Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SoundBlaster X-Fi
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
LagerMaister #9799 üzenetére
+fesz, kisebb FSB , magasabb szorzo?
-
LagerMaister
tag
Szerényen, nálam ennyi a max, tovább nem engedi húzni mert kékhalál.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #9794 üzenetére
Az AMD-nél néha elő lehet csalogatni egy vagy két magot, az Intel nem cifrázza, eltűntet egyet. Kár, hogy mindezt spontán teszi és még nagyobb probléma, hogy csak egy marad!
Látod ezért éri meg a négymag, nekem eltűnik egyszer majd egy mag, marad még elég!
Szerintem is rakd újra az XP-t, az különben sem árt, erre a bajra meg gyógyírt jelenthet. -
darál0w
Jómunkásember
by the way
(#9787) tzsolesz
dedurva. ilyet még nem is láttam
(#9792) Stirbi ha így ment volna az enyém is, tuti megtartottam volna
-
Stirbi
addikt
válasz
tzsolesz #9787 üzenetére
és csak XP alatt 1magos a procid?
mert ha igen akkor kitudja milyen buhera Xp-d van
,leszedhetnél valami normális xp-és abban megnéznéd, ott biztossan mennie kell
zoo8800-olyan 22 fok van a szobámban, pasztázást én nagyon precizen végzem mindig
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-01/07/175838_cwurc9r5wpyu36f6_dsc00578.jpg
elöl egy 12es 800rpm-es scythe fujja befele a levegöt
-
tzsolesz
nagyúr
-
Stirbi
addikt
válasz
dangerzone #9779 üzenetére
kiprobáltam 12,5*333at , eaztmárnemvitte ezen a feszen ,bent winben kékhalál
, mégezt a 4ghz-t megprobálom kisebb feszen.
rumkola- -
Stirbi
addikt
válasz
dangerzone #9777 üzenetére
-
Stirbi
addikt
válasz
dangerzone #9775 üzenetére
-
Stirbi
addikt
skacok most igy állok:
bios@1,39375
cpu-z:1,344(loadnál)most megy 17 perce a prime
nemtudom mennyi legkevesebb fesszel vinné a 4ghz-t , mert megfogtam belöttem ezt ami most van és adtam neki 4ghz-t(12*333), holnap kiprobálom 12,5*333on is, ezzel a fesszel,aztán ha stabil 12,5*333on evvel a fesszel akkor hagyom, vagy megnézem mennyi legkevesebb fesszel viszi a 4ghz-t stabilan.
-
darál0w
Jómunkásember
szvsz mindegyikben. alkalmazásra jobb klikk, kompatibilitás és ott láthatsz egy párfajta futtatási modot. xp sp2, sp3 , vista sp1, sp2....
(#9770) zoo8800 ha emlékszel még rá nekem is 1.5V kellett hozzá. de még akkor is elég jofélét fogtunk ki. vkinek még a 3500se ment
ez a mostani proci meg repeszt
+1ghz feszemelés nélkül
-
rvn_10
senior tag
Hello! Nekem olyan problémám lenne, hogy az elején, mikor bekapcsoloma gépet proci 3,33 on memória 1066 on és mikor számolja a ramot akkor lefagy a rendszer és csak a reset segít:s reset után minden viszaáll alapra de ezt csak néha csinálja, ha viszon elindulta akkor prime-orthos-stability tesz mind fut 30 percet is akár hiba nélkül. Valakinek valami ötlet?
config:Gigabyte GA-EP31DS3L - Intel E5200 2,5@3,33 - Artic Cooling Alpine 7 - 2x2GB OCZ DDR 2 1066 MHZ - Sapphire 4850 512 ddr3 - Gigabyte Superb 460
-
McBJani
tag
válasz
darál0w #9761 üzenetére
Őőőő...
Rosszul fogalmaztam
Vannak olyan játékok, amiket még nem vittem végig és nem szeretném őket kihagyni.
Valószinűleg megy a 64biten a 70-80%-a, de azért a biztonság kedvéért felteszem mellé az xp-t, az a -20GB a winyóról már nem oszt nem szoroz
Ezekről a játékokról beszélek:
HSZ -
McBJani
tag
válasz
Mad_001 #9753 üzenetére
Helló!
A kingmax ramokon lehet nanya chip.
De CPU-Z asszem kiírja rendesen, hogy kingmax, de ha nagyon nem vagy benne biztos, akkora a megnyugvás érdekében szedd ki a gépből és látod is hogy a ramnak a lapjára kingmax, a chipekre pedig nanya van írvaÉn pont most kérdeztem a win7-es topikba, hogy új winyót szeretnék venni egy WD 640GB black-et és, ha 3 partíciót csinálok, akkor nem e okoz problémát a vinyónak az, hogy az egyiken a win7 (programoknak), a másikon az xp (játékoknak), a harmadikon pedig adatokat tárolnék?
Akkor te is megerősíthetnéd ezeket a kérdéseket:
1.Csak az indítás és helyreállításban kellene beállítani a dolgokat és utána bootolás előtt megkérdezné, hogy melyik OS-t indítsa?
2.Nem terhelném le a winyót a 3 partícióval és a két OS-el (lenne vele valami probléma egy idő után)?
3.A videókari Catalystja nem okozna kárt egy idő után a kariban, ha folyamatosan vátogatnám az op rendszer miatt?
4.Dx9 és dx10 is menne gond nélkül (természetesen a megfelelő winnel)?A konfigomat lent olvashatod és ehhez jön még az említett vinyó csere.
Van még 2x1GB ramom pluszba, de nem szeretném addig a 64bites win7-et használni, amíg van olyan "régi" játék, ami nem megy rajta -
oliba
őstag
Nekem ennyit sikerült kihoznom a vasból. FSB wall jön 356-os FSB-nél
-
nTom
aktív tag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Mad_001
csendes tag
Sziasztok!
Írtam ugyanezt a hsz-t a memóriás topikba is, de mivel ott nem jött még válasz és itt nekem a multkor is sokan segítettek gondoltam egy próbát megér és hátha tud vki mondani nekem vmi okosat!
Következőbe szeretném a segítségeteket kérni. Nem rég vettem egy új configot:
lap: GIGABYTE GA-G31M-ES2L
proci: INTEL PENTIUM Dual Core E5300 2,60GHz 775 BOX
ram: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz
vga: Gigabyte HD4671 1gb DDR3 (zalman)
vinyó: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2És mivel alapjáraton 2.2GHz ra volt belőve vagy vhogy ilyen körül ez nem volt egy őrületes teljesítmény itt utána olvasgattam és segítettek hogy mit állítsak át. Most jelenleg 12x266on megy a proci 3.2Ghz, a ram pedig 3.33 ra van állítva a biosba. Kb fél éve megy így ez a rendszerfelállás, azóta az egyki vinyómra telepítettem Win7et a másikon WinXPvan a játékoknak meg ami nem menne a hetesen. Most a hetekbe elkezdett egy olyat csinálni a gépem win7 alatt hogy éjjel is be van kapcsolva, futnak a torrentek, és vagy arra kelek reggel hogy fagyi van és a vinyó lámpa ég és se kép se hang, vagy újra van indulva a gép és ugye nem fut semmi amit este otthagytam. Ez még nem is lenne baj, lefagy lefagy. Viszont ha nyomok egy resetet a gépen akkor úgy indul újra hogy vár kikapcsol és beindul mint amikor az ember átállítja a proci teljesítményét. És lám lám mindent vissza rak alap beállításra. És nem értem hogy mi lehet a baj mert tesztek simán mennek a gépen. Orthossal is volt kínozva bőven, 3DMarkot is mindig kapja hogy mi a helyzet és sose fagyott egyik se.
És most ahogy nézegettem EVEREST-be a ramnak az a neve lett hogy:
Modul neve: Nanya M2Y2G64TU8HD5B-ACMost nem emlékszem hogy amikor a gépet raktam össze akkor mi volt kiírva, de sztem Kingmax és ezért fel se tűnt. Viszont most ez a nyana ez szemet szúrt… Most futtattam egy Orthost ramos testel és nem fagy meg semmi és tegnap játszottam is akkor se volt semmi fagyi. De elképzelhető ha a ramom beszart vagy mitől lehet ez a hülye név vagy mitől fagyhat a gép amitől a bios átállítja magát?
Lehet kicsit zagyva volt de azért remélem kapok vkitől egy kis segítséget hogy mit nézzek meg, vagy hogyan ellenőrizzem le a gépet? A poroci húzás miatt lehet-e a baj vagy memóriák döglődnek (esetleg milyen memória tesztelő program van ami kidobja ha hibás) vagy mi tévő legyek?
Előre is Köszönettel:
Mad_001 -
darál0w
Jómunkásember
először is.
semmilyen feszt, ne hagyj auton. manuálisan állítsd be neki az alapfeszt, ha annyin szeretnéd használni.
másodszor, inkább használd magasabb FSBn kisebb szorzoval. jobb teljesítményt nyujt.
pl 10*333 és az menni fog neked alapfeszen(, ha az 1.28V a kép szerint) ramoknak meg baja nem lesz
1000en is elszaladgálnak neked
333fsb mellé bedobsz egy 3as szorzot és hajrá
-
Helm
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit megpörgettem az E5200-asomat, még csak ismerkedek a tuninggal, ezért inkább kérdezek, mielőtt tönkrevágnék valamit
Emeltem a biosban a bus speedet 200-ról 250-re, a szorzót hagytam, így kaptam 3,12Ghz-et.
Valamiért a bus speed emeléssel a memória sebessége is emelkedett, eredetileg 800Mhz volt, felemelkedett 1000Mzh-re, sajnos ott is csak szorzókkal lehet bigyulálni, vagy hagyom 1000Mhz-en, 4x szorzóval, vagy 2.66x 667Mhz, illetve 3,33x 833Mhz.
A 3,33x állítottam, így kicsit magasabb, mint az eredeti sebessége, de a 667Mhz meg nagyon alacsony lenne.A feszültséget hagytam alapon mindenhol.
Mit gondoltok, hagyjam így a beállításokat, nem lesz baja a ramoknak?
2x2giga Kingmax.Köszi a választ,
Helm
-
Stirbi
addikt
válasz
darál0w #9728 üzenetére
hallode te meg rendesen lecserélted a konfigodat, amugy én is gondolkozom,h e5200at cserélem q8300ra mert egy pár évig nem akarok gépre költeni. még egy 1-2év mulva is menjenek a gamek legalább médium beállitáson, játszhato sebességgel.
mert én ugy érzem,hogy az e5200nem elég néha a hd4850 mellé, megprobálom felhuzni 4ghz -ra
, most alapfeszen 3,5 ghz-en megy
-
Szemi82
tag
válasz
zoo8800 #9731 üzenetére
Elnézést én írtam rosszul.
E5200-re gondoltam.
Azért kérdeztem mert manuálisan csak egyessével lehet szorzót állítani a biosomban (legújabb beta) és a kinézett 45nm-es E6300-as feles szorzóval hozza magát.
Arra gondoltam esetleg autón be tudja e magát lőni 10,5-es re ahogy láthatjátok , vagy 10-es szorzót fog e használni? -
Szemi82
tag
Üdv.
Segítséget kérnék.P5B Deluxe lapom van melybe egy feles szorzójú procit szeretnék hajtani.
Kezeli e a lap a feles szorzójú (E5300, Pentium E6300,...) Procikat gyári feles szorzóval illetve a gyári órajelén auto beállításokkal?
A választ előre is köszönöm. -
Stirbi
addikt
fhu felzárkozom
, naszoval köszi a válaszokat ezt ugy a kiváncsiság miatt kérdeztem meg
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #9724 üzenetére
Linkeltem már be ezt a német oldalt máskor is, megbízom bennük. Először a VGA tesztjeik tetszettek meg és úgy kalandoztam el a CPU-k felé. Én is ez alapján döntöttem és nem bántam meg azóta sem, ráadásul nagyobb különbségek jöttek ki nálam a yorki javára.
emre: én is magasabb órajellel teszteltem volna, ez ma már eléggé irreális.
-
emre
veterán
válasz
belaazallat #9720 üzenetére
Vagy csak el lett írva 8 helyett 7-re
fagy53 Ez nagyon tuti kis teszt, nekem már el is ment a kedvem a szereléstől. Mondjuk én min. 2,5-3Ghz körül néztem volna, meg talán kicsit feljebb.
-
fagy53
nagyúr
Ez csak az L2 mérete miatti teljesítménykülönbséget elemzi. látszik, hogy a játékokon kívűl másban nemigen számít a nagyobb cache. Az E5200 vs. E8x00 vonatkozásában az utasításkészletben is vannak különbségek....
Én ezt a tesztet ajánlanám, itt elég széles skálán és azonos /2GHz/ órajelen tesztelik a C2D jeles képviselőit. -
Osynho
addikt
Hát szerintem egy 4ghz-es E5200 kevés alkalmazásban nem veri rommá az alap órajeles E8400at. De csináljátok meg a tesztet, édekelne
-
darál0w
Jómunkásember
no egy ennyire komoly teszt viszont engem is érdekel.
ha csak arra lettünk volna kíváncsiak, h hol éri be egyik a másikat, az annyire nem vonz
de így már tuti
-
emre
veterán
válasz
belaazallat #9714 üzenetére
Ha gondolod megoldhatjuk, és segítséget szívesen elfogadok, de szerintem akkor is ugyanabban a gépben kellene nézni az összes procit. Mert azért a két gép között nem csak az alaplap tér el egymástól, hanem minden más.
Mint írtam ha lesz kedvem hozzá szívesen szétkapom a cuccot egy komolyabb teszt erejéig, de egy nyamvadt winrar teszt miatt nem veszem ki az alaplapot két gépből is. -
emre
veterán
válasz
darál0w #9709 üzenetére
Nem hiszem hogy a közeljövőben annyira ráérnék, pedig mind a két procc faszányosan megy 4Ghz körül. Sajnos a P35-ös lapomon csak kpl. bontás után tudok procit cserélni, és nincs kedvem per pill hozzá. A G41-ben meg nem fogok tuningolni. Ráadásul mindkét procc üzemel.
De ha komolyan lenne rá igény akkor esetleg valamelyik hétvégét rááldozom a dologra.
Addig szedjétek össze milye órajelen, milyen beállítások érdekelnek. -
Stirbi
addikt
egy e5200ast mennyi ghz-re kéne huzni,hogy egy alapon hajtott e8400szintjét megüsse,vagy egynelö legyen vele teljesitményileg?
kapos kérdés
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #9701 üzenetére
háááát igen.
akkor várni kell
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
darál0w #9700 üzenetére
Azon vagyok, csak aki beszámolná az csonka hazánk másik végében él. Nekem meg most a vizsga időszakban kell a gép, nem érek rá várni a postás nénire.
Aki meg a közelben van, az meg irreális ajánlatokkal bombáz. 8 - 10k - t nem fogok rádobni egy "sima" 512 - es 4870 - esre, amikor már azokat is néhol 25k - ért adják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amd ryzen 7 3700x gyári doboz+hűtő
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest