- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogðan
csendes tag
Affinity Designer/Photo féláron.
-
Semin
senior tag
válasz kakuk.tamas #39050 üzenetére
Engem egy vékony fólia is zavar, nemhogy egy üveg
Számomra brutálisan rontja a felhasználói élményt.
A pro így is nehéz, tokkal (ami meg is védi)kb vállalhatatlan.
Persze ha így érzed biztonságban, és téged nem zavar hajrá -
kakuk.tamas
addikt
-
-
78zolika
senior tag
Sziasztok !
Gondolkozom hogy veszek ipad Air 5 (2022 )de nem tudom hogy 64 GB elég e átlag használatra ? Youtube , netflix ,hbo max , közüzemi ap , stb . Pár db játék ? Vajon elég lehet a 64 GB ? És hosszabb távon a nagyobb tárhely jobban megéri e ( kb + 50 ezer Ft több a 256 GB )
nagyon köszönöm a válaszokat -
Pano
addikt
Sziasztok!
Mivel még soha nem volt tabletem és ismeretlen a terep, szeretnék tőletek ajánlásokat kérni megfelelő állítható tokra egy 4. generácós iPad (2021)-hez.
Nem szeretnék vagyonokat rákölteni, de azért gagyiba se szeretném beleaggatni. Úgy gondoltam kb 10e körül költenék rá.Azért vagyok tanácstalan, mert több ismerősöm is rosszul választott és ez a hajtogatható előlapja egy idő után szinte mattra koptatta a kijelzőt pár ponton. Nem szeretnék úgy járni, hogy maga a tok rakja tönkre.
A megbízható márkákat meg nem ismerem tablet fronton.Első körben én az alábbit néztem:
Spigen Urban Fit Apple iPad 10.2
(ezzel csak az az bajom, hogy van hozzá pencil tartó ami eléggé elcsúnyítja a dolgot. Én nem tervezem azzal használni, így csak a koszt gyűjtené).[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz 78zolika #39055 üzenetére
Az alkalmazásoknak elég a 64gb. Kérdés hogy szeretnél-e filmeket, sorozatokat, képeket tárolni rajta stb. Viszont ha kell a nagyobb tárhely én a 256gb-os verzió helyett inkább egy 128gb-os ipad pro-t ajánlanék.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
kakuk.tamas
addikt
Én ma raktam egy ilyenbe bele az Air-em. Szerintem nagyon frankó kis tok. Igaz, picit több mint 10, de jobban néz ki. [link]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
78zolika
senior tag
válasz Noukoum #39058 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ
Azt olvastam hogy film nézésre nem igazán jók a ipad air , pro sem ,a kép arány miatt ( ha jól emlékszem 4:8 ? ) Samsung tab s8 tudja a 16 :10 kép arányt aXiaomi Pad 5 table is ( ezek jobb választás média fogyasztásra ) . Igaz lehet az hogy nem igazán jó választás a apple ipad média tartalom fogyasztására ??)
köszönöm a választ.[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz kakuk.tamas #39059 üzenetére
Néztem én is első körben, de nagyon utálom az ilyen átlátszó, fényes tokokat. Legyen az műanyag vagy szilikon, úgy gyűjtik a zsírt az ember ujjáról már 5 perc tapizás után is, hogy idegbaj kerülget. Telefonnál is kerülöm, mint a pestist.
[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
válasz 78zolika #39055 üzenetére
Pár darab játék, az attól is függ, hogy milyen játék.
Valami már beleszalad a 10-20-30 gigába.
Játékra csak iPad. A legjátékosabb gamer mobil is csak pislog ehhez képest.
Filmezésre a legjobb aránya az S8 Ultrának van. Az én iPad-em több ezer produkciót letudott már, mégsem szólt egy szót sem. -
-
Dr.NX
addikt
Számolgattam kicsit.
Az iPad képaránya 4:3= 1,33
Az iPad Air 5 és az iPad Pro 11 képaránya 23:16= 1,44
Egy tipikus Androidos tableté 16:10= 1,60Egy sorozatepizódé jellemzően 1,85:1= 1,85
Egy szélesvásznú mozifilmé 2,35:1 vagy 2,4:1= 2,4Az iPad (10,2") kijelzőmérete 15,5 x 20,7 cm (322 cm2).
Az iPad Air 5 (10,9") kijelzőmérete 15,8 x 22,7 cm (359 cm2).
A Xiaomi Pad 5 (11") kijelzőmérete 14,8 x 23,7 cm (351 cm2).Egy 2,4:1 film
iPad-en 20,7 x 8,8 cm területet foglal el (182 cm2= 56%);
iPad Air 5-ön 22,7 x 9,7 cm területet foglal el (220 cm2= 61%);
a Xiaomi Pad 5-ön 23,7 x 10,0 cm területet foglal el (237 cm2= 68%).[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
Rage47
veterán
válasz kakuk.tamas #39054 üzenetére
Jó és rövid tutorialok vannak az oldalukon, ma nézegettem őket.
[link] -
moleculez
veterán
válasz Rage47 #39069 üzenetére
Affinity (Photo és Designer) az konkrétan production level cucc. Tesóm is azzal dolgozik (macbookon és ipadon is), közép-kelet európa jelentős divatcégei számára. Ja egy sima iPadon. Nem pro, vagy air. Sima iPad olyan szépen eszi csoportosan a 24mpx képeket mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Amilo02
aktív tag
Sziasztok!
iPad-hez létezik olyan videószerkesztő/vágó program, amivel egy adott videóban ki tudnék
"maszkolni, homályosítani" bizonyos részleteket?[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
-
addikt
válasz kakuk.tamas #39076 üzenetére
Ugyan tudja, de követni még mindig nem tud pontokat, manuálisan kell pozicionálni ha például egy mozgó rendszámot szeretnél csak homályosítani.
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
78zolika
senior tag
Sziasztok !
Köszönöm a válaszokat
Kérdésem netflix filmek nézése közben is van a fekete sáv alul felül? ( nekem nem tetszik a képarány 4:3 , samsung tab s8 16:10 van ) . -
bostone
addikt
-
moleculez
veterán
válasz 78zolika #39079 üzenetére
Szerintem egy tablet vásárlás annál komplexebb kérdés, hogy van-e fekete csík vagy nincs. A két rendszer (Android és iPadOS) gyökeresen eltérőek. Lehet, hogy minden másban annyival jobban tetszene az iPad hogy elnézed neki a fekete sávot, de az is lehet, hogy bár a Samsungon nincs (annyi) fekete sáv, de minden másban lényegesen roszabb/kényelmetlenebb. Meg persze az is, hogy az egész nem áll kézre neked úgy ahogy van, és neked az Android való, vagy fordítva.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz moleculez #39081 üzenetére
Így van. Nem szoktam erre buzdítani senkit, de úgy látom most az a helyzet áll fent, hogy nem tudja mit fog kapni a pénzéért egyik vagy másik eszköztől, és az üzletben való nyomkodás sem fogja megválaszolni neki.
Érdemes lenne megrendelni, kipróbálni és ha nem jön be akkor visszaküldeni, majd kipróbálni a másikat.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
Pano
addikt
válasz 78zolika #39079 üzenetére
Tény, hogy filmnézésnél sokkal előnyösebb a 16:10, de szoftver minőségben -a kötöttségek ellenére is- összehasonlíthatatlanul többet ad egy iPad.
Most vettem 9.gen-es iPad-et tegnap. Én is aggódtam a fekete csík miatt, mert sokat filmezek, de annyira nem vészes, mint előre vetítettem. Simán élhető. Szükség esetén zoomolható a kép (levágással).
Magától az IPS paneltől mondjuk nem vagyok elájulva, szerintem kicsit fakók rajta a színek. Bár ebben óvatosan kezelendő a véleményem, mert túlságosan hozzá van szokva a szemem a felsőkategóriás monitorokhoz. -
kalanchoe
senior tag
Sziasztok! Van egy lassan 2 éves, 7. generációs iPadem, ami remekül működik, azonban mostanában gondolkodtam váltáson. Megérné egy újabb, 9. gen iPadre leváltani? Vagy akkor már inkább egy használt Pro, vagy Air?
-
g@bo
nagyúr
urak
ipad mini 6 mennyire felejtős (v sem) az ipad 9 el szemben?
amúgy vehető, vagy a jelly effekt durván gázos?
-
Drenadar
veterán
Menj és próbáld ki tapasztald meg magad.
Van aki szerint ipari hulladék van aki szerint meg teljesen rendben van.
Én csak azután vettem észre átlagos felhasználás mellett, mikor rá kellett keresnem hogy mi ez a jelly hiszti. De van aki egyből kiszúrta (vagy pont azért ment és már tudott róla).
De tudtommal a 9-eshez képst számos előnye van a mini6nak. nekem a design is jobban tetszett, az hogy ez más USBc-vel rendelkezik. meg a hardwer is jobb? -
Amilo02
aktív tag
válasz kakuk.tamas #39076 üzenetére
kakuk.tamas és moleculez köszi a válaszokat, Luma lesz a nyerő.
Azt hallottam, időnként szokták “akciózni”. Nem sürgős, úgyh várok vele.
-
-
moleculez
veterán
Egy fentebbi (lusta vagyok visszakeresni) problémám azt hittem megoldódott, de úgy néz mégsem
Szóval adott a gyerek iPad 7-e, amin egyszer csak eltűnik a kép. A gép be van kapcslva, ha felteszem tölteni ad hangot, screenshot is, szóval mint PC de monitor nélkül. És random megjavul, majd újra eltűnik, de a 2 közt napok telnek el. És nem tudom izolálni mi okozza.
-
Noukoum
veterán
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok!
berendeltem egy ilyen USB Type-C HUB-ot Amazonról. Esetleg ismeritek ezt a fajtát? Van vele valakinek tapasztalata?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro M2 11"(2022) 128GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3772
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest