Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Alex91 #27599 üzenetére
Öhm... ez a Lightning csatlakozó sebessége? Vagy az Air 2019-ben már gyorsabb Lightning port van? Vagy aki használható csatlakozót akar, annak csak a Pro jöhet szóba Type C-vel?
(Bocs, teljesen kívülálló vagyok az Apple ökoszisztémán, anno használtam egy céges iPad 3-ast, de az nagyon nem ma volt). -
Alex91
félisten
válasz
Stauffenberg #27595 üzenetére
USB 2.0... mar a sebesseg.
-
Alex91
félisten
válasz
Downsampling #27597 üzenetére
Kapcsold ki a mobilodon az iPadet...
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Újabb kérdés: azt vettem észre, hogy amikor hívnak telefonon, immár nem csak az iPhone-om és az Apple Watchom jelzi a hívást, hanem az iPad is. Csörög, jelez, minden... Ezt mégis hogyan? Sim kártya nélkül? (illetve egy másik sim-kártya van benne). Azt oké, hogy a telefonom és az iPad látják egymást Bluetooth-on, de nincsenek összekapcsolva.
Viszont ez nekem nagyon nem jó, mert miközben dolgozom az iPaden, ne ő jelezze a hívást (ott van a rá a telefon és az óra), ezzel a munkamenetemet megszakítva...
Ötlet?
-
Downsampling
senior tag
válasz
Stauffenberg #27589 üzenetére
Sajnos nem jutottam előrébb. Vagyis azt tudom, hogy nekem eddig egyetlen pendrive-ommal sem hajlandó működni az Ipad 2019. Megpróbáltam a legkisebbel is (8 GB), de arra is azt írja, hogy túl nagy teljesítményigényű háttértár. Még úgy is, hogy közben töltőre volt dugva az iPad (ezzel a gyári kamera adapterrel, aminek van USB és lightning bemenete is). Mondjuk a 8GB eleve olyan lenne, mint halottnak a csók a 32 Gb-os iPadhez… Egyelőre nincs alkalmam más pendrive-okkal próbát tennem, de ahogy lesz, megírom.
Esetleg tényleg írhatna ez ügyben olyan, akinek van tapasztalata ilyen téren. Akár konkrét pendrive (háttértár) típust is közölve. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Alex91 #27593 üzenetére
Mit jelent a lassúság? Jó pár (akár UBS 3.0) pendrive tud lassabb lenni még egy izmosabb HDD-nél is. De nekem azért akad néhány teljesen elfogadható sebességű (100+ MB/s), az egyik ilyen Sandisk mindig a kulcs csomómon fityeg. Ez persze még mindig soookkal lassabb egy mai okostelefon/tablet belső memóriájához képest, de ha erre a sebességkülönbségre gondolsz, az nekem elfogadható.
Engem ilyen praktikus dolgok érdekelnek, mint például az, hogy egy kártyaolvasót bedugva fel tudjam másolni a fotóimat szerkesztésre (a fényképezőgépeim tudnak Wi-Fivel csatlakozni, de az csak a Jpeg-et viszi át, a RAW-t nem), aztán meg helyet ne foglaljon onnan meg mondjuk egy 128-as pendrive-ra megszerkesztve exportálom.
Ugyanígy mondjuk ha filmeket vinnék magammal egy útra, akkor inkább tenném egy pendrive-ra, minthogy a 32/64 GB belső tárhelyet terhelném vele.
-
-
Alex91
félisten
válasz
Stauffenberg #27589 üzenetére
Elviekben megy a legujabb OS-sel. A gond az, hogy alacsony fogyasztasu eszkoz kell, vagy kulon tap. A masik problema, hogy kvazi lassu az adatatvitel sebessege. (Gondolom a legujabb usb-c-s Pro-kon talan nem gond a sebesseg.)
De van specielalis pendrive is Apple eszkozokhoz, vagy vezetek nelkuli hattertarral is lehet operalni... -
Rent
senior tag
Szavatosságot (+1 ev) igen, viszont 1 ev gari idon belul Rad, mint cegre az ujboli 1 ev vonatkozik. Olvasd at az elozo posztomban a fogyasztovedelem oldalan, hogy mit irnak, egyertelmu, hogy ujraindul az 1 ev. Sok sikert!
Kozben az apple hivatalos maile megjott, amibe elnezest kernek a telefonon elhangzottakkal szemben, hivatalosan nem tajekoztathatnak senkit (sem istyle sem en), az oldalukon fent van, hogy a magyar jogszabaly (ptk) alapjan jarnak el.
Az meg egyertelmu, mert a fogyasztovedelem telefonon is megerositette.
-
hitchins
őstag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Downsampling #27512 üzenetére
Kicsit elővenném újra a kérdést, sikerült azóta esetleg megoldani a problémát, hogy az iPad 7 nem kezelte a rádugott pendrive-ot? Mondhatni fontos funkció lenne.
Bár nem erre venném az iPad-et, de itt az előző hozzászólásokban volt egy USB HUB linkelve, ez akár arra is alkalmas lenne, hogy fényképezőgép memóriakártyáról valami külső tárhelyre backupoljak? A kérdés általánosságban szól a topikhoz.
-
Rent
senior tag
Fél órát beszéltem az apple ügyfélszolgálatával, végül egy nagyon segítőkész kollégával beszéltem egy felsőbb szintű osztályon, aki megígérte, hogy tájékoztatja az Istylet, hogy a ptk val megegyező módon kerüljön rá majd az átvételi papírra az új jótállás (1 év) + 1 év szavatosság.
Nyílván nem volt egyszerű meggyőznöm erről, de sikerült.
Nem tudom, hogy az index mennyire kapná fel az ügyet, hogy az apple félretájékoztatja az ügyfeleit, ugyanis csak a 90 napot szajkózzák, amit külföldről vettek át, viszont az negatív a magyar ptk val szemben és az oldalukon is ez van leírva, illetve a resellernél is ezt ajánlják fel nagy kegyesen.Fejleményekről később írok.
-
Rent
senior tag
Az előbb egyeztettem a a Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi-felügyelti osztály ügyintézőjével, tájékoztattak, hogy csere esetén az egész termék, javítás esetén az adott alkatrész jótállási ideje 1év valamint a szavatossági ideje további 1 év, amennyiben ettől eltérő időtartamot akar megszabni egy adott cég, akkor 2020.03.01 után a területileg illetékes kormányhivatalhoz kell fordulni.
Nem is értették a 90 nap illetve 1 év szavatosságot. Nem tudom honnan vehette a cég.
-
Rent
senior tag
válasz
ittakary #27585 üzenetére
Mi alapján volt 1 év? Mire hivatkoztak?
A fogyasztóvédelem szavatossággal foglalkozó oldala: [link]
Ahol idézem: “Milyen határidőn belül reklamálhatunk?
Az új Ptk. főszabálya szerint a jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén azonban a szavatossági idő hosszabb: a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el.
Fontos szabály, hogy nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni. A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik.“Értem én, hogy a tapasztalat az az, hogy csere esetén az elmúlt időszakban 1 évet adtak, csak azt szeretném tudni, hogy mi alapján, mert az Eu és a fogyasztóvédelem oldalain található információ alapján egyértelmű, hogy 2 év kellene, hogy legyen csere esetén.
Elnézést, hogy volt egyezőség a két posztom között tartalmilag, tényleg érdekelne, ha létezik a fentiekkel ellentétes tartalmú álláspont a szavatosság idejére vonatkozóan.
-
Rent
senior tag
Előző posztomban a "magánszemély és vállalkozás esetén" helyett "magánszemély és vállalkozás között", elnézést az elgépelés miatt.
-
Rent
senior tag
Ipad Pro 2017, 256gb Wifi, Istyle vásárlás 2018. november.
Észrevettem az enyémen is, hogy előjött egy úgynevezett Light Bleeding hiba (képernyő bal szélén a háttérvilágítás bevilágít több ponton). A hibára rákeresve feljött egy macrumors fórum, ahol 124 bejegyzésből nem volt nehéz leszűrnöm, hogy elég sok készüléket érint a probléma.Tegnap az apple ügyfélszolgálatát felhívtam, először rám akarták verni, hogy letelt az 1 év garim tavaly novemberben, de adnak szívesen kontaktot ahol javítják, viszont saját költségemre.
Mondtam, hogy köszönöm, de az Isamurai oldalán is látom, hogy egy kijelzőcsere kb. 140 ezer Ft. Amíg tartóba raktak (többször egyeztetett a call centeres a kollégáival), megtaláltam a neten, hogy magánszemély és vállalkozás esetén létezik az 1 éven felül még egy év szavatossági idő. Felolvastam a Call Centeresnek, majd megint egy hosszas várakozás után (egyeztetve egy másik osztállyal) elismerte, hogy létezik valóban ilyen (amennyiben magánszemélyként vásároltam, de ezt nem mondta a beszélgetés elején) és az Istyle-hoz irányított, hogy rajtuk keresztül adjam le és megoldják a problémámat térítésmentesen.Az Istyle ügyfélszolgálata telefonon annyit mondott, hogy ha az apple ezt mondta, akkor így van, Ő ezt sajnos nem tudja (miért is tudná, az apple, vagy egy prémium reseller elsőre, hisz nem az ügyfelekért, hanem azok pénzéért vannak). Az Istyle oldalán kértem a mai napra időpontot, bevittem, átvették a készüléket (doboz, kiegészítők maradtak nálam), majd tájékoztattak, hogy 5 munkanapon belül megkapom az újat, értesítenek, ha mehetek érte.
Kérdésemre (mennyi garit, szavatossági időt kapok) azt a választ kaptam, hogy 90 nap jótállást és 1 év szavatossági időt az értesítőtől számítva (amikor kiküldik az emailt, hogy mehetek érte).
Ezután ezt a kérdést emailben feltettem az istyle szervizes ügyfélszolgálatának is, ahol ugyanerről tájékoztattak (1év), majd válaszoltam és meghivatkoztam az EU hivatalos oldalán Magyarországra vonatkozó jótállás azon részét, miszerint:
"A javított/kicserélt termékek esetében újraindul a szavatossági időszak?
Igen, új kétéves szavatossági időszak veszi kezdetét a termék cseréjekor. Javítás esetén az új alkatrészekre szintén új kétéves szavatosság vonatkozik. A javítás idejére a szavatossági időszak fel van függesztve."
Egyébként megtaláltam ezen részt a fogyasztóvédelem oldalán is, melyből idézve:
"Az új Ptk. főszabálya szerint a jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén azonban a szavatossági idő hosszabb: a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el."
majd folytatva lejjebb: "A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik."
Válaszuk után természetesen majd leírom az Ő álláspontjukat is.
Bocsánat a hosszú posztomért, de ne hagyjátok magatokat megvezetni, ha csak 1 személy is hasonló cipőben jár és ez segített Neki, már megérte begépelnem. -
gergo0328
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésem?Olyan problémába ütköztem, hogy van egy 2019-es Ipad-em és hozzá egy 1. generációs Pencil. Nos ha elkezdem használni rajzoláshoz a Pencilt egy ideig jól működik majd egyszerre kezdi el érzékelni a kezemet ami a kijelzőn van és a Pencilt is. A ceruza nem merül jól fel van töltve és új frissítés sincs.
Valaki találkozott már ilyen problémával?
Köszi a választ! -
Madwe
nagyúr
válasz
SharpSA #27573 üzenetére
tömören leírtam a kulcsszavakat, lévén offtopik, nem akarok itt erről sokat írni... akit érdekel az syno topikot megnyitja majd keresőbe beírja h sonarr, esetleg googlebe, vagy rámír privátot, ha érdekli de elakadt. ennél több, h automatizált sorozat s filmletöltés s mivel, ebben a topikban sztem felesleges írni?
-
Antonio
senior tag
Egy büdös szót nem értettem abból amit leírtál, de az csak az én hibám
öreg vagyok én már ehhez. de ettől függetlenül köszönöm.
Leszedtem a NASmeister appot tegnap a telefonomra. Tök egyszerűen működik a letöltés vezérlés, nekem tökéletesen megfelel. Linket letöltöd "valahonnan" megkérdi hova töltse a NAS on a cuccot oszt kész ...
köszönöm
-
Madwe
nagyúr
válasz
Antonio #27560 üzenetére
syno - safariból simán vezérelheted. De egyébként használj rajta sonarrt és radarrt, automatizálj, ne manuálisan csináld mint egy khmm
s akkor trakt.tv sync mondjuk wathct-el megy + sonarr felülete, vagy elé egy organizr.
ms pack - megszokható, de azért erre szvsz jobb egy laptop. -
jófejsrác
senior tag
Használ valaki usb-c to hdmi kábelt? Monitorra, TV-re kötés céljából? Ha igen melyiket ami működik is és vállalható az ára?
köszi
-
Antonio
senior tag
Nagyon szépen köszönöm az értékes hozzászólásokat es a linkeket
-
B.i.L
senior tag
Ide is beteszem,hogy megmaradjon :
Akinek gondot okoz a fájl átvitel " [link] itt" egy kis cikk,nem próbáltam. -
tradeelek11
aktív tag
válasz
Antonio #27560 üzenetére
Arra azért figyelj oda ,hogy az MS office úgy van(volt) kitalálva ,hogy 10 coll felett fizetős és
a 365re tudsz előfizetni de van rá egy olyan "okosság" de nem warez ami megéri(ha érdekel keress priviben) Én 3in1 miatt vettem a 11prót.1., tablet nincs miről beszélni :-)
2., 2. kijelző régebben Mac illetve Win10 alatt Duet Dysplay. De már Catalina alatt az sem kell.
3., És ez számomra tényleg elég fontos volt. Az számítógépet nem váltja ki (nekem) viszont a
laptopot igen!!! A Logitech KEYS-TO-GO billentyűzettel:
https://www.logitech.com/hu-hu/product/keys-to-go?crid=1762
Citrix x1 egérrel:https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=citrix+x1&_sacat=0
És a https://jumpdesktop.com/ alkalmazással én elvagyok.Ez egy távoli asztal alkalmazás saját protokollal ha valakit érdekel érdemes rákeresni.
Itt ugye nem az Ipad dolgozik hanem a géped ami fontos a mobil neted legyen stabil.
Akit érdekel érdemes körbe járni a támogatott egereket mert mikor még nem volt IOS13
akkor is támogatta a Jump.Nem nagyon látszik de itt egy win7 es VPSen vagyok.
-
SidCorky
őstag
válasz
Antonio #27560 üzenetére
Heti egy-két napot csak iPaden dolgozom külső billentyűzettel (bár egér helyett Pencillel vagy simán ujjal) Wordben, eddig nem vettem észre különbséget az asztali verzióhoz képest, szerintem az Excelnél és PP-nél is ez lehet a helyzet. Ha még nincs meg a motyó és a nagyfaluban élsz, akkor az iStyle/iCentreben kirakott iPadeken meg tudod nézni ezeket, az Office általában fel van rájuk telepítve.
-
Antonio
senior tag
Ha netán belecsapok a lecsóba és tényleg meglépem hogy otthon már csak apple telefonok egy Ipad mini és egy PRO lesz akkor már csak a következőket kell megoldanom:
(régi pc-s játékokról le kell hogy mondjak körökre osztott stratégiákról stb ... de gyerek mellett már úgy sincs opció
)
- letöltés vezérlő kezelése (Synology NAS-on) de azt hiszem ez megoldható DS fájlkezelővel (ezt még le kell tesztelnem telefonon)
- MS office (excel/world/power point) kezelés szerkesztés= erre néha azért szükség lenne, ha netán céges laptop nincs otthon. Mikor feleségem megtudta miben mesterkedek (laptop száműzése), rögtön elővétózta a dolgot pont a MS doksi kezelésre hivatkozva.Van valakinek itt személyes tapasztalata hogy néhanapján egyszerűbb MS office kezelése/készítése (Excel/powerpoint) abszolválható mondjuk egy billentyűzet [link] + netán egér támogatással?
Visszaolvasva a topicot voltak pro-és kontra vélemények bár furcsálltam hogy a kontra véleményeknél sokszor azt hozták fel hogy nehéz fekve szerkeszteni, ... mondjuk én eleve ha ilyen MS szerkesztésről lenne szó akkor azt asztalhoz ülve bill+ egér combóval kezdeném ..
-
Alex91
félisten
válasz
Antonio #27556 üzenetére
1. Marciusra varjak, de lehet, hogy szeptember lesz belole...
2. Nem tudni, hogy mennyit esik, vagy egyaltalan esni fog-e az ar. Es az is lehet, hogy majd az uj megjelenese utan fel ev mulva, vagy karacsonykor kerul elo egy elfekvo keszlet, amit esetleg jo aron kiszornak, mondom esetleg... Es sokszor ezt is ki kell fogni, mielott elkapkodjak... -
Antonio
senior tag
Sziasztok
Pár hozzászólással korábban már valaki említette hogy idén Március környékén mutatják be az új pro-kat, aminek hála csökkenhetnek az árak.
Van valami "kőbevésett" dátum? Vagy a koronavírusos Kínai leállások befolyásolhatják?
Érdekelne mert nincs olyan messze a március és ha úgy döntök hogy veszek prot, ne szalasszam el.Pár napja merült fel nálam hogy nagy böszme Dell precisionomat leváltom egy Ipad (pro) ra
mert nincs kihasználva illetve már szinte csak böngészek rajta. Bár a váltás oka nem csak a precision mérete ha nem a Windows életképtelensége. értss hiába vettem egy erősebb gépet hogy évekig ne legyen gondom, és minden az utolsó száll kis nyomorult programig official, iszonyatos lassú a gép, és nincs kedvem fél évente újra rakni/rakatni a widowst mer ezen már csak az segít...milyen "áresésre" lehet számítani tehát ami ma mondjuk
iPad Pro 11" 256 GB Wifi ~ 300k az mennyi lehet 1-2 hónap múlva? ... vagy ez már a leárazás előszele? -
Süvi
őstag
válasz
zadir1 #27550 üzenetére
Documents appot javaslom, remek PDF olvasó és jegyzetelő, fájlkezelésre is tökéletes.
Több megoldást is tudsz vele:
1, Automatikusan tud szinkronizálni fajlokat, mappákat Felhőkből.
2, VAn egy másik beépített nagyon jól működő része. Doctransfer -
kkdesign
senior tag
válasz
zadir1 #27550 üzenetére
Hello! Ha letoltod az adobe acrobatot, akkor az az ituneson belul megjelenik. Nem vagyok gep elott, igy lehet hogy falsul irom le de azthiszem amikor ranyomsz a tableted kis ikonjara itunesban akkor ott ahol zenet tudnal ra tenni ott kell megkeresni dokumentum ratételt, majd ott fel lesznek sorolva programok, azon belul az acrobat is. Rakattintasz majd lesz egy tallózás gomb is valahol ott a környéken. Utana kivalogatod gepedrol a pdfeket es raimportalod. Kb ez a folyamat, ha nem eleg pontos akkor bocsi
este tudom tuzeteyebben leirni neked, de addig lehet valaki kiegesziti 🙂 de remelem tudtam segiteni.
-
zadir1
tag
Hali!
Ipad 7-en szeretnék olvasgatni, tanulni. Letöltöttem gépen ncore-on könyveket. Mégis, hogy a búbánatban lehet pdf fileokat átvinni az ipad könyvtárba? Letöltöttem az itunes-t is, de csak nézem mi van az ipad-on és vásárolhatok az applestore-ból gépen is rá....
Eddig csak google drive-on kesresztül sikerült. Tud valaki jobb megoldást?
-
Def26
félisten
Sziasztok!
szerintetek a wish -es "apple pencil" megéri azt a 2000ft -ot?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Peterzon94 #27543 üzenetére
Nem sürgős, de ezért kérdeztem, hogy mely modellek frissítésével lehet számolni, mert ha a kiszemeltek esetén ez kizárt, akkor felesleges várni. Az Apple-nél csak akkor megy lejjebb bárminek az ára, ha már van belőle újabb.
-
Peterzon94
tag
válasz
Stauffenberg #27540 üzenetére
Ha annyira nem sürgős, szerintem várj még 1 hónapot, elvileg márciusban lesz 1 event ahol jönnek új iPadek pletykák a szerint. Biztos lejjebb fognak menni az árak.
-
ruarua
tag
válasz
Nekem korábban a 2018as sima iPad volt, nem akasztotta meg semmi. Mivel napi szinten használtam, beruháztam egy pro-ra. Viszont nagy különbségeket nem érzek napi használat mellett.
-
Stylerr
addikt
válasz
[link] Itt csak 159 ezer.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ruarua #27539 üzenetére
Azt sejtettem, hogy nem bántják. Az új Air-re mennyire van esély? Az most lesz 1 éves. Ha ilyen MM és hasonló helyeken leesne a mostani ára ~150k környékére, még talán le is csapnék rá (most éppen 180k).
De ahogy hitchins mondta a sima iPadre az MM-es 110k árat, már nincs olyan messze a kitűzött plafontól és lehet csak 32 GB meg A10, de szoftveresen gondolom jó sokáig támogatva lesz még.
-
ruarua
tag
válasz
Stauffenberg #27538 üzenetére
A sima iPad szeptemberben jelent meg, szóval kizárt hogy frissítenék most márciusban . Max a pro-t, az viszont csak a pro-t csökkenti.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hitchins #27537 üzenetére
Android tabletet nem akarok, az egy nyújtott telefon OS, telefon appokkal. Van egy OnePlus telefonom, azt imádom, volt anno (amíg a Google csinált ilyet) Android tabletem. De ma már úgy vagyok vele, hogy ha már tablet, akkor iPad.
iPaden legalább létezik direkt tabletre fejlesztés. Nem vagyok grafikus, hanem fotós, de ha már itt kötök ki valami Pencil kompatibilis generáció mellett, már simán ráfanyalodnék a Procreate-re például.
Btw most márciusban fognak új iPadet bemutatni, nem? Ilyenkor a kifutó generációk ára lejjebb esik.
-
hitchins
őstag
válasz
Stauffenberg #27525 üzenetére
En most vettem egy ipad 7-et de ez nem netto 106 hanem brutto 110e a mediamarktban pl.
Egyebkent ha nem ragaszkodsz ioshez miert nem nezel korul droidos oldalon? Samsung s5e nem rossz gep ahogy olvastam. Kijelzo van olyan jo mint ipade es 16/9es a kepernyo ami az altalad irt tartalamakhoz netflix/youtube idelaisabb lehet. Pen-t ugy tudom nem tamogat de billentyuzetet biztos. Multkor lattam azt is 115e korul. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Stauffenberg #27527 üzenetére
Értelek. Itt inkább a 100k alatt, ami nagyon leszűkíti a készülékeket. 10.5 pro is szóba jöhet, ha használtban találsz egyet, de az is 100k felett lesz valahol.
-
|AP|
veterán
válasz
vadászcsiga #27529 üzenetére
az egeret sikerült megoldanom, már csak az í<>0 para van. Többet tényleg nem ér nekem a dolog, drágább cuccot nem vennék ennél.
Ha meg annak a megoldására is lenne valakinek ötlete, akkor teljesen jó lenne ennyiért.
Csak kíváncsiságból: a gyári magic keyboarddal nincs ilyen gond? Hiszen ez nem a billentyűzet hibája, hanem ipad OS gond
-
Zilliax
csendes tag
Sziasztok. Gyerekek kezébe került az ipadom, és egy játékban shopban vásároltak 50k értékben Pack meg kiegészítőket . Beléptem az iTunes vásárlásokba,kezdeményeztem a pénz visszatérítést , de azt Írják az ügyintézők hogy megvizsgálták az ügyemet és nem tudnak adni visszatérítést. Akkor ennyi így jártam ?van ötletetek vagy tapasztalatotok vagy bármiféle javaslat ,hogyan tudnám a pénzemet vissza kapni ?felhívtam a bankom is, és azt mondták le fogják emelni ,ők ezt nem fogják tudják megakadályozni. írtam a Hearthstone ügyfélszolgálatának is ,azt írták ők nem tudják visszatéríteni vegyem fel a kapcsolatot az iTunes al.
-
|AP|
veterán
Végül egy ilyet [link] vettem és hát nyugodtan mondhatom, hogy félsiker
Vagy inkább 40%
Szóval a billentyűzet fasza, jól is néz ki, van rajta rendes hosszú í (erről később), a minősége is rendben van és méretre jobb, hogy nem olyan apró, mint az Ewent, sőt van rendes numerikus bill. is. Hangosnak hangos, dehát ez van.
Ami miatt mégsem tökéletes az az, hogy hiába állítom az ipaden a hardveres billentyűzet nyelvét bármire (automatikus, magyar, magyar-QWERTY), a hosszú í és a 0 fel van cserélődve és az egyéb karakterek (@, \, stb) sem ott vannak, ahol egy magyar billentyűzeten kellene lenniük.
Hosszabb távon vagy megszoknám, vagy megőrjítene, de pont azért nem vettem magic keyboardot, mert túl sokat azért nem fogom használni, csak pár alkalommal.Az egér már egy másik történet, hiába csatlakozik BT-n keresztül az ipadhez, meg sem moccan. Ha a 2,4G-s vevőegységét bedugom, akkor működik, dehát ugye pont azért vettem BT-s bill+egér kombót, hogy ne kelljen ezzel szórakozni.
Gondolkodom még, hogy visszavigyem az egészet és visszakérjem a pénzt, de a bill. tényleg nem rossz, csak hát ugye nem tökéletes...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kkdesign #27526 üzenetére
Ugye onnan indultunk, hogy vennék a közeljövőben valami 100k alatti eszközt* netezés, Youtube, Netflix és esetleg szöveg körmölésre.
*= Subnotebook vagy iPad
Az új iPad Air 2019-et azért hoztam példának, hogy az elmúlt napokban minél inkább beleástam magam tesztek olvasgatásába, kb ez tűnne most nekem kompromisszummentesnek (többnyire). Sőt, bejönne vele akár annak a lehetősége is, hogy tudok rajta akár 4K videót is vágni (na nem olyan heavy usage szinten, mint asztalin, de egy-egy családi videó összedobható lenne rajta). Csak ugye ez az eredetileg kitűzött kereten messze túlmutat már.
Ehhez képest egy 200 ezres használt MacBook már az a szint, amire biztosan nem költenék, ennyiből Windows gépből is kifogható már használtan valami izmosabb, könnyen hordozható, kijelzőben is frankó példány, amiben bármihez könnyű hozzáférni három csavar kitekerésével.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Stauffenberg #27525 üzenetére
Féligmeddig a válaszom átmegy offba, de akkor esetleg használtan mondjuk egy macbook 12' ? azok olyan ipad air3 környékén vannak árban, viszont ha az ipadhoz vennél billentyűzetet, akkor viszont már vagy egál, vagy a 12 colos macbook előnyére fordulna a kocka, és annak a képernyője vciszont nagyon frankó.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
*Mukeey* #27505 üzenetére
"100 alatt használtan elég ergya subnotikat lehet venni, régi, 2. vagy 3. generációs Intel Core-okkal. Ezeket szétverik az iPad-ek. Kijelzőről nem is beszélve."
Kétség sem fér hozzá, hogy "szétverik", de igazából a netezéshez, Youtube, Netflix miért is nem elég egy 3rd Gen Core-i5 egy SSD-vel megtámogatva?
Én nem a teljesítmény, hanem a kijelző minősége felől közelítettem meg a kérdést és hát egy iPad ebben már valóban messze lekörözi ezeket a gépeket, nem beszélve a netezési élményről. Viszont ha meg azt nézem, hogy körmölnék is rajta szöveget, abban megint a laptop kerül előnybe, nem vagyok asztalhoz kötve, ha még spéci billentyűzetre is kell költenem az megint újabb több tízezer forint.
Btw én az iPad Minit a magam részéről elvetettem, nekem ez méretben túl kicsi, miközben a mai telefonok már 6" fölé nőnek ez a 7.9" szerintem kicsi (ha 16:9-es videót eresztek rá, ez még kisebb különbséget jelent).
Azt mondjátok, hogy 2018-as iPad 9.7" alá ma már nem érdemes lőni, ezek olyan 80k körül vannak használtan, az újabb modell meg nettó 106k. Akkor már megfontolandó az, friss, én bontom ki, stb, stb. De ennél is idegesítene, hogy (amennyire a tesztekből kivettem) nem igazán különbözik az elődjétől, csak a Smart Keyboard, Pencil támogatásban, meg elhanyagolható mértékben nőtt a kijelző. Viszont ami maradt, az az elavult előlapi kamera, gyatra 32 GB belépő modell, nincs gyorstöltés (ami szerintem engem jó párszor felidegesítene, mikor indulnék valahova és még sehol sem tart, azt hittem az Apple-él is már évek óta alapvető ez a képesség, de egy pár hónapos készülékben nincs benne), már 4 éves az A10 chipset, nincs TrueTone és laminált kijelző (utóbbi kettő kevésbé izgat).
A hardverben sokkal jobb iPad Mini ugye nálam kiesett, felette a 2019-es iPad Air van, de az már sokkal drágább, cserébe kb az lenne olyan, amivel tökre kibékülnék. Szóval ahogy a laptopok terén, úgy itt is komoly kompromisszumok vannak. Nincs olcsón teljes frankóság. -
korcsillio
addikt
válasz
Cyberbeni #27523 üzenetére
Tanuláahoz kellene páromnak.Most egy ipad 3 van neki de már lassú és sok app nem kompatibilis vele amire szüksége lenne.
Annyi a lényeg hogy bírja ha több program fut egyszerre,ne lassuljon tőle.Ezért nem tudom hogy melyiket vegyük,mert árban nem mindegy ,de azt sem akarom hogy utána meg bánjuk az olcsóbbat. -
Cyberbeni
addikt
válasz
korcsillio #27522 üzenetére
Attól függ, hogy mire akarod használni.
-
válasz
korcsillio #27520 üzenetére
Proci, A12 vs A10, kijelző és talán a kamera.
Air-nek laminált, true tone és nagyobb a kijelzője. -
Cyberbeni
addikt
válasz
koxkids #27518 üzenetére
Max olyan helyről hallhattad, ahol találgattak. Tényleg kétesélyes, de valószínűleg megkapja a 14-et. Plusz ebben a témában nincs is olyan ember, aki hivatásos találgatónak számítana, tehát erről 90%+-os infót tényleg csak akkor lehet mondani, amikor már biztosra tudható.
De venni tényleg nem ajánlott, iPad 6 (2018), ami most olcsó tabletnek a legjobban megéri szerintem.
-
válasz
korcsillio #27517 üzenetére
Attól függ mire tervezed használni. Nekem Air2 van lassan 5. éve. Már azért nem olyan acélos, plusz ahogy lehet hallani az idén megjelenő iPadOS 14 nem lesz már támogatott.
Én újabb modellt javasolnék. -
korcsillio
addikt
Sziasztok.
Szeretnék használtan vásárolni...air 2 -t még érdemes venni? -
törölt tag
válasz
Downsampling #27510 üzenetére
Bejártam ezt az utat bluetooth fülessel és bluetooth billentyűzettel. Két vacak, folyton szakadozó füles és egy billentyűzet után részemről az a legolcsóbb, ha egyből a "rendes" cuccot veszed.
-
|AP|
veterán
válasz
Downsampling #27510 üzenetére
én egy ilyet fogok bepróbálni. Touchpad a 40ezres Magic keyboardon sincs, amennyit viszont én használnám, arra ez is jó lesz remélhetőleg. LEgfeljebb lesz még mellé valami apró BT egér is.
-
lindermen
senior tag
Sziasztok! Ipad 2019 10,2 és Mini 5 között nem tudok dönteni. Az erősebb vas miatt venném a minit, viszont 2-3 évre tervezek vele maximum, arra pedig lehet elég lehet a sima 2019-es is. Az árkülönbségből pedig bőven kijön egy pencil is. Mi a véleményetek? Van esetleg aki használta mindkettőt? A méretben is talán a mini lenne a nyerőbb, mini 4-esem volt korábban.
-
Downsampling
senior tag
válasz
zaskar #27511 üzenetére
Nekem egy pár napos iPad 7 gen (2019) 32 gigás (ezért is kéne a bővítés).
Én sem gondolnám, hogy az USB 3.0 több áramot kérne mint az USB 2.0, sőt, szerintem a külső DAC, ami egy Audiquest DragonFly RED (plusz egy Audioquest JitterBug) tuti, hogy több Kraftot kér. Amúgy egy 8 és egy 64 gigás nem éppen mai darab Sony pendrive-val próbáltam, tehát nem valami gagyi darabbal. Így most tényleg tanácstalan vagyok, hogy merjek-e venni pl. egy 128 gigásat? -
zaskar
senior tag
válasz
Downsampling #27509 üzenetére
Na ezt jó hogy mondod, majd kipróbálom. Nekem ugyanis csak USB 2.0-s pendrive van itthon, azokkal nem volt gondom. Én többnyire az alábbi adathordozókat használom: az említett kínai lightning -USB adapter, bele 3.0-s kártyaolvasó, abba pedig micro SD kártya, a legnagyobb 128 gigás volt eddig, azt is simán olvasta. Érdekes, nem hinném hogy ez az összeállítás kevesebb áramot igényelne, mint egy szimpla 3.0-s pendrive.
Annyit még hozzáteszek, hogy nekem iPad Pro 10.5 (2017) van. -
Downsampling
senior tag
válasz
zaskar #27506 üzenetére
Na, ezzel volna egy pici gondom: nekem is van lightning-USB adapterem (ami jól is működik iPhone-nal más célból, pl. külső hordozható USB-s DAC-hoz kapcsolom a telefont, így hallgatok jó minőségben Tidalt, stb.), de amikor rádugtam az USB 3.0-as pendrive-omat vele az iPad-re, azt írta ki (pontosan már nem emléxem a szövegre), hogy nincs elég áram a meghajtó kezeléséhez. Ha jól láttam, a direkt iPad-hez, iPhone-hoz ajánlott pendrive-ok is USB 3.0-sok, tehát nem értem.
-
zaskar
senior tag
válasz
Stauffenberg #27504 üzenetére
"Másik kérdés talán még az, hogy az iPad kezeli-e már a külső flash meghajtókat?"
Igen kezeli, az elmúlt hetekben többször is volt róla szó. Pendrive, vagy kártyaolvasóval SD, micro SD. Nálam HDD nem működött (a 2,5-esnek érthető módon nem ad elég áramot az iPad). A külső adathordozó tartalmát a File-ok alkalmazásban jeleníti meg, ami nagyjából olyan, mint a Windows-on az intéző. Videók nézéséhez viszont le kell töltened egy videolejátszót (nekem OPlayer Lite van), mivel a File-okban csak mp4-et tud lejátszani. OPlayer-el már mindent lejátszik, feliratot is (ha DTS hang van a film alatt, 699 Ft-ért van hozzá kodek).
Ja és a lényeg: a külső adathordozó egy Lightning-USB adapterrel csatlakozik, amit vagy megveszel jó drágán gyári Apple kiadásban ( 10 ezer Ft felett) vagy 3000-ért Aliexpress-ről. Én az utóbbit használom gond nélkül. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Stauffenberg #27502 üzenetére
100 alatt használtan elég ergya subnotikat lehet venni, régi, 2. vagy 3. generációs Intel Core-okkal. Ezeket szétverik az iPad-ek. Kijelzőről nem is beszélve.
Én a mini5-öt használom egy ideje, nagyon meg vagyok elégedve. Az A12 chip nagyon odavág, élmény használni. Méretre nekem tökéletes, egyedül az óriási kávák helyett lehetett volna a kijelzőn nyujtani, kár az 5+ éves dizájnért. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Rage47 #27503 üzenetére
Próbáltam rajta gépelni... Azért nem egy Thinkpad üzleti subnotebook.
Na ja, nem ez az árkategória, ahol normális kijelzőket osztogatnak a laptopokhoz. Még ha mai up-to-date business gépeket nézünk, akkor sem. Nem grafikai munkára kell (arra ott az asztali, rendes monitorral), de azért tök más élmény a fotóimat iPaden visszanézni, mint egy notebookon, amiben hiába van a saját kategóriájában nemannyiraszar IPS kijelző.
Na mindegy, majd rágom még ezt.
Másik kérdés talán még az, hogy az iPad kezeli-e már a külső flash meghajtókat? Régen nem volt rá mód, de ha ma már igen, talán elég lenne egy 32 GB modell is, aztán ha filmeket vinnék magammal, mehetne külső meghajtóra.
-
válasz
Stauffenberg #27502 üzenetére
tudom, drága, de kapható az új ipadhez is billentyűzet:
smart-keyboard-hetedik-generációs-ipadhez-és-harmadik-generációs-ipad-airhez-magyarsajna a laptopok kijelzője sokszor meg sem közelíti ezeket.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Rage47 #27496 üzenetére
Betértem ma egy iStyleba tapogatózni, utoljára egy céges iPad 3 volt amit aktívabban használtam. Igazából csak az ergonómia, kijelzőméret kérdések foglalkoztattak.
Szóval az iPad Mini pehelykönnyű tömege tetszik, ezt el tudja tapogatni kézben az ember sokáig, de a kijelzőt túl kicsinek érzem a mai telefon méretek mellett. Volt anno sokáig egy Google Nexus 7 tabletem, kb egy súlycsoport minden szempontból.
Az iPad és iPad Air mérete jobb lenne a kijelzőt nézve, de ezek sokkal nehezebbek, nem az amit repülőn, kanapén, vonaton szívesen tartanék kézben.
Ilyen szempontból tudom egy subnotebook (12" körül) nehezebb, de azt csak simán a térdemre fektetem és kész.
Hánemtom... Még nem futottam le ezt a kört, hajlok a kijelző minősége miatt az iPad felé, de egy használt üzleti subnotebookkal olcsóbban is megúszom, nem kell már a billentyűzettel sem foglalkozni. Csak ott meg kijelzőből nem kapok ilyen minőséget (ennyi pénzért, 100k alatt használtan).
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic Toughpad Fz G1- Ütésálló laptop- I5 4 gen - akár 10 órás
- 5db Panasonic Toughbook H2- Ütésálló tablet- Bekapcsol, de hiányos (nagyobb tétel készleten)
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Air 13" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Kék / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest