- Nagyon meggyőző közösségi klienst kapott a GeForce Now
- Minden fronton drágulást vár a DRAM-piacon a Trendforce
- Csatlakozik a chipgyártást forradalmasító Terafabhoz az Intel
- A processzor tokozásán szállítja a memóriát a GMKtec legfrissebb mini PC-je
- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Házimozi belépő szinten
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
*Mukeey*
üzenetére
"100 alatt használtan elég ergya subnotikat lehet venni, régi, 2. vagy 3. generációs Intel Core-okkal. Ezeket szétverik az iPad-ek. Kijelzőről nem is beszélve."
Kétség sem fér hozzá, hogy "szétverik", de igazából a netezéshez, Youtube, Netflix miért is nem elég egy 3rd Gen Core-i5 egy SSD-vel megtámogatva?
Én nem a teljesítmény, hanem a kijelző minősége felől közelítettem meg a kérdést és hát egy iPad ebben már valóban messze lekörözi ezeket a gépeket, nem beszélve a netezési élményről. Viszont ha meg azt nézem, hogy körmölnék is rajta szöveget, abban megint a laptop kerül előnybe, nem vagyok asztalhoz kötve, ha még spéci billentyűzetre is kell költenem az megint újabb több tízezer forint.Btw én az iPad Minit a magam részéről elvetettem, nekem ez méretben túl kicsi, miközben a mai telefonok már 6" fölé nőnek ez a 7.9" szerintem kicsi (ha 16:9-es videót eresztek rá, ez még kisebb különbséget jelent).
Azt mondjátok, hogy 2018-as iPad 9.7" alá ma már nem érdemes lőni, ezek olyan 80k körül vannak használtan, az újabb modell meg nettó 106k. Akkor már megfontolandó az, friss, én bontom ki, stb, stb. De ennél is idegesítene, hogy (amennyire a tesztekből kivettem) nem igazán különbözik az elődjétől, csak a Smart Keyboard, Pencil támogatásban, meg elhanyagolható mértékben nőtt a kijelző. Viszont ami maradt, az az elavult előlapi kamera, gyatra 32 GB belépő modell, nincs gyorstöltés (ami szerintem engem jó párszor felidegesítene, mikor indulnék valahova és még sehol sem tart, azt hittem az Apple-él is már évek óta alapvető ez a képesség, de egy pár hónapos készülékben nincs benne), már 4 éves az A10 chipset, nincs TrueTone és laminált kijelző (utóbbi kettő kevésbé izgat).
A hardverben sokkal jobb iPad Mini ugye nálam kiesett, felette a 2019-es iPad Air van, de az már sokkal drágább, cserébe kb az lenne olyan, amivel tökre kibékülnék. Szóval ahogy a laptopok terén, úgy itt is komoly kompromisszumok vannak. Nincs olcsón teljes frankóság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lightyear - befektetési app
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor Win 2: nagyobb kijelző, új csúcs-SoC, marad a 10 000 mAh-s akku
- DJI topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 2 A8X (2014) 16GB Cellular használt
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Apple iPad 11, Silver, új , makulátlan,128Gb, Wifi, 100% akku, tokkal + Pencil
- HIBÁTLAN Apple ipad mini 6, 64 GB Wifi + Cellular, aksi 94%
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- HP EliteBook 640 G11 Core Ultra 5 125U 32GB 1TB FHD 1 év gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én nem a teljesítmény, hanem a kijelző minősége felől közelítettem meg a kérdést és hát egy iPad ebben már valóban messze lekörözi ezeket a gépeket, nem beszélve a netezési élményről. Viszont ha meg azt nézem, hogy körmölnék is rajta szöveget, abban megint a laptop kerül előnybe, nem vagyok asztalhoz kötve, ha még spéci billentyűzetre is kell költenem az megint újabb több tízezer forint.