- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 3D nyomtatás
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Milyen Blu-ray írót?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZo81
csendes tag
válasz
pomorski
üzenetére
Töltsd le az Adguard reklámblokkoló ingyenes változatát az megoldja a problémát. Ha megvan akkor menj be a Beállítások>Safari>Tartalomblokkolók> azon belül kapcsold át mind a hatot zöldre. Ha ez megvan akkor lépj be magába a Safari böngészőbe, nyiss meg egy oldalt, majd fent a négyzet ikonra amiből egy nyíl mutat felfelé bökj rá, a legördülő menüben scrolloz a második sorban a három pötty ikonig (tovább) azon belül legördül szintén egy menü és ott váltsd át a kapcsolót az Adguard feliratnál zöldre és kész. Magában az Adguard reklámblokkoló programban a fogaskerék ikonra bökve a szűrők résznél a Hírdetésblokkolók és Adatvédelmet érintők mellett bekapcsolhatod a Bosszantók blokkolót is. Lődd ki teljesen a Safarit, majd indítsd újra és ha elinditod a youtube-ot, akkor pápá Győrfi Pál. Ez kb. elég is a problémákra. Sajnos maga a youtube egy fos ios-en alapból. Fagy, újratölt stb. Sokszor vágnám néha a tabletem a falnak miatta. Ja ami fontos ez csak a Safarin belül működik legalábbis az ingyenes verzió úgy tudom. Ha magát a youtube alkalmazást töltöd le ott maradnak a reklámok. Remélem tudtam segíteni.
-
Alex91
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Megnezem, aki olben tudja ertelmesen hasznalni... Nekem az iPad sokkal jobban hasznalhato, mint egy notebook.
Van egy iMac+ az iPad. De van noti is, telo is. 90%-ban mar iPaden nyomom. Telot mar nem latom
. Noti nekem kenyelmetlen az asztali gephez kepest. -
parandroid
félisten
válasz
Alex91
üzenetére
Asztalon inkább nagyjából mindegy, ahogy Stauff írta, inkább az ölben használatnál jön jól a noti merevsége, de az is csak akkor, ha nagyrészt szövegbevitelre használod (sokat gépelsz). Tartalomfogyasztásra, vagy grafikai felhasználásra inkább tablet. Nekem ezért lett Spectre 360, lányom meg anno ezért kérte a Surface Pro-t. Egyikünk sem bánta meg, de mindketten beismerjük, hogy időnként jó lenne, ha nem kellene a billentyűzetet a kijelző mögé hajtani, illetve ha merevebb lenne a billentyűzet. Valószínű, hogy a Surface Book lenne a jó kompromisszum (lecsatolható bill, de ha fent van, akkor elég merev), de akkoriban még nem volt, amikor vettük őket (illetve pont akkor mutatták be, és csillagászati áron volt előrendelhető). Kisebbik lányom most nő bele a dologba, ő alig gépel, viszont rengeteg tartalmat fogyaszt, és sokat rajzol, szóval így mozdultunk ipad irányba. A nagyobbiknak is már vagy 5-6 éves a Surface Proja, lassan cserés lesz, kíváncsi leszek, mit leszek majd kénytelen venni helyette (most, hogy a hugi ipadet kapott)...
p
-
HIJ
őstag
válasz
LoyalGuard
üzenetére
Sajnos újkorától csinálta, de csak 3 hónappal a gari lejárata előtt küldtem be. Szóval még az egy éves gari időn belül volt...
-
Alex91
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Tapasztalatom szerint a notit igazan csak asztalon lehet kenyelmesen hasznalni. Az iPad sokkal rugalmasabb.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Alex91
üzenetére
Ez nem másképpen gondolkodás kérdése, egy notebookot ráfektetsz a térdedre, miközben az anyósülésen/vonaton/repülőn utazol vagy éppen a kanapén eltehénkedve nézel filmet rajta anélkül, hogy tartani kéne vagy valamilyen behajtott végtagoddal támaszd ki.
Az új iPad Pro meg az új billentyűzet eléggé fejnehéz, ezeket nem csinálod meg elég kényelmesen, az asztalra van kitalálva. De az iPad Pro-t meg simán befogod fotó szerkesztésre olyan tájolásban, ahogyan akarod, de a fotókat visszanézni is más élmény, nem forgatod körbe a notebookot egy álló tájolású fotó kedvéért, nem beszélve a Pencilről és a rajz élményről.
Én inkább azt mondom, hogy akinél kiváltja az iPad a notebookot, annak nem is volt igazán szüksége notebookra vagy lenyeli a kompromisszumot. -
Alex91
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
iPad Pro az uj billel mar eleg jo lehet. Csak ott van a user, akinek maskeppen kellene gondolkoznia, na ez a nehez...
-
BeZo81
csendes tag
válasz
LoyalGuard
üzenetére
Ennyiből kicsit egyszerűbb a dolog az iStyle üzletben. Ott momdták is, hogy a szavatossági idő egyenértékű a garanciális idővel. Szavatosságnál Neked kell bizomyítani, ha jól tudom, hogy nem te okoztad a hibát, de ez a “white spot” egy tervezési hiba amiről mindenki tud, ezért náluk ezt minden további nélkül cserélik.Telekom nem tudom, hogy mennyire rugalmasan fogja kezelni, remélem pozitívan állnak a dologhoz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DaveNo1
üzenetére
Szerintem mindegyik csak kompromisszumok árán képes kiváltani a másikat, nem véletlenül eltérő termékkategóriák ezek. Én szeretem a notebookot a térdemre fektetni (ezért jó egy erre tervezett üzleti gép, ami nem fullad meg tőle), ez egy "fejnehéz" iPad esetén.... hát megcsinálható mutatvány végülis, de ki akar mutatványozni, ha csak kényelmesen használná. A tablet meg minden másra sokkal jobb, ami nem igényel billentyűzetet, cserébe sokszor kényelmetlen tud lenni a tartása (nem egy Mini méretű cuccnak, nyilván).
Kéne egy olyan MacBook, aminek a fedlapja/kijelzője lényegében egy iPad, amit bármikor lecsatolhatsz. Ilyet konkurens gyártó csináltak már és azt a koncepciót eléggé csípném.
-
pomorski
őstag
Ha rossz helyen kérdeznék, akkor bocs!
Van egy 10.5"-os ipad pro 2018 gépünk, amit a gyerekek használnak többnyire az online-iskolázás során itthonról, illetve néha az asszony nézeget róla ezt-azt. A youtube alatt nagyon idegesítő, hogy a megnézendő filmek/klippek folyton reklámokkal szakítódnak meg. Létezik-e valamilyen ingyenes és jól működő reklámblokkoló, ami a youtube alatt fejti ki hatását? (Én csak Windows alatt használok youtube-os reklámblokkolót, az jól működik és ingyenes is.)
-
DaveNo1
veterán
Magyarosi Csaba csinált ipad-macbook összehasonlítást (5 különböző termék). 500k-s kategóriában van 3 opció is (új ipad pro + új keyboard hozzá, új air, vagy 13-as pro), de valahogy az egyik sem igazi, hogy azt lehessen rá mondani, hogy all-in.
Mondjuk egy billentyű tesztre kíváncsi lennék lassan. -
LoyalGuard
tag
(#28484) BeZo81:
Telekom oldalan ott van ez is:
"Termékszavatosság
Készüléke hibája esetén - választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Termékszavatossági igényként kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Termékszavatossági igényét a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Termékszavatossági igényét kizárólag a gyártóval vagy forgalmazóval szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy
a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagya hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagya termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti."
(#28485) kuntics: Koszonom a valaszt!
Sajnos toltokabel nelkul is csinalja. Az elozo Ipadem 2017-es 9.7 az csak osszevissza erzekelt.
A kijelzohiba 1 fenyesebb folt/pötty a homegomb felett par centivel a kijelzo bal felén.
En kibirom hogy gariztatva legyen, csak legyen jo.
A legzavarobb a nem erzekeles, sokszor hasznalhatatlan a tablet :/
(#28486) HIJ:
Az erintes problemaval? Meg neked a vasarlastol szamitott 1 evben lett kicserelve? -
Ketrec
csendes tag
Sziasztok. Jól látom, hogy az iPad pro 2018 at sehol nem tudják garancián túl szervizelni a csere kivételével? Istyle, Isamurai nincs benne ez a modell a listába csak az előző generációs pro ig. Vagy csak a lista nem frissül?
-
HIJ
őstag
válasz
LoyalGuard
üzenetére
Én emiatt gariztattam a 2018 -as 11” Pro -at. A csere tablet már nem csinálja..
-
kuntics
aktív tag
válasz
LoyalGuard
üzenetére
Néha nálam is előjön ez az érintkezési probléma,leginkább akkor,amikor egy nem túl jó utángyártott kábellel töltöm.
Kijelzőprobléma mit takar? Home gombtól felfelé kicsit világosabb? Mert az sajna ahogy néztem többeknél is megjelent,pont ott van az lcdnek egy csatlakozója,elvileg az végett alakul ki. Én ez végett nem vittem be gariztatni (már 4 hete itthon vagyok,kell az ipad). Meg valószinűleg utána is előjöhet.
Ahogy látom,már válaszoltak elöttem,azokat nem is figyeltem
-
BeZo81
csendes tag
válasz
LoyalGuard
üzenetére
Igen a Telekom is hivatalos viszonteladó. Ha akadékoskodnak, akkor meg kicsit erőszakosabbnak kell lenni velük és tájékoztatni Őket a téged megillető szavatossági időről.
-
LoyalGuard
tag
válasz
BeZo81
üzenetére
Köszönöm az infokat!
2018.11.05-i maganszemelyes Telekom vasarlas. Gondolom ok is eleg nagy resellerek, bar naluk hallottam mar remsztorikat a szavatossag ervenysiteserol...
Szamla+jotallasi papir megvan.
A White spot teljesen igy van, home gomb felett kicsivel.
Holnap akkor nekimegyek a T-nek, meglatjuk mit mondanak. -
BeZo81
csendes tag
válasz
LoyalGuard
üzenetére
Főleg iPad Pro 2018-as modelleknél fordul elő ez a “nem érzékel” a kijelző dolog, a másik pedig a “white spot” fehér folt kijelző, ami meg a 2017-es iPad Pro-ra jellemző hiba. Általában a home gomb fölött jelentkezik idővel egy fényes fehér folt, ami világosabb háttérnél látható, olyan mintha zseblámpával megvilágítanád a kijelzőt egy ponton.
Valakinek egyhébb, valakinek zavaróan nagyobb ez a folt. Ez sajnos gyártási hiba, deffekt amivel annyit tudsz kezdeni (a megszokáson kívül) hogy, gariztatod a tabletet. Ha magánszemélyként vettet hivatalos Apple viszonteladótól akkor van rá 1 év garancia és plusz 1 év szavatossági idő ( ha van rá megvásárolt Apple Care az lehet teljes két év grancia a szavatossági időn felül, ha jól tudom),amit az iStyle, iCentre, úgy kezel, mint az 1 év garancia. A Te készüléked ahogy írtad 1,5 éves tehát, ha megfelel a fent leírtaknak akkor megprobálnám garanciáztatni. De a cserélt készüléknél is előjöhet elöbb-utóbb a hiba. Sajons ez van.... -
Jst
csendes tag
válasz
LoyalGuard
üzenetére
Ez “ screen not responding” hiba lesz a 3 gen pro-nál meg javult 13.3 környékén de a régebbieknél még sokan panaszkodnak.
Ha tudod még (hivatalos vásárlás) akkor a pixel hibával cseréltesd ki.. -
LoyalGuard
tag
Sziasztok!
kb 1,5 éves, 2017-es ipad pro-nak néha nem érzékel a kijelzője. Nem fagy le, hanem szimplán mintha nem venné az érintést. Teljesen véletlenszerűen jelentkezik, akár a beállításokban akár más alkalmazásban.
Próbáltam utánaolvasni de megoldást nem találtam.
Nincs rajta kijelzővédő (még), Logitech Slim Combo tok van rajta. Nem koszos, töltő nincs csatlakoztatva ilyenkor.
Valakinek bármi megoldás/tanács?
A másik kérdés hogy van egy kb 1mm átmérőjű kijelzőhiba. (csak világos háttérnél lehet észrevenni, akkor is nagyon kell figyelni.) Okozhat ez bármit a jövőben? (leejtve, ütve nem volt)
Köszönöm előre is! -
kalanchoe
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Akkor ez valószínűleg más tészta lehet.
Szerintem még a német kiosztással tűrhető is, ahogy nézem - egyébként nem volt még vele tapasztalatom, de a legtöbb ékezetes karakter megtalálható rajta -, ettől eltekintve még mindig elég baromság, hogy nincs sem különösebb tájékoztatás, sem normális támogatás. -
Stauffenberg
nagyúr
Komolyan mondom agyrák. Mármint oké, bizonyára meg lehet szokni, de nem tudom mitől olyan nehéz ezt megoldani. MS oprendszeren beállítod magyarra és minden ott van ahol kell, ha a fizikai gombkiosztás egyezik. Nem rakétatudomány és pont ettől bosszantó.
(#28473) kalanchoe: Szerintem ez a US billentyűzetre vonatkozik, ahol ezeknek a karaktereknek a helye sincs meg.
-
sid87
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Sajnos nem ismerem a Mac kiosztását, nem volt más Apple termékem az ipaden kívül.
A billentyűzeten minden ékezetes karakter ott van ahol a magyaron, kivéve a hosszú í, amit az FN+ a jobb oldali shift melletti gomb ( - – <> jelek vannak rajta)
-
bkiky01
senior tag
Ilyen csodát használ valaki:
Lightning to OTG Digital AV Adapter 3 In 1 OTG HDMI USB 1080P HD/TV projector Converter for Apple to USB Camera for iPhone Ipad
https://a.aliexpress.com/_dZ26TyY -
kalanchoe
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én a témában csak ezt találtam: [link]
Csak nem tudom, hogy ez mennyire működhet vajon a Logitech billentyűzettel
meg így elég kényelmetlen lenne használni, minden egyes karakternél. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
iPad mini 2-re kijött az iOS12 is.
-
Stauffenberg
nagyúr
Megfelel minden annak, mint egy magyar kiosztású Mac billentyűzeten? Volt aki itt a hosszú Í és a nulla felcserélt helyzetére panaszkodott (bár nem tudom az német kiosztású volt-e vagy esetleg magyar).
Csak mert kedvező árú (max 10-12k) német kiosztású BT billentyűzetet egy kicsit könnyebb találni. Aztán átmatricáznám magyarra. Nekem nem kell billentyűzetes tok, nem is használnám olyan nagyon sűrűn, de amikor igen, leginkább asztalon és olyankor legépelnék rajta egy-két blogposztot.
-
sid87
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én német kiosztású Zagg billentyűzetet használok hozzá, és teljesen jó.
-
-
mazsiii92
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Most csak telefon van nálam, de szerintem nincs különbség, megnéztem app store-ban a skypeot, iOS 10 kell hozzá. Szóval olyan iPadet nézz amire felmegy az iOS 10 vagy újabb. Meglepődnék ha iPad 2-re felmenne.
Megnéztem még pár app kompatibilitását:
Viber iOS 10
Whatsapp iOS 9
Messenger IOS 9
FaceTime iOS 10iPad 2 frissíthető 9.2.1-ig
iPad 3 frissíthető 9.3.5-ig
iPad 4 frissíthető 10.3-ig
iPad 5-6 támogatja a legfrissebb rendszert
iPad Air frissíthető 12.4.6-ig
iPad Air 2 támogatja a legfrissebb rendszert -
Alex91
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Szoftveres szopasok lehetnek, korultekintoen kell vasarolni!
-
parandroid
félisten
válasz
bkiky01
üzenetére
Ezzel pont a stabil, megbízható, megszokott szoftveres környezetet veszítem el, ami a legfontosabb szempont. Ezen az alapon egy linuxos asztali gépet is betehetnék neki, aztán szopathatnám magam éjszakákon keresztül a webkamera driverrel (kiragadott példa). Volt droidos tabletem, nem is valami dzsunka-szökevény (Nexus 7, meg is van még valamelyik fiókban, elvileg működik is, anno újan vettem), de sosem szerettem használni, mindig volt valami hiszti körülötte. Ugyanakkoriban volt egy Retina Minim is, amit sajnos utána eladtam, azóta is bánom, de akkor úgy tűnt, hogy nem használjuk ki, és csak állt a polcon. Mondjuk annak legalább volt értéke használtan, a Nexusnak semmi, hónapokig hirdettem ebayen, csak nevetséges ajánlatok jöttek (kb ingyen elviszem jellegűek).
p
-
bkiky01
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Telekomnál nálunk ez lett nagyszülőknek, csak viberre, 20 ezerért:
https://www.telekom.hu/shop/termek/Huawei+MediaPad+T3+10+16+GB--HUA+MP+T3+10+16GB++GRY?sku=jsku1754626975&contractType=newPostpaid&paymentType=INSTALLMENT&preselectedTariffplanBundleSkuId=sku2910132 -
parandroid
félisten
Miért, a nagyinak egy 16GB-os iPad 2, vagy iPad Mini 2 nem lenne jó skype-ozni / facetimeozni? Komolyan kérdezem, mert én is akarok venni egy régebbi padot anyámnak hasonló céllal, plusz kicsit olvasgatni interneten. Telefonnak egy 5c-t használ, de azt azért most nyáron már kérdezés nélkül le fogom cserélni neki egy 6s-re, abból is lesz harc, hogy ‘ezt most minek kellett, jó volt az még’...
p
-
VD
őstag
válasz
cucumber87
üzenetére
“A keret rá maximum 35 ezer”
Akkor nem iPad lesz a megoldás! -
Cyberbeni
addikt
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Youtubeon van egy csomó videó ezekről.
-
cucumber87
tag
Sziasztok!
Soha nem volt még Apple készülék a családban ezért fordulok hozzátok.
A fennálló helyzet miatt szeretnénk a 80 éves nagyival videochaten (pl skype) tartani a kapcsolatot.
Nyilván korából adódóan stabil egyszerű megoldást szeretnénk tehát bekapcsolva lenne folyamatosan az asztalán egy tartón ő remélhetőleg csak a zöld ikonra kellene kattintson. Ezért is gondoltam ipadre, talán stabilabb nem fagy be és nem indul újra tehát a vidéki mamához nem szükséges menni ha ezzel gond van.
A keret rá maximum 35 ezer, mivel mobilnetet vennénk neki hozzá simet tudjon fogadni.
Melyik szériából ajánlanátok, nehogy véletlenül regebbit vegyünk.
A segítséget előre is köszönöm
-
Na akkor tisztázzuk!
gen1 ceruza működik a 6. Ipad-től mindenen kivéve a 2018-tól kiadott pro-kon. Ebbe beletartozik: ipad 6, 7, ipad mini 5, air 3, pro 9.7, pro 10.5, pro 12.9 (2015,17)
gen 2 ceruza: 2018 pro 11, 12.9, 2020 pro 11, 12.9.
És van ugye a crayon, ez elvileg mindegyik fentebb felsorolt készülékkel működik. Igen, az új Pro-kal is, de ki akarná használni vele?És míg az első sokkal több készüléket támogat jelenleg, lightning csatlakozóval tölthető és párosítható, ezáltal ne is akarjuk egy usb-c-s ipaddel összehozni mert nem fog menni, én is próbáltam személyesen, nem megy. Cserébe a hegyek ugyanazok, tehát felcserélhető, általában kell hozzá egy tok is, mert nincs hova tenni és az ipad seggében töltjük. Vagy cipeljük az átalakítót a lightning kábelünkhöz. Nehéz megmondani mikor van feltöltve, mert külön kell ré figyelni. És még a kis kupakra is figyelni kell, ne hagyjuk el.
Crayon ugyanezen, csak ott a kupak rögzítve van, nyomásérzékenység nincsen és úgy néz ki mint egy játékszer.
Gen 2 pencil, jókora felárral, mert ugye 4 készüléket támogat, 2018 pro 11,12.9, 2020 pro 11, 12.9
Cserébe mindig töltve van, mert mágnesesen csatlakozik az ipad-re és vezeték nélkül töltődik. Fényes(1st gen) helyett matt kivitelt kapott és egy oldala lapos. Ez mind jó arra, hogy könnyebben megfogjuk. Tudja a double tap-ot az oldalán, amivel lényegében egy gyorsgombot ad a támogatott programokban.
Így crayon<pencil1<pencil2 a sorrend. Aki teheti és igénye is van rá vegye a saját ipadjéhez való legjobbat. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kkdesign
üzenetére
Óvatosan ezekkel a kijelentésekkel, többen is írták már a topikban, hogy a nem-Apple billentyűzetek nem mindig a várakozások szerint működnek, karaktereket cserélnek fel.
Próbálok a témában valami értelmes forrást találni, mert már viszket a tenyerem, hogy rendeljem az iPadet, de ha a billentyűzet kérdés nem oldódik meg, az nekem nagy érvágás.
Sem arról nem találok semmit, hogy német kiosztású billentyűzet használható-e magyarra állítva magyarként, minden karakterrel a megfelelő helyen, sem pedig arról, hogy van-e rendes magyar kiosztású virtuális billentyűzet a 12" alatti modelleken is.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Cyberbeni
üzenetére
Régebben találtam egy videót, amikor kijött a 2018-as Pro, valaki probálta hozzá csatlakoztatni az első generációs ceruzát, de nem sikerült. Fordítva viszont nem tudom, használható-e. Azaz a Gen2-es működik-e a korábbi ipad-okkal.. Bár azt meg tölteni lenne nehézkes, az igaz.

Szerk: Ez az a videó: [link]
-
Sumptuous
senior tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
-
kalanchoe
senior tag
válasz
Alex91
üzenetére
youtubeon pont most keresgéltem videók után, ezt találtam: [link] engem eddig nagyon meggyőzött.
szerintem ha ipadet fogok vásárolni (jelenleg még ipad-mba között gondolkodom, meg kicsit később tervezem beszerezni), fixen ez a billentyűzet lesz, még a magyar karakterek hiánya ellenére is. touchpad baromi jól működik, ahogy látom, kb. mint az apple magic touchpadje.crayon témához: istlyeon 15 ezerbe kerül most, akinek nincs szüksége az apple penciles funkciókra, de néha nem jönne rosszul egy toll, szerintem nem rossz vétel.
-
HdRew
őstag
válasz
ricogsm
üzenetére
Én is a Goodnotes-t használom.
Bár sokan megveszik mindkettőt, idáig elégedett vagyok vele, de én is nézegettem a Notabilityt.
És ha már appok, ki milyen task manager appot használ, amivel átláthatóan lehet rendszerezni, hogy éppen mikor van még szabadidőm és mikor van programom?
-
Stauffenberg
nagyúr
+1
A Pencil egy zseniálisan jó kiegészítő (mindegy melyik generáció), már önmagában elég érv egy iPad mellett, bármilyen Androidos deszkával szemben (pedig a Samsungnak a Wacom gyártja a technológiát, de ott meg a legfinomabb kreatív appok egy jó része hiányzik, pl: Procreate), sőt előbb vennék iPadet, mint egy hordozható Wacom Cintiq-et (használtam már olyat egy időben, jópofa a teljesértékű Windows + desktop Adobe szoftvercsomag, de a notebook hardver lepkefing, nagy és nehéz az egész és simán iPad Pro árban mennek, miközben a legolcsóbb Pencil kompatibilis iPad is leiskolázza őket rajz teljesítményben).
Aki nem rajzol, csak jegyzetel, még a Logitech Crayon szóba jöhet, simán Pencil szint csak nyomásérzékenység nélkül. De szerintem nem annyival olcsóbb, mint amennyivel butább.
-
válasz
Sumptuous
üzenetére
“Ez hosszú távon kényelmetlen lehet.”
És szar is..
El kell fogadni, ha van lehetőség akkor tessék kipróbálni az Apple pencilt, ha bejön ki kell fizetni, pár hónaposan még el lehet adni kb akkora bukóval mint amennyibe egy vacak került volna, és ilyen dzsunka érintőceruzákat csak saját felelősségre vásároljatok, senki nem fogja jó szívvel ajánlani, mert már 10 éve is ócskák voltak. -
Sumptuous
senior tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Értem. Szerintem te akkor a Hoco Pencil-re gondolsz. Az ez az 5k-s kategória. Viszont ha jól látom, az van odaírva, hogy a legtöbb kapacitív érintőkijelzőhöz megfelelő. Ebből kifolyólag egy telefonon okés a használata, mert egyik kezedben fogod a telefont, másikban pedig a ceruzát és úgy rajzolsz a képernyőre. Szóval nem ér hozzá tenyered a képernyőhöz. Viszont az iPadon ez más, mert ott, mint egy papírra úgy rajzolsz, tehát rárakod a tenyered a kijelzőre és a toll hegyét úgy használod, hogy a tenyered folyamatosan hozzá ér a kijelzőhöz. Mivel az apple pencil / cryon támogatja a "palm rejection"-t, ezért ott ez nem gond, simán kiszűri a tablet a kezed, és csak a toll vonásaid veszi figyelembe. Ha jól látom a Hoco (/hasonló) toll ezt nem támogatja. Tehát úgy kellene használod, hogy a tenyered nem ér hozzá a kijelzőhöz, hanem afölött "lebeg"/tartod. Ez hosszú távon kényelmetlen lehet.
-
mazsiii92
senior tag
válasz
szilasz1975
üzenetére
Szia!
Ha minden igaz akkor a telefonon kellene beállítani a beállítások / iTunes @ App Store és kapcsold be az Apps-t. -
szilasz1975
csendes tag
Sziasztok,
iPad-at cseréltem és azt szeretném kérdezni, hogy mit kell tennem, hogy ami az iPhone-ra telepítve van (app, játék, stb.) automatikusan telepítődjön az iPad-re is. A régin valahogy működött, az első bekapcsolás után minden települt, de jelenleg nem tudom mit csinálok rosszul, mert ez most nem akar összejönni.
Köszi,
szilasz -
Sumptuous
senior tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Hogyhogy nem kapható? [ÁK] apple.com
Én 3 hete vettem médiából, 33k-ért. Mindegyik 36k volt már, de találtam egyet, amin nem volt árcédula és azt vettem meg (ugye alap vonalkód van rajta) kasszánnál egyből a gyári vonalkódot húzták le, így 32.990. Mint az apple.com-on volt. Csak nem kellet rá várni.. Bár annó mikor néztem az ipad-ot 50k volt amit szántam rá (ezt írtam is) végül majdnem ennyiért vettem "csak" egy ceruzát.. huh.

Az a baj, ha bejön egy idő után a ceruza, akkor kevés lesz a crayon. Ha meg nem, akkor az is felesleges vétel. Szvsz. könnyebb eladni egy eredeti tollat, mint az utángyárott/hasonló terméket.
-
Alex91
félisten
[link] , ilyenje van mar valakinek?
-
válasz
parandroid
üzenetére
Air: Az is jó, de ott nincs promotion (120hz) amitől fluidabnak tűnik minden és ugye abból nincs nagyobb méret ami nem elhanyagolható dolog.

SP1-esem volt, a ceruzája nem volt rossz, de sajnos idejétmúlt gépek azok (sp6-7 más tészta, de kinek mi az igénye) -
parandroid
félisten
Köszi. A nagynak szerintem ráér a dolog majd érettségi ajándéknak jövő ilyentájt, majd meglátjuk, akkor mi lesz a legjobb vétel. Most egy régebbi surface proja van (sp2), de a jegyzetelés nemigen működik vele, de ez másik topik. Rajzolni amúgy jól gondolom, hogy az air annyira nem buli, mint a pro?
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Egyetértek smc kollégával.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Persze, nem kell kapkodni, jegyzetelésre is rengetegen használják megelégedéssel. Arra mondjuk szerintem egy air-nél többet nem érdemes költeni. A kicsinek meg érdemes megfontolni egy 2. gen 12.9-es pro-t használtan, olcsóbban ki lehet jönni és szinte mindent megkap amit a legújabbnál.
-
parandroid
félisten
Nagylány nemsokára egyetemre megy (jövőre végez), már pedzegeti, hogy jó lenne egy ipad pro jegyzetelni, a másik még kisebb, de ő meg rengeteget rajzol. Nem lesz nekem olcsó a következő pár év megint, azt hiszem. Mindegy, egyelőre ki lehet próbálni a rajzolást a sima ipadon, aztán ha nagyon belejön, akkor léphetünk tovább.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Intuos Pro van otthon, az Apple Pencil hozza a Wacom Pro Pen tudását, leszámítva a gombokat és a radírt, így szerintem jól döntöttetek. Később majd ami még pluszt jelenthet az egy ipad pro (120hz-es laminált kijelző)
Más: Rendelhető az új Magic Keyboard!
[link]
Jövő héten már lehetnek tesztek is!
-
VD
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Előnye max annyi, hogy olcsóbb. És íráshoz jó. DE! Nincs nyomásérzékenység, így rajzhoz korlátozottan használható.
Valamint tudtommal csak a sima iPad-vel megy (6. generációs) a Pro-kal nem kompatibilis.most nézem és azt irják a logitechnél, hogy:" Now compatible with all iPads (2018 releases and later)"
Ha csak jegyzeteléshez kell, akkor lehet egy olcsóbb alternatíva!
Egyéb esetben marad a pencil! Ahogy néztem 8-10e ft a különbség. Szerintem jobban megéri a pencil, ha valaki komolyabban használja! -
válasz
parandroid
üzenetére
Rajzra az Apple-t vedd. Crayon NEM nyomásérzékeny, csak dőlés. Ha tudod mit jelent és van már wacom otthon, akkor innentől egyértelmű a dolog.
-
parandroid
félisten
Pont ez lenne a kérdésem. Szereztem egy használt 2018-as ipadet, lányom rengeteget rajzol, és a pc+wacom verzió nehézkes. Ha bejön, akkor az ipad marad netezni, ő meg kap egy airt, vagy olcsóbb prot. Rendeltem már hozzá egy Pencilt, de nézegettem ezt a logitec crayont is. Reális alternatíva, van valami előnye is az apple pencilhez képest? Ár, nyilván, de ezen a szinten ez most nem számít (50 vs 100 eur), fontosabb, hogy mennyire jól használható rajzoláshoz. Tudom, nézhetnék összehasonlító youtube videókat is, de én abszolút nem értek hozzá, nem én rajzolok.
p
-
csabiks
senior tag
Sziasztok!
Ipad minin jatszik valaki COD battle royalet? A sima tdm maximum grafikan, tokeletesen folyamatosan fut, a battle royale modban mintha leesne az fps a felere. ez a memoria miatt vagy mi miatt lehet?
-
VD
őstag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Logitech Crayon az egyetlen használható pencil alternatíva. Nem 5e ft....
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
en az ipad arat mindig apple pencillel egyutt nezem..
mas ugyese erhet a kanyarba sem -
teleahocipöm
senior tag
Valaki használ vagy próbált már kínai érintőceruzát iPadhoz? 5e -től már láttam.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Ma érkezett ipad pc-vel összekötve azt írja: nem töltődik.
Miért? Vagy csak saját töltőjével töltődik?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Kötelező darab a karifa alá! Asus Tuf Lap!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. Noti nekem kenyelmetlen az asztali gephez kepest.
Mondjuk egy billentyű tesztre kíváncsi lennék lassan.
meg így elég kényelmetlen lenne használni, minden egyes karakternél.