- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
VID(alapfesz)(VID/BIOS)
----------
1.2V +/-0,01V
-----------
1.35V +/-0,01V
----------
MAX FSB (tökmind1 mekkora feszen és orajellel. csak az FSB számít. amekkorát csak ki bírsz belőle hozni.
)
--------
MAX OC (ez gondolom egyértelmű)
--------
MAX üzem ( amin használod 24/7ben)
ha megvannak bejössz ide és berakod a képeket.
-
LLKobe
veterán
válasz
LagerMaister #9864 üzenetére
Hát ha az adatlapod helyesen van kitöltve, akkor szerintem nem ugyanolyan alaplapunk van.
Amúgy az utolsó nem béta BIOS van fent (F9).
Pontosan nem vágom hogy mit és hogyan próbáltál eddig, én a következők kipróbálását javaslom:Procinak 1,35v
Ramoknak 2,2v, időzítéseket hagyd auto-n, és oszd vissza őket 800Mhz közelébe
Elsőre C1E és EIST kikapcs
A feles szorzót ne használd, azzal nálam is instabilElsőre ennyi jutott szembe, ha nem megy csinálok képet a BIOS beállításaimról.
Ja és még valami: a procin vmi rendes hűtő van, nem a gyári ugye?darál0w: oks majd megcsinálom, ma már nem állok neki
-
darál0w
Jómunkásember
a listába az kerül be, aki be akar. nincssorrend.
vannak opciok. van olyan is , h max FSB.
ha tud jobbat a proci, ezen a feszen, kisebb FSB,de magasabb orajellel stabil eredményt, akkor inkább azt tedd be.
nem azt mondom, h használd azon, csak egyteszt erejéig állítsd be ugy -
LagerMaister
tag
ll-kobe latom neked is olyan alaplapod van mint nekem, frissitettel biost rajta, vagy az alap van meg, azert kerdezem mert nalam az istenert sem akar feljebb menni a proci 3Ghz-nel.
de latom nalad hasit.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
LagerMaister #9856 üzenetére
Igen. van. ugyan ilyen lapom volt. tutira van
-
Osynho
addikt
válasz
LagerMaister #9856 üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
LagerMaister #9854 üzenetére
ezzel nem igazán lehet tönkretenni. csak ha áramszünetet kapsz...de akkor meg ott a dualbios...mindent visszaállít. szal nyugodtan probáld ki.
-
LagerMaister
tag
Ah, inkabb nem jatszok a bios-al, nem akarok tokre tenni, elég lesz az a 3Ghz.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
LagerMaister #9852 üzenetére
leszeded a @BIOS(atbios,vhol így van fent...)nevű giga progit és azzal win alol automatikusan frissít. csak rá kell nyomni a keresésre benne.
-
LagerMaister
tag
Hát pedig 3Ghz-et viszi alap feszen, de ha mar feljebb viszem behal, meg ha 3,1Ghzre viszem akkor is kekhalal vagy restart es minden alap. Lehet frissiteni kellene a biost, csak azt nem csinaltam meg, szoval nem is vagok bele.
-
darál0w
Jómunkásember
na már kezdek kíváncsi lenni erre a procra. megy neki a 3ghz alapfeszen, utána meg semmi?
szvsz lehetetlen
-
kriszbon
őstag
válasz
LagerMaister #9846 üzenetére
Nos figyelj, vagy kifogtad a ph legsz@rabb 5200-as prociját, vagy nem tudom mi van.
Tehát akkor ahogy mondtuk 11-es szorzó, 300-as Fsb, Pci-e 100, a ram 800 alatt legyen(2.5), Fsb Overvoltage +0.1-0.2v. Mch +0.1v. procinak meg 1.35v. és nem megy?
Vagy állíts be a bioszban 273Fsb-t, a többit ahogy leírtam, és rakd fel az EasyTune progit. Amikor felraktad, úgy állítsd be hogy ne induljon a winnel(pipák kiszed).
Abban ki tudod tesztelni hogy utána mennyi fesz kell neki a 300-as Fsb stabil működéséhez(tesztprogikkal leteszteled). A ramnak/procinak tudsz benne feszt adni, ha valamiért kifagy/újraindul, akkor az töltődik be ami a bioszban van beállítva.
Mod: Má megint filmet nézek hsz írás közben.
Az is nagyon jó, amit fagy53 mond. -
fagy53
nagyúr
válasz
LagerMaister #9846 üzenetére
Nem értem, lehet, hogy gyengén húzható procit fogtál ki. Próbáld meg a 10-es szorzót és az FSB:310MHz, CPU: 1.35V / bios /, RAM maradjon 800MHz környékén és maradjon a többi beállítás is.
Ha ez működne, akkor antituning a proci, de 3 GHz-re elég. Ha ez sem megy, akkor valami nem kerek, lehet, hogy a bios nem támogatja kellőképpen a procit....Egy RAM modul eltávolításával jelentősen csökkentesz a memóriavezérlő terhelésén, ha veszed a fáradságot és kihúzod az egyik modult, akkor lehet, hogy menne a dolog.
-
LagerMaister
tag
Megadtam neki mindent amit irtatok, restart utan eloszor az volt a gond hogy a boot screenel leakadt, kovetkezo restart utan tovabb lepett, de az udvozlokepernyonel megint kekhalal es restart.
-
Osynho
addikt
válasz
LagerMaister #9843 üzenetére
MCH-nak adj + feszt, ramot ne engedd 800 főlé, kisebb fsb + nagyobb szorzót használj.
fagy53: Villám Spencer, a karibi őrangyal
-
fagy53
nagyúr
válasz
LagerMaister #9843 üzenetére
Nagyon jó! Az MCH a memóriavezérlő, ennek és az FSB-nek adj +0.1V-ot! A procinak meg 1.35V körül, a 3.3GHz környékén a biosban ez kell, mert a valós fesz ennél kevesebb, de az csak a CPU-Z-ből lehet majd megtudni, hogy mennyi. A szorzó meg 10 vagy nagyobb legyen, a RAM maradjon vagy kevesebb legyen, mint 800MHz!
-
fagy53
nagyúr
válasz
LagerMaister #9840 üzenetére
Nem tudsz csak telóval!
Nem baj, elég, hogy leírtad, de hol az NB voltage? Lehetetlen, hogy egy giga lapban nincs..
Az FSB voltage-t +0.1 v. +0.2V-ra tedd! -
kriszbon
őstag
válasz
LagerMaister #9840 üzenetére
-
LagerMaister
tag
válasz
kriszbon #9839 üzenetére
El tudom mondani a beallitasokat is
PU Clock Ratio 11X
Fine CPU Clock Ratio +0,5 kilove!
Cpu Host clock Controk Disabled : Enabled
Cpu host Freqency 300
PCI Express Frequency: 100
Performence Enhance: Standard
System Memory Multiplier 750Mhz
System Voltage Cotrol: Manual
DDR2 Overvoltage Control: +0,1
PCI-E Overvoltage Normal
FSb voltageormal
CPU Voltage Control Normal:1,3xx ezen is probaltam de nem megy.
Ha el mondod hogyan tudok kepet csinalni a biosrol, akkor csinalok, mert a PrintScreenel nem fog menni. -
kriszbon
őstag
válasz
LagerMaister #9838 üzenetére
Én speciel arra gondoltam, hogy a bioszról csinálsz képet, ha mással nem, akkor telóval.
Az FSB/NB feszre viszont nem adtál választ, ezért is lennének jók a képek. -
LagerMaister
tag
Nem hiszem, mert en nem frissitetetm a Biost. F2es verzio van fent.[link]
Itt a kep a beallitasokrol. -
kriszbon
őstag
válasz
LagerMaister #9834 üzenetére
FSB/NB-nek +feszt mennyit adtál? Dobhatnál képeket a biosz beállításról, ahol látszanak a beállítások, mert így elég nehéz. Meg az is lehet hogy ritka sz@r procit foghattál akkor ki.
-
LagerMaister
tag
Megvolt a fesz emeles, adtam neki 1,4-et, de kekhallalal restart.
-
kriszbon
őstag
Most nézem hogy E.T. mennyit engedne húzni a kis 4670-es kártyámon 1125/1650MHz-et, kíváncsi lennék mit szólna hozzá a kártya.
MSI csak 970/1430-at. -
fagy53
nagyúr
válasz
LagerMaister #9829 üzenetére
Remek, adj az FSB-nek és az NB-nek is plusz feszt! A procinak a biosban 1.36V-ot állítsál be, ez 3,3GHz ig biztosan elég lesz. A kékhalálos restart RAM ill. NB probléma az FSB gyengesége is benne van. Ha meg a proci kevesebb feszt kap, akkor lefagy a rendszer.
A PCI-e frekit 100MHz-re tedd és ha van Enhance performance, azt standard-ra.Az FSB fesz nem = a CPU feszültséggel és az NB fesz nem = a RAM feszültséggel!
-
kriszbon
őstag
válasz
LagerMaister #9829 üzenetére
Procinak/Fsb vagy NB-nek mennyi +feszt adtál?
-
fagy53
nagyúr
válasz
LagerMaister #9827 üzenetére
Az írkálás helyett már régen kipróbálhattad volna az általunk ajánlott összes verzíót, és azok eredményességét vagy eredménytelenségét írnád meg.
-
Osynho
addikt
válasz
LagerMaister #9824 üzenetére
"Itt az oldalon is, sokan mondtak, hogy ha emelem a fesz-t gyorsabb lesz az egesz rendszer" Ez marhaság
Magától a fesz emeléstől nem lesz gyorsabb semmi. Max nagyobb órajelet tudsz elérni.
Próbáld ki, amit itt többen is mondanak, hidd el nem akarunk rosszatRamokat oszd vissza, NB-nek kis + fesz és mennie kell!
-
darál0w
Jómunkásember
LagerMaister kicsit megkeveredtél.
de ha elolvasod még1x az utolso 5hszt sikerülni fog az a 3,3ghz.
a legtöbb e5200 kiakad 333-335 FSBnél. ezért mondom, h ne azzal probálkozz
-
LagerMaister
tag
Itt az oldalon is, sokan mondtak, hogy ha emelem a fesz-t gyorsabb lesz az egesz rendszer, es a ramoknal is azt mondtak hogy nyugodtan lehet emelni, es hogy az idozitest allitsam at 5-5-5-15re, es igy megy is, csak nem tudom tovabb huzni a procit. Mondjuk a procit en nem tesztelni akarom hogy mennyit is megy, hanem legalabb 3,3Ghz-re felhuzni, es nekem annyi eleg is.
-
fagy53
nagyúr
válasz
LagerMaister #9821 üzenetére
2x2GB, NB feszt emeltél? Az északi híd memóriavezérlője szereti a normálnál magasabb feszt ebben az esetben. A hibád 80%-ban RAM problémára utal, ha a RAM fesz megfelelő, 1.9V 800MHz-nél bőven jó a Kingmaxnál, akkor +0.1V-tal emeld meg az NB feszt!
Hallgass a többiekre és ne menj 10-es szorzó alá, mert egyre instabilabb lesz a rendszer.
10-es szorzó, FSB330, valós CPU fesz1.25V-1.30V között, ha rendesen megy minden, akkor csökkentheted. -
kriszbon
őstag
válasz
LagerMaister #9821 üzenetére
Ha az alapon azt érted hogy (auto) beállítás, az nem jó, de ha visszaosztottad 2.66-os ramszorzóra, akkor úgy jó lenne a beállítás. Egyébként meg első körben ne a ramokkal foglalkozz, ha a procit akarod kitesztelni. Állítsd be a legkisebb ramszorzót ami csak van, és úgy nézd a procit, hogy mennyit megy. Ráérsz utána foglalkozni a rammal, ha már a proci megvan.
-
kriszbon
őstag
válasz
LagerMaister #9817 üzenetére
(Kipróbáltad így?) mert akkor szépen 800-on mennek a ramok, ha a fesz nem elég, adhatsz neki 1.3 voltot is, de szerintem a ramok hasalnak el ha kékhalál van.
Ha nem melegszik nagyon, és jó a hűtésed akkor nem sül meg ennyitől.
Ha jól tippelek akkor a proci gyári Vid neked 1.225 volt és ekkora emelés nem sok.
Mod: (#9819) Az lehet hogy van ahol minimálisat számít(1-2 teszt talán), de a mindennapos használatban te azt nem fogod észrevenni. -
LagerMaister
tag
valaki azt mondta azzal gyorsabb lesz a rendszer.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
LagerMaister #9817 üzenetére
annyit még csak-csak bírnak.
de feljebb ne vidd. bár nemhiszem, h tudnád. és még mindig nemértem miért FSB emeléssel probálkozol
-
LagerMaister
tag
Akkor szerintetek ne huzzam a ramokat, és ne ilyen idozitessel tegyem? (5-5-5-15). Most ahogy van jol megy, 9-es szorzo, 336FSB. A rammok 420Mhz-en mennek, annyit birniuk kell.
-
Osynho
addikt
válasz
LagerMaister #9810 üzenetére
Ramokat osszad vissza jobban. Már a linkelt képeden is 418.8 MHz-en járkált, lehet az fexik meg a magasabb fsb mellett.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
LagerMaister #9810 üzenetére
bios 1.3V az load kb 1.22V lesz. elég kevéske
adj neki többet. és ne az fsbt huzd, mert ezek a procik eléggé kis FSBt bírnak. a nagyátlag 333. adj neki BIOS 1.35Vot aztán mehet neki egy 333*10. vagy 300*11. vagy a kettő között vhol
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
LagerMaister #9807 üzenetére
mekkora fesszel probáltad?
-
kriszbon
őstag
válasz
LagerMaister #9807 üzenetére
Bioszban 11 szorzó 300Fsb 1.29x volt fesz, ram 2.66-ra visszaoszt, Fsb OverVoltage +0.1, Pci-e 100, és próba. Egyébként meg kitesztelheted win alól az EasyTune progival ami a laphoz van.
-
LagerMaister
tag
Próbáltam kisebb fsb-vel, és nagyobb szorzóval, de akkor is behalt, restart utan mindent vissza állított alap értékre.
Nem tudom mi lehet a gond vele. Pedig csak 3,3Ghz probaltam vele nyomatni, es meg a feszt is felvittem.
-
darál0w
Jómunkásember
ugye a stepping se mind1. az R0ások hasítanak
-
rumkola
nagyúr
válasz
LagerMaister #9799 üzenetére
alapfeszen nálam is ez van nyugi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Asus Rog Strix G16
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged