Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rent

    senior tag

    válasz ittakary #27585 üzenetére

    Mi alapján volt 1 év? Mire hivatkoztak?
    A fogyasztóvédelem szavatossággal foglalkozó oldala: [link]
    Ahol idézem: “Milyen határidőn belül reklamálhatunk?
    Az új Ptk. főszabálya szerint a jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén azonban a szavatossági idő hosszabb: a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el.
    Fontos szabály, hogy nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni. A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik.“

    Értem én, hogy a tapasztalat az az, hogy csere esetén az elmúlt időszakban 1 évet adtak, csak azt szeretném tudni, hogy mi alapján, mert az Eu és a fogyasztóvédelem oldalain található információ alapján egyértelmű, hogy 2 év kellene, hogy legyen csere esetén.

    Elnézést, hogy volt egyezőség a két posztom között tartalmilag, tényleg érdekelne, ha létezik a fentiekkel ellentétes tartalmú álláspont a szavatosság idejére vonatkozóan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák