Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
floatr #10516 üzenetére
"Az XML vs Java configgal kapcsolatban az a problémám, hogy a konfiguráció karbantartásához/módosításához kódolás kell, CI pipeline."
Ez a konfiguráció nem ugyanaz, mint az alkalmazáshoz tartozó akár környezetenként változó konfig, pl url-ek. Ha itt kell módosítani bármit - magyarul az alkalmazás context-je változik -, akkor újra kell buildelni az alkalmazást, függetlenül a konfiguráció típusától. Innentől ez nem üzemeltetési kérdés, hanem fejlesztés.
Az átláthatóság szubjektív dolog, láttam már 30-40 xml-ből felépülő Spring konfigot, ami nekem minden volt csak nem átlátható, viszont volt kolléga, aki azt preferálta. Azt hittem ez csak az ő fétise, de akkor vannak még mások is ezen a vonalon :-)
"Lombokot szerintem alapvetően pár olyan dologra érdemes használni, ami fordításkor generál le bojlerplét kódot. Ezen az alapon semmilyen nem Java JVM nyelvet nem lenne szabad használni."
Semmi köze a kettőnek egymáshoz, ne keverd a dolgokat. A lombok által generált kódban nem bíznak sokan, valamint java update esetében okozhat/okozott gondot. Van pár issue-juk is. Ettől függetlenül, ahol lehet én is preferálom a használatát, de ettől még megértem, ha máshogy dönt valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged