Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
Én is törölném már régen, csak nincs alternatíva.
Ezek kellenének, abból amit nyújt a facebook:
az eseményekről értesülésekben tudja helyettesíteni
annyira kezelhető legyen, hogy nem IT érdeklődésű ismerősök is bátran használjákAmit meg nem:
privacy, ne adják el adatokat, tudd ki mit lát a posztjaidból(pl ha random hozzászólogatok helyeken, ne tolja azt az ismerőseim elé ha nem akarom), beállíthasd te kit látsz. ne szemetelje a hírfolyamot mindennel. lehessen anonim használni.Ha a facebook nem nyomná tele a hírfolyamot szeméttel, máris kevésbé gyorsan terjednének baromságok.
we all deserve a bit of luck.
-
Raysen623
addikt
válasz andrisbandi #99 üzenetére
Nagyon örülök, hogy neked is sikerült idáig eljutnod. Egyébként mérnök vagyok, hidd el teljesen tisztában vagyok ezzel a témával. A költségoptimalizációnak (nevezzük így) van jogalapja, de csak egy bizonyos határon belül és nem a ráción túl. Politikai irányzatnak való megfelelés nálam ezen fogalmakból már kiesik, ezért nem tetszik illetve fogadom el. A vállalati szféra alapértelmezésben politikai berendezkedéstől független szeretne lenni, itt véleményem szerint már egyre erősebb torzulásról van szó.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
CP111
tag
válasz arnyekxxx #102 üzenetére
Ezért is írok ritkán ide, mert tele van olyan emberekkel......
1-2 dolog miatt regeltem csak anno. De amúgy marhára meglennék nélküle, hogy ide írjak.
Közösségi sz@ron a facét, instát és Tiktokot szokták érteni! Kiforgatni meg nagyon tudod a másik írását!*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
Hintalow
senior tag
Én mondjuk teljesen jó elvagyok vele, csak az engem érdeklő tematikus csoportok dolgaival találkozok (máshol nem is tudnék kapcsolatba kerülni velük a fórumok kipusztultak)
Nekem valahogy semmi politikai-konteo vagy egyéb szenny dolog nincs, valszeg azért, mert magamtól nem keresek ilyeneket, hozzászólni pláne nem fogok ilyenekhez, ha meg neadjisten megjelenik rajta valami ilyen, akkor rejtem. Mivel érzékeli, hogy nem foglalkozok ilyennel, nem is mutat ilyet.Szóval nem kell belemászni és kész
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
himpike
aktív tag
Eddig se használtam semmire, gyk a kutyám videóit tárolom a FB fiókon..
Már NAGYON régen nem jó semmire, a Twitter ami X lett pont ugyanakkora hulladék.
Minden harmadik feldobott dolog egy reklám az időfolyamon, meg hát a felhasználói kör is olyan, amilyen. -
CP111
tag
Én anno sem regeltem egyik közösségi sz@rra sem és boldog vagyok nélkülük is, és van életem, létezem!
*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
andrisbandi
őstag
válasz Raysen623 #97 üzenetére
Párhuzam a könnyebb megértéshez;
- mérnöknek tanul a fiatal, nagy tervekkel egy jobb világról.
Majd jön a valóság.
Tervezheti az avulást.
Profit maximalizálás a multiknak, bármilyen törvényes természeti és emberiség elleni károkozással.A kibertérben hasonló a kotta. Szakik, tudósok segítségével kimatekolják a módszereket a pénzcsinálásra.
Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
Raysen623
addikt
Szép lassan kiderül ki mennyire gané alak ezen a világon és ez már rég nem csak a profitról szól. Úgy teszünk mintha nem lenne holnap, persze ha így viselkedünk, akkor nem is lesz. Egy ideje erősen hajlok arra, hogy törlöm az accomat, mert semmi értelme. Instát már elengedtem, posztolni se posztolok jó ideje, a market is egy rakás szar, ahol rögtön betámad egy tucat kamureg ha felrakok valamit eladónak. Elég volt.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
negro
őstag
válasz andrisbandi #92 üzenetére
Ezt en is hasznalom neha, igy "unblokk" leirva es sokan nem ertik. Na de mi lenne ha eredetin irna az ember? Ugyanez feltetelzem.
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
Crus
őstag
válasz andrisbandi #92 üzenetére
Láttam már botrányosabban is leírva így: ámblokk, umblok, ánblok.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
paljani
aktív tag
Kitűnő kérdés! Legalábbis az lenne, ha “a mérés” arra vonatkozna amit kérdezel. Ugyanis nem tudjuk pontosan a korrelációt a felhasználók száma, azok politikai beállítottsága és a posztokon (azok számán) mérhető politikai beálítottság között. Mondok pár okot:
1. 100 felhasználó, 50-50% jobb/bal beállítottság, 100 aktuális balos és 100 aktuális jobbos poszt per nap létrehozva. Balliberális véleményterror (cenzúra, “okos” ajánlások stb.) a feedekben a felhasználóknak aktuálisan (!) megjelenő posztokat “intézi”, hogy 70 balos meg 30 jobbos jelenjen meg a többi az meg valahol vagy a dev nullban vagy törölve. Ha a balliberális véleményterrort kivesszük a képletből akkor egészen biztosan változik a fenti - fehasználók által érzékelt - posztok aránya holott a fehasználók számában szükségképpen nem áll(t) be semmilyen változás, sőt a posztok számában sem
2. Bármilyen (fel)mérés (főleg amikben balliberális áldozatpózt kell igazolni) minimum fenntartásokkal kezelendő. Ezért jó lenne látni, hogy pontosan milyen felmérésekre hivatkozol és azok mit meg hogyan mértek. Meg persze a bias…
3. Nagyon komoly botállomány volt (?) szerintem és Musk szerint is több mint amit bevallottak (ezért perelt) és ezek elsöprő többsége a balliberális posztoknak generált támogatást (like, hozzászólás, re-tweet stb.). Ha ezek nagy részét etávolították az szintén eltolta a felhasználók által “érzékelt” arányt4. Korábban konkrét jobboldali véleményvezéreket tiltottak le/ki a platformról (szólásszabadság, he?) akik Musk után visszajöttek és nagyon komoly elérést generálnak. Ez vajon eltolódást jelent jobboldali irányba vagy csak jobban reflektál a hús-vér emberek valóságában meglévő jobb-bal irányultság arányára? Szerintem ez utóbbi a libbantak szerint meg leuralták őket. Pick your poison…
-
andrisbandi
őstag
Először azt hittem trollkodik,
de amikor nem hozta föl a Google Translate, azért gyanús lett.Nálunk (agglomeráció) gyakori kifejezés volt anno a sima magyar közbeszédben.
Igaz akkor a francia volt a menő, nem a angol.Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
Crus
őstag
válasz andrisbandi #88 üzenetére
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
cami][us
senior tag
Én csak a többi hobbiállat-tenyésztővel társalgok rajta. Propagandával nem, de full kamu hirdetésekkel lehet találkozni. Nagy általánosságban a facebook egy kulturkampfos pöcegödör, ahogy minden népszerű centralizált közösségi háló mostanában. Ezen ez musk majmolása sem változtat.
-
Sinesol
veterán
Gondolom annyian törlik majd emiatt, mint ahany celeb elköltözik az USA-bol Trump megvalasztasa miatt.
[ Szerkesztve ]
-
vmarci21
tag
Igen, voltak törölt botok, de nem derült ki hogy mennyit töröltek, meg az sem, hogy ez mennyire számított bele az aktív felhasználók számba. (illetve voltak számok, amik a különböző cikkekben a napi 1 millió botot törlünk-től kezdve a néhány millión és néhány tíz millión át az akár több mint 100 millióig terjedtek - tehát igazából bármi is lehet a valós szám, ezt nem tudtuk meg.)
Viszont volt azóta több felmérés is, ami azt mutatta, hogy a Twitter/X politikai jellegű posztjai eltolódtak a politikai sprektrumon.
Melyik a valószínűbb, hogy mérhető mértékben lecserélődőtt a platformot politikai megnyilvánulásra használó tábor, vagy hogy a felvásárlással pont egyidőben változott meg ezen felhasználók álláspontja?
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
paljani
aktív tag
Népet nem de pár - egyébként feleslegesen - visítozó libbantot látok ebben a konkrét topicban akiket minden és mindenki triggerel(t) aki picit is más véleményen van. Ők persze dühönghetnek, hiszen triggerelték őket… oh wait… ez már megint úgy kezdődött, hogy valaki visszaütött.
A jó öreg áldozatpóz… ugye-ugye.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Crus
őstag
Teljesen leírtad azt amit - nem egy mai gyerekként - én is tapasztaltam és tapasztalok. Az Internet akkor volt jó hely, amikor mi kockák alkottuk a user base-t.
-
paljani
aktív tag
válasz SkyLine3000 #75 üzenetére
Ott a pont.
-
paljani
aktív tag
Bocsánat TE milyen szakmai fórumról beszélsz? Felteszem neked nem tűnt fel, hogy egy prolihergelő hír alatti “dühöngő” típusú kommentszekcióban vagyunk. Sem a hírben sem a válaszreakciókban nincs semmiféle “szakma” save for társadalommérnök/szabadbölcsész stb. Más. Érdekes én az alacsony színvonalat épp a TI kommentjeitekben látom (tartalom nulla, stílus, arrogancia meg bicskanyitogató) pedig nem várom el, hogy a szar celofánba legyen csomagolva és egy kiadós sértegetéstől se teszem le a hajam. Különbözőek vagyunk.
-
andrisbandi
őstag
válasz SkyLine3000 #75 üzenetére
Az nem hozza a kattintást.
Nézz bele ebbe a videóba, miért b4sznak el mindent. (Mert úgy éri meg.)
Ez Lesz Az Internet Halála?
https://www.youtube.com/watch?v=6-oR9UCvaA8Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
direwolf
őstag
Kicsit úgy érzem magam, mint Ford Fairlane meg az uborkareszelő... van bennem egy minimális kíváncsiság, hogy milyen vonalon jutottál eddig a következtetésig, de érzem, hogy ezt megvitatni veled legalább annyira fájdalmas lenne, mint @paljani-val folytatott "eszemecsere" végére jutni. Így csak szimplán hagyjuk...
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
SkyLine3000
addikt
Idézek az 1. hsz-ből: " Értelmes párbeszédeket már csak nagyon ritkán lehet folytatni a fészen. " Ahogy olvasgatom itt a hsz-eket, itt sem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A gond itt az, hogy egy szakmai fórumra hozod be a facebook komment szekcióban megszokott alacsony színvonalú stílust mikor nyomod a libbantozást meg a visítás meg hasonlókat. Ezeket a kifejezéseket és társait rendszeresen látom facebookon, gyakran trollok / kamuprofilok használják őket így ne csodálkozz rajta, ha triggerelsz másokat és itt most mindegy, hogy kinek van igaza.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
paljani
aktív tag
Kétes “dicsőség” igazából nem vágyok rá. Hébe-hóba van türelmem hozzájuk mert kíváncsi vagyok hova fut ki a dolog de mindig ugyanaz a kotta: önnön felsőbbrendűségük megrendíthetetlen tudatában személyeskedve becsmérlik a másikat (az adott témában nem szoktak ismereteik lenni csak “véleményük”, kedvenc szavajárásuk a buta,megvezetett, véleménybuborék, félreérted stb.) ami HA működik akkor hamar szardobálássá válik az egész (eredeti téma meg megy a levesbe) HA nem … nos ott vannak gondban. Ilyenkor tipikusan az alábbi pár fő dolog történik (~27 év netes tapasztalatom alapján):
1. Szó nélkül felszívódnak
2. Beszólogatva felszívódnak
3. Áldozatpózba vágják magukat
+1 valamelyik a fentiek közül ÉS feljelentenek az adminnál/moderátornál. Az elvakultabbak ez utóbbit már menet közben megteszik + áldozatpóz.Régen még idegesítettek a fentiek ma már nagyjából 1-2 komment alapján felismerem őket és elég jól meg tudom tippelni melyik lesz a fentiek közül. Nem gondolom, hogy ezért tisztelet járna nekem mert én sem vagyok szent. Néha belecsúszok a szardobálásba én is, segít levezetni a feszkót (moderált keretek között persze).
-
negro
őstag
Vki irta itt a mocsar jelzot ami talalo de valjuk meg az egesz net kezd azza valni bizonyos ertelemben mar. En jo magam `97 kornyeken mar "beszaltam az internetbe" es nem azt mondom ezt, illetve a 2000-es evek korszakat sirom vissza (amugy igen) a kezdeti, 33.6k modemes betarcsazasokat, fel napos letolteseket es stb. ugyanakkor volt egy fajta + "szubkultas" kozege a netnek es felhasznaloinak. Illetve fontos, hogy ennek ellenere a tarsas interakciok nem ritkultak. De ami meg lenyegesebb, ertelmesebb emberek, korosztaly fuggetlen, "logtak" a neten. Ha jol tudom a magyar internet elofizetok szama a nepesseg mindossze 3% volt `99 kornyeken meg. Ma mi van? Mondjuk ki, minden hulyegyerek zsebeben ott a internet es konkretan a "6 elemis" is megtalalhato rajta, kommentel, stb. Illetve nagyon sokaknak az internet az egyenlo tik tok, fb, insta es a hasonlok. Az aranykorszaknak mar nagyon reg vege.
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''
-
Cefet
aktív tag
-
Crus
őstag
Nagy különbség van aközött, hogy egy user cégként tolja oda fel a cégét, vagy a magánéletét, mint ahogy a sok bárány ezt megteszi.
Mert a FB-on keresztül nincsenek más kommunikációs és megosztási formák... vannak. Amikor én gyerek voltam és beteg, akkor meg lehetett kérni Ödönként, hogy hazafelé kanyarodjon már erre és dobja már be a leckét.
A FB három dolgot adott az emberiségnek:
1. Toxikus közeget.
2. Elidegenítést, a VALÓDI szociális kapcsolatok JELENTŐS leépülését.
3. Szó szerinti agyi leépülést. (Lsd. 2 órája pörgeti a nyomi a rövid videókat rajta...)A FB-nak semmiféle hála nem jár semmiért. Egy üzleti vállalkozás, hatalmas profittal, mely az emberek személyes adataival játszik, miközben softgyilkolja őket.
-
Ez pont nem ilyen egyszerű. Ha E.V. vagy és nem vagy fent facebookon tömegek számára maradsz teljesen láthatatlan, mint ha nem is léteznél. Rengeteg kisebb nagyobb munkám jött abból, hogy helyi fb csoportokban engem ajánlottak azok akiknek korábban dolgoztam. Tegyük fel van több iskolás korú csemetéd. 2025 van. Az osztályfőnökök 100%, hogy facebookon fog kommunikálni az osztállyal mert a zárt csoportban néhány kattintással egyszerre eléri az összes tanulót és szülőt. A hiányzók percek alatt megkaphatják a leckéz és az órai munkát valakitől így nem maradnak le a többitől ha betegen fetrengenek otthon. De általában kérni sem kell mert ha hiányzó van az osztályban a tanárok többnyire automatikusan bedobják délután a csoportba, hogy mi a házi és, hogy mit vettek aznap. Amikor én voltam gyerek rohangálhattam fos betegen a lecke után, hogy ne kapjak egyest a hiánya miatt. Ha esetleg rosszul írta fel az akitől elkértem és hiányos lett a házim én szívtam az ő hülyesége miatt. Hála a facebooknak ez ma már elképzelhetetlen.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Crus
őstag
Micsoda gondok... értelmes ember fel sem regisztrált erre a hulladékra. Ez ilyen egyszerű.
-
paljani
aktív tag
És ugyanez - az egyébként jól behatárolható kör - feháborodik egy olyan - viccesnek szánt - poszton amiben le van írva, hogy a világtörténelem során a nem apától és anyától született gyermekek száma pontosan nulla. Majd felháborodnak rajta és gyűlöletbeszédért feljelentenek a lilahajú cenzoroknál és azok menetrendszerűen eltávolítják ezt a “nem progresszív” posztot és 30 napra eltiltanak minden tevékenységtől a platformon (facebook jail).
Ha minden igaz a fentebb vázolt folyamatban lesz változás az android szerint a jövőben. Majd meglátjuk.
Más. Azt nem tudom mi a jó a fészbúkban azt viszont tudom nekem mi a jó benne: az óvodai/iskolai/ismerősi kapcsolattartáson felül rengeteg tematikus csoport (pl. hőszivattyús/barkács/gamer stb.) van ahol megdöbbentő mennyiségű tudás halmozódott fel és segítenek az emberek egymásnak. Továbbá eseményszervezésre (azokról tudomászerzésre) is kitűnő - kisgyermekesként ez felbecsülhetetlen. Nameg a kismama csoportok ugye… -
paatrick
őstag
Sosem az volt a kérdés hogy megállíthatja-e a tűzoltóság mert egyik évben se állította meg, hanem hogy a döntéshozók megtettek-e mindent annak érdekében hogy a katasztrófa ne következzen be, és ha nem akkor miért és ki a felelős:
"miért vagyok hülye amiért azt gondolom hogy erdőtüzes területen nem a tűzoltóság költségvetésének csökkentése és folyamatos deficitben tartása a jó döntés."
Szóval amiket felsoroltál csak az én oldalamat erősítik.#61 Szena67
Akkor most hallgasd meg a tűzoltóparancsnokot is: [link][ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Solten
őstag
Kalifornia 2/3-a meleg es tok szaraz eghajlatu (mediterran-jellegu es szubtropusi sivatag), tul van nepesedve, a klimavaltozasnak hala (ami a feherhazas narancs orangutan szerint hulyeseg) meg egyre kevesebb vizuk van. A vilag legjobban felszerelt tuzoltosaga sem tudna megallitani gyorsan ezt a gyorsan terjedo tuzet a 160 km/h-as szelokessekkel. Szoval igen, a termeszet... Meg az ember (politikus) aki tonkreb@szta.
Ja, es tengervizzel meg ugye nem tudnak oltani.
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
Szena67
tag
[link] hajrá..
"
Fire authorities are taking questions from reporters at a news conference in Los Angeles, where the cause and response is under scrutiny.
"It wasn't for a lack of preparation and decision-making that resulted in this catastrophe. It was a natural disaster," says a fire official.
LA county sheriff Robert Luna adds: "We did everything we could to plan for the worst. I don't think any of us anticipated it was going to be this bad."
County supervisor Kathryn Barger says: "We were prepared for what we believed to be a very dire situation."
Asked about the cause of ignition, Sheriff Luna says it remains an "active and fluid investigation".
Fire authorities are collaborating with the FBI, he adds.""
After Donald Trump spent the week blaming California governor Gavin Newsom for the disaster, Newsom has invited the president-elect to visit the state and meet with affected residents.
Trump has been spreading falsehoods about the governor's water policy and Federal Emergency Management Agency funding, our US partner network NBC News reports.
He went as far as to call Newsom and LA mayor Karen Bass' leadership "gross incompetence" and blamed them for "a total wipeout" in LA.
In a letter to Trump, Newsom has alluded to "disinformation" and "politicisation" around the wildfires.
A fire hydrant sprays water in front of a burned property in AltadenaReuters
"In the spirit of this great country, we must not politicise human tragedy or spread disinformation from the sidelines."
He said: "I invite you to come to California again - to meet with the Americans affected by these fires."
The governor signed the letter: "With respect and an open hand." -
paatrick
őstag
Igen én festegetem utólag... Mindenki tudja hogy LA-ben vannak erdőtüzek. Nézd már meg mire írtam:
"Az abberalt a feher hazban van, csak tul kell elni 4 evet. Addigra mondjuk meg jobban tonkreqrja az eddig is elqrt vilagot."Most ezt úgy írod mintha az elmúlt 4 év az USA legjobbja lett volna épp aktuálisan látjuk mi történik az LA tüzeknél.
Egyébként még mindig várom hogy miért vagyok hülye amiért azt gondolom hogy erdőtüzes területen nem a tűzoltóság költségvetésének csökkentése és folyamatos deficitben tartása a jó döntés. Mivel neked ezek szerint kitűnő kritikus gondolkodásod van, epekedve várom hogy tanulhassak a levezetésedből. Mert azóta írtál nekem 6 posztot de csak tereltél hogy a természet így meg úgy...
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paljani
aktív tag
De… ami azt illeti elég pontosan fogalmaztál… legaábbis nekem - butának - elég gyorsan lejött, hogy fogalmad sincs arról amiről papolsz. Ráadásul ezt a témát TE hoztad fel.
Na… szóval legközelebb ha majd megint olvasod pl. tőlem, hogy a libbantak visítoznak ész és értelem nélkül valami - sajtójuk által odavetett - gumicsonton akkor majd jusson eszedbe, hogy ugyan könnyű (és a köreitekben még menő is) butázni random embereket a fórumokon de könnyen előfordulhat, hogy a szarukba (amit reggelente lehúznak) is több értelem szorulhat mint beléd. -
Szena67
tag
Most ezt miért linkelted be?
Pontos ezt írtad neki #18-ban, akárhogy is festegeted utólag. De bocs éppen filmet nézünk otthon. Ahogy írtam korábban, menthetetlen vagy, de csak kötöd az ebet a karóhoz, meg kitalálod mit kéne hinnem. További hosszú tartalmas életet és kívánom, hogy egyszer sikerüljön kifejlesztened a kritikus gondokodás képességét és akkor nem kapsz fel minden politikailag irányított tartalmat, mint búvárszivattyú az iszapot. -
paljani
aktív tag
Szó szerint leírtad, hogy - idézem - “ilyen nem is létezik”. Nálunk - butáknál - ha elbaszunk valamit akkor nem letagadjuk, hogy elbasztuk, hanem valami olyasmit mondunk, hogy “jólvan kolléga ezt benéztem, mire alapozod, hogy ez is az?” és akkor valami olyasmit válaszolunk, hogy “arra, hogy szerte az EU-ban az év első napjától ez vagy hasonló életbe lépett azoknál akik ezt még nem emelték át a saját jogrendjükbe”.
Nadena… ha még sokat tanulsz sokmindenről akkor egyszer majd te is lehetsz olyan buta mint én…
-
paatrick
őstag
Igen és erre írtam a #34-es hozzászólást adatokkal. Vagy szerinted ha minden évben van erdőtűz akkor az a megoldás rá hogy csökkentjük a tűzoltóság forrását? Nem hiszem, és te se hiszed.
Nyilván az emberek bűnbakot keresnek és polgármester asszony tálcán kínálta magát ezzel a döntéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Szena67
tag
Segítek, ő azért linkelte be, mert ezek a cikkek ugyanezzel a témával foglakoznak (LA pusztító erdőtűz) más-más dátummal 2018, 2019, 2020, meg amit belinkeltem a Schwarci kormányzósága alatt 2009-ben, természetesen őt is hibáztatták anno, de ahogy Terminátor sem tudta őket megvédeni, úgy más sem tudja, ergo ez egy erdőtüzek által veszélyeztetett hely volt mindig is és az is marad sajnos. Többet már nem tudok segíteni. Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
paljani
aktív tag
Szerinted buta… izé… félrevezetett vagyok továbbá NEM létezik olyan, hogy EU-s jogharmonizáció. Ne is vitatkozz ilyenekkel mint én, mert esetleg TÉNYLEG tanulsz valamit…
(Aztakurva… izé… akarom mondani… aztakurva. Pro tipp: legalább egy laza guglit engedj már el mielőtt ekkora egetrengető faszságot írsz, hogy nincs EU-s jogharmonizáció. Aztakurva…)
-
direwolf
őstag
Most nem foglak megcáfolni, mert sajnos az alapján amit itt összehordtál, tényleg buta vagy. Illetve bocs, ezt így nem jelentem ki ennyi információ alapján. Még mindig azt gondolom inkább, hogy totálisan félre vagy vezetve. De hidd el, hogy ezt én mélységesen sajnálom. Sokkal jobb olyanokkal vitázni akitől esetleg tanul is az ember.
Egyébként itt van a konkrét törvénymódosítási javaslat. Természetesen szó nincs benne semmilyen EU-s jogharmonizációról, mert ilyen nem is létezik. Van pár tippem, hoyg ezt hol és ki terjeszti...
Egyébként ha ti "normálisak" ezt támogatjátok, akkor gőzöm sincs mi a problémátok a fészbúk "cenzúrájával", hiszen ők pont ezt próbálták kiszűrni. Nyilván kevés sikerrel, mert a trollhadsereg ellen lehetetlen védekezni.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
0 darab cáfolatot tudtál hozni az alapfeltevésre kezdetektől fogva, és eljutottunk oda hogy én vagyok a hülye. Értem
Ha a világban úgy gondolkodnának mint te sose jutottunk volna ki az űrbe, nem építünk gátakat hogy azok áramot termeljenek nekünk, és nem lennének földrengésbiztos épületek szerte a világon.
[ Szerkesztve ]
-
paljani
aktív tag
Mi - agymosottak - pontosan tudjuk, hogy mit mondott az android és azt is tudjuk - bár agymosottak vagyunk - hogy ha változtatnak valamin akkor az addig az nem “úgy volt”. Logikailag - bár buták vagyunk - ez a konkrét esetre vonatkozólag azt kell jelentse, hogy ha “visszavesznek” a cenzúrából akkor eddig cenzúráztak (mi buták lilahajúaknak hívjuk a cenzorokat mert sok képet láttunk róluk…) és ez szükségképpen a szólásszabadság ellen ható tevékenység. Anno még a libbantak is meghaltak volna azért, hogy mindenki el tudja mondani a véleményét ma már a libbantaknak van a saját narratívájuk ÉS van minden más ami dezinformáció, gyűlöletbeszéd, pedofilía stb. Mi buták úgy gondoljuk, hogy a világ nem fekete-fehér ezért nem vagyunk kíváncsiak kizárólag az egyik oldal (jelen esetben a libbantak) narratíva tartalmaira hanem szívesen olvassuk a sajátjaink véleményét is. De ez sajnos a libbantaknak NEM TETSZIK és visítoznak. Még azt is tudjuk miért…
(Halkan jegyzem meg, hogy a hivatkozott rendelet EU-s jogharmonizáció keretein belül került a magyar jogrendbe való átemelésre és semmi irónia nincs benne semmilyen vonatkozásban. Mi normálisak ezt maximálisan támogatjuk. ) -
Sanya
nagyúr
Ha tudnám törölni, már rég töröltem volna a facebookot.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
paatrick
őstag
Még mindig nem a természetről beszélünk hanem az aktuális adminisztráció döntéseiről.
Az aktuális adminisztráció mindent megtett egy katasztrófa elkerülése érdekében? Nem.
Az aktuális adminisztráció döntései rosszabb helyzetbe hozták az embereket? Igen.Semmi köze a természethez.
-
vmarci21
tag
hanem a
twitterrőlX-ről is (de nem teszi)Azért a Twitter/X-nek sikerült 368 millió felhasználóból 335 milliót csinálnia, úgy hogy sokan az X-esedés után kezdték el (újra) használni, tehát volt egy "felhasználó csere" is, ami nem látszik a közzé tett számokból, így nem tudjuk, hogy hányan mentek el, és hányan jöttek helyette, csak azt hogy a kettő végösszege is 33 milliós mínusz.
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
Szena67
tag
Bizony meg. Mindig hinni akarjuk, hogy uralni tudjuk a természetet, ő pedig mindig bebizonyítja, hogy csak hurrikánban táncoló papírsárkányok vagyunk. Európai erdőtüzek oltásában is több ország tűzoltói kűzdöttek, az összes európai erőforrás is kevés a megfékezésükhöz. Életmentés, evakuálás, kárenyhítés, tűz terjedésének lassítása és közben várnak, hogy enyhüljön a szél, akadályokat építenek a tűz útjában. Természetes, hogy aki látja porig égni a házát rögtön felelőst keres magán kívül. Senki nem szereti önmagának bevallani, hogy eleve tűzveszélyes helyre, működö vulkán közelébe, tornádókkal veszélyeztetett zónába vagy éppen megvédhetetlenül alacsonyan fekvő árterületre építkezett. A lényeg, hogy a legmenőbb hely legyen. Nincs ezzel baj, csak a kockázat attól még nagyon is valós, akármelyik fogalmatlan is ül a kormányzói székben nem tudja megvédeni. Aki azt mondja, az hazudik. Politikus eleve kontraszelektrált "szakma", minél hülyébb volt az iskolában annál több esélye van befutni.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tulajdonképpen ez attól függ, hogy amit Must és Trump képvisel, az úgy unblock jobboldaliság, vagy szélsőséges jobboldaliság. Amennyiben sima jobboldaliság, akkor valszeg a "libbantakhoz" tartozom, egyébként nem. Az én megítélésem szerint ők nem jobboldali értékeket képviselnek, mert a világban most szélsőségekre van igény és eszerint viselkednek.
Trumpnak voltak igen vad gondolatai mind a klímaváltozás, mind a covid kezelése terén, Musknak meg a tudományok terén is kezd elgurulni a gyógyszer... Nekem mint mérnök embernek az ilyen fasságok, hergelő dezinformációk terjesztése nem férnek bele, ezek nem lenne szabad, hogy jobboldali értékek közé kerüljenek.A sima képű fészes csávó meg egy politikai szélkakas, arra forog ahonnan a pénz jön, korábban sem lehetett komolyan venni semmit, amit mondott. Az meg már régebben kiderült a korábbi alkalmazottaktól, hogy érdemi ellenőrzés a kisebb, nem angolul beszélő országokban nem is volt, mert nem volt rá ember, max valami hót egyszerű AI szűrés...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
direwolf
őstag
Ja, szépen hozod az agymosás eredményét. Amit a fészbúkos csávó mondott, az nem az amit a jobboldali média ferdít.
TL;DR
Eddig azt mondta a fészbúkos csávó, hogy cenzúrázzák a gyűlöletbeszédet, az álhíreket, pedofíliát, stb. Viaszfej és narancsfej meg azt mondta, hogy a gyűlöletbeszéd és az álhírek csak egy másik vélemény, és nem kell cenzúrázni. Na erre bólintott rá a fészbúkos csávó.
sidenote: az sincs rendben, ha a baloldal uralja a médiát (bár ilyenre én nem emlékszem...)
double sidenote: Magyarországon elfogadtak egy olyan rendeletet, hogy ha médiában életveszélyesen fenyegetsz valakit, azért büntethető vagy. Nem tudom érzed-e az iróniát a fentiekkel összevetve.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Jó ha van, mert néha hasznos az FB, csak nagyon nem onnan kell tájékozódni.
Helyén kezelve, amire eredetileg jó (mi van az ismerőssel, ez a Kanári szigeteken nyaral, annak gyereke születetett), meg esetleg pár tematikus csoport (amerikai autósok, makettezők, kokcák, akvaristák stb. ) amiben még érdemes elleni szakirányban, meg esetleg a településes csoportok és annyi.
Ha valaki jól használja - igaz, hogy már sokkal alacsonyabb ott is az átlag IQ mint 2010-ben pedig sokkal többen vannak - szerintem ma sem rosszabb mint pár éve.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
paljani
aktív tag
Nem tudom Kapitány kolléga egy “sereg” libbantnak számít-e ezt tőle (tőlük) kéne megkérdezni. A tény- és okszerűség a visításra vonatozik még mindig és… hát… valljuk be pontosan ezt csináljátok most is.
Ilyenkor szoktam - feleslegesen - mégkérdezni, hogy ha most a jobboldal “uralja” le a médiát akkor vajon eddig ki uralta? Pontosan tudjuk…TL;DR
A fészbúkos csávó aki EDDIG azt mondta, hogy a fészbúk NEM nyomja el a szabad véleménynyilvánítást MOST bejelentette, hogy a fészbúk MOSTANTÓL nem nyomja el a szabad véleménynyilvánítást.
A libbantak meg ezen visítanak. Oké… -
Szena67
tag
Meghagylak ebben a buborékban, menthetetlen vagy. Ostoba politikusok mindegyik oldalon vannak (sőt a semmihez sem értés mindig megkülönböztető előny lesz, nálunk is az). De egy ilyen pusztító erdőtűzben akármekkora létszám, akármennyi helikopter is van tűzviharok (pont mint Drezda bombázása alatt). alakulnak ki az erős széltől, így max. lassítani tudják a tűz terjedését megállítani nem, amíg a szél erős és van éghető anyag a tűz útjában. Voltál már Horvátországban életedben? Minden nyáron ott kűzdenek ilyen tüzekkel szegények, mint malac a jégen, folyamatosan lendületből több százszor is fordul a tűzoltó repülő tengervízzel, de amíg szél van csak lassítani tudják. Pedig kb. minden dalmát faluban van tűzoltóság. Szicília dettó ilyen hely, csak ott még a helyi maffia is gyújtogat, hogy a tűz után megszerezze a korábban természetvédelmi területet. De Athén is majdnem leégett a közelmúltban, ott is az emberek a politiusokat okolták, pedig olyan a hely, mint egy poskaporos hordó nyáron az 50 fokban. Az erős szél olyan, mint amikor a kovács vasat olvaszt, a fújtatóval többlet oxigénhez jutattja a tűzet, mely sokkal magasabb hőmérsékleten ég, megolvasztja az útjába kerülő legerősebb fémet is. A tűz még oda sem ért, de Rőzse főtörzs is pont ugyanúgy porig ég a vizipisztolyával, ha az útjába ál a fémet is megolvasztó magas hőmérséletnek.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Akkor úgy látszik Te nem nem olvasol eleget. Az elmúlt 7 évben volt az azt a könyéket sújtó 5 legpusztítóbb erdő/bozóttűz és mindenki elmondta eddig is hogy csak kva nagy mázlijuk volt hogy eddig nem a lakott rész felé fújt a szél. Erre az aktuális adminisztráció csökkentette a tűzoltóság éves költségvetését 17 millióval (az egész 800 millió körül van szóval ez ~2% körüli csökkentés) miközben a költségvetésük évek óta deficites volt így is.
A polgármester asszony eredetileg 50 millióval akarta megvágni őket és bezáratni 16 tűzoltó állomást.
Eléggé jogosan mutogatnak rá az emberek.
Ez ugyanolyan dilettáns magatartás mintha Magyarországon a Duna menti városok elkezdenék leszerelni a mobilgátakat, utána meg csodálkoznának hogy mindenkinek úszik a háza.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
"Tény és okszerűen..."
Tehát a te személyes valóságodat egy "libbant" sereg próbálja megváltoztatni, és álhírekkel, félretájékoztatásokkal, lejárató kampányokkal stb. a szilárd és egészen biztosan mindenkinek tökéletes világodat lerombolni, rád erőltetve valami teljesen eltorzult világképet.
Ja, hogy ezt a jobboldal csinálja most a média leuralásával, a közösségi oldalakon trollhadseregekkel, véleménybuborékok kialakításával stb.! Bocs...[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz cinemazealot #25 üzenetére
Pár hozzászólásból is látszik (suli kötelező fb, mert az öreg tanár csak azt ismeri, falu háziorvos zárt csoport), hogy ez a FB központosított világ buta mint a segg.
-
Szena67
tag
+1, Na meg az erdőtüzekért is az aktuális adminsztrációt szidni teljes tudatlanság a köbön, tipikus szovjet propaganda. Ruszkiknál is voltak elolthatalan 1000 hektárakat felemésztő erdőtüzek, érdekes azért nem sírtak. Hulladék FB helyett többet kéne olvasni az embereknek, meg inkább világot látni, új dolgokat megismerni, élményeket gyűjteni, nem a 4 fal között digitális zsellérként az álhíreket és a megosztó, gyűlöletkeltő agymosást bámulni, mint a sertések az ólban azt fogyasztják, amit eléjük öntenek . Kaliforniában ezek a tüzek rendszeresek (Terminátor Schwartzi (rep) [link] kormányzósága alatt is volt egy nagy ott is sok ház porig égett) ugyanúgy, mint Ausztráliában, ezen az éghajlatváltozás csak ront el Nino/el Nina váltások is ciklikusak és egyre drasztikusabbak lesznek. Arról meg nem a természet tehet, hogy emberek beépítették a területet, amely mindig is forró és száraz volt, elég egy szikra meg erős szél hozzá (esetleg néhány ruszki gyújtogató sicc). Elon Muszka meg a vörös Zukker egy ideje Mar-a-Lago hátsó bejáratánál már a beiktatás előtt egymást félrelökve mennek segget nyalni, pont mint a gyáva pártfunkcionáriusok Stalin dácsájánál. Pedig a tisztelet soha nem az adott személyt illeti meg, személye irreleváns, hanem az elnöki hivatal intézményét.
[ Szerkesztve ]
-
paljani
aktív tag
Tény- és okszerűen leírtam, hogy mi történik most progresszív berkekben. Ebbe - ennek valóságtartalmába - belekötni nem lehet (és nyilván neked se megy) ezért marad a rosszindulatú feltételezésekre épülő, lejsújtó(nak szánt) veretes konklúzió és megbélyegzés politikai világnézet alapján. Örülök a - témában meglévő vélt vagy valós - reményvesztettségednek.
-
Johnny001
senior tag
A fb arra való, hogy hülye videókat nézz megtudd amit akarsz, ha máshol nem férsz hozzá.
Semmi több.Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Régebben az a kép élt bennem a jobb oldalról, hogy hagyományos értékek, oktatás, tudás mentén szeretnék felvirágoztatni a nemzetet. Aztán ilyen kommenteket olvasva itt meg a fészen úgy érzem, hogy már nincs remény.
-
Alchemist
addikt
Vihar a biliben.
A FB eddig is sokszor jelentéktelen hülyeségek miatt tiltott, ugyanakkor virágoztak a kemtrél és laposföld csoportok, posztok (részben persze clickbait célzattal).Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
cinemazealot
addikt
Az oldalak általában nyilvánosak, de a csoportok sokszor nem. Ezért képeszt el az is, amikor egy falu háziorvosi rendelője indít egy privát csoportot (!) a "lakosság tájékoztatása" szellemében. Amikor meg rákérdezek, hogy miért, a válasz: mert nincs jobb ötletük arra, hogy kizárólag ők posztolhassanak és hogy igény szerint korlátozhassák a hozzászólásokat.
A nyilvános oldalakkal is az a baj, hogy egy idő után nem tudsz görgetni, mert a "jelentkezz be" popup megakadályozza ezt. Hacsak nem értesz a HTML-hez és törlöd ki azt a node-ot, nem fogsz tudni további tartalmat megnézni.
De már az is ellehetetlenül, hogy figyelemmel kísérd, történt-e valami fejlemény a legutóbbi látogatásod óta. Ha van regisztrációd, akkor az algoritmus tehet keresztbe Neked, szimplán azért, mert nem érdeke, hogy hozzád az az információ jusson el (először), amire egyébként feliratkoztál (bekövettél). Ha meg nincs regisztrációd, esélytelen, hogy rendszeres (manuális) pingelés nélkül megtudd, van-e valami újdonság. Nyilván lehetne rá fejleszteni egy JS-t futtatni és a FB motorját átverni képes robotot, de olyankor gondolkozom el azon, hogy egyáltalán megéri ezt a szintű fáradságot a kérdéses tartalom?
-
gulupeti
senior tag
Ezek az oldalak nyilvánosak általában, nem? Google kereséssel megtalálod őket és meg is tudod nézni őket a FB-on, regisztráció nélkül.
Én 2020 szeptemberében töröltem magam Facebookról, Instám több mint egy éve ki van kapcsolva, nem hiányoznak. Ugyanakkor engem is elszomorít, sőt van, hogy fel is háborít, hogy közéleti dolgok, stb. Facebookon kerülnek bejelentésre, mintha más mód nem lenne erre. -
kisdalesz13
újonc
Sokat nem jelent számomra a Facebook "META" Tény és való! VR-t elég komolyan oda tette Meta Quest 3 de régen is meg volt az emberiség a FB nélkül
Sebestyén Ferenc
-
veterán
Akárhogyan is próbálom, én sem tudom törölni a facebook profilomat
Ennek szerencsére az az oka, hogy sosem volt face accom, pont úgy, ahogy sosem volt twitter/snapchat/telegram/vkontakte/reddit/tiktok/instagram/weibo/tinder/wechat profilom sem
A LinkedIn-en viszont fent vagyok Amikor pár éve állásinterjún voltam, akkor a HR-es szőkeség kérdezte, hogy miért nem talált meg engem se a face-en, se az instagramon. Mondtam neki, hogy próbálja a LinkedIn-en
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
cinemazealot
addikt
Zenekar még hagyján. De amikor egy falu önkormányzata, ami pár éve jó pénzért felújíttatta a honlapját, majd nem sokkal később beszúrta az SzMSz-ébe, hogy a Facebook oldala (is) hivatalos tájékoztatási platform, de azóta valójában a tájékoztatás 99%-a a FB-on megy, mert a honlapot sikerült úgy megrendelni, hogy csak egy vállalkozó tud rá feltölteni bármit (általában jó pár napos késéssel és havi díj ellenében), a FB-nak meg van ingyenes alkalmazása, ezért egy 70 körüli bácsi is elboldogul vele... ...akkor azért eszembe jutnak az apró szentek. És szélmalom harcnak érzem havonta szóvá tenni, hogy ez így diszkriminatív és etikátlan.
-
mpierre
veterán
Már az iwiw esetében eldőlt, hogy erre az egészre semmi szükség. Most akkor vissza a net "őskorába".
Tényleg, és akkor újra lesz korai napster?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
paatrick
őstag
válasz headhunter #16 üzenetére
Most ezt miért linkelted be?
[ Szerkesztve ]
-
btprg
senior tag
-
-
Narxis
nagyúr
Igen, elköltözni egy másik országba ugyanaz mint egy profilt egy kattintással törölni. HAHAHAHAHIHIHI röfögő röhögés örömködő jobber trollsmiley
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Dr. Romano
veterán
A PH-n nem lesznek AI profilok? Alig várom hogy 3 gyerekes, AI anyukával beszéljek a legújabb Geforce 5070-ről amit 4090-es teljesítményt tud AI segítségével...
Tényleg mondtam már hogy AI?Remélem nem kapok ezért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben, majd hozzatok pizzát.
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
-
Az a zenekar, aki képtelen egy egyszerű weboldalt üzemeltetni...
Meg az az iskola/óvoda ami képtelen egy normális levelezőlistát üzemeltetni... konkrétan minden gyereknél kötelező volt belépni facebook csoportba és a szülői chatbe ha nem akartunk valamiről lemaradni
Persze, látszatnak volt emaillista is, de sajnos a felhasználói igény is az volt, hogy az otthon unatkozó anyukák napi egymillió üzenettel szórakoztathassák egymást heti 1-2 normális, informatív email helyett.
A legjobb hogy hiába pipáltam a csoportban hogy mindenről kérek értesítést, első helyre tettem, mindent IS beállítottam, mégis simán volt hogy utólag lepődtem meg.
A #1 "mocsár" kifejezés nagyon jól körülírja a face mostani állapotát.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tudom... De ugyanez probléma az összes városi szórakozóhelynél is, valamint pár egyéb olyan programra is járok, aminek csak FB oldala van. Maga a programok része az jó a fésznek, azt pont nem kéne elengedni...
-
Shyciii
veterán
Régebben pl. zenekarok weboldalára jártunk fel a következő koncertek miatt, de ma már minden a fészre van kirakva...
Azért mikor tegnapelőtt felmentem az ACDC honlapjára, már láthatóan kint volt (és persze van) a 2025-ös tour állomásai, időpontjai, link a jegyek vételéhez stb...Az a zenekar, aki képtelen egy egyszerű weboldalt üzemeltetni...
-
paatrick
őstag
Nem hiszem hogy ez a sok keresés bármit is jelentene azon kívül hogy az állandóan új trendeket követő emberek újabb trendet találtak ki. Fele se fogja törölni, vagy 1 hét múlva már megy is vissza, különösen a "hogyan törölhető minden fotó" keresés gyanús. Mivel erre az keres aki eddig éjjel-nappal minden mozdulatát felrakta, tehát nem bírt meglenni a "kamufigyelem" nélkül. Nekem 3 db fotó van/volt az elmúlt ~12 évből
Nekem november óta inaktív a profilom, messengert így is lehet használni, majd 2-3 havonta visszalépek egy-egy napra megnézni mi van a néppel (többnyire semmi) aztán mehet vissza inaktívra.
Instát vagy 1 éve töröltem, mert ott se volt semmi értelmes. Threads, X, Tikitoki meg sosem volt.Simán meg lehet lenni egy messengerrel ha az embernek vannak barátai meg hobbija
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Hagyjuk mar, ez olyan mint amit a lilahaju aberraltak meg a milliardos celebek szineszek toltak, ha Trump nyer elkoltozunk USA-bol?
OK
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még esetleg a "had keressem meg neked" google keresést is linkelhetted volna a profil törlésről.
De ha törlöm magam, akkor honnan lehet tájékozódni? Régebben pl. zenekarok weboldalára jártunk fel a következő koncertek miatt, de ma már minden a fészre van kirakva...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Értelmes párbeszédeket már csak nagyon ritkán lehet folytatni a fészen. Amin nem szokott vita lenni, azok a humor csoportok, de az meg ment a face előtt is... Ha egy hír alá benézek, már kommentek százain keresztül megy az agymenés, rettentő sok tanulatlan illetve trollprofil van fent.
Ha a feedet nézzük, nem tudom kizárni belőle a hazai politikát sem, mert annyi szervezet mögé vannak betagolva, hogy nem tudom mindet tiltani.
Eszméletlenül sok a kamu profil... Az egyik hazai troll hónapok óta az orosz külügyi szóvivő arcképével terjeszti a propagandát... Jeleztük többen a fésznek, linkeltük az eredeti illető profilját is, de a fész szerint ez teljesen rendben van.
Nagyon nagy mocsár az egész fész, csak baromi nehéz lenne kizárni az életemből, ha egyébként szeretnék időben értesülni koncertekről, túrákról, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mikrotik routerek
- Autós topik
- Synology NAS
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külpolitika
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Canon EOS RP kit váz + RF 24-105mm F4-7,1 IS STM
- Csere-Beszámítás! Omen Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD!
- Apple iPad Air 4 - Cellular (AJÁNDÉK Pencil 2) 64 GB
- Gainward RTX 4070 Ghost 12 GB szinte új videókártya - 34 hónap Alza garancia