- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirbi
addikt
válasz
#19617792 #10399 üzenetére
amikor megjön az s flex meg a turbo modul akkor szétkapom a tápot,mert tuti brutál poros a venti, mert csak mostantol amiota cm elite 334em van azota van fullossan porszigetelve
,1 szem por nemjut be a gépbe.
mod: nem ,de határvárosban lakok Komárno-Komárom, ugy hogy csak átmegyek a hidon és magyar földön vagyok
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10396 üzenetére
Én is valami ilyesmit akarok összehozni, Coolink SWiF2-1200 ventik (800 rpm, <10 dbA) a házba , tápba Scythe Slipstream venti (SY1225SL12M 1200rpm*) VGA-ra meg jó kis S1 + Coolink SWiF2
* Azért ez mert alacsony feszről indul (gyári Yate Loon ~2.9V, ez a Scythe ~2.4V), a tápok feszültséggel szabályozzák a ventiket, alacsony indulási feszt igénylő ventiket raknak beléjük. Ez a venti emellett kellő légszállítással bír, ha terhelve van a gép. Gyári Yate Loon 2200 rpm / ~85 CFM, ez a Scythe 1200 / ~65 CFM, de ennek csak nagyon komoly konfignál, full terhelésen lenne nagy jelentősége, mert csak abban az esetben kell nagyon szellőztetni a tápot. Az én konfigom meg nem terheli annyira a tápot.
-
Stirbi
addikt
válasz
#19617792 #10393 üzenetére
bakkikám nálam is 55fokig ment fel a kupakja
, primet nyomattam neki és megálltak a hőfokok itt :
elöl és hátul van egy-egy coole master 12es venti 44cfm,ja és hátul még plusz a táp az is 12es ventivel van, lefogom cserélni őket a hang miatt ilyenre
mod: naná,hogy marad passzivban, minek pörögjön ott feleslegben plusz venti
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10390 üzenetére
Még a kisebb Freezer 7 Pro is elbírja az alapfeszen tuningolt E5200-at, 3500-on. Én is így használom, csak a táp, meg hátul egy 12cm-es venti 7V-on szellőzteti, ugyan 1-2 fokkal melegebb lett, de legalább nem hangoskodik, ha meló van.
Egy Freezer Xtreme, 212 Plus simán vinné passzívan.
Sőt, egy haveromnak is Feezer 7 Proja van, E6550 társaságában (7x500, 3.5 GHz-en, magasabb fesszel, mint egy E5200), neki is venti nélkül megy, csak a táp 12cm-es ventije dolgozik neki.
-
Stirbi
addikt
Üdv Skacok! Azt szeretném kérdezni,hogy a cm hyper212 plus, vagy az ac freezer extreme elvinné e passzivban az alapfeszen (1,232V) on 3,5ghz-ra felhuzott procimat(e5200) egy jol szelőzö házban ?
tehát elöl hátul 12es házventi+táp(itt is 12es) -
yolan
őstag
320*12.5@1.264v hát ennyi sikerült ma.
-
törölt tag
válasz
LLKobe #10374 üzenetére
Tuning VTT PLL GTL REF mik is ezek, hátha segít.
-
törölt tag
Ha bírja ugyanazon órajelet nagyobb FSB-vel, kisebb szorzóval és kisebb FSB-vel, nagyobb szorzóval ugyanolyan jól, akkor érdemesebb a nagyobb FSB-re törekedni, mert javítja a mem. hozzáférés sebességét.
Érdekes, nekem alapfeszen megy 9x380 is, de ha 381es FSB-t állítok be, már nem indul. Vajon több fesz kell a lapnak? Mert 9x380 is "csak" 3420 Mhz, és a proci alapfeszen 3500-at.
-
bzs73
őstag
Nem kell itt semmi csodát nézni.Ezerszer el lett már mondva hogy csak akkor kell vtt-t,pll-t,stb emelni ha igényli.A többség persze ugyanúgy mint te is egyből emel,megse próbálja normálon a dolgokat.A sok user error túlfeszelés miatt van.Az meg hogy magas fsb vagy magas szórzó,procija válogatja.Mindíg a magasabb fsb-re kell törekedni,persze norm határon belül,még az miatt nem kell feszelni a procit,ill lapot.
-
yolan
őstag
Reggel tesztelgettem, vtt-t pll-t mindent visszatettem normálra, és láss csodát, vígan ment minden. lcc-on al 1.248-on 4ghz-re kéne belőni, de lehet csak 1.264 lesz belőle, de még az is vid -+0.1-be esik
Mik a tapasztalatok, adott órajelet nagyobb fsbszer kisebb szorzóval vagy kisebb fsbvel és nagyobb szorzóval bírják jobban?Szerk.: természetesen ugyan azon a feszeken.
-
bzs73
őstag
1.344v 1h blend
Most is az a 10k-s teszt tesz keresztbe.Ha az nincs akkor megy a 4.3ghz is.Bírja a 8k-t is végig,1024 teszt is meg a több is megy szépen,csak a 10k-s teszt-nél hal meg 4.3ghz-n.Mindeggy ennyi.Fentebb nem megyek.Így a 4.3ghz valószínű 1.36v-n lenne atom stabil. -
bzs73
őstag
válasz
darál0w #10358 üzenetére
brutál az is,de hát toyone már csak ilyen.
A fesz mondjuk jóval több nála,és nem tudom meleg szobába készült-e,de végül is mindeggy.
No meg most nézem dime27 nem is a validra írta,hanem a 4.2ghz tesztre.Amugy msn-n beszéltem vele,eggyelőre nem adom el.Legalább is ebbe a hónapba biztos.Esetleg jöv hónapba . -
bzs73
őstag
válasz
dangerzone #10354 üzenetére
Hát én már york-ra nem váltok mégegyszer.Volt már q9550,és nálam 2 mag pihibe volt ált,azért is váltottam vissza wolfira,most meg még lentebb jöttem az e5xxx szériába,de ez is tökéletes mindenre.A 4770-t kihajtja szépen,és fullhd-ba nyomok mindent.Már azt a pár játékot amit jáccok,de semmi gondom nincs.Ha váltok majd corei3-ra fogok váltani valószínű,de ráér még az is.
Játékokról meg ugyanaz a véleményem nekem is mint neked.10356) dime27:
-
Stirbi
addikt
válasz
dangerzone #10354 üzenetére
hát SZARJÁTÉK POWA
- ebben én is egyet értek
-
dangerzone
addikt
Hát abból a szempontból ,hogy (immár a második) yorkom jól megy eléggé. Többet megy, mint az utolsó wolfdale-m. Aztán el lehet vele szórakozni.
Amúgy semmi különbség. A tesztprogikon kívül, semmi.
A játékok ugyanolyan júl futnak. De jól futottak a 3,4ghz-re rántott e6750-emmel is pár hónapja.
Talán a supreme commander az egyetlen kivétel. De oda meg már a q6600 is elég volt.
Azért nagyon csak kíváncsi vagyok, mikor jön el a 2 éve egyre sűrűbben emlegetett " egyre több a 4 magot kihasználó alkalmazás, a 2 mag már kevés" dolog.
Mivel beszámítással árulom az éppen pihenő yorkot, még bőven lehet, hogy visszatérek a 2 magosok világába. Aztán hogy mennyi időre, no, az még kérdéses.
Meg aztán egyre kevesebbet játszom. Egyrészt mert egyetem, barátnő , moderntánc eléggé leköt, másrészt meg egyre szarabb játékokat dobnak piacra...
-
bzs73
őstag
Köszi fiúk.
dangerzone: no te is idetévedtél.
Na milyen a yorki.Megérte leváltani a wolfit?
-
-
bzs73
őstag
-
bzs73
őstag
E5200@Max fsb valid
Eggyelőre ez sikerült.vtt 1.20-n,mert hiába emeltem 1.35-ig,semmi változás,többet meg nem adok neki. -
bzs73
őstag
-
kimi02
őstag
-
yolan
őstag
válasz
Tomi7887 #10330 üzenetére
azonos órajelek esetében jobb a magasabb fsb, gyorsabb lesz a rendszer ezt érdemes figyelemben tartani
persze ha semmi extrára nem kell, akkor egy 45nm-es e5xxx bőven eég, keveset fogyaszt, nem melegedős, ha pedig egy jó m0 vagy r0 steppinget fogsz ki, még vígan húzhatod is majd, ha kell némi plusz.
szerintem -
törölt tag
-
yolan
őstag
válasz
Tomi7887 #10327 üzenetére
e5xxx-ből tudtommal mind 45 nm-es wolfdale (herélt l2) magos létezik
e6xxx-ből létezik a core 2 duo ami vagy conroe vagy allandale magos, ezek vagy b2 vagy l2 steppingesek, vagy van a dual core pentium asszem ami e5xxx-hez hasonlóan wolfdale magot tartalmazc2d e6xxx-ek kisebb szorzóval de magasabb fsb-vel tudnak működni, az új e6xxx-ekről nem tudok sokat, egy e5200-as 3600-4000mhz-n kábé egyenrangú egy 3ghz-s e8400-al, kábé, durván
e5xxx-nél kisebb fsb, de nagyobb szorzó, így a ramok általában felszorozva mennek ilyen rendszerben, míg akár egy régebbi e6xxx-el is 1000-1100-as ramokat 1:1-ben lehet hajtani jó procival -
Tomi7887
aktív tag
szimpla kérdésem lenne hozzátok, mennyivel erősebb egy e6xxx mintegy e5xxx? Van-e valakinek tapasztalata?
Win7-es rendszert állítanék össze, relative jó alaplappal.. nagyságrendi a különbség vagy egyáltalán érzékelhető? Főleg felhasználói programok terén..
Melyik e5xxx 65 nanométeres és melyik 45?
-
bzs73
őstag
Na közbe csináltam egy új 3.6ghz-s tesztet,mert leváltottam a gyári hűtőt.
e5200@10x360@1.104v-1h blend -
kimi02
őstag
Csináltam egy Validot
-
yolan
őstag
apróban a kis 5200-asom, tessék vinni
[link] -
C^^
őstag
válasz
metre1 #10313 üzenetére
Miután beléptél a bios-ba, nyomj CTRL+F1-et, majd a tuningbeállításoknál fixáld a PCI-E frekvenciát 100MHz-re, a C.I.A 2-t kapcsold ki, a Performance Enhance-t pedig tedd Standard-re.
Legalul a proci feszültségét AUTO-ról állítsd be a processzorod alap feszültségére, majd ha minden megvan, akkor lehet az órajellel szórakozni.Pl.: 3GHz-hez 9*333-at ajánlok, 3,3GHz-hez 10*333-at, mert így 2.4-es szorzóval kijön a 800MHz a RAMokhoz.
Kezd mondjuk 3GHz-cel, és nyomj rá Prime95 blend test-et legalább egy óráig. Közben figyeld a hőmérsékleteket. Ha minden rendben van, és nem fagy ki, akkor mehetsz feljebb. Ha kifagy, akkor vagy lejjebb veszed az órajelet, vagy feszültséget emelsz. (Feszültséget csak alapfeszültség+10%-ig ajánlott emelni, illetve folyamatosan figyelni kell a hőmérsékletet is!)bzs73: Nem semmi, szép eredmény.
Én most a másik végleten vagyok. 3GHz-en keresem a legalacsonyabb feszültséget, amin stabil. 1.1V-nál tartok.
-
metre1
tag
Hali!
Kérném a segítségetek, saját magam próbálkoztam tuningolni, de akkor állandóan kilép a generals zero hour. Nekem az a sanda gyanúm hogy a memória nem szereti kicsit magasabb frekit.
Gskill memóriám van ddr2 800-as frekivel E5200 procim, gigabyte ga-ep-35-ds3 lapalappal.
Milyen beállítást javasoltok? -
bzs73
őstag
Na megjött nekem is a CM 212plus hűtőm.
10x400@1.232v blend -
Tanker21
tag
Helló.
Körülbelül egy éve vettem egy E5200-es procit. 1.25V alapfeszületéggel, gyári hűtéssel 3Ghz-ig ment fel. 10x300-as osztásban. Ha jól emlékszem akkor 67°C körül mozgott prime95-ben 100% terhelés alatt (minimális használat közben 44°C), ti is mondtátok, hogy az kicsit magas. Haverom azt javasolta, hogy vakarjam le a pasztát és kenjem újra szilikonzsírral, ami sokkal jobb hővezető és jóval olcsóbb is.
Kérdésem az lenne, hogy mennyit lehetne még kipréselni gyári hűtővel belőle, és hogy szerintetek tényleg jó-e ez a szilikonzsír ötlet?
u.i.: A memoria időzítéseket hol lehet állítani bios-ban? Elfelejtettem, hogy lehet előhozni a menüjét.
Üdv
-
kimi02
őstag
Meg van a teszt E5300@4.0 Ghz
-
fagy53
nagyúr
A feszültségnövelés jelenti a legnagyobb veszélyt, egyszerre meg ne tuningolj mindent, előbb a procit húzd és a RAM-ot tartsd 800MHz közelében, aztán meg a RAM-ot húzd fel.
A VGA-t meg hagyd utoljára, ha a másik kettő már stabilan megy. Három bizonytalan dologgal mit lehet kezdeni? -
Mach5
aktív tag
válasz
fagy53 #10303 üzenetére
De ha tuningolom pl. procit vagy videokártyát vagy a ramot vagy egyszerre kettőt vagy mind a hármat, akkor úgyis lefagy a gép vagy kékhalál, és azt újra indulás után alapra vissza lehet állítani pl. procit,ramot, szóval nem lesz rossz ha tuningolom az alkatrészt benne? A procit. Nem fog meghalni vagy valami?
-
Mach5
aktív tag
válasz
fagy53 #10301 üzenetére
Ha nem bírja a tuningot proci vagy ram akkor úgy is észreveszem mert lefagy a rendszer, nem? Azt akkor újra indítom a gépet belépek biosba és lejjebb veszem és már újra jó, nem? Amúgy ha 800mhz a ram akkor 900ig bírja a tuningot nem? Kingmax a ramom, 1gb ddr2, feszültséget nem emelném, de 900fölé úgyse engedném azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest