-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadászcsiga
félisten
válasz
peugeotmate
üzenetére
Igen
-
koma106
senior tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Igen, szerintem az aktiválástól indul.
-
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
Srácok!
Ipad Air 2-m van, 9.3.1-el.
Elég rég volt resetelve a készülék (nem a home + bekapcs gombra gondolok).*
Miképp telepíthetem újra az iOS-t, hogy a 9.3.1 megmaradjon?
Csak iTunes vagy Syncios is jó?*appok sz.rakodnak, Messenger pl olyat laggol/késik, hogy mielőtt kivágom a fenébe, próbálok egy egészségügyi iOS reinstallt
-
Antonio
senior tag
Sziasztok nemrég vettem egy 2018 as ipad pro-t. Rá akartam csatlakoztatni egy baseus [link] Usb-c hub on keresztūl külső meghajtòkat. De nem látom őket. (Windowsos gépről lementett cuccok vannak rajtuk.
NTFS a fájlrendszer. Lehet ez a baj?
Lehet ezzel valamit kezdeni ios alatt van valami spec alkalmazas -
ranlomadi
tag
Szerintetek 165k megéri az MMben az ipad air?
-
Nekton
aktív tag
válasz
mSchumi87
üzenetére
Nem! Nem tudod tönkretenni. Semmilyen tisztességes USB-s adapter nem tesz tönkre semmilyen eszközt. Itt a t"isztességesen" van a hangsúly. LEhet, hogy egy ötforintos hamis vacak átengedi a 230-at és leégeti az eszközt, majd a lakást is, de itt most egy rendes Samsung töltőről van szó.

Az USB kimenetek szabványosítva vannak. Édesmindegy, melyik gyártó eszköze, tartania kell magát a szabványhoz. Hasonlat: Az otthoni fali csatlakozóaljzat. A kérdés, pl.: "Ha Budapesten vettem a porszívót, akkor Győrben a Jedlik nyos utca 1. szám alatt bedughatom-e a falba és használhatom-e?" Igen. Magyarországon, 2020-ban, mindenhol egységes a hálózati feszültség, frekvencia és ezek toleranciája. Az USB pedig az egész világon egységes, világszabvány által leírt paraméterek között van már a kezdetek óta.

szerk:
Persze az benne van a levegőben, hogy amikor tegnapelőtt bementem az iCentre-be, akkor előtte nem utánanézve rákérdeztem az eladótól, hogy az Apple telefonok a gyorstöltést valamilyen saját megoldással, vagy pl. USB-PD szabvány alapján veszik-e fel?. A válasz, hogy bármilyen töltőről felveszik a delejt (nem ez volt a kérdés), de nagyon kell vigyázni és csak az Apple töltők ajánlottak. Bullshit!
Ez kíváncsivá tett és megkérdeztem egy közeli GSM boltban is, ahol voltak Apple cuccok. Ott ugyanezt a választ kaptam, megspékalve azzal, hogy az Apple TÖLTŐKBEN van egy "akkukímélő chip", ami "nem enged annyi áramot a telefonra, amikor az már feltöltődött, hiszen ha egész végik kiadja a 2,4 Ampert, akkor az nem jó" ÁÁÁ"!
Megabullshit! Mi az hogy "kiadja a 2,4 Ampert"? Ilyen nincs. Az áramot mindig a feszültség "hajtja át" egy áramkörön és az áramerősséget a ráadott terhelés határozza meg. A terhelést pedig jelen esetben a telefon töltésvezérlő áramköre határozza meg. Azóta utánanéztem. Sima USB-PD az összes jelenlegi Apple cucc. -
mSchumi87
senior tag
Sziasztok azt szeretném megkerdezni, tolthetem az Ipad mini 5-ot az eredeti tolto helyet egy Samsung EP-TA20EBE toltovel? Elvileg mind2 10W-os nem? Koszi a választ
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ipad 2018-am, és most szeretném frissíteni IOS 12.3.1-re, iTunes segítségével.
Az iTunes letőltötte a frissítést, és most "elvileg" telepíti, közel 30 perce.
Közben csak azt írja ki "Az iPad előkészítése a szoftverfrissítéshez".
Frissítéshez mennyi idő kell? -
btudos
nagyúr
válasz
Nekton
üzenetére
Én még könyveket is szoktam iPad-en (Air 2) olvasni, nem akarok telefont, iPadet és még egy eBook olvasót is cipelni (egy vastagabb könyv méretéről és súlyáról nem is beszélve). Még sose okozott problémát, sötétben sem zavaró, olyankor általában fekete háttérrel olvasok.
Nem tudsz iPad-hez Apple Watchot párosítani, és nem lehet telefonálni az iPadekkel, a SIM csak adatkapcsolatra van.
-
Nekton
aktív tag
Szuasztok!
Van köztetek olyan, aki sokat olvas interneten, és erre ipadot használ? Jó ötlet ez? Rengeteget olvasok kis kijelzőn (6,1 mobil) és gondolkodom ipad minin. Kéne egy kis támogatás, lebeszélés.
Plusz:
Ha csak lte ipadom van androidos telefon mellé, akkor is ki tudom használni a watchot mindenre? Telefonálás, üzenetek kezele, ilyenek. A tabOS egyáltalán tud telefonként és imessage funkcióval működni?
-
hitchins
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Gyökér???
Kicsit eros azert nem? Inkabb naiv.
Mondjuk eleg szomoru hogy a mai vilagban mar abbol kell kiindulni hogy esetleg at akarnak verni.
Szerintem az lenne az alap hogy az ember tartsa magat az adott szavahoz. -
Alex91
félisten
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Felejtsd el... 2018-as iPad a minimum...
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Idősebb családtagnak vennék használtan iPad-et. Facebook, netezés, és videotelefonálás (FaceTime, Viber, WhatsApp), másra nem lenne használva. Olyan iPad-et keresek, ami ezeket megbízhatóan, akadásmentesen tudja, de nem feleslegesen erős (és drága).
Szerintetek egy iPad 4 megfelelő választás lehet? Vagy az már kevés lenne a következő kb. két évre előretekintve?
-
V.Ateras
friss újonc
BelindaCsillag (Vatera, Teszvesz) 6 hónap alatt sem jöttek meg a készülékek. A hangzatos leírásában 14 napot vállal visszafizetésre, ehhez képest nem reagál a megkeresésekre, illetve a kifogásokat keresi, hogy miért nem tud fizetni. Nem ajánlom senkinek! Csaló.
-
teleahocipöm
senior tag
Úgy néz ki, jó lett a csatlakozó. Ma reggel felraktam tölteni és azonnal indult a töltés a csatlakozót megfordítva is, bár a két oldal között van egy kis különbség.... Megúsztam nem kell elvinnem megnézetni.
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Jelenleg a 13-as laptopot főként youtube, netezés, twitch-re használom, illetve hdmi-vel összekötöm a tv-vel és azon nézek valamit youtubon, twitchen.
Vacilálok, hogy leváltanám a laptopot egy iPad-ra, amit kinéztem, az a 2018-as iPad vagy a 2019-es iPad.
A kérdés, hogy teljes mértékben ki tudnám e váltani - gondolok itt az összekötési lehetőséggel a tv-vel is.
Fentieken felül még egy kis képszerkesztésre is használnám, LR-al.
Van tapasztalat, hogy a fenti iPad-ek milyen üzemidőt produkálnak egy yt vagy egy twitch nézése közben?Köszi
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem egy iPad Air2 64gb van és alaplap-hibás lett. Bevizsgáltattam szervizben. 50k javítási díjat ajánlottak. Szerintetek, érdemes javíttatni? Brutál drágának tűnik így nekem, ráadásul azt közölte a szerviz, hogy javítás közben sérülhet pl. a kijelző és arra nme vállalnak felelősséget. Ebben van valami tapasztalatotok?Köszi előre is!
-
teleahocipöm
senior tag
Másik kábellel nem tudtam még kipróbálni, ez az első Almám és mást sem ismerek akinek lenne. Lehet elviszem egy márkaboltba és hátha kipróbálják egy másikkal.
csabiks
Annyit biztos vártam, mert reméltem, hogy el kezd tölteni, de amint megfordítottam a csatlakozót rögtön elindult a töltés.
Cyberbeni
Apple gyári töltő, gyári kábellel, másik töltővel nem mertem kipróbálni. -
Cyberbeni
addikt
válasz
teleahocipöm
üzenetére
A töltőadapter is gyári, vagy a kábel másik fele PC-be van dugva? Ha utóbbi, akkor az előfordulhat, hogy nem tud annyi áramot adni, amennyivel normál esetben töltene. Ha előbbi, akkor viszont a kábel lesz a rossz.
Nekem Blitzwolf van már 3+ éve, mostanában láttam az IKEA kábelt is ajánlani itt, de még van 1-2, ami jó. -
Antonio
senior tag
válasz
jófejsrác
üzenetére
Köszönöm, lekapcsoltam es újra elindítottam a folyamatot rendben ment minden.
telefon safariban elmentett olvasólisták stb nem lehet átmenteni ipadre? Azt hittem ez is átmegy. Most bekapcsoltam Safarin az offline mentest iCloudba ... de mar eljöttem otthonról, ez lenne a megoldás hogy olvasási listákat is szinkronizálja iphone-ipad közt? -
csabiks
senior tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
csak legy turelemmel es elindul a toltes, nekem mar ezt jatszotta a pro is most a mini is, de altalaban 30 masodpercen belul elindul, nem kell foglalkozni vele!
-
Noxy
veterán
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Másik kábel?
-
Cyberbeni
addikt
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Valószínűleg rossz a kábel. Milyen márkájú?
-
teleahocipöm
senior tag
A lightning kábelt mindegy hogy dugom be az iPad-ba, mert először bedugva nem tölt, csak ha kihúzom és átfordítva visszadugom. Mennyire normális ez így?
-
vadászcsiga
félisten
Hogy lehetne rávenni a YouTube appot hogy mindent az elérhető legnagyobb felbontásban játszon le?
-
Antonio
senior tag
Sziasztok ma vettem ipad pro-t. A telefonomról kezdtem el szinkronizálni de mar vagy 2 órája ott tart hogy : Apple ID janak beállítása eltarthat par percig. Ez normális?
-
SharpSA
veterán
Nálam a Mini 5-ön nem fut le végig az iCloud backup. Egyszercsak villan egyet a képernyő és újraindul a készülék. Van ötlete valakinek, hogy miért?
A táblát az iPhone 11 Pro Maxommal keltettem életre, magát a táblagépet én bontottam ki, ami után azonnal frissítette is magát. -
válasz
Mortex
üzenetére
Eléggé, illik is a sémába. Persze ha mégsem lesz bemutató akkor majd azt mondjuk hogy nem kellene pletykákra hallgatni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sokan panaszkodnak arról is, hogy a 2018 kezd elfogyni mindenhol és nem is nagyon pótolják a készletet. De ez még mindig csak pletyka marad, tessék várni 3 hetet és sokkal okosabbak leszünk.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mortex
üzenetére
Én is most erre várok, pár hete kitaláltam, hogy jó lenne egy iPad, de már úgy vagyok vele megvárom ezt. Elvileg az Apple ráállt a 1,5 éves ciklusokra az iPadek esetén, így most a Pro frissítése van soron, ősszel meg az Air és a Mini, rá következő tavasszal meg a sima iPad (ha tényleg igaz ez a menetrend ebben a formában).
De ugye a bemutatónak még bekavarhat a koronavírus, az Apple nem sűrűn mutat be úgy cuccot, hogy nem tudja záros időn belül megindítani az értékesítést. Mondjuk innen nézve, hogy mire várok azt nem tudom, az engem érintő modellek frissítése még odébb van a menetrend szerint, de nem sietek sehova, megvárom mi lesz. -
Süvi
őstag
válasz
Mortex
üzenetére
Kuo is beszélt már róla többször is.
"Apple analyst Ming-Chi Kuo, who often has accurate insight into Apple's plans, has said that the next iPad Pro update will come during the first half of 2020, perhaps sometime in March, with Apple planning to release a next-generation model with a rear-facing time-of-flight (ToF) camera system that would allow for 3D models to be captured using the iPad Pro and then edited with the Apple Pencil for an "all-new productivity experience."Recent rumors indicate Apple is planning to hold an event on Friday, March 31, so if new iPad Pros are in the works for the first half of 2020, they could be announced at this event. Supplies of the iPad Pro are dwindling, which could point to an upcoming upgrade or production shortages due to the coronavirus.
-
|AP|
veterán
válasz
üzenetére
Androidos mobilon nálam is elindul, de valóban nem túl kezelhető ezen a felületen. Asztali böngészőből azért szerintem elég jó.
Egyelőre akkor az ilyen típusú prezentációkhoz marad a BimX, az tökéletesen fut ipaden.Amúgy nagyon jó cucc ez az enscape. Nyilván nem vray szintű rendereket produkál, cserébe pofonegyszerű a kezelése és 3-4 másodperc renderidőnél nem találkoztam még többel
A végeredmény ehhez képest pedig teljesen pazar. Külön jóság a .exe és a webes export, de ugye ezek (remélem csak egyelőre) nem mennek ipaden. -
csabiks
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
ios alatt ha jol tudom, az osszes bongeszo a safari motorjat hasznalja, csupan a kinezet / funkcio mas.
-
zaskar
senior tag
válasz
koma106
üzenetére
Én tavaly októberben az enyémet kereken 2 évesen 130-ért adtam el. Ugyanez a modell volt, 2017-es 10.5, 64 Gb. A hirdetéseket nézve most nincs túl sok eladó példány, néhány eladó szerintem drágán Is adja, szóval a jelenlegi helyzetben - ha minden rendben van a készülékkel - a 140 ezer reális árnak tekinthető.
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPad Pro 10.5 (2017) 64Gb wifi, minden tartozék (bontatlan kábel), totál hibátlan állapot (hajszálkarc se), de gari már nincs rá. Szerintetek reális érte 140k? (Venném, nem eladnám
) -
r3dsnake
nagyúr
A fólia témához:
Az iPad Pro 10.5-t használtan vettem, volt rajta egy hibátlanul felrakott üvegfólia, így használtam hónapokig. Sajnáltam levenni, mert teljesen karcmentes volt, de nagyon zavart az ujjlenyomat rajta meg a fényvisszaverés. Most este gondoltam egy merészet, és úgy voltam vele leveszem róla, max majd rakok rá másikat.
Hát úristen.
Gyönyörű. Nem csillog. Nem ujjlenyomat mágnes. Sokkal szebb színek. Sajnálom, hogy nem próbáltam ki hamarabb. Soha többé fólia. -
|AP|
veterán
válasz
csabiks
üzenetére
köszönöm!
Megtaláltam, be is kapcsoltam, és így már tényleg támogatja.
Sajnos azonban amire nekem kellene, az még nem megy.
Építészként használnám prezentálásra az Enscape nevű programból generált modellt, de sajnos az ipaden nem indul.
Itt van egyébként egy egyszerű kis lakás vázlatosan, böngészőből (chrome - windowson) tök jól működik, de ipaden nem tudom működésre bírni
-
csabiks
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
valóban
-
Noxy
veterán
válasz
< CyberBob >
üzenetére
[link]
Vagy Google, árukereső, árgép: ipad, vatera, jófogás stb..
Ennyi, ha tényleg venni akarsz, nem csak kérdezni. -
csabiks
senior tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
az ősszel bemutatott ipad 2019 jó választás lehet:
a 32 gigas verzion, ha csak netezel, jatszol el lehet ferni.
en hardveraprorol vennem, ott kb ezek az árak:
iPad 10,2" 2019 32GB Wifi - 115.000.-
iPad 10,2 " 2019 128GB Wifi - 145.000.-Ha kicsit hozzáteszel, akkor 165 az air, ott erosebb processzor illetve szebb es egy picit nagyobb kijelzot kapsz.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Van.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
10 colos táblagépet keresek böngészésre és közepes nehézségű játékra. Olyan 100-150e környékén. Van ilyen?
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszi, közben meg is vettem
nem teljes az öröm, mert ajándék volt és akinek vettem nem örül, "neki elég a telefon", remélem megbékél. Hol tudom megnézni mennyi a RAM, nem találtam :/?
Ami furcsa, hogy szinte mindenhez jelszót vagy Tuch ID-kér, hol egyiket, hol a másikat, nem tudom ebben mi a rendszer. Már hozzáadtam az én ujjamat is, hogy ne kelljen hozzárohangálni telepítés, beállítások miatt. -
bbmt
senior tag
Sziasztok,
iPad air 3-at szeretnék tv-re tenni a hdmi adapter segítségével, de szükségem van usb portra is.Az tiszta, hogy a camera/usbbb adapter már kiválóan működik ios 13 alatt mindenféle usb eszközzel,de nekem a kettő egyszerre kéne. A hdmi adapteren van lightning csatlakozás. Ez csak arra jó, hogy töltést adjon az eszköznek, vagy rá lehet rakni a camera/usb adaptert is?Így lenne hdmi kimenet és usb hub-ot is tudnék rátenni.
Találtam minden egyben eszközöket,de csak usb c csatlakozásúak, tehát csak iPad pro-k hoz jók. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Az iPad 7 már több RAM-ot kapott, meg egy hangyafasznyival nagyobb kijelzőt, amúgy a hardver ezt leszámítva tényleg nem változott.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszi, kb 1 GB lehet amit félbehagytam, de nem ez lenne a fő tevékenység.
-
B.i.L
senior tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
3gb antutu azt mutatja
a 10,5 proban 4gb -
teleahocipöm
senior tag
Mekkora RAM van az iPad 2019-ben? Eddig azt hittem 3 GB, de az MM oldalán 2 van írva, az Árukeresőn 3 :/ az Ipad Air szintén megtévesztő, az Apple oldalán meg nem találtam.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Nézz utána az általad használni kívánt videós app működésének mielőtt beleugrasz és esetleg csalódsz.
Hogy mennyi hely kell a videód szerkesztéséhez az három elem összeadása:
1. Bemeneti fájlok mérete
2. Munka közben cache méret
3. Export fájlméretSimán lehet, hogy a ~15 GB szabad hely arra sem nagyon elég, hogy egy pár perces anyagot összedobj.
-
teleahocipöm
senior tag
Használtat nem szeretnék. Gondoltam várok március végéig az új iPad Pro bemutatásáig, de nincs garancia, hogy nagyon lenyomná az olcsóbb modellek árait. Legfeljebb az aktuális eBook, vagy egyéb megosztott fájlok, lennének rajta, de rögtön mentés a Drive-ra. Videó is csak addig, amíg megkapja az effektet és mentés felhőbe vagy pc-re, de általában csak vágni szoktam és azt is elég ritkán.
Akkor szerintem nekem is elég lesz a 32 GB. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Ezek a "kisebb videó szerkesztés" igények fognak oda vezetni, hogy aztán a hajad téped ki és kezdesz válogatni, hogy mit törölj le azért, hogy a már feldolgozott anyagod ki is tudd hova exportálni.
Ha túl drága a nagyobb, akkor várj ki egy akciót, vagy érdemes még körülnézni a használt iPadek között.
-
|AP|
veterán
iPad OS-re létezik olyan böngésző, ami tudja a WebGL 2.0-t, vagy továbbra sem támogatott még egyik apple eszköz sem?
-
kkdesign
senior tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Nekem 17 Gb lenne szabadon ha nem tárolnám rajta offlineba pár zeném(még spotify mellett is
), meg a tanfolyamomhoz tartozó rengeteg pdf doksit. De én totálisan elférek a 32-gbn is. Mondjuk ha végre leáraznák az affinity photo-t akkor már lehet érdekesebb lenne a történet, mert az alapból 1,5gb , és akkor még a fájlokat nem számoltam bele 
-
teleahocipöm
senior tag
A 26 GB üres hely király lenne, de a 15 is elég, mert amit lehet a felhőbe mentek. Az is jó, ha iTunes nélkül megoldható.
Előfordulhat, kisebb videó szerkesztés, effektezés, a vágást meg tudom oldani linuxon, de ott nincsenek jó effektek.
A 128 GB az már olyan drága, hogy ki is kapnék, ráadásul itt már a Samsung és Huawei is képbe jöhetnek olcsóbban, bár ha lehet iPad mellett döntenék. Köszönöm a segítsége! -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ki van ez találva!

Nekem a 64 giga lett volna kevés, ezért kénytelen voltam 256-ost venni, hiába lett volna elég a 128..
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Mentségemre szolgáljon, 20 éve nem foglalkoztam ilyen kerdessel.
Lehet ezzel valamit kezdeni ios alatt van valami spec alkalmazas
Megint csak tanultam valami ujat

Megabullshit! Mi az hogy "kiadja a 2,4 Ampert"? Ilyen nincs. Az áramot mindig a feszültség "hajtja át" egy áramkörön és az áramerősséget a ráadott terhelés határozza meg. A terhelést pedig jelen esetben a telefon töltésvezérlő áramköre határozza meg. Azóta utánanéztem. Sima USB-PD az összes jelenlegi Apple cucc.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gyönyörű. Nem csillog. Nem ujjlenyomat mágnes. Sokkal szebb színek. Sajnálom, hogy nem próbáltam ki hamarabb. Soha többé fólia.
), meg a tanfolyamomhoz tartozó rengeteg pdf doksit. De én totálisan elférek a 32-gbn is. Mondjuk ha végre leáraznák az affinity photo-t akkor már lehet érdekesebb lenne a történet, mert az alapból 1,5gb , és akkor még a fájlokat nem számoltam bele