.nextInt();for (Gyumolcs gyum : ertekek) {if (nev.equals(gyum.Megnevezes)) {System.out.println(menny + " gramm " + gyum.Megnevezes + " " + gyum.kcal / 100 * menny + " gramm kalóriát tartalmaz.");}}} else {System.out.println("Nem megfelelő név!");}}Van valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A Honor profi iPhone másolásban
- Parkside szerszám kibeszélő
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. Új noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest