Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Programozás vizsgára készülök, az egyik feladatnál megakadtam.
Csv file-ból kellett adatokat beolvasni ArrayListbe, aztán mindenféle metódusokat gyártani rá. A csv file-ban gyümölcsök nevei (pl. alma, körte, stb) és hozzájuk tartozó adatok vannak, többek között a kalória.
A feladat az, hogy a metódus kérje be a felhasználótól a gyümölcs nevét és a mennyiséget, és ez alapján mondja meg, hogy az adott mennyiségű gyümölcs hány kalóriát tartalmaz.
Megcsináltam a metódust, azt szeretném elérni, hogy ha a felhasználó rossz nevet ír be (ami nem szerepel az ArrayListben), akkor addig kérje, amíg jót nem ad (jelen állás szerint ha rossz nevet ír be a felhasználó, leáll a program).
Itt a kód:
public static void kaloriaKiir(ArrayList<Gyumolcs> ertekek, File f) {Scanner scan = new Scanner(System.in, "ISO-8859-2");System.out.println("Kérem a gyümölcs nevét: ");String nev = scan.nextLine();if (gyum.toString().contains(nev)) {System.out.println("Kérem a mennyiséget grammban: ");int menny = scan.nextInt();for (Gyumolcs gyum : ertekek) {if (nev.equals(gyum.Megnevezes)) {System.out.println(menny + " gramm " + gyum.Megnevezes + " " + gyum.kcal / 100 * menny + " gramm kalóriát tartalmaz.");}}} else {System.out.println("Nem megfelelő név!");}}Van valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- One mobilszolgáltatások
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC
- Iphone 11 Pro Max 64gb zöld kártyafüggetlen
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó: Playstation 5 + PlayStation VR2 szinte új állapotban!
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
- iPhone 17 256GB - BONTATLAN - (3év)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
- Lenovo Legion laptop 15.6 / i5-9300HF/8GB/1TB HDD + 512GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest