Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Programozás vizsgára készülök, az egyik feladatnál megakadtam.
Csv file-ból kellett adatokat beolvasni ArrayListbe, aztán mindenféle metódusokat gyártani rá. A csv file-ban gyümölcsök nevei (pl. alma, körte, stb) és hozzájuk tartozó adatok vannak, többek között a kalória.
A feladat az, hogy a metódus kérje be a felhasználótól a gyümölcs nevét és a mennyiséget, és ez alapján mondja meg, hogy az adott mennyiségű gyümölcs hány kalóriát tartalmaz.
Megcsináltam a metódust, azt szeretném elérni, hogy ha a felhasználó rossz nevet ír be (ami nem szerepel az ArrayListben), akkor addig kérje, amíg jót nem ad (jelen állás szerint ha rossz nevet ír be a felhasználó, leáll a program).
Itt a kód:
public static void kaloriaKiir(ArrayList<Gyumolcs> ertekek, File f) {Scanner scan = new Scanner(System.in, "ISO-8859-2");System.out.println("Kérem a gyümölcs nevét: ");String nev = scan.nextLine();if (gyum.toString().contains(nev)) {System.out.println("Kérem a mennyiséget grammban: ");int menny = scan.nextInt();for (Gyumolcs gyum : ertekek) {if (nev.equals(gyum.Megnevezes)) {System.out.println(menny + " gramm " + gyum.Megnevezes + " " + gyum.kcal / 100 * menny + " gramm kalóriát tartalmaz.");}}} else {System.out.println("Nem megfelelő név!");}}Van valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 5440 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest